Holnap indulunk, kérdés, hova jutunk?- gondolkozik RW és közben mindenkit ölel

Csodásan (és vörös-feketén) zárult a tegnapi és indult a mai napom is, ennek örömére pont átbillent bennem a posztírói indíttatás mutatója, főleg, hogy tegnap este ezeket a papírdarabokat is beszereztem, amiket a fönti képen láttok. Beharang a hajtás után.

Tegnap este már rendes agóniában szédelegtem a monitor előtt a végső simításokat végezve a napi vélemény-átvezetői köreimben, mikor először egy csupán távolról magyarfocifeeling-érdeklődő, viszont a Honvéd/ESMTK duó iránt azért finom szimpátiával viseltető exkolleginámnak/barátomnak értekeztem a hétvégi programomról, mire ő csodálatos látleletet adott “kedvenc” pesti klubom drukkereiről: “akkor a sok zöld-fehér gyökér megint ott fog dübörögni a környéken…utálom.“. No itt legszívesebben megöleltem volna.

Hasonlóképp Hanta urat, aki ma reggel küldött meg egy szívhezszóló, ismeretségévfordulós tárgyú chatüzenettel “Hat éve mester, hat éve (…) több könyvet teleírtunk azóta, leutaztunk néhány ezer kilométert, lassan illene nyerni is valamit“. Nos erre mit mondhatnék? Igen, rohadtul kéne nyerni valamit, úgy lenne kerek ez az egész csakblog történet, ami onnantól fordult komolyabbra, amikor 6 éve tavasszal a Vidi elleni hazai kupameccsen először egymás mellett álltunk a korlátnál. Azóta meg már mindig, hárman, négyen, hatan, nyolcan. Már megérte, mondom erre.

Nos ez a két momentum már önmagában is csodás lett volna, de a két chat között ráadásul tegnap hazafele Öccs felvett a Határ úton, hogy kizúzzunk a Bozsikhoz, jegyek fel, polcra ki, aztán holnap bevetés.

Hát ilyen előzmények után (és december eleje óta tartó meccsszünet mellett) csoda, hogy megbizseregtek az RW-i ujjak beharangilag?

Pedig félek a holnaptól (mikor nem félek, tudom…ez nem is releváns info így). Azt hiszem 6-7 éve először fordult elő, hogy nem láttam felkészülési meccsen a csapatot, mert az egy darab nyilvános és budapesti edzőmeccsünkön bérből és fizetésből élő arcként épp az irodában ültem, nem a SZAC-korláton. Szóval nem érzem a csapatot úgy, ahogy szoktam, csak az igazolásokat tudom minden drukkerünkkel együtt, és marad a találgatás. A Prosser/Botka-eligazolási vekengésemben az öltöző esetleges hangulatáról már értekeztem, hogy igazak- e a félelmeim, vagy pont az ellenkezője történik meg a paráimnak, az 3-4 héten belül eldől. Első lépés ebben a periódusban a holnap délután.

Illetve este. Itt jegyzem meg, számomra magas, hogy miért nem lehet február elején délután a meccs, jó kis angol/olasz hangulatban, miért jobb inkább a fagyoskodás? Sose fogom megérteni a modern MLSz-t.

A megérzéseim kissé vakok jelenleg. Nem tudom, nem sejtem, hogy mi lesz. Minden benne van a holnapban.

 • Egy hősies győzelem vagy legalábbis jó játékkal kísért döntetlen, mert nálunk alig volt változás, a Fradi meg épül?
 • Egy korai kijózanító sima vereség, hogy ne álmodozzunk semmiről?
 • Egy klasszik Supkás biztonsági 0:0, mert a zöldek még tompák, mi pedig még nem érezzük annyira a két eligazolt hiányát?

Egyáltalán megérezzük ezt a hiányt? Ebben se vagyok biztos. Néha úgy ébredek, hogy Prosser nagyon fájdalmas veszteség lesz, mert az egy ténylegesen veszélyes csere- vagy pótkezdő-csatárunk volt, Botka pedig tényleg válogatott szinten tolta ősszel, a haloványabb tavalyi éve után. Minden szar… Máskor meg úgy érzem, Boti vagy King egy fél évet simán lehoz lendületből Endi helyén (Boti többet is lehozna, de ha az észkombájn Kopasz nem játszatja és Nagy Geri mellett őt is padra száműzi, személyesen rongyolok be egy vizes GrandeTorino törölközővel a kezemben tavasszal a kispadokhoz elverni a tar búráját); Proszi pedig ha úgyis menni akart, nem fog hiányozni, és kis szerencsével Tömös vagy Zsótér pótolja. Az Öreg csodafegyverét hagyjuk, ígérem, ha kineveli belőle az új Abrahamot, magam veszek neki 10 kiló hartai szárazkolbászt ajándékcsomagban – de ha arra gondolok, hogy a legutóbbi líblingnek, Abassnak kellett egy jó 3-4 idény, mire saját jogon kedvenc lett, nem vagyok optimista!

Szóval ezek mennek a fejemben, kétségek sora, de nagy a kíváncsiság is. Szerencsére hatalmas elvárásaim most nincsenek, így vasárnap nem jön majd csalódott poszt, ígérem, ha csúnya ruha lesz, akkor sem. De miért lenne? Erősebb a Fradi keret, ki is tatarozták télen az állami vállalatot, de a kispesti maszek butik is elég jó forgalmat tol ebben az idényben. Meglátjuk!

De az, hogy már szinte várom a buszos ótvar zötykölődést a  Kökiről induló, az Üllői mögötti menekülőútón végigdöcögő, majd az Ecserin balra elzúzó kiszolgált Ikarusokon, az azért nem rossz jel. Holnap találkozunk.

Azt pedig csak csödben jegyzem meg: ahhoz, hogy Hantának bejöjjön a saját magunk felé tett jókívánsága, jó eséllyel az elkövetkezendő 20 évben most van a legtöbb esély, még ha most se olyan sok. Szóval: nyomjuk, csináljuk – ahogy az öregMészöly mondta a legendás videóban: pörgessünk, melegítsünk. Aztán majd meglátjuk mire lesz elég!

Ui.: Köszönöm a tegnapi javaslatokat a hátamat illetően, egész meghatott ez a figyelem a kommentelőktől. Sajna az említett javallatokkal kb 3 éve élek, igazi hát-profinak számítok már, mégis néha romlik a helyzet, hiába a 10 évnyi ülőmunka meg a linóleumos focik megkövetelik a jussukat.

 • Dagiiron

  Megbasszuk őket!!

  • zoltan

   Csak nehogy úgy járjunk, mint Budo nyilatkozata után. :D

   • Dagiiron

    Remélem én is😊 De mikor verjük meg őket, ha nem most? Még nincsenek összeállva, sok az új arc náluk, nálunk meg nem sok változott. 1:0-ra nyerünk..

 • Pingback: Holnap indulunk, kérdés, hova jutunk?- gondolkozik RW és közben mindenkit ölel | Zongoracipelő()

 • A69W

  Filip a bizakodó :)
  http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/408628_filip_holender_mk_fradi_honved

  A sípot Iványi fújja……hát….remélem nem ezen fog múlni!

 • László Papp

  Hoppa!Csak ez sajnos nem rajta fog mulni,bar en orulnek neki nagyon.Ilyen kuzdokre mindenhol szukseg van.
  http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/honved/97546-meglepo-nyilatkozat-maradna-a-honvednal-az-ujpest-nyari-igazolasa

  • A69W

   Szimpatikus a srác nagyon! Kár, hogy első körben nem mi igazoltuk le!Remélem tavasszal még több lehetőséget kap majd!

  • zoltan

   Csak annak meglepő ez -szerintem- aki nem látta őt “ősszel”. És nem csak a küzdésére gondolok.

 • László Papp
  • Lassie Tizenkilenc

   Halál jó arc ez a Zsótér gyerek.A játékát is csípem.Lehet meg kéne valahogy tartani szezon végén

   • Andris Koncsol

    Ahhoz az Öregnek pénzt kellene kiadni :/ viszont ha komolyak jövőre is az elképzelések akkor benne lehet a pakliba, főleg hogy Zsótér azt mondta, hogy szívesen maradna :D

 • Atesz

  En pont a 16 orazasom felenel fogok jar i igy a meccs kimarad…sajnos…pedig kikertem szabadnapnak de a kollega lebetegedett…..na mind1 hajra fiuk. CSAK

 • Lassie Tizenkilenc

  Nekem az a megérzésem hogy ma megbasznak minket a fagyiék. Nagyon sumákolnak, van egy Gerébjük is (Botka), meg Rossi általában sorozatra készíti fel a csapatot, ami az első 1-2 meccsen döcög, utána beröffen a hat henger és 10-12 meccses szárnyalás van.

  • zoltan

   8:1-re nyerünk, nálunk Eppel (2), Baráth (1), Hidi (2), Lanzafame (11-esből)

   • Escape

    nem tudom tényleg meglesz-e a 8 gól, ;)
    de csendben jelzem, hogy Prosser 3 meccsen 3-at lőtt most az elmúlt héten… :(
    kár volt nem játszatni

    • Thibby

     Igen ez sejthető volt. És az ö képességeivel tavasszal 10 gólt fog ütni a bajnokságban.

    • ius

     Az biztos. Attól azonban még mindketten elmehettek volna egy kulturált nyilatkozat megtételével, amiben megköszönik az edzők munkáját és a szurkolók szeretetét. Ezt mindennemű fikázás és mezégetés ellenére meg kellett volna tenniük…
     Kár, hogy nem volt körülöttük seki sem annyi inteligenciával megáldva, hogy erre rávegye őket.

     • Escape

      Valoban ez ügyben segithettek volna nekik hogy hogyan illik elköszönni..

   • Vizi Viktor

    1:6 lesz szerintem :-)

 • Gabesz

  Ugy tudom most nem kell betartani a fiatal szabályt,így én a következő összeállítást csinálnám – Gróf v. Horváth –
  Baráth v. King , Lovric , Bobál D. , Laczkó – Nagy G.,Kamber ,Hidi – Balázs ,Eppel , Zsótér v. Dark .

  Cserék: Lanzafame ,Gazdag ,Koszta ,Vasiljevic ,Villám ,Tömösvári.

  Lanzát nem tudjuk milyen állapotban van,ezért csak akkor dobnám be ha nélküle nem megy,Gazdagot erősítésként tartogatnám és Kosztát,Vasiljevicset is.

  • Escape

   Sosem “KELL” betartani a fiatalszabályt.

   Csak hát heminek elsődleges a pénz, és másodlagos az eredmèny.

 • Atesz

  Szerintem jon egy Lanza szabadrugas,egy Eppel fejes. Es a vegen ket zsoter kontra gol 😊😁😂

  • zoltan

   Meg Hidi vág még egy mesterhármast.

 • Thibby

  Oda megyek a stadionhoz beengednek jeggyel?
  És ha beengednek akkor a végén muszáj elmennem a kökire busszal vagy oda megyek a stadiontol ahová akarok?

  • Darás Gábor

   Minket a múltkor úgy engedtek el stadionnál, hogy azt mondtuk, itt parkolunk 100 méterre. Viszont nekem van jegyem és nem tudok menni. Arra nem emlékszem, hogy kérik-e személyit a beengedésnél de ha valakinek kell jegy, odaajándékozom.

  • zoltan

   Ha nem akarnak engedni, mondd, hogy zárt térben sok ember közt pánikrohamod lesz, ezért nem buszoztál…

 • Turbo

  Gróf-Laczkó,Gyuri,Lovresz-King,Gazdag,Hidi,Nagy G.,Holender-Eppel, Lanza.

 • Turbo

  Köcsög Knézy.

  • A69W

   “Laczko Zsolt megjarta az olasz Fiorentinat is”
   Barom állat fradista elfogult pontatlan ripacs, nőverő riporter

   • István Hereb

    Annyi hülyeséget beszél, hogy az apja forog a sírjában. Emlékszem, egyszer a veretes Délczeg, Faggyas csatársorunkra mondta hogy az MFA fiatal tehetségei…

 • Turbo

  Kézzel vitte el. Nem baj. Ja, de.

  • zolee

   Azért Laczkót se kell felmenteni, eddig nulla a teljesítménye hibáját kivéve is, ne legyen igazam de nem biztos hogy jó vétel…

   • wfred

    Laczkó egyelőre egy nulla. Többször az ő helyén lépnek ki a tetvek.

   • ius

    Laczkó gyengébb, Hajdú. Az nb1 leglassúbb védelmét hozta össze Rossi, Baráth meg Bobál pedig a padpon…

  • Player

   Száradjanak a néger hímivarsejtjei a nyakára!

 • Atesz

  Es az allami millikbol vett feka megszerzi a vezetest

  • Hidy

   Inkább milliárdokból! :) Mocskos bérencek!

 • MB Kecskemét

  Gazdagnak is javulnia kell !!

 • Turbo

  Eddig egy Iványival jobb a Fradi.

 • Lassie Tizenkilenc

  Félidei értékelés : Iványi nagyon szépen csal. 3 faultot nem fújt be, talpalásokat nem vesz észre. A csapat jó nagyon. Laczkó mehet az annyába,Boti kell balhátvédbe. Olyan gyámoltalan volt a gól előtt hogy ha edző lennék azonnal lehoztam volna. Gróf mire vetődött ? Azért 17ről ha ilyen helyezetlen lövést küldenek, azt fogni kell egy valamirevaló kapusnak. Hidi ma nagyon szépen nagyvonalúan játszik. King szépen zakatol a jobboldalon.Lanza picit el van tűnve, de megvoltak a villanásai. Helyzeteink megvannak.Akár vezethetnénk is.

  • zolee

   King előtt le a kalappal, magasan csapatunk legjobbja ma.

  • zoltan

   Holender mit csinál…

 • misike

  Pedig szerintem nagyon jól játszotunk kár a sokk kihagyott helyzetért. Azért a gól elött kambi alaposan meglepte laczkot ettöl még a védelmünk nagyon lasssú pláne lovric. A gyorsan elvégzett szabadrugásoknál rendre elalszunk. Nagy kár lesz ha kikapunk mert szerintem jobbak vagyunk.

  • MB Kecskemét

   Mennyire igaz !!

 • Hidy

  kár a gólért, amit kézzel vitt el a fekete gyerek! Még nagyobb kár a kihagyott helyzetekért, mert idegenben lőtt gól jól fizet! Szerintem Lanza be fog ma találni!

 • wfred

  mit csináltok bazmeg….

 • Turbo

  Ezt is összehoztuk nekik. A védelemből meg Bobál és Boti mellőzését sem értem, Mister! Kamber meg a középpályán a legjobb. Szerintem.

  • Pelso

   nem kell Bobál, mert Ő levette bödönt a pályáról.. és az nem volt jó, ezek szerint.

 • Hidy

  kösz Laczkó! Húzz vissza a P…-ba!

 • Pelso

  összefoglalom miről volt szó legtöbbször az elmúlt hetekben : Gróf gyenge…a védelem közepe gyenge, most már a vádelem jobb oldala is az :/… nem tudtuk mire lesz képes Laczkó, most már látjuk :( és akik Kinget jelölték jobb bekkbe: Botka becsúszni szokott, King ráfekszik/rádől a támadókra :) ne vicceljünk már … köszönjük rossi + szabó! :( ui. Endi szégyelld magad…milyen szar szerelést vettél fel !!?? ://

  • Dagiiron

   Nem tudom melyik adót nézed.. Egyáltalán nem vagyunk olyan szarok..

   • Pelso

    azt néztem, ahol folyamatosan bénázott a védelmünk és a kapusunk gyakran kereste a labdát.
    előre még úgy, ahogy megleszünk, de a védelmünk nagyon gáz…:/
    attól, hogy ezt látom és leírom még maradhatok Honvéd drukker ? :)
    (a csapatra nem használtam a xar jelzőt…csak endi cuccára)

    • Dagiiron

     Nem bénáztak sokat, csak amikor ki kellett támadnunk.. A kapus egy akkorát védett, hogy azt mindenhol megsüvegelik.. A helyzeteink megvoltak, ha pl. Leandro nem ment a gólvonalról, vagy a bíró érvényteleníti a Fagyi elsó gólját kéz miatt, mint azt a szabályok szerint kellett volna, akkor más az eredmény..

     • balu1899

      Ha öreganyámnak pöcse lett volna, Ő lett volna az öregapám….Muhaha…….

 • MB Kecskemét

  Ezzzzz azzz Lanzzzza !!!

 • Hidy

  Mondtam, hogy betalál Davide!

 • Hidy

  Jellemző, hogy a knédly alig vette észre a gólt! Nesze neked szakma!

  • MB Kecskemét

   Ez egy majom f…sz !!!

 • Turbo

  Ha a visszavágón egy normális kezdővel állunk fel (lásd lentebb a hozzászólásokat), továbbjutunk. CSAK!

 • Hidy

  Milyen jól szól a Tábor!

  • MB Kecskemét

   Über alles !!

 • santiago

  Dark nekem nem tunik annyira rossznak, amit pozitivumkent vettem eszre,hogy az osszes vagy majdnem az osszes fejparbajat megnyerte

  • Dagiiron

   Az összes hozzáérkező előreívelést megtartotta, nem lesz rossz..

   • santiago

    Igen, meg joval magasabbra ugrott mint eppen az ot fogo fradista

 • Dagiiron

  Ezen a mérkőzésen a döntetlen lett volna reális, a Fradi azért nyert, mert a bíró elengedte az első Fradi gólnál a kezezést..

 • A69W

  Ez a Boz..k Peter egy f@sz

  • Pelso

   hát, Apuka nem biztos,h megdicsérné…

 • Player

  knézy is megérdemelne posztot a mai “teljesítménye” után. Még gundelnél is jellemtelenebb g…

  • papparam

   Nem szabad azzal a hangsávval nézni, ahol van kommentár, hacsak nem mazochista az ember. Nem kell az a plusz 15-20 az amúgy is magas vérnyomásnak. :)

 • Danilo5733

  Lackó egy nem jó! Sokkal jobb volt Botival a védelem! A csíkos hajú gyerek kezezett az első gólnál!

  • MB Kecskemét

   Ez pontosan így van !!!

  • A69W

   Egyértelmű kezezés volt de senki egy árva szóval nem említette! A bal kezével tette maga elé a labdat! Mas kérdés hogy Kamber is adhatta volna jobban szélre a lábdát !

   • ius

    Így van, de egy rutinos játékos nem ennyire bizonytalan…. Ráadásul borzasztó lassú is.
    Úgy vitték el folyamatosan a a bal oldalunkon a labdát, hogy nem engedtünk annyi területet, mint a 2. félidőben…

    • zolee

     Nem elég hogy bizonytalan, a flegmasága az még idegesítőbb nekem…

   • MB Kecskemét

    Maximálisan, a lehető legrosszabb megoldást választotta… nem is tudom értelmezni ezt… Boti valahogy nagyon hiányzott kezdettől fogva.

 • ius

  Laczkó sztm. csak azért kellett ennyire Rossinak, mert tud olaszul….
  Mind a két kapott gólunk a saját szerencsétlen-kedésünknek köszönhető. Gróf nagyon vonalkapus, ehhez képest az első gólnál nem sikerült mwgmozdulnia… A 2. màr-már kabaré kategória. A szabikat miért Hidi rúgta?

 • Cha-b

  Zöld makik továbbmentek stop…
  az afroamerikai srác kézzel tette maga elé stop. Kifele rugás.
  Utolsó ember nem passzol így keresztbe stop!
  mindent nekik fújtak a mezőnyben…
  Marad a bajnokság. Jobbak, tele vannak vásárolva, felesleges még csalni is nekik.
  Grat a csapatnak, nem voltak jobbak. csak ez most az ő idényük, régen meg nekünk állt a zászló, most nekik fújnak. Amúgy egy fosok, az első jöttmenttől kiszopnak majd, mert ma mi voltunk a jobbak…

  • Hidy

   A Bozsikban 1-0-ra nyerünk stop. A fradi kiesik stip-stop!

   • Cha-b

    Úgy legyen stop!!!
    gyámoltalan fos volt laczkó ez tény, de akkor sem az ő gólja… nem adunk ilyen labdát, befújjuk ha kéz… az is igaz, hogy kettérugom a fekete srác derekát ha kell ilyen esetben… de fos volt ez a szitu… gyámoltalan az egész csapat, sose fogunk semmit sem nyerni, mert mi sem hisszük el… az ellenfelek meg pláne, CSAK nevetnek rajtunk..

   • MB Kecskemét

    Úgy legyen !! AMEN. Lehet, hogy felmegyek a Bozsikba a visszavágóra. Fatert is felviszem, ha minden jól megy, mint a régi szép időkben…

 • ius

  Nem tudom Filip milyen utasítással játszott, de úgy tűnt vele is csak többen voltunk…

  • Cha-b

   Filip a történelem legnagyobb alibije egyelőre…
   Ha jól emlékszem egyszer a Loki ellen állt be a Bozsikban, el voltam tőle ájulva… azt kb. annyi is volt…jó persze voltak apróbb megmozduládok, mindenki emlékszik a kaposvári szólóra, de ez még kevés…. ma is 0 volt sajnos, a csapat leggyengébb pontja volt.

   Szerk.: Sok volt a volt, hú de sok VOLT! :)

 • A69W
 • misike

  Jól játszottunk nincs mese igaz a második gól megfogott rendesen minket de legalább tartásunk az megmaradt. Nem értem miért nem lehet batáthot kezdetni bal hátvédbe remélem csak még nem százas. Bobál pedig kell középre mert a lovic kambi kettös lehet hogy rutinos de kurva lassu is lásd a második gólnál mintha öreg fiuk meccsen lettek volna. Remélem bobál padoztatása nem azt jelenti hogy már ö is bejelentette távozni akar és ezért játszik kevesebbet? Darknak meg játszania kellene minél többet jó felépitésü és gyors is.

 • laszka

  nézzük a pozitívumokat:
  – Lanza végre nem tiziből, vagy szabdból lőtt gólt
  – Boti megint bebizonyította, hogy a legjobb megoldás bal bekkben
  – lőttünk egy gólt, nem reménytelen a visszavágó
  – Az Eppel Lanza kettős 20-25 éve nem látott csatárduó Kispesten
  nézzük a negatívumokat:
  – Laczkó gyerek, nem véletlenül nem fért be már a Paksban sem, indiszponált volt
  – a védelmünk lassan jobban hasonlít a nyugdíjas klubhoz, mint egy védelemhez
  – Botka megoldotta a Ferencváros hiányposztját
  – ezer helyzet kell egy gólhoz….

  azt hiszem nem voltunk rosszak, lesz@arom a kupát, ha bajnokok leszünk….MTK meccs szerintem sokkal érdekesebb lesz a jövőt nézve

  • MB Kecskemét

   Igen, megfizettük az árát ennek a meccsnek. Boti, Bobál a kezdőbe ! Én még Kosztát sem hagynám ki a visszavágón. És igen, Kambi Gyurit fel kell tenni a középpályára !

 • Kicsipest

  Az első félidőben nagyon jól, magabiztosan játszottunk, gólokat kellett volna lőnünk, de a legnagyobb helyzeteket is kihagytuk. Laczkó nagyon gyengén mutatkozott be, de egy meccs után nem szabad pálcát törni felette! Az első gól az én véleményem szerint nagyobb mértékben volt Kamber hibája. Kamber helyett szívesebben látnám Bobált, Laczkó helyett meg Baráthot, bár ő sem volt túl meggyőző. Gróf csak addig magabiztos, amíg a gólvonalon kell állnia, hihetetlen, hogy mennyire nem érzi a kijöveteleket, Kemenesnél is gyengébb! Lanza egy kincs, boldog lennék, ha tőlünk menne nyugdíjba! Nehéz lesz a visszavágó.

  • 58914020 .

   Kamber támadhatatlan, hibái ellenére is óriásit játszik eddig nálunk.
   Az más kérdés, hogy a középpályán kéne nyomnia.

   • MB Kecskemét

    Pont ezeket mondtam lentebb… Van esély, hisz benyomtunk egyet nekik. Basszus ! hogy le voltak forrázva a végén, + Knézy is. majom.

   • Kicsipest

    Én is úgy gondoltam, hogy Kamber vissza a középpályára, Bobál Geri meg a védelem tengelyébe.

   • ius

    Hibája után is lényegesen gyorsabb volt visszafelé, mint Laczkó. Őt el kell felejteni. Baráth sztm. nagyon jól játszik bal oldalon.

    • 58914020 .

     Egy meccs után még nem állítanám bitófa alá Laczkót. A képességei megvannak, hogy segítsen, jó korban van.. Inkább reménykedjünk, hogy megtalálja a formáját.

 • A69W

  Ennyit az első gólrol! Az összes szakommentator, riporter meg nagy szakértő elmehet a búsba! http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/ferencvaros/97583-szabalytalan-volt-a-fradi-vezeto-golja-video

 • 58914020 .

  Ez a Kabangu jó kis játékos lehet még…

 • Csaba Horváth

  A lényeg, hogy még nyitott a továbbjutás kérdése. :) Hazai pályán talán nem könnyebb lesz kiharcolni a továbbjutást. :)
  Egyébként van valakinek linkje, ahol legalább az összefoglalót meg lehet nézni?

 • SZabó Tibor

  Nagyszerű érzés 75 évesen a tábor tagjának lenni , Bobállal nem kaptunk volna ki.

  • papparam

   Gratulálok, remélem ezt én is megérem!
   Bobál KELL a védelem közepére! Boti meg a bal oldalra. Laczkót azért még nem szidnám, az első tétmeccse volt, ahol azért nem volt könnyű dolga.
   Lesz egy visszavágó is, ott okosan kell játszani, van még esélyünk.

 • István Hereb

  Ma Hidi jól játszott. De ha Gazdag marad, Kamber kp-n játszik, megint Geri marad ki. A védelmet nem értem, de ezt már annyiszor leírtuk. Remélem, Laczkó ennél sokkal jobb lesz :-(

 • MB Kecskemét

  Nincs semmi baj. Rossi helyében levonnám a tanulságokat a meccsről és lépnék egy merészet az mtk ellen
  Horváth — Lovric Bobál Baráth — NagyGeri Kamber Lanza Hidi Gazdag — Koszta Eppel !! kezdő
  Persze ! kisokos… :-))

 • Vizi Viktor

  Az első gól az Gyurié és az Iványié volt… A másodiknál Gróf Kemenesi produkcióval nézelődött…
  Kamber szerintem már lassú a középpályára, azért játszik hátul. Vaszke helyett én inkább Zsótért vártam volna.
  Ja és Gazdi kezd dombitibiesedni ami az eséseket illeti…

  • István Hereb

   Lanzásodik :-)

 • Paal

  Beállok én is a Lackót védők táborába! A gól Kamberé volt egyértelműen. A többi bizonytalanságot én abban láttam, hogy mintha nem lett volna meg Lackó és Holender között az összhang, hogy mikor, kinek és mit kellene csinálni. Ez Rossi hibája is. Ha a bal oldal megszilárdul, akkor nem lesz gond. (Azért azt be kell valljam, hogy Lackó nagyon lassúnak tűnik, kérdés, hogy ez fejben lassúság vagy fizikális ok.. Azért a mérkőzés első félidejének tempója az utolsó paksi fél év és néhány edzőmeccs után más szint lehetett, bele kell rázódni!)
  Kamber – Bobál cserét én is megjátszanám a védelemben, itt én is el tudok képzelni egy felülről jövő ukázt Bobál pihentetése kapcsán, de lehet, hogy simán Rossi úgy látja, hogy több variációs lehetősége van a középpályán, ha Kamber hátul van. Mindenesetre az is egy taktikai elemünk lehetne, hogy Bobál bejön egy védekező középpályás helyett és Kamber előrelép támadást segíteni. Az első kispesti szezonjában nagyon ment neki! Most, hogy Prosser hiányában nincs valós erősítést jelentő támadócserénk (majd meglátjuk 3-5 meccs után, hogy ez valóban így van-e), ez is egy megoldás lehetne.
  King tetszett, többet kellene támadásba bevonni. Dark alakul, de még van hova fejlődni.
  Iványiról is írtatok többen. Sztem remekül vezette a meccset, szokásához híven magasan tartotta a fault-szintet, ami vele kapcsolatban már nem szabadna meglepetésnek lennie, így nem is értettem miért erőltette Gazdag és Lanza is a kicsi faultos elfekvéseket. A kezezés olyan szitu volt, amit nagyon kevés játékvezetői csapat szúrt volna ki és ott a védelmünk is hatalmasat hibázott, tanulni kell ebből!
  Lovric remélem a Böde pofonon annyira felhúzta magát, hogy az MTK és a Fradi elleni visszavágón is betalál! :)

 • SeeZo976

  Hozzá kell tenni, hogy azért nem a fradival játszunk majd minden hétvégén… Egyébként Klein…. Laci még mindig csúszik Lanza csele után… még mindig… Még mindig

 • A69W

  A ferencvárosi Botka átment cinikusba és egyre jobban unszimpatikusabb. Gondolom kezd már csörgedezni a “Fradi vér”. Idő kérdése es kiderűl hogy mar gyerekkorában is fradi szurkoló volt.http://m.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/botka-csapatot-kellett-valtanom-hogy-halljam-a-szurkoloktol-a-nevemet-2551891

  • Turbo

   Pont oda került, ahová az ilyenek valók. Egyébként szerettem én is, amíg kispesti volt. A hangsúly a múlt időn van.

  • Lassie Tizenkilenc

   Érdekes volt megnézni a videót , és benne azt hogy egy takony huszonéves milyen nyeglén nyilatkozik, egy olasz elsőosztályt megjárt rutinos róka pedig milyen szépen tud nyilatkozni és mennyivel több alázat van benne mint a zöldruhás csávóban….

   • Csaba Horváth

    Botka Endi nyilatkozata nagy csalódás volt. :(
    “Csapatot kellett váltanom ahhoz, hogy elöszőr halljam a nevemet”, “Csak mosolyogtam rajta, röhögtem, nem tudott meghatni ez az egész”.
    Ezekre a mondatokra nehéz mit mondani…minimális alázat sincs benne, ami nagyon szomorú. Már várom a felcsút mérkőzés utáni Prosser nyilatkozatot…

    • Zs.

     Egy ilyen jellemtelen feregnek nincs helye Kispesten. Jobban jartunk hogy elment. Nyilvanvaloan az Oreg adta el, nem o akart menni, persze…

  • Thibby

   Helyére került……jellemtelen köcsög

  • Dagiiron

   Nagy pofájú kis fasz..Remélhetőleg eléri a fradi sors, és a játékostemető újabb áldozata lesz..

  • zolee

   Lehet továbbra is védeni őket, ahogy sokan eddig is tették, nyilván rendes gyerekek, és nem ők akartak menni, ha már mentek, akkor meg elfelejtették honnan indultak…Dicséret nekik

 • októberes

  A sajnos Rossi előnyben részesíti a minimum 30 éves játékosokat. Így kimaradt Bobál ,a legjobb középső védőnk, és a korábban balhátvédként bizonyított Baráth. A kupában nincs pénz a 20 évesek szerepeltetéséért, ezért a Koszta és a Zsótér sem jutott szóhoz. Amúgy a tábor király volt!

 • Gabesz

  Nem tudom mit akarnak a Hollenderrel.nagyon jól indult valamikor,nem fut el a szélen alapvonalig vagy befeletörni.Úgy látom bátortalan megkapja a labdát és visszaadja hátra,ez értelmetlen.Őt csak be kellene tanítani,hogy meghúzza a szélen támadásban aztán meg huzódjon a bal középpályára Zsótér vagy Koszta sokkal jobban csinálná !.A kapusunkkal is bajom van,szinte mindig üres a kapunk,össze-vissza rohangál a kapu előtt ahelyett,hogy betöltené a kaput.Sürgősen meg kell oldani a kapuskérdést,egy megbízható rutinos kapus kellene.
  A védelembe BOBÁL !!!!!!! ,most hibázott Laczkó,azért nem kell leírni,továbbra is kell neki lehetőséget adni,és ott van Baráth csak még a bal lábát kellene edzeni,szinte mindig átteszi jobbra.King védőmunkája elég halvány,viszont gyorsasága és elfutásai,labdabiztossága jó.Kamber NEM középhátvéd,sokkal hasznosabb a középpályán !!!!
  Én Hollender helyett Bobált hoztam volna be és Kamber a középpályára jött volna fel.Védekezésben és támadásban is sokkal jobb lett volna a Gazdag,Nagy G.,Kamber,Hidi négyes és stabilitást adott volna,tehermentesítette volna a védelmet.Tulajdonképpen már majdnem nagyonjó csapatunk van !Merünk játszani,nem csak felívelt labdák a támadásaink,bár Eppel elég jól leveszi,lefejeli,megtartja az előrevágott labdákat és gyors is,Kabangu szintén jó lehet ugyanerre a pozicióra,kicsit még kell erősödnie,jól fejel és gyors.Lanza a csapat értéke,ilyen játékos már rég volt csapatunkban,minden megmozdulása,csele,kapuelőtti helyezkedése,passza CSODA ! Sokáiig meg kellene tartanunk,amíg egy hozzá hasonlót kinevelünk.És az az alázat amivel focizik,hárman körülveszik,rúgják,lökik és
  bírja,nem reklamál.