Bekezdések és kibeszélő Balmazújvárosra

Balmazújváros – Honvéd @ 15:30 // tv: m4sport.hu

Ismét egy új stadiont avatunk az NB I-ben, ki tudja már hányadikat. Egyszer mondjuk elég fasza lenne összeszámolni, hogy hány város mennyi stadionjában játszottunk bajnokit. Talán az sem véletlen, hogy Balmazújváros csak 2017-ben kerül fel a listánkra.

~o~

Amikor július végén kérdeztük, hogy tudjátok egyáltalán merre van a térképen Balmazújváros, akkor 61%-ban azt válaszoltátok, hogy nem. Csaknem 3200 település van Magyarországon, így nem szégyen, ha nincs meg a 94. legnagyobb. Mellékesen Göd, Oroszlány, Monor, Veresegyház, Balmazújváros, Mohács, Gyömrő, Szigethalom, Hajdúnánás, Mátészalka és Pomáz a 90-100. listája. Ebből mennyi van meg? (via KSH Magyarország közigazgatási helynévkönyve (helységnévtár), 2016.01.01.)

~o~

A Balmaz hn egy török, közelebbről bizonyára kun Bolmaz (tkp. ‘Nemlevő’) szn-ből keletkezett. A babonás indítékból adott óvónevek közé tartozó Balmaz szn-nek az volt a szerepe, hogy a rontásra kész gonosz szellemek elől letagadja a gyermeket.
Kiss Lajos: Földrajzi nevek etimológiai szótára, Akadémiai kiadó, 1988, 1. kötet, 155. oldal, Balmazújváros szócikk.

~o~

A meccset régi nagy kedvencünk, Vad II István viszi. 2011 és 2016 tavasza között 12 meccset vezetett nekünk, amiből csak egyet tudtunk megnyerni; viszont amikor 2016 nyara körül háromból kettőt is behúztunk (egy döntetlennel), akkor mintha levették volna rólunk. Tavaly szeptember 20. óta (Debrecen, 1-0 ide) először fúj nekünk. Fura.

~o~

– Képzeld, most olvasom, hogy New Yorkban minden nap elütnek egy embert.
– Nem irigylem a szerencsétlent.

~o~

Bobál egy meccses eltiltást kapott; Nagy Geri sérüléséről semmi hír, csak annyi biztos, hogy szerdán még a keretben sem volt.

~o~

A kupában Laczkó játszott balbunkóban, és minden valószínűség szerint Balmazban is ő kezd, mert EvdM valamiért hanyagolja Botit a poszton. Még nem ismerhettük ki igazán a mestert, így csak halványan merek csapatot tippelni: Gróf – Latifu (Baráth), Lovric, Baráth (Kamber), Laczkó – Kamber (Pölöskei) – Holender, Gazdag, Banó-Szabó – Eppel, Lanzafame. Vagyis minden attól függ, hogy bevállalja-e a rettenet gyenge formában lévő Latifut, vagy sem. Ha nem, akkor mindkét szélen változtatnia kell.

~0~

Miközben mi inkább idegenben vagyunk jobbak, addig a Balmaz (bár több pontot szerzett idegenben) hazai pályán 3-2-n tartotta a Fradit, 4-0-ra verte a Diósgyőrt, ikszelt a Videotonnal, és 1-0-ra kapott ki az Újpesttől, Vasastól, Debrecentől. A lényeg, hogy egynél több gólt csak a Fradi tudott itt rúgni.

~0~

Tegnap megnéztem Stallone egyik első filmjét, a Lázadót. Nem ajánlom senkinek, de tényleg. Rettenetes színészi játékok, zavaros de legalább rosszul megírt történet, idegesítő vágások, értelmezhetetlen operatőri koncepció, satöbbi, satöbbi, amitől valóban nézhetetlenné válik. (Ezt mondjuk nem ide akartam, de a közszolgálatiság jegyében inkább nem törlöm ki.)

~o~

Az időjárás viszont már valódi közszolgálatiság. Hogyan öltözködjünk a délutáni meccsre? Fogalmam sincs, világ életemben rossz voltam a témában. Ha 10-12 fok és szél lenne és Gyirmóton játszanánk, akkor tudom, hogy huzat van és keményen ráöltöznék; ahogy bundabugyit húznék, ha Pápára mennénk, de ahhoz még nincs elég december. A jelentések szerint amúgy 10-11 fok lesz, 18 km/h körüli széllel és 6%-nyi eséllyel csapadékra.

~o~

(címlapkép: a mindig csodálatos fortepanon mindössze öt kép van Balmazújvárosról. Ez az egyik, és nehéz döntés volt, hogy ne a csatorna mellett jegyzetelő gyerekeket rakja be ide, viszont imádom a traktorokat. Fater mesélte, hogy amikor a GATE-ra járt, akkor szakmai gyakorlatként traktorral kellett dolgozniuk, de ők inkább két ultikörre bomlottak a munkaterület két szélén, és az aktuális kibic feladata volt visszafordítani a gépet a másik csoport irányába, ha az elért hozzá. || fotó: Magyar Rendőr/fortepan

“Bekezdések és kibeszélő Balmazújvárosra” bejegyzéshez 183 hozzászólás

 1. Eppel gólja előtt a védő mit csinált???
  Fúúha! Nem mondok már inkább semmit!

  1. Egyik héten hajtanak Horváthért.mert elhunyt az édesanyja,következő héten meg meg akarnák buktatni?Nem hiszem.Ennyit tud a gyerek.

   1. Abszolút egyetértek. De azért továbbra is szeretem az összeeskűvés-elméleteket olvasgatni :-)

    1. A kapufa mellett az ötösön hullik le a labda… itt nincs kérdés, fe kell ugrani és el kell fejelni!
     Ő mit csinál? Szökken egy kamusat! és lehúzza a fejét! NAaaa. összeesküvés? Csak vakságot ne kapjak!

     1. Most nincs előttem a jelenet,hogy milyen messze volt Pogacsics az esettől,de ha jön egy beívelés az ötösre,nem kellene a kapusnak kijönni?Vagy megint attól félt,hogy letarolja ismét Eppelt?

       1. Mondjuk attól is függ,hogy hol áll előtte a kapus.De mondjuk Latifu se erőből adja be soha,csak lágyan alányúl,aztán lesz,ami lesz.Legtöbbször amúgy se megy emberhez a labdája,meg olyan lassan jön be a labda,hogy addig a védő simán tud helyezkedni.

    2. Szerintem is bunda volt….ne legyetek naívak. Azért mert valamit nem mondanak ki még ott van

     1. De 0:2-nél már minek? Vagy hendikeppel nyomják már bátran?

       1. Akkor a Vajdának elfelejtettek szólni?A végén azért csak súrolta a felső lécet a szabadrúgása.Azért az NB1-ben nincsenek már Puskás Öcsik,hogy bármikor oda rúgja,ahova akarja.Azt meg kötve hiszem,hogy a kapufát célozta meg a gyerek.

        1. NAgy gólarány az nem nagy gólkülönbség… mondjuk 2,5 gólnál több esik… ennyi

          1. Viszont, ha a köv héten is játszik Póti, akkor Feri is benne van!
           Örömteli viszont, hogy nálunk ilyen jeleket Botis, Hercegfalvi, Smilja óta nem látok!!!

         1. Azért ez nagyon durva,hogy végre ismét nyerünk egy meccset ,végre ismét több gólt rúgunk,mint 2,először ebben a bajnokságban és most azon megy a vita,hogy bunda volt-e vagy sem.Inkább örüljünk a győzelemnek,úgyse voltunk nagyon elkényeztetve az elmúlt hónapokban.

          1. Örülökbde ettöl még gyanús meccs…..egyébként fradi, vasas ,vidi……mindenki játszik ilyet

          2. Értem én, én is örülök a győzelemnek, csak ez után mondjuk Eppel játszik a válogatottban és ott nincsenek ilyen védők és egyből megtalálják a “magyar” szurkolók… na ezért is baj! Hagy ne örüljünk már annak, hogy igazán meg se kellett küzdenie a szituban a gólért!

          3. De vannak,csak sajnos nálunk játszanak az ilyen Lang félék,nem az ellenfélnél.

          4. Nagyon igaz! Nehogy már véletlenül örüljünk a szezon első magabiztos győzelmének! Ennyiből a Bobált is meg lehetne gyanúsítani, volt már néhány benézett beadás a részéről…

          5. Meg Gróf a Vasas ellen,meg minden meccsen lehetne valakit találni,aki hibázott valamelyik gól előtt.Ennyi erővel Latifut is lehetne bundázással vádolni,hogy szándékosan nem íveli emberhez a labdát,meg csak alibi passzokkal játszik.Meg a sok fölösleges sárgalap összeszedése a 16-os környékén a védőktől,ezzel veszélyes szabadrúgás lehetőségének felkínálása az ellenfélnek.Ennyi erővel mindenki gyanús lehetne valamiért.

          6. Meg kell nézni, hányszor léptek ki mögüle beadások során, akár több méteres hátrányból. Amúgy azt hiszem, hogy a véleményemet leírhatom!

         2. Egyébként ha megnézem a gól című müsort havonta 2-3 meccset garantáltan tudok mutatni ami mixes…..nem összesküvés elmélet hanem tény sajnos….

          1. Mitől tény? Mert az, hogy Te gyanúsnak látod, az oké, de van bennfentes infod, vagy mi?

    3. Inkább a tizi volt fura nekem, Eppel hátán pattant volna tovább a labda, ha nem taglózza le.

 2. Egyébként ha már annyira balhátvédet keresüml régóta,mit szólnátok Uzomához a Balmazból?Szerintem elég megbízható védő,már Pécsen is jó volt anno és azóta se lett rosszabb.

 3. Ezt a Latifut néztem a meccs alatt, hát ez valami szörnyű, nem talál el saját játékost, az első félidőben minden beadása a kapus kezében landolt, 10 méterre álló ellenfélhez passzol, a visszahúzós, irányváltós csele már a grundon sem divat….. Kingecske jöhetne már…

  1. Igen. Rossira emlékeztetett a stílus, ahogy levezette a gondolatmenetét. Korrekt nyilatkozat volt.

   1. Bizony korrekt és nem jó fényben tünteti fel se Tischlert, se Novotnyt…
    A közönség meg nyilván eszközként használta Tischlert Vignjevic ellen, ami nem elég, hogy rosszul sült el, még a hülye Novotny is részese lett…

    1. A lényeg, hogy ő tudja, hogy a játékosai milyen mentális állapotban vannak, a szurkolók meg nem. Ha övé a felelősség, akkor a kijelölés joga is. Ebben tökéletesen egyetértek. Igen, látszik az elszántsága. Egy ilyen edző jól jönne Kispesten is. Ami minket illet jó lenne tudni, hogy a mai győzelemhez mennyi köze volt Marc-nak. Mert érezhetően jobbak voltunk a korábbi hetekhez képest.

  2. Nagyon korrekt és látszik rajta, hogy elszánt az újpesti sikere mellett, tudja mit miért csinál. Az újpesti szurkolók örülhetnének, hogy Ő az edző. Inkább a csapat biztatására fordítanák az energiát, mert van potenciál az Újpestben, ha a 8. perces 0:2-ről fel tud állni.. Én bármikor cserélném EVDM-re.

  1. Ez a légkör kell egy jó csapathoz, szerintem a tavalyi évünk öltözői hangulata egy kicsit hasonlított ehhez. Élmény volt olvasni! Kösz Sanzi a linket!

  1. Nem bánom,hogy eltiltják,remélem,nem csak egy meccset kap!Szerencsénkre mind ő,mind Hadzsics egyből pirossal lett leküldve,ezért valszeg nem csak 1 meccset kapnak.Juhász is megsérült,le kellett cserélni,nem tudom,mennyire súlyos a sérülése,de kívánok innen is neki hosszú felépülést.Szóval remélhetőleg a következő hetekben a Vidi megérzi a játékosok hiányát,bár Lazovics visszatér majd.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.