Csak a kérdések a Fradi elé

Ahogy ebben az idényben minden meccsünk, úgy a Fradi elleni kupavisszavágó is sorsdöntő lesz. Bla-bla-bla, itt lehetne írni egy csaknem teljes bekezdést a szokásos bullshitekkel tele, de minek, úgyis átdumáltuk már néhányszor.

sorsdöntés legyen most csak annyi, hogy a kupában nincs következő forduló, ahol majd lehet javítani, mert ott azt következő körnek, és negyeddöntőnek hívják.

Vajon akarjuk a kupát?

Én speciel igen, de nem véletlenül pörgetik sokan az agyukban, hogy

 • rövid a kispadunk;
 • nem fogjuk bírni a szerda-szombatot.

Érdemes ránézni a naptárra. Az okés, hogy rövid a kispadunk (l. következő pont), viszont a szerda-szombat jelenleg nem áll. Ma ugye Fradi, szombaton Felcsúton a Videoton, jövő héten Újpesten(!!!) az Újpest, majd három hét szünet és újra a Fradi, ezúttal már a bajnokságban.

Tehát hagyjuk ezt a szerda-szombat-lózungot, mert most pont nem igaz.

Jó, de akkor meg a kispadunk rövid

Pontosan. Tényleg rövid, de nézzük meg, hogy kik ülnek rajta: Nagy Geri (21 bajnokiból 10 padon), Vasiljevic (21/12), Zsótér (14/10 becserélés), Holender (21 bajnokin csak 10 alkalommal kezdett), Dark Kabangu Zolika, Baráth (visszatért a sérülésből), Bobál Dávid (mostanában újra kezdő, de nem játszik végig meccseket), Horváth Andris (utoljára a 8. fordulóban védett).

Szóval van bennünk bőven tartalék, ráadásul azt se feledjük, hogy közben a bajnoságért (is) megyünk, vagyis ezek a játékosok majd bizonyítani akarnak, hogy a kezdőjéhez általában mereven ragaszkodó Rossi figyelembe vegye őket is a hétvégéken.

A lényeg, hogy valóban rövidecskének tűnik a pad, de azért van benne tartalék. Ha ragaszokodunk az 5-3-2-höz, és hozzávesszük, hogy a kupában nincs fiatalszabály, akár valami ilyesmi is kijöhet:

Gróf (Horváth) – King, Lovric, Kamber, Bobál, Holender (Zsótér) – Nagy Geri, Vasiljevic, Hidi (Zsótér) – Eppel (Lanzafame), Dark

Amúgy lenne még bőven más kérdésem

De bakker, dolgoznom is kell valamikor, szóval ha majd lesz időm, akkor itt fogom bővíteni a posztot, ti pedig ahogy szoktátok, kommentben úgyis kidumáljátok.

 • belos

  Szerintem Rossi megkeveri a kártyákat most egy kicsit. Nincs fiatalszabály, viszont támadni kell. Nem játszhat ugye Laczkó, akit szerintem azért igazoltunk le, mert ő tudja a balszélen egyedül a klasszikus wingbacket az 5 védős rendszerben. Jó, lehet még Villám tudja, de azt ne a Fradi ellen próbáljuk ki. (jobban belegondolva: máskor se:D) Ezért 4-3-3 lehet ebből, én erre tippelnék
  Gróf – King, Lovrics, Bobál, Baráth – Nagy, Hidi, Kamber – Lanzafame, Eppel, Holender (Zsótér)

  • prison miki

   Mit értesz az alatt, hogy nem játszhat Laczkó?

   • István Hereb

    Sárga lapok miatt

    • prison miki

     ezt nem tudtam, köszi!

     • ja, bocsi, ezt kihagytam a posztból.
      hülye vagyok :(

     • belos

      Hanta, lenne egy off kérdésem: nem akartok majd valamikor egy posztot a csakblog olvasottságáról? (gondolom megnőtt az elmúlt hetekben, hónapokban).

     • lehet valamikor. de egyébként nem az olvasottságért csináljuk.
      napi 1,5-3ezer simán megvan attól függően, hétköznap, vagy meccsnap van.
      de persze, majd ha lesz időm, akkor tolok valami színes-szagosat.

      (bár mostanában már nem rakunk ki mindent facebookra, szóval nem feltétlen az olvasottságot hajszoljuk)

     • belos

      Tudom, csak szimplán érdekelne, hogy ezen a fronton is érezhető-e, hogy megnőtt az érdeklődés a csapat iránt. Régebben átlagban 4-5 komment volt egy cikk alatt, kívülről úgy látszik szépen kezd növekedni a dolog.

     • szerintem nincs összefüggés, de persze lehet.
      inkább azt látom, hogy kialakul beszélgetés és vita a posztok alatt, mert itt van arra lehetőség, hogy ne csak egy “csak”-ot toljon be valaki a facebookon kommentben, aztán csá, ennyi volt neki a történet.
      ez pedig fontos, mert jó, ha erősödik a kötődés a klubhoz, így viszont az eredményesség talán mindegy is. ha jók vagyunk azért pörög, ha rosszak, akkor azért, a lényeg a klub. (és rw nevében is mondhatom, úgy tűnik átjön, hogy mi is a féltlésről, a klubszeretetről írunk)

     • SZabó Tibor

      A klubszeretetről:1958-tol 1964-ig a Kispesti husipari vállalatnál dolgoztam(a cég a pálya mögött volt) itt mindenki Kispest szurkoló volt.Átkerültem a Ferencvárosba a marha vágóhídra több száz fradi drukker közé.álltam a sarat.Mindenki tudta ,hogy én Kispest szurkoló vagyok,akkoriban ezért becsültek is.1947-töl a klubszeretetem megingathatatlan az is marad öröké

     • CS.A.K.

      Egyébként ez a részemről fantasztikusnak tartott blog átvette kvázi az 1909.hu szerepét?

 • thpreg

  Remélem, hogy akarjuk a kupát is. Sosem szerettem, ha bármilyen csapat szinte felad egy sorozatot más érdekében, könnyen két szék közé lehet ülni a földbe. De egyébként is, itt nem csak a kupáról van most szó, hanem a Fradiról: mostanában kikaptunk tőlük többször, vágjunk vissza! Végül: lendületet is adhat egy zöldek elleni továbbjutás.
  Egy mérsékelten felforgatott kezdő is lehet, Baráth, Vaszke, Nagy Geri simán kezdhetne.

 • thpreg

  „Mindkét meccset ugyanúgy kezeljük, a Ferencváros ellen a lehető legerősebb tizenegyet állítom össze. Bár egy változás biztosan lesz a Debrecent legyőző csapatban: az eltiltott Laczkó Zsoltot Baráth Botond helyettesíti. Az elmúlt évek szisztematikus építkezésének köszönhetően bő a keretünk, immár húsz, többé-kevésbé egy szinten lévő játékossal számolhatok – ha valaki kénytelen kihagyni egy meccset, van, aki helyettesítse. A fizikai állapotunk is megfelelő, bírjuk a kétfrontos csatát.” – Rossi, NSO

 • A69W

  “….Közben a valódi akadémiát működtető Honvéd vezeti az első osztályú bajnokságot, több saját nevelésű játékossal.” https://444.hu/2017/03/01/valami-hiba-csuszott-a-miniszterelnoki-mestertervbe-felcsuton
  Fantasztikus, hogy a Honvéd nem ezt az utat járja már! Mondjuk rémálmaimban még előjönnek a Cordella babyk, de szerencsére ez már csak történelem.

  • Laszka

   na haragudj, ez egy remes es sokat csusztato cikk. es amugy sem jo, ha mi lennenk a bezzeg akademia. szerintem 444-töl barmit atvenni sport vonalon nem celszerü, nem az epitö jellegü kritika az erössegük….
   Sajnos a felcsut eddig több valogatottatt nevelt ki mi mint mi (Gyurcso, Szolnoki, Kleinheisler), Sallait is sikerült elpasszolniuk, es a kis Tajti sem ügyetlen meg ha könnyünek is talatatott a Barcelonaban.

   • prison miki

    nem az a kérdés, hogy az ország leggazdagabb, legfelszereltebb, legjobban fizetett edzőivel rendelkező akadémiája össze tud-e verbuválni az ország különböző részeiről tehetséges játékosokat, és utána tud-e jó képzést adni nekik. Hanem az, hogy az a profi egyesület ami állítólag azért jött létre (és ezen az alapon építtetett ultramodern stadiont), hogy ezeket a fiatalokat rendszeres játéklehetőséghez juttassa, miért máshonnan összevásárolt kerettel áll fel rendszeresen.

    • Laszka

     az a resze teljesen jogos, de csak resz igazsag….es ha valaki teljes kepet akar akkor a sikereket is be kell mutatni, mert hozzatartozik….a vilag nem fekete es feher. En pl Gyurcsot es Sallait is elneznem a Honvedban :)

     • A69W

      Én is elnézném,……..de a képhez az is hozzátartozik, hogy Sallai Roland Felcsút előtt megjárta a DVTK-t és a Siófokot, kvázi kész labdarúgóként érkezett. Gyurcsó soha nem is volt Felcsúton.

      Ha most Prossert eladják jövőre mondjuk egy Belga csapatnak, akkor Őt is a felcsúti Akadémia nagy kineveltjei között tartjuk majd számon?? :)

     • Csaba Horváth

      Ő majdnem elkallódott kategória lesz ebben az esetben, akit a felcsúti szakértelem vezetet a jó útra. :D

     • Laszka

      Sallai Roland 14-15 evesen kvazi nem lehetett kesz labdarugo, mikor Felcsutra került :) , de Gyurcso tenyleg 19 evesen került oda (Vidi 2 akkoriban a Felcsut volt) Tatabanyarol….micsoda kamu hirveres a felcsuti akademiarol :) szanalom a köbön….

    • A69W

     Teljesen egyetértek, “bezzeg” Akadémiát Én sem szeretnék és a helyén tudom kezelni a 444 elfogultságát és azonosulni sem tudok minden tekintetben velük, de a tényekkel és a jelen állapottal nehéz vitatkozni.
     Anno amikor ez az egész elindult és még Puskás neve szóba sem került, az a filozófia, hogy létrejön majd egy valóban utánpótlásképzéssel foglalkozó Akadémia, ahol a legjobb körülmények és a legkorszerűbb edzésmódszerekkel, a legjobb utánpótlásedzők fognak majd foglalkozni a fiatalokkal számomra a legmegsüvelendők között volt!

   • Granero

    Tajti mennyit huzott le felcsuton? Kilenc honapot talan? A faterja sokkal inkabb felcsut neveles :D
    A tobbiek is ide-oda pingpongoztak a f. es a vidi kozott…

 • prison miki

  Interjú Rossival a csakfocin
  “Botkánál viszont fogalmam sem volt arról, hogy távozni fog, egészen addig a napig, míg vissza nem tértem a téli szünetről. Eléggé meglepődtem, hogy őszinte legyek.”
  “Úgy gondolom, a jelenlegi helyzetben csak energiapocsékolás lett volna, ha a szerződésem megújításáról tárgyalunk, csak a csapat szereplése kell, hogy a fejemben járjon. Időben lépni fogunk persze és leülünk majd. ”
  http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/honved/97961-rossi-csak-idopocsekolas-lett-volna-a-szerzodes-hosszabbitasrol-targyalni-interju

  • Csaba Horváth

   “Most inkább azt képzeltem el, mi lenne a szurkolóink reakciója, ha odamennék, látva azt, ami a Botka-esetnél történt…”
   Legalább azt elértük, hogy kicsi az esélye, hogy a fradiba igazoljon :D

   • thpreg

    Úgy gondolom, hogy ha jön egy jó ajánlat, akkor jövőre már a Fradit edzi. Ezzel inkább elébe próbál menni a dolgoknak, illetve konstatálja a helyzetet. Intelligens módon kommunikálná a távozást – de távozna. Mindig is nagy respekttel beszél a Fradiról, Vidiről, az udvariasságon túl nem véletlenül…

 • kgyula

  Ahol egy Vasziljevics (még ha 35 éves is) “elfér” a padon, az csak nem olyan rövid… Egyébként még az a Balázs is ott van, aki azért a mezőny felénél simán kezdő lenne.

 • Zoltán

  Rossi: “Prosser esetében nem volt nagy meglepetés, egy jó ideje mondta már, hogy külföldre igazolna majd. Úgy is tűnt a közös munka során, hogy nagyon csalódott amiatt, hogy ez nem jött össze neki. Volt kiemelkedő meccse, az MTK elleni 5-0, de előtte nem mindig tudtunk rá az említett ok miatt úgy számítani.”

  Escape mondj valamit :D

  • Döme Sanya

   Tudtam, hogy valami nem stimmel. Jobb ha elment, ha azt hitte, hogy Felcsút külföldön van.

  • Latabár

   Prosser akkor tudott alkotni, amikor időnként már az “öreg” játékosoknak is tele lett a t.kük, és leállították a Mistert, hogy ne őrjöngjön állandóan, mert az senkinek sem használ! Ilyenkor a tar kis időre magába szállt, és a következő meccsen “csendesebb” volt…
   Pszichológia, pedagógia….

   • Döme Sanya

    Aha, értem a fiúk edzették a Mestert?

    • Latabár

     Ugye milyen szomorú?!

     • Döme Sanya

      Figyelj! Hibáztam. Azt hittem az akadémián nevelkedtek. Ezek szerint a Magyar Futball Kisdedóvóról van szó. Az más. Ne nevettesd már ki magad. 20 évesen már nem vagy gyerek.
      Jaj rám ripakodott az edzőbácsi, hol a pampersem. Hülyeség. Inkább a mai estére erősíts.
      Hajrá Honvéd!

     • Latabár

      ultragáz ahogy gondolkodsz, de mindegy! ja! és az empátia sem az erősséged! (;
      viszont 1 dologban igazad van….
      …..Hajrá Honvéd!

   • Döme Sanya

    Viszont az előző fordulóban Pintér mester kiabálhatott vele mert szarul játszott.

    • Latabár

     Meg rúgott két gólt!!

     • Döme Sanya

      Tudom, hogy részese vagy az aranyhal memóriának, de akkor, hogy te is megértsd. Az előző, az ezt megelőzőröl beszélek. 0:0 volt.

     • thpreg

      Konkrétan melyik meccsre gondolsz, amelyik 0:0 volt?
      Amikor 1:0-ra kikapott Szolnokon a Felcsút, Proszi nagyon aktív volt azon is a beszámolók szerint. Nem játszott “szarul”, csak ott nem jött össze a gól.

     • Döme Sanya

      Na de egy ilyen játékosnak másodosztályban nem jött össze? Hihetetlen.

    • Escape

     “szarul játszott”
     Kint voltál a meccsen? Szerintem nem.
     Vicces, ahogy saját magadat teszed hiteltelenné, az alaptalan, rosszindulatú hozzászólásaiddal.
     De látom, téged ez tesz boldoggá, – hát csináld csak.
     you have a pathetic little life.

     • Lassie Tizenkilenc

      Nagyon rövid leszek és racionális : Ha egy játékos jó azt játszatják.Ha egy játékosnak egyéni érdekei vannak a csapatszellem helyett azt nem játszatják. Ha egy játékos EXTRÉM NAGYON jó akkor automatikusan viszik külföldre.Ha egy játékos NAGYON jó akkor megveszi egy magar élcsapat.Ha egy játékos szimplán JÓ akkor bekerül a csapatba.Ha egy játékos menni akar mindenképpen és SZAR és nincs benne versenyszellem, küzdenitudás kitartás, akkor a másodosztályba megy.
      További vitának helye nincs ebben a téméban….ezek a tények…a többi csak duma…

     • Escape

      Látom van útleveled és jártál már Utópiában! :))

      Vagy 16 éves vagy és hiszel a mesékben.

      Ha a tényeket erőltetjük akkor menj fel és nézd meg pl. Holender és Prosser Instat eredményeit.
      Aztán nézd meg melyikuk mennyit játszott.

      Nagyon nincs fogalmad a mai labdarugásról. Menedzserek, edzők döntik el ki játszik. Pénz van minden döntés mögött.
      Szerinted Balogh Norbert 2,2 Millio Eurot érő TOP játékos azért vitték a Napoliba ???
      Ne viccelj már!!

     • Latabár

      Jajjj de nagyon sok JÓ kallódott el önhibáján kívül, és jajjj de nagyon sok tehetségtelen jutott viszonylag “messze” mutyi segítséggel….

     • Döme Sanya

      Csak gondoltam mert nem rúgott 9 gólt. Pintér biztos rákiabált. Latabár szerint ettől nem megy neki. Nem hiszed el, hogy mennyire nem érdekel. Azon röhögök, hogy nektek élet halál kérdése. Próbáljátok elkefélni az elkefélhetetlent. Menj felcsutkára üvöltözni hajrá prossertt. Nekem van jobb elfoglaltságom ma estére.

     • Döme Sanya

      Figyelj. Írjatok Latival Prossernek egy szerenádot, hátha visszajön.

     • Latabár

      Ennek mondhatod!
      Gondolhatod mennyire csípi a környezete….

  • Escape

   Eleget teszek a felkérésnek, és mondok valamit. :)) ( mert normális a hangnem)

   -“Prosser jó ideje mondta már, hogy külföldre igazolna majd”. Jó nagy mellébeszélés.
   Nem tudom van-e olyan labdarúgó, aki ne szeretne külföldre igazolni? Persze hogy Prosser is szerett volna…
   -“Úgy tűnt nagyon csalódott, hogy ez nem jött össze neki”. Újabb semmitmondó mondat!
   Persze hogy csalódott. Ki ne lett volna az?
   -“Volt kiemelkedő meccse”. Igen. És lehetett volna több is, ha nem Holendert tolják, meg kötelezően az U20-asokat. (Prosser az őszi szezonban az összes játékidő 29%-ban volt pályán! Ha Rossi több bizalmat ad neki, többet teljesített volna.

   És akkor hogy ne maradjatok, csont nélkül, elmondom, hogy az őszi szezonban is CSAK azért kapott többször lehetőséget a játékos, mert bizonyos emberek szóltak bizonyos embereknek…
   E nélkül még a 29% játékidő se lett volna meg, és a góljaival se segítette volna a csapatot !!!

   Na ezért ment el.
   Rossi, nem szerette, nem játszatta,- a többi csak mellébeszélés

   • Latabár

    Az a gáz, hogy emberek szerint szembe mész az autópályán, pedig egyszerűen CSAK a színfalak mögé látsz…

   • VirágPeti

    Azt lehet tudni, hogy Rossinak mi volt vele a baja? Miért “nem szerette”?

 • prison miki
  • zoltan

   Majd kapnak a pofájukra

 • Andris Koncsol

  http://www.m4sport.hu/2017/03/01/szuletesnapi-bulit-tartanak-a-kispesti-drukkerek/
  csak lássuk hogy az állami média mennyire van képben a viszonyokkal :D érdemes a második bekezdés olvasni :D

 • zoltan

  20:30-kor kezdődik a meccs, az M4-en meg 20:45kor kezdődik a közvetítés. Az milyen?

  • zoltan

   …de lehet az én készülékemben van a hiba.

 • Pelso

  kocsog jenő….

 • Trabanti

  Ilyenke King megtanult beadni?? 3 ból 2 fejre ment .

 • Kicsipest

  Mint az üllőin, mi kihagyunk mindent, ők berugják az egyet. Jöjjön Dark! Lassan nincs olyan kapott gól, amiben ne lenne benne Kamber.

  • Thibby

   Délszláv…..

 • Pelso

  ez a bozsik is szégyen, mit dumál… :/ még h uralja a meccset a gagyi fagyi…3-1re kéne vezessünk

  • thpreg

   Nem tudom, milyen meccset néznek… Doll zseniális húzása… több helyzetünk van, de azok esetlegesek… Mindegy, nem ez a lényeg (sajnos).

 • Thibby

  Kiváló példája a mérközés rossi töketlenségének. Alibista vaszke kezd, hátvéd kamber……bobál sehol

 • Thibby

  Készülhetünk a vidi ellen

 • Thibby

  Zsinorban leszopni 4x a fradit……szégyen
  Nem is emlékszem ilyenre

  • Pelso

   nincs még vége… de durva, hogy tavasszal csak nekünk lőnek gólt… :/
   és közben hányinger az egész fraditv…

   • Thibby

    Az

 • Pelso

  Filip elég gáz :/ továbbra is, sajnos

 • Lassie Tizenkilenc

  Na ezt ugattam tegnap de sok nagyokos leoltogatott: ezt a meccset komplett tartalékcsapattal kellett volna lejátszani. Ezt az eredményt ők is hozták volna, és Eppel és Lanza és a többi kulcsjátékos rápihenhetett volna a Vidi elleni meccsre. Szombaton majd szétfutnak minket , két zakó és máris elkezdődött a hullámvölgy …faszom a sok okoskodóba aki presztizs meccset akart ma…. Lehet ezzel buktuk el a bajnokságot…

  • Pelso

   csak 1 ponton mentél mellé : nem a sok okoskodó rakta össze a csapatot.
   persze esélyünk volt a 2-0ra is, de vhogy nem megy ezek ellen…
   én is féltem a csapatot a vidi meccsen, nagyon kemény lesz!

  • Cha-b

   Nem ezen fog múlni a szombat.
   Az alap kezdőt kellett volna játszatni. Vasziljevic egy vicc, remélem nyáron lép. Kamber középső védőként öngyilkosság, hétvégén is volt 3-4 hajmeresztő megoldása, csodálkoztam is azokon, akik dicsérték.

 • László Papp

  En amennyire nagy rajongoja voltam Holendernek evekkel ezelott,annyira szeretnem,ha a kovetkezo szezont mar nem itt kezdene.Hihetetlen alibista lett es nem ertem,h Rossi mit eszik rajta.Zsoter ezerszer tobbet vallal,pedig sokkal kevesebbet lehetoseget kap.A faszom tele van mar azzal.h ez a 4. alkalom egyhuzamban,h a Fradi bun szar formaban van,nem nyernek meccseken keresztul es ilyenkor jovunk mi,mint jotekony szamaritanusok es mindig kihuzzuk oket a godorbol.Elegem van mar ebbol!

  • Cha-b

   Zsótér sokkal jobb, de jövőre már a liláknál lesz.

   • László Papp

    Tudom.

  • SeeZo976

   Holender olyan, mint a világ összes lehetőségét megkapó Délczeg… Majd egyszer jó lesz…

   • László Papp

    Szerintem 22 evesen mar total kiegett.Se egy csel,se egy semmi,csak az alibi.

    • SeeZo976

     És mivel győzi meg Rossit? Ingyen játszik? Ha Prossernek lett volna ennyi lehetősége…

   • Escape

    és a jövő héten, meg az után, meg az után is megkapja a lehetőséget. Na többek közt ezt unta meg Prosser.

 • SeeZo976

  Sajnálom hogy ezt kell mondanom de mindannyian ezt a Kispestet ismerjük. A letolt gatyában kifutó csapatot. Remélem csak zárójeles meccs volt,és a bajnokságot visszük tovább. Gratulálok a Guardiának!… És hogy mindig a szar ferencváros ellen betlizünk, hogy utálom őket..

 • Kicsipest

  Ma nagyon vérszegény volt a támadójátékunk.

 • Csaba Horváth

  A 2. gólig sokkal agilisebben fociztunk, mint a fradi. A 2. gól óta egy szenvedés a meccs, a fradi kapujáig sem jutottunk el. :(
  A fradi ügyesen taktikázott, megérdemelten jutottak tovább. Jó lenne már egyszer győzni fradi ellen, tiszta szégyen, hogy sorrendben 4x-re szopatnak meg, ugyanazzal a forgatókönyvvel…mi kezdünk jobban, majd kapunk két gólt. :( Röhej.
  Remélem szombaton nem gázol át rajtunk a Vidi.. :(

 • László Papp

  A mai meccsen egyedul Kinget tudom kiemelni,o nagyot kuzdott,a tobiek melysegesen tudasuk alatt jatszottak,illetve Holender es Vaszke amugy is csak ennyit tudnak,Gyirmot szint max. :(

 • Thibby

  Az összes délszlávot kibasznám az nb1 böl

  • László Papp

   Van nehany jo:Lazovics,Scsepovics,Hadzsizs,Suljics,de ok nem nalunk jatszanak.

   • Thibby

    Nem a tudás a gáz…..hanem hogy szétbundázzák magukat…..föleg a védök. Ezért jönnek m.o.ra

    • Escape

     Ez így van. Ezért jöttek, jönnek. Hozzánk is. máshova is.

     • Thibby

      Ismerek egy volt fradi játékoost hosszú évekig volt kedvenc a züllőin……pár éve hagyta abba. Ő mesélte hogy kivétel nélkül mindegyik délszláv bundázni jön.
      És olyan gátlástalanul nyiltan csinálják hogy az már vicc….

     • zoltan

      Állítólag Lovresz is azért ütötte ki Nikolic tizijét még a Vidi ellen, hogy jöjjön a tippszmiksze

 • A69W

  Isten hozott Mindenkit a földön!

  • László Papp

   En meg most is total letargikus hangulatban vagyok.Hamar visszahuztak minket a valosagba. :(

  • Zoltán

   Jólvan azért nem történt tragédia, csak a szokásos fradi elleni érthetetlen balfaszkodás. Egy pénzzel kitömött, és hazai szinten kiemelkedő játékosállományú csapat idejött bekkelni. Volt 3 helyzetük, nekünk meg legalább 10. A második bekapott gólig mindenben felülmúltuk a fradit.

   Az első gól Grófé volt egyébként. Szokás szerint kint sétált. Hátrébb áll akkor ugrásból lehúzza a zsugát kb.

   • István Hereb

    Be kellett volna fejelnie Eppelnek a ziccert, akkor lett volna izgalmas.

    • Tibor Fehér Első

     Anyám befejelte volna meg az egyéves unokaöcsém is!

   • Blobov

    Benne volt ott az egész védelem: a kipattanóra 4 fradista ment, míg nálunk a két kapufavédő nézte csak, középen meg nem volt senki.

  • Tibor Fehér Első

   Ezt galadul elrotaltuk,hogy b@szna meg!!!!

  • Döme Sanya

   Már itt voltam.

 • Cha-b

  Akik azt mondták, hogy a kupát fel kell adni, azok sztem sosem sportoltak. Itt is tovább kellett volna jutni, a bajnokságban tovább menetelni. Pláne úgy, hogy sok forduló van hátra, én még mindig azt mondom, hogy erőn felül telhesítünk. Sokkal erősebb a Vidi, meg a Fradi. A kupából könnyebb lett volna nemzetközibe menni. A 2 fidesz csapat valszeg majd előz, a Vasassal lebokszoljuk a 3. helyet. De szért is grat a csapatnak mert ötszörös-hatszoros költségvetések vannak. CSAK!

 • A69W

  Azért ebben a meccsben Rossi taktikai melléfogása tökéletesen benne volt.
  Doll sokkal ügyesebb játszott a lapokkal.
  Érthetetlen összeállítás, Holendert én fél óra után lehoztam volna, ha már kezdőként berakta. A szünetben Bobált be kellett volna hozni, Kambert felvinni a középpályára.
  Kövezzetek meg de Lanza játéka nekem katasztrófa. Meg a Debrecen elleni produkciót is felülmúlta. Folyamatos önzőzés, három ember van előtte mindenkit ki akar cselezni. A szögletrúgásai pontatlanok. Nagyon formán kívűl van.

  • prison miki

   Azt ne mondd h Doll jobb taktikus mint Rossi mert megeszem a kalapom! Nézd meg, Doll milyen “kártyákkal” játszik. A játékosok egyéni skilljei hozzák neki a meccseket, ami itthon még épp elég, de nemzetközi szinten egy nulla.

   • Thibby

    Mindkettö nulla

   • Döme Sanya

    Sajnos ellenünk jobb taktikus, mert egysíkú a focink, ki lehet ismerni.És doll elég béna, de ezt felismerte.
    Szinte minden beadásunk King felől jön ezzel Lanzát majdnem ki is kapcsoljuk saját magunk a játékból.
    A debrecen elleni is a baloldali beadásból jött a gólunk.

    • prison miki

     A nagy taktika az volt, hogy beállt védekezni, aztán a hajmeresztő egyéni védelmi hibáinkat kihasználták a magyar szinten top játékosai.

     • Döme Sanya

      Sajnos nem sikerült rájönnöm a mi taktikánk mi volt, ha volt egyáltalán. Dollé, találni egy gólt. Duplán bejött.

     • prison miki

      Rossi meg biztos azt mondta az eligazításon, hogy ne lőjjünk gólt… a fradi játékában nincs tudatosság, nincs karakterük. A borzalmas magyar védők ellen elég, ha lovrencsics egyszer meghúzza, vagy egy szabadrúgás után jó irányba pattan a labda. De taktikailag nagyon szűkös Doll eszköztára.

  • Thibby

   Rossi középszint még magyarországon is. 3-4 helyen baszta el a kezdőt

   • Cha-b

    Ne már… , Rossi első helyen van egy költségvetésileg 7-9. csapattal… Doll egy fos, ha Rossi kapna 4-5 mrd-ot, akkor teljesen más lenne a helyzet…

    • Thibby

     Ne már-ne már…….De!
     Kambert játszatja közép hátvédben??? Bobál hol volt? Holendert miért kellett?? Vasziljevicsnek még nem volt jó meccse nálunk…miért kellett?
     Az hogy milyen edző azt minősíti az hogy Kemenes a potyakirály évekig védett nála……Job évekig kezdett nála….. és tudok mondani minden fordulóra kakukktojást….
     Ha vezetünk egy góllal két kézzel üvöltve mutogat hogy mindenki hátra védekezni.
     Az a szerencséje hogy jó a lapjárás játékosilag és a lépés is kijött. Egyébként meg látványosan nincs erőnlétünk sem……a grupiban is a végére teljesen elfogytunk a góltól függetlenül.

     • prison miki

      Az edzőség azért kicsit többről szól, mint a kezdő összeállításáról. Mi könnyen beszélünk a fotelból hogy miért nem ez vagy az kezd, nem mi vállaljuk utána a szakmai és anyagi felelősséget a döntésért.

     • Tibor Fehér Első

      Ezt elbasztuk,rosszul dobta fel a kezdocsapatot és a szurkolók ezt most jól látják.

     • prison miki

      nyerünk -> jó a kezdő
      kikapunk -> nem jó a kezdő?
      én úgy gondolom, hogy nem lehet mindent a kezdőre fogni, vagy csak a kezdő összeállításában keresni a megoldást. Valószínűleg azért mindig ezen lovagolunk, mert laikusként ehhez tudunk hozzászólni.
      Láttad, hogy az első félidőben milyen helyzeteink voltak? Ha egy bement volna, akkor a fradi rögtön rá van kényszerítve, hogy ne 5 emberrel védekezzen.
      8 válogatott játékos lépett pályára az oldalukon, és nem voltak győzelmi kényszerben.
      Ennek a meccsnek a megnyeréséhez egy jó adag szerencse is kellett volna, anélkül meg bármelyik összeállításban kikaptunk volna,

     • Tibor Fehér Első

      Van igazság is abban amit mondasz,de azért jó edző,de tény,hogy csak néztem hogy a faszba állunk fel?!

     • Cha-b

      Job-nál valami más volt a háttérben, őt utánna Csábi is játszatta. Bobál mellőzését én sem értem, sokkal jobb belső védőként Kambernél. Holender valszeg azért játszhat, mert bal szélre is kellene egy gyors játékos, jobb oldalra ott van King mikor felzárkózik.
      Sztem nincs olyan edző, akinek vmilyen húzásába a szurkolók ne találnának hibát. Nagyon egyben van a csapat, ez az ő érdeme is, és az eredmények is jönnek egyelőre.

  • Cha-b

   Lanza most gyengébb, de ez így is lesz “elől vagyunk” visszaállnak ellenünk, nincs hely játszani, marad a bruszt, az meg nem neki való.

   • Döme Sanya

    Így igaz, de baloldal nélkül pláne nem fog menni. Egyszerűen nincs baloldalunk. Lanzét és Eppelt hárman veszik körbe és gyakorlatilag nekünk ezzel annyi. És azt végkép nem értem miért védekező középpályások garmadájával kezdünk, hátrányban hazai pályán. És ha jól emlékezem anyagilag fejlettebb területeken sem csesznek szét egy jó muzsikáló csapatot csak azért, hogy XY is játéklehetőséghez jusson.

    • Latabár

     ((((((((: Mesteeeer! Oktasss!

     • Döme Sanya

      Tanulj csak rád fér.

     • Latabár

      Ne haragudj, de nem tőled fogok tanulni!
      Úgy látom, kevés a követőd, tehát nem lehetsz valami jó tanár.. (;

     • Döme Sanya

      Én a régi rendszerben is éltem, isten őriz, hogy kövessen valaki.

 • Triton

  Voltak helyzeteink az első félidőben, ezeket be kellet volna rúgni. Talán más lett volna a vége… Az viszont tényleg aggodalomra ad okot, hogy egyszerűen nem tudjuk támadásba hozni a labdát. Gróf és a védők passzolgatnak, majd találomra előrevágják a labdát. Ebben persze a középpályán játszó játékosok is hibásak, nem lépnek vissza elkérni a labdát. És ezért nem megy Lanzának sem, mert nem igazán kap értékelhető passzokat. A másik nagy hibánk, hogy pontrúgásaink, akár szöglet, akár szabadrúgás, szinte veszélytelenek. Ezektől függetlenül most még nem feszíteném keresztre a csapatot és Rossit sem, erőn felül teljesítenek, de a Vidi ellen össze kell kapják magukat!

  • CS.A.K.

   Én kb. 5-éve nem láttam egy jól beadott szögletet! Valaki tudja, mikor szereztünk szögletből gólt?

   • Cha-b

    Ősszel, a Vasas ellen Nagy bevédte Prosserét. :) de ugye az se az a tipikus szögletgól volt. :)

    • CS.A.K.

     Köszi, igaz! De jól beível szöglet nálunk nem létezik! Ha én lennék Rossi helyében szögletrúgást gyakoroltatnék orrba-szájba!

     • László Papp

      MTK elleni 5-0-nal volt egy szogletbol beadott labda,amit asszem Lovrics csusztatott kozepre es mintha Kamber fejelte volna be,meg talan volt meg egy meccsen egy hasonlo gol ms szereposztasban,de tobb nem jut eszembe.

 • Döme Sanya

  Tehát. ha prossertt és botkátt eladjuk, valamint tovább engedjük a fradit lesz stadionunk, kb 2204- ben.

 • Én nem érzem ennyire tragikusnak a kupából való kiesést…de Holandert el kell felejteni végleg, ennyit tud. King végre betudott adni,pozitívum :D Viszont a tipikus fradi favágó stlye és ugatás előjött..főleg Kleinheislernél, már rég sárgát kellett volna kapnia az első félidőben amikor magyarázott a bírónak össze vissza.

 • Laszka

  meccs negativumai:
  – kiestünk
  – Barath jateka (elöre jo volt, de alap feladatat a vedekezesben nem egyszer valasztott remes megoldast.
  – sokadszorra kiderült, hogy nem all nekünk jol a gyözelmi kenyszer, a mi taktikank leginkabb a kivarasra alapul, de ha nekünk kell tamadni közeppalyan, jatekszervezesben közepesek vagyunk (amugy ezert volt a palyan Vaszke es a golig egeszen kivaloan megoldotta, utana viszont….)
  – Lanzaban az MTK elleni tizenegyes utan megtört valami (remelem tevedek)

  meccs pozitivumai:
  – 50. perctöl tartalekolhattunk a Videoton elleni meccsre
  – Ferencvaros taktikai felallast valtoztatott miattunk, azt hiszem ilyen nem nagyon volt meg a bajnoksagban –> mervado csapat lettünk, nem csak egy jo fromaban levö
  – Videoton ellen a sajat jatekunkat jatszhatjuk,
  – King meccsröl meccsre egyre jobb, nekem mar nem hianyzik Botka egy pillanatra sem.

 • Csaba Horváth

  A tegnapi mérkőzésnek több érdekes momentuma volt.
  Az első gólig a Csapat iszonyat veszélyes volt. Ha akkor bepréselünk egy gólt, akkor minden másképp alakul. Dehát a fociba nincs/sincs ha. Érdekes, hogy az első félórában Vasziljevics, Holender, Baráth – vagyis a kipihent, játékra motivált – emberek az első gólig nagyon agilisen játszottak, utána viszont az egész Csapat látványosan visszaállt. A 2. félidőben már szinte a kapuig alig jutottunk el, pedig Lanza, Eppel, Kabangu, Zsótér is a pályán volt. Nagyon látszott sajnos a fiúkon, mindent egy lapra feltéve kezdték a meccset, nem voltak arra beállva, hogy hosszabításig elmenjenek, vagy hogy fradi gól után ők gólokkal válaszoljanak…ahogy gólt kaptak láthatóan feladták a meccset. :( Pedig az első félidőben a fradi iszonyat pontatlanul játszott, simán kaphattak volna 2-3 gólt.
  Ami a játékvezetést illeti, a bíró nem volt részrehajló, viszont engedte a durva játékot. Kleinheisler undorítóan játszott, ráadásul olyan idegbajos volt az első félidőben, hogy egy normálisabb bíró simán lezavarja.
  Ami pedig a közvetítést illeti, nos Knézy az első félidőben még úgy közvetített, ahogy egy kommentátornak illik, a második félidőre viszont már beszélt, mintha a fradi díszpáholyából közvetítette volna a mérkőzést. Arról nem beszélve, hogy ami az első félidőben még életveszélyes beadások voltak a Kispest részéről, az a meccs végére, már csak céltalan ívelgetésnek lett tituálva….hányinger ez az ember.
  Na mindegy…maradt a bajnokság. A konzekvenciákat le kell vonni, és koncentrálni a dobogóra…mert ez a Csapat független a 2. félidőben mutatott játéktól azért megérdemli a sikert.

 • CS.A.K.

  Ha az elején Eppel nem rontja el az elronthatatlan ziccereket, akkor kivertük volna ezt az ellenszenves szaros zöld bagázst! Ezeknél görényebb csapat nincs a világon! Azért fáj a tegnapi kiesés, mert a fradi nem volt jobb, talán a védelmük jobban összpontosított a miénknél. Helyzetük a gólokon kívül zéró volt.