Mastodon

Ide akkor csak az őszintét Balmazújvárosról

Nem megsértve a balmazújvárosiakat, de most tegye mindenki szívére a kezét, és mondja el nekünk egy anonim kérdésre adott válasz formájában, hogy a bajnokság előtt tudta, hogy hol van egyáltalán Balmazújváros?

Legyen az a játék, hogy a “csak sejtettem, hogy nagyjából” és hasonló válaszok is menjenek a nem alá, és az igent csak az nyomja meg, aki pontosan tudta. Ciki, nem ciki, én ez alapján egy sima nemmel nyitok, a fene a félnyírségi fejembe.

Ugye egy csaknem tizennyolcezres városról beszélünk, ahol szinte sohasem történik semmi olyan, ami átütné az országos média ingergüszöbét, úgy nagyon híres embert sem tudunk hozzá kötni, szóval fura az egész. A wikipedia alapján mondjuk itt született Soós Imre a Körhintából és a Lilimfiből; Kállai Bori színésznő és Vitray Tamás felesége; Veres Péter író és parasztpárti politikus, a koalíciós időszak egyik legmeghatározóbb figurája, és akkor ennyi, a többi név nekem bevallom nem ismerős – persze lehet, az csak a műveletlenségem miatt van.

Viszont adott egy kis feladatot, mert elkezdett érdekelni a Balmaz név eredete, és mivel nincs benne Rockenbauer Pál Amiről a térkép mesél című erősen hiánypótló munkájában, így kénytelen leszek máshol utánanézni. Legalább lesz mivel kitölteni az időt, amíg tömegközlekedek közözösségileg.

(címlapkép wikipedia/CC BY-SA 2.5)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||