Ide akkor csak az őszintét Balmazújvárosról

Nem megsértve a balmazújvárosiakat, de most tegye mindenki szívére a kezét, és mondja el nekünk egy anonim kérdésre adott válasz formájában, hogy a bajnokság előtt tudta, hogy hol van egyáltalán Balmazújváros?

Legyen az a játék, hogy a “csak sejtettem, hogy nagyjából” és hasonló válaszok is menjenek a nem alá, és az igent csak az nyomja meg, aki pontosan tudta. Ciki, nem ciki, én ez alapján egy sima nemmel nyitok, a fene a félnyírségi fejembe.

Ugye egy csaknem tizennyolcezres városról beszélünk, ahol szinte sohasem történik semmi olyan, ami átütné az országos média ingergüszöbét, úgy nagyon híres embert sem tudunk hozzá kötni, szóval fura az egész. A wikipedia alapján mondjuk itt született Soós Imre a Körhintából és a Lilimfiből; Kállai Bori színésznő és Vitray Tamás felesége; Veres Péter író és parasztpárti politikus, a koalíciós időszak egyik legmeghatározóbb figurája, és akkor ennyi, a többi név nekem bevallom nem ismerős – persze lehet, az csak a műveletlenségem miatt van.

Viszont adott egy kis feladatot, mert elkezdett érdekelni a Balmaz név eredete, és mivel nincs benne Rockenbauer Pál Amiről a térkép mesél című erősen hiánypótló munkájában, így kénytelen leszek máshol utánanézni. Legalább lesz mivel kitölteni az időt, amíg tömegközlekedek közözösségileg.

(címlapkép wikipedia/CC BY-SA 2.5)

“Ide akkor csak az őszintét Balmazújvárosról” bejegyzéshez 24 hozzászólás

 1. Földrajzosként nyilván alap, de attól függetlenül sem tartom olyan nagy hókuszpókusznak az országról való képben levést. Örülök hogy a szavazatok 2/3-a alapján azért más sem :)

 2. Bizony, bizony milyen jó is ez az újragondolt nb1! Földrajzi ismereteink egy magasabb fokra kerültek! Ma már a vakterképen is lazán megvan Felcsút, Gyirmót, Mezőkövesd, Balmazújváros.
  Kisvárda készenàll és a határon túlról Eszék (akik verték egyébként idegenben a PSV-t).

  Szóval nb1 én igy szeretlek…..vagy mégsem igy?

  1. Hát igen valaki írta pár hónapja, h a pénz áramoltatása stb alapján siman lehet, h a 12 csapatos nb1-ben pár éven belül egyszerre lehet a Felcsút, Gyirmót, Mezőkövesd, Balmazújváros, Kisvárda, Paks, Mtk csoport… Micsoda rangadók, mekkora hangulat!

 3. Nekem ugyan könnyebb innen a szomszédból (bár mással sem kerülnék bajba, azt hiszem) :)
  Balmazújvárosban a Semsey kastélyban az utóbbi időben – különösen a település adottságaihoz mérten – nagyon jó kis időszaki tárlatok vannak (voltak kisebb anyagok Rembrandttól, Dürertől, Dalítól, Picassótól pl.), ezen kívül valóban Veres Péter egykori házát (egy szép felújított műemléki parasztház) lehet még említeni valamivel kijjebb a városban, nomeg a városháza enyhe alföldi szecessziós beütését, nekem kifejezetten tetszik ez az épület, bár nehezen belátható a tér felől. A focijukról semmi sem tudok…

  1. Játékvezető: SZŐTS GERGELY, Tartalék játékvezető: MÁRKUS TAMÁS, Asszisztensek: TÓTH II. VENCEL,
   VARGA ZSOLT, Alapvonali játékvezetők: KARAKÓ FERENC, URBÁN ESZTER

   1. Ez szép lesz…. ő vezetett a Gyirmót ellen idehaza múltkor.
    +Karakó meg Esztike……hát szerintem 250.000 lesz a vége

   2. Kb 10 éve jártam a soroksári útra egy müfüves pályára focizni a haverokkal. Ott volt egy amatör kispályás bajnokság ahol Szöts spori játékvezető volt. Mígnem egyszer egy jól vezetett (vagy elvezetett) mérközés után az egyik játékos úgy orrba verte hogy ült a müfüvön és csak törölgette a vérző heftijét. Mondjuk gyirmót után én is megcsaptam volna.

 4. Ez a meccs olyan ínyenc csemege, hogy én is kifáradok. Remélem Kojak hadnagy bemutatja a holland stílust egy jó kis villanyfényes meccsen. Horváth Feri meg szellemeskedhet a végén.

  1. Ezeket verjük holnap és két pontot már huztunk is a fidin.

  1. Varga Mátéként szerepel az oldalukon :) Amúgy honnan a hír, mert sehol nem látom bejelentve, persze lehet, bénázok.
   Amúgy az MLSZ és a Barcika oldala szerint Palmes is ugyanott, és nála sem tudni, hogy milyen konstrukcióban.

   1. facebookon ismerősöm és láttam kitéve nála képet, aztán kommentbe irta hogy kölcsön

 5. Balmazújváros Kamilla Gyógyfürdő Fc…azt hiszem szombaton csak kamillázni fogok… :D
  (a csapatunk győzelme után meg sörözni :D )

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.