Ilyen az, amikor behúzzuk a (dőltbetű) kötelezőt (dőltbetű vége)

Bp. Honvéd – Diósgyőr 2-0 (g: Lanzafame, Koszta)

Végre. Valahogy a Rossi-érákban nem megy az alsóházi, kilátástalanul futballozó csapatok ellen. Képesek vagyunk nullázni egy Mezőkövesd ellen, a Gyirmótnak gólt sem rúgni, szenvedni Pápán (és kikapni rendre), tavaly benntartani a Vasast (és majdnem a Felcsútot), miközben gyakorlatilag csak úgy lehet valaki bajnok vagy dobogós, hogy legalább 3-4 pontot elszedünk tőle.

Idén talán kicsit máshogy lesz/van. Kikaptunk a Vasastól, a Videotontól és a Fraditól (kétszer), mindhárom előttünk áll. Ezen kívül Kövesden, és pássz. Vagyis végre lent kezdtünk el pontokat gyűjteni, viszont egyre inkább hiányoznak a korábban megszokott meglepetések, hogy valóban előreléphessünk.

Mert ne feledjük, előre nézve egy pontra vagyunk a Fraditól, háromra a Videotontól és a világ legnagyobb abszurditásaként, hatra a Vasastól. (Jó, lefelé is legalább ennyire szoros, de pont erről pofázok, hogy mintha idén onnan jönnének a fixek.)

Ezért is fontos a Haladás utáni néhány forduló:

 • Diósgyőr // megvan (mindjárt beszélünk még róla)
 • Paks // elcsípték az Üllőin a Fradit, nehéz lesz, de azért ők alapvetően gyengék idén
 • Vasas // olyen nincs, hogy sorozatban ötször ne nyerjünk egy Vasas ellen
 • Gyirmót // kötelező 1.
 • Mezőkövesd // kötelező 2.

Tényleg benne van ebben a sorozatban a 15 pont, mert vegyük észre, az utóbbi hetekben úgy alakult át a játékunk, hogy már nem feltétlen kell csak és kizárólag a kontrákra alapoznunk, magunkra húzni az ellenfelet, és ha az nem akar jönni, akkor vég nélkül tökölnünk fogalmatlanul a térfelükön.

Lanzafame ebben is változást hozott. A Diósgyőr elleni meccset végigtámadtuk, ráadásul kapura veszélyesen, és igen sokszor ötletesen. Nem ezt szoktuk meg.

Persze az a nyamvadt gól azért hiányzott vagy 70 percig, hogy az idénybeli nyolcadik(!!!) tizenegyesünkből összejöjjön. (A góljaink pont harmada tizi.) Antal elkaszálta Kosztát, úgy látszik neki szokása valami ordító hülyeséget csinálni ellenünk. Nemrég még ki is szórták. (Vérhód idején Gyulát kapta le, és ahogy kell, emberelőnyben kaptunk ki a végén.) De nem ez a lényeg, mert oda kell kerülni a tizanhotoson belülre. A középpályán nem adnak tizenegyest.

Szóval mentünk, lőttünk, fejeltünk, csak mindig pont egy picit mellé, valahogy nem találtuk a kaput. A hatvanadik perc környékén, amikor már túl voltunk egy tucatnyi zicceren, egy valag szép megoldáson, két kisebb infarktuson, akkor beugrott, hogy nehogy az legyen, mint volt 2011 őszén a Szolnok ellen, hogy toljuk, csináljuk, egykapuznunk egy mérhetetlen vérszegény és még ahhoz képest is gyengén játszó, tartalékos ellenfél ellen, akik megérdemelten csontutolsók a tabellán, és a vége 0-0. Vagy ami még rosszabb, hogy a 85+ perc környékén 0-1, és helló.

Szóval, köszi, Antal Boti (miután mellékesen kivédted a szemünket), hogy összehoztál a semmiből egy tizenegyest. Ezzel lett Lanza 7/7, hozta be Dömét, én meg kereshetem ki, hogy mikor és kicsoda volt utoljára 8/8, vagyis sorozatban ennyi meccsen legalább egy gól.

diosgyor-01-1909foto

Innen már minden egyszerűbb. Beállhatunk, jöhet a Diósgyőr, ha tud, aztán majd kontrázunk. (2-0) És ez a rész tetszett igazán. Beálltunk, ahogy kell, és ahogy tudunk, de azért mégsem, mert ez a csapat tegnap nem érezte otthon magát a saját térfelén. Mentünk inkább előre tovább, hátha a sok pechesen kihagyott helyzet után, legalább a nagyszámok törvénye berúgja a másodikat. Berúgta. (2-0)

Ebben a meccsben ennyi volt, viszont képes vagyok jóval többet belelátni, és magam mellé állítani a statisztikát, hogy igazoljak valamit, amiben szeretnék reménykedni:

 • behúzni a kötelezőket;
 • inkább uralni a velünk nagyjából azonos erősségű középcsapatok mezőnyét;
 • elhozni a megszokott bravúrpontokat a nagyoktól.

Ezek így együtt egyébként a legtöbb tabellán azt jelentik: dobogó. Elnézve az idén még ránk váró meccseket, bakker, simán ki fogom mondani, hogy nekem az első hat már tutira elvárás, és amilyen szoros, onnan már bármi lehet, tehát legyen valami szép, legfeljebb három, és forduljunk azzal télen, hadd féljenek tőlünk, lesz rá csaknem három hónapjuk.

(fotók: 1909foto)

“Ilyen az, amikor behúzzuk a (dőltbetű) kötelezőt (dőltbetű vége)” bejegyzéshez 25 hozzászólás

 1. Érdekes, hogy idén mennyi gól rúgunk pontrúgásból! Lanza a hét góljából hatot, Eppel az ötből négyet pontrúgásból szerzett, Kosztának is van egy szabadrúgásgólja. A két gólvágónknál több akciógólt (2) lőtt Koszta, Hidi és Prosser is!

  1. Ezzel semmi probléma. Tavaly 4-5 tizenegyes is kimaradt. Idén legalább 2 olyan játékosunk van, aki pontrúgásból képes gólt szerezni.
   Hozzáteszem, attól hogy “csak” 11-ből, szabadrúgásból rúgjuk a gólokat, az nem a támadójáték kritikája, hisz ezekig a pontrúgásokig azért el kell jutni.
   Ami szemmel tűnő, hogy nagyon sok 11-t, szabadrúgást Gazdag – már-már Kovács Kálmánt idéző – esésekkel harcol ki. :)
   Azt hiszem, most a Csapat nagyon egybe van, komoly esélyt látok a dobogós helyezésre. :) Jó lenne, ha Csapat télen együtt maradna (vagy további erősítés érkezne), mert ez egy nagyon szerethető társaság, a Szurkolóival együtt. :)

   1. Nekem azért néha már zavaró volt hogy Lanzát és 1-2 Koszta/Prosser villanást leszámítva mennyire ötlettelen volt a csapat néha a 16-oson belül, látványosan a 11-esre apelláltunk. Ezért is nagyon jó, hogy Eppel lassan 100%-osan visszatér.

    1. Ha visszater Eppel,mennyi az esely arra,h Prosser,Lanza,Eppel es Koszta egy idoben legyenek a palyan?

     1. Szerintem semmi. Az u20-as kvóta miatt kosztának valószínűleg fix a helye, ha Lanza és Eppel egyszerre lesz pályán, az Prosser kárára fog megtörténni.

     2. 4-2-3-1-es szerkezetben lenne rá sansz, de akkor nem lesz Nagy Geri és Hidi sem (utóbbiért nem fájna a szivem…), és Rossi se arról híres, hogy átálna a 4-3-3-ról. Akkor fel tudnánk állni úgy, hogy Eppel ékben, két széle Proszi és Koszta, Lanza meg picit Eppel mögött amolyan árnyékékként. Gazdag lenne a kvóta miatt az egyik 6-os poszton, a másik meg nagy sansszal Kamber.

 2. Ha Hidinek a lövése beakad akkor az a szezon gólja lett volna.

 3. Tegyük azt is hozzá, h a diósinak nagyon kemények voltak, ha nem rúgták el a lábad, akkor fellöktek, ha nem löktek akkor könyököltek, főleg a két favágó Elek és Lipták. De itt említem meg az előző meccsen, azt a barom Iszlait is, aki simán alkarral torkon vágta Nagy Gerit és a sporinak ez természetes volt,. Remélem egyszer majd pártatlan bíráskodásban is lesz részünk, Kassai nem volt rossz, csak nem volt pártatlan,…

  1. Hol ? és kinek ? Neki a Bundesliga 3 is erősnek bizonyult és az NB 1 is az. Az Ő szintje az ahol a 2 gólt rúgta. Sajnos.

   1. Egyetértek, nem ugrotta meg az NB1 szintjét, semmit nem mutatott, amikor megkapta nálunk a lehetőséget.

   2. Érdekes hogy ujabban Bobál játszik,Daru kiszorult,cserepadon van.Tavaly meg nagyon futott Darunak !!!!

    1. Mindketten ugyanazon a poszton jatszanak,igy sajnos pont egymas cserei szinte allandoan,vagy egyik kezd vagy a masik.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.