Nem hiszed el: 5 góllal lőttük rommá a mezőkövesdi átkot!!!

Trademarkosan tré RW fotó címképnek a meccsvégi extázisról, featuring Loctite könyöke

Lehorgasztott fejjel ültem a helyemen, az átkozódva sörért elporzó Hanta-Ábel duónak már csak a füstjét látva a távolban, mikor az első félidei tűző nap elől a tetőszerkezet alá felmenekülő Gyuri ereszkedett le hozzám, és elkeseredve dünnyögte: „Mi volt ez? Klasszikus pár évvel ezelőtti Honvéd szenvedés…”. Fura, hogy ez volt az első félidő összképe, pedig nem így indult az egész. Én a játékunkat annyira nem láttam tragikusnak, több helyzetünk is volt, de az engem is aggasztott, hogy hátrányból idén nem nagyon terem számunkra babér. „Pedig sokkal jobban kezdtünk, mint ugyanitt a Diók ellen”-sóhajtottam, majd Gyuri visszamászott a kakasülőre, én pedig vártam Hantáékra és egy csodára.

HÁT MEGJÖTT, ’ÁTZEG.

Az első félidőről ennyi legyen is elég, ami a bevezető bekezdésben foglaltatik. Remek hangulatban, remek tavaszban buszoztunk le egy hónapon belül másodszor a dél-borsodi kisvárosba, ahova kecsóiasan utálunk lejárni, és az első percekben elégedetten konstatálhattuk, hogy azzal a bizonyos előző havi vendégjátékkal szemben nem maradtunk fejben az öltözőben, hanem lendületesen kezdtünk. Aztán a helyzetecskék és az említett lendület mit sem ért, miután az első negyedóra végére a szokásos egy védelmi butaságot megcsináltuk, Kink meg köszönte szépen, és 1:0. Innentől pedig szokott félgörcsös dominancia, ’kövesdi helyzet már nuku, nálunk helyzetszerűségek és ziccerek is, de Vaszke és Kamber 5 méteren belülről sem találja el a kaput, Eppel pedig ziccerben kilépve rosszul fedez labdát, szerelik, fene megeszi. (Elsőre nem ezt írtam, de kultúrember vagyok, vagy mi.)

No, ezek után szállt alá hozzám Gyuri apostol és húzott el sörökért a Csakblog-team két legismertebb arca, míg én búsongva vártam tovább a második 45 perc kezdésére, azon rágva magam, hogy meddig bírható még ez a szinuszgörbézés, hogy hazai győzelmeinket idegenbeli bakik követik. Gyanítom, nem sokáig, mormoltam, és még borúsabb lett a kedvem. Ám innentől olyasvalami következett, amire nem sokan számítottunk, s amit utoljára tán akkor élhetett át Kispest-szurkoló, amikor az 1993 tavaszi hajrában a megposszanó csapatunknál kiszakadt a gólzsák. Vagyis: kiélezett helyzetben berosálás helyett őrült gála.

Hát basszus, a csapat most megcsinálta.

Sosem nyertünk Mezőkövesden korábban.

Rossival a második érájában hátrányban nekünk végünk.

Erre mi történik? A csapat első félidőben még pöfögő, fekete füstöt okádó járgánya felbőg, még köp egy utolsó gőzlöketet, aztán úgy hengerel át a besülő matyókon, mint Böde a csapattársain, ha pacalt szimatol a Fradi menzán.

A 48. percben Lanza tűpontos löbbölt szabadrúgására Kamber Gyuri robban 10 méteres vágtával és fejel 5 méterről az első félidőben ipari méretekben időt húzó Tujvel kapujába, hangrobban a vendégtábor, Kamber Gyuri felajzott gorillahímként mellet döngetve rohan ki a kispadhoz, majd int ki nekünk, mint egy Diego Simeone, hogy drukkoljatok, ez az!!!

Drukkolunk hát, a ’kövesdnek is hirtelen megint sürgősebb a sztori, feladják az időcsalást, de a védelmünk most jól áll a lábán, Boti, Bobi és Gyuri is nagyokat mentenek, csak egyszer jön ránk a szívbaj, de Gróf mellett oldalhálózik csak a matyó csatár.

Nem úgy a túloldalon az italian stallion! Középpályán szerez labdát a derék Lanza, és megindul. Egy csel, egy ember elszáll, kettő csel, még egy ember a levesbe, már a büntetőterületen belül jár az olasz, idén tavasszal ezeket szokta elb*szni (vagy feldobja magát), de nem most, felnéz, és felhegeszti a felső sarokba a labdát, mint kakas azt a bizonyos lóvégterméket, mindenki egymás nyakában, Peti úr a Trógerektől ordítva mantrázza, hogy „nem hiszem el”, asszem Ábel is valami ilyesmit rikoltozik, tőlem csak egy „de beb.szta, b….a meg” elfúló akadémiai székfoglaló telik, torokból bugyborékoltatva, mi van itt, milyen gólt lőtt ez az ember, és mindezt Kispest-színekben látjuk tőle, nem hiszem el én sem, igaza van Peti kollegának…

Egy perc se telik el, és Lanza újabb labdára érkezik bevetődve, de kapufa mellé perdít, majdnem lenn is marad, de Budáék összekapják. Iszonyat kéne még egy gól, sipítom Ábelnek, aki ma alig nyomja a hülye gúnyrímeit, ellenben engem idéző arcrángásokkal markolássza a korlátot és felvetésemre bőszen bólogat, olyan orcákat produkálva, mint én az államvizsgáimon. De a jó öreg, mindig manírból magabiztos, és nekünk már szeptemberben bajnoki címeket (hülyeségből) jósolgató Hanta úr sem szövegel, hanem úgy áll hófehéren mellettünk, mint egy stroke-közeli Tóth Bálint. Kemény időket élünk!

Bobál Dávid is így érezhet, mert előre indul. Holenderrel kényszerítőzik, visszakapja a bal szélen, lekezeli a labdát és megindul a 16-oson belülre. Gyerünk, tedd be a csatároknak, sziszegem, de Dávid csinál egy szenvtelen cselt, és ekkor valami nálam is elszakad, verd rá, ordítom magam elé, és Dávid ráveri, szétforgácsolva a jobb felsőt, EXTÁZIS, KÁOSZ, Ábelék egy masszába integrálódnak a Trógers-szel, én egy méterre tőlük ugrálok, mint hülyegyerek a Vidámparkban, és ordítozom, hogy „Kispest, Kispest“, valaki elkezd csapkodni hátulról, ki a fene lehet ez, Gyuri jött le vajon, vagy Old Babar Úr, hát az a valaki tovább bökdös, megfordulok, Pinokkió Jani az, és elkezd ölelgetni, aztán Ábel is becsatlakozik, felejthetetlen percek.

És nincs vége. Lanza múlt heti és mostani gólja után generózusba megy át, és forintos (lírás?) labdával indítja Eppelt, aki nagy nehezen leveszi, igaz, ez alatt beérik, de Mindenkitudjamár Mártont ez totálisan nem érdekli, hiába ugranak rá ketten, elzárva az üresen tátongó hosszú sarkot, hát akkor beveri a rövidbe, ahol amúgy Tujvel áll, de kit izgat ez, Marcit nem, az biztos,  1:4, Ábel, két Trógers tag és én is csak „ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ”-t üvöltünk, ezt nem nagyon lehet már fokozni.

De lehet. A 87.-ben Lanza kap jó labdát, egyedül megy kapura, ja nem, jön középen Koszta is, Lanza viszont elfekteti a bepasszt váró Tujvelt és most sem tizire megy, szépen begurítja inkább, gála, kész vége, hármas sípszó.

NEM HISZEM EL” – ismételgeti Peti mellettünk, Hanta csöndben dohányzik, háttal a pályának, akarok neki mondani valamit, de elment a hangom, mindegy. A csapat kijön pacsizni, föntről nézem őket, és kimondhatatlanul drukkolok ennek a gárdának, hogy tegyenek csodát. Miattuk. Meg miattunk. Csodát… Ami persze még mindig fényév távolságban, a Vidi is nyert ugyanis otthon simán, kegyetlenül van megírva az idei forgatókönyv. Hát lesz, ami lesz, a csapat óriásit megy idén. Percekig, sőt, perc-dekádokig tart még a kis fieszta a lelátón, már minden dalt eléneklünk, ami létezik, igaz, én már csak playback verzióban tátogva, mert a hangszálaim kiszálltak, mint Szivics a zsóry mindennapokból.

Hazafele eleinte vidám beszélgetés, de csak 10 percig, aztán olyan történik, ami az utóbbi években, még vesztes meccsek után is ritkán: csönd a buszban. Mindenki magába mélyed, emésztjük az estét, és mindenki egy nagy gyomorgörcs belül. A célegyenes első etapja hát lement, nem várt előadással, de innentől ha lehet, még nehezebb a folytatás. Az idegesség csak nő napról napra, és semmi garancia rá, hogy happy end vár minket a végén. Ráadásul ma két vezéráldozatunk is lett, Patya az első félidőben szállt ki a combjára kapott rúgással, Zsótér Döncit negyed órával a vége előtt támogatták le Toman dokiék. És mégis menni kell. Bírni fogjuk? Bírnunk kell.

Csak egyre nehezebben bírjuk. Kiszálláskor-búcsúzkodáskor Hanta úr sápadtsága már szemet szúr, még sose láttam így (na jó, egyszer, a montenegrói hegyekben a Celik meccsre tartva, mikor majdnem behánytunk szimultán a szerpentinen). De magamat is régen. „Öregek vagyunk már ehhez, Hanta” –mondom rekedten a blog-ikremnek, aki csak bólogat: „Nem való ez már nekünk, Attis”. Remélem, ma kialussza magát. Én nem nagyon fogom, már most érzem, hogy ebből a múlt hetihez hasonló álmatlan éjszaka lesz. Ha lúd, legyen kövér, fel is teszek hozzá egy Jean-Michel Jarre lemezt, hogy a ’80-as évek depresszió teljes legyen. Tudok élni, tudom.

Szóval az Örökkévalóság Májusának első hete letudva.

Még három vár ránk.

 • Pingback: Nem hiszed el: 5 góllal lőttük rommá a mezőkövesdi átkot!!! | Zongoracipelő()

 • Granero

  Koszta már nagyon szeretne egy gólt és nyilván jót tenne neki. Bár az lenne az igazi ha a Vidi ellen szerezne győztest :)

  • Csaba Horváth

   Igazából King, Koszta és Gazdag is megérdemelné, hogy bajnoki gólt szerezzen. :) Kingnek és Gazdagnak még nincs, a munkájuk alapján megérdemelnék, Kosztának meg lehet lendületet adna a következő bajnoksághoz :)

   • Laszka

    Kosztát nem nagyon fogjuk már látni, idén is leginkább a kora miatt láttuk…Tömösvárinak hívják a jövő évi Kosztát…Sajnos Koszta nem futott be olyat, mint Bobál az előző szezonban, és Bobál sem fér be most stabilan…

    • Thibby

     Bobál bőven beférne, csak rossi vak

     • 58914020 .

      Bobál klasszis lehet nálunk, Kosztának nehezebb dolga van, hisz támadóként nehezebb befutni itthon.

    • Dagiiron

     Koszta jó kis játékos, stabil kezdő lesz jövőre..

   • Escape

    apropó gólok.
    Prosser jelenleg a 3. a házi góllövő listán, úgy –hogy fél évet játszott, – és azt is jobbára csereként.
    bármennyire is ment a köpködés, most azért jól jönnek a góljai

    • Csaba Horváth

     Esküszöm nem értelek…ha valaki elkezdi szidni Prossert v. Botkát, egyből jössz, hogy akadjunk le a témáról, lépjünk túl. De mihelyt előjön egy helyzet, ahol Prossert ajnározva felhozhatod, egyből megteszed…most mi is mondjuk, hogy lépjél tovább?
     Prosser maradhatott volna, cserejátékosként rúghatott volna még több gólt. Tény, hogy nehézkes karrier így, de valjuk be, Lanza-Eppel páros most sokkal jobb, Koszta meg a fiatal szabály miatt kell….Ő inkább a “gyors” és “jobb anyagi lehetőséggel bíró” felcsúti karriert választotta…okés. Emiatt nem szidjuk. De ne is várjad el, hogy azt mantrázzuk, hogy milyen kár, hogy elment, mennyire hiányzik.

 • Turbo

  Összefoglaló (mert tegnap megígértem):
  http://adatbank.mlsz.hu/match/15/0/14966/30/1141353.html

  • szentike

   Köszike!

 • A69W

  Vendégszerető hely ez a Mezőkövesd, ilyen utcanévtáblái vannak:)
  https://uploads.disquscdn.com/images/620c6a2ea5e631e03c2065d3f0e4a8b13ec9a77187307814456bd1b9ed9703c6.jpg

  • Csaba Horváth

   Hol laksz?
   Mezőkövesd, Honvéd utca 1/5-be.. :D

   • A69W

    :) Wekerle:) csak a meccs előtti fagylalt túra eredmenye:) a tábla.

 • Turbo

  Rossi sajtótájékoztatója:

 • Laszka

  Jól láttam, hogy most először nem volt két U20-as a pályán? mi lesz így az MLSZ pénzzel? :)

  • Gabesz

   Később sem volt kettő,csak egy.Először csak Zsótér,aztán meg csereként Koszta !!!
   Nem nagyon volt választék,mivel Gazdag nem játszhatott.Tömösvári lett volna esertleg,vagy Göblyös,Palmes !!

   • Sanzi

    Jövőre már mi is foglalkoztathatunk 5 légióst!
    SZVSZ Tujvel nálunk fogja folytatni!!!

    • A69W

     Hát a tegnapit elnézve jó az Nekünk? :)

     • Sanzi

      Nem rajta múlt! Az első fél időben bravúrt, bravúrra!!!

     • Pelso

      szerintem is jobb, mint a jelenlegi felhozatal, csak nem túl acélos a védelem előtte

     • Sanzi

      Constantinescuval mi van?

     • 58914020 .

      Az ki?

     • Sanzi

      Csatárunk, tavaly mutatkozott be, akadémiás!

     • László Papp

      Nyáron eligazolt Kazincbarcikára.

     • Sanzi

      Kölcsönbe vagy végleg?

     • László Papp

      vegleg

     • Sanzi

      kár érte!

     • László Papp

      Kar erte,jo ugynok volt!

     • Sanzi

      ???

     • László Papp
     • Sanzi

      és kinek az ügynöke???

     • László Papp

      Nem kell szo szerint erteni,amit irtam,de arrol,h kar erte,nekem egybol ez a filmreszlet ugrott be..Nem volt senkinek az ugynoke,de kar erte,mert tenyleg tehetseges gyerek volt,jo testfelepitesu es az NB3-as csapatban tetmerkozeseken,valamint az elso csapatban is felkeszulesi meccseken rugdosta a golokat.

     • Sanzi

      oké, viszont a többivel egyetértek. szerintem ő a fiatal és légiós szabály egyik nem kívánt áldozata…

     • László Papp

      Plusz roman is volt,de mivel nem tudom,h futballmagyarnak szamitott-e,mivel elotte jopar evet itt jatszott az akademian es a fiataoknal ezt mashogy nezik,ezert lehet,h ez is kozrejatszott az o elmeneteleben.

     • László Papp

      Asszem anno Constantinescu,Ionescu es Palmes egyszerre jottek az akademiara.Igazabol Palmest se tudom,h minek szamoljak,legiosnak-e meg vagy mar futballmagyarnak.

 • hmmm, csak most látom az összefoglalóból, hogy Lanza 2 gól, 2 gólpassz, de Baráth is 2 gólpassz!
  http://csak.taccs.hu/golok-201617/

  • Pelso

   sőt, ha a komplett védelmet nézzük : 2 gól + 2 gólpassz! ez tényleg durva… :)

  • Csaba Horváth

   Kiváncsi lennék egy nb1-s szintű kanadai táblázatra…mert Lanza 11+6-s mutatója elég impozáns. :) Jobb, mint Eppel 13+2-e. :)

 • Sforza

  Ha az MTK vagy a Loki ellen nyerünk, akkor már biztos a bajnoki döntő. Azért egy elmaradt kiállítás így is volt Hudaknál meg 0-1-nel…

  Ideges vagyok mint az állat, nagyon kus pocsos vtam meg az utolsó bajnoki aranykor, és nem is tudom mikor lesz legközelebb ekkora esélyünk… :S

  • Tibor Fehér Első

   Jövőre.

 • A69W

  A Vidi-Halin ment a “Csak a Kispest mindörökké” a tv közvetítésből kihallatszott rendesen! Köszönjük legjobb Hely!

 • Sanzi

  A Vidinek k. nehéz a sorsolása!
  fujpesten X,
  fagyi ellen vereség…

  BAJNOKOK LESZÜNK!!!

  • Pelso

   akkor lenne a tuti, ha végre őket is ütnénk… persze ehhez kellene végre 1 korrekt bíró is!!
   de CSAK meglesz….

   • Sanzi

    Az uccsó fordulóban, pontazonosság esetén már nem kell csak mennünk… Kontrára is játszhatnánk!

  • Szakáll

   Én ezt az Újpestet nem tartom képesnek egy döntetlenre a Videoton ellen, szerintem már nagyon várják a végét, talán nincs is, ami motiválja őket. A zöldek a presztízs miatt elcsíphetnek egy döntetlent, de majd meglátjuk.

   A lényeg az, hogy a saját kezünkben a sorsunk, tulajdonképpen csak magunkkal kell foglalkoznunk és ez önmagában is fantasztikus eredmény, amire mindenki büszke lehet, bármi is lesz a vége. Szerintem nem igaz, hogy könnyebb a sorsolásunk, de nincs félnivalónk, izomból neki kell menni mindenkinek. Nagyon jó csapatunk van, képesek lehetünk bárkit megverni.

   • 58914020 .

    Így van, én sem gondolom, hogy az Újpest komolyan veszi majd a meccset.
    Az MTK elleni mérkőzés nagyon fontos lesz, azt meg kell nyernünk, illetve az utolsó meccsen ne legyen sem eltiltott, sem sérült és legyünk kint 10 ezren a stadionban.

    Ha az MTK ellen nem leszünk kint 5 ezren, lehúzhatjuk magunkat amúgy…

    • Szakáll

     Pedig nem leszünk annyian.
     Az MTK-ból valahogy hiányoznak most a nagy tehetségek, Kanta sem tűnik már olyan jónak, egyedül Torghelle viszi őket. Ennek ellenére legutóbb kis szerencsével vertük őket.
     Kiegyeznék egy, a Paks ellenihez hasonló bűn rossz meccsel, egy gólos győzelem mellett.

    • prison miki

     nem leszünk szerintem sem ötezren. értem én, hogy nekünk, akik ezzel kelünk, fekszünk. nehéz elképzelni hogy nem érdekel 5 ezer embert a bajnokesélyes Kispest, de a realitások talaján kell maradnunk az elvárásokat tekintve. 2000 körül van a hazai átlag nézőszám, ennek a másfélszerese már szép, a kétszerese pedig már kitűnő, kimagasló szám lenne.

   • Sanzi

    Szvsz a fujpestnek igenis mennie kell. K.könnyen ki lehet hullani a kegyvesztett pozicióba, bárhol és a 12 csapat nem szív fel annyi kegyvesztettet!
    Ráadásul a két csapat játékstílusa nagyon hasonló, én nem írnám le a fujpesti meccset a Fideszoton ellen…
    Fagyi meg minimum X, de inkább fagyi győzelem, az ott most presztizs kérdés lesz!

   • István Hereb

    Extrém esetben még ki is eshetnek a lilák! 3 nehéz meccsük van hátra.

    • papparam

     Csak sajnos még nincsenek igazán tudatában. Mondjuk őszintén szólva egyszer szívesen megnéznék egy újpesti kiesést. :)

     • Sanzi

      Verjék csak meg a fideszotont, vagy én egy Xel is kiegyeznék…

     • papparam

      Egyértelmű, az Újpest győzelem lenne a legjobb. Csak ugye evés közben jön meg az étvágy. :)

 • VirágPeti

  Csak halkan merem megkérdezni, ugye nem kell anyagiakon túl más módon is hálásnak lennünk, amiért az emtéká kölcsönadja a stadionját jövőre? Mert az nagyon fájna, azon elmenne a bajnoki cím.

  • Szakáll

   Nem hiszem, hogy a stáb és ez a csapat kapható lenne ilyesmire.

   • VirágPeti

    Én sem rájuk gondoltam, hanem egy mindenek felett álló, hatalmas rendező erőre. Aki ha leszól, nincs mit tenni, engedelmeskedni kell :). Persze reméljük, hogy ilyen csak a mesében a létezik :).

    • István Hereb

     Meg a blogunkon, mindig más testet öltve, Karakótól Csányin át Orbánig :-)

    • Granero

     Ugyhallottam, hogy a Sorost nem erdekli a foci… :)

 • Kicsipest

  Egyszerű a helyzet, hozzuk a két hazait és bajnokok vagyunk!

  • Sanzi

   Én mást érzek!
   MTK és Láki verés közben a Fideszoton ki fog kapni a fagyitól…
   és akkor már az uccsó forduló eredményétől függetlenül is meg lesz a bajnokság!!!

   • Kicsipest

    Legyen igazad!

   • thpreg

    Szerintem ez attól függ, hogy lesz-e tétje még akkor a Fradinak – ehhez viszont az kell, hogy a Vasas ne szakadjon tovább le.

 • Balázs Németh

  Lemaradtam a Góóól 2-ről. Volt benne valami érdekes? Még mindig nincs fent a médiaklikken.

  • tszajko

   Bobál teljesen korrektül beszélt, elmondta, hogy mindenki nagyon boldog amiatt, hogy a bajnoki címért küzdenek, illetve, hogy eredetileg be akarta adni, de aztán észrevette, hogy van helye. :) (Meg azt is, hogy a tesója egyből felhívta a meccs után).

   Elég sok szó esett a bajnoki cím esélylatolgatásról, ebben a témában a stúdióban lévők (Bobál kivételével) egyetértettek,hogy mindenkinek a bajnoki döntő lenne az érdeke – én ezzel persze nem értek egyet!

   • Balázs Németh

    Köszi :) remélem felrakják előbb-utóbb az adást

 • Pelso

  akinek elkerülte volna a figyelmét, most M4!! ***** http://www.mediaklikk.hu/m4-elo/

 • papparam

  Egy dolog biztos: a “bajnoki döntő” és a “Fardielőzés” közül az egyik már 100%-osan megvan. Persze egyik sem ér semmit a “bajnoki cím”-hez képest. :)

  Egyébként most a legnagyobb ellenfeleink a sárga lapok… Úgy tűnik, nem lesz “szándékos” letöltés, már nem nagyon lenne mikor. Parázok, hogy valaki megkapja az ötödiket a Videoton meccs előtt (Lanza, Zsótér és Hidi 4 sárgás). Mondjuk ez a csapat akkor is erős, ha valaki kiesik (még Lanza is), de azért bosszantó.

  Az MTK-tól meg szokás szerint tartok, mindig mumusaink voltak. Akkor is, ha az idén eddig kijött ellenük a lépés. Nagyon oda kell tenni magunkat!

 • szentike
  • Sanzi

   Muhaha…
   Micsoda hatékonyság!
   3 támadó, több mint 20 meccs és 1, azaz 1 gól Rikárdótól…
   szerintem ezt a támadó triót ne nagyon hiányold.

   • László Papp

    Daru meg egy meccset se jatszott az elso csapaatban,nem is ertem,miert vettek kolcson a Zetetol.

 • 58914020 .

  Hányan leszünk kint hétvégén? 5 ezer?

  • MB Kecskemét

   Azt nem tudom megmondani… Azt viszont igen, hogy én 100 % ott leszek. +1 szurkert is felhozok!

   • Laszka

    akkor felig üres lesz az auto :) tessek megtölteni!

  • prison miki

   én a 4000-nek már tudnék örülni, a fradi ellen úgy voltunk 5500-an, hogy abból kb 1000 fradista volt

   • 58914020 .

    A 4 ezer nagyon gyenge… 24 év után állunk a bajnoki cím küszöbén és 4 ezer ember az gáz.

    • Sanzi

     idáig süllyedt a magyar foci megitélése

 • hnonika