Újabb két pont távozott az aktuális ellenfél buszán, de kardba azért nem kell dőlni

A sorsoláskor, de főleg az első forduló után, mikor fáradtan, a beer shevai hőséggel és 90 perccel a lábunkban simáztuk le (hellyel-közzel) a Haladást, én bizony 9 pontot terveztem be az első három fordulóra. Ebből lett öt, kétszer is 2:1-ről veszítve a végén 2 pontot. Ebből a szempontból tehát félig üres a pohár. Viszont a Dió előttünk is, utánunk is alázott, a Balmaznak pedig, valljuk meg, rendesen volt szerencséje (meg egy Laczkója), így ha ma 9 ponttal állnánk, sem lenne egy nagy utópia. Persze nem azzal állunk, maradt az 5, de én még nem akarok keseregni.

A Diók elleni heroikus második félidővel a csapat újból megerősítette önnön népszerűségét a szurkolótáboron belül, elég volt csak a kommenteket olvasni a héten. Ehhez képest a Balmaz elleni első félidőben Ábellel és Öccsel kínunkban röhögtünk a korlátnál, olyan időutazásban volt részünk, a korzóhangulatot tekintve: mintha nem lett volna a tavalyi év, és egyből a 2015-16-os szezon után lennénk, egy n+1. szürke idényben. “Eppel mit művelsz? Nem igaz, hogy ez a gyerek mekkora gödörben van.” “Tömösvári te szerencsétlen.” “Miért 9 emberrel kezdünk?” “Ki ez az új néger? Mit ívelget?“, “Pölöskei, takarodj“, “Laczkó takarodj“. Játszik a bajnokcsapat, Korzó at its best. Imádom. Ja, nem.

Persze nagy csúsztató népsportos zsurnaliszta lennék, ha hallgatnék azokról a pontokról, amelyben azért volt igazsága a legendásan haklis kispesti ülőszektornak (mégha ennek fele Lovi fotós örök bánatára zömmel a korlátnál áll is. A derék fotós legújabb ötlete alapján áramot vezetne a korlátba, hogy ezzel kényszerítsen minket leülni a szebb látványért, legalábbis ismét ezt adta elő nekünk meccs előtt élveteg mosolyával, nagy kópé a jó fotográfus). Szegény Tömösnek ma tényleg nagyon nem ment, és ez meg is viselte, de hát az sem segített a helyzeten, hogy tonnaszám kapta a “biztatást” a lelátóról, kábé, mint annak idején szegény Czuczimarczi, aki ahogy sorra nyalta be a Paks ellen a leventególokat, sorra kapta a kedves biztatásokat is az oldalról, amik között  a “vár Kozármisleny” volt még a legenyhébb. Zsörtölődni meg dühöngeni magam is szoktam, de saját játékost, főleg 1-2 meccses fiatalt szidni azért nem igazán…. Látja ezt az edző is, úgyis lép, ha kell (EvdM is lépett), ha meg akarunk még értelmes megmozdulást látni a skactól, nem biztos, hogy az a jó, ha folyamatosan gyalázzuk. Torghelle sem attól lett jó, hogy fél évig mocskolta a lelátó (máig emlékszem: “Torghelle takarodj Marcaliba, meg se lássunk többé Kispesten“, Anno Domini 2001), hanem hogy rendszeresen játszott 2002 tavaszától. Ettől a probléma még létezik, az új fiatalszekciónak nincs meg az 1-2 év NB2/Nb1 terhelése, és ez még egy darabig ki is fog jönni. Legyünk türelemmel.

Nem kezdett rosszul szerintem. (1909foto.hu).

Latifu szidogatásában (ez azért nem volt egyöntetű, többen visszafogottan dicsérték is a srácot) sem feltétlen értek egyet. Szemmel láthatóan (most szentségtörök, de) jobb barátságban van a labdával, mint a csöppnyi Uralkodó, igaz, dinamikában és kispesti elkötelezettségben (utóbbi nem meglepő, 5 év vs 1 hét) veri őt a Legkisebb Király. De Latifu sem poroszkált, eddig nem csalt gebrósan futballt, nem hajmeresztett Adewunmiként, beadásai jó százalékban jók (egy gólt is hozott), hátul nagyon nagy hibát nem vétett (igaz a Balmaz se egy UTE vagy Vidi). Mindegy, ez egy meccs, aki ebből hosszú távú következtetést von le, az ostoba, vagy sportújságíró.

A laczkótakarodj-ok is alacsonyan szálltak az első félidőben, és mit mondjak, ezekkel már nehezebb vitatkozni. A Buksi gyereken ugyanazt érzem, mint tavasszal. 1-2 meccset megnyom, már kezdünk örülni, hogy na, mégsem volt hülye a Rossi, hogy ennyire akarta, utána viszont vagy lesérül (tavasz), vagy visszaáll egy jó kis bohócliger középszerre (tavasz is, most is). És ez azért bosszantó, mert az arc nem véletlen volt válogatott, nem véletlen volt légiós, nem véletlen vette meg a Loki, mikor csoportkörözött. Ehhez képest, ha ezt a hátsó tétovázást, lassú gondolkodást, enervált fellépéseket egy új MFA-s mutatná, már szívlapáttal kergetné szegény gyereket a fél lelátó…Szóval ez kevés így, és akkor ezt sikerül megkoronázni a Balmaz egyenlítését kiváltó labdaeladással, azzal az ergya fejessel. A szangvinikus EdvM-et meg-megismerve nem lepne meg, ha egy időre jegelve lenne a buksi-i kezdőcsapattagság. Jegelve lenne, ha nem lenne szétesve a védelem a sérülések miatt… Aj-jajj.

Eppel. Már harmadik meccse hallgatom, ráadásul mindig különböző arcoktól, hogy “a gyerek kész, lenullázta a válogatott“, “olyan gödörben vagy, hogy ihaj“, “köze nincs a tavalyi Marcihoz“. Ábellel egymásra néztünk az első félidőben ezeket hallgatva, majd még inkább a másodikban, amikor Eppel prof előbb kiegyenlített, majd gólpasszt fejelt a talján ásznak. Tényleg akkora gödörben van a gyerek, bakker, hogy rá nem lehet ismerni. 3 meccs, 1 gólpassz, 2 gól. Remélem, kijön a hullámvölgyből (gondolom akkor majd meccsenként négyeket gurít). Egy feddés csak: a végén az összeszólalkozás kár volt a kis balmazi haraszttal, bármit is ugathatott a felpörgött északhajdúsági nyikhaj. Ha ebből piros lett volna, egy szót sem szólhatunk, és akkor ‘csúton rohamozhattunk volna a kissé husi Dániel Lóval (aki a régi dinamikus állatból egy good old czukk lett, akit imádok, de remélem valahogy visszajön a régi robbanékonyság is, mert a lambó motorból egyelőre ez tuningzsiguli lett), vagy Dark mesterrel, aki egy meccsen varázsol néhányat, és gólpasszt ad, a következőn meg seggberúgja magát a labdával, vagy úgy tűnik el a hosszanti oldalon, mint Philip Tarlue a Vám-és Pénzügyőrség fogdasorán ’99 tavaszán.

A Cézár megint jött és megint szögletzázlót tört. Bellissima! (1909foto.hu)

Ami tetszett amúgy, az az volt, ami múlt héten is. Ezúttal is a saját hülyeségünk miatt kerültünk hátrányba (nem ez tetszett!!), amit szép melóval ledolgoztunk (hanem ez!!), majd megfordítottunk (meg ez) a második félidőben, hogy ezúttal azonban az önsorsrontás folytatódjon, és ajándékozzunk még egy pontot az ellenfélnek. De a fordítás 20 perce megint remekbe szabott volt, parádés gólokkal. Tetszett  Eppel második félideje, a gól utáni még jobb fokozatba pörgése; még inkább Lanza, aki eddig egész idényben akkorát megy, hogy sírok. Remélem, a Váli-völgyi tahóknak is tartogat egy-két szépségdíjas dugaszt! Bobál Dávid konkrétan a legjobb védő a Bohócligában. Szégyen, hogy csak a sérülések miatt került be, remélem, EdvM már rájött a tévedésére, és bebetonozza a kezdőbe. És persze Kamber György. Rajta és Lanzán láttam végig azt a hajtási pluszt, azt az öntudatot, ami egy bajnoké kell legyen. És ennek örülök, ez vetüljön ki az egész csapatra! Ja, és tetszett már megint Herjeczki is, aki ugyan sokszor lepattan még az ellenfeléről, de egész bátor dolgai vannak és ha hibáz is, próbál rögvest javítani. A fizikumot kellene ott még erősíteni, de nekem tetszik, amit látok.

Nyilván nekem is fáj az elvesztett 2-2 pont a Diók és most a Balmaz ellen, de még jobban fájna, ha nihilt látnék, attól pedig messze vagyunk. Sajnos ez az egész, amit épp megélünk, az újedző-sztorival jár együtt. Ne feledjük, Rossi mennyit kísérletezett az idejövetelekor, sőt, visszatérésekor is, fél-fél év mindkét esetben ráment, mire megtalálta a főbb taktikai elemeit a Kopasz.

Gyermekbetegségek megvannak,, de a Rossinak megadott hosszú türelem neki is kijár (1909foto.hu)

Újkopasz is hasonló cipőben jár, de kár a múlton lamentálni, és abban se vagyok biztos, hogy ha Rossi marad, annyira szárnyalnánk, nem véletlen lépett le (Hemyt most hagyjuk) ő sem, tudta, hogy a csúcson kell abbahagyni, és aki egy kicsit ismeri közelebbről, tudja, hogy nagy politikus a Marco. Szóval egyelőre szorítsunk Dr. Szigor Eriknek, aztán meglátjuk mi sül ki ebből. A gyermekbetegségek ellenére eddig azért nem tragikus a kép, bár tény, az igazi megpróbáltatások most jönnek.

Például a jövő héten, ahol újfent keresztes hadjárat vár ránk, miután  a tolvajok csak nem tudnak leállni, és visszaosonkodtak az első osztályba a harácsolt aranyhintón, a bakon Pénztáros Lawrence-szel, aki parádés gúnyájában cöccög a kék-sárgába felcicomázott lovaknak. Szóval, a Kanyart idézve: MINDENKI FELCSÚTRA!

 • Pingback: Újabb két pont távozott az aktuális ellenfél buszán, de kardba azért nem kell dőlni | Zongoracipelő()

 • 58914020 .

  Csak egyetérteni tudok, ugyanígy látom.

  Annyit jegyeznék meg, hogy élvezzük ki, amíg együtt láthatjuk itt ezt a három – magyar szinten – klasszist, Eppelt, Lanzafamét és Danilot.
  Danilo szerintem jó volt, nem olyan gyors, de még így is baromi jó lehet.

  • Tibor Fehér Első

   Értsd már meg,lsz,hogy ez a Bp.Honvéd.Ez nem a budaörs pld,itt nincs erre idő hogy egyszer majd jó lesz!Akikre vársz (poloskei,Tömő,Hejne)ezek szarok akikkel emberhatranyban jövünk ki a jatekoskijaron.

   • Escape

    Értem én hogy ez a HONVÉD,és nem a Budaors, de Nem vagyok meggyőződve hogy anyagilag melyik csapat áll jobban…
    :(
    És a csapatösszeállításnál ez számit, nem az hogy melyik a “nagy” “régi” csapat

    • Tibor Fehér Első

     Annyira nem állunk szarul,hogy ilyen poloskei féléket kelljen igazolni”ingyen”az biztos.

   • 58914020 .

    Danilo nagyot dobott tegnap a csapat játékán, nem tudom, mi a bajod vele… Volt egy-két önző megmozdulása, de ahogy beállt, felpörgött a támadójátékunk.
    Egy idő után minden játékos őt kereste labdával, még Lanzafame is!!!

    Ez azért sokat mondó..

 • Gabesz

  Tetszett az új jobb hátvéd,jól kezeli a labdát,meg is tudja tartani,beadásai is vannak.Ugy látom elég gyors is,egyszer volt versenyben és testtel is tudja tartani a labdát,poziciót.Az összjátékba is elég jól kapcsolódott,szoval lehet,hogy jó lesz ! Most a bal oldaunkon ment el a meccs,mindkét gólt onnét kaptuk.
  A védelmünk sajnos sokszor nagyon felhigul,lyukas.A középpálya nem szűri meg a támadásokat,igaz Nagy Geri hiányzott és így a védőkre futtában rávezetik a támadást.Sajnos sem Gazdag,sem Pölöskei nem mutatott sokat.

  • Tibor Fehér Első

   Latifu előtt egyszersem volt soha senki,ilyen más csapátok ellen nem lesz.Kb 5x belelotte az előtte alloba,lefutas zéró,de ettől függetlenül lehet hogy beválik.Fiatal meg nem kell egy darab sem.A Koszta talán öreg volt?!

  • 58914020 .

   Latifu szerintem is nagyon jó volt, pedig biztonsági játékot nyomott – látszott, hogy először fel akarja mérni, milyen közegbe került, milyen szintű játékosok ellen játszik.

   Szerintem kell neki egy félév, hogy igazán játékba lendüljön – utána viszont nem tudom, mi lesz, ha King is visszatér.

 • Döme Sanya

  Kérvényezzük, hogy nekünk csak a második félidőt keljen játszanunk. Az elsővel komoly problémáink vannak. A csatársorral nincs baj, de a tavalyi védelemnek nyoma sincs.

 • A69W

  Gratulálok a poszthoz először is, szenzációs mint mindig!

  Nehéz ilyen este után bármit is írni….azt gondolom, hogy valós következtetést nem is lehet még levonni arról, mi vár ránk, ebben a szezonban majd, erre talán a következő három mérkőzés után kaphatunk komplexebb képet.

  Dühös voltam este, nem tagadom, főleg a szokásos első félidei játék miatt. Nem tudom mit akartunk játszani, annyira bealudtunk és mellette olyan tesze-toszák voltunk, hogy az döbbenetes volt, talán egy lövés volt 45 perc alatt valóban ami kapura ment. Egy bajnokcsapattól ez nagyon kevés, főleg egy harmadik nb1-es meccsét játszó újjonc ellen!
  Sajnos a hiba mindig benne van a játékunkban és jött is az autómatikus gól, megjött az ellenfél önbizalma és marad a futás, a kapkodás az eredmény után. Nem tudom mi lenne a megoldás, talán az első tíz percet megkellene nyomni ezerrel, hogy meglegyen a tekintély és esetleg a gól és akkor azért más a forgatókönyv. Horváth Feri jól összerakta a csapatát és a szokásos forgatókönyv szerint (mint minden aktuális csapatánál), az első etappban szenzációs a csapata, aztán viszont jön a mélyrepülés. Pechünkre, nem a kilencedik fordulóban játszottunk velük, hanem most.
  Ez a tegnap az egyéni hibák és az egyéni jó megoldások mérkőzése volt.
  Fiatalok kérdésében én biztos, hogy nem két emberben gondolkodnék, mint ahogy a poroszos hollandus teszi. Borítkolható a forgatókönyv, egyikük kezd, a másikuk váltja. Bővíteni kellene a duót egy Bánó-Szabóval vagy másokkal,hogy ne legyen ez a 45 perc borítékolható járadék egyiküknek sem.
  Hátul Latifu első bemutatkozása több mint biztató volt. Lovric személye (sokakkal szemben) nálam továbbra is megkérdőjelezhetetlen ebben a keretben. (Tegnap le is írtam, hogy miért.) Laczkót eddig védtem folyamatosan, de be kell látni itt nagyon nagy bajok vannak és ez most már pontokban is megmutatkozik a csapat kárára. Várom vissza a jó öreg forgatókönyvet, hogy Boti fog játszani a csapat Bermuda háromszögének tűnű baloldalon a továbbiakban.
  Ami ebben az újkori Honvédban (szemben a múlttal) a legnagyobb visszaesés az a középpálya hiánya, a most ott játszók visszaesése. Pölöskei most már teljes 90 percet is kapott, de sajnos egy érdemleges momemtumot sem lehet megemlíteni a játékában. Nemtudom meddig él még a bizalom, láthatóan a holland az egyik kulcsembernek szánta, de ez egyenlőre vakvágány a szereplése. Gazdag posztidegen szerepeltetése is kudarcnak tűnik. Nagy Geri, Koszta (és lemerem írni Hidi) hiánya égbekiálltó.
  Minden elismerésem Lanza produkciója előtt! Én még most is hitetlenkedem,hogy itt játszik, nálunk játszik továbbra is! Maradjon ez még nagyon sokáig így meg. Viszont bizonyosan sokaknál kiveri a biztosítékot, de ha egy kicsit,mondom csak egy nagyon kicsit kevésbé lenne “önző” akkor mégtöbbet profitálhatnánk! Jó pár olyan szitu volt a szöglátzászló környékén például a második félidőben, hogy vele szemben volt 2-3 ember és inkább a cselt választotta az helyett, hogy a mögötte üresen állóhoz paszolta volna. Meglehet, meg is kell ezt tenni, de talán nem mindig ez a legjobb megoldás,hogy beléjük viszem, vagy elvesztem, vagy kiharcolok egy bedobást vagy kiszorított helyzetben beadom a labdát. Néha az egyszerűbb megoldás a jobb, az Ő ereje sem örlődik fel és nem ennyire kiszámítható a játék. Jobbító szándékú kritika ez és nem több!
  Ugyanez igaz Danillo esetére is, detto ugyanaz a szitu, csak annyi a különbség, hogy azért Ő egy teljesen már kávéház, kicsit keserűbb, zaccosabb kiadásban. Amit Lanznának elnézek az Ő esetében már viszont nagyon nem. Kopott sebességgel, ballasztokkal, meccshiánnyal azért szerintem Ő nem az a spíler kategória aki ezt megengedheti magának még egyenlőre.
  A hangulat, a kanyar szenzációs volt, megmondom én kevesebb nézőre számítottam (kispesti viszonylatban) a vizilabda miatt.
  Bírózni vagy nem bírózni?
  Inkább bele sem megyek, nem rajta múlt, égbekiálltó hibát nem vétett, de a mezőnyben folyamatosan tévedett, leginkább a mi kárunkra. Ezek azok a kis szemét apró ítéletek, amik tördelik a folyamatos játékot, nem adnak kellő védelmet, de hangsúlyozom nem ezen múlt a tegnap, ezt a pontvesztést csak magunknak köszönhetjük!
  ,

  • papparam

   Az egésszel egyetértek, de ezeket külön ki is emelném:
   Több fiatallal kéne próbálkozni: igen, sajnos Tömösvári és Herjecki pillanatnyi formája alapján bárki játszhatna, veszteni valónk nem nagyon van. (Egyébként úgy látszik, sztenderd lesz a “csak” 1 fiatal játszatása, nem láttam a Hemi bölcs döntését dicsérő mondatokat senkitől. :))
   Hidi: bizony, főleg ilyenkor, amikor foghíjasok vagyunk, milyen jól jönne. Őt el szokták annyival intézni, hogy úgyis el akart menni, pedig könnyen el tudom képzelni, hogy azért a megtartására sem irányult valami nagy akarat, pedig talán nem is lett volna olyan nagy megerőltetés, és járt is volna neki némi plusz ennyi év, valamint a lassú, de biztos fejlődés után.
   Önzőség: Most Marci nagyon szépen áttette Lanzának, igaz abban a helyzetben mást nem is nagyon lehetett volna. Ezzel együtt, érzem, amit írsz, néha picit önzetlenebbek lehetnének, ők járnának jobban vele (meg mi).

 • A69W

  Egy kis trollfocis vizuális bomba, azoknak, aki még nem látták a tengerek és a 16-oson belüli terület urát ebben a reinkarnációban https://uploads.disquscdn.com/images/777d1142a5111de751de8d2deecd6209460dcdb72cec8c2d27ca32962ffe2353.jpg :)

 • papparam

  Az a baj, hogy az elmúlt két hónap történései abban a pillanatban kódolva lettek, amikor megtudtuk, hogy edzőcsere lesz. Új edző, játékosok kicserélődése (még csak nem is annyira durván, mint akkor gondolni lehetett – egyelőre), új játék megtalálása, emberek kiválogatása. Ha a világ legjobb edzője jön, az a csapategység, ami a bajnoki címet eredményezte, akkor is eltűnik.
  Ebből látszik, hogy amit pillanatok alatt le lehet rombolni, azt milyen nehéz és milyen sokáig, évekig tart felépíteni. Meg az is, hogy hiába van egy Lanzánk (pedig zseni a csávó), Kamberünk, Eppelünk, stb., mennyit érnek, ha nincs mögöttük CSAPAT.
  Felesleges köröket futunk, olyan emberekkel próbálkozik az edző, akikről mi már rég tudjuk, hogy jó-e, vagy nem, mik az erősségei, gyengéi, keresgéli a jó felállást, miközben már láttuk, hogy mi az, ami fekszik. Nem hibáztatom, mert neki is kell egy ismerkedési, építkezési szakasz, de bosszantó mindezt végignézni úgy, hogy eleve tudjuk a várható kimenetelt. Közben meg hullajtjuk a pontokat olyan csapatok ellen, akiket pár hónapja lazán oktattunk.
  Nem tudom, hogy Rossi megtartása irreális megerőltetés lett volna-e, vagy nem, mert ha igen, akkor nem szóltam. De a fentiek alapján nagyon megérte volna, hiszen akkor ezt az egészet megspóroljuk. Na mindegy, úgy látszik Kispesten ez az élet rendje, ha valaki kinövi magát, mehet, majd felépítünk mást. Reménykedjünk benne, hogy minél kevesebb elszórt pont után térjünk vissza legalább megközelítőleg arra a szintre, ahol voltunk.

  • thpreg

   Azzal maximálisan egyetértek, hogy az edzőcserének ára van (amiket írsz), de: a Haladást most is oktattuk, a Diósgyőr legutóbb 2:0-ra vert minket (ezúttal nem), a Balmazzal nem találkoztunk, de egyelőre ők sem pofozógépek. Fontos lenne Felcsúton egy eredményes meccset játszatni…

 • manomano

  Kicsit úgy érzem, sokan várták már hogy Laczkóról kapjunk végre egy gólt…oké nem lesz közönségkedvenc de az hogy hibázik benne van a játékban.. nem éreztem lyukasnak ezt a posztot az elmúlt néhány meccsen..halkan megjegyzem a gólhoz még két belső védő hibája is kellett..sokkal nagyobb gond hogy nem állt össze a szükséges összhang hátul, sokszor belül egymást fogjuk hárman miközben a szélén nem segít be senki…

  • 58914020 .

   Nyilván Laczkótól többet várunk, miután lehúzott egy kis időt a SerieA-ban, válogatott volt, sokan kiemelték néhány éve még a játékát.
   Ehhez képest csalódás.
   Nekem a játékával nem volt bajom tegnap, de a hibája kapitális volt. Nem tudta eldönteni, mit csináljon, merje-e hazacsúsztatni, vagy elfejelje.. Egy rutinos játékostól pont azt várná-e el az ember, hogy ilyen helyzetekben nem tétovázik.

 • Döme Sanya

  A múlt szezon gólöröme és az idei, mindet elárul.

  • Csaba Horváth

   Mire gondolsz?

   • 58914020 .

    Gondolom arra gondol, hogy Lanzafame és Eppel külön irányba rohantak a gólörömnél.
    Mondjuk, tényleg fura volt.
    Azt tavaly is mondták, hogy volt közöttük rivalizálás, remélem, hogy nincs ez már meg.

 • kgyula

  Kardba dőlni valóban nem kell, már csak azért sem, mert tudtuk: nemhogy nem erősödött a keret, hanem kifejezetten gyengült. Ettől meg nem kell sokat várni.

  • Csaba Horváth

   Nem érzem, hogy gyengültünk. Rossi az évek alatt rakta össze azt a Csapatot, akik alkalmasak voltak az ő taktikájának, elvárásainak megfelelni. Ez Meer esetében sem lesz másképp. Vagyis kell idő, míg kialakul, hogy ki képes a mostani elvárásoknak megfelelni. Amúgy eddig nincs okunk panaszra. Viszont tény, hogy van 1-2 játékos, akit valóban jobb lenne kicsit jegelni…

   • kgyula

    Valóban, idő kell, de ez azt jelenti, hogy a csapat nem azonos értékű azzal,amelyik bajnokságot nyert.

 • santiago

  Vissza nézve a mérkőzést első gól Tömösé (ismét ,mint a dió ellen) második Laczkó :(
  ja és mellesleg ezt a Rus Adrián nevű “játékost” több helyen kiállították volna amit ott a kakaskodásnál leművelt, kapott egy sárgát utána ugyan azt folytatta amiért ki járt volna még egy sárga…. kapus futtából felhúzott térdel szállt bele a tömegbe …jobb helyeken ez is egy sárga

 • misike

  Remélem az elkövetkezö egy hónapban rájön Meer hogy Laczkót, Pölöskeit, és Tömösvárit pótolnia kell valakivel és megtudja mutatni mit akar játszatni a csapatal. Latifut nem értem miért szidták nagyon stabil volt szerintem és azért ö még jobb is lehet elvégre be kell csiszolodnia ebbe a gépezetbe. Ráadásnak a beadási még jobbak is lehetnek mert ezekben is volt fantázia és kicsiben laposan is okosan osztogatott. Nekem nagyon tetszett és ha King felépül hátha át lehet lehet valahogy szerkeszteni a ball oldalra is .Vagy Baráthot kell eröltetni ott mert azt nem birja el a csapat ha Laczkó 5 meccsenként hozz egy jó 90 percet. Bizom benne hogy egyszer rájön a nederlandi hogy 4 jó támadóból 3 simán kezdhett. Eppel Lanza Danilo együtt kezdöben Kabangu a kispadon az korekt lenne vagy nem? Marci meg jó lesz egyre jobb azért már most is csinált nagyon szép dolgokat és gólt is lött hajrá Eppel . A második félidőben amikor Lanza és Danilo egy fél perc alatt csinált két olyan cselt amit azért ritkán látni magyar pályán akkor azt mondtam ez maga a mennyország de Laczkó hamar levitte a pokolba a hangulatom. Azért igy haza csusztatni a labdát. De legalább a Meer a nyilatkozatában ki is mondta a nevét tehát egyenes ember.

  • 58914020 .

   Egyetértek, Pölöskeinek azonban adnék még több időt. Egy teljes évet kihagyott, folyamatosan sérült volt. Ráadásul ő nem ebben a rendszerben jó, amit a holland erőltet.
   Valami miatt azért csak megvette a Videoton annó az MTK-tól, ahol Pölöskeinek voltak nagyon jó meccsei és bombagóljai is.
   Tömö-nek csatárként kellene nyomnia szerintem. Én tehetségesnek látom, de még fejlődnie kell, s ő gyors, meg jól lő, ezek az erősségei, nem az, hogy bejátssza a pálya szélét, meg bead.

   • Tibor Fehér Első

    Ha rajtad múlna ,még 15 év múlva is a falabu,lelektelen,beszari poloskei formába lendulesere varnank.😊

    • 58914020 .

     Ha rajtam múlna, más felállásban játszanánk már alapból és középen a Nagy Geri, Gazdag kettős megbonthatatlan lenne, mellettük/előttük pedig Kamber játszana. Tehát középen három középpályás lenne.

     Előre feltolva maradt volna Eppel, mögötte azonban két free player-ként játszana Danilo és Lanzafame, alternatívájukként maradt volna Koszta.
     Szélső középpályással nem játszanék, az nekünk nem megy, hanem maradt volna Rossi találmánya, a két visszazáró futó szerepében oldalt.

     Szerintem a mi keretünknek messze ez lenne (lett volna) a legjobb, de ez nagyon feküdt volna nekünk.

     • Tibor Fehér Első

      Nekem már tök mindegy,csak a poloskei ne legyen benne 😊

     • 58914020 .

      :D

     • Zs.

      Aha, tehat akkor 12 emberrel jatszanal? Vagy kapusod nem lenne? Hm, erdekes, forradalmi elkepzeles mindketto ;o)
      Mert gondolom azt azert meg te sem kockaztatnad meg h a ket visszazaro futo mellett csak ket vedot teszel fel kozepre…

     • 58914020 .

      Ha a három középpályás visszahúzódva játszik, abszolút.

      Annak idején az AC Milan is így játszott (a Kaká-féle), abban a bizonyos karácsonyfa-alakzatban. 4-3-2-1 és a védők csatlakoztak a támadásokhoz.

      Az biztos, hogy Danilo sokkal jobb, mint pusztán egy szélső középpályás, hülyeség ott szerepeltetni, de közben Eppelt és Lanzafamét is játszatni kell.

   • Tibor Fehér Első

    A Debrecenirol tudsz valamit?

 • Laszka

  Tudom, hogy most divat mindenkit fikázni, de azt megjegyezném, hogy az előző szezonban óriási szerencsénk is volt…no nem azért mert mindenkit megvertünk, hanem azért, mert elkerült minket a sérülés hullám….most a Rossi tavaszi védekezés két alapembere dőlt ki (Holender és King), pont azok akiknek sebessége volt, akik lendületet vittek minden támadásba (Zsótér mellett) nélkülük a csapat sebessége felére csökkent. Szóval annyi történik, hogy ami eddig befelé pattant, most hol be hol ki, és a sérülések ami az előző szezonban többé-kevésbé elkerültek most megtörténnek. Amúgy Laczkó egy rettenet…lassú és körülményes :( Lovric is kezd lefelé kilógni, lassan olyan lassú lesz, hogy már nem tudja pótolni helyezkedéssel, Én a védelemben játszatnám az U20-as játékost, nem hiszem, hogy bal bekkben sokkal rosszabbul járnánk.
  hogy pozitívum is legyen: külön élvezet nézni Lanzafame és Eppel összjátékát no és Kambert, ezért a hármasért érdemes meccsre járni, és jó leírni, hogy nálunk játszanak :)

  • Andris Koncsol

   Teljesen igaz amit írsz :) a felcsút ellen én mondjuk Gergényit játszatnám balhátvédben, azért is legyen nem egy akadémista nálunk, szemben velük :D meg hát Laczkó helyett most már ki kéne próbálni ott mást is. Tömösvárit most jegelném kicsit, nem érzek rajta olyan akarást, mint pl tavaly Gazdagon. Kezdetném Herjeczkit vagy Bíró Ákost. Meg úgy néha rotálnék. Pl Lovric. Bár nagyon szeretem, de úgy érzem, hogy Deákot ki lehetne ott próbálni helyette, hátha megrázza magát Lovresz :)

   • Kicsipest

    Szerintem Laczkó helyett jöhetne a szokásos forgatókönyv, Botit vissza balhátvédbe!

 • Lassie Tizenkilenc

  Pár gondolat az idénykezdetről :
  Sokan már temetik a csapatot, elüldözik a hollandot, a játékosok legapróbb mozdulatait kielemezve kongatnak vészharangot.Nos – sose csináltam még ilyet- ezeket az embereket szépen letiltogattam itt a fórumon.Ezek szétírták az elmúlt hetek posztjait, szidva mindenkit és mindent. PEdig a helyzet roppant egyszerű, tényszerűen vázolom.Elfogadom ha másnak más a véleménye, de az enyém így :
  – Törvényszerű a teljesítménybeli visszaesés.ezek a játékosok ki lettek zsigereleve teljesen az előző szezonban.Ilyenkor óhatatlan hogy apróbb hibák bennevannak.Pl a tegnapi második gólnál a blokkoló Bobál Dodi bevetődő lábai között ment el a labda.Ez benne van a játékban.
  – A 2-2-t kudarcként megélő emberknek mondom hogy nekem sokkal élvezhetőbb volt ez a 2-2 szép akciógólokkal, izgalmakkal mint pl Rossival tavaly ugyanilyenkor egy tartalom nélküli 0-0 a Gyirmót ellen.
  – Páran szidják a kicsiket.Nézzük az ő helyzetüket : ők ’98-asok azaz a jövő bajnoki évben kéne még csak kopogtatniuk a nagycsapat kapuján.Nagyon nincs még rutin. Töös a posztját sem találja, sok a helyezkedési hiba, még nem tudja olvasni a játékot.Ezt sok futással próbálja meg elfedni. Herjeczki hihetetlenül vehemensen próbálja beverekedni magát a csapatba.A fiatalkori Troll-gerlére emlékeztet sok dologban.Szóval az ő hibáikat elnézem mert nem drága pénzen megvett zsoldos…
  – És el is érkeztünk a zsoldos menüponthoz : Pölöskeivel és Laczkóval ugyanaz a probléma.Motiválatlan zsoldosok , akik jó képességekkel vannak megáldva, de minden meccset rutinból akarnak lehozni, nem megszakadva.Ez egy szar csapat ellen elég(sőt néha kimonodottan jó) , de felmotivált lelkes csapat ellen bántósan kevés.
  Laczkó nagyot hibázott a második gólnál, de ennél sokkal felháborítóbb hogy Pölöskei nem ütközött, félt mindnekitől, nem volt egy jó labdaszerzési, nem volt egy jó passza,és nem tette oda magát.Azt hittem Hidi Patrik után nem létezik még egy agressszivitást nélkülöző gyáva futballista…Hát mégis van..sikerült alulmúlni.
  A középpályára el tudtam volna képzelni egy Genito féle fáradhatatlan motort , hátra pedig egy 2 méteres 110 kilós gyorsfutó gyilkológépet , olyan Tandia félét.Akire ha ránéznek már attól összeszarják magukat mert ha az odalép…
  – ami tegnap baj volt : Nem tudom hogy fizikális fáradtság vagy fejben picit kiürültünk de nem voltunk harapósak.A Balmazon látszott hogy minden meccsüket élménynek élik meg, mint egy Karácsony minden hétvégén.
  Minden labdára háromszoros erővel ugrottak neki.A párharcokba bátran belementek nem kimélve magukat.Nálunk sokan visszahúzták a lábukat vagy egyszerűen bele sem mentek a párharcba.
  Ez a Balmaz lufi ki fog durranni a 10. forduló után , amikor elfogy a szufla belőlük.
  – Szezonkezdet : Megvertünk egy rém gyenge Haladást, Ikszeltünk egy Dióval akik az idei év melglepetése lesznek presszingelős játékukkal.Illetve iksz egy Balmaz ellen akiket a Vidi sem tudott legyűrni és mi is ugyanezt az eredményt játszottuk velük felkészülési meccsen.Ott már látni lehetett hogy a mumusunk lesz.
  . Lanza,Marci,Danilo : Ilyen játékosok, főleg ennyien Illés-Hamar-Vincze Pilu óta nem voltak nálunk.
  Marci még úgyis rúgdossa a gólokat hogy teljesen formánkivül van.A gólok jönnek, de MArci ! öbb kell a mezőnyben!
  Danilónak olyan mozdulatai voltak tegnap hogy kit érdekel a 2-2- ? Lanzáról pedig egy futballkalandregényt lehetne írni, amit művel.
  – Konklúzió : Ez a csapat egy semleges szurkolónak sokkal szerethetőbb mint egy milliárdokért összevásárolt nagyképű fradi. Egy világot megváltani akaró idei Újpest (sehol nem lesznek) , vagy mint egy Pintér Otília által nevet és zsoldosokat rabló senkiháziak gyülekezete (Felcsúf).
  Aki pedig a piros feketéért szurkol annak meg maga a Mennyország.
  Uff, én beszéltem :) Jöhetnek a fikakirályok :)

  • Sztefo

   Nagyjából minden szavaddal egyetértek.

  • Andris Koncsol

   Teljesen egyetértek :) annyit hozzátennék, hogy szerintem ez a meccs meg lett volna, ha Geri ott van a pályán. Ő az a motor szerintem, akit említettél. Belőle lehet új legenda Kispesten.

  • A69W

   Hát nem úgylatszik hogy a lilaknak off lenne :)

  • Kicsipest

   Genito = Nagy Geri

 • Kicsipest

  Danilot nem tudtam tegnapig hová tenni, de szerintem jó lesz! Tegnap megmutatta, olyan technikás, mint Lanza, robbanékonyságával semm lesz baj. Én nem bántanám az edzőt sem, jót lépet vele az Öreg. Lanza a legnagyobb király, semmi sztárkodás, hihetetlen, hogy hajtot.

  • 58914020 .

   Danilo szerintem középen lenne a legjobb, ahogy Supkánál is.
   Már nem olyan gyors, de magas, erős, nagyon jól fedezi a labdát, kreatív és kimagaslóan technikás. Megkockáztatom, hogy még Lanzafaménél is technikásabb.

   Tényleg csak azt remélem, hogy ezt a két srácot látjuk még együtt focizni az új Bozsik Stadionban is.

 • 58914020 .

  70. perc tájékán
  Vidi – Újpest 0-2
  Vasas – Felcsút 1 – 0

  Írtam már nyáron is, sajnos bejött, hogy jó lesz ez az újpest idén

  • Tony Soprano

   Az edzőjük meg a videotont sz.pkodja. Szerinte tavaly ők voltak a legjobb csapat.

   • 58914020 .

    Ezt csak azért nyilatkozzák ilyenkor az edzők, hogy ezzel előre magyarázkodjanak, ha kikap a csapatuk…

    Azt látni, hogy az újpest edzőjének most jöhet el az az idő, ami tavaly Rossinak. Építgette évek óta a csapatát, most kapott egy-két jó játékost, s rögtön beérik a munkája.

    Nagyon remélem, hogy kapnak még stadionbezárást.. A Fradi és a Vidi játékoskerete nagyon erős, de az újpest is ott lehet a dobogóért folytatott harcban. Sőt…

    • 58914020 .

     Mire leírtam, kiegyenlített a Vidi…:)

     Nem szeretem a Vidi-t, de azért szurkolok az országnak, úgyhogy remélem, továbbjutnak hétközben.

  • Tibor Fehér Első

   Tavaly volt tizenvalahany x -ük,idén 3/3,nem tudnak nyerni,edzői hiba.

   • 58914020 .

    ne is tudjanak, kívánom magunknak

    • Pelso

     pedig megírtad,h jók lesznek… :D

   • Varga Béla

    Azért két iksz az ftc,vidi kettős volt.Az a baj,hogy sztem is erősnek tűnik ez az ujpest.

 • 58914020 .

  Felkerült a tegnapi meccs hosszabb összefoglalója, a kiállítással szankcionált kéz is benne van, igaz nem a közelebbi kamera lassításából.
  9:00-nél látható, hogy a legvégén Herjeczki az abszolút ziccerben levő Lanzafame elől elrúgja a labdát, ha hagyja Lanzának, 3:2-re nyerünk.. Kár érte, hatalmas lökést adott volna egy így kiharcolt győzelem.

 • Stad

  Igazából van egy csomó probléma, de ha azt nézzük, hogy ha Laczkó hibája nincs, plusz az utolsó percben bekapott gól, akkor 9 ponttal vezetjük a bajnokságot.Valahol törvényszerű, hogy most nincs szerencsénk, az előző fél évben volt nem is kevés.A védelem szerintem hamarosan jó lesz ha Boti, és Holender visszatér, (Latifu jó igazolásnak tűnik.) Gond jelenleg sajnos a középpályával van.Én úgy látom, hogy se Gazdag, se Pölöskei nem megoldás, jelenlegi formájuk alapján. De, nagyon remélem, hogy rám cáfolnak. Tavaly volt egy nagyon stabilan játszó Hidi (aki a hírek szerint egész jó helyre igazol, nem a Vasasba. :) ) és két berobbant fiatal Zsótér, Koszta akik meccseket nyertek. Az utódokat nem látom, Egyedül talán Danilo aki lőhet pár gólt, nyerhet meccseket. Nem leszek pesszimista, amíg Lanza és Eppel itt van, csak a középpálya nőjön fel hozzájuk és nem lesz gond szerintem.

 • Döme Sanya
 • Nándor Gerstner

  emlekszem 1 evvel ezelott ugyanilen sirnyakolos hozzaszolasok voltak aztan bajnokok lettunk a 2 fiatalnak ido kell koszta is 2`o evesen debutalt zsoter is nagyon nehezen lendult bele

  • Pelso

   legyen igazad! a “sirnyákolás” :) részemről pl. annak szól, hogy 1 évvel ezelőtt nem 1 bajnokcsapat bizonytalankodott hanem Rossi kereste az igazi csapatát.
   és megtalálta!
   én spec. azt nem értem, hogy holland barátunk miért gondolja, hogy ha összekeveri 1 jól működő védelem tagjait, attól az még működni fog…. mert nem. :/
   miért gondolja, hogy ha a Rossi kérésére igazolt Buksi, Rossinál sem játszott jól, akkor majd most jó lesz ?
   Koszta és Zsótér mögött volt annyi felnőttek közti bajnoki, ami a mostani 2 srác mögött nincs, emiatt jellemzően lepattannak, mint a gyerekek… :/ ez javulhat idővel, de tartok tőle, h közelében sem lesznek a tavalyi 2 srácnak.
   de mindezek ellenére, szerintem még mindig bajnokesélyes lehet 1 ilyen csapat :
   Gróf- Latifu, Bobál, Baráth – King, Kamber, NagyG, Gazdi ,Filip(Dani)- Marci,Lanza…

  • papparam

   Sokféle szurkolói lélektan van, az egyik a siránykolós, hibákat keresős. Egy másik a pozitívumokat kiemelős. És van még rengeteg féle, mint az élet egyéb területein. Sztem jó ez így, unalmas lenne állandóan egyféle véleményt olvasni. :)

 • Pelso

  Hidi Patrik Spanyolországba igazol!http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/jatekossors-hidi-patrik-spanyolorszagba-igazol-2583953
  A másodosztályban szereplő Real Oviedo együttesében folytatja a középpályás.
  Sok sikert Patrik!

 • Triton

  Hát, jó ne dőljünk a kardunkba! De azért néhány költői kérdést mégiscsak feltennék.
  Kíváncsi lennék, hogy Laczkó gondolkodott-e már azon, hogy miért King lett a „kis király” és miért nem ő? Vajon King soha nem hibázik, minden beadása pontos? Szerintem nem. Mégis valamiért őt jobban elfogadja a szurkolók nagytöbbsége! Ja, hogy ő, ha kell, akkor akár szó szerint kiköpi a tüdejét a pályán, a csapatért a szurkolókért! Esetleg az is felmerülhet Laczkóban, hogy miért van az, hogy egy pár napja érkezett játékos az első meccsén tud annyit tenni a csapatért amennyit ő. Pedig én is azt mondom, hogy nem feltétlenül a tudásával van baj. Akkor vajon ő miért nem lesz „király”???
  Pölöskeitől is megkérdezném, hogy rendben, nincs játékban, nem jönnek úgy a lövések, cselek, passzok, mint ahogy kellene. De miért nem fut legalább fele annyit, mint Nagy Gergő??? Megint King lehet a példa, nem akkora spíler, mint Lanza, mégis király tud lenni!
  Ja, és ha már Lanza. Lanza, aki úgy is tudna érvényesülni ha csak a tuti labdákra mozdulna, még így is kiemelkedne az NB1-ben. Mégis rajta látszik, hogy mindig nyerni akar (néha már túlságosan is)! Gazdag Dani, még ha nem is a saját posztján játszik épp, miért nem éreztük ezt rajta szombaton? És megint King a példa, nem felétlenül kell labdazsonglőrnek lenni az „uralkodáshoz”!
  És, hogy Hemingway úrhoz is legyen kérdésem, elmerengett már azon, hogy miért van az, hogy a bajnoki cím után is fenntartásokkal kezeljük a munkáját? Lehet, azért mert azt érezzük, hogy a pénz az úr? Biztos, hogy kell erőltetni a pénzért a fiatalokat, ha azok még nincsenek felkészülve a mély vízre? Szerintem Tömösvári és Hejreczki is tehetségesek, de most még inkább hátrányára vannak a csapatnak, mint előnyére. Tudom, kell a meccsrutin, de nem vagyok biztos benne, hogy azt most ebben a helyzetben kellene megszerezni. (láthattuk a kölcsönadás működött Prosser és Koszta esetében is)
  Lehet mégiscsak kardba dőlős iromány lett, pedig én sem látom most nagyon sötéten a helyzetet, csak ez a néhány kérdés mégiscsak ott motoszkál bennem. Ettől függetlenül bízok a csapatba, remélem egy dobogós helyet megint eltudunk csípni! Ha így lesz, akkor talán a kérdéseimre is csattanós választ kapok majd a végén.
  Sőt remélem, már Felcsúton megkapom a választ!
  Ugye a kardjukba döntjük a névrablókat????

 • Döme Sanya

  Latifu sokkal többet tud szerintem mint amit most mutatott. Látszott rajta, hogy ismerkedik a magyar bajnoksággal.
  Gyors, de jó igazolás volt.

  • Pelso

   nekem tetszett, nem az Ő oldalán szívtunk… :/
   King szerű beadásokra képes a srác és fizikálisan is rendben van.

 • László Szilágyi

  Nagyjából azt gondolom, hogy kifejezetten jó mérkőzéseink vannak! Pláne úgy, hogy formán kívül van egy pár játékos. Élvezhető, magyar szinten hajtós játékunk volt szombaton is. Nagyon kijött a lépés a Balmaznak. Évekkel ezelőtti csapatunk is ilyen volt, mint most az ellenfél. A középpálya Tömössel és Krisuval elég döcögős, de ezek a srácok be lettek dobva a mély vízbe úgy, hogy nem Hidi a belső játékos, így Gazdag és Nagy Gerire is nagyobb feladat hárul. Szerintem egy-egy ilyen sorsrontó Laczkó féle betli az ami beárnyékolja az összképet. Aztán majd meglátjuk, hogy mire jutunk ezzel a felállással. Szerintem akkor lesz megfelelő ez az idénykezdet, ha a következő két fordulóban legalább 3-4 pontot hozunk!

 • Sforza

  A fiatalokat én nem szidnám, úgyis játszani fognak, akkor inkább biztassuk őket, Tömösnél így is látszik az idegesség, de Herjeczki is el-elizgul egy-két helyzetet. Koszta eladását továbbra sem értem, ő pont jó lenne akár cserének is, hátha lendületet tud hozni.

  Latifu nekem tetszett, Pölő nekem eddig olyan kis semmilyen, Buksitól viszont tényleg kiráz a hideg. Félek attól, hogy Gazdag le fog lépni, akkor a kp azért elég vérszegény lenne :S

  • Tibor Fehér Első

   A Koszta(vesszőparipam) miért lett volna jó cserenek???Full kezdőjatekos!A surmo urbanflorit 62(!!!) lejatszott dozsa meccsel újpesti legendakent emlegetik mindenhol.Ami egy rohej.A Koszta az idén már befogta volna nálunk.

 • Latabár

  Az a legnagyobb baj, hogy az aktuális szezonunkat már korántsem a játékosok tudása v éppen nem tudása fogja meghatározni!
  Furcsa dolgok zajlanak a háttérben, ami sztem gyökeres változásokat hoz el a közeljövőben.
  Sajnálom a játékosokat, szurkolókat!!!

  • ius

   ?????????????????????????????

  • Döme Sanya

   Most mondasz valamit, vagy csak magadban gondolkodsz?

   • Latabár

    Igen. Csak nem érted!!
    De lefordítom Neked! Ne legyenek illúzióink, ne legyenek nagy elvárások, ne kezdjük el savazni a játékosokat! “Ezen a színpadon ők már csak bábuk” Hidd el, teszik a dolgukat becsülettel! A többi már nem rajtuk múlik..

    • Döme Sanya

     Miért beolvadunk a felcsútba, mert akkor értem a pesszimista hangulatot.

     • Latabár

      Hát! Te mindennel kapcsolatban hirdetheted az igét, csak a pesszimizmussal kapcsolatban ne tedd kérlek!!! (((:

      Nem tudok felcsúti fúzióról!

     • Döme Sanya

      Akkor megnyugodtam, nincs semmi baj.

     • Latabár

      Akkor több pesszimista hangvételű hozzászólást már nem olvasunk Tőled?!
      Aaaaz király leeesz! (;

     • Döme Sanya

      Te közlöd itt a pesszimista homályokat, nem én.
      Én csak azt mondom, nincs első félidönk, és nincs utolsó 10 percünk. A maradék 35 meg igen csak kevés.

     • Latabár

      Hát persze: Te mindig “csak….”. (:

     • Dzson Meklén

      @disqus_DXxJgIN8iZ:disqus Esküszöm annyira jól kevered a dolgokat, hogy az szinte már szórakoztató, de mondjad meg kérlek, hogy ugyan milyen olyan dolog történhet, amelyre nincsen felkészülve az a szurkoló, aki nem csak néz hanem lát is. De nem, ne is, ne mondjál semmit, mert semmi értelme nem lenne annak, hiszen ha bármilyen értelme lenne, és feltételezném hogy van annyi gógyid, hogy mindezt eltervezted, akkor azzal célod lett volna. Jelenleg mást azonban nem látok emögött, mint a hangulkeltést, de erre a végén még visszatérek Neked pár mondatig ;)
      Nézzük azonban a tényeket, kombináljunk egyet.
      Tavaly volt egy jó szezon, az összeszokottság volt a nyerő, ez várható volt, és szintén lehetett már érezni egy ideje, hogy az a csapat aki együtt tudja tartani a magot egy ideig, az nyerhet egy bajnokságot. Bravúr volt a javából, mindenki aki abban benne volt az zseniálisan csinálta amit csinált, játékos, edző, pályaedző, Hemi bá.
      Mi lett volna a további lépés? Tovább együtt tartani a teljes csapatot, igazolni nem is kellett volna, viszont Rossi távozása mentálisan ütött egyet a játékosoknak és mindenki másnak, ezt kár vitatni. Hogy ez miért így történt, és miért nem lát Hemi bá’ ebbe a csapatba többet, mint ami most van azt nehéz megítélni, nyilván a stabil és egyenletes növekedés mint egy üzlet esetén válasz lehetne, meglátjuk pár év múlva amikor először EL és új stadion lesz, akkor igazam lett-e.
      Mi van most?
      Az ütést érzi mindenki, új rendszert kell szokni, nincsenek kiegészítő és jól bevethető játékosok (cserék) jelenleg, akik a döntetlenre tudnának húzni egyet, így fáradunk, ergo ezt a szezont Hemi bá’ beáldozta rögtön az elején, hiszen volt egy kis érdeklődés, aki nem akarta tolni a szekeret a padról azt eladta jobb pénzért, mint amit kitermelt volna a szezonban, akiben nem volt meg a lendület azt elengedte.
      Mi lesz ezután?
      Semmi. Limit fölött nem lesz fizu, a tavalyi csapat a ,múlté, rövid a kispad és egyre rövidebb (sérülések és eladások), így egyelőre aki nézi és kijár a meccsekre azt tudja, ez idén nem lesz elég egy bajnoki címre, DE!!!
      Aki még itt van az meghal a pályán, akarnak, és ameddig így van addig ez a mi csapatunk, Lanzával, Marcival, Laczkóval, Pölövel és Tömössel és mindenki mással együtt, én a magam nevében megyek továbbra is meccsekre egészen addig, míg ezt látom amit most (remélem a felcsút fc ellen is az utolsó leheletükig küzdeni fognak úgy, mint ahogyan én szurkolni).
      Végezetül pedig, visszatérve a Neked szánt gondolatra, minden továbbit lesz@rok, így azokat is, akiknek ez nem tetszik és inkább úgy vannak vele, hogy ha már nem sikerült kikaparni a gesztenyét maguknak, akkor inkább berohasztják az egész fát, gondolom hihetetlen üzleti és tulajdonosi tapasztalatod van, vagy egy brutál jó gömböd, ami megmondta Neked azt, mi okozza az anarchiát és mi nem. Tudod mit, ezt nem ettem meg, röviden, semmit nem tudsz a jövőről, csak a szád jár és akkor is üres fecsegés az egész .. Viszlát

     • Dzson Meklén

      @disqus_DXxJgIN8iZ:disqus (remélem másodszorra már megmaradhat a hozzászólásom, és nem kell úgy éreznem magam, mint ahogyan a meccsen lát minket az MLSZ … színház az egész világ …)
      Esküszöm annyira jól kevered a dolgokat, hogy az szinte már
      szórakoztató, de mondjad meg kérlek, hogy ugyan milyen olyan dolog
      történhet, amelyre nincsen felkészülve az a szurkoló, aki nem csak néz
      hanem lát is. De nem, ne is, ne mondjál semmit, mert semmi értelme nem
      lenne annak, hiszen ha bármilyen értelme lenne, és feltételezném hogy
      van annyi gógyid, hogy mindezt eltervezted, akkor azzal célod lett
      volna. Jelenleg mást azonban nem látok emögött, mint a hangulkeltést, de
      erre a végén még visszatérek Neked pár mondatig ;)
      Nézzük azonban a tényeket, kombináljunk egyet.
      Tavaly
      volt egy jó szezon, az összeszokottság volt a nyerő, ez várható volt,
      és szintén lehetett már érezni egy ideje, hogy az a csapat aki együtt
      tudja tartani a magot egy ideig, az nyerhet egy bajnokságot. Bravúr volt
      a javából, mindenki aki abban benne volt az zseniálisan csinálta amit
      csinált, játékos, edző, pályaedző, Hemi bá.
      Mi lett volna a további
      lépés? Tovább együtt tartani a teljes csapatot, igazolni nem is kellett
      volna, viszont Rossi távozása mentálisan ütött egyet a játékosoknak és
      mindenki másnak, ezt kár vitatni. Hogy ez miért így történt, és miért
      nem lát Hemi bá’ ebbe a csapatba többet, mint ami most van azt nehéz
      megítélni, nyilván a stabil és egyenletes növekedés mint egy üzlet
      esetén válasz lehetne, meglátjuk pár év múlva amikor először EL és új
      stadion lesz, akkor igazam lett-e.
      Mi van most?
      Az ütést érzi
      mindenki, új rendszert kell szokni, nincsenek kiegészítő és jól
      bevethető játékosok (cserék) jelenleg, akik a döntetlenre tudnának húzni
      egyet, így fáradunk, ergo ezt a szezont Hemi bá’ beáldozta rögtön az
      elején, hiszen volt egy kis érdeklődés, aki nem akarta tolni a szekeret a
      padról azt eladta jobb pénzért, mint amit kitermelt volna a szezonban,
      akiben nem volt meg a lendület azt elengedte.
      Mi lesz ezután?
      Semmi.
      Limit fölött nem lesz fizu, a tavalyi csapat a ,múlté, rövid a kispad
      és egyre rövidebb (sérülések és eladások), így egyelőre aki nézi és
      kijár a meccsekre azt tudja, ez idén nem lesz elég egy bajnoki címre,
      DE!!!
      Aki még itt van az meghal a pályán, akarnak, és ameddig így van
      addig ez a mi csapatunk, Lanzával, Marcival, Laczkóval, Pölövel és
      Tömössel és mindenki mással együtt, én a magam nevében megyek továbbra
      is meccsekre egészen addig, míg ezt látom amit most (remélem a felcsút
      fc ellen is az utolsó leheletükig küzdeni fognak úgy, mint ahogyan én
      szurkolni).
      Végezetül pedig, visszatérve a Neked szánt gondolatra,
      minden továbbit letrottyantok, így azokat is, akiknek ez nem tetszik és
      inkább úgy vannak vele, hogy ha már nem sikerült kikaparni a gesztenyét
      maguknak, akkor inkább berohasztják az egész fát, gondolom hihetetlen
      üzleti és tulajdonosi tapasztalatod van, vagy egy brutál jó gömböd, ami
      megmondta Neked azt, mi okozza az anarchiát és mi nem. Tudod mit, ezt
      nem ettem meg, röviden, semmit nem tudsz a jövőről, csak a szád jár és
      akkor is üres fecsegés az egész .. Viszlát
      Számomra pedig még pörög tovább a lemez, szól a zene, és amíg így van szeretném élvezni!

    • Tibor Fehér Első

     Akkor is megnyerjük legalább a kupát,baszd meg!

     • papparam

      :)

     • Latabár

      De meg ám!!
      Viszont arra azért kíváncsi leszek, ha mégsem nyerünk semmit, akkor hogyan fogsz itt megnyilvánulni, pl. játékosokról edzőről?!

      És akkor mi van, ha éppen nem akarom megb.szni?! (;

  • Pelso

   pls… ha már tudtok valamit, mi tart vissza, hogy megosszátok ?

   • Latabár

    Ha én bukok bele, az egy dolog! De másokat nem szívesen ránt magával az ember!
    És igazatok van! Sz.r ez így, mert szívesen megosztaná az ember amit tud, és akkor mindenki tisztán látna, de sajna nem lehet!
    Tudom, akkor meg kussoljunk!

    • 58914020 .

     Azért arra utalhatnál – főleg, hogy nicknév alatt írsz – , hogy milyen jellegű dologról van szó!!

     A játékosok és a Hemingway között, vagy menedzserek, vagy szövetségi szinten vannak problémák?

     • Latabár

      A problémák már meglévő problémák! Legalábbis a nagyobbik része.
      Csak hihetetlen módon felgyorsulnak, és generálódnak……

     • 58914020 .

      De milyen jellegűek, ember?

      Pénzügyi, vagy valami háttéralku?

     • Latabár

      Ahogy az írásaid olvasgatom, olybá tűnik nekem, hogy van egy kis rálátásod belső dolgokra Neked is….

     • Paal

      Ennél lehetnél egy kicsit konkrétabb.
      Tulajdonosi háttér változás, Hemy valós célkitűzései a szezonra, stadion, mint zsarolási eszköz. Adjál morzsákat!
      A felgyorsulás mit jelent, mi is megtudjuk heteken belül?

     • Sztefo

      Pont ez a baj az ilyen jellegű lebegtetéssel, h most már úgy gondolom, Lanza nem véletlenül mutogatott, és magyarázott, ha jól láttam a kispad felé a gólja után… Látszik az összefoglalóban is, h mérgesen magyaráz, és mutogat, és szerintem a kispad felé.

     • 58914020 .

      Szted az mutogatás volt Lanzától?

     • Pelso

      nagyon úgy nézett ki… kb, mint ahogy Rossi mutogatott a Vidi meccs után!

    • Pelso

     nem mondanám,h kussolj.
     de ennek nem sok értelme így… :/

     • Latabár

      Tudom. Igazad van!!!

      Célom az lett volna, hogy kevésbé találjuk meg pl. a játékosokat a jelenlegi, és az eljövendő időszakban, mert gyanítom annak az ideje jön el a színfalak mögött nem járatos, labilis érzelmű szurkertársaink számára.

     • Triton

      Nem lehet mindenki, olyan bennfentes infókkal ellátva mint Te. Az a szurkoló aki kijár meccsre azt értékeli amit lát, ettől még nem biztos, hogy “labilis”. Sejthet ezt-azt, de konkrétumok híján az alapján ítél amit tapasztal.

     • Latabár

      Akire nem megy rá a labilis ing, az természetesen ne vegye magára!
      Pontosan az lett volna a célom ezzel a konkrétumok nélküli katyfasszal, hogy amikor a szurkoló, éppen “tapasztalat alapján akar Ítélni”, és teletorokból anyázni, akkor előtte számoljon el 10-ig, közben gondolja át újra mit akar kiabálni…

    • Tibor Fehér Első

     A sztorid zavarosabb ,mint a nagybátyám bora.Mi a célod azt elarulhatod,Dzsémszbond?

     • Latabár

      Finom volt a pöri! (;

  • Sztefo

   Most csak úgy bedobtál valamit, h mindenki kombináljon, rettegjen, és sehol egy konkrétum?

   • Latabár

    Sajnos a konkrétummal kapcsolatban igazad van!
    Mondjuk azért rettegni nem kell, senki sem lesz főbe lőve! (;

    • Pelso

     helyesbítek a lenti visszafogott reakciómhoz képest :
     az ADMIN helyében törölném az ilyen kommenteket, amit kezdésnek bedobtál… !! :(

     • Latabár

      Tedd azt! Töröltesd!
      Azért azt megkérdezném miért is?! Sz.r a tudatlanság? Furdal kíváncsiság? Kulturálatlan vitát gerjesztettem itt? Belegázoltam valaki lelkivilágába? Rasszista voltam?
      Azokat a kommenteket, amelyek a játékosok között generálnak feszkót, vagy pl. a játékosra nézve sértő tartamú, azt miért nem indítványozod törlésre?!

     • Pelso

      leírtam fentebb, indulatok nélkül.
      “Sz.r a tudatlanság? ” no omment… max a tájékozatlanságról beszélhetünk ha nem akarjuk sértegetni 1mást.
      “Furdal kíváncsiság?” te tényleg szurkoló vagy ?
      szerintem komolytalan ez a szint…

  • Zoltán

   Laczkó Buksi igazából egy gyíkember, Latifu pedig King, csak másik emberbőrbe bújt bele. Arról nem is beszélek, hogy VdM valójában Rossi béta verziós klónja, azért nincs haja.

  • Tibor Fehér Első

   Szépen bedobtad a gumicsontot,hombre.

  • Döme Sanya

   Ezek után ki a pesszimista?

  • Szakáll

   Ennek a hozzászólásnak így mi értelme van?

  • CS.A.K.

   Szijjártó Petike átveszi a klubot?

   • Döme Sanya

    Jaj csak ne a Cibakházai Halász János.

  • Triton

   7 napja ezt írtad: “Hagyd már ezt! Neked a szar is ízetlen bakker!
   Ok, igazad van! “Kissé nehezen indul a motor”, de ennek ezer oka lehet. És emiatt pont nem akkor érdemes nyavalyogni, amikor edzőváltás volt, aki teljesen új játékrendszert akar megvalósítani számára tök ismeretlen játékosokkal; szerda-szombat meccs; stb.
   Miért nem valahogy így fejezed ki magad; – Brutális, hogy mentálisan, erőnlétileg milyen jól fel vannak építve ezek a játékosok a magyar mezőnyhöz képest! Míg más csapatok 60-70 perc után készen vannak, addig ezekben még mindig van szufla, és becsület!- Vagy valami hasonló módon is lelehetne ezt lereagálni! Már csak azért is, mert bajnokok lettünk, ill most sem ég a ház!
   Tehát, valamit jól csinál/-tak/nak eddig a srácok!”
   Azóta változott valami?

   • Latabár

    Hát, most épp az ezer okról beszéltem…
    És éppen ezért sajnálom a játékosokat, szurkolókat!
    Nem azon nyavalyogtam, hogy 55 kg a Tömös, vagy sz@rok vagyunk az első félidőben / mint pl a bejegyzésedet nagy lendülettel lájkoló fórumtársunk (: /

    csak kezd felpörögni a verkli. ennyi

    • CS.A.K.

     De milyen irányban, illetve milyen vonalon? Kiárusítják a legjobb játékosokat/elveszik Hemitől a Honvédot…mire számítsunk?

    • Triton

     Jó csak hét napja még azt mondtad, hogy “most sem ég a ház”. Azóta történt valami?

    • Döme Sanya

     Jaj csak nem Tömös még fogyásban van.

     • Pelso

      :D

  • papparam

   Ne köntörfalazz, az a baj, hogy elmegy Hemi? Vagy még ennél is nagyobb és nem lesz stadion? Vagy még ennél is nagyobb és elmegy Lanza? :)

   • Latabár

    ((((:

  • Szurkoló

   Tudom miről beszélsz de hamarosan borul a bili!

   • 58914020 .

    Igen, én is hallottam, durva lesz… Nagyon durva!!

    • CS.A.K.

     Ha ilyen jól értesültek vagytok, legalább azt mondanátok meg, milyen téren várható eme nagy borulás? Mi itt mindannyian aggódunk szeretett csapatunkért! Tulajváltás lesz?

     • 58914020 .

      Csak viccelek, fingom nincs, miről beszél

     • MB Kecskemét

      Ez már lassan olyan, mint Stephen King valamelyik rémregénye
      :D

     • Latabár

      ((:

     • CS.A.K.

      Nálam két “nagy borulás” variáció ütné ki a biztosítékot:
      1. El kell adnunk a legjobbjainkat (Eppel/Lanza/Kamber…)
      2. Heminek le kell adnia a szerelést és a klubot egy újabb játszótérre vágyó politikusnak.

      Ha ezek közül valamelyik, az valóban katasztrófa.

    • Laszka

     K1 kitörli a szamokat az emberek fejeböl? nem tudunk majd hamburgert rendelni? vagy sört?

   • Latabár

    Bízom benne, hogy valóban tudod!
    És akkor innentől kint leszel minden hazai meccsen / nem úgy mint itt 1-2 hozzászóló /, és kiállsz teljes mellszélességgel a csapat mellett, kizárólag biztatva őket!

    • Szurkoló

     Eddig is ott voltam sokszor idegenben is!

  • Csaba Horváth

   Nem tartom korrekt dolognak az ilyen félinformáció(nak sem mondható) megosztásokat. Ha valaki tud valami Kispestet érintő konkrét változást, eseményt, az írja le. Írja le, hogy új befektető, érdeklődnek ez meg az a játékos után, leveszik a porondról Bozsik felújítását, vagy bármi. De ez a “valami nagyon durva fog történni, amit nem mondhatod el”, az számomra az egyik leggusztustalanabb kommunikációs módszer. Akkor inkább ne mondj semmit, ha nem tudsz annyit sem mondani, hogy ez a dolog mivel kapcsolatos. Pláne, hogy Hemingway egyből tagad. Tehát a tagad, akkor kamu az információd, tehát akár el is mondhatod. :)

  • Granero

   “A problémák már meglévő problémák! Legalábbis a nagyobbik része. Csak hihetetlen módon felgyorsulnak, és generálódnak……”
   “A nemzetkozi helyzet fokozodik!”
   “Az oroszok mar a spajzban vannak”

   Rossz lehet ennyire unatkozni.

 • Döme Sanya

  Akkor már csak egy lehet, Lovrics is megsérült, és Hemi lesz felcsút ellen a középhátvéd.

  • Pelso

   sebességben nem biztos,h feltűnne váltás… :)

   • Latabár

    + az öreget nem lehet “befűzni..” (:

  • Latabár

   ((:
   Na végre valami poén Tőled, a nyavalygások után! (:

   • Pelso

    tartok tőle, hogy nem látod a bedobott “aggódós híred” súlyát, visszásságát… :(
    Honvédosként tudod, hogy milyen nulla a klubos kommunikáció, tudod, hogy milyen gáz a politika-foci reláció… és erre bedobsz 1 ilyen béna kommentet.
    és még “labilis” jelzővel illeted, akik rossz játék vagy béna játékosok láttán negatívan értékelnek és kevesebb az infójuk, mint neked!
    ez a blog -szerintem- a Honvédérzésről és a plusz infók/vélemények megosztásáról szól… kicsit szembementél ezekkel.

 • Pelso

  egy “értelmesebb” kérdés, mint a bedobott gumicsont….
  vajon Lanza kinek mutogatott a gólja után ??
  úgy nézett ki kb, mint ahogy Rossi mutogatott a Vidi meccset követően… :/

  • Latabár

   Nem sokkal “értelmesebb” kérdés, csak kisebb fajsúlyú. Viszont ebből is, ennek okáról is csak találgatások, feltételezések születnek!
   Tudsz valamit Lanzával kapcsolatban?

  • Latabár

   Egyébként jókat, és kulturáltan szoktál írni. csípem a hozzászólásaid!
   Persze semmi homi!! (:
   Csak tényként közöltem.

 • Sztefo

  Kedves Latabár meg bárki, aki tudja ezt a “nagyon durva”, “a háttérben történő gyökeres változásokat, ami sokkolni fogja a szurkolókat, játékosokat”, meg tudja mondani, mikor fog “borulni a bili”? Tehát mi egyszeri földi halandók, akik nem látunk bele olymposi magasságokból a klub életébe, CSAK rajongunk érte, mikor fogjuk konkrétan valamilyen hivatalos formában (pl honvedfc.hu) megtudni, h mi lesz ez az egetrengető változás? Ma? Holnap? Köv héten? Augusztus végén? 2042-ben???
  Kicsit felb@sztam az agyam…

  • Latabár

   Írtam, hogy “sokkolni fogja”? Gyökeres változásra emlékszem, meg sajnálomra!
   Nyuuuugiiii!
   Hát a tulajdonos Úr is lenyilatkozta már nem 1x, hogy idézem; Van az a pénz! Aztán ez holnap válik esedékessé, vagy 2042-ben, ki tudja?! (:

   • Sztefo

    Nincs időm visszapörgetni a kommenteket, fejből próbáltam idézni, bocs, ha rosszul.
    Ettől még a feldobott téma azt sugallja, h sokkolni fogja a szurkolókat, lett is emiatt comment cunami…

 • CS.A.K.

  Hemi mai blogja:

  Kémeim jelentik, hogy egy-két szurkolóink által látogatott chat oldalakon bizonyos „nem-kispesti” szurkolók rémhíreket terjesztenek. A cél, gondolom, zavart kelteni sorainkban. Semmi különleges nem történik. Ok nincs ezeknek a rémhíreknek hitelt adni. Ezeket azok terjesztik, akik nekünk rosszat akarnak. Nehogy már engedjük nekik!

  • Latabár

   Így bizony!

   • Csaba Horváth

    “Arra kérek mindenkit, a jövőben, ha lehet, még nagyobb szeretettel és toleranciával viseltessék a csapat mellett! ”
    Akkor ez el is magyarázhatod, hogy hogyan érted? Megviselte valamelyik játékost a kritika?