Örülünk, Srácok?

via 1909foto.hu

Tegnap Öcsém vittem autóval a városban valahova, mikor meséli, hogy pénteken és tegnap is járt a Bozsiknál, ég és föld hangulatban: egy nappal meccs előtt látta edzeni a csapatot, és a gyomra össze volt szorulva – tegnap pedig már kihalt a Bozsik, és a gyerekkori nyári szünetek nyugalma borult rá (a stadionra is és Tesóra is), mint gyerekkorunkban. Mikor ezt mesélte, a Soroksáira kikanyarodva velünk szemben épp elvánszorgott egy tehervonat, én pedig rápillantva azt éreztem: viszik el a vagonok a tavaszunk emlékét. Azazhogy az emlékét azt pont nem: az örökre megmarad!

Nézek ki a most épp szürke Millenárisra meg a koszladó Kisstadionra az ablakból, és a borús időt is verőfényes napnak látom. A meló nem lett kevesebb múlt hét óta, de úgy száguldok vele, mint King a 60. percben szombaton a jobboldalon. Elképesztő napok ezek – nem akarom hogy végük legyen.

Vasárnap a posztok megírása után átbicóztam Tesómékhoz, és ajtónyitáskor “Bajnok úr, jöhetek?” “Fáradjon be Bajnok úr!” modoroskodással köszöntöttük egymást. Totó telefonon jelentkezett szülinapi üdvözlésre, és hogy kiszállna délután Wekerlére, mert ezt meg kell beszélni. Úgyhogy nyomtunk hármasban egy polgári fagyizást a Kóson. A napsütés 1993 óta nem simogatta ÍGY a (persze Honvéd mezes) mellkasom. Bajnokok vagyunk: bajnok a KISPEST. Bajnok. Fura ízlelgetni ezt a szót, én már alig emlékeztem, hogy milyen.

Este Gurigáztunk egy levezetőt a Csakblog-srácokkal, ott csodálkoztam el először magamban néhányunkon: volt, aki csak ült, nézve ki a fejéből, és már a jövőtől félt nihilt sejtve. Tegnap kicsit komment-olvastam itt, meg Hanta másik lapjánál, hát, azt a hervadást, komolyan, a legrosszabb RW napjaimon (se) vagyok képes erre a fokozatra. Ezeken gondolkoztam, és míg meg is értem a csapatot féltő hangokat (én kb 1996 óta féltem a csapatot meg a jövőt, és nem bízok semmiben), de most nem akarok hallani róluk.

Fura ez a Faterom utáni legpesszimistább Kispestdrukker szájából, igaz?

Pedig komolyan gondolom.

Örüljünk már egy kicsit. A legderűlátóbb szcenáriók szerint is, hm… hogy is fogalmazzak, hát kétséges az esélye annak, hogy hasonló fieszták sorát éljük meg a Bozsikban, vagy az-egyszer-valamikor-elkészülő-de hiszem-ha-látom Új Fantom Stadionban. Igen, mindjárt itt a BL, ki tudja milyen kerettel. Igen, a holland tréner pedigréje legalábbis kétesélyes. Igen, lehet, hogy az lesz velünk, mint az MTK-val, meg az egyszeri francia bajnokcsapatokkal (Nantes, Auxerre, Metz), bajnokság, aztán kiesés(veszély)…

És, bocsánat, de nem lesz.rom?

Szombaton lettünk bajnokok.

BAJNOKOK!!!

Elképesztő szombat volt…! (1909foto.hu)

Magyar bajnoki aranyérmesek! Historikus erősségű ellenszélben, nemhogy lejtő, de egyenesen 90º -os financiális viszonyok között, saját nevelésekre építve, az utóbbi 25 év legkedvelhetőbb keretével. Mondjak meredeket? Mondok! Nekem ez a csapat benn van a TOP5-ömben, az örök No1 1990-91-es Bp.Honvéd, az 1996-os Juve, a 2001-es Bayern és a 2014-es Atleti mellett! Bármilyen bornírt is az összehasonlítás. A szívemben ott vannak!

A sok Rouani, Alfi Lacalle, Adewunmi, Bottone, Job-szerű keretek után a

Gróf – King, Baráth, Kamber, Bobál (Lovrics), Holender – Hidi (Nagy Geri), Gazdag (Vaszke), Koszta (Zsótér) – Eppel, Lanza

sorra mindig emlékezni fogunk. Ki hitte volna ezt egy Hemy-érás csapatra 3-4 éve?

Mindig elszorul majd a torkom, ha felidézem ezt az idényt, főleg az őszvéget és a tavaszt! A Vasas és Mező elleni hazaikat! Az MTK-s tavaszi szezonkezdést! Marci finálés gólját a Debrecen ellen itthon! Zsótérét Újpesten! A Fradi elleni hősies 2:1-et itthon, amivel visszajöttünk a gödörből! Eppel gólját Szombathelyen, amikor belül először elkezdett motoszkálni bennem a kurva nagy pesszimizmusom álcája alatt a szívem leghátsó sarkában, hogy “Úristen, meglehet(ne)? Áhh, úgyse… Vagy mégis…? Áhh…” A Diók elleni szomorú vereségre, majd otthon a gyors javításra! A Vasas elleni, Barba Negrában a bárpultnál végigizgult és szomorkodott meccsre, amikor azt hittem, elment, és a Vasas lesz a bajnok.

Aztán a hihetetlen fináléra!

Lanza-Gyirmót 1:0, és rohanok vissza az önkéntes száműzetésemből a többiekhez. Gála Mezkövesden, Lanza, Bobál!!!!! Koszta vs MTK, pulzus az egekben. Debrecen – életem Honvéd-túrája. És aztán Lanza-King-Eppel, extázis. És a végigsírt utolsó 3 perc.

Sose felejtem el. (1909foto.hu)

MI VOLT EZ, EMBEREK? Azt hiszem “A” Honvéd-idényem, evör.

És akkor ezek után 1-2 nappal szomorkodjunk? Szomorkodtunk eleget 24 éven át (mínusz 1-2 pár hónapos fellángolás). Idegeskedünk a nihilen majd most is, ősztől.

De én most még nem. Pedig nekem kéne a legjobban, a hülye idegeskedős ecetmanus természetemmel, de nem tudok – most is fülig érő szájjal visszafordulok a munka felé, amiből lehet, hogy ma is elképesztő a mennyiség, de csak ránézek a Honvédos bögrémre az asztalon, és már úgy pattog a billentyűzet a kezem alatt, mint a szefós Lazovics a füvön, mikor elgurult a gyógyszere.

BAJNOKOK VAGYUNK. Ugye, hogy meg lehet szokni az ízét? :)

“Örülünk, Srácok?” bejegyzéshez 52 hozzászólás

  1. (Szigetvári egyébként abba a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskolába járt, amely sulinak a kórusa énekelte a meccs előtt a Himnuszt!)

   1. és ahová én is 😉 Büszkeség minimum a köbön, hogy a volt sulim kórusa adta elő, és bajnokok is lettünk…

 1. RW a szívemből szóltál ezzel az írással. A másik topicban pont ugyanezt akartam kifejezni a kommentjeimmel.

 2. Teljesen egyet értek, aki most is pesszimista, meg panaszkodik, az nem tud örülni semminek és valószínűleg eddig sem a bajnoki sikertelenség miatt volt frusztrált.

 3. Hibátlan poszt ismét. Amennyire úgy gondoltam, hogy jó, hogy véget fog érni az idény a sok gyomorgörcs miatt, most annyira vágyom rá, hogy folytassuk. Átfogalmazva, az idény, soha ne érjen véget :) Felejthetetlen szezon, főleg a tavasz. Mindenhol megtöltött vendégszektor, bakker ilyen mikor volt utoljára? Fantasztikus túrák, nagyon nehéz egy kedvenc meccset is kiemelni a 33-ból. Utólag nézve az egészet, nem is nyerhetett más, csak a mi KISPESTÜNK :)

 4. Teljesen igaz :) azt olvasom mindenhol a károgóktól, hogy a holland “noname edző” stb. Aztán elgondolkodtam.. Megnéztem Rossi referenciáját a Honvéd előtt:

  Lumenazze: 5 meccs –> 1 GY 1 D 3 V 6-12 GK (-6)
  Pro Patria: 51 meccs –> 10 GY 23 D 18 V 46-62 GK (-16)
  USD Cavese 23 meccs –> 6 GY 8 D 9 V 23-25 GK (-2)

  Aztán idejött, rögtön bronzérem, majd most BAJNOKI CÍM

  Ez számokban így néz ki:

  Bp. Honvéd: 157 meccs –> 69 GY 32 D 56 V 242-181 GK (+61)

  Ebben (mindegyikben) természetes nem csak a bajnoki meccsek vannak benne, de így teljes szerintem.

  Én személy szerint kíváncsi vagyok az új edzőre, az esetleges új igazolásokra, bármi lehet :) de a MI BAJNOKAINK mindig is azok maradnak, és a 85%-a itt is marad, szóval nem kell keseregni, hanem várni a BL-t, várni a SZUPERKUPÁT (főleg, hogy az még nincs meg, tehát ideje megnyerni) és várni egy hasonlóan sikeres szezont :)

  1. részben magamra kell vegyem a “károgás”t (bár nem biztos, hogy ez a tuti kifejezés), mert én is ledöbbentem az edzőcsere miatt és hemi sunnyogása miatt, ahogy történt az egész.
   de ennek semmi köze a bajnoki bizsergéshez…ettől még szerintem mindenki 20X megnézte az összefoglalót és 20. alkalommal is ugyanúgy lehet örülni Eppel góljának!! :) én speciel ma láttam először végre egészben, hanggal együtt a meccset (szombati esküvő miatt)
   ami a károgást illet : az utolsó meccsek alapján olyan érett, taktikus és néha látványos focit produkált ez a csapat, hogy ha a BLben nem is, de az ELben akár alakíthatott volna valami “váratlant” egy szerencsés sorsolás esetén és persze ha együtt maradt volna a csapat+Rossi.
   na ezt qrta el hemibá, szerintem.
   DE ami a legfontosabb : azt senki sem ronthatta el, hogy ez a CSAPAT vissza adta a hitet sokunknak, hogy nem ért véget a Honvéd sztori 20on x éve és megint összeállt 1 olyan generáció. akik miatt érdemes várni a 7végét!!
   és nekünk , akik Gujdáron, Pintér Sanyin, Gyimesin és Détárin nőttek fel, ez nem kevés…mondhatnám, a béna szlogennel : a legtöbb, mi adható!
   újra köszönet és hála mindenkinek, aki ehhez hozzátett!!

   1. csak nem bírtad ki :D szerintem az nem elkúrás, hogy Rossi többre vágyott, mint amit a Kispest nyújtani tud. Sajnálatos dolog, hogy a Kispest csak ennyit ér, de nem tuduk vele mit csinálni, ez van. Az sem elkúrás, ha Eppel NB1-es gólkirályként egy jó ajánlat esetén elmegy egy erősebb bajnoksába. Egyelőre nincs olyan távozó, akiről a bajnoki cím előtt ne tudtunk volna.

    1. bocs…:) én próbálom megérteni a világot, és benne pl. a Hemi nevezetű versenyzőt is!
     és egyszerűsítsük le a kérdést az Ő jó tőkés szemléletére, aki a Honvédot is csak 1 üzemként kezeli :
     azzal már megbékéltem, hogy elad pár “terméket”, de hogy a mestert nem tartja meg, aki a középszerből is képes volt válogatott terméket produkálni…ezt basszus nem bírom felfogni egyelőre…ha csak nem abból indult ki, hogy kopaszt hoz kopasz helyett és ettől tovább fog működni a csapat…
     különben barmira nincs benne logika :D

     1. Egyrészt szerintem ott van az az elég nehezen feloldható ellentét, hogy Rossi olyan helyen szeretne dolgozni, ahol nagyobb pénzeket lehet átigazolásra fordítani, és nagyobb a szabadság a keret összeállításánál. Ebben szinte lehetetlen egyik szezonról a másikra változást elérni, részben Hemi elvei miatt, részben az adottságok miatt.
      Ezen kívül, szerintem Hemi a mérleg egyik oldalára odarakta azt az összeget amit Rossi kért magának, a másodedzőnek és a csapat megerősítésére (nem tudjuk, hogy ez pontosan mennyi, Hemi szerint nagyságrendekkel több, mint amit ki tudunk fizetni, de tegyük fel, hogy elő tudná teremteni).
      A mérleg másik oldalán azt az összeget kéne megfogni, amivel Rossi segítségével többet érnek a játékosok, több néző jön ki, több címet szerzünk, kupában indulunk stb. Ebben az a nehéz, hogy nem a “bruttó” értéket kell venni, hanem azt, hogy Rossi mennyivel nyújt többet ezen a téren, mint egy másik, jelenleg általunk megfizethető edző.
      Hemi szerintem úgy látja, hogy az MFA-n olyan képzés zajlik, és olyan minőségű a keret, hogy Rossi nélkül is – ha nem is bajnokok lettünk volna, de – a nemzetközi szereplésért harcolnánk, ami a jelenlegi modellben a célkitűzés.
      Szerk: és azt se felejsük el, hogy a tárgyalási helyzet úgy nézett ki, hogy Rossinak elég csak bedobnia a CV-jét a piacra, és máris talál olyan helyet, ahol minden adott, amire vágyik.

      1. Igen, de a rizikó óriási. Sajnos egy jó edző (mint Rossi) és egy rossz edző (legyen mondjuk Vierchowod) között ég és föld a különbség. Ugyanazzal a kerettel, lehetőségekkel. Persze nem tudom, a holland milyen edző lesz, de most ezt még szerintem senki sem tudja, Hemi sem.

      2. Ő egy profi edző, a játékosok meg profi labdarúgók. Meg kell oldalniuk ezt a helyzetet. Egyik sincs könnyű helyzetbe, hisz nyilván Rossi magasra tette a mércéjét, a Csapat meg nagyrészt Rossinak köszönheti a sikereit, aki összerakta őket, kérdés ,hogy azt a motivációt, taktikát, fegyelmet, stb. az új edző is tudja-e majd nekik biztosítani. Ha választani lehetne én Rossi helyébe lennék.

     2. akkor szerinted az Nb1-böl melyik jelenlegi vagy volt tulajdonost kellene mintaként felhozni?Pécs ,györ,ujpest,fradi follytassam

       1. De akkor ki lesz az a dúsgazdag, kispest imádó aki milliárdokat szeretne kedvtelésből elverni?Mert abba megegyezhetünk hogy a magyar foci piaci alapon nem üzlet.

        1. kedves József! vmi félreértés van : én nem akarom elüldözni Hemit és vszínüleg ha akarnám sem sikerülne, mert nem az a befolyásolható fajta. :)
         Hemi nem “szerelemből” van Kispesten, hanem , mert pénzt tud keresni a klubbal.
         ui. úgy is lehet imádni a csapatot, ha nem értünk egyet a tulaj némely döntésével, és ráadásul ez 1 remek hely a dolgok kibeszélésére

      1. Igazad van ,de nem vagyunk állami csapat a többiek meg ugyan itt vannak mint mi.A mi előnyünk a saját nevelés és én nem hiszem el hogy hosszutávon ne lenne eredménye.Bár látod már van eredménye

    2. Megint előre megy a pesszimizmus… :)

     1. Rossi távozása mindenkit érzékenyen érintett, de úgy gondolom hogy nagyon jól csinálták, hogy titkolták, mert nem tett volna jót a Csapatnak, a szurkolóknak, konkrétan nem azzal lett volna elfoglalva a sajtó, hogy ki nyeri a bajnokságot, hanem hogy Rossi miért távozott, ki lesz az új edző, és ezzel komolyan demoralizálták volna az egész Kispesti közeget, lehet még a bajnokságot is bukjuk emiatt….biztos nehéz volt Rossinak, de tökéletesen csinálták hogy kettejük között maradt ez az infó.

     2. Tehát azt mondod, hogy vannak távozóink, az új embereket az új edző nem fogja időben beépíteni, így a bombaerős felcsút, loki, mezőkövesd majd jól elkeni a szánkat. És miből gondolod, hogy egy agyonigazolt “bombaerős” felcsút (legjobb játékosa a mi egykori perememberünk), mezőkövesd sokkal gyorsabban beépíti az új embereit? Ami nekünk probléma, az nekik is az lesz.
     3. Ha jól számolom Meer március-április óta tudja, hogy a Kispest edző lesz. Vagyis bőven volt ideje felmérni a Csapat képességeit, betekinteni a különböző játékosok “aktáiba”, felmérni, hogy kit hogyan tud használni az általa elképzelt rendszerbe, és nyilván az leendő, szükséges igazolásokat is végig tudta gondolni. Vagyis nem szombaton rántották be a Bozsikba, hogy Te leszel az edző, hanem egy hosszas előkészítés eredményeként. Gyanítom pont emiatt volt munkanélküli is. Szóval ha nem is tetszik a váltás, de bizakodó vagyok.
     4. Te gondoltad volna, hogy megverjük tavasszal a fradit, a vidit, öt gólt szórunk a lokinak, egész meccses presszió alatt tartjuk a gyirmótot, a paksot, az mtk? Érdemes visszaolvasni, hogy hogyan szidták Hemit, hogy eladta Prossert és Botkát. És majdnem hogy előnyére vált a Csapatnak, hogy King Botka helyére került és Koszta lett az ügyeletes beugró Prosszi helyett. Szóval attól hogy valaki elmegy, vagy kivásárolják, még nem biztos, hogy nem lehet pótolni.
     5. Hemingwayre sok mindent el lehet mondani, de hogy nagyon sokat változott az elmúlt években az tuti. És ahogy több helyen is elmondta, nem érdeke a Csapat kiárusítása, nem érdeke hogy visszaessünk a középmezőnyben. Nem költ feleslegesen, de az nem azt jelenti, hogy nem tesz meg mindent, hogy a lehetőségeihez képest ne erősítsen a kereten. Ő egy profi üzletember, egy profi jogász úgy gondolom bízni kell a döntéseibe, mert hosszútáv valamilyen szinten mindig őt igazolta.
     6. Végül a BL. Ahogy a bajnokságban szerencsénk volt, a BL-be miért ne lehetne? Attól, hogy zárt kapus egy mérkőzés miért ne győzhetnénk (az üres aréna nyomasztó hatása az ellenfélre is kihat(hat).). Arról nem beszélve, hogy történhet bármi egy agyonigazolt fradi két egymás utáni égését aligha tudjuk überelni.

     Szóval én azt mondom, hogy mielőtt a nosztalgia nyomása alatt harakirit követünk el, várjuk meg a felkészülési időszakot, nézzük meg, hogy ki távoznak, kik érkeznek, nézzük meg, hogy a 4 felkészülési meccsen hogy muzsikál a Csapat, várjuk meg a BL mérkőzést és ezek után még mindig bőven ráérünk pálcát törni Hemingway és Meer felett.

   2. Szerintem óriási naivitás azt hinni, hogy bármely magyar csapat eléri a BL-ből indulva az EL főtáblát. Jelen állás szerint ehhez az aktuális magyar bajnoknak 3 kört kell mennie. Márpedig mi a BL-ben indulunk.
    Az állami pénzzel teletömött Vidi,Fradi se alkalmas erre, láttuk, tavaly a zöldek mit produkáltak az albán második ellen…

    A BL utolsó selejtező körében már olyan csapatokat húznának a magyar bajnoknak (jelenleg nekünk), ami totál verhetetlen, és még addig is el kellene valahogy jutni, hogy EL főtábla legyen a BL-ből való kiesés után: teljesség igénye nélkül angol negyedik (jelenleg Liverpool), német asszem negyedik (jelenleg Hoffenheim), asszem az olasz harmadik (jelenleg Napoli). Melyik magyar csapat és mikor tudná ezeket megverni??? Főleg úgy, hogy oda el is kell jutni. Nem kiemelt csapatként már az első sorsoláskor is két csapat kivételével (az izlandi és nem jut eszembe melyik másik) kb totál verhetetlen bárkit kapunk.
    Honnan lenne hirtelen több pénze Heminek erre? Szerintem itt nem csak az alap spurkodása szól közbe, hanem tényleg nincs neki további 2-3 millió Euroja venni 3-4 olyan játékost, akikkel tudnánk menni pár kört a BL-ben, amire még azzal a 3-4 játékossal sincs rá garancia.
    Mi nem a Vidi,Fradi,Felcsút stb. csapatok vagyunk, ahol ha sírnak egy kicsit, akkor rögtön dőlnek a százmilliók vagy akár milliárdok a mi adónkból.

    1. nem 1ről beszélünk… és kiragadtál 1 pontot, amit ráadásul nem úgy fogalmaztam, ahogy visszaadod. :/
     “akár alakíthatott volna valami “váratlant” egy szerencsés sorsolás esetén és persze ha együtt maradt volna a csapat+Rossi.”
     az elmúlt évek szívásai után már 1 becsületes helytállás is váratlan a magyar csapatoktól!
     és ha elmegy 1-2 ember nem gond, ha ott van, aki felépít helyettük újat, ahogy idén is tette, ennyit akartam mondani és nem beszéltem euro milliókról meg Liverpoolról, Nápolyról.

     1. Bocs akkor félreértettem, de ettől még a mondandom lényege nem ez. Azt meg akkor te nem érted.
      Ha elmegy bárki, kb 4 hét alatt még Rossi se tudna beépíteni senkit (jún 12 felkészülés kezdete, júl 11-12 az első Bl meccs), vagyis olyan ember kéne, aki minimum Lanza szintű játékintelligencia, képzettség terén, vagyis elég neki pár hét, h akklimatizálódjon. Mondjuk ha Eppel nagy összegért elmegy, akkor a helyére ilyen ember kell. Borzasztó nehéz, és sok pénzbe kerül, és lutri is, h beválik-e. És ez csak egy ember, komolyabb célokért (2-3 BL kör sikeres megvívása) kellene 3-4 ilyen szintű ember. Miből, hogyan?
      Ezt Rossi is tudta, és azt is, Hemi nem tud erre többet költeni.

      Mondjuk tavaly megvette Lanzát, és biztos nem két fillérért, tehát már láttunk olyat tőle, hogy költött a csapat megerősítésére.

      Nem akarom túlzottan védeni Hemit, mert nekem is vannak únszimpatikus dolgai, és az utóbbi 8-10 évben nem egyszer fogalmaztam meg kritikát felé, chaten is tettem fel neki olyan kérdést, amit végül valszeg nem véletlenül nem olvasott fel, így meg se válaszolt, de szerintem nem érdemli meg azt a negatív támadás sorozatot, amit a 24 év után nagy nehezen kivívott bajnoki címünket követő 2-3 napban kap a Kispest szurkolóktól, miközben ehhez a bajnoki címhez talán pici köze neki is volt.

    2. Igazad van de sokan le fognak hurrogni ezért én nem érzem hogy egy malmö, de még egy salzburg is verhetetlen lenne….persze nem mi vagyunk az esélyesek de fiatal és éhes a csapat. Ha posztonként megnézem a kezdő 11-et én 4-5 játékosban nemzetközileg is érzek komoly potenciált….Eppel szerintem bivalyerős ,gyors, technikás,és lát a pályán simán el tudnám képzelni egy bundesliga csapatnál is mert nem rosszabb Szalainál…..vagy nézzük Bobált aki nekem nagy kedvencem jelenleg magyarországon bárkit levesz a pályárol, saját posztján szerintem nincs nála jobb magyar játékos! Lanza ő Lanza nem kell méltatnom…..és van hozzájuk még egy zsák fiatal tehetséges játékos…..szóval én kurvára nem írnám le a csapatot. Persze egy liverpool,vagy hoffenheim elkalapál minket csúnyán…..de h a 2 kőrt mennénk én nem csodálkoznék

    3. bocs tudomásom szerint külön van bajnoki ág,ezért az általad felsoroltakkal nem kerülhetünk össze

    4. Szerintem csak kettőt kell menni, a második körben kezdünk, a negyedik már a playoff. Ha ott zakó, akkor EL.

 5. Bajnokok vagyunk! Ez nekem is fontos siker volt, óriási nagy löketet ad a szürke mindennapokra, felhőtlen az örömöm. 21 éves voltam az utolsó bajnoki címünknél, és a mostanit már a 8 éves fiammal együtt nyertük. Ez utóbbi tény ráadásul régi álmom volt! Még egyszer köszönöm az egészet a csapatnak és a szurkolóknak! Alapból én is elég pesszimista vagyok, de most úgy érzem, hogy nem kell majd újabb 24 évet várnunk az újabb bajnoki címre. Én is visszaesést várok a következő szezonra, de szerintem nem fogunk kiesni. Azt gondolom, hogy néhány éven belül elzárulnak majd a pénzcsapok, vége lesz a jelenlegi eszetlen pénzszórásnak, akár a csúti lesz hatalmon, akár nem, És akkor Fehérváron, az Üllőin, Mezőkövesden, stb. lesz majd nagy para és sírás-rívás…. Az irányított szponzorok is lelépnek, ahogy Győrből is rögtön lelépett az Audi, ahogy beütött a ménkű. Addig pedig ki kell húznunk, és onnantól fogva egy jó utánpótlással a hátunk mögött eljöhet ismét a mi időnk!

  1. Igen csak az a baj hogy addigra az öreg valószínüleg “elmegy”…….és új stadion hiányában a kutyának nem fogunk kelleni….az örökösök meg eladják majd az akadémiát rongyos 1-200 milláért dajcs tompinak vagy kubatovnak….a Honvéd név pedig egy romos stadionnal megy a leveSbe. És orbán ezt pontosan tudja….ezért halasztgatják a stadiont mert arra számitanak a nyolcvanhoz közelítő bohókás bonbonos elöbb utóbb csak kap egy agyvérzést és akkor a tisztázatlan tulajdonosi viszonyokkal rendelkező klubnak “felelötlen kormányzati döntés lenne stadiont építeni”…….ez a terv ott fenn ezért halasztgatják 5éve az új Bozsikot és ezért fogják még évekig

 6. Örülök én veszettül, nem viccelek, hogy azóta is minden nap órákig nézegetek honvédos anyagokat és fülig ér a szám. De nem tudok nem foglalkozni a jövővel és nem tudok nem aggódni miatta. Úgy látom még a CSAK-blogon sem vagyok egyedül ezzel: https://reset.hu/2017/05/29/csodalatos-tortenet-a-honved-bajnoki-cime-de-vajon-mit-iger-a-folytatas/ :)

  De tény, hogy ezt a szezont nem veszi el senki és akármi lesz hosszú évekig lehet majd belőle lelkesedést, örömöt, energiát nyerni

  1. Hehe..tök jó, hogy Reset, Csakfoci feldob valami provokatív cikket a Kispestről, és az itt megszokott nickek közül egyből 2-3 megjelenik és védi a mundérbecsületet. :)
   A cikk egész jól meg van fogalmazva, csak 3 dolgot felejt el:
   1. A fradinak és a vidinek is ugyanazok (ha nem jobbak) voltak a lehetőségei, hogy megnyerjék a bajnokságot. Márpedig anélkül nincs BL.
   2. Igen elment Rossi és érdeklődnek Eppelért. Ez egyből azt jelenti, hogy a Honvéd gyengült és mostantól átminősülünk boxzsáknak? Ugyan!! Nem láttuk még, hogy mire képes az új edző, nem tudjuk ki távozik, ki érkezik. És hiába igazol jobban a fradi vagy a vidi, nekik is ugyanannyi idő beépíteni az új embereket. Vagy ott ez automatikusan megy?
   3. Egyáltalán nem bizonyított tény, hogy egy stabil anyagi lehetőségekkel bíró csapat, kipróbált, jóminőségű légióssal gond nélkül fordulókkal többet megy a nemzetközi kupákban, mint a Kispest a maga szerényebb lehetőségeivel.

   1. Így van….én egyébként sok lehetőséget látok a szerintem magyar szinten villámgyorsan kontrázó csikó csapatunkban jövőre is ha együtt maradnak. Bl ben pedig ha 1-2 tényleg kiemelkedőt tudnánk igazolni talán nem égnénk nagyot……mert tény hogy egy salzburg és egy celtic erőnyerő lehet…de bassza meg nem hiszem el hogy egyszer nem tudnánk már megfogni egy bate boriszovot, vagy egy malmöt…..tudom jobbak de hihetnénk magunkban egyszer…..ezek a fiatal srácok éhesek….ha megnézem az ünneplő képeken BObált, Nagy Gerit,Baráthot,Eppelt…a róka Lanzával én sok mindent el tudok képzelni….

    1. Így van. Fontos hogy a Csapat és Meer megtalálja már az elején a közös hangot, akkor szerintem nem lesz gond. A BL lehet nagyfalat, de ősszel még a bajnoki cím is az volt. :)

   2. A 2. ponthoz csak annyit toldanék hozzá, hogy az viszont közröhej, hogy az elvileg valamivel kisebb kötségvetésű Vasas is tőlünk erősít (Hidi).

    1. Kedveltük Hidit a 30-as bombákért, a 25-ös pókhálózásokért, a jó passzokért, a stabilitásért, de az utóbbi 5-7 meccsen már látszott, hogy egy két megmozdulást leszámítva, talán egy kicsit le van eresztve. Bálóval ketten félelmetesek voltak…

 7. Nagy változás nem lesz, az új edző is kopasz , és egy mukkot se tud magyarul. Remélem nem akarja Lanzának
  majd megmondani mit csináljon a pályán.

 8. Örüljünk a bajnoki címnek!!A mostani szezon előtt se gondoltuk volna ,h mi lesz a végén ki tudja lehet a köv szezonban új tehetséges fiatalokkal megint szarrá alázunk mindenkit!!Büszke vagyok h pènz, csillogó stadion,szponzor nélkül is megmutattuk,h mi az a Kispest!!!Az mondjuk egy kicsit bosszantó h egy bajnoki cím után sem jön egy tehetősebb szponzor….

   1. Egy biztos: ehhez a helyi KLC-nek nevezett műintézményhez nem nagyon akarnak odaállni egyelőre. (Mondjuk meg is értem őket tekintettel a Némedi Norbi – S Juhász féle vezetésre…)

    1. Igen ez fogós kérdés:)
     Pénz lenne gondolom és egy mezszponzori tétel nem tétel egy ilyen cégnél.
     Itt jön képbe a politika,hogy “súgnak-e” a MB-nek a szponzorációs “lehetőség” miatt.
     Kérdés ki súg és melyik csapatnevet súgja….ahogy a példa mutatja, sajnos mi külügyminiszter ide vagy oda, nem igazán vagyunk, lehetünk képben :(

 9. Én ezt írtam ki a saját oldalamra, hasonló:
  Mivel személyesen nem voltam jelen a nagy eseményen, így volt időm arra is, hogy egy kicsit utánaolvasgassak az eseményeknek, a reakcióknak, amit a Honvéd bajnoksága kiváltott. Plusz az is hozzájön, hogy Rossi mester távozik, miután bejelentette, hogy a csúcson kell abbahagyni. Hogy miért döntött így, azt nem tudom, nem is örülök neki. De van egy pár dolog azért, ami talán említést érdemel.
  1. A Honvéd be fog égni a BL-ben. Valószínűleg igen. De szerencsére így sem az van, hogy a magyar csapatok sok-sok diadala után a mi csapatunk fogja majd lejáratni a magyar futball tekintélyét. Most mi jutottunk oda, mi mérettetjük meg magunkat. A lehetőség adott volt másoknak is, meg a korábbi években is. Aztán mi is történt?
  2. Hasonló, de a csúcson abbahagyás témája. Mert hogy Rossi mit akar, milyen csúcs ez, miért nem nyert BL-t, mert az a csúcs, stb. Komolyan? Tehát ha nem másszuk meg a Mount Everestet, akkor nem is vagyunk hegymászók, igaz? Nekünk, Honvéd szurkolóknak, akik 24 évet vártunk erre, ez hatalmas nagy csúcsnak számít! Sőt, Rossinak is az. Egyelőre még nem tart ott a dolog, hogy mondjuk Ancelotti eljöjjön Kispetre edzőnek, mondván, addig nem teljes a karrier, amíg a Honvédnál is nem alakít valamit. Rossinak a bajnoki cím karrierje eddigi csúcspontja.
  3. Úgyis szétszedik a Honvédot, elmegy Lanza, Eppel, Hidi, Zsótér, stb. Egyrészt ezt most még nem tudhatjuk, másrészt persze lehet. Tegnap már leírtam: azt is meg kell nézni, hogy kik voltak ők, amikor idejöttek. Na ez az. Lehet okosan igazolni, lehet sikerre éhes játékosokat találni, akiknek máshol nem úgy jött össze eddig. Zsótér nem a mi játékosunk, Hidi ha nem ír alá, menni fog, Lanza szerintem most nem, Eppel értéke sose volt ilyen magas, úgyhogy elképzelhető, hogy lesz mozgás, akár nagyobb mozgás is. De az nem biztos, hogy rosszul jövünk ki belőle.
  Összességében, a sok fanyalgó elmehet a fenébe. Teljesen megérdemelten nyertük meg, tele saját nevelésű fiatallal, ami hosszú távon csak igazolta a klub utánpótlásnevelési politikáját és a csapat, a közönség és a sokat kritizált klubvezetés végre olyan módon egymásra talált, amiről máshol csak álmodnak. Hadd örüljünk már egy kicsit magunknak, akkor is, ha ez esetleg csak pünkösdi királyság lesz. De most akkor is királyság.

 10. Köszönöm, hogy leírtad mindezt, pontosan ugyanígy gondolom. Tőlem is úton-útfélen azt kérdezik: Mi lesz most veletek?
  Mi lenne? Kérdem én. Bajnokok vagyunk, BAJNOKOK! Ezt már senki sem veheti el tőlünk.
  Persze, minden egyes távozó hiányozni fog (Rossi mesterrel az élen), hiszen ez a csapat így volt tökéletes. Nem tudni azt sem, kik jönnek majd. De ezen a hídon majd akkor megyünk át, amikor odaértünk. Most az ünneplésnek van itt az ideje, bajnokok vagyunk. Járjunk emelt fővelbés élvezzük ki minden pillanatát! CSAK!

 11. Netről szedtem,nem saját.
  Bemutatjuk a Budapest Honvéd FC új holland vezetőedzőjét.

  Erik van der Meer tősgyökeres utrechti, a városban született 1967. július 7-én, és az egyik helyi amatőregyesületnél, a VV RUC-nál kezdett el futballozni, majd egy másik kiscsapatot, az USV Elinkwijket érintve jutott a város első számú klubjához, az FC Utrechthez, amelynek színeiben 1985. december 22-én, egy VVV Venlo elleni bajnokin debütált a felnőttek között.

  Az egyesület akkor stabil középcsapatnak számított a holland első osztályban, Van der Meer pedig az 1986–87-es szezonban még tinédzserként alapember lett a gárdánál. Az Utrecht akkor a hatodik helyen végzett, így kiléphetett az európai porondra is, és az UEFA-kupában a második körben búcsúzott olasz Hellas Verona ellen. Van der Meert meghívták az U21-es válogatottba, amelynek színeiben összesen öt alkalommal lépett pályára, olyan csapattársakkal, mint Ed de Goey, Rob Witschge vagy Aron Winter.

  Több mint 200 mérkőzést játszott hazája élvonalában

  Mind neki, mind a klubnak az 1990–91-es szezon sikerült a legjobban, amikor is az utrechtiek a negyedik helyen zártak (legnagyobb sztárjuk a lengyel csatár, Wlodzimierz Smolarek volt), Van der Meer pedig négyszer is eredményes volt. Jöhetett tehát ismét az UEFA-kupa, ahol a Sturm Graz elbúcsúztatása után a Real Madrid kettős vereséggel búcsúztatta a hollandokat.

  Van der Meer 1995 nyarán hagyta el a klubot, amelynek színeiben tíz szezon alatt összesen 207 élvonalbeli bajnokin, 18 holland és hét európai kupamérkőzésen szerepelt – 236 találkozójával a 11. helyet foglalja el az FC Utrecht örökranglistáján. Következő csapata a másodosztályú Cambuur Leeuwarden volt, ahonnan egy év elteltével a belga másodosztályú Beerschotba szerződött. Újabb egy évvel később a spanyol Segunda B-ben, vagyis a harmadik vonalban szereplő Murcia igazolta le, de ott csak fél évet töltött el. 1998 januárjában visszatért Hollandiába, a másodosztályú BV Veendamba, utolsó profi mérkőzését pedig 1999 májusában játszotta, amikor is a 23. percben sérülés miatt le kellett cserélni – és ebből már nem épült fel.

  Hollandia után Ázsiában és Ukrajnában edzősködött

  Edzői pályafutását az Utrechtnél kezdte, ahol 2002 nyarán megkapta a második csapat irányítását – az akkori tartalékok között játszott például a későbbi holland válogatott Michael Vorm és Edson Braafheid is. 2004 nyarától egy évig Jan van Dijk asszisztenseként dolgozott az RBC Roosendaalnál. Első vezetőedzői feladatát az amatőr VV SHO-nál kapta 2007 nyarán, de 2008 januárjában Dolf Roks hívta asszisztensnek a katari Al-Ahlihoz. Fél év elteltével hazatért az ugyancsak amatőr VV DOVO-hoz, ám 2010 januárjában az Al-Ahli ismét bejelentkezett érte – ezúttal immár vezetőedzői állást kínálva. Van der Meer megmentette a dohai gárdát a kieséstől, de az év végén megint távozott, igaz, maradt az országban, hiszen az Al-Shamal sportigazgatója lett, más kérdés, hogy a pozíciót csak rövid ideig töltötte be. 2011 februárjában a Metalurh Doneck szerződtette utánpótlás-koordinátornak, és egészen 2014 végéig dolgozott Ukrajnában. Akkor a malajziai Frenz Unitedhez vezetett az útja, ami egy elsősorban utánpótlásneveléssel foglalkozó egyesület.

  2016 januárjában visszatért Ukrajnába, mégpedig a Sztal Dniprodzserzsinszkhez, amely gyakorlatilag a Metalurh Doneck játékosait vette át az ukrán–orosz konfliktust követően. Fél évig irányította a gárdát, és a nyolcadik helyen fejezte be a bajnokságot, azonban a 2016–2017-es idényt már nem ő kezdte az időközben Sztal Kamjanszkénak átnevezett csapattal. Csak pár hónapig volt munka nélkül, 2016 decemberében megint Katarban dolgozott, mégpedig a másodosztályú Qatar SC-nél.

 12. A bajnokcsapatunknak sajátos stílusa van, amit Rossi és a csapat (nyilván erőnléti, technikai, gyorsasági képességek alapján) alakított ki. Ha a hollandus más játékrendszert akar, vagy saját képére akarja formálni a csapatot, abban nem vagyok biztos, hogy eredményes, vagy ugyanolyan eredményes lesz, mint amivel bajnokságot nyertünk.

 13. Mekkorra igazad van,Le a siránkozó,sopánkodó aggódokkal!Kérem ilyenek ne kommenteljenek.Az én nagy honvédom 84-85-ös volt

 14. úgy naponta legalább háromszor dúdolni kezdem, hogy “Leveszem a piros polód…”.
  tegnap már énekeltem is – tudattalanul.
  azt hiszem, ezt hívják boldogságnak.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.