Megint Sopron – de mégis mennyire más hangulatban

Csakblog on tour #Sopron – itt még tét nélkül, tavaly nyáron (Fotó: Babar-1909foto.hu)

Legutóbb nyáron rándultunk le a Civitas Fidelissimába (majd a töriszakosok kijavítanak, ha rosszul írtam), és akkor egy szokásos megfáradt, szürke idényre készültünk lélekben. Azóta ez a szezon minden lett, csak szürke nem, így a jól megszokott punnyadt tavaszközepi hangulat helyett most megint összeszorult gyomorral ülhetek autóba… és ez nem csak azért lesz így, mert Old Babar Kratelli Dzsozefinnel és K.O. Lacival tölti fel (Hantát boldogítva) az autós daltárat.

Naná, hogy nem ezért. 9 forduló van még vissza, és mi csak nem akarunk (egyelőre) leszakadni. A kis szűk keretünkkel megyünk előre, begőzölve, mint a benyesett skót szakik azon az őrült vesenyen, amikor beszeszelve futnak versenyt egy 60 fokos lejtőn a legurított sajtkorongjuk után, jó kis lábtörésekért állva (rohanva) sorba.

Tényleg csak ismételni tudom magam, ez már a Hegyiiváni verdikt újraéledése a spanyol Honvéd 2014-es tavaszáról. “Bírni fogják?” “Nem fogják bírni?” “Bírniuk kell- nincs más választásuk“. Igazából már nálunk is ez van. Menni kell azért a rohadt dobogóért, nemzetközi kupáért (most hagyjuk, hogy ott mi lesz, melyik környékbeli Vojvodina csapná ki a 2. körben a legobbjainktól megfosztott keretünket… de legalább utazhatnánk), most már nem szabad gondolkozni semmin, hogy meddig bírjuk, hogy van e még levegő – összeesni ráérünk majd május végén is. Mert legközelebb szép eredményhez ilyen közel talán újabb 20 év múlva leszünk. Vagy sem. Inkább sem.

Elképesztő, hogy ezeket írom most. Teljesen itt van előttem a nyári túránk. Ábel vállalt vezetést, mert én nem tudtam autót hozni, Viktorral és Andrissal négyesben zúztunk tehát, ráadásul korábban, mint szoktunk, legyen városnézés is, ami lett is, Kecske-templom melletti sörözéssel és penetráns röhögésekkel egy freakshow esküvőn a szemünk előtt, majd -vigasztaltuk magunkat- “a meccsen röhögünk tovább, egy újabb szar idény újabb szar állomásán“, de “legalább az idő szép, a nyár szép, nagy csapatunk meg nekünk már úgyse lesz soha“.

A meccs aztán hozta is, amit kellett, gyér döntetlen, erős unalom, erős szürkület. (Utóbbi nem az égen.) Ha valaki odajön akkor hozzám, és azt mondja, hogy a következő soproni Halimeccsünkre ilyen remegő gyomorral indulunk, és nem a kiesésveszély okán, körberöhögöm.

Erre mi történt? Ez.

Úgyhogy mondanám, hogy már ennek is örülni kell, hogy a bajnokság 2/3-ánál még nem vagyunk outsiderek, hanem legalább papíron (míg ki nem végez a bíráskodás, vagy a saját elfogyó erőnk) még odapiszkíthatunk a végelszámoláskor a tervek szerinti dobogósok zártkörű játékába… És mégsem tudom ezt mondani, mert evés közben jön meg az étvágy, úgyhogy menjünk csak vissza négy bekezdést, és azt mondom: “Bírni fogjuk? Nem fogjuk bírni? Bírnunk kell- nincs más választásunk.

Hanta legutóbb a Fradi ellen a korlátnál még azt közölte, hogy Hidi, Baráth kipontozódtak, hát, nem egyszerű, de bízom a méltatlanul jegelt Nagy Geriben, vagy akár Kambi előrébb vezérlésében (bár utóbbira, ha Boti sincs, kevesebb az esély). Mindenesetre Geri és Dávid előtt talán most megint nyílik kezdőcsapat-esély, és emiatt nem feltétlenül sírok.

Update: közben jelentkezett Hanta úr, hogy Holender pontozódott ki, nem az általam elsiratott két delikvens, ők 4-4 lapnál dekkolnak jelenleg. Így az előző bekezdésem sztornó, de Rossinak üzenve protestből benn tartom Bobál és Geri hypeolását, csakazértis :)

Ennek ellenére valahogy fázok egy döntetlentől. Annyira tipikus lenne a Fradi hősies leverése után egy papíron picit könnyebb feladatnak tűnő Szombathely elleni kisebb botlás (vereségről még beszélni SEM vagyok hajlandó, pedig…), hogy… mindegy, ezt a vonalat most hagyjuk is.

Akárhogy is, egyetértek Gróf Dáviddal és (kapusunk elmondása szerint az ezt nekik hangsúlyozó) Rossival: 9 kupadöntő vár még ránk, az első holnap, úgyhogy hajrá!

És ehhez még a KO Lacit is elviselem (max felkúszik majd a fülhallgató a fejemre az  In Flames Depeche átiratával, az Everything Counts-szal, mert most már tényleg minden pont számít). Sopron. Holnap!

“Megint Sopron – de mégis mennyire más hangulatban” bejegyzéshez 86 hozzászólás

 1. Ez az egész hihetetlen úgy ahogy van. A Vasas behúzza és mi is. A következő 100 évben nem lesz ilyen muri !!

  1. Jobb lett volna, ha Vasas ikszel, mert így még ő is felzárkózott a dobogós harcra…viszont, hogy a Vidi lépéshátrányba került, az teljesen pozítiv. :P

  2. Való igaz, sokat vártunk ezekre a pillanatokra (kisgyermekkoromtól, 1985 óta vagyok elvakult Honvéd drukker). De ne legyen igazad az egy évszázaddal. Ha megnyernénk a bajnokságot, az bizony egyenlő lenne a csodával.

   1. Az APÁM még kezet fogott TICHYvel. Nekem sem volt soha kérdés hogy a Kispest az én csapatom. Mégis azt mondom, hogy nem fogják engedni azt, hogy mi nyerjük ezt a bajnoki címet… De engem nem ez érdekel most ! Küzdöttek a fiúk. Számomra ez a fontos !

    1. A 90-es évek elején kijárt a Honvéd meccseire TICHY és PUSKÁS is, nekem is mai napig nagy megtiszteltetés, hogy kezet foghattam velük és nagy becsben őrzöm az autogramjukat. CSAK!!!

 2. Azért amikor Gróf felett szállt a labda szerintem mindannyian öregedtünk pár évet. :D

  Az az igazság, hogy még akkor is kurva jók vagyunk, amikor nem. TOVÁBB KISPEST, TOVÁBB!!!

 3. Van még mit javítani a játékon,de azért a sok munka meg hoza az eredményt. Szeretném ha így fojtatná tovább a csapat és harcol a meccseken és a bajnokság végéig. CS.A.K amikkor a labda szált a kapu felé szívrohamot kaptam üdv minden KISPESTINEK

 4. Nem akarok negatív lenni, de kérdem én, mi van Lanzával??? A Zsótér gyereket meg KELL tartani!!!

  1. Lanza egy klasszis játékos, ma a küzdeni akarásával tűnt ki, CR-nek, Messi-nek sem megy minden meccsen. Jó, hogy itt van velünk, hidd el, sokat fog még segíteni nekünk.

   1. Pontosan. Hihetetlen, hogy összefogja a csapatot.

    Zsótért tényleg meg kellene tartani, de nem fogjuk tudni, ahhoz fel kellene bontani a szerződését.. Hülye lenne az Újpest lemondani róla.

    1. Biztos nem mondanak le róla. De ha Zsótér azt mondja, hogy itt akar maradni, akkor bármi megtörténhet. Az Újpest nem indul semmilyen nemzetközi kupában, arról már lemaradtak……

      1. Ki lehetne vásárolni. Ha van szándék és pénz…. Jobban megérné, mint anno Zsolnay
       .

   2. Ne érts félre, én örülök h van egy ilyen klasszis játékosunk mint Lanza, nem is a gólokat hiányolom tőle, CSAK, kicsit visszaesett a játéka, vagy CSAK jobban felkészülnek belőle az ellenfelek, akarni mindig akar. Mi is felkészültünk Williams játékából. CSAK!!!

    1. Gondoljunk abba bele, hogy egy nem topformájú Lanzával is nyerjük a meccseket – mi lesz, ha újra belelendül? :)

 5. Álé, álé! Sok kispesti szív feldobog, álé álé, mi leszünk a BAJNOKOK!

 6. Hoppá. Most néztem meg, hétközi forduló, szerdán Diósgyőrbe megyünk. Aztán Paks otthon, majd Vasas idegenben. Nehéz sorozat, CSAK!

 7. Én is azt mondom,hogy Zsótért meg kell tartani ha tudja A KISPEST

 8. Az utolsó fordulóban az egész családommal fogom a tiszteletemet tenni a Bozsikban! A 10 éves lányommal, a 8 éves lányommal, és az 1 éves fiammal! Sztem bajnoki döntő lesz!

  1. Nagyon sokan várunk erre! Kölyök voltam a 80-as évek Aranycsapata idején, felnőttként is szeretném már átélni a bajnoki győzelmet!

 9. grabovszki: remélem,hogy így lesz.remélem én is ott leszek az utolsó foróduloba

  1. Az meg ráadásul nagyon fincsi lenne, ha Hemi az utolsó fordulóban kinyitná a kaput, ingyen engedne be mindenkit, és valóban egy családként ünnepelnénk meg azt a bizonyos bajnoki címet! Az 1 éves fiamnak jól állna az arcfestés is… :) valami oroszlános…

 10. Vezetnek a a Diok is! Lehet ettől szebb forgatókönyv?

  + ma az épülő Akademia (remélem Tichy Józsefről lesz elnevezve) környékén jartam és jelentem épül!!! Vagy 6-7 markoló, buldozer egyengette a talajt es ugyanennyi teherautó is a terepen volt, mindez egy szombati napon!

  1. Hiába no, termelni kell a GDP-t. :D Lesz stadion is ! Ne féljetek felebarátaim !!

 11. Nem tudom meddig tudjuk tartani ezt a szerencseszériát, de most minden befelé pattan (vagy éppen a saját kapunknál kifelé). Ma nem érdemeltünk győzelmet, de pont az ilyen 3 pontok kellenek egy bajnoki címhez! :)
  Mindkét oldalon 1-1 bravúr volt a kapusok részéről, Királynak ma nem kellett kivédenie a szemünket.
  Lanza ahogy többen is írtátok nincs épp csúcsformában, egy kicsit rágörcsölt a tavaszra. Ha ő kimászna a gödörből, nem állítana meg minket senki!
  Kedden nagyon nehéz meccs lesz a Diók ellen, Rossiék kezében nem tudom van-e kellő anyag a Bódog effektus kiismeréséhez. Nagyon jó érzékkel nyúlt a kerethez.

  Mindenesetre a mai meccsért is hatalmas gratula az egész csapatnak!!

  1. Nagyon kemény meccs lesz a keddi, bár talán nem lehet megmondani, hogy pontosan miért érnek a Fradi elleni kiváló meccsek, mert nincsenek jó formában a zöldek. De jó csapat lett a Diósgyőr, az biztos, és az életükért küzdenek. Viszont a hátul bunker elöl ügyeskedés kombináció (főleg, ha Lanza jobb napot fog ki) ilyen meccseken eredményre vezethet.

   1. Hát igen. Bodogh Tamás kicsit el is van szállva ( ami mondjuk talán nem is baj). Azt nyilatkozta tegnap a tv-ben, hogy sokat ér az ftc elleni döntetlen mert a Honvéd ellen nyernek. Tegnap belenéztem a meccsükbe voltak érdekes momentumok középkezdéskor úgy álltak fel mint az amerikai fociban, a Vela nevű játékos felmászott az egyik fradista hátára és nem akarta elengedni semmi áron( nem kapott semmitt, ami egészen meglepő a fradi pályán). Én bizom abban, hogy okos játékkal megverjük őket, de nem lesz egyszerű, sok ott a favágó. Remélem a bíró nem engedi a durva játékot és pártatlan lesz.

 12. Azt vagjatok,h ha Szivics folytatja a csodatavaszt,akkor meg elofordulhat,h a Mezokovesd lesz a masik kieso?Mert a Gyirmot nem fog tudni annyi pontot osszeszedni,de azert bizom benne,h a rivalisainktol elvesz nehany pontot.

 13. Köszönöm a szép estét csapatnak is,pezsgőt bontottam.Több portálon ez jelent meg:”Mészöly Géza:ikszes meccset játszottunk a SZEREZETT Honvéd ellen”Nem lehet elszólás-elírás szerezett=szervezet,így félre érthető!

 14. Néztem a fagyi meccset, és megállapítottam, nagy mákunk van, hogy Kleinheislernek nem olaszul kel tanulnia.

 15. Ami még igencsak fontos, hogy a végelszámolásnál, nem az egymás elleni győzelem számít, hanem a több győzelem!!! Jól állunk e téren is. CSAK!!!

 16. Nezem most ezt a Zete -Sori meccset es vilagosan kiderul,h Bobal miert nem tudott megragadni soha az elso csapatban nalunk.Lehet,h rugott x golt iden is meg adott golpasszokat es neha szep dolgokat csinal,de hihetetlenul flegma,amikor helyzetbe kerul,foleg 1 az 1-ben kapussal szemben.Meg NB2-ben is kell neki atlag 4-5 helyzet egy golhoz,ami NB2-ben is luxus,NB1-ben meg nagyon keves az olyan szintu jatekos,aki ennyiszer egy meccsen golhelyzetbe tud kerulni.

 17. Azért azt remélem mindenki látja, hogy az egész NB1 leggyengébb kapusával is vezetjük a bajnokságot!
  amikor szélről száll be a labda a szélütés kerülget, hogy Gróf most merre szalad el a labda elől…
  tegnap kb. 2x segítette ki valaki, de lehet, hogy 3x

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.