Csak a kérdések a Fradi elé

Ahogy ebben az idényben minden meccsünk, úgy a Fradi elleni kupavisszavágó is sorsdöntő lesz. Bla-bla-bla, itt lehetne írni egy csaknem teljes bekezdést a szokásos bullshitekkel tele, de minek, úgyis átdumáltuk már néhányszor.

sorsdöntés legyen most csak annyi, hogy a kupában nincs következő forduló, ahol majd lehet javítani, mert ott azt következő körnek, és negyeddöntőnek hívják.

Vajon akarjuk a kupát?

Én speciel igen, de nem véletlenül pörgetik sokan az agyukban, hogy

 • rövid a kispadunk;
 • nem fogjuk bírni a szerda-szombatot.

Érdemes ránézni a naptárra. Az okés, hogy rövid a kispadunk (l. következő pont), viszont a szerda-szombat jelenleg nem áll. Ma ugye Fradi, szombaton Felcsúton a Videoton, jövő héten Újpesten(!!!) az Újpest, majd három hét szünet és újra a Fradi, ezúttal már a bajnokságban.

Tehát hagyjuk ezt a szerda-szombat-lózungot, mert most pont nem igaz.

Jó, de akkor meg a kispadunk rövid

Pontosan. Tényleg rövid, de nézzük meg, hogy kik ülnek rajta: Nagy Geri (21 bajnokiból 10 padon), Vasiljevic (21/12), Zsótér (14/10 becserélés), Holender (21 bajnokin csak 10 alkalommal kezdett), Dark Kabangu Zolika, Baráth (visszatért a sérülésből), Bobál Dávid (mostanában újra kezdő, de nem játszik végig meccseket), Horváth Andris (utoljára a 8. fordulóban védett).

Szóval van bennünk bőven tartalék, ráadásul azt se feledjük, hogy közben a bajnoságért (is) megyünk, vagyis ezek a játékosok majd bizonyítani akarnak, hogy a kezdőjéhez általában mereven ragaszkodó Rossi figyelembe vegye őket is a hétvégéken.

A lényeg, hogy valóban rövidecskének tűnik a pad, de azért van benne tartalék. Ha ragaszokodunk az 5-3-2-höz, és hozzávesszük, hogy a kupában nincs fiatalszabály, akár valami ilyesmi is kijöhet:

Gróf (Horváth) – King, Lovric, Kamber, Bobál, Holender (Zsótér) – Nagy Geri, Vasiljevic, Hidi (Zsótér) – Eppel (Lanzafame), Dark

Amúgy lenne még bőven más kérdésem

De bakker, dolgoznom is kell valamikor, szóval ha majd lesz időm, akkor itt fogom bővíteni a posztot, ti pedig ahogy szoktátok, kommentben úgyis kidumáljátok.

“Csak a kérdések a Fradi elé” bejegyzéshez 110 hozzászólás

 1. Én nem érzem ennyire tragikusnak a kupából való kiesést…de Holandert el kell felejteni végleg, ennyit tud. King végre betudott adni,pozitívum :D Viszont a tipikus fradi favágó stlye és ugatás előjött..főleg Kleinheislernél, már rég sárgát kellett volna kapnia az első félidőben amikor magyarázott a bírónak össze vissza.

 2. meccs negativumai:
  – kiestünk
  – Barath jateka (elöre jo volt, de alap feladatat a vedekezesben nem egyszer valasztott remes megoldast.
  – sokadszorra kiderült, hogy nem all nekünk jol a gyözelmi kenyszer, a mi taktikank leginkabb a kivarasra alapul, de ha nekünk kell tamadni közeppalyan, jatekszervezesben közepesek vagyunk (amugy ezert volt a palyan Vaszke es a golig egeszen kivaloan megoldotta, utana viszont….)
  – Lanzaban az MTK elleni tizenegyes utan megtört valami (remelem tevedek)

  meccs pozitivumai:
  – 50. perctöl tartalekolhattunk a Videoton elleni meccsre
  – Ferencvaros taktikai felallast valtoztatott miattunk, azt hiszem ilyen nem nagyon volt meg a bajnoksagban –> mervado csapat lettünk, nem csak egy jo fromaban levö
  – Videoton ellen a sajat jatekunkat jatszhatjuk,
  – King meccsröl meccsre egyre jobb, nekem mar nem hianyzik Botka egy pillanatra sem.

 3. A tegnapi mérkőzésnek több érdekes momentuma volt.
  Az első gólig a Csapat iszonyat veszélyes volt. Ha akkor bepréselünk egy gólt, akkor minden másképp alakul. Dehát a fociba nincs/sincs ha. Érdekes, hogy az első félórában Vasziljevics, Holender, Baráth – vagyis a kipihent, játékra motivált – emberek az első gólig nagyon agilisen játszottak, utána viszont az egész Csapat látványosan visszaállt. A 2. félidőben már szinte a kapuig alig jutottunk el, pedig Lanza, Eppel, Kabangu, Zsótér is a pályán volt. Nagyon látszott sajnos a fiúkon, mindent egy lapra feltéve kezdték a meccset, nem voltak arra beállva, hogy hosszabításig elmenjenek, vagy hogy fradi gól után ők gólokkal válaszoljanak…ahogy gólt kaptak láthatóan feladták a meccset. :( Pedig az első félidőben a fradi iszonyat pontatlanul játszott, simán kaphattak volna 2-3 gólt.
  Ami a játékvezetést illeti, a bíró nem volt részrehajló, viszont engedte a durva játékot. Kleinheisler undorítóan játszott, ráadásul olyan idegbajos volt az első félidőben, hogy egy normálisabb bíró simán lezavarja.
  Ami pedig a közvetítést illeti, nos Knézy az első félidőben még úgy közvetített, ahogy egy kommentátornak illik, a második félidőre viszont már beszélt, mintha a fradi díszpáholyából közvetítette volna a mérkőzést. Arról nem beszélve, hogy ami az első félidőben még életveszélyes beadások voltak a Kispest részéről, az a meccs végére, már csak céltalan ívelgetésnek lett tituálva….hányinger ez az ember.
  Na mindegy…maradt a bajnokság. A konzekvenciákat le kell vonni, és koncentrálni a dobogóra…mert ez a Csapat független a 2. félidőben mutatott játéktól azért megérdemli a sikert.

 4. Ha az elején Eppel nem rontja el az elronthatatlan ziccereket, akkor kivertük volna ezt az ellenszenves szaros zöld bagázst! Ezeknél görényebb csapat nincs a világon! Azért fáj a tegnapi kiesés, mert a fradi nem volt jobb, talán a védelmük jobban összpontosított a miénknél. Helyzetük a gólokon kívül zéró volt.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.