Ugye senki nem lepődik meg: megint csúszik az új Bozsik

Pár napja jött ki a TED-en, az európai közbeszerzési eljárásokat nyilvántartó oldalon egy módosítás, hogy:

 • mégsem most, idény végén bontják a régit,
 • mégsem 420 nap alatt alatt készül el az új,
 • ráadásul még jelentkező sincs az építésre, hiába állnak a tervek évek óta dobozban.

Itt vannak a részletek:

Szakasz száma: II.2.7
A módosítandó szöveg helye: A szerződés időtartama:
A következő helyett:
Munkanapokban kifejezett időtartam: 420
Helyesen:
Munkanapokban kifejezett időtartam: 400
Szakasz száma: II.2.14
A módosítandó szöveg helye: További információk:
A következő helyett:
2.) A felhívás II.2.7) pontjában megadott 420 nap naptári napokban értendő.
Helyesen:
2.) A felhívás II.2.7) pontjában megadott 400 nap az építési terület átadásától (az MLSZ által kiadásra kerülő hivatalos meccsnaptár szerint a 2017. őszi labdarúgó bajnoki szezon utolsó hazai mérkőzését követő 5 munkanapon belül, várhatóan 2017. december) számítódik és naptári napokban értendő. Részletes feltételek a szerződéstervezetben.

Vagyis ha lesz építés, akkor az a 2017/18-as bajnokság őszi szezonját követően kezdődhet meg, és 400 nap áll rendelkezésre, hogy eljussanak az átadásig. Igen, jól számoljátok: 2019 januárja előtt ne is reménykedjünk semmiben.

Persze nem ennyire egyszerű a helyzet, mert bár 2016. december 30-án megjelent a közbeszerzési kiírás, azóta a most május 10-ra módosított benyújtási határidő már a negyedik a sorban. Mintha senki sem akarna stadiont építeni nekünk, pedig ugye a tervek szerint szó sincs fapados, amolyan Kövesd-féle arénáról, hanem rendes, fullextrás valami nőne ki a földből. Ha végre valaki jelentkezne rá, hogy megépíti.

Szakasz száma: IV.2.2
A módosítandó szöveg helye: Ajánlatok benyújtásának határideje:
A következő helyett:
Dátum: 12/04/2017
Helyesen:
Dátum: 10/05/2017

Arról pedig, hogy hogyan lett a tervezett 2015-ös átadásból fokozatosan 2019 itt írtunk.

“Ugye senki nem lepődik meg: megint csúszik az új Bozsik” bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. Ha megnyerjük a bajnokságot akkor még később lesz stadion. Mondjuk nekem a mostani is megfelel. Néha ki kell festeni, meg a budikat felújítani és jó az.

 2. Persze hogy nincs jelentkező építésre…..hiszen minden kivitelező fideszhez közeli……ez az egész csak egy színjáték. ….viktor nem akar kispestre stadiont…..most véreztetik ki a klubbot és várják hogy az öreg “elmenjen”

  1. mit véreztetnek…? max a szívük vérzik, ha látják a Honvédot vagy a tabellát….! :D
   baxák meg a stadionjukat!!
   még mindig 1000X jobb 1 ilyen csapatnak szurkolni 1 ilyen stadionban, mint pl. a loki a vagy pártcsapatok szurkolójaként szenvedni a nagy gazdagságban…

   1. Ha nem épül stadion az is véreztetés….mert a hemi után kezdödő időszámításban nem lesz új tulaj…….csak egy omladozó stadion :(
    Senkinek nem fogunk kelleni stadion nélkül

 3. Nem akarom feltüntetni magam, mint aki rendelkezik “infókkal” a témában, de mivel a kivitelezés egy speciális szeletében alkalmanként dolgozunk a stadion témában, szeretnék hozzászólni: LESZ STADION. Mikor ? Mi is
  kíváncsian várjuk (nem biztos, hogy részt veszünk benne :-) ). Nagyjából az is megvan, hogy ki lesz a generál kivitelező. A probléma pont a létesítmény bonyolultsági foka: rendre merülnek fel műszaki kérdések és ezeket a közbeszerzésben irgalmatlanul körülményesen kezelik le, szóval ez időigényes. Nem is értem, hogy képzelték az 1 hónapos eredmény hirdetési intervallumot a kiíráskor. Irreális volt akkor is, sőt az is elképzelhető, hogy további hosszabbítások lesznek… Tartok tőle, nálunk a ktg-vetést precízebben akarják tartani (mint pl. az ftc-nél), ezért az előkészületek is tovább fognak tartani.

  Én azt gondolom, ha csak nem lesz földindulás vagy ’18-ban kormányváltás, akkor semmi sem ment meg minket az új stadiontól. Csak egy logikus érv mellette: az építőiparban lehet még mindig a legtöbbet legkönnyebben kiszakítani… :-) Ugye, most ebben a korban élünk itt. A szocik idejében is így ment, csak más szereplők vitték el a munkák 70%-át…

  1. Érdekes és talán sokat mondó az írásod, ha jól veszem ki a hátsó gondolatokat.
   Rendelkezel infókkal, hogy lesz stadion. Viszont nem hirdettek nyertest. Ezek szerint előfordulhat Magyarországon az a hihetetlennek hangzó történet, hogy a közbeszerzés kiírása előtt akár, már megvan ki végzi el a munkát borsos áron?
   ÁÁÁÁÁ ÉN NEM HISZEM, HISZ ILYEN EGY DEMOKRÁCIÁBAN NEM LEHET !

   Meg olyan sem, hogy a borsos áron megkapott állami pénzekből a főnöknek strómanokon keresztül visszaosztanak, így lesz valakiből 11 év alatt valakiből meg 7 év alatt az ország leggazdagabb embere, szakmunkásként, meg politikusként! PEDIG VAN !!! :D

   1. No comment, nincs is rá szükség. Minden lényegeset leírtál… :D

 4. Hogy mikor lesz új stadionunk úgysem tőlünk függ. Elkeserítő látni, olvasni, érezni hétről hétre azt az ellenszelet, ami a kispesti regatta száguldását próbálja megakasztani. Minden tiszteletem a csapaté, hihetetlen tartással és elánnal veszik az akadályokat, és felőlem még húsz évig állhat a csodás Bozsik, ha idén bajnokok leszünk, és egy csodálatos élménnyel ajándékoznak meg. 😊 Örülök hogy ilyen remek közösség tagja lehetek és hogy olvashatok kedvenc csapatom háza tájáról nap, mint nap. Bukhatnak meg kormányok, törhetnek ki háborúk, egy valami örök marad… Csak a Kispest!

 5. Tomikának az 50.szülinapjára az MTK stadion azért elkészült.

 6. Ha esetleg bajnok lesz a csapat es igy sem lesz mondjuk egy felhaz a Vidi ellen akkor erdemes meggondolni, hogy kell-e egyaltalan uj stadion. Bar tudom nem igeny alapjan epitik oket… :)

  1. én fogadni mernék rá, hogy ha bajnok lesz a csapat, vagy lesz még esély a bajnoki címre, akkor a félház biztosan meglesz (3500-4000 nézőt várnék ebben az esetben)

   1. Hat kb en is, de szep lene azert mondjuk 8000 ember. En sajna biztos nem tudok menni, de talan jobb is , az utobbi idoben ahanyszor van idom megnezni egy meccset mindig kikapunk.

 7. Ez a legszebb, még jelentkező sincs az építésre. Minden közbeszerzésen tömeg van, bár mindenki tudja az elején is, hogy ki nyeri.

  1. Ugyan vajon miért nincs? A vasas-nak még rendes tervei sem voltak és már bontották a régi stadiont. Aztán nyomban lett építő is. Mi velünk meg itt sz.rakodnak évek óta. Itt valami nem tisztességes akármit mondanak.

   1. Az up nál a talajmunka fojt még 2 hete, saját szememmel láttam…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.