Az megvan, hogy ma 90 éve nyertük az első kupánkat?

Ennyike.

(Ki akartam már rakni reggel, de azóta csak a karacsonyi hajtás, a favásárlás, ajándékok, hasonlók.)

(Pont emiatt tartalom sincs benne, de vagytok annyira ügyesek, hogy ha nem tudnátok mar így is róla eleget, akkor is meg fogjátok találni az interneteken.)

 • Pingback: Az megvan, hogy ma 90 éve nyertük az első kupánkat? | Zongoracipelő()

 • Csaba Horváth

  http://www.portfolio.hu/gazdasag/peldatlan_dontest_hozott_szep_csendben_a_kormany.241623.html

  3,4 miliárdot vonnak el a Bozsik Stadion fejlesztésétől…most azon gondolkozom, hogy akkor mennyi fog maradni? :O
  Úgy látom, hogy drága mulatság lesz nekünk ez a második hely…. :(

  • MB Kecskemét

   Először is tisztelet 1926 hőseinek !

   Másodszor délután többen megerősítették, nem kell nagy jelentőséget adni ennek portfolio.hu-n megjelent hírnek. Egyetértek velük. A 2016. évi költségvetésben a Bozsik felújítására elkülönített 3,4 Md-ból egy
   fillér sem hívható le idén, mert Dec.19-én kicsi a valószínűsége, hogy tervek, engedélyek, közbeszerzés stb. nélkül számlát nyújtsanak be – idei évi teljesítéssel. Ezért ezt, további 303 Md-dal együtt átcsoportosítottak más, folyó kiadások kifizetésére.
   Viszont, a 2017. évi ktg vetésben sincs nyoma a Bozsiknak. Annál inkább az utánpótlás központnak. A közbeszerzési kiírásban az ajánlatbenyújtás határideje 2016.12.21., tehát nemsokára ajánlatbontás. Nem
   nagyon tudom elképzelni az Öreg elméletét, hogy akár a upk befejezése előtt, még 2017-ben elindul a stadion kivitelezése, de ha összejönne, fizetnék neki egy korsót… Ha mégis így lenne, ugyanígy egy mozdulat a Bozsikra átcsoportosítani x Md-ot. De szerintem nem ez a lényeg: az Öregnek az upk az első a stadion csak másodlagos, ezért az upk-t lobbizta ki először. Talán a 2018. évi ktg-vetésbe újra beteszik a Bozsikot, és akkor
   indulhatnak a munkálatok.
   Nyilván ez egy optimista verzió, de ott van pár sorral lentebb a kecskeméti stadion -360 M-val. Na ez tényleg halott ügy (pedig ez fidesz falu !). A felújítási tervekben fedetté akarták alakítani a stadion nagy részét + új vendégszektort építeni, amihez az önkormányzatnak is be kellett volna szállni pár száz millióval (emlékeim szerint 800 M volt a költségvetés, de erre nem vennék mérget), majd miután a megye 1-be sorolták a KTE-t az önkormányzat kilépett és nem támogatta a projektet. A történet vége…
   Szóval a Bozsik más téma. Kitartás !

   • Csaba Horváth

    Köszönöm a gyors reakciód. :) Igen van benne ráció, hogy azért pakolták át a lóvét, mert maga a megvalósítás sokkal később lesz. De iszonyat nehéz kivárni még másfél-két évet…na mindegy. Reméljük megvalósulnak a tervek, amit már jóideje szöveget minden Kispest szurkoló a stadionnal kapcsolatban. :)

    És egyébként a részemről is tisztelet a 90 évvel ezelőtti MK győzelemért! :)

   • prison miki

    Köszi a megerősítést, annyit hozzátennék, hogy a video chat-ben az Öreg valami olyasmiről beszélt, hogy már gondolkodnak rajta, hogyan lehetne az up központtal párhuzamosan elkezdeni a stadion építést is.

   • Thibby

    Ezzel az átcsoportosításos elmélettel az a gond szerintem hogy rendben van idén már nem kezdik el mert év vége van és majd jövőre visszacsoportosítanak. De a fradi városhoz meg oda csoportosítottak még 2016-ra 10! milliárdot……holott idén már egy kapa vágás sem lesz ott. Nem akarok károgni de 18 éve a fideszes stadion rekonstrukciós programban sem kaptunk egy forintot sem míg az újpesti pályát befedték, a fradi két milliárdot kapott…….akkor is mint most csak papíron kaptunk 75 milliót! (kicsit kevesebbet mint pápa, vagy cegléd) de aztán nekünk egyedüliként ezt sem fizették ki mondván nem teljesítettük a feltételeket. Most kísértetiesen ugyanaz a forgatókönyv……a Vezér zsigerileg gyűlöl minket (talán Csuhayért,és a Disztl testvérekért?)

    • Thibby

     Pusztán abba gondoljatok bele micsoda utálat sugárzik felénk napi szinten a közvetítésekkel kapcsolatban vagy a nyomtatott sajtón keresztül….a különböző felénk irányuló rendelkezésekkel, a játékvezetéssel…stb. Szinte egyedüliként az első osztályban. Nekünk a megszűnésünket akarják.

   • VirágPeti

    Az én véleményem az, hogy pénzügyekben – a mai magyar valóságban – csak a “hiszem ha látom” elvben szabad megbízni. Majd akkor higgye el mindenki, hogy van új stadionunk, ha már a lelátón ül. Addig nem is kell idegeskedni rajta, mert nincs ráhatásunk. Ha lesz, lesz, ha nem, az sem tragédia. Ha a csapat jó, és érdemes kimenni miattuk, akkor kijönnek a drukkerek a jelenlegi Bozsikba is. Engem nem érdekel, mennyire modern a beléptetés, csicsamicsa a vizes blokk, van-e sky box, vagy 10-féle szendvics a büfében. Szerintem :).

    • medvepuszi

     Ha majd csak nb3-as meccsekre engedélyezik, nézünk?

     • Tony Soprano

      Hát igen. Jó volna ha nem kerülnénk nagyon lépés hátrányba. A stadionra azért is van szükség, mert ha nem lessz akkor, maga a klub is leértékelődik ( hiába a hagyományok, korábbi eredmények stb…) ezáltal. Igy sincsennek szponzorok( csak az állam részről odairányitva ahova, mindenki tudja), de akkor esélyünk sem lessz. Nem tartom kizártnak, hogy Orbánék csak huzzák a mézesmadzagot elöttünk, mindeközben mindenhol munkálatok folynak, nálunk meg láthatatlan akadályok nehezítik a dolgot. A média, az RTL klub meg állandóan kellti a hangulatot a stadion rekonstrukciók ellen, aztán meg majd nálunk tetőzik a dolog.
      Azt is furcsának találom, hogy mi otthon adtunk az MTK-nak, most a Vasasnak és Hemi bácsi azt mondta, ha kltöznünk kell, egyelőre fogalma sincs, hogy hova fogunk menni mert irreális összeget kérnek a pályahasználatáért. Dehát az MTK tartozik nekünk, amiért befogadtuk őket, amig a stadionukat építették…..

     • VirágPeti

      “Mtk tartozik nekünk” :). Vajon ők is így gondolják? Az biztos, hogy egyelőre féltik az új füvüket. Legvalószínűtlenebbnek tartom, hogy a hungária krt-ra megyünk majd albérletbe.

     • Tony Soprano

      Azt tudom az újpest azért van Kecskeméten, mert a libások féltik a gyepet. A Vasas meg akkor megy el tőlűnk, ha kész a Szusza stadion.

     • VirágPeti

      Szerintem tőlünk is félteni fogják :). És ne legyen igazam, de van 1 olyan érzésem, h 2017-ben nem lesz esedékes nekünk az albérletbe menés.

     • Tony Soprano

      Hát én se fogadnák rá nagy tételbe….

     • VirágPeti

      Nem azt mondtam, hogy ne épüljön, hanem hogy nekem megfelel a mostani is. Mit tudsz tenni, ha nem engedélyezik csak az nb 3-as meccseket? Szurkolóként kábé semmit. Nem a mi feladatunk “észnél lenni” ez ügyben, hanem a Papáé.

     • medvepuszi

      Egyetértünk, csak arra utaltam, hogy nem az a lényeg, nekünk mi felel meg (vagy mit szeretünk), hanem, hogy mi felel majd meg pár év múlva a feltételeknek

 • A69W

  Tisztelet a nagy elődöknek!

  (Az átkosban iskolát koptatók szamára azért még mondanak valamit a bal felső sarokban azok a ciril hieroglifák)🏐

  https://uploads.disquscdn.com/images/f76263a9d1a8e485dc970fa7c348d51fe8bbb4a252415e17d8a693742a3236e9.jpg

 • A69W

  Így kell ezt csinálni……..http://444.hu/2016/12/20/egyre-dragul-tallaiek-sportszallodaja-mar-tobbe-kerul-mint-a-stadion

  BAZ megye második (!) nb1-es csapataként, egy gyökértelen labdarúgó klubbot dotálunk, most éppen sportszállóval…….

  (Csóró: Szabolcs, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád, Bács-Kiskun, Baranya, Somogy, Komárom, Veszprém, Zala megye!)

  Közben Mezőkövesdtől 20 kilométerre (egy másik megyében) kivéreztettek egy tradicionális klubbot, oda mennyi támogatás ment vajon?

  • A69W

   Az Index is rácuppant erre a témára….http://index.hu/sport/futball/2016/12/21/mezokovesd_tao_milliard_nbi._csodacsapat_tallai/
   “……Budapestet leszámítva Borsod az egyetlen, ahol két élvonalbeli csapat
   van, a szomszédos Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben
   ellenben nulla. Adná magát a kérdés, miért nem inkább ott fejlesztenek?
   Mondjuk Egerben, ahol annyira kevés a pálya, hogy a szomszédos
   csapatoknak Mezőkövesdre kell járniuk, ha bérelni szeretnének.”

  • Granero

   Gusztustalan egy csapat/vezetoseg, csak a felcsuttal emlitheto egy lapon…

 • Pelso

  :( Tragikus hirtelenséggel, 65 éves korában elhunyt Lukács Sándor a Bp. Honvéd egykori védőjátékosa, aki 15 évig volt a Bp. Honvéd labdarúgója…. http://honvedfc.hu/hirek/elhunyt-lukacs-sandor/2016-12-20

  • A69W

   :( Döbbenetes…
   Fantasztikus játékos volt!
   Sajnálom, hogy a sors ilyen életpályát rendelt a számára……. Ha nem Magyarországon születik a képességei, tehetsége alapján még fényesebb karrier és élet adatott volna meg a részére!

 • A69W
  • Pelso

   döbbenet… szegény Törő meg Schumann sajnos “súlyos” állapotban vannak, bemegy a jó lelkű Sanyi látogatni és nem megy haza… :( ha filmben látod, azt mondod, hogy xar a forgatókönyv….

 • Tony Soprano
  • Csaba Horváth

   Ha egy sportág, vagy sportszövetség kap támogatást, annak öszintén örülök. De azt vajon milyen alapon, hogyan gondolják, hogy labdarúgó klubot, minden versenyszellemet, esélyegyenlőséget felborítva megküldenek 700 millióval? Milyen alapon? Egy újpest, egy kispest, vagy bármelyik más klub miért kevesebb, mint ez a kurva fradi??????

   • Tony Soprano

    Vagy adjanak mindenkinek vagy senkinek! Felháborító! Nem tudom megkora lessz ennek a visszhangja, de jó volna ha minnél nagyobb.

  • Kicsipest
 • Attika

  Gazdaggal van ma 1 cikk a Ripostban Hanti Gábor barátunk szerzeménye !

 • Paal

  Én, ha a Fradi adna 1 millió eurót Botkáért +30%-ot a továbbértékesítésből, akkor elgondolkoznék Hemi helyében.
  Szurkolóként viszont teljesen elfogadhatatlan, hogy az állami pénzpumpa ennyire egyirányúan működik. Én is remélem, hogy balhé lesz ebből.
  Plusz nagyon hiányoznának tavasszal azok a beadások, amit Eppelnek adott a Mezőkövesd ellen. Végre Rossi kitalálta, hogy tudja Botkát és Kinget egyszerre játszatni, erre….