Még egy poszt Felcsútról, ám ez inkább a hőbörgősebb fajtából

Jól sikerült az egyeztetés, mert időközben RW is tolt egy hosszabb posztot, miközben kaparni kezdtem valamit. Sebaj, lett kettő. (Úgy tessék olvasni, hogy még nem tudom miről írt a kolléga, csak hirtelen megláttam a rendszerben, hogy keletkezett egy poszt, így magamat elraktam délutánra.) Ja, a meccs kibeszélése RW-nél (⇓⇓⇓), itt max a hőbörgés.

Miközben Pintér épp a bírót szidja, és hetven perc emberelőnyt kér számon rajta, diszkréten megkérdeznénk, hogy miért is nem Iványi vitte a meccset, amikor ő volt rá kijelölve, és miért az alapvonalra jelölt Bognár, akit alig találtak meg a Videoton elleni bajnoki döntőre? Iványi vélhetően ráért, sérült sem volt, alapvonali asszisztenst játszott a vendégtábor előtti kapunál. Ettől még lehet igaza Pintérnek, hogy Bobál hogy maradhatott a pályán (EvdM is érezte, félidőben lekapta inkább), csak épp annyira fura volt a körítés, hogy inkább ezt az egész bírózást hagyjuk – mert találnánk mi is bőven reklamálnivalót.

Pintér sirámaihoz kapcsolódva az pedig legyen az én hülyeségem, hogy képtelen vagyok bármit sajnálni, ami Felcsút, még ha véletlen méltánytalanság is éri őket. Egyszerűen az egész létük, viselkedésük, hátterük, modelljük annyira, de annyira megvetendő, hogy nem, nem tudom őket nem mérhetetlenül gyűlölni. Pont ezeket a méltánytalanságokat ne tudnák megvenni, lefizetni, törvényt hozni rá? Már így is nettó szarnak bármire, ami sport(érdek), miért pont az őket érő méltánytalanságokat ne iktatnák ki a rendszerből? Velünk az élen, akik mindezeket szóvá mertjük tenni jó hangosan, rigmusok formájában.

View this post on Instagram

<3

A post shared by Pistagram (@buhera) on

Egyébként ne feledjük, egy olyan klubról beszélünk, aki képtelen felfogni a helyét a világban, ahol saját magukat is sikerült addig szuggerálni, hogy puskásozhatnak, hogy a sajtósuk presztízsmeccsként jellemezheti a Honvéd ellenit, miközben ez a szó legalább egyenlő feleknek van fenntartva, és nem egy hazug és tolvaj bandának a saját kifosztottja viszonyára. Dávid és Góliát visszavágója még esetleg lehet presztízs, de Gavrilo Princip és Ferdinánd párosa már nem. (És akkor msot hagyjuk a helyi klubhonlap összefoglalóját a meccsről, mert ami elfér egy blogon, az mint hivatalos álláspont felvállalhatatlan. Konkrétan ez a banda csak nyüszíteni képes, mert se múltja, se jelenje, se értelme, se egy csepp történelme, amihez lehetne nyúlni, csak és kizárólag a hatalom egy perverz akarata alkotja a létének egyetlen értelmét kapaszkodóját. Ebből pedig több nem jöhet ki.)

A lényeg, hogy nyertünk, még ha kicsit mázlisan is, mert hiába voltak helyzeteink, ami kapura ment, az Danilovic védte be. Mindegy, ez legyen az ő baja.

Egyelőre nincs beágyazható videó a meccsről, csak az M4 Sport bővebb lére eresztett összefoglalója, abból viszont  – nyilván a bírók védelmében, hahahaha – hiányzik a Pintér által kiemelt rész.

Inkább kezdjük EvdM 4-3-3-as felállásával, ami nem kicsit volt bevállalós:

Gróf – Latifu, Bobál, Lovric, Laczkó – Nagy Geri, Herjeczki, Kamber – Danilo, Eppel, Lanzafame

Három csatár (Danilo minden sebesség nélkül) és egy Krisu mögöttük. Taps. Ehhez tökös edzőnek kell lenni, mert bőven van benne kockázat. Szinte odaadjuk a széleket (Danilo és Lanza? nyilván nem), hiányzunk méterben, kevesek vagyunk kilóban, viszont olyan orrnehezek, hogy ha ebből a brancsból csak két embernek megyeget a játék, akkor azt góloknak hívjuk jegyzőkönyvileg. (Bónusz, Laczkó – a múlt hét után akár azt is elfogadtam volna, ha Gergényi debütál balbunkóban.)

Félidőre az is kiderült, hogy a széleken tényleg kevesek vagyunk és Bobál is inkább maradjon az öltözőben, ami egy teljesen új felállást eredményezett:

Gróf – Baráth, Lovric, Deák – Latifu, Nagy Geri, Kamber, Laczkó – Herjeczki – Eppel, Lanzafame

Ami pedig nem más, mint a tavaly megszokott 3-5-2, két szűrővel, és három támadóval. Nem mondom, hogy ettől feljavult a játékunk, de legalább valamivel nyugodtabb lehetett az ember a lelátón. EvdM nem is cserélt többet a második félidőben, mondjuk miért is tette volna?

Hiszen van egy megörökölt, begyakorolt, a keret által ismert és jól játszott 3-5-2 a kezében, amihez bármikor nyúlhat, ha úgy alakul, és meg is teszi a nyúlást, mert még nem biztos a saját elképzelésében, csak szeretné átnyomni a kereten. Okos, nagyon okos. Nem páros lábbal az ajtónak, hanem fokozatosan.

Ennyike, mert nem akarok különösebben a meccsel foglalkozni azon túl, hogy keressük az új hangunkat, de valahogy mindig a régit találjuk meg. Sebaj, azzal eléggé hangosak voltunk.

Ahogy a vendégben is, és bár nem telt meg a szokásoktól eltérően, így is lehettünk ötszáz környékén, amit konkrétan képtelen lekövetni már évek óta a helyi büfé. Soha kevesebben, viszont mindig legalább negyed órákat a sorban töltve, hogy a nagy melegre való tekintettel gondoskodhassunk a folyadékbevitelünkről.

Pedig aztán arrafelé van pénz dögivel és profizmus is jócskán. Az egész stadionkörnyék rohadásig van befalazott toi-toi budikkal, épül az új sportcsarnok, mindenfelé mindenféle nagyon drága dolog, a VIP-ben és a tulajdonosi páholyokban biztos fürdik az ember a pezsgős kaviárban, csak épp a falu egyetlen apró része, ahol valaha tömeg előfordulhat, az a nyamvadék stadionjuk vendégoldala, ahová egyetlen sörcsapot voltak képesek letenni. Vendéglátás felcsúti módra, bravóka. (Az autógyilkos murvás bekötőről a vendégbe már nem is beszélve, oda valahogy nem jut a végtelen pénzből.)


Más. Én tényleg szeretem a viccet, meg úgy általában az iróniát, de ez a kényszeredett, húzzunk le róla még egy bőrt valamit olyan száninak tartom. (Nyilván Zalánka tudósít Felcsútról, nyilván a főnök iránti olthatatlan szerelemmel. És még mielőtt, nem, mi nem picsogunk, mint ahogy az alaplélektan Felcsúton és az egyéb csatolt részeken, hanem csak jelezzük, kinek hol a helye. Egy normális világban például nekik sehol, ahogy az állandó jellegű tettestársaknak és egyéb jellegű seggnyalóiknak sem szabadna létezniük, nemhogy tematizálniuk egy ország mindennapjait.)

(NSO)

Amúgy pedig csak remélni tudjuk, hogy az NSO riporterét nem vágják ki, mert meg merte kérdezni a felcsúti játékosoktól, hogy milyen nézők nélkül futballozni. Poór legalább elütötte egy viccel, majd elhalkult, mert ugye hirtelen nem tudta mit lehet mondani, meddig mehet el. Így teljesen komolytalan az egész, de tényleg.

“Még egy poszt Felcsútról, ám ez inkább a hőbörgősebb fajtából” bejegyzéshez 71 hozzászólás

  1. Akkor sem lenne igaza, ha véletlenül igaza lenne, mert a Vezér összelopott, szörnyszülött, névrabló-bitorló alakulatának edzője.

   1. okè ha kiàllitja Bobàlt akor a felcsuti gerinctelen fèrgektōl minimum 4 mehetett volna zuhanyozni de valahogy arra az oldalra nem.jutott sàrga…. Kètkezes lökések, sunyi odarugasok ès mehet tovabb… Tanuljanak meg focizni tisztessègesen ès a Pintèr kutya huzzon vissza a hal fa…ra ès ne pofàzzon feleslegesen…

    1. Kicsit talán túlzol, de megértem, mert utálatból teszed :-)

  2. nem is az a kérdés, hogy igaza van-e vagy sem, hanem, hogy elérte-e azt az ingerküszöböt a felcsúti sztori, ami fölött egyszerűen nem kell igazságtartalmakat vizsgálnunk, mert teljesen lényegtelen a maguk kreálta játékszabályok szerint.
   szerintem igen, ezért nem érdekel, hogy bobál pirosat érdemelt volna, majd érdekel esetleg az újpest ellen, akkor meg is vitatom magammal, talán még valami gyenge érvet is felhozok valamilyen oldal mellett, de most tényleg, egy felcsút ellen minek? komolyan képtelen vagyok rájuk ellenfélként tekinteni.

  3. A kiállítást illetően igaza van Pintyőnek.
   De! Az hogy sokkal jobban futballoztak….hát ez kimondottan kínos kijelentés volt.

   1. A meccs előtti interjúkban próbáltak a szájába adni egy pozitív mondatot a csatárainkról, de Pintér száját nem hagyhatja el ilyesmi. Kibújt valami olyasmivel, hogy ők nem foglalkoznak az ellenféllel, mindenki ellen ugyanúgy készülnek.

  4. Az elmaradt lap 0-0-nál történt a 28. percben. Vagyis a felcsútiaknak bőven lett volna még lehetősége gólt rúgni. Nem tették meg. Gondolom nem azért, mert morálisan szétzúzta őket a tény, hogy Bobál nem lett kiállítva. Vagy ha igen, akkor javaslom egy sport pszihológus alkalmazását. :D
   Amúgy pont előtte meg egy meg nem adott Lanza 11-s volt. Szóval semmi oka nincs Pintérnek sírni. Neki kurva jól jött ez a dolog, mert legalább volt mire fogni a vereséget. :)

 1. A múlt heti gólöröm elemzők viszont megnyugodhatnak…Lanza és Marci feltűnően együtt örült a 2. gólnak…
  olvassák a blogot ezekszerint :D

 2. Ki közvetíti a Loki-Fradit? Ez az idióta a Loki kontráiról meg arról pampog, hogy a Fradinak nem ízlik a Loki “védekezése”, miközben a Loki támadta végig a félidőt…

  1. ki más közvetítené a fradika meccsét, mint ifj knézy jenő, a marha…

  1. Wow. Egymillió euró. Kíváncsi vagyok, hogy kivásárolják-e, illetve, ha igen, ezért a pénzért kit hoz helyette.

   1. Engem nem izgat az összeg, nem látok rá semmi garanciát, hogy az ilyen bevételeknek legalább egy részét Hemingway visszaforgatja a csapatba. Gazdit viszont nagyon sajnálnám, nálam helye lenne a kezdőben

    1. Nálam is. De egy millióért el kell adni, nem lehet kérdés. Eppel, Lanza, Nagy Geri, Bobál D, Kamber pótolhatatlan. Más nem, ennyiért.

     1. Nem én kapom a pénzt, gondolom, nem is te. Akkor meg nem mindegy, hogy öt forint vagy 300 milla? :)

     2. Igen, így van. Csak a csapatot fent kell tartani és ez sok pénzbe kerül. Pénzünk nekünk csak úgy lesz, ha valakit eladunk. Csak olyat tudunk eladni, aki iránt van kereslet, akiért fizetnek. Ö most ilyen. Magyarországról nem nagyon visznek el játékost 1-2 milliónál többért. És az nem szavatolt, Gazdagért sem a jövöben. Ezért gondolom, hogy ennyiért el kell adni. Ez van, sajnos, ma a foci üzlet. Szar, modern foci.

      1. A Boss esetleg szponzortól is megpróbálhatna pénzt szerezni. Tudom, vad ötlet. Az MTK II leszünk, talán ha náluk ügyesebben csináljuk, akkor kisebb hullámvölgyekkel a törvényszerű rossz időszakokban. A legügyesebbeket elviszik 15-16 évesen, vagy legkésőbb 1-2 év felnőttcsapat után, és máshol futják a legjobb éveiket. Ez kivételes esetben külföld, de a bajnokcsapatunból még csak nem is a Fradi-Vidi, hanem Felisút meg Mezőkövesd is röhögve mazsolázgat. Na ezt nem akarta Rossi, ebben a modellben félévente új csapatot kell építeni, és semmi jövőkép. Rövidesen az nb1 tele lesz a kedvenceinkkel, mi meg építkezés-erősítés helyett évente lecseréljük a fél csapatot, és hol tudjuk velük tartani a lépést (mint mostanában), hol nem. Értem én, hogy ahogy most működik a Honvéd, ennyiért el kell adni a 20-21 éves tehetségeinket, csak nem tetszik ez a helyzet. És félek, hogy Hemingway számára ez a modell volt a cél az mfa-val. Nevelőegyesület, júnó. Szerintem meg nevelőegyesületnek vegye meg a REAC-ot vagy a Csepelt

       1. A magyar fociban nincs igazi szponzor, azt hiszem ez mindenki számára világos. Irányított szponzorok vannak, akiket nem hozzánk irányítanak ebben a politikai közegben. Igen, ez az Mtk modell, szerencsével az Ajax modell vagy Dortmund akik azert minden évben a bajnoki címért mennek. Aztán elviszik tölük mondjuk Lewandovskit vagy Götzét. És nem külföldre, hanem a legnagyobb, gazdagabb riválishoz. A vezetöségnek ezt látnia kell, az dönt, hogy mennyi pénzt forgat vissza az eladások után a csapatba. Úgy beszélsz a felcsútrol és a Mezökövesdröl, mintha nem tudnád, hogy kb 3-4 szer annyi pénzböl gazdálkodnak, mint mi. A kövesdiek azért nem Lanzát vagy Eppelt vitték el, hanem egy tehetséget, akiböl lehet jó kis spíler, de lehet simán tucatjátékos is. A felcsút a vidi meg a fradi, amíg ez a politikai akarat, azt visz el bárkitöl, akit akar. Jó, Hemy megveszi a csepelt. Ki veszi meg a Honvédot? Nem tolonganak sem a vevök, sem a befektetök. De ha tudsz ilyet, kelrlek irányítsd a csapathoz. Én lennék a legboldogabb, ha újra mi lennénk Magyarország leggazdagabb csapata és elhoznánk mondjuk Vargát a fradiból.

        1. Persze, sokmindenben egyetértek. De ez a nincs szponzor-sztori kamu. Minden klubnak van (nem csak a fiúk holdudvarába tartozóknak), csak nekünk nincs 11 éve. Akkor se volt, mikor nem állambácsi sakkozott a befolyása alá tartozó cégekkel/klubokkal. Akkor mivel magyarázta Hemi? Ha jól emlékszem, olyan is volt, akit ő küldött tovább a Fradihoz, mondván, túl kicsi. Talán túl sokra tartja a portékáját GFH, talán nem akarja, hogy más is belelásson a pénzmozgásokba, talán nem hajlandó visszacsorgatni a kapott pénzből (bár ez nekem túl rózsaszínű magyarázat), a fene tudja

         1. Nem tudom, nem voltam ott, de ezek az elhajtott szponzorok nekem a városi legendák körébe tartoznak. Mondj nekem egy komoly befektetöt, akit Hemi elküldött. De konkrétan.Nem tudom elképzelni, az annyira nem ö lenne. Holdudvar? Háát, nem akarlak elkeseriteni, de a Paks, Ujpest, Haladás, Vasas, Honvéd ötösön kivül minden NB1 es csapat oda tartozik.És az a határvonal még ezekél is nagyon vékony.Eze közül melyiknél is jobb, mint nálunk? Melyikkel cserénél tiszta szivvel?

          1. Szponzorokról beszéltünk, tudtommal az összesnek van, rajtunk kívül. Az elküldött szponzorról maga GFH írt vmikor egy blogjában

          2. Én is arról beszélek Mondjuk, hogy ezek a csapatok nem tartoznak a holdudvarhoz, tehát nem irányitott szponzorok vannak. És? Cserélnél bármelyikkel? Mivel vannak elörébb a szponzoraikkal? Mi más modellel próbálkozunk, és egyelöre jobban állunk, mint ök. Tehát Heminek igaza van ebben is. Szponzor és szponzor között is van különbség. Ne adjuk már el a Honvéd mezt két kifliért.Ne értsd félre,nem Hemit védem.Van hibája, nem is kevés.Mint neked és nekem is. De végtelenül reálisan látja a dolgokat. És sokat köszönhet neki a Honvéd. Lásd Tatabánya, Szeged, Eger, Györ stb stb..

          3. Ha mar szponzorok most eppen a Penny Market dontott ugy, hogy mindenkeppen a fagyit kell tamogatniuk :/
           http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/ftc-ujabb-nagy-nevvel-bovult-a-tamogatoi-kor-2585217

           Indoklas:
           „Két tradicionális partner talált egymásra, a Fradit ugyanis 1899-ben, míg a mi anyavállalatunkat 1927-ben alapították. Ráadásul nagyon közel áll hozzánk az FTC szellemisége, az Erkölcs, Erő, Egyetértés olyan jelszavak, amelyeket a mi cégünk is képvisel – vélekedett Jens-Thilo Krieger, a Penny Market Kft. ügyvezető igazgatója.”

           Rohej. Nem tudom elkepzelni, hogy H. nemet mondana egy ilyen tamogatonak, ha Kispestre akarnanak jonni.

      2. Ezt kérdezd meg a managerétöl, ne tölem. Gondolom nincs ilyen szintü külföldi ajánlata. Egy jó meccs miatt nem áll itt mondjuk a Barca, hogy vigye Neymar helyére. Egyelöre ö külföldön ismeretlen focista, akiért senki nem fizet ennyi pénzt. Igazad van amúgy a Geris dologban, Gazdagot még kellene építgetni pár évig és utána eladni külföldre jobb pénzért. De a Honvédnak, sajnos a müködéshez kell a pénz, mi nem kapunk csak úgy négy milliárdot évente az államtól.Mi van, ha nem sikerül felépíteni, megsérül, visszaesik?Bajnokcsapat vagyunk, most kapósak a játékosaink, most tudunk pénzt szerezni belölük. Az elmúlt tíz évben nem sok tehetséget adtunk el jó pénzért. Hemy ezt így nézi szerintem. És ez a realitás, sajnos. És a játekosok sem mondják, hogy ök bizony maradnának, hogy építgessük öket. botka sem mondta, prosszer sem, Koszta sem és ezek szerint Gazdag sem. A sokkal jobb pénzért váltanak. Még akkor is,ha egészen biztosan látják, hogy máshol sokkal inkább elkallódhatnak. Egyelöre botka, prosszer, Koszta sem váltotta meg a világot, söt, visszaestek. Gondolom, Dani is látja. De újra írom, ez a szar, modern foci. Üzlet, pénz.

       1. Abszolút egyetértek, olyan könnyen utasíthatjuk vissza Hemi nevében a százmilliókat. Pedig ha mindenki itt maradt volna, most hányadik támadó lenne Prosser pl? Geriért sem tolonganak a külföldi csapatok – szerencsére, ö legalább akar is a Honvédban játszani.

        1. Gerit nem adjuk. Igazi honvédszivü kis kullancs. :-) Mellesleg a posztján a legjobb a mennyeiben. Igy van, a távozók közül egyedül a botka lenne kezdö. A többiek 10-15 perces meg idöhúzó cserék. Az kinek lenne jó? Honvédnak? Játékosnak?

         1. Ha botka marad, Kingecske be sem kerül. Rossinál sem. EVMnél meg föleg. botka jó játékos, az vitathatatlan. A mostani gyengébb teljesitményét meg köszönje a fradista süllyesztönek, ö vágyott oda. Remélem, jövöre majd kiszoritja egy harmadik ligás német vagy brazi.

       2. Valamilyen fura módon, akik elmentek Endi és Proszi és Koszta ebben a csapatban játszott jól. Ma már a jó játék egyikükről sem mondható el….Endi már nem úgy mozog, stabilitása nem olyan mint itt volt, Proszi repült, gólokat lőtt, mindenkit lehagyott a széleken, jól adott be, most semmi ilyet nem tapasztalunk. Herjeczky a következőt már belövi, Tömöske jó lesz, Deák már most az volt, Laczkó meg hol nem jó, hol meg nem, de játszott már jól is. Dani marad, kamu volt az egész. Jobban is teszi, mert ha elmegy, úgy járhat mint a többiek….(ez feltétlen bizalom, játékstílus, taktika és csapatfüggő). Visszatérve a csúti meccsre, Radót sajnálom, de ő kezdte….

     3. 1 millió euróert biztos nem az. Annyit egyszerűen nem ér. Ha érne, akkor 21 éves korára alapembernek kellene lennie a válogatottban is.

     4. mi lenne az az összeg aminél már nem lenne hülyeség? ok, hogy “egy bajnokcsapat 21 éves középpályása”, de én pl nagy gondban lennék, ha az emlékezetes megoldásaiból, góljaiból (na jó, ez övön aluli) és gólpasszaiból kéne fejből példákat hoznom.

    2. ez így jól hangzik, de reálisan nézve hemi bá sosem fogja visszakapni azt a pénzt amit stadionra/akadémiára költött…

      1. a stadiont kb 1 milliárdból hozta rendbe, 2006 óta összesen kb 3 milliárd forint az, amivel nem tud elszámolni a családja felé, mert a Honvédra költötte

       1. és mennyiért adta vissza a stadiont állambának? :) amúgy nem tudom, honnan a fenti összeg, kétkedve is fogadom, de persze akár igaz is lehet

        1. én nem tudok róla, hogy az államé lenne a Bozsik. Egyébként mindkét összeg korábbi interjúkból van. Az eredeti felvetésedre reagálva, ha Hemingway nem akar a saját pénzéből minden évben százmilliókat belerakni a csapatba, akkor nem tehet mást, mint hogy visszaforgatja a pénzt a klubba. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy játékosokat igazolunk, vagy növeljük a fizetéseket, hanem az általános klub büdzsé fenntartásához használjuk fel. Az mlsz által biztosított normatívát is csak az a csapat kapja meg, aki ugyanannyi összeget saját forrásból berak. Ez kb 200-300 millió forint. Tekintve, hogy nincs szponzorunk, ez a pénz jórészt játékoseladásból termelhető ki. Legalábbis egy olyan klubnál, ahol önfenntartó modellt szeretnének kialakítani, hogy ne a Bonbon Hemingway üzleti eredményétől függjön, hogy a következő évben be tud-e adni a csapat licenszkérelmet.

         1. Még 2014-ben visszavásárolták a stadiót, amikor bekerült a stadionépítési programba. Értem én az önfenntartó modellt, fasza is meg minden, nagyon helyes. Csak ugye visszatérő alapvetésként tekintünk arra, hogy nincs szponzor, ami nekem továbbra is visszás, akármennyire ismerem a nehézségeket. A jelen helyzetet jól vázoltad, én korábbi hsz-ban azt próbáltam hangsúlyozni, hogy félek, Hemingwaynek ez nem egy állomás a további fejlődés felé, hanem ez a modell volt a célja. Nevelőegyesületként ellenni, ha még siker is összejön mellé, az csak plusz, de nem az a legfontosabb. Amiből az egész vita kibukott részemről: viccesnek tartom, ha a tulajon kívül bárkit is érdekel, hogy egy értékes játékosunkért ennyit vagy annyit ad egy rivális klub. Szerintem – cáfoljon rá! – Hemingway akkor sem tenne bele a Honvédba többet az általa mindenképpen szükségesnek vélt összegnél, ha Gazdagért 200 ezret, vagy ha 10 millát adna bárki. Innentől kezdve nekünk nem mindegy, mennyit adnak érte?

 3. Ebben a posztban tökéletesen összefoglaltad, amit én érzek a felcsúti történet kapcsán. Kösz, hogy leírtad.

 4. Szeretett Honvéd-drukker nevelőapám temetésének napján méltó megemlékezés volt ez a győzelem a névrablók felett.

 5. “A második félidőben pedig Eppel embert fogott…”
  Úgy rémlik, hogy a Paksban talán egy évig középső védőt játszott.

 6. Mi van akkor, ha egy megfelelő helyről, jön egy megfelelő telefon Hemingway részére….
  Elhangik benne, hogy mondjuk a Market mondjuk nagyon szeretné megépíteni az Új Bozsik stadiont, egy nagyon jó pályázatot fog benyujtani, de itt van ez a Gazdag gyerek………, lehet,hogy feljutunk az EL főtáblára, a magyar landarúgás érdeke is azt kívánná Mr. Hemingway, hogy egy méltányos összeget mondjon végezetül……
  Erre mit lehet lépni??

  1. ha valóban méltányos az összeg, akkor nem kell különösebben győzködni Hemit telefonokkal, meg stadionnal. Ahogy mondta egyszer, mindenki eladó, ha kifizetik érte a klub által gondolt összeget.

  2. Ha ezt rögzíti, a sajtó nagyot tudna rajta csámcsogni. Amúgy Hemit olyan üzletembernek gondolnám, aki ki tudná magát vágni egy ilyen helyzetből.

 7. Gyenge a fizikuma, állandóan sérült.
  Megmarad örökös tehetségnek, nem nyújt semmi extrát egy ideje, ráadásul úgy néz ki, mint egy 16 éves gyerek…

 8. Ha menni akar, menjen, mert ha marad akkor sem lesz már nálunk igazi csapatjátékos.

 9. “Nekem úgy tűnt, hogy Danilo középpályás volt, nem csatár.
  Lanza és Eppel a szokásos módon játszottak elől, középen pedig a négy középpályás, a két oldalt Herjeczkivel és Daniloval.”

  teljesen igazad van, nem kell javítani magad.
  úgy álltunk föl kezdőbe ahogy írtad. higgy nyugodtan a szemednek!
  aztán az első félidő közepe után herjeczki középre húzódott a 2 csatár (eppel és lanza) mögé.

 10. Azt egyébként honnan lehet tudni h nem volt tele a vendég? Ugyanis egy érdekes dolgot fedeztem fel.
  Kb 2 órával a meccs előtt néztem jegy.hu-n és volt vagy 180 szabad hely még. 20 perccel a kezdés elött egy tömött, hosszú sor állt a pénztárnál. Aztán a meccs 20. Perce körül, amikorra sztem már több ember volt a szektorban, mint amennyi szék, kíváncsiságból megint megnéztem és furcsa módon szinte tök ugyanazt az állapotot mutatta a rendszer.
  Ja, a mobilos leolvasás a könyezetemben senkinek nem sikerült, mindenkinek az egyik biztonsági húzta le.

  1. A penztaros holgy jelzese alapjan mi vettuk meg az utolso elotti jegyet a hosszanti lelatora. Valamiert en is raneztem odabenn az mlsz honlapra es ugyanezt tapasztaltam, mint amit irtal. Sokan jottek at a hosszantira, a lepcsokon es a korlat mellett is sokan alltak, ami nem hivatalos ferohely. Szerintem a hivatalos vendeg ferohelyek mind elfogytak, de kevesebben voltunk, mint legutobb. Akkor nekunk csak a hazaiba jutott.

   1. A pénztáros néni azt mondta, hogy az utolsó jegyet nekem adta el a 3H szektorba (ez volt a hosszanti), mindez kb 19 órakor. 20 óra körül már csak hazaiba adtak jegyet.
    A “mindenki tudja már…” előtti “üljetek már le!” vicces volt, mert a szektor közepe tömve volt, nehéz volt a leülés/ guggolás :)

 11. Mi lehetett szombaton Bobállal? Valahogy nem fér bele a róla kialakított képbe a szombati játéka. Most nem a sárga lapokra gondolok, hanem hogy a csapatra nézve volt “életveszélyes”, ilyen gyengén futballozni még sosem láttam. Az első gól utáni percben akkora luftot rúgott az öt és felesen belül, hogy majdnem hanyatt vágódott, a csapat meg kishíján gólt kapott (Poórnak köszönhetően mégsem)… Lehet, annyira akart, hogy túlpörgött?

  1. Én itt a blog kommentek között is leírtam már, h úgy láttam a Balmaz elleni itthoni meccsen a stadionban élőben, h lassabban mozog, mint egy évvel ezelőtt. Én arra gyanakszom, felpakoltak vagy felpakoltatnak rá éppen pár kiló izmot, és esetleg ettől be van savasodva. Nem tudom, de a Balmaz ellen is volt feltűnően rossz helyezkedése, mert lassabban reagált egy-két játékhelyzetre. Remélem ez van, mert akkor egy idő után már újra a régi lesz.
   Ha más az ok, akkor szerintem gond van.

   1. Hát az tuti, hogy nem felejtett el focizni, tuti hamar visszaszerzi a formáját.

   2. A barátnője van rá rossz hatással mondhatjuk Csak szimplán sàrkán szegény barátnője van aki szegénynek a teljes energiakészletét elszívja, a Westendben láttam őket.. hát mit mondjak, nem Bobál hordja a nadrágot!

    1. Ha tényleg ez az ok, akkor sürgősen ki kell dobnia a csajt… :)

  1. Nem sikerült összeszámolnia, hogy nálunk is pont három légiós játszott…

 12. Egy biztos, új edzőnk (ki kéne már találni valami jó nevet neki!) már nemegyszer jól nyúlt bele a meccsbe! Én kedvelem!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.