Tényleg csak pénzkérdés, hogy Rossi nálunk folytassa? (Bónusz: Öreg vs. MLSZ feb)

Ez pénz kérdése, a Honvéd egy bizonyos büdzsével dolgozik, és tőlem akár Mourinho is lehet valaki, ha többet akar, mint amennyit mi fizetni akarunk, akkor nem tudunk megegyezni.

– írta le Hemingwaynek az M4 Sport Góóól! című műsorában elhangzott szavait a csakfoci.

A lényeg, hogy a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül

 • Hemingway azt szeretné, ha Rossi maradna;
 • Rossi maradni szeretne;
 • Hemigway X összeget szánna Rossira;
 • Rossi Y összeget kérne;
 • Ha X > Y, akkor nincs gond, mert Rossi marad;
 • Ha X < Y, akkor az a kérdés, hogy létezik-e középút, ami Rossi maradását jelenti.

Ezek a mellékes nagy kérdések nyolc kupadöntővel a bajnokság vége előtt, miközben két ponttal vezetünk a Videoton előtt, és az élen állunk.

update // Ja, és újra beszélt arról, hogy az MLSZ büntetési gyakorlata, amely már a csúnya szavakra is kiterjed, az nettó hülyeség.

(…) azért büntetni, mert a szurkolók szidnak engem vagy a játékvezetőt, a másik csapatot, valakit, nem feltétlenül operai stílusban, hanem az utca stílusában, az egy óriási butaság.

 • Pingback: Tényleg csak pénzkérdés, hogy Rossi nálunk folytassa? | Zongoracipelő()

 • tszajko

  Ezt a posztot nem értem teljesen: Hemit erről is kérdezték a műsorban, ő meg válaszolt egy teljesen semlegeset. Kérdezték még egy csomó minden másról is, mint például a tabelláról, és a bajnoki címről, ezekre is válaszolt, és szerintem egész jókat mondott.

 • prison miki

  Én most nem érzem ebben a problémát.
  “Ezek a nagy kérdések nyolc kupadöntővel a bajnokság vége előtt, miközben két ponttal vezetünk a Videoton előtt, és az élen állunk.” Pár napja még az volt a legnagyobb kérdés, hogy szőlősi miért nem volt ott a Bozsikban…

  • hát, nekem minden nagy kérdés minden pillanatban :)
   ez most egy olyan időszak, amikor minden szabad figyelme a kispestre irányul az embernek :)

 • Kicsipest

  Azért nem ártana a hosszabbítással is foglalkozni! Amennyiben bejelentenék Rossi hosszabbítását, lehet, hogy játékosok és edző is még jobban a bajnokságra tudna koncentrálni, valamint félő, hogy Hemi addig tököl, míg Rossi aláír egy tehetősebb csapathoz. Azt sem értem, hogy miért mindig csak egy évre írnak alá. Rossi egyre kelendőbb lesz (akár itthon is), nem ártana hosszabb távon a Kispesthez kötni! (Amúgy, Hemi megnyilvánulásai egyre szimpatikusabbak!)

  • prison miki

   de azért azt a hibát sem kéne elkövetni, amit a fradi, ahol a bajnoki cím után, félve attól, hogy Doll lelép (a managere belengette, hogy rengetegen érdeklődnek iránta), 2 évre aláírtak vele, gyakorlatilag kijelölt elvárások nélkül, most meg nem tudnak szabadulni tőle a lelépési pénz miatt, még ha akarnának se.

   • Kicsipest

    A lelépési pénzt soha sem értettem. Az rendben, hogy az edző bebiztosítja magát, de kellene egy fordított záradék is, amennyiben egy bizonyos ideig az edző egy meghatározott eredményt nem tud elérni a csapattal, ellenszolgáltatás nélkül felbontható a szerződése.

    2017. ápr. 10. 16:10 ezt írta (“Disqus” ):

    “de azért azt a hibát sem kéne elkövetni, amit a fradi, ahol a bajnoki cím után, félve attól, hogy Doll lelép (a managere belengette, hogy rengetegen érdeklődnek iránta), 2 évre aláírtak vele, gyakorlatilag kijelölt elvárások nélkül, most meg nem tudnak szabadulni tőle a lelépési pénz miatt, még ha akarnának se.”

    [image: Disqus] Settings

    A new comment was posted on Csak a Kispest! —————————— *prison
    miki*
    de azért azt a hibát sem kéne elkövetni, amit a fradi, ahol a bajnoki cím után, félve attól, hogy Doll lelép (a managere belengette, hogy rengetegen érdeklődnek iránta), 2 évre aláírtak vele, gyakorlatilag kijelölt elvárások nélkül, most meg nem tudnak szabadulni tőle a lelépési pénz miatt, még ha akarnának se.

    10:09 a.m., Monday April 10 | Other comments by prison miki
    * Reply to prison miki *

    prison miki’s comment is in reply to *Kicsipest* :

    Azért nem ártana a hosszabbítással is foglalkozni! Amennyiben bejelentenék Rossi hosszabbítását, lehet, hogy játékosok és edző is még jobban a bajnokságra tudna koncentrálni, valamint félő …

    Read more ——————————

    You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about replies to kicsipest.

    You can unsubscribe from emails about replies to kicsipest by replying to this email with “unsubscribe” or reduce the rate with which these emails are sent by adjusting your notification settings .
    [image: Disqus]

 • RW

  lehet nem lesz népszerű, amit írok, de kissé bonyolultabb annál a kép szerintem hogy a spúr gaz Hemy az egyik oldalon és az áldozatkész Rossi a másikon. A talján nagy diplomata és önmenedzselő arc. Nem véletlen nem írt alá eddig ő SEM. Tekintetét messzebbre is hordozza ő a kispesti sorompóknál. Ne feledjük az első lelépését. Mikor megszellőztette az NS meg a cordellamédia 2014 tavaszán, hogy az Újpest és a Vidi is érdeklődne iránta, hirtelen bedobta a törülközőt: “ő lelép, a csapatnak friss impulzus kell”. Aztán várta az ajánlatokat. Nem jöttek. Még jó, hogy VW besült a csapattal, majd Csábit ki lehetett fúrni, így jöhetett a hősies visszatérés. És azóta a valóban (ismét) szép eredmények. De attól, hogy 10szer lenyilatkozom, hogy a nagyfater egy Puskásposzter alatt aludt 40 éven át a torinói végeken, senki ne gondolja szerintem, hogy Rossi nem akar olyan klubnál edző lenni, ahol minden évben azt igazol, akit csak akar. Itthon kettő (három) ilyen van. Én még attól is félek, a harmadikhoz is aláírna, ha úgy alakul. Ez egy dolog. Ettől még ugyanúgy elismerem Rossi érdemeit a bronzban, meg a mostani szárnyalásban, és tény, Supka mellett a másik olyan edző, aki képes hosszú távon át a Papával együtt dolgozni. Így bajos lenne a távozása szakmailag.

  • Tibor Fehér Első

   Ha minden kötél szakad,részemről jöhet a Supka.

  • dzsahasz

   Ez teljesen egyértelmű szerintem is, Rossi kivár, ha jön a Vidi-Fradi ajánlat, akkor dobbant. Ha nem jön a tuti, akkor “hősként” ír alá azt állítva, hogy neki a pénz nem számít, csak az igéret a keret egyben tartásáról, azért várt. Ez lehet csúnyán hangzik, de teljesen érthető, amit csinál, így működik a világ.

  • József Lénárt

   csábit megfurták ??én szerettem mint focista de fekészülés meccseken kint voltam és egy kalapsz..volt.se taktika se stilus aztán csak nyafogás egyébként szimpatikus ember de mint edzö tejes középszerüség

 • ius

  Rossi élete eredményét teheti le idén az asztalra.
  Biztos vagyok benne, ha jobb helyre hívják menni fog, hisz nem biztos, hogy lesz még egy ilyen jó szezonja. Én inkább attól tartok, hogy ha megy akkor Lanza sem marad.
  De egy bajnoki cím sokmindent átírhat…

 • Csaba Horváth

  Ha abból indulok ki, hogy Hemingway azért nem ír kivásárlási pénzt a szerződésekbe, mert Ő az aktuális piaci árban hisz, akkor nagyon érthető, hogy miért nincs még hosszabbítás Rossival. Rossi ugyanis most nagyon összerakta a Csapatot, bajnokesélyesek vagyunk, eléggé megnőtt az ázsiója. Jó tárgyalási alappal ülne le Rossi, és ezt Hemingway is tudja. Másfelől Rossi a messzemenőkig kihozta a Csapatból a maximumot, amivel felfigyelhet esetleg olyan Klub is, ahova szívesen menne. Vagyis Rossinak se érdeke most elkapkodva hosszabbítani.
  Ha meg a Csapatot nézzük, nem biztos hogy szerencsés lenne, ha Rossi figyelmét a szerződéshosszabbítás, alkudozás kötné le…jobb szerintem mindenkinek, ha 1-2 hónap múlva kerül sor tárgyalásra, amikor már világosan látszódnak, hogy a kitűzött célokból mik valósultak meg.
  Hozzáteszem, szerintem Rossi hosszabbítani fog, mert ha meg lesz az EL (vagy esetleg BL) indulás, és nem szedik szét a Csapatot, akkor ezzel a garnitúrával (kiegészítve néhány értelmes arccal) akár nemzetközi szinten is meglepetést érhet el. :)