Ha nem lövünk legalább 2-3 gólt Kövesden, akkor

nincs miről beszélni.

Nem érdemes semmiféle következményt kilátásba helyezni, franc se akarja visszazavarni Rossit az olasz sokadligába, megvagyunk a nyakukba “szégyellem magam” feliratú táblákat akasztó játékosok kanosszája nélkül, és még a tulajdonost se küldjük el a vérbe, hogy tíz év alatt képtelen volt tartósan olyan csapat-edző kombinációt összerakni, amelyik

 • legalább ötből egyszer képes megverni a Kecskemétet (nem nagy elvárás ugye?);
 • amelyik kettőből-háromból egyszer képes megverni a Pápát; (arról nem tehetünk, hogy önhibájukból mindkét klub eltűnt, de köszönjük valahol)
 • amelyik otthon nem megalázó null-nullt játszik a Gyirmóttal;
 • amelyik egyáltalán képes gólt rúgni a Mezőkövesdnek.

A Kispest nem 19. a világranglistán, a Mezőkövesd sem 135., mégis ha csak az ilyenforma külsőségekből indulunk ki, akkor simán tartjuk a poszt címét:

Ha nem lövünk legalább 2-3 gólt Kövesden, akkor

akkor mi legyen?

Akkor röhögni fogunk, dühöngeni, szidni mindent és mindenkit. Mert így működik a szurkoló. Pontosan tudjuk mi, hogy mit illik (igen, Feröeren ha nem is hármat-négyet, de legalább egyet-kettőt), csak nem mondjuk ki, hiszen erről szól a játék. Majd utólag leszünk okosak, majd utólag jön a számonkérés.

Mondok egy példát. Néhány éve győzelmi szériában voltunk, és egy olyan Kecskemétet fogadtunk, akiket minden szembejövő elvert, ahonnan hiányzott Tököli és a fél keret sérülés/eltiltás miatt, hogy kikapjunk 4-1-re.

Célok lehetnek, mert céloknak lenniük kell. Teljesen normális, hogy ki akarunk jutni Európába, már megszoktuk a mantrát, ugyanúgy elsiklik a fülünk mellett, mint a nézőszámnövelés, a családbarátság, a jön majd a szponzor, csak még nem, a jövő csapatát építjük és hasonlók.

A célok azonban nem csaphatnak át irreális elvárásokba, és a bukás esetére belebegtetett következményekbe. Minek úgy indítani, hogy

Ha nem lövünk legalább 2-3 gólt Kövesden, akkor

majd jobb lesz a világ? A menekültek magukat kerítik körbe kerítéssel? Matolcsinak haptákba áll a szeme? Az Üllői út újra lilába borul?

Nincs értelme túlcsinálni a dolgokat, teljesen felesleges már előre nagyot mondani, mert még ha be is jön, akkor sem jó másra, mint kiröhögtetni magunkat.

Értem én persze, – és most beszéljünk kicsit az Öreg Feröer előtti mondatairól -, hogy valószínűleg azt szerette volna érzékeltetni, a két csapat között hatalmas a különbség, csak épp az íráskészségének hála, így jött ki belőle. Ormótlanul, bugyuta szövegezéssel, remek kapaszkodóul szolgálva bárkinek, aki szeret ugrani a magyar foci hülyeségeire.

És persze ennek mi isszuk meg a levét. Társaságban én vagyok a kispesti és nem Hemingway, ha hülyeséget csinál, minket röhögnek ki, rajtunk szánakoznak, mi viseljük a következményeket.

Annyira jó lenne kicsit nem. Például annyira jó lenne lemenni az óvodás szintre, és azt mondani, hogy

Ha nem lövünk legalább 2-3 gólt Kövesden, akkor

maradjon csöndben, és menjen vissza a balettba ugrálni Hemingway.

De nem mondjuk, mert bár voltunk már nyilas, xenofób, satöbbi csürhe, aki csak ártani akar a klubjának és az egész magyar futballnak, mégis valahol értjük miről szól ez a játék. A meccsekre tisztességesen fel kell készülni, a lehető legjobb keretet kell összehozni a klubházakban, és ha mindenki látványosan a képességei szerint cselekszik, ha próbálja kihozni magából és a körülményekből a legtöbbet, akkor a szurkoló már elégedett, mert elfogadja, a fociban mindig lesznek jobbak és rosszabbak, győztesek és vesztesek. Aztán úgyis megfordul, és a korábbi győztesekből lesznek a vesztesek, hogy a mókuskerék pörögjön a végtelenségig.

Nem 2-3 gólt kell elvárni Kövesden, hanem egy tisztességes Kispestet. Ha az meglesz, akkor az eredmény másodlagos. (Előre szólok, hogy ha a klub nevében tartósan így tervez kommunikálni a klubelnök, akkor ab ovo lehetetlen tisztességes Kispestről beszélni.)

Ja, és a meccs hatkor kezdődik, ráadásul az m4sport online közvetíti. Amúgy jött egy szakmázósabb felvezetőhöz is link egy külső oldaltól, hátha valakit érdekel. Én speciel Kövesd felé menet a kocsiban tervezem elolvasni, miután átfutom a módszertanát.

Frissítés //

Itt jegyezném meg, hogy Storck is teljesen hülye. Felhívta az Öreget, és számon kérte rajta a mondatait. Egészen elképesztő, hiszen ez simán azt jelenti, az MLSZ környékén ugyanúgy elszakadtak a valóságtól, mint nálunk. Mi azt, hogy nem lehet kritizálnia egy futballban érdekelt embernek a válogatottat? Mi az, hogy nem lehetnek a válogatottal szemben – akár irreális – elvárások? Ha valami homályos okból nemzeti ügy (basszus, tényleg kijátszotta a kártyát!), akkor ninics véleményszabadság? Vagy van, de azt csak fültől-fülbe lehet mondani?

Nevetséges Storckék egész kommunikációja Feröer óta.

 • Pingback: Ha nem lövünk legalább 2-3 gólt Kövesden, akkor | Zongoracipelő()

 • Igorovics

  Kösz, hogy kiálltok a kapitány mellett. Főleg, hogy ilyen emberséges hangon.

 • fran

  Hanta! Gonosz vagy. Meghallgattam sixxéket, Elolvastam Hemipapa blogját. Ők magyarázták, hogy alkalmatlan emberek, miért mondanak véleményt. Hemipapának némileg igaza volt. Ilyen eredményért régen elzavarták volna szövetségi kapitányt. Nagy a baj.

  • hát ugye nekem sem feltétlen a “jelentéssel” volt bajom, hanem a közlés módjával, illetve azzal, hogy ha képtelenek vagyunk rá, akkor ne képviseljünk szervezeteket, ne kommunikáljunk a nevükben.

  • Pelso

   szerintem meg nagyon jóindulatú Hanta, mert az öreg -valójában- totál profi szövegelő… teljesen tisztában van minden mondatának a következményével, csak akkora brutál nagy az egója, hogy azt gondolja, ezt is megengedheti magának.. és közben megfeledkezik arról, hogy a klubot is lejáratja.

 • A69W

  ■Adott egy túlmozgásos klubtulajdonos, akinek a hittèrítő szereplési vagyának újabb impulzust adott az a tény, hogy a közelmúltban klubtulajdonosi létének legjobb döntését hozta egy olasz B ligás csatár leigazolásával.
  ■Adott egy klubtulajdonos, aki látván, hogy kiesett a pénz (stadion és utánpótlás központ) osztó hatalom kegyéből amolyan minden-mindegy alapon feladva eddigi lojalitását átmegy megmondóemberré.
  ■Adott egy másodvonalbeli német tréner, akinek sikerült felkavarni ezt a több évtizedes trutyit ami felgyülemlett a magyar labdarúgás mocsárában. Cserébe elképesztő hatalom koncentráció lett a jutalma.
  ■Adott egy történelmi döntetlen egy 49.000 lakású sziget ellen. Abszurd összeállítás és taktika mellett.
  ■Adott a történelmi szituáció, hogy a klubtulajdonos szembe menve az árral felveszi a kesztyűt és valami csodát visz végbe a csapatával. Széllel szemben mindennel és mindenkivel felkavarja az eddig alkotott gondolkodást és cselekvést, ami egy magyar klubbot jellemzett. Nyilvánosságrá hozza a fizetéseket az átigazolasi összegeket, a bevételeket mint ahogy az egy normális dolog más országokban. Kérdés van-e benne spiritusz erre, képes-e a csapata a csodára, tud-e teltházat összehozni majd valamikor a stadionjában? ? Bele mer-e állni ebbe a harcba?? Szeretne-e forradalomat csinálni vagy sem?

  Ma mindenesetre, (ahogy a Pogány Madonnában Bánhidi Laci bácsi örökbecsű szavai elhangoztak)

  “Mattttyó babbáát tessék”

  Lehet adni a fricskát Storcknak, Csányinak, Tállai államtitkárnak, Pinyő mesternek az egész magyar labdarúgó nomenklatúrának!

  Persze kell egy csapat hozzá,…… kérdés, hogy van-e??

 • vass gábor

  A Hemingway—Storck dolog szerintem már túl lett tárgyalva.

  Foglalkozzunk egy kicsit a mai meccsel,a csapattal.
  Az hogy könnyebb sérültjeink ,Nagy Geri,Botka és Eppel már bevethető-e nem tudjuk.Mivel több hét kihagyás után vannak,így én utóbbi kettő helyett,Kinget és Balázs Zsoltot várom a csapatba,míg Lanzafame Holender helyett kerülhet be.De, Lanza kezdhet akár középcsatárban is és így az Újpest ellen jól játszó Holender maradhat a balszélső,ebben az esetben Balázs kispadon.Kapuban gondolom,hogy Horváth marad,de Gróf is elég jó képességű.Koszta eddig jó volt,így a csapattal csak a hét közepétől edző Zsótér most még a kispadon lehet.
  Egy kezdő11 tipp:

  Horváth—King,Lovric,Bobál D.,Baráth—Gazdag,Kamber,Hidi—Koszta,Balázs Zs.,Lanzafame

  kispadon illetve a további számításba vehető játékosok:Gróf,Botka,Hajdú,Vasiljevic,Nagy ,Zsótér,Prosser,Eppel,Holender

 • vass gábor

  A Hemingway—Storck dolog szerintem már túl lett tárgyalva.

  Foglalkozzunk egy kicsit a mai meccsel,a csapattal.
  Az, hogy könnyebb sérültjeink ,Nagy Geri,Botka és Eppel már bevethető-e nem
  tudjuk.Mivel több hét kihagyás után vannak,így én utóbbi kettő
  helyett,Kinget és Balázs Zsoltot várom a csapatba,míg Lanzafame Holender
  helyett kerülhet be.De, Lanza kezdhet akár középcsatárban is és így az
  Újpest ellen jól játszó Holender maradhat a balszélső,ebben az esetben
  Balázs kispadon.Kapuban gondolom,hogy Horváth marad,de Gróf is elég jó
  képességű.Koszta eddig jó volt,így a csapattal csak a hét közepétől edző
  Zsótér most még a kispadon lehet.
  Egy kezdő11 tipp:

  Horváth—King,Lovric,Bobál D.,Baráth—Gazdag,Kamber,Hidi—Koszta,Balázs Zs.,Lanzafame

  kispadon illetve a további számításba vehető játékosok:Gróf,Botka,Hajdú,Vasiljevic,Nagy ,Zsótér,Prosser,Eppel,Holender.

  • vass gábor

   Sikerült eltalálnom a kezdő11-et.Az is jó,hogy a sérültek felépültek .(Nagy G.,Botka,Eppel)

   A kispadon:Gróf,Botka,Nagy G.,Vasiljevic,Zsótér,Eppel,Holender.

 • A69W
 • SeeZo976
 • Pelso

  nagyon megnőtt a várakozás a csapattal szemben… remélem, az újak húzzák a csapatot, mint az ute ellen!! CSAK!!!

 • Turbo

  Izzítsuk az M4 Sport streamet. Na végre, hogy legalább ott nézhetjük. CSAK!

 • Vizipaci

  Segítség! Hogy kell izzítani az m4 sport streamet? Mert nekem csak az jön be ami a tv-ben is megy…

  • áfonya bácsi

   Valamiért én sem találom a többi meccset, pedig eddig egyből ráleltem mikor ott adták meccsünket…

 • Turbo
  • papparam

   kössssz

 • Pelso
 • SeeZo976

  Ez tiszta káosz ahogy nyomozni kell a hivatalos streamért

 • Turbo

  Ez nagyon finom volt! Lanza és Patya, bravó!

 • László Papp

  Bravo!!!!Nem vagyok telhetetlen,de en tovabbi golokat varok a csapattol!

  • Turbo

   Úgy legyen, de a Pinyő aktuális csapatai ellen nagyon nehéz játszani. Nyerjünk, azt kész! :)

   • László Papp

    Igen tudom,de nekem eddig meggyozo a jatek.Nyomas alatt probaljuk tartani,amikor lehet a Kovesd kapujat.Es azert ne feledjuk,megis csak van egy Lanzank,aki remelhetoleg felorli majd a vedoket,aztan majd valszeg jon az uccso (Eppel kedvenc szavat idezve) 25-30 percre Marci es remelhetoleg jonnek a tovabbi golok,ha addig nem lesz tobb!

    • Turbo

     Itt van, a semmiből jött az egyenlítés. Remélem megyünk így tovább (mint a Kövesd gólja előtt), és akkor nem lesz gond.

 • áfonya bácsi

  Teljesen le vagyok döbbenve, hogy a kövesdi kapus már 23 éves, elsőre általános iskolásnak néztem. :)

 • áfonya bácsi

  Na bravissimo… meg is érdemeltük egy ilyen elhülyéskedett kontra után…

 • Turbo

  Lovresz kaphatott volna ezért pirosabb lapot is, de nem volt más választása.

 • misike

  Na most lett egy jó támadó sorunk erre a védelmünk bénáskodik de nagyon

 • Sanzi

  valaki elmondhatná, hogy Eppellel mi a fene van…
  az öreg, ahelyett, hogy Storckot baszogattya, inkább tájékoztatná a tisztelt kispesti publikumot Eppel állapotáról!

 • László Papp

  Eszem-f.szom megall,hogy lehet 1-0-as elonyrol igy megzuhanni!

 • Turbo

  Cserélni kell!

 • Turbo

  Mind a kettő csere jó, és indokolt. Mondtam, csak nyerjünk. De egyelőre egyenlíteni kell!

 • Pelso

  a sárgás Lovricot hagyni egyedül hátul, középen…? :/
  (ui, közben visszajött Kamber )

 • László Papp

  Jezusom,Hidi de hulye vagy!

 • maroscup

  NEM HISZEM EL!!!!
  ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

 • áfonya bácsi

  A retkes faxomért nem hoztuk be Patya helyett Gerit harmadik cserének… már az első félidőben sem ütközött a sárgája miatt, na most meg a labdával nem próbált meg foglalkozni…

  • Turbo

   Pontosan így van.

 • Turbo

  Ha meglesz az 1 pontyocska, már annak is örülnünk kell. Mondjuk azt nem értem, hogy egy megnyert meccset, hogy a bús picsába lehet így elkúrni.

 • misike

  ilyen a mesében nincs az elsö 20 percben el kellet volna dönteni

  • Pelso

   ennyi…

 • papparam

  Szeretném, ha minden “labdaelrúgás megakadályozásáért” sárgát látnánk, főleg az első perceben. Abban a pillanatban tudtam, hogy ez lesz. Ettől függetlenül szerintem faszság az ellenfél térfelén lefaultolni egy kontrát.
  Amúgy persze 2 kövesdi kezezésnél meg néma maradt a síp.

 • Turbo

  Kár, ebben a tót, unszimpi gyerekben benne volt a létszámegyenlőség az utolsó percekre.

 • misike

  3 kezezés a 16oson belül 1 tizi sincs.

  • papparam

   Nem szeretnek minket, mondanám, hogy H megnyilvánulásai miatt, de igazából az nem oszt, nem szoroz.

  • papparam

   A legszebb, hogy a riporter aszongya, “az olasz játékos már megint kezezést reklamál”, ahelyett, hogy mondjuk 3 elmaradt büntetőről beszélne.

 • maroscup

  JAAAAJ

 • papparam

  Remélem Hemingway egy “szégyellem magam” feliratú táblával jön haza! :)

  • Zs.

   Miert, talan o jatszott ma? Mondd mar el h mit tudott volna meg tenni a gyozelem erdekeben?

   • papparam

    Nem, csak ő emlegetett ilyen táblát.

    • VirágPeti

     A játékosokak, nem saját magának. És igaza volt. Nem kell már ez az ál-érzékenység, meg fene nagy illemtanóra! Meg vagyok döbbenve, mennyi “polkorrekt” érzékeny ember van ezen a blogon. Nem mondott hemingvéj semmi rosszat. Túlreagáljátok.

     • papparam

      Nem rosszat, csak kicsit túlzót. Akkor nekem is szabad.

   • medvepuszi

    Ha nem elégszünk meg egy kiszámíthatatlan középcsapattal, akkor pl. szerződtethetne egy középszintnél (nb1-ileg!) jobb edzőt, aki egy taktikánál többet is tud játszatni a csapatával. Kezd kurva ciki lenni, hogy élcsapatok elleni bravúrok mellett, a papíron gyengébbek közül csak az nem 3,14csáz el minket, aki nem akar.

 • A69W

  Rossi Serie C, játékosok szégyentábla??

  • papparam

   Bizony, hiszen egy nemzetközi kupaindulást megcélzó csapat kapott ki a kiesőjelölttől.

 • áfonya bácsi

  Na Storck után most az mlsz is kommunikál Hemibával a játékvezető ténykedésén keresztül… pedig ma szerintem akkor is megvernénk saját magunkat, ha három büntetőt lőhettünk volna… :)

  • papparam

   Na ja, bár erre mondom, hogy ilyen szempontból szinte mindegy nekünk. Előtte is ez volt, most ősszel véletlenül kaptunk 1-2-t.

 • pink panther

  sakkor vegyunk egy jo kapust

  • László Papp

   0 szogbol a rovidbe :(

  • Nagy Sanyi nálunk van még, vagy valami? Esetleg Ő…

   • István Hereb

    Szerintem csendben felszívódott. Grófot kellene kipróbálni élesben.

    • László Papp

     Azt hiszem,mult heten o vedett az NB3-as meccsen.Marmint Nagy Sanyi.

 • Zs.

  Nem hiszem el… Aki latta: mi a f.sz tortent?? Hogy tudtuk ezt igy elb@szni?

  • papparam

   Úgy, hogy 1:0 után elhitték, hogy innen már könnyű, azt kész. “Profik.”

 • Pelso

  nem hiszem, hogy van még csapat. amelyik így fel tudta volna hozni ezt a kövesdet… :/
  nem akarom Kingre hárítani az egészet, de ott fordult meg a meccs olyan szinten, ahonnan már nem lehet visszahozni.
  legalábbis nem ezzel játékkal.
  a kezdés valamennyire biztató volt… viszont ez az egész 1 nagy sokkkk, abból a szempontból,hogy a több minőségi igazolás nem igazán hozott minőségi változást az előrejátékban.

  • medvepuszi

   Én sem akarok bűnbakot csinálni Kingből, de rég kiderült már: bűn jobbhátvédként játszatni

 • László Papp

  Az elso 20 percet latva nekem ez egy hatalmas csalodas,eszembe nem jutott volna,akar h dontetlen is lehet,nemhogy vereseg.Amig a Vasas-Gyirmot-Mezokovesd kaliberu csapatok ellen 9 pontbol szerzunk 1-et,addig itt hiaba almodunk mi szurkolok barmirol is. :(

 • Cha-b

  Horgászni vagyok, nem láttam a meccset, nem tudunk átlépni az árnyékunkon!

  • papparam

   “nem tudunk átlépni az árnyékunkon”
   Ennyi. Látatlanban is megmondod a frankót. :)

   • Cha-b

    Én évek óta nem járok ki, de naprakész vagyok. Most a Vasas és a Gyírmót ellen kintvoltam, mert éreztem vmit… Az MTK ellen megyek újra , szeretnék kijárni, csak győzzenek meg.

    • papparam

     Az MTK ellen véletlenül én is! Már alig várom! :) Legalább így még jobban hajtani fognak, remélhetőleg…

  • A69W

   Jobban jártál a pecázással, szégyen amit műveltek ezek ma.

   • Cha-b

    Sajnálom, az MTK ellen megyek újra, és nyerünk. Őket mindig leficizzuk, akkor is ha kikapunk… Lesz ez jobb is!

 • maroscup

  Sajnos King kegyetlen nagyot hibázott és szerintem Horváth Andris is…
  Ugyanakkor sajnos nem tudom szidni a csapatot, szerintem hajtottak, csak idióta dolgokat műveltek!
  Rossi is hibázott egyet, amikor fenn tartotta Hidit, de mondjuk nem lehetett előre látni, hogy barom lesz ő is…

  • Pelso

   a nem túl okos Pintérnek van ennyi esze, hogy levitte a sárgást…Rossinak nincs? (mikor tudjuk, h Hidi lassú, és közben ott dekkol 1 Nagy Geri a padon) ? akkor mit várunk…

   • maroscup

    Hát ez az…
    Ráadásul a Mezőkövedre sem tudok haragudni, ugyanis szerintem nem is húzták az időt!
    Egész jól játszottak, az a Sós gyerek (nem biztos, hogy így írják) tök jól játszott, a Kameruni srác is teljesen okés volt!
    Szóval végül is, jó meccs volt, csak most mi voltunk a f@sz rossz oldalán

    • Pelso

     mentálisan, taktikailag fel kell nőni :/ 0-1nél beverni a ziccert… és úgy védekezni, hogy a széleken ne szedjenek szét bennünket tetszés szerint…

     • István Hereb

      Szégyen, ahogy 1:0- nál Balázs elfaszakodta a ziccert az idióta sarkazásával!

    • Sanzi

     nem húzták??? akkor te nem ugyanazt a meccset nézted… 2:1 után minden kirúgás, bedobás, szabadrúgás kész kínszenvedés volt kivárni…

   • Cha-b

    Nem láttam meccset, szóval érdemben nem tudok hozzászolni, de nekem Nagy G. az egyik kedvencem, ő ennek a szezonnak a vesztese.

 • papparam

  Ami pozitív, hogy Lanza a régi. 1-2 jó lövést még hiányoltam, bár nem nagyon volt helye erre.
  Amúgy a meccs nagy részében valóban hajtottunk, helyzeteink is voltak. De hiába, ha van 10-20 perc, amikor meg nem, gondolok itt a gólunk utáni időszakra. A többi 70-et így kidobhatjuk az ablakon. :(

 • István Földvári

  Ez egy sokkk volt. Nem is értem, hogy kaphattunk ki. Minden hibánknak súlyos ára volt. Olyan könnyen kaptuk a gólokat, valójában az ellenfél meg sem dolgozott érte…mi meg hiába erőlködtünk…

 • Hidy

  Pontosan úgy jártunk, mint a válogatott! Álmodtunk szépeket, aztán gyorsan visszazuhantunk a rideg valóságba. Kövesden magunkat vertük meg amikor egy nullás vezetésnél elhittük, hogy a három pont már a zsákban van és jó magyar módra elkényelmesedtünk. A mi térfelünkön még csak eladogattunk, de előrefelé alig volt értelmes passzunk, a nagy helyzetünket meg ellezserkedtük, felhozva ezzel az ellenfelet.Nálunk sajnos ismét mükődött az a jó magyar mentalitás, hogy a sikerért csak a minimális és feltétlenül szükséges energiát szabad befektetni! Nos, ez most (is) kevés volt! Amíg ezen nem tudunk változtatni, nem érdemes nagy álmokat szőni!

  • István Földvári

   Ez most már így alakult, én csak abban bízok, hogy mind a csapat és mind az edző tanul ebből a vereségből és nem kell sokszor ilyet átélnünk. Mert nem hiszem, hogy a Kövesd játékerőben jobb lenne…

   • Hidy

    Egyértelműen erősebb a keretünk mint a Kövesdé, legalábbis papíron. Ők ma jobban éltek a lehetőségeikkel. Én is bízom abban, hogy mindenki levonja a tanulságokat, és Rossi a fejeket rendbe tudja majd rakni!

    • Thibby

     Rossi fejét kéne rendbe tenni…..mert ez tipikusan az ö taktikája.

 • szilárd

  Hmmm,csak nem az történt a szünetben amire gondolok? Vajon mire nem volt elég a 15 perc a kövesdieknek,már úgy volt,hogy ki sem jönnek a 2. félidőre.Maradjunk annyiban,hogy a taktika része lehetett,vagy sem…

 • Vizi Viktor

  Lassam nézhetünk hátrafelé is…

  • A69W

   Igazitottam Én is a visszapillantón ma. Valóban egyre kevesebben közlekednek már mögöttünk.

   A mai Fradi verés okán jutott eszembe, hogy Thorgelle mennyire szenzációsan játszik még mindig! Vajon mi lett volna, ha jó pár éve, amikor még nálunk volt, Hemingway kinyitottak volna ugyanúgy a pénztárcát mint most Lanza esetén? ?

 • Zoltan

  Hála istennek, Hidi nélkül lehet esélyünk is a következő fordulóban.

 • VirágPeti

  A mindent látó szem hogy jön ide?

  • A69W

   Talan Hemingway szabadkőműves meg Storcknak is az, csak másik – másik páholyban ülnek, ezért robbant ki a balhé
   ▪ )
   ▪ )

  • Escape

   Szabdkőműves/Illuminátusok jele.= összeesküvés elméletek

   • VirágPeti

    Tudom, azért kérdeztem, mi köze a poszthoz?

  • papparam

   Én úgy asszociáltam, hogy mivel ez a Szentháromság jelképe, Hemingway pedig ugyebár az Atyaúristen, aki megint mondott valamit, hát innen az összefüggés. :)

 • misike

  Ugy nézz ki ide hozhatjuk mi messit is az se segit. Olyan mint ha egyszerüen a honvéd el lene átkozva bár mit teszünk sosem leszünk jók. A mezökövesd szinte helyzett nélkül egyenlitett a védöink rendre moziztak a két szürönk meg nem segitet nekik. Szerintem a gólja ellenére hidi nem volt jó nem tud védekezni csak szabálytalanul kambert nagyon szeretem de tegnap csak árnyék volt. De tartom amitt tegnap mondtam az elsö 20-25 percben nagyon jók voltunk akkor rá kellet volna duplázni a vezetö gólra és semmi keresni valója nem lett volna az amugy nagyon gyenge kövesdnek. Mi hozztuk fel öket.Nagy gerit kell játszatni hidi vagy kamber helyett sokkal stabilabak vagyunk. De én még göblyöst is bedobnám mert többet kell ütköznünk a közepén.