Mastodon

Kibeszélő a Gyirmót ellen

template_0050_02Nemhogy a ’90-es években, de még amikor elkezdtük a blogot Hantával, akkor is a mai poszt címe max egy korai MK-fordulóhoz társulhatott volna a fejünkben – ma pedig már NB1-es párosítás. Dehát egy tapasztalt magyarfoci-szurkoló ma már szemöldököt sem ránt egy ilyen vircsaftra. 

Mielőtt átadnám Nektek a szót és a vitaterepet, néhány beharang-jellegű pont:

  • Tartok a mai meccstől, mert az ilyen kötelező győzelem-szagú (már ha nálunk létezik még ez a kategória egyáltalán) cuccaink a legritkább esetben végződnek happy enddel, így nem vagyok optimista. (Persze: mikor vagyok?)
  • Osztja nézeteim Rossi miszter is, aki elsőre bizakodónak tűnő felvezető nyilatkozatában, ha jól figyeltek, bizony már elveti a lehetséges rosszul elsülő forgatókönyv esetére tartogatott magyarázatainak magvait, remélem egy x, neadjIsten 2 esetén nem ezeket halljuk vissza a kispesti sajtószobából.
  • Azért nem olyan ügyetlen keret a gyirmóti. Nagyjából a Sisa-féle 2008-as U-19-es EB-bronzos keretre épül (kis túlzással) a sárga-kék csapat 2016-17-ben, aminek anno élőben drukkoltam kinn a csodálatos Bohémiában a még csodálatosabb főzetek között. Azok a srácok azóta a legjobb korba értek és már akkor sem voltak ügyetlenek – csak a nagy áttörés nem jött össze nekik.
  • A többiek a héten a szokásos “rosszat sejtek” parázásomkor csak egy szóval (névvel) nyugtattak: Urbányi. Hát, nem tudom. Szeretjük Kispesten balfékként beállítani a túlmozgásos nyilatkozóhuszárt, aminek van is alapja, csak nem ellenünk. Nem egyszer megbrúgatott már minket az egykori száguldó riporter, főleg Újpest-kispadról. Szóval, óvatosan. Amúgy innen is üdvözlöm őt az 1998 tavaszi, minket NB1-ben tartó fejesgóljáért a Vác ellen!
  • Posszi a Vasas ellen elkezdett variálni a felálláson, amit mi már két hete kértünk, azaz megejtette Nagy Geri és Boti reaktiválását a kezdőbe. Sok variációs lehetősége ezen túl nem marad, én ma is hasonló kezdőre számítok, esetleg Kambi visszatérésével, hacsak nem valami összeveszés van a háttérben, vagy sérülés, amit valamiért mindig titkol az ellenfelek, szurkolók és talán még Holé Sándor előtt is a nagy taktikus Maestro.

Nagyjából ennyi gondolatom van ma meccs előtt, este 6, Bozsik, hajrá, hajrá, a két hetes szünet előtt kéne még három pont, hogy szépen zárjuk a bajnokság első, szűk negyedét.

* * *

Csöndben jegyzem meg: Ti nem vagytok meglepődve azon, hogy Urbányira még nem csapott le edzőként Hemy? Amerikai epizódok a CV-ben, remek kommunikációs készség, hatalmas elemzések-dumák bármiről, kifogástalan idennyelvtudás, nem konfliktusos alkat… Én csodálkozom, hogy még nem kapott esélyt az Öregtől… LOL-LOL-LOL.

/Címerkép: magyarfutball.hu/