…és a 85. percben már én is elhittem, hogy ez nem lesz egy rossz szezon

Tovább íródik a hihetetlenbe hajló kispesti hőstörténet a Bohócliga 2016/17-es kiírásában. A nagyok előre lebeszélt játékába belekotnyeleskedő külvárosi outsider csak nem akar leszakadni, ráadásul a korábbi évek kifutott jó eredményei után idén már egész tartósan egész markáns produkciókat szállít a kispesti kompánia. Szóval még mindig nem biztos semmi, és még mindig messze a vége, és bármikor véget érhet az idei álom, de a posztcímben leírtakat már én sem tudom eltagadni.

Tegnap a beharangban vért és verejtéket vizionáltam és egy ótvaros 1:0-ért rimánkodtam – nos, a számszerű eredményt megkaptam, de ez a győzelem most mégsem illethető az előbbi csúf jelzővel. Én nem tudom, utoljára mikor láttam olyat, hogy egy Debrecent úgy dominálunk le itthon, hogy a helyzetarány kb 10:1 ide. De tényleg nem tudom, de hogy nem mostanában, az hétszentség. Hát ma ezt láthattuk. Volt elképzelés a csapatban, és ami még fontosabb, volt önbizalom és hit a győzelemben, valahogy egész meccsen, bár nagyon izgultam, nem az elmúlt évek kilátástalanságát éreztem, hanem azt, hogy igenis tudunk gólt lőni majd az utolsó 10 percben. hiába nem jön be elöl semmi Eppelnek, Lanzának, hiába rugdossa p…án a labdákat Hidi, és hiába nem megy Kosztának. Esély akkor is van.- mondogattam magamnak.

És akkor tényleg jött a 85. perc.

Nem átesve a hurráoptimizmus oldalára, és még egyszer elmantrázva a bevezetőben is említett kötelező köröket, kicsit azért még én is megengedek némi örömöt magamnak.

 • Örülök, hogy az utóbbi 7-8 bajnokink mindegyikén van húzóember, és hogy mindig más tud extrát hozzátenni. Ma például Kamber sztahanovi műszakja jelentette a pluszt, no meg Gazdag kulcs-labdaszerzései, Bobál Dávid érett játéka hátul, és /hiába szidták sokan itt-ott a korzón/ ma végre Laczkó is igazolta azt, hogy miért nyígott érte éveken át Rossi. Jó lenne, ha ezt a teljesítményt állandósítaná a balhátvéd… És tetszett a derék Kadima Kabangu (a.k.a. Dark), aki a múlt heti “bálásnéger nagy lövőerővel kevés ésszel” kategóriából előlépett a “hasznos rohamnéger” státuszba (Hanta még labdabizti korabeli örökbecsű kategóriáit idézve), meglepően ügyes labdatartásokkal, és bakker, egy gólpasszal. Még a végén elhiszem az Öregnek a csodafegyveres bonmot-t? (Na azt azért még nem.)
 • Örülök, hogy csapatnak nézünk ki fordulók óta, egymásnak is örülő játékosokkal, rendszeres közönség-kontakttal.
 • Örülök, hogy ha bekapunk egy gólt, nem kell rögtön lélekben hazaindulnom, mert (valamennyire) eséllyel megyünk rá a mindenkori egalizálásra – de méginkább örülök, hogy egyre többször mi lőjük az elsőt.
 • Örülök, hogy szép, finoman a nézőszám is elkezdett mozogni, talán felfelé, érkezéskor legalábbis a bejárat előtti csődület a kora kilencveneseket idézte (szinte) nekem, persze tudom, ebben a jegykiadás lassúsága sem elhanyagolható szempont, de hadd ámítsam magam.

Látjátok, most van minek örülni.

Például annak, hogy tompa játék és rossz megoldások után Eppel igazi klassziscsatárként akkor büntet, amikor a legjobban kell. Amikor az ominózus 85.-ben Dark beadását levette és végre úgy behegesztette, ahogy azt pont nem tette 15 perccel korábban, az olyan hangulat-tolulást eredményezett a Bozsikban, ami már tényleg a zsenge gyermekkoromat idézte meg bennem. Körülöttem a többiek szintén extázisban, még a pikírtpápa Ábel-Hanta duó is ordításba fulladt, és Lovifotós valahol a pálya szélén elgondolkodhatott azon, hogy hogyan tartsa be szünetbeli ígéretét, amikor félkomoly Dark-istenítéséért kinevettük őt, amire megfenyegetett minket, hogy ha a kongói betalál, kitépi az egyik pályamenti tüskés cserjét és hozzánk b… szóval vágja a korzón. S bár Dark “csak” az asszisztot adta, a képzeletbeli bokorkiásó gyalogsági ásó azért megmozdulhatott Lovi farzsebében.

Szóval örvendhetünk sok mindennek.

De leginkább ennek.

Ami egy hétig biztosan igaz még, a továbbiakra azért nem vennék mérget, hisz a legerősebb ellenfelünk jön jövő szombaton, a bajnoki cím első számú várományosa (azt hiszem mindenki számára a magyar fociszíntéren, kivéve a mi szívünket).

A mi szívünket. Hát igen. Ezekre a szívekre elég kemény hetek várnak mostanában. De nem erre vártunk évek óta? Most akkor maradjunk annyiban: tartson tovább ez az álom, a lehető legtovább, meglátjuk hova lyukadunk ki vele a végén.

Mondjuk egy biztos. Ne gondoljuk túl, játékosok szurkolók, senki. Már csak azért se, mert a gondolkodásra időnk sincs nagyon – szerdán már érkeznek a zöldek (megjegyzem, olyan TV-közvetítés beharangokkal kísérve az M4-en, ami alapján azt hinném, valami nemzetközi kupameccsre készül a Fagylalt, mert annyira egy szemszögből harsogja a szípker a kedvcsináló sorokat), szóval a következő feladat már a kanyarban.

Őrült tavasz lesz ez emberek. De – eddig álljuk a sarat. Maradjon így, ameddig lehet!

“…és a 85. percben már én is elhittem, hogy ez nem lesz egy rossz szezon” bejegyzéshez 86 hozzászólás

 1. Királyság! Vezetjük a tabellát, és megnyerjük az olyan meccseket, amiket meg kell, de soha nem sikerült az utóbbi években!

 2. Nagy gratula a Csapatnak! Folytatjuk az őszi nagy menetelést és már “csak” meg kell tartani ezt a helyezést! Szombaton kiderül, hogy mennyire sikerül. Szerintem menni fog! :)

  1. ha sikerülne x-eket hozni a vetélytársakkal, akkor már tényleg bármi lehetséges, mert most úgy érzem, hogy a “kötelezőket” (4-5. hely alatt) stabilabban hozzuk, mint a többiek!

 3. Csúcson vagyunk végre,úristen mióta vártunk erre.És ha elkapnánk a vidit szombaton…lehetne nagyot álmodni.De egyenlőre verjük meg a zöldeket :) Rossi cseréi ma jónak bizonyultak .Darkot is csak szidni lehetett eddig,de ma érezte a játékot, furcsa leírni de nagyon elégedett voltam vele./ leszámítva az Eppeltől kapott zsugát amit mellé baxott :) / Ahogy Laczkóval is,aki nagyon igyekezett és ritka jó beadásai voltak.Ünnep nap volt a mai,köszönöm a srácoknak!

  1. Abból ahogy azt meglotte a rövidre,tud a gyerek ,az lovi oda aki tud focizni.Hidd el nekem.

   1. ha “tud”na, akkor belsővel helyezi és nem lövi, ahogy épp áll… :)
    de valóban fejlődőképesnek tűnik a gyerek, az más kérdés, hogy mennyi idő alatt fogja “kiforrni magát”. :)

    1. Jó lesz, meglátod. Szerintem kb. ez a tavasz rámegy a helyre kerülésére (úgy, hogy azért fog örömet okozni nekünk), és a következő lehet a nagy szezonja. Én mondjuk semmi esélyt nem látok arra, hogy Lanza és Eppel is marad jövőre, úh. kellene is a jó utódlás.

  2. Azért azt se feledjétek, hogy én évek hosszú sora óta nem láttam ilyen gyenge Lákit…
   Az edzőjük meccs végi magyarázkodása már már magyar edzői magasságokban volt. hozzá teszem magyar edző kieső helyen már rég lapát lenne!

 4. En hirtelen nem emlekszek olyan szezonra mar jo regota,h a Debrecent meg az MTK oda-vissza vertuk es 4 meccsen 1 golt kaptunk ettol a ket csapattol!Meg,meg,meg…ennyi nem eleg! :)

 5. Az ilyen meccseket pár éve tuti hogy elbuktuk volna 1-0-ra, tavaly meg talán 0-0, de idén behúzzuk :) Maradjon is így. A tabella pedig gyönyörűen mutat. Emlékszik valaki mikor voltunk első helyen a bajnokság kb. ekkori szakaszában? Mert utoljára a bronzérmes bajnokságban vezettünk tabellát még az 5. fordulóban, de az nem ilyen szakasza volt a bajnokságnak. (1639 nap után kezdődik újra velünk a tabella, kiszámoltam) :)

  1. Bizony, amikor ránézek a tabellára, olyan érzésem van, hogy végre, helyünkön vagyunk. Mondjuk én így nőttem fel, szóval érthető, hogy ez a természetes. :)

   De most egy kicsit felejtsük el a tabellát, csak a szerdára gondoljunk, ott sajnos még hátrányban vagyunk. Szintén úgy kéne győzni, hogy nem kapunk gólt, nagyon nehéz lesz. De meg lehet, ha végig koncentrálunk, mindent bele!!

 6. gratulálók a CSAPAT jó teljesítményének, nagyon jó csapatunk van.

 7. Néztem tegnap a meccset. Sok pozítiv dolgot láttam az mtk meccshez képest. A hátsó alakzat szerintem sokkal stabilabb volt. Nagyon szép kidolgozott támadásaink voltak, ahol elsősorban a debreceniek védelmének szemfülességén múlott, hogy nem lett gól. King megint hozta a lelkes, de pontatlan játékát, Lanza ma egyáltalán nem tűnt önzőnek, Kabangu úgy gondolom, hogy nagyon jól fogja helyettesíteni Prosser hatékony csere játékos szerepét. Remélem Hemingway hosszútávú szerződést kötött Darkkal, a majd egy éves rehabilitációjáért cserébe. Laczkónál is egyre jobban látszódik rutin, amiért ragaszkodott hozzá Rossi. Baráth pedig ugyan csak 10 percet kapott, de nagyon veszélyesen tolta, majdnem gólt is szerzett.
  Ami meg Lanza-Eppel párost illeti, nos remélem az öreg körömszakadtáig ragaszkodik majd hozzájuk (bár a pénz nála nagy úr), mert ilyen csatárduónk az utolsó bajnoki címűnk óta nem volt. (vagyis jó csatáraink ugyan voltak azóta, de csatárduónk nem). Összességében bizakodóan nézek a fradi elleni MK mérkőzés elé. Most nagyon együtt vannak a fiúk, nem tudom, hogy nyáron mi lesz, de most hatalmas élmény Kispest szurkolónak lenni. :)

  1. Zsótér játéka mellett sem szabad szó nélkül elmenni! Azt gondolom, nyáron az öregnek rá kellene koncentrálnia és megpróbálni megtartani… azt gondolom, már ő sem bánja, hogy így alakult a sorsa!

 8. Az meg van, ha kiesne az MTK és a Debrecen, a felcsút meg nem jutna fel, akkor az nb2-be jobb stadionok lennének, mint az nb1-ben? :D

 9. Határozottan több szurkoló van a meccseken, látszik, hogy az emberek kíváncsiak erre a szerethető csapatra. Én a 2000-es évek közepe óta járogatok ki, kb 2008 óta rendszeresen, és nem emlékszem olyanra hogy egyszerre két játékosunknak és az edzőnek is saját rigmusa van, és folyamatosan megtöltik a szurkolóink a vendég szektorokat. Nagyon jó érzés, tényleg kezd futball hangulat lenni a meccseinken.

 10. Furcsa ezt kimondani,de szombaton egy kicsit Ujpest szurkolo is leszek!Viszont a szerdai meccs egyelore nagy talany nekem,mert az utobbi idoben hanyszor es hanyszor jatszottunk ugy a Fradival,h elotte bun rossz formaban voltak,kikaptak folyamatosan,kiestek a nemzetkozi kupabol,a kozonseguk csesztette oket,aztan jottunk mi,felalltak ellenunk a szarabbnal szarabb jatekosokkal (Csukics,Gyomber,Hajnal,stb) es mindig kikaptunk toluk es igy allandoan mi huztuk oket ki a godorbol,nagyon nem szeretnem ezt meg egyszer atelni!

 11. Hát lehet megköveztek amit írok de a szerdát Rossi helyében beáldoznám a bajnokság miatt, hogy szombaton egy erős és kellően kipihent csapat kezdhesse meg a Videoton ellen.
  Én szerdán azokat játszatnám akik a csapatba aarnak kerülni de nincs rá lehetőségük.Most megmutathatnák kire lehet számítani. Én így kezdenék : Horváth – Villám, Lovrics, Palmes,Baráth – Tömösvári,Nagy Geri , Göblyös,Holender – Kabangu , Balázs.
  A fradi mostanában elég gólképtelen.Ez a csapat viszont képes lenne akár egyet rúgni…
  Ha pedig kiesünk, sebaj, mert h a a Vidi ellen nem kapunk ki akkor már szinte zsebben van a dobogó ami ugye nemzetközi szereplést igér…

  1. ez hülyeség már bocsi. nehogy már ne birjanak ki 2 meccset egy héten,viccelsz

   1. dehogy hülyeség….A szombati Vidi elleni meccsre a Videoton játékosok 6 napot pihenhetnek , mi meg 2,5-et…magyar játékos nincs hozzászokva a szerda-szombat ritmushoz. A külföldi csapatok igen, bár ők i s rotálnak ilyenkor…

    1. Könyörgöm, élsportolók.. ki kell bírniuk. Amúgy meg van egy Zsótér, Vaszke, Nagy Geri, Boti, Holender stb. bírni kell ezt.

     1. Közben látom, hogy följebb pont ugyanezt leírta a kolléga :D

     2. sajnos igaza van Lassienek… már tegnap fáradtnak éreztem a csapatot!
      1 hétközi fradi meccsel a lábukban, halálos lehet a vidi ellen… :/

    2. A külföldi csapatok azért egészen más iramban játsszák azt a heti 2 meccset.

    3. ha minden héten szerda szombatot játszanának akkor igen de igy, a magyar bajnokságba aki teljes szivvel játszik bármilyen eredményt elérhet ez a lényeg. ha a zöldek egy kicsit is lebecsülnek minket akkor nyerünk ebben bizom.a milyeink végig hajtották a meccseket a végén pacsizáskor mégsem látom hogynem szét lennének hajtva.Hidd el felvannak készitve erönléti problémák rossi éra alatt sose voltak

  2. Ez a kezdő minimum 2, de inkább több góllal kikapna a fraditól. A mostani csapat erőssége az összeszokottságban és a csapategységben van. Egy ilyen zakó szerintem nagyon negatív hatással lenne az öltözői hangulatra. Pár helyen biztosan lesz változás, de a sorcsere szerintem többet ártana mint használ.

  3. Szerdán én bátran betenném a kezdőbe a Horváth — Baráth — Bobál — Lovric — Nagy Geri — Vaszke — Hidi — Koszta — Zsótér — Dark — Eppel sort, de félidőben behoznám Kambert a középpályára és Lanzát előre Eppel mellé, ha rosszul alakulna a meccs… aztán a meccs vége felé Holender be Eppel helyett. Igazából mindegy, csak a csapat tegye ki a szívét-lelkét !! ( és menjünk tovább :)) )

   Nem mellesleg az FTC-nek is lesz meccs jövő hétvégén (talán Doll is lazít a kezdőben a szerdai meccsen).

   Nem kövezlek meg, de azt gondolom a kupa még mindig reálisabb cél lehet, mint a bajnoki cím… (ettől függetlenül én is pihentetném Laczkót, Gazdagot, Kinget az FTC ellen)
   Vagy Nagy Gerit tartalékolnám arra, hogy jövő hét végén kezdő legyen végre és levegye a pályáról valamelyik szerb ászt a Vidi ellen

  4. teljesen jogos a felvetés, nagyon “rosszul” jött ki most ez a kupa+vidi 1 7en, ezeknek a csávóknak (sajnos) 1 ilyen meccs is megterhelő…(én másképp raknám össze a kupa csapatot, de ez most másodlagos :) )

  5. És ha egy nem összeszokott csapattal kiesünk a kupából, szombaton meg szoros meccsen kikapunk, mi van? Mert kurvára benne van a pakliban.
   Szerintem most ne mérlegeljünk, koncentráljunk csak az előttünk álló feladatra. Ami ráadásul épp az, hogy személyesen a gyűlölet érkezik szerdán Kispestre. Egyszerűen nem tehetünk mást, mint hogy a legjobb összeállításban, a legnagyobb erőbedobással játszunk.
   Aztán meglátjuk, mire elég. Ha kell, majd szombaton rotálunk, a bajnokság még hosszú.

 12. Nem kell félni ettől a szerda-szombat dologtól. Először is azért, mert hiába volt a miénk ez a Loki elleni meccs, nem tűnt kívülről annyira szétfutós-folyamatos párcharcosnak.

  Tehát a fradika ellen nem lesznek fáradtak a srácok.

  Szerdáról szombatra pedig azért van variációs lehetőség…
  Középpályára ott van a szokásos bajnoki kezdőn kívül:
  Vaszke, Nagy G, Zsótér, Holender, Tömösvári… Közülük szerintem max 2-en, esetleg 3-an fognak pályára lépni a fradi ellen.

  De őszintén, ti el tudjátok képzelni, hogy Zsótér, Nagy, Gazdag, Koszta, Tömösvári, Holender -tehát a középen is bevethető játékosaink- közül valamelyik nem bírná a szerda-szombatot? Hozzátéve azt is, hogy sokszor a 80. perc után szerzünk a gólt, ami szintén nem azt mutatja, hogy nem bírnák a srácok…

  + én mindig úgy veszem, észre, hogyha egy csapat focizni akar ellenünk, akkor mi is jobban ki tudunk bontakozni. Gróf remélem bírni fogja a távoli lövéseket, mert eddig kevés olyan meccs volt, ahol jó lövők torpedóztak.
  Azért a gyomorgörcs már előre megvan, félek, nehogy ólomgolyókkal törjék szét vékony üvegálmainkat :D – de szépen mondtam ezt.

  1. Én beáldoznám a kupa továbbjutást egy vidi elleni győzelemért. Persze azért nem lenne rossz elkapni a zöldeket szerdán.

    1. Pontosan. El kell mellete menni szó nélkül…..es igen…valamilyen szinten ki a faszom a Prosser? Nem erdekel. Ha elbassza a karrierjet akkor csak hajra…Csak arra fognak emlekezni hogy a Stadler kettoben volt. A legnagyobb problemaja hogy nagy az arc…kb mint Rikárdonal…leszarom mekkora gólokatrug. De ha mar a felnot keret tagja, akkor legyen peldakep is…Se o se az Endi nem mutattak jo peldat..az egyik a Pinter miatt megy felcsutra… A masik pedig ,egybol beszol a szurkoloinknak….egy korrekt jatekos legalabb megkoszoni amit az elozo klubjatol kapott. Ezt egyikuk sem tette meg…Sajnos a mai magyar landarugasban keves az a sportolo vagy edzo aki melto peldakepp lehet, nem csak a palyan nyujtott teljesitmenye, hanem sport emberi nagysaga miatt is.

   1. Nem azért, hogy beleszóljak, de Te rendszeresen Hemit ekézed valós vagy vélt okokra hivatkozva. Minden jogod meg van hozzá. Más Prosserra és Botkára mérges vélt vagy valós okok miatt. Erről szól a fórum. Mindenki leírja, hogy mi a véleménye dolgokról, mi az ami felbosszantja, minek örül. Kár személyeskedni emiatt.

    1. Öreg szembe közlekedsz az autópályán, vedd már észre. Te vagy itt a legnagyobb negatív.
     Az a Kispest Honvéd szurkolótábor nem az MFA-é.
     Olyan erőszakos vagy a saját kisebbségi véleményeddel mint egy liberális.
     Ne pedáloz nem lesz Escape szobor az akadémia előtt.

     1. Mint a jelen példánk is mutatja, az akadémia csak kiegészítése lehet egy egyesületnek. Akkor NG röl vitatkoztam Esc klónnal. Ma is ugyan az a véleményem. Akadémiás játékosban nekem Zsótér a minta, igaz Ő nem nálunk nevelkedett, talán pont ezért.
      Ja és miért nem vagyok már negatív Mert focistákat látok a csapatban nem csak nagy “tehetségeket”.

      1. Köszi, hogy leírtad, hogy én mit és hogyan gondolok. Próbálkoztál már gondolatolvasással? Ne tedd. Felesleges. Béna vagy hozzá.Az akadémiáról semmit sem változott a véleményem.
       Negatív gondolkodást nálatok véltem felfedezni, Laczkó , Zsótér és nem akadémiások érkezésénél. Annyira szerelmesek vagytok az akadémiába, hogy látni se láttok, de sajnos a focihoz se nagyon értetek.

       1. Na ne lódíts Laczkó mit kapott, meg Zsótér is. De tudod mit legyen neked igazad.
        Ettől függetlenül nekem az akadémia negatív. Hajrá Honvéd.

    2. Te ugyanolyan stílusban regaáltál, ráadásul egy (elvileg) szurkoló társaddal szemben. Meg komolyan, nemár hogy stíluson vitatkozzunk egy fociblogon.

   2. Azzal, hogy oda ment, ahová, eléggé egyértelművé tette: semmit sem tett a klubért, mindent magáért. Nincs ezzel gond, sok ilyen van (sajnos egyre több), csak tegyük tisztába a fogalmakat. Tényleg többet érdemelt volna Rossitól, bár szerintem nem az utóbbi időben, hanem amikor egy téli felkészülést végigparádézott, aztán gyakorolhatta a kispadon ücsörgést. De ha már a “többet érddmelt volna”: a szurkolók meg részéről érddmeltek volna több tiszteletet ennél a lépésénél. Emberileg leszerepelt, ennyi.

   3. Hagyjuk már. “Döme Sanya” egy szurkoló, Prosser meg egy profi focista, ennyi erővel egy szurkoló se kommentálhatna egy játékost se, aki legalább 1 gólt rúgott már Kispest mezben. A srácok azért futnak ki a pályára minden héten, és azért kapják a fizetésüket, hogy a sok Döme Sanyát szórakoztassák. Értelmetlen lőtt gól alapján értékelni hogy a szurkoló vagy a játékos tesz többet a csapatért, ráadásul pont egy olyan játékosnál, aki csereként állt be az esetek nagyrészében. Az igazság valószínűleg az, hogy Prosser nélkül ugyanitt tartana a Kispest. Ő is jócskán hasznot húz abból, ha gólokat lő, lehet neki örülni, de baromság emiatt érinthetetlennek minősíteni.

 13. Fel kellene fogni prosser már tavaly is menni akart ezért nem játszatta rossi. Mert aki menni akar arra nem lehet számolni . Lehet már tavaly is felcsutra akart menni, ki tudja már ezt. Nélküle is jók vagyunk van helyette kabungu . Lehet ő ha befut akkor inkább a ligue 1ba igazól és nem a fradiba vagy a névlopókhóz

  1. meg azt is tegyük hozzá azért, hogy amikor egy időben kezdőként számított rá Rossi, akkor finoman fogalmazva, nem igazán rengette meg a világot.

 14. Ja és prosser feje mellet nem áltak pisztolyal hogy ne lengyelországba igazoljon hanem a felcsutba. Csak hát pintér és a jó fizetés szava jobb volt mindentől. És ugye kint biztos nem játszott volna és egy év mulva haza kullogni ő se akart.

 15. Én sem akarok és nem is fogok állást foglalni egyikőtök mellett sem és ellen sem ! (Döme Sanya és Escape, Escape és Döme Sanya ! ) De ez a történet már a múlt és ezen már hiába rágódunk. Különben is, semmi ráhatásunk nincs a történtekre, az a fajta cinikusság pedig, amivel kijelentették a Fekete Hétfőn, miszerint a Honvéd nevelő-egyesület lett (amivel nálam akkor rohadtul elgurították a pöttyöst…) új megvilágításba helyez bizonyos eseményeket. Ehhez képest minden várakozást felülmúl a CSAPAT jelenlegi teljesítménye, ezért:

  Most zárni kell a sorainkat és össze kell fogni, mert nehéz 3 meccs van előttünk és a srácoknak kell a buzdítás ! Szerintem.

 16. szeretnem a szerzönek megemliteni, hogy amig vezetjük a bajnoksagot addig ne titulalja bohoc liganak :) szerintem a magyar nb 1 jelen pillanatban a vilag legerösebb bajnoksaga, amit mi vezetünk :)

  1. :)) és a tegnap esti Real fordítás ? az sem volt gyenge :-)

   1. nem erdekelnek a lefutott, huszadrangu bajnoksagok, csak a Kispest :)

 17. Eppel tegnap este a Góól műsorban is szenzációs volt! Intelligens,
  értelmes és nem utolsó sorban nagyon jó formában van! Nehéz lesz megtartani az
  biztos!

  Tetszett, hogy a műsor elején Somogyi újságíró „beolvasott”
  Bozsiknak, hogy megtalálták a Bozsikban (stadion) a szurkolók és feltették neki
  a kérdést, hogy kvázi miért viselkedik olyan unszimpatikusan a Honvéddal
  kapcsolatban, semmi dicséret stb. (úgy látszik ez nem csak nekem tűnik fel
  hétről-hétre)

  A mérkőzésen sokan voltunk, de azt hiszem még mindig nem
  elegen! Most amikor tényleg megérné kijárni meccsre sajnos még mindig sokan
  odahaza maradnak. Persze ez egy folyamat része tudom és látszik, hogy valami megmozdult
  marketing ügyben is (hirdetések) de valahogy még több kellene, még intenzívebb
  kampányt kellene folytatni és talán el lehetne gondolkozni azokon az ötleteken
  is, amiket a szurkolók küldtek be még anno! Tudomásul kell venni, hogy kvázi a
  nulláról kell ezen a téren építkezni és ebben az esetben az már nem érvényes az
  a közmondás, hogy a „Jó bornak nem kell cégér”

  Laczkó szinte folyamatos dicséretet kapott minden fórumon,
  nekem egy kicsit árnyaltabb véleményem
  ezzel kapcsolatban, nem volt rossz a teljesítménye a darabossága ellenére sem,
  látszik, hogy összeszedettebb volt már a játéka, de azért Nálam Boti továbbra
  is előrébb van ezen a poszton! Remélem, hogy azért rám cáfol Laczkó a soron
  következő mérkőzéseken!

  Tudom, hogy győztes meccs után nem illik a játékvezetőt kritizálni,
  de azért Berke és delegációja most is sok esetben kritikán aluli teljesítményt nyújtott.
  Nem vagyok nagy híve a technikai zóna szögesdróttal való körbevételének, de
  amit a portugál Elemér a 90 perc alatt sétált a vonalon kívül az nem semmi
  volt. Pláne érdekes ez annak a tükrében, hogy ezért Rossi és mások is meglettek
  már büntetve anno rendesen.

  Füleltem rendesen, de én nem hallottam olyan bekiabálásokat,
  rigmusokat, amik alapját képeznék a heti büntetési rovatban való szereplésnek,
  de abban korántsem vagyok biztos, hogy valamelyik lelkes jelen lévő mlsz
  bürokrata nem vélt valami oda nem illőt hallani…..

  Ami még fura volt, hogy a meccs vége felé látványosan
  bevonult és elég megmosolyogtató módon sünbe, akarom mondani teátrálisan sorba
  rendeződött a tisztelt sárga mellényes rendezői gárda.

  Nem emlékszem rá, hogy volt anno atrocitás, rendbontás,
  sövényátlépés lett volna a Bozsikban ezzel kapcsolatban…..Bizonyosan ez a protokoll,
  de nem hiszem, hogy ezt ilyen látványosan kellene csinálni, nem nagyon
  feltételezhető, hogy a pacsizni akaró hazai szurkolók megakarnák támadni a
  játékosainkat….na mindegy, sok jelentősége persze nincs, de mint tudjuk az
  ördög a részletekben lakozik.

  1. Egyetértek, intelligenciában is ott van a fiú! Ha Hemingway – nek van esze, akkor most úgy “kereshetné” a legtöbbet, ha nem adna el senkit! Az a baj, ha túl jók vagyunk akkor mindenkinek felmegy az ára, kezdve Rossival és a többi értékes játékossal! Eddig a szürkeségben nemigazán voltak kapósak a mieink, de ez most változni fog! Nehéz lesz lépést tartani a többi állami pénznyelővel a nyáron!

 18. Arról tud valaki valamit, hogy a Honvéd is csatlakozott a hétvégén ahhoz a kezdeményezéshez, hogy féláron adták a belépőket? Hivatalosan nem olvastam semmit róla, de itt ott a neten fellelhető volt.

  A 444-en megint elkészült a forduló szubjektív beszámolója. Annyiban jó olvasni, hogy nem a szokásos sportújságírói hivatalos kliséket szajkózza. Persze vannak benne “meredek” részek, de látszik, hogy a szerzők “képben” vannak és valami mást szeretnének!

  A Honvédos rész az alábbi:

  “Az olaszos Honvéd közben megállíthatatlanul zakatol előre. Marco Rossi edző, akiben a hithű kipestiek a magyar Simeonet látják, csapata most már egyértelműen bajnoki címre hajt. Legjobbjuk a mélynövésű, nigériai Patrick Ikenne-King, aki Kanté módjára szántotta
  fel a Bozsikot a Debrecen ellen, és nagy tavasza lehet a Kongóból hozott, Kanu-mozgású Kadima Kabangunak is.

  Kabangu tavaly január óta a Kispest játékosa, de előbb sérült volt, a
  “””papírjai nem voltak rendben”””, végül az terjedt el, hogy hát TBC-s. Hónapokig a pálya közelében se látták szurkolók, nagybetűs afrikai villámkarriernek nézett ki a történet, a szurkolók már utaztak is rá, de most hirtelen megrázta magát: csereként beszállva parádézott, majd adott óriási gólpasszt Eppel Mártonnak (1-0). Kabangu szíve szerint az öccsétől kapott DARK becenevet használja, de a kispesti szurkolók köreiben csak

  Zolinak hívják. Kabangu Zolinak.

  Eppel gólvágónak egyébként ez volt a bajnokságban a kilencedik gólja, vezeti a góllövőlistát, teljes joggal zúgott az EPPEL A GÓLKIRÁLY, U, NANA NANA NANA NANA NANA NANA.

  Rossi most már öt évet lehúzott Magyarországon, ennyi idő alatt
  valószínűleg átlátta, hogy az NB1-ben egy jó fizikumú csapat már
  félsiker: összerakott egy izomvédelmet, van egy kreatív
  irányító-csapatkapitánya (Hidi), a többit pedig elől megoldják a
  hústornyok.

  A meccs majdhogynem nézhetetlen volt, viszont végre
  láthattuk akció közben a liga legértékesebb játékosát, a dél-koreai
  válogatott Hjun-Dzsun Szukot, aki a transfermarkt.de szerint 1,8 millió
  eurót ér, és az FC Porto játékosaként érkezett kölcsönbe Debrecenbe.
  Láthatóan szokatlan volt számára a Bozsik bokamélységű talaja, és némi
  ficánkolás után különösebb gond nélkül szürkült bele a mezőnybe.”

  1. az első kérdésedre válaszolva: igen, hét NB 1-es klub, köztük a Honvéd is csatlakozott.

   1. …hát, vettem pár jegyet pénteken, volt amiért fizettem is, de az teljes áron volt :)
    (2000 pénz a családi szektorba)

    Na mindegy, több is veszett Mohácsnál, de a mindig pedáns és aktuális kluboldalon ha jól emlékszem erről nem lehetett semmit sem olvasni…..

    1. Az nem erre a hétvégére, hanem március 11-ére vonatkozik.

 19. 8 pont.Ott vagyunk a nemzetközin.Teljes képtelenség h nem.Vasas kiszállt a játékból.

   1. Abból,kérlek szépen,hogy jobbak vagyunk elől,közepén és hatul,meg kövezzetek meg;a kapuban is.Jobb a padunk és az edzőnk is.Amennyiben nem akar kiszállni,majd mi kiszallitjuk.

    1. Ja vágom…a 8 pontot a fradi-Kispest különbségre mondtad. :) Nos valóban úgy vettem észre, hogy a tavalyi bajnoki cím kicsit elkényelmesítette őket, ráadásul több olyan alapemberük távozott, akiket nem igazán sikerült pótolni, vagy még nem épült be az új ember 100%-ig.
     Ilyen szempontból valóban jobbak vagyunk. Ha sikerül levetkőzni a fradifóbiánkat, és nem csak elméletben leszünk jobbak, hanem a pályán is bizonyítjuk a két csapat közti jelenlegi különbséget, akkor komoly esélyeink lesznek a továbbjutásra. :)
     Ennek a Csapatnak a dobogón a helye, kezébe a MK kupával!!!!

   1. Húzza,nem húzza,jobb a csapatunk,hosszú és rövid távon egyaránt.NEM tudnak minket megelőzni,baszki!!!

 20. Nagyon vicces ez a Honvéd-féle visszafogott örömködés.. Ez annyira jellemző ránk, de én azt mondom, hogy igenis örüljünk. Ha nyerünk, ha nem. Ezt a csapatot tényleg lehet szeretni!

  1. Szerintem sokakban él az a – talán 2007. évi – bajnoki év, ahol ősszel még dobogósak voltunk, aztán tavasszal 7 vereséges szériával a középmezőny alján végeztünk.
   Igaz, hogy az egy teljesen más helyzet volt, annál morálisan, játékosállományilag is nagyságrenddel jobban állunk, dehát az ördög nem alszik.
   Azzal, hogy a legtöbb kispesti visszafogottabban örül a fejleményeknek, igazából nem azt jelenti, hogy nem értékelik az eredményeket vagy nem szeretik a Csapatot, ez inkább – sok szurkolótól hallott – ébren álmodás állapota. Az elkövetkező egy-másfél hét vízválasztó lesz. :) Ha sikerül ezeket a győzelmeket hozni, akkor ott már fordulóról-fordulóra hangosabb lesz a kispesti lelkesedés. :)

   1. Értem. Egyáltalán nem hiányzik ez a körbeverjük Európát fíling. Csak azt mondom, hogy bármi is lesz a vége, ez akkor is jó volt eddig!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.