Storcknak mennie kell?

Sőt, Storcknak, Csányinak és Orbánnak mennie kell a futball közeléből?

Este, az Andorrától elszenvedett vereség után felmerült a kérdés, hogy maradhat-e szövetségi kapitány egy olyan ember, aki nettó szarik a magyar válogatottra?

Nettó szarik, mert egy válogatottnál nincs olyan, hogy a legjobbakat, vagy a legjobbnak vélteken nem hívom be, hogy hagyom őket pihenni a nemzetközi kupákra, hogy elfogadom, ha valaki elfogadja ezt a felajánlott pihenést, azaz egyáltalán nem fontos neki a válogatott. (Gera vajon hányszor hagyhatja még cserben? Koemannál egy, most kettő. Legalább már 38, ha más nem, az idő megszabadít minket tőle.)

Egy olyan ember miért lehet szövetségi kapitány, aki szándékosan meggyengíti a csapatát, aki lenézi az ellenfelét, és felküld olyanokat a pályára, akik még az NB II-ben sem számítanak stabil kezdőnek? Ez az ember tényleg szarik mindenkire, aki ennek a válogatottnak szurkol, mert egyszer valamikor megverte azzal a sors, hogy magyarnak született.

Persze, kell és lehet kísérletezni. Már az oroszok ellen sem értettem, hogy miért ilyen mennyiségben és legfőképp, hogy kikkel, de legyen, kísérletezni kell. Speciel én a barátságos meccseket is szeretem megnyerni, mert nyerni mindig jó, de azért néha elengedem, ha látom, itt a jövőről szól a dolog. Az oroszok ellen nem arról szólt.

Andorra ellen még annyira sem.

Köszönöm, Herr Storck, ez ennyi volt, lehet szépen lemondani. Ugyanígy Csányi úrnak is, aki teljhatalmat adott neki (és aki szintén nem tiszteli a magyar futballt, évek óta még arra is képtelen, hogy a bajnokcsapatokat köszöntse, hiszen a stadionokban nem mások állnak-ülnek, mint a kritikusai, akikért ezt az egészet egyáltalán érdemes csinálni). Az egész kurva modell, a parazitizmus, a TAO, a minden szarság, amit Új Magyar Futballnak hívtak, vagy annak nevében cselekedtek úgy-ahogy-van ánblokk bukott meg Andorrában.

Kurva drágán sikerült elérni ugyanannyit, sőt, néhol még kevesebbet is, mint előtte, amikor állítólag futballellenes volt a kormányzat, a hangulat, a mindenség. Miben léptünk előre azon túl, hogy központi költségvetésből, állami cégek kasszájából, megzsarolt magáncégek pénztárából fényűzősdit játszó focit tartunk fenn?

Ennyit ér az egész koncepció. Egy kifutott Eb, egy csodálatos nyár, ahol beleszagolhattunk, milyen lehet sikeresnek, boldognak lenni a futball miatt, de semmi több. Minden pont ugyanúgy rohadt, csak sokkal, de sokkal több pénzből.

Komolyan mondom, ilyen emblematikus figurák, mint az európai középszintnek tartott, de lassan az NB I-hez is kevés Dzsudzsák; a pofánkba szaró Stork; a mindent-jobban-tudja, de alapvetően a fociszervezéshez kókler Csányi; és a futballt erőszakkal is megmenteni akaró Orbán – hihetetlen ez a négyes. Ez ma nagyjából a magyar futball. Aki menteni akarja, az taszítja még mélyebbre a mocsárba, és ha kell, új és új mocsarakat nyit, akár önnön kezével kiásva hozzá a legfeneketlenebb gödröket.

Nagyjából ennyi a véleményem. Szeretném, ha a futball közeléből is eltűnnének ezek az emberek, illetve minden, amit képviselnek. Szavakkal, szépnek mondott célokkal tele a padlás, valódi tettek, vagyis a padláshoz vezető létra viszont valahogy csak nem akar összeállni. Ácsolnak valamit aranyból és homokból, kicsit lépcsőszerű (mert az stabilabb!), lehet rajta kapaszkodni a felfelé irányba, csak észre kéne venni, az alapozás nem az ígéretekkel teli padlás felé néz.

A (rész/beképzelt)sikereknél mindenki vigyorog a kameráknak, de most hol vannak ugyanazok az arcok, hogy vállalják a felelősséget, legalább annyit mondjanak, bocsi, elbasztuk, rosszul gondoltuk, talán mégis hibáztunk, benéztük az irányt, satöbbi? De tényleg, mit is várok? Ha egyszer, akár egyetlen egy figura is elismerné, hogy valahol és valamikor hibázott, akkor az egész felépítményük dőlne be, hiszen ha egyszer valahol és valamikor, akkor máshol és máskor miért nem?

Nem lehet rés a pajzson, történjen akár még egy Andorra, az út helyes, nekünk van igazunk.

Taps.


És a kedvencem:

“Tudtuk, mire számíthatunk, nem leptek meg minket, mégis vesztes helyzetbe kerültünk. A második félidőben kevéske lehetőségünket sem tudtuk kihasználni, így nagy blama lett a vége, amit nem lehet megbocsátani” – mondta az M4 Sportnak Storck, aki a jövőjét firtató kérdésre úgy válaszolt, nem ez a megfelelő pillanat, hogy erről beszéljen. (via MTI)

Igen, tudtuk mire számíthatunk. Mi tavaly az Eb-n nyolcaddöntőt játszottunk, európai középcsapatot hazudtunk magunknak, Andorra pedig az elmúlt 150 meccséből jó, ha megnyert négyet.

“Storcknak mennie kell?” bejegyzéshez 203 hozzászólás

 1. Csak nekem kerülte el a figyelmemet, vagy tényleg még egy kibeb..ott szót nem nyilatkozott a bajnokcsapat hivatalosan bő két hete kinevezett, és napok óta Magyarországon tartózkodó új edzője?

  1. Igen. :)
   Valszeg már megszoktuk, hogy ha nem éppen a bajnoki cím megnyeréséről van szó, meg arról, hogy a bajnoki döntőre egy héttel a meccs előtt elfogytak a jegyek, a kutya nem foglalkozik a Kispesttel. :)

   1. Azért ez elsősorban nem a “kutya” hibája. Himihuminak illett volna sajtótájékoztatót tartania, de minimum a honlapon ellőni pár szokásos lózungot a hollandtól: megtiszteltetés.. Puskás klubja.. nehéz, de szép feladat.. helytállás a kupában.. remek csapatot kaptam a nagyszerű elődömtől, de mindig lehet fejlődni.. apró változtatásokra készülök a saját elképzeléseimmel.. tehetséges fiatalok az mfa-ból.. egyelőre tájékozódom, aztán 1-2 igazolás posztra..
    Szívesen megírom én, ha az új edző néma :)

    1. Igen…ez már nekem is feltűnt (és párszor szóvá is tettem), hogy miért nem lehet egy riportot készíteni a hollanddal? Tervei, első benyomásai, idekerülésének körülményei, eddig munkái, stb…bármi.

    2. Ó, talán H is Mexikóban sütteti. És/vagy nem akar nagyot hazudni pl. a helytállással kapcsolatban. :)

     1. Lehet, csak az ilyesmikből derül ki, mennyire röhejes a klub működése. A rövidke szünetben nyilván mindenki elment nyaralni. És ez nem annak a pár szerencsétlen kifacsart, egyszerre öt munkakört betöltő dolgozónak a kritikája. De még külföldi példát is szégyellek említeni, hát elképzeli valaki, hogy akár Balmazújvárosban kineveznek egy új edzőt, és két hétig egy mondatot se böfög a honlapon? És ezt a bajnoknál! Rohadtul túlment Rossi és a csapat a hemingwayi határokon, rá is fázott.

 2. Szerintem le kéne mondania/meneszteni kell.
  Ha megnézzük az utolsó két meccset, akkor akár olyan érzésünk is lehetne, mintha egy új szövetségi kapitányunk lenne, azért kísérletezik ilyen szinten. Ez meg arra enged következtetni, hogy nincsen semmilyen koncepció a hosszú távú munkában.

  1. “nincs még egy konkrét stabil játék, stabil védekezés”
   Hát, ez nem olyan, mintha most jött volna? Ha jól emlékszem, majdnem 2 éve itt van…

   Egyetértek azzal, hogy a motiváció egy válogatottnál rendkívül fontos. Az oroszok és Andorra ellen is kedvetlennek láttam a válogatottat.
   Szerintem nem is jól válogat. Az nb2-ből meg az utánpótláscsapatokból nem indokolt bárkit meghívni, de ez az én véleményem.

   1. Az egy szem gólkirályunkat vitte. Ez nem olyan nagy cucc szerintem, hogy hálásnak kellene lennünk érte. A bajnokcsapatból. Tulajdonképpen égette ebben a csapatban.

    Grófot nem számolom, mert eszében sem volt berakni.

    Azért van nekünk egy Bobálunk, egy Nagy Gergőnk, egy Baráth Botink, egy Gazdag Danink, és kiemelkedőt nyújtott Zsótér is. Lehet, hogy elfogult vagyok, de az biztos, hogy a felcsúti vicces mozgású bekknél Baráth jobban játszott volna bal bunkóban.

    De ő nem a magyar bajnoktól, hanem a másodosztályból hívott inkább óriási “tehetségeket”… Én ebben nem látom a Kispest érdekeit.

  1. Ezt mondtam. Lesznek itt még érdekes infók. Nyár végére talán össze is áll a teljes kép Rossi távozásával kapcsolatban.

  2. Az, hogy már februárban megmondta, valószínűleg nem marad, némileg javítja Hemingway megítélését ebben az ügyben, legalábbis az én szememben.

 3. Nem csak ezt mondta Lanzáról, hanem ezt is: “Biztos lesznek ajánlatai, bár úgy érzem, maradni szerezte még a Honvédnál, ahol tényleg otthon érzi magát, ahogy én is éreztem. Egy igazi profi, aki persze nem mondhat nemet egy-egy kiemelkedő ajánlatra, de szerintem ő és a klub is a közös folytatás mellett van inkább, ráadásul két év még hátra van a szerződéséből.” Szerintem Rossi szereti annyira a Honvédot, hogy ne gyengítse! Az interjúból az is kiderül, hogy ő már februárban közölte Hemivel, hogy nem marad, így nem csoda, hogy Hemi elkezdett új edzőt keresni. Ekkor még egyikük sem tudta, hogy bajnoki cím lesz a vége, van egy olyan érzésem, hogy a bajnokság végén már mindketten bánták, hogy a szakítás mellett döntöttek. Remélem, lesz még Rossi edző Kispesten!

  1. Szerintem ő inkább klubedző!
   Viszont ha a Daccal eredményes lesz akkor biztos évekre odaláncolják.

   1. Az lehet……van benne valami.
    Imádja a Honvédot ez igaz,és a folyamatos fejlődés híve.
    Bár én sokat kritizáltam az elmúlt években de a végére egész jó edző lett. Bár én inkább a fejlődés miat sajnálom hogy elment. Építő tipus volt.

  2. Pontosan ezt írtam én is pár nappal ezelőtt…ha Rossi nem hoz elhamarkodott döntést, ha Hemingway nem keres egyből edzőt, hanem vár még néhány hetet, akkor lehet mások lettek volna a tárgyalási alapok. Ugyanis gyanítom Hemingway a bajnoki címért, a BL indulásért kapott pénzekkel, a bajnoki címmel rendelkező játékosok magasabb értékével nem számolt, ami egy olyan plusz, amivel jobban tudott volna közelíteni Rossi elképzeléseihez. Mindegy most már, Meerbe kell bízni, hogy Ő is ki tudja hozni majd a Csapatból a maximumot.
   Rossi meg úgy érzem, hogy újra egy olyan közegbe csöppent, ahol a szurkolók imádni fogják, ha ott is hasonlóan korrekt, profi hozzáállást (és természetesen eredményességet) mutat, mint amit Kispesten is.

 4. Ha a nemzetisporton múlna, már rég nem játszana nálunk Lanza, Kamber, Eppel, Bobál…utálom ezeket a kiragadott mondatokat, amivel azt sugallják, hogy menni akar tőlünk. Faszért nem lehet az egész interjút bemásolni, amiből kiderülne a teljes szövegkörnyezet…

  1. Okés..menni akar. Két éves szerződése még van. Gondolom a legdrágább játékosát Hemingway nem fogja gombokért elengedni. Most már napról-napra kiváncsi vagyok Meer-e. Jó lenne tudni, hogy ilyen Vierchwood féle kókler, vagy tényleg olyan edző, aki tovább tudja vinni Rossi “örökségét”. :)

   1. Azért ez nem ilyen egyszerű. A Rossival való bánásmód után nagyon kíváncsi leszek Lanza hozzáállására.. Nyilván élő szerződés, profi meg minden, de ez jól hangzik, a valóság meg mindig más

    1. És félek, talán kisebb mértékben, máshogy, de hasonló várható másoknál is. Akár légiós vagy magyar, öreg vagy fiatal. Rohadtul túlteljesítettek, ha a klubvezetés nem próbálja tartani a lépést a háttér megteremtésével, ebből nagy bajok lehetnek. Nem csak fizetésekre gondolok, de arra is, nyilván nem lehet (és nem is kell) egyszeriben videotonos/fradis szintre emelni, de ha egy ilyen év után semmi sem változik (máspedig Rossi nyilatkozataiból egyértelműen így fest a helyzet), akkor a legutolsó kerettag is felteheti magának a kérdést: akkor meg minek jobbat hozni a 9. helynél?

     1. Minek jobbat hozni? Ez most komoly??? Ha te elindulsz egy versenyen, akkor nem azert teszed mert nyerni akarsz?? Az altalad vazolt kategoria a megelhetesi futbalista. Azert remelem ebbol nalunk nem tul sok van…

 5. Az ilyenek miatt lenne, jó ha a klub honlap “működne”. Tudom, hogy folyamatban lévő ügyekről, nem nyilatkoznak, valahol talán érthető is. De, hogy pl. az új edzőtől még nincs kinn legalább egy riport, az szerintem hiba!

  1. gondolják, úgy is visszajön… minek a fölös adminisztráció :)

   1. Igen, már át is javították. Legalább van egy kis értelme írogatni.

 6. Kikaptunk Andorrától? Mit szóljanak a horvát drukkerek? Egy Modriccsal, Mandzsukiccsal, Perisiccsel, Kovacsiccsal stb. felálló válogatott szívott Izlandon….

  1. – Izland kinn volt az EB-n. Andorra is ott volt?
   – Izlandon profi játékosok vannak. Andorrába is?

  2. Sajnos egyáltalán nem ül a hasonlat, aki figyelte a nemzetközi focit az előző 3-4 évben az tudja, hogy Izlandról már rég nem lehet degradálóan beszélni, vagy Andorrához hasonlítani. A 22. helyen vannak a világranglistán (a horvátok csak 4 hellyel vannak előttük), Andorra a 186. Premier League-ben, Bundesligában, Serie A-ban játszanak többen is a keretből.

  3. Épp ezért hozniuk kellene az ilyen meccseket. Egyébként igazad van, náluk “belefér” ez a zakó. Mindenesetre ők meg a “laza” felfogásuk miatt esnek pofára szinte minden világversenyen.

   1. ezzel a pedigrével, max Villám Balázs II. üzemmódban bírom elképzelni a csávót.

 7. Mi vagyunk a bajnokcsapat, ehez képest a mögöttünk álló csapatok tőlünk viszik/vinnék a legjobbjainkat, mi meg az évek óta másodosztályban játszó játékossal erősítünk! Hemi mindig nemzetközi szereplést akar, amikor meg összejön, nem hogy nem erősíti, inkább gyengíti a csapatot. Ebből lett elege Rossinak.

  1. Így erősítenek bennünket, hogy fizetnek a játékosainkért.
   Felhozunk NBIII-ból néhány reménytvesztettet, és megint bajnokok leszünk.

  1. Annyi fiatalt Kispestről is elvittek külföldre, amennyit Orbán felsorolt a felcsútiakkal példálozva.
   Na mindegy…

 8. Kicsit off : Rohadt jó lesz a jövő évi mezünk… A csapat még szerencse hogy oda figyel hogy egy szimpla bejelentésnél ne leplezzék le az új mezt….

  1. Ugyanezt akartam írni….. :)
   Nagy lacafacát nem csináltak az ügyből:)
   Annyira buták pedig, erre fel lehetett volna építeni egy sajtótájékoztatót, nyilvános bemutatót, átvették volna a sportoldalak, “a bajnok bemutatta jövő évi mezét” stb.stb.
   Tényleg döbbenet ez a dilettantizmus…..

   1. A bajnok mezünk nem tetszett, de ez elég modern és jól is néz ki. Szerintem ez meglesz véve :D

  2. Régóta egy keresztcsíkosra vágyok, de ez se az.Nekem ezek már unalmasak.

   1. Meg anno az Umbro korszakban volt egyszer ilyen, de tét meccsen ha jól tudom nem játszottunk benne soha!
    Egyedi lenne az biztos, de azt hiszem ez a terület sem erőssége a klubbnak:(

    1. Nem találom…hol? Az ajándékshopba még a tavalyi mezek vannak.

 9. A klub honlapjáról:
  “Lejáró szerződésű (kölcsön) játékosok közül Zsótér Donát visszatért Újpestre, Hidi Patrik, Laczkó Zsolt és Balázs Zsolt jelenleg a csapattal edz. Eppel Márton és Gróf Dávid is extra pihenőt kapott mind a két játékos június 19-én jelentkezik majd edzésre.

  Az első csapattal kezdi el a felkészülést Varga Márkó, a bal oldali védő Kozármislenyből, Fehér Imre (belső védő) a SZEOL-ból, Bora György (belső védő) a Dorogból, Bobál Gergely (csatár) a ZTE-től tért vissza. A Magyar Futball Akadémia növendékei közül Berla Attila (1999) kapus, Nemes Barna belső védő (1998), Gergényi Bence (1998) bal oldali védő, Banó-Szabó Bence (1999) középpályás, Stoiacovici Dávid (1999) középpályás, Bíró Ákos (1998) csatár, Herjeczki Kristóf (1998) csatár, és Tömösvári Bálint (1998) csatár kerül fel, utóbbi már az elmúlt fél évben is első keret tagja volt. A tartalék csapatból az első kerethez feljön továbbá még Rózsahegyi Dominik (1997) belső középpályás, és a tavaly az NB I-es kerethez tartozó, de NB III-as meccseken játszó Göblyös Dániel (1996) középpályás. Újra az első keretben lesz a korábbi élvonalbeli játékosunk Csábi Mihály (1995).”

  1. Gondolom Márton,Palmes,Lukács,Kovács mennek kölcsönbe vagy végleg.

  2. a Fehér +Bora párosban több bizodalmam van, mint Deákban…
   úgy emlékszem Bobál Dávid 1 korosztály Fehérrel, jól ismerik 1mást.
   a többieket meglátjuk.

   1. Fehér Ux válogatott is volt sokszor,nem tudom,hogy jelenleg is tagja-e a válogatott keretnek,de szerintem nem.

  3. Micsoda nevek! Másodosztály kiesőjelöltjeiből kukázunk. Hemi jól visszaforgatja az idén begyűjtött több száz misit! Ja, nem! Nem irigylem az új edzőt.

   1. Én magunkat nem irígylem. Jön megint a kiesés elkerülése mint reális cél.
    Sajnos, a csodák nem mindennaposak….

  4. Mondjuk nem tudom Zsoter miert nem kezdte el Ujpesten idoben az alapozast. Csak nem marad? 😐

 10. Azért Deák leigazolása felvet pár érdekes kérdést… Ki akarta Őt leigazolni már a télen ?
  Rossi ? nincs itt… Szabó úr ? állítólag nem szól bele a szakmába (max annyit, hogy “nincs rá pénz”)
  Az új edző még fel sem mérhette a keretet.
  és ha visszajön a Fehér +Bora belső páros, akkor minek az 5-6 évvel idősebb Deák, aki láthatóan nem tud többet.
  akkor most megint mi a szitu Kispesten ?

  1. itt lentebb látom, hogy Szegeden volt, nincs infóm róla, de emlékeim szerint jó páros voltak Bobál Dáviddal up. szinten .

   1. jaja…keverem vkivel, Fehér a Rózsahegyi korosztály.
    ui.Dékány Péter volt Bobál mellett

 11. Azert kell hatra a verfrissites mert Kambet es Lovresz mar oregek. Kambinak amugy is voltak hajmereszto dolgai szezonkozben. Az viszont erdekelne hogyha Kamber pl padon talalja magat ki lesz a CSK. Lanzan vagy Nagy G n tudom elkepzelni. Vagy pl Botika?

  1. ha kambi kiszorul hátulról akkor én azonnal raknám is be középre Hidi helyére. Ott nem is számít annyira a gyorsaság, inkább a pontosság meg az állóképesség.

  2. Hulye pelda de Terry sem volt mar kezdo az utolso eveiben. Oke nem az a szint. De szerintem inkabb vennenk hasznat a kozepalyan. Na majd kiderul.

 12. Az eredeti kérdésre egy kérdés: Miért is kellene lemondania Stockinak?
  Mondanám, hogy nem értem ezt az őrjöngést – előjön az összes futball-őshülő, akik semmivel se voltak eredményesebbek, mint ez a német, és nyomják, hogy “monnyonle” – de nagyonis érthető. Ez is olyan tipikusan magyar jelenség, amivel a világ egyik legröhejesebb nációjának mutatjuk magunkat. Hogy miközben programozva van belénk a sikertelenség, háborgunk, hogy nem mi vagyunk a legjobbak, és -olykor megelőznek minket olyanok, akiknél “természetesen” különbnek tartjuk magunkat.

  1. tudom, hogy következmények nélküli ország vagyunk, de vannak olyan dolgok, amik után automatikusan be kell adni a lemondást. Az andorra elleni vereség szerintem az emberek 90%-ánál ilyen, ezt nem lehet sehogy se megmagyarázni, mert a túloldalon spanyol ötöd-hatodosztályú, félamatőr játékosok voltak. Az MLSZ-en múlik, hogy elfogadja-e a lemondást, de egy jól fizetett managernek vállalnia kell a felelősséget az általa managelt csapat teljesítményéért.

   1. Valóban nem lehet megmagyarázni, de nem is kell. Így sikerült. Ennyi. Volt jobb, és lesz is. Az ellenkezője, a tavalyi EB egyes eredményei feletti eufória is indokolatlan volt, bár a belgák hamar kijózanították azokat, akiket ki kellett.
    Leginkább tudomásul kellene venni, hogy nem az Aranycsapat korában élünk, és nem az ő eredményeikhez kell a mai futballosunkat mérni.

 13. jut eszembe, ha a magyar szurkolók szidták a csapatot, akkor az MLSZ mekkora büntetést oszt ki az andorrai szervezőknek?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.