Úgy elszoktam ettől, hogy meg vagyok zavarodva: vereségről kell posztolnom!

Előrebocsátom, mielőtt mindenki a pokolba kívánna, hogy kevés dolgot utálok jobban, mint engem ért kudarc után a kincstári optimizmust hallgatni – így gyanítom olvasóink sem arra kíváncsiak, hogy a „nem történt semmi baj”, „ez még belefér”, „jobb ma egy pofon, mint holnap egy méretes zakó”, „időben jött az ébresztő” jellegű lózungokat szórjam a szombat éjszakában. Erről nem is lesz szó, ígérem, de az is biztos: a legmélyebb depresszióm sem vett még erőt rajtam. És ahogy látom, a publikumon sem, hisz decens, 20 perces pacsizás búcsúztatta a vert sereget. Mi lett volna itt, ha még győzünk is?

Több kommentelő megfeddett szokásos – és már unalmasnak tűnhető, de igazából csak védjegyszerű – óvatoskodásom miatt a beharang kapcsán. Be kell valljam pedig, pesszimizmusom egy kicsit kamuszagú volt, mert én is győzelemben bizakodtam, csak hát a Bohócligát ismerve semmilyen sorozat nem tart örökké, és az utóbbi hetek szerencsés meccseiért egyszer benyújtják odafönn a számlát (odafönn most = az Ég, nem pedig ők – bár azért Szabó Zsoltot utóbbiak küldték, hehe). Hát, be is nyújtották. Most nem jött Dark vagy Kamber vagy Lanza a végén, ellenben jött egy DVSC kegyelemdöfés – harmadik helyzetükből a harmadik góljuk. Jobb családoknál erre azt mondják: bázzeg.

Hanta a meccs végén generózusan közölte: magára vállalja Salvatorével együtt a vereséget, hisz a meccs előtti Gurigázáskor túl délczegen közölték, hogy sima hazai siker jön, hiába húztuk a szánkat Ábellel, hogy ez sose jelent jót. Apu Szarvas csárda téri helyszíni jelentése szerint (most egy lőrinci baráttól érkezett a meccsre a derék felmenő) Gyuri úr is piruettezett a prognózisrolleren, és egy biztos hazai 3:1-et jósolt. Úgyhogy még én voltam a legvisszafogottabb a karmás hülyeségeimmel a reggeli behariban, ezért volt hát a bűnbánó fantai ábrázat a lefújáskor. Nem mintha tényleg ők tehetnének róla, mondja a józan énem, nem, a lóf.szt nem, ezt pedig a babonás.

Célunk ma is csak egy volt, igaz, az nem jött össze. Azért a drapi büszkén feszült az elő Korzó- és Tribünlegenda kispesti orczák között (fotó: Loctite)

Komolyra fordítva, az igazi bűnös a helyzetkihasználás volt. Már megint. EvdM hollandi támadás-fetisiszta taktikájához képest, valljuk meg, a gólgazdagságunk valójában nem dareioszi (rendre: 2, 2, 2, 2, 2, 2 az eddigi hat rundóban), így ha egyszer belefutunk egy olyan ellenfélbe, aki kettőnél többször mattolja Gróf urat, akkor ott szopellinó jöhet. Hát ma megjött.

Az első félidő ennek ellenére nekem tetszett. Majdhogynem a legjobban az eddigi EvdM meccsek közül (leszámítva a Diók elleni heroikus második etapot). Szőttük a támadásokat, nem csak ívelgetés ment, és bár az a szövés inkább csak szövögetés volt, azért domináltunk, és nem is annyira vészesen meddőn. Herczeg Bandi bát kedveljük, dicsérjük ruhatárát, mely alapján ma szimpatikus hajdúháti buszvezetőnek öltözött a Debrecen-Létavértes viszonylatról, olyan ingben, mely bizonyítja, a slimfit a Hajdúságban még mindig max úri huncutság. Nálunk a debütáns Banó-Szabó jól játszotta meg a zsugákat, igaz, brutálbiztosra ment mindig, nem nagyon vállalva fel váratlan húzást, Geri meghallgatva múlt heti sirámom, bátrabban passzolt felfele, Kamber is, de ő szokás szerint (és külön idei szokása szerint) elég szertelenül, sok hibával. Elöl Eppel és Lanza is sztenderdet hozott, utóbbi azért 10 percenként a sztenderdre rátéve a zsenit is, pl. ollózással. Hátul a védelem meg biztos volt.

Mondanám, ha az egy kulcsszituban nem hibázunk. De hibáztunk. Boti szerelt későn, tizi, bár Doki barátom viber-tájékoztatása szerint véleményes ítélet volt. Persze a másik oldalon 5 perc múlva Kamber véleményes földre vitele már nem volt az Szabó spori szerint – de ne bírózzunk, ahogy az egyszeri bohócliger edző mondaná. A Loki mindenesetre köszönte szépen, Tőzsér beverte, majd csöndesítette az északi kanyart a cívis gazember, Dániel, szégyelld magad :) .

A második játékrészre a szokott EvdM-es fordítást vártuk, és a 60. percre egyre erősödő nyomásunk góllá érett végre, Eppel Marci érkezett mintaszerűen a szokott beívelésre és szögelt etalonfejest az addig remekül védő exünk, Nagy Sanyi hálójába, 1:1, meglesz a fordítás, éreztem ekkor. Erre pár perc múlva a cívisek tankcsoktárja kiharcol oldalt egy szabit, Tőzsér ráveri, Gróf a röviden labdával együtt bedől, valszeg bentről ütve azt vissza, de a kipattantót is beverik a hurkások, 1:2. Ez gyors volt.

Innentől összeszorított fogú utolsó 20 perces küzdelem, lesérülő Lanzával, a félidőben Laczkót váltó Danipaci mellett már Lovreszt cserélő Darkkal is a pályán, három tank elöl, mögöttük a sántikáló Lanza, aki majdnem így is teker egy gólt, de ma nem, Nagy Sanyi ugyanúgy ihletett formában véd, mint tavasszal a Gyirmót színeiben ugyanitt. Imádom…

Sajnos a vége már tényleg szenvedés, Latifu minden második beadása térdmagasságban jön be, Nagy Geri rosszul passzol, Bobál röviden ível, Kamber gyertyát rúg, a lesérült Banó-Szabó helyén Tömös egy jó elfutást leszámítva súlytalan, szegény, pedig most bátrabban küzd, mint eddig. Ma nem jön össze semmi, ez van. Herczeg Bandi bá, akit az első félidőben még egy czukor arcnak véltem, kezd veszíteni bájából, ahogy a Loki közelít a három pontja felé, „Ültessétek már le ezt a vén bohócot” rikoltja mellettem valaki az egyik herczegi gesztikulációs show alkalmával, végül egy borízű „Herczeg, te szar” zárja le a jobb sorsra érdemes hajdúsági trénerlegenda aznapi Korzós megítélés-fejlődését.

És ez még mind semmi, tessék – szól a Bozsik fölött sötétített SZTK-szemüvegében Peterdi Pál egykori humorista- (és ágens-) czukk, mert bíz egy kontrából még grundfocisan beköszön a Debrecen, kész, vége. Kikaptunk. Nézek ki a fejemből, nézünk ki a fejünkből, Öcs, Fanta, Salvatore, Ábelloctite, Gyuri, Hanta teológus családismerősei, Apu, Pinokkió mester, Totó és kis unokaöccse. Mindenki. Mi, aki 24 év alatt totál hozzászoktunk a soros hazai lyukra futásokhoz – most fél év alatt totálisan elszoktunk mindettől.

Hja, a jót könnyű megszokni. Mennyire igaz!

A közönség azért nem esik kétségbe, ha nem is vas-, de erős taps, pacsi a Kanyarnál és pacsi a Korzónál, a játékosok percekig osztják a szignókat és a közös fotókat, nincs itt baj, a hangulat maradt az utóbbi hetekbeli, meglepetésemre még a Korzón is, mert a Kanyar jófejségén nem lepődök meg. Remélem, sokáig kitart ez a jó hozzáállás.

Egy Buksi-fan Genovából. Hihetetlen. (fotó: Loctite)

Kikaptunk, ez tény, de lehet, hogy jobb most, mit a szünet után. Most, akármilyen banálisan is hangzik, de lehet sorokat rendezni, hogy a góllövés is induljon be jobban, hogy a támadójáték ne döcögjön, hogy edző és csapat még jobban összeálljon. Örvendezni nem kell, de vészharangot kongatni sem.

Ha belegondolok, hogy idén április 22-én, egy hűvös tavaszi este élhettem át utoljára a „vert kispesti” életérzést, amikor is a Barba Negrában az utolsó előzenekar alatt egyedül állva oldalt egy kivetítőnél néztem, amint Lanza kihagyja a tizenegyest a Vasas ellen és belül valami felsajdult bennem, hogy elment a bajnokság, a Vasas lesz a befutó a surranó pályán, és szomorúan elindultam a küzdőtérre, hogy a DT legalább kiverje a fejemből a fájdalmat (majdnem ki is verték, a Dark Tranquillity a könnyűzene Kispest-Honvédja, a szerk.), szóval ha akkor valaki odajön hozzám, és közli, hogy legközelebb bajnoki vereség az új szezon 7. fordulójában jön, a következő ötöt amúgy zsinórban nyeritek és bajnokok lesztek, hát elküldöm az illetőt a pszichiátriára, vagy besírok. Ehhez képest mindez megtörtént, tényleg ötöt nyertünk zsinórban, tényleg bajnokok lettünk, és tényleg az új szezon hetedik körében jött az első roller. Innen nézve azért nagyon nem állunk cudarul! Szóval a végén csak előveszem azt a kincstárit, és azt mondom, amit a végén Hanta is: valamikor úgyis ki kellett kapni, akkor már inkább most a szünet előtt, rendezhetjük hát a sorokat, Pakson a szokásos szenvedést pedig meg kell próbálni kihozni a maximumra. Mármint eredményileg, nem szenvedésileg. Addig is, és minimum jövő májusig pedig: BAJNOKCSAPAT!

S tudjátok mit? Hátha még azután is!

“Úgy elszoktam ettől, hogy meg vagyok zavarodva: vereségről kell posztolnom!” bejegyzéshez 109 hozzászólás

 1. Ahogyan azt sem értettem, hogy nyertünk az újpest ellen, de hogy ma hogy kapott ki a csapat??? Helyzeteket be kell rúgni és kész! EvdM megint lapott húzott 19-re, nem mindig fog ez bejönni, ma sajnos nem, pedig jó lenne már végre végig vezetve nyerni. Tetszett mikor Eppel-Lanza-Danilo is a pályán volt, azért ez igen CSAK szép támadósor. Lanza egy ISTEN, de jó hogy nálunk játszik. Kabangu viszont ma is bebizonyította, hogy ügyetlen szegény, ami az ereje, hogy talán még CR7-nél is magasabbra tud ugrani :-)
  Pakson egy szenvedős 3pontnak nagyon tudnék örülni.
  CSAK!!!

 2. Valahol igaza van. Nagyon hiányzik Ilyenke King a szélről… viszont naggyá tettük Nagyot.

 3. A tizit a hatalom adta, valós szabálytalanság nélkül, debreceni kezezés nem kezezés és még sorolhatnám a bíró baromságait. Nem ezen ment el a meccs. Jókor jött a vereség, talán kicsit nevelő célzattal kaptuk:
  1, az első félidő is félidő
  2, Tőzsér is megmondta, felívelünk, persze, ez nem a Barca, de azért kicsit erősödhetnénk gurigában és földharcban is..
  3, Gróf ezen a meccsen nem volt elég jó.(nem a tiziről beszélek)

  Na a Tőzsér, ne eressze itt bő lére a dumát, mikor hazajött lézengett két évig a pályákon…Azért mert kaptak egy tizit és Ő berúgta, nem kell itt az észt osztani. Tavasszal 5:2 -re osztottuk le a fejüket…
  ismeretlen költő sorai a XXI. századból
  “Szerénységed unod már?
  Szívlapát a sarkon vár!”

  1. Éna tribünön úgy láttam, h miután a debreceni játékos bűn rosszul vette át a labdát, utána hatalmasat ugrott, h eladja a szitut a bírónak…
   Mondjuk Botinak nem kellett volna hozzá érnie, ha érzékelte esetleg a rossz labdaátvételt. Majd megnézem az összefoglalóban.

   1. Erről az egészről nem Boti tehet, hanem a faszfej bíró. Mi az h fexik a földön valaki, a másik belerúg és még ő kap tizit. Láttam már hasonló eseteket a bohócligán kívül, de ezt normális bíró nem eszi meg, csak az aki meg van fizetve.

    Más: ezt a Szatmári nevű erőverőt meg el kéne küldeni K1-be, ilyen durva hapsi van egy pár a, hogy csak Iszlai, Lipták, Elek nevű egyedeket ne soroljam…

    1. Ne legyünk már Pintér Attilák. A biróval semmi gond nem volt tegnap. A 11 simán adható volt, Boti mit akart ott? Persze, rájátszott a debreceni, de igy nem próbálunk szerelni a 16oson belül. Gróf nem volt elég jó? Ezt nem értem. Volt 2-3 nagy bravúrja, mondjuk mikor a debreceni futónéger végigszaladta a pályát, és körbefutotta Botit.Egyedül a szabadrúgásnál hibázott, szerintem. Tegnap Kamber volt nagyon gyenge, egészen hajmeresztö dolgokat csinált. De öt ezekkel együtt szerettük meg. Latifunak is ez volt a leggyengébb meccse eddig. Laczkó a szokásos, felejtsük már el. Felfut, ott marad, a helye meg hivogatóan üres.Meccsenként 5-6ilyen szituacio van.Szerintem Botinak sem ment tegnap, többször csúnyán átjátszották.A többiek hozták a standardot, most Lanzában sem volt meg a csoda.Ez van, ki fogunk még kapni többször is a bajnokságban,ennek ellenére odaérhetünk a dobogóra simán. A vereség ellenére is CSAK, mindörökké. Ja, Kabangu…. Háááát, ö minden, csak nem focista. De a lilák miatt megbocsájtom ezt neki. Remélem, párszor még bepattanik róla. :-)

     1. Nem vagyok Pintér, de Szabó tegnap messze indiszponált volt! Legtobbször a mi kárunkra!

      1. Minden biró hibázik, ilyen gyenge a magyar játékvezetöi kar. De hogy elcsalta volna a meccset, az túlzás. Komoly,meccsdöntö hibája objektivan nem volt.

       1. Mérhetetlenül gyenge sajnos. Az elcsalást nem állitottam, de az apró aljas a játékot tördelő iteletei folyamatosak voltak és ebben nem volt egyenlő mérce. Báno-Szabó pld. miért kapott sárgát? Ugyanez igaz a másik 4 pancserre is.

        1. Nem te állitottad, fent irta valaki, hogy megvették. Erre irtam, hogy nem ezen mult. Gyenge napot fogtunk ki, kihagytuk a helyzeteinket, ennyi. Ha Danilo, Marci vagy Lanza belövi öket, nyerünk 8-3ra, és happy mindenki.

       2. Így van. Az idén még tévedésekben bőven “pluszban” vagyunk, persze kivéve azoknál a kollégáknál, akik csak ellenünk veszik észre a tévedést.

    2. Hát igen sajnos mint annyira sokkan én is imádom Hajdu B Istvánt de tegnap este nem volt gerinces és nagyon ellenünk beszélt és a lokit nagyította minden szinten gusztustalan ez az egész. De öszeségébe véve ez az egész magyar labdarugás egy nagy kalap szar. Igy nem csoda hogy a spiker is lesüllyed erre a szintre, és voltak ettöl még gusztustalanabb közvetítések is.

    3. Sorry, ebben nincs igazad. Becsúszok a támadó elé késve, ő átesik rajtam, a szabályok szerint tizi. Persze, látszott, hogy dobta magát, van olyan bíró, aki esetleg emiatt elengedi, de ehhez nem kell bírót vesztegetni. Jó ütemben kellett volna odacsúszni.

 4. Egyet aludva a meccsre, várható volt, hogy előbb-utóbb eljön az első vereség ideje is (meg majd a másodiké, harmadiké…), kár, hogy hazai pályán történt (bár idén idegenben 100%-ak vagyunk, otthon viszont sok pontot vesztettünk)! Nincs semmi baj, menni kell tovább!
  Szerintem tegnap az első félidőben nem mi, hanem a Debrecen szőtte a támadásokat, szépen földön járatva a labdát többször zavarba hozták a rossz napot kifogó védelmünket, akik hibáztak eleget. Ez nem Baráth napja volt, Latifu nekem igen gyenge, Laczkóval egyetemben, Kamber is hiába hajtja szét magát, több kulcspassza megy ellenfélhez. A támadójátékunk annyi volt, hogy a három belső védő egymással passzolgat, majd az egyikük felíveli a labdát Lanzanak (második félidő végére elfáradt, nem láttam rajta a szokásos lelkesedést), vagy Eppelnek (nekem az idei szezonban tegnap tetszett a legjobban a játéka), akik jól tartották meg a labdát, de nem nagyon zárkóztak fel a társak (ilyenkor látszik legjobban Holender és King hiánya), ketten kevesek a sok védővel szemben. Második félidőben jobban mentünk előre, megvoltak a lehetőségek (Danilo két ziccerfejese), de most semmi nem ment be, illetve meg kellene tanulni beadni. Kellemes meglepetés volt Banó-Szabó játéka. Nálam a csapat legjobbja Nagy Geri volt, hibázott ő is, de mindenhol ott volt, rengeteget futott, nagyot küzdött (egy igazi irányító még elférne középre).

 5. Jogos, azt rebesgették a srácok, h valami új játékrendet gyakorolnak. Hm, ha ez az, akkor ez kevés lesz. King felépül, azért Ő valamivel jobban ad be mint Latifu…

  1. Szerintem egyik sem tud beadni. Vagy inkább véletlenszerű, hogy hogy sikerül…

 6. Nem tudom, hogy jelent-e valamit (távozó csatárt), de valaki (talán tényleg Gróf?) megtalálta az ezer forintos nyomravezetői díjjal keresett Lazios csatárt, mert tegnap ott volt a lelátón a családjával.

  1. Respect.Én akkor sem ismerném fel,ha itt ülne nálam a konyhában.

   1. Azért egy ismeretlen fiatal fekete srác nem gyakori a leláton.. :D

    1. Kint volt Botis is a lelatón!
     Lehet hogy lesz egy új igazolásunk még? :)

     1. Igy van! Szenzációs játékos volt. Egy csapat gyerekkel jött egyenmelegítőben. Valahol UP edző szerintem!

 7. Hát ez tényleg elqrt 1 szombat este volt… :/
  Az elmúlt évben annyit kényeztettek már minket ezek az aranylábúak, hogy tényleg elszoktunk az ilyen meccsektől.
  Ez van amikor kimaradnak a helyzetek és többen maguk alatt teljesítenek : Kamber+ a védelem és most a mindig kedvenc Nagy Geriben sem láttam azt a pluszt, amivel hozzátenne a játékhoz a sok futáson túl…
  De még így is voltak pozitívumok : több előttem szólóval egyetértve én is úgy láttam, hogy Bano-Szabó a legjobb az idei UP 3ból… ennek a srácnak tényleg helye lehet a csapatban, látszik, hogy van képe a játékról, összjátékban már majdnem , mint az öregek… kimondottan ügyesen mozgott (és ugye már jobban ad be, mint Buksi…) !
  Marci gólja gyönyörű volt!
  Ennyi… de az erő ott van a csapatban.
  EVDMnek kéne elgondolkodni ezen a sok variáláson… :/ néha, mint ha már Ő sem tudná mit akar játszatni.
  Tudom, hogy Filip + King hiányzik a 2 futó posztról,de Rossi rendszerét szeretném úja látni, amikor nem kellett 4-5 csatár a pályára, hogy támadó focit toljon a csapat…CSAK

  1. Azert az a rendszer inkabb a kontrakra epult. A gyengebb csapatok ellen, akik nem akartak tamadni, nem nagyon mentunk vele semmire.

   1. Így igaz, az égvilágon semmire. Most dominálunk minden meccsen, de azért látszik, hogy még nem álltak össze a dolgok.

    1. Vidi,Fradi,Vasas vert bennünket nem egyszer, tehát csak nem lehetett annyira gáz a kis csapatok ellen. ha a végén mi voltunk az elén

   2. valahogy csak behúztuk azt a bajnokságot… :) és kevesebb gólt kaptunk.

  1. A srác hetente rakja ki a saját készítésű jobbnál jobb ,szebbnél szebb képeket.

 8. Kint vagyok a Pécs – Honvéd MFA meccsen, se Bobál Geri se Csábi Misu nincs a keretben, szerintem ők mennek kölcsönbe NB2-be valahova.

  1. Vendégszektorba akartam jegyet venni, se vendég pénztár, se vendég szektor, azt mondták, menjek az ülőbe vagy a B-középbe. :)

   1. Tomosvarit a 13.percben sérülés miatt le kellett cserélni. Tegnap meccs előtt lesérült Herjeczki, meccs közben Bano-Szabo, mi van ezekkel a fiatalokkal?

    1. Gergenyit különösen figyelem, de hát nem tudom. Fizikálisan rendben van, jól is helyezkedik, sokszor megy üresbe, ahol megjatszhato , de szerintem lassú, legalábbis a embere joparszor megforgatta, még NB3-ban is. Bíró Ákos viszont nagyon súlytalan szegény, küzd, hajt, de 50 kilós és simán elnyomjak, nem csodálom, hogy csak a kispadon ült mindig az első csapatnál . Aki a következő lehet talán bemutatkozokent NB1 – ben, az esetleg Stoiaciovici, akinek a 11-es góljával megyünk 1-0-ra a szünetben. Technikás, viszont ő is a 160 centi 50 kilós kategória, abból viszont van bőven már. A fiatalok között az első csapatban is. Én nem értem ezt egyébként, mitől van az, hogy a hátvédek még úgy ahogy fizikálisan, kinézetre úgy néznek ki, mint ahogy ahogy egy hátvédnek ki kell néznie, de a középpálya meg a csatársor mind átlag alatti, kivéve talán Rózsahegyit. Ezek a srácok kapnak valami növekedést megállító hormont az akadémián?

      1. Nyertünk 1-0-ra,de vegigbekkeltuk az egész meccset, a, 2. félidőt főleg. Horváth Andris szenzációs volt, mindent védett. Tulsagosan nem vagyok optimista a fiatalokat illetoen, így hogy élőben is volt alkalmam látni őket, de persze ne feledjük, hogy Horváthot kivéve 20 évesek voltak a legidosebbek.

 9. Amúgy aki tv előtt nézte a meccset, tudna segíteni abban, hogy a 7 leshelyzetünkből mennyit volt les, mert nagyon nem éreztem, hogy a partjelző a helyzet magaslatán lett volna?!

  1. Amennyire én emlékszek, mind az volt. :( Lanza legalábbis lesen volt az összesnél.

 10. van egy problema eipel meg lanza csak egymast keresik a labdaval akkor is amikor egy masik tarsuk sokkal jobb helyzetben golhelyzetben volt a mostani meccsen is volt egy olyanszituacio hogy danilo kiudrott kozepen teljessen egyedul volt de eipel a sokkal rosszabb helyzetben levo lanzanak passzolta a labdat es ez volt herjeckivel nagy gerivel es tobbszor daniloval

  1. Szerintem az a helyzet Kabanguval volt amire gondolsz. Ő pedig tényleg üresen érkezett szembe a kapuval. Marci mentségére szóljon, hogy mögötte jött (Kabangu), nem láthatta

 11. Igazándiból csak azt nem értem, hogy miért nem olyan felállásban kezdünk, amire a szünetben átálltunk. Hátul mostanában lehetünk akármennyien, jönnek a kapott gólok, az előrejátékunk viszont Danipocival sokkal veszélyesebb. Ha Erik tényleg a támadófoci híve, akkor játsszunk minden meccsen az 5-3-ra és lesz ami lesz. Ha más nem, Marci és Lanza holtversenyben lesznek gólkirályok 20-20 találattal.

  1. Teljesen jogos! A Laczkó típusú forgatókönyvnek pld. forditva kellene lenni. Vezessünk az elején aztán a szünetben lehetne gondolkodni a védelem erőssítésén! 3 ilyen csatár egyszeri pályán léte, nemkicsit kötné le az ellenfelet.

   1. Laczkó nem emlékszek rá,hogy végigjátszott volna egy meccset is ebben a bajnokságban.Vagy a szünetben lecserélik,mert már hátrányban vagyunk és helyette jön be Danilo vagy Kabangu vagy legkésőbb a 60-65. percben.

    1. Lehet,hogy van egy titkos mlsz szabály, ami Laczkó szerepeltetését díjazza. Más magyarázatot nem találok rá, hogy stabil kezdő.

  2. Danilo még csak egy félidőt bír fizikálisan, ilyen játékossal kezdeni hiba lenne. Remélem kap egy másodalapozást a két hetes szünetben és akkor mehet a kezdőbe. Az a baj, hogy ugyanúgy elszórja a helyzeteit, mint régen. De attól még él a bizalom, csak kinyílik az a gólzsák! :)

 12. Nincs statisztikám, de úgy tünik, hogy a késői meccseken legtöbbször döntetlen, vagy szívunk.

   1. Hapoel 2 vereség+ a mostani, tehát a három vereség tuti. Nincs is több vereségünk az elmúlt időszakban.
    A Balmaz egy döntetlen. A másik döntetlen az 18 órai a Dió ellen. Ezen felül az összes többi 6 órai győzelem. Csak a haladást és a névrablókat tudtuk este megverni. Tehát 6 esti mérkőzés 7 pont. Nem sok. Csak a bajnokikat figyelembevéve 4 mérkőzés 7 pont. Ez sem rózsás.

 13. Nem szoktam ilyet kívánni, de ezt a Lazovicsot most már tényleg felpofozhatná valaki. Ahogy most is rácsúszott Dibuszra, az egészen gyomorforgatóan undorító volt. Persze csak sárga villant érte.

  1. Fradinál szinte csak ifista mezőnyjátékosok ültek a padon Bognárt meg Bödét kivéve.

 14. Gól után nekiáll mutogatni a gerinctelen, aljas fradista sz.rrágó, aztán csodálkozik. Nyilván mi is fogunk majd a 400 ezer forintos büntetésen…

  1. Ilyenkor miért nem lehet a játékost szankcionálni?
   Ő indította el az egész folyamatot, előtte nem szidta senki sem.
   Persze tudom utópia az egész ennél az MLSZ nevű gittegyeletnél, akik a való világtól elzárkózva egy elefántcsonttoronyban hozzák a döntéseiket.

 15. Megnézve az összefoglalót, az az érzésem beigazolódott, amit a stadionban is éreztem szombaton, h gólokkal kellett volna nyernünk, de ilyen a futball.
  A tizit én nem fújtam volna be, és mint egykori védő baromi mérges lettem volna, h egy rossz labdaátvétel után így eljátssza a csatár a semmit, de Boti azért alapvetően nagyon amatőr módon csúszott be, látszik is a fején az eset után, h magát vádolja. A meccsen amúgy is több nagy hibája volt. Úgy vagyok vele, Újpest ellen nem fújtak be nekünk egy jogosnak tűnő büntetőt a meccs végén (és azzal akkor valszeg 2:2 a vége), most befújtak egy véleményest. Utána rengeteg lehetőségünk volt még megnyerni a meccset, ki is egyenlítettünk, nekünk állt a meccs, erre kapunk egy potyának mondható gólt 5 perccel az egyenlítés után, ezt már nem bírtuk el fejben.

  A bajnokság teljesen nyílt.
  Lássuk tavaly mi volt 7 forduló után: 5 .helyen álltunk (3 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 9:5 gólarány, 11 pont), a Vidi a 6. helyen állt (3 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, 14:7 gólarány, 10 pont).

  Mi tavaly ugye nem játszottunk a nemzetközi kupában, így pláne szép teljesítmény, h több pontot szereztünk, és több gólt rúgtunk. Ennek oka Lanza egyértelműen, hiszen tavaly ő nem játszott az első 7 fordulóban, utána igazoltuk le.
  Ami aggasztó, az a sok kapott gól, egy élcsapat nem kaphat ennyi gólt. Ennek nyilván az is az oka, h King és Holender tartósan sérült, ők többet tettek hozzá mind támadásban mind védekezésben, mint Latifu és Laczkó. Az sem válik előnyünkre, h Lovric egyre lassul (szerintem ez az uccsó éve kezdőként), és ahogy már többször írtam, Bobál is lassabban játszik, mint tavaly, sokkal több emiatt az egyéni hibája is, remélem, hamar kikecmereg ebből. Boti a szokásos, vannak nagyon jó, és nagyon rossz meccsei, és néha egy közepes. A védelem stabilitása remélem helyre áll, ahogy visszatérnek a sérültek. Ettől függetlenül vagy vennünk kell középső védőt Lovric helyére (vagy betenni oda Latifut, állítólag középső védőként jó), vagy ne adj ég kinevelni egyet …

  A futballfilozófia különbség is lejön simán (Rossi vs. EVDM), hisz 8-al több gól esett a meccseinken, és úgy rúgtunk 13 gólt a tavalyi 9 ellenében 7 forduló után, h lőhettünk volna simán kétszer ennyit.
  Szerintem nézhetőbb, színvonalasabb meccseket játszunk, mint tavaly, ám ettől még simán lehet, h a Vidi megerőltetés nélkül lesz bajnok idén, de mi vagyunk a Kispest, a magyar bajnok, sosem adhatjuk fel! :)

  1. Ja és amúgy feltűnően sok a sérült, és a meccsen páran teljesen elkészültek az erejükkel. Bobál pl a 75. percben két térdére tette a kezeit, és vörös fejjel fújtatott nagyokat, a maradék 17-18 percben borzasztóan lassan mozgott, nagyon elfáradt. Egy friss Bobál sokkal gyorsabban reagál a Loki harmadik góljánál …
   Valami az edzettséggel lehet, vagy csak most jött ki a 9 tétmeccs okozta fáradság (ne felejdjük nagy része pokoli hőségben, ami nagyon sokat kivesz), mivel a sok sérült miatt alig lehet frissíteni minőségileg a csapaton, így kb ugyanazok játszanak egyfolytában.

   1. Plusz a 3 eddig idén játszó fiatal is lesérült egy nap alatt (Herjeczki a meccs előtt,Banó.-Szabó a meccs közben,Tömösvári meg tegnap a fakó meccsén).Tavaly szerencsére elkerültek minket az ilyen tömeges sérülések,de azért így,hogy meccsenként 1-2 fiatal játszik,akik ugye most lesérültek,plusz King,Holender,Gazdag,Pölöskei,múlt héten Eppel is kihagyott egy meccset.Nem is baj,hogy most lesz 2 hét szünet a bajnokságban,így talán a rangadókra (Fradi,Vidi,Vasas) fel tud valaki gyógyulni.Egyébként nekem nagyon feltűnő,hogy az idei kupacsapatoknál rengeteg a sérült.A Fradinál tegnap is 3 fiatal ült a padon,meg 2 a kezdőben,meg ott is szinte minden meccsen le kell valakit cserélni sérülés miatt,jópárszor már az első félidőben.Vidinél szintén,főleg a nemzetközi meccseken.Vasasban is folyamatosan vannak sérültek,egy hete Murka dőlt ki vagy 8 hónapra.Ennyire nem bírták a csapatok a kettős terhelést vagy csak egyszerűen túl kemény volt az alapozás és abba sérültek bele?De hogy mind a 4 kupacsapatunknál egyszerre?

   2. Én már tavaly is láttam nála néha fizikális problémát, és szerintem Rossinál is ezért került ki egy időre a kezdőből. Idén is volt már kritikán aluli meccse (Felcsúton), és azon kívül is voltak az ő színvonalához képest gyengébb meccsei, ide sorolom a szombatit.

    Én nagyon szeretem a játékát, szurkolok neki, h megint rendszeresen a megszokott Bobált lássuk.
    Amúgy ősrégi Vasas szurkoló védőtársam azt mondta, ő külső szemmel nem lát benne semmi pluszt, kicsit lassúnak és gyengének tartja (persze én lehülyéztem ezért), és én elfogult vagyok vele Kispest szurkolóként. Remélem, nem neki lesz igaza, de az tény, h 22 éves lesz pár napon belül, és soha még egy európai szinten középcsapatnál sem merült fel, h elvigyék egy erősebb bajnokságba. Az idei év szerintem ebben a tekintetben sorsdöntő lesz neki, mert az nb1 szintjén ő kifejezetten jó, de szeretném, h többre vigye.

    Valaki írta itt a blog fórumon, h becsajozott, és nagyon rossz hatással van rá a hölgy. Remélem, nem ez a gond.

    1. Megjegyzem nagyon csinos a Hölgy :) Volt szerencsém látni jegyvásárlás után távozóban, ahogy érkeztek autóval:)

    2. Igen technikás és ügyes, én is ilyen típusú védő voltam, sajnos a sorozatos sérülések miatt már 14-15 éves koromban kiderült, nem lehetek profi labdarúgó, alkalmatlan rá a szervezetem, így kb 16 éves koromtól már csak hobbyból kispályázom, de a sérülések azóta se kerültek el, bokám tört, belső combizmom szakadt, vállműtétem és talpműtétem is volt, és sok egyéb kisebb sérülés, és ezek csak azok a sérülések, amik azóta voltak, h abbahagytam a versenyszerű futballt …

     Írtam is, h nagyon szeretem Bobál játékát, és szurkolok neki.
     Szakmai szemmel is nézem őt is, meg általában minden focistát, és idén a kigyorsításai, és a reakcióideje lassabb, mint tavaly. Ezért írtam többször is, remélem, ez nem tartós gond nála, és őszintén hiszem, az edzettségben lesz az ok, mert vagy most pakoltatnak rá több kiló izmot, vagy a holland játékrendszere által megkövetelt sokkal több intenzív futás savasítja be. Ha ez van, akkor nemsokára ennek nyoma lesz pozitív értelemben kondiban. A gyorsaság már nagyon nem fejleszthető 22 évesen, de még kis mértékben igen lásd pl CR, de ő egy külön szint, egy gép, egy mentálisan borzasztóan erős ember, fanatikusan edző játékos.

 16. Sokmindent megoldana, ha Dávid mellé a védelembe egy Tandia-szintű játékost tudnánk igazolni. Mert talán mégsem a csatárok számát kellene sokallani – mint teszik itt egyesek -, hanem a védelembe gyors és az egy az egy ellen szuituációkban is nyerő játékosok kellenek. Olyan védelemmel, amelyben az egyik középső védő Lovrics, nem kell merész álmokat szövögetni. Egy komoly védelemmel elbírná a csapat, hogy olykor nem megy a csatároknak a helyzetkihasználás (mint szombaton).

 17. Minden statisztika ellenere azt mondom, hogy nem voltunk “elesek” a meccsen…a szünet remelem a legjobbkor jön.

  masreszröl a jatek az elsöfelidöben kifejezetten tetszett. harmadrszröl, örülök, hogy a Loki visszatert a regi rendszerhez, es debrecen környeki labdarugokra epit… sokkal szimpatikusabb ez, mint az összevasarolt zsoldos hadak….
  negyed reszröl, tul sok golt kapunk, Grofnak is kevesebbet kene posztolni, es többet koncentralni :)

  1. elejével totál egyetértek.
   de a sok gól inkább a folyamatos védelem variálás miatt van, mint Gróf miatt.
   jellemzően 5 védővel kezdünk majd 3mal fejezzük be a meccset. :/
   baromság volt felforgatni a tavaly összeállt védelmet…és ennek semmi köze a játékrendszerhez, mert most már gyakran játszik újra Boti+Dávid együtt, de EVDM akkor is jobbnak látja, ha Boti nem a bevált bal oldalon védekezik, hanem középen vagy jobb oldalon.

   1. Rövidre, abbol a szögböl, szabadrugasbol nem kaphat gol egy kapus. de nyilvan nem kell kihegyezni ra a dolgokat, az Ö teljesitmenye együtt merendö az elötte jatszo vedelemmel. harmadik golnal Bobal, mintha nem lett volna ott fejben…total indiszponaltnak tünt az arca. Elkepzelheto, hogy ez a fajta faradsag a rövid felkeszülesi szünet miatt van. Pozitiv kivancsiaggal varom a folytatast :)

    1. Gróf abban hibázott, hogy rosszul állitotta fel a sorfalat. Vagy, ha jól, akkor a sorfal hibázott, mert szétmozdult. Dávid még igy is óriási bravurt mutatott be azzal, hogy kiütötte, még ha a vonalon túlról is.

     1. Most nem emlékszek pontosan,hogy hol rúgták el a labdát,de a lövés pillanatában Latifu lehúzta a fejét.Talán pont ott lőtték el a labdát,ahol a fejének kellett volna lennie?

      1. Ha igy volt,akkor Dávid ott sem hibázott. Kapusé ilyenkor a hosszu sarok.

  1. Gyanítom azt, hogy Baráth becsúszott az ellenfél elé, akinek a labdához való jutását ezáltal akadályozta….a meccs szerintem nem ezen a szitunk ment el, hanem a 2. gól demoralizálta a Csapatot.. :(

   1. inkább Nagygeri hátát látja Zsóti, meg azt hogy szakadékba ugrott a feka…
    értem én hogy van vmi okos szabály : “akinek a labdához való jutását ezáltal akadályozta.” de ha ez valóban így működik, akkor a gyakori eset, mikor a védő fedezi a csatár elől az alapvonalon kiguruló labdát, az is besorolható ide :)

    1. “mikor a védő fedezi a csatár elől az alapvonalon kiguruló labdát, az is besorolható ide :)”
     Nem egészen…hisz abban az esetben a védő nem úgy akadályozza meg a labdához jutást, hogy fellöki (felrúgja) a játékost.
     Hozzáteszem, valószínűleg azért lett befújva a 11-s, mert Baráth nem a labdát találta el, így kvázi a bíró azt érzékelte, hogy a labda nem változtat irányt (tehát Baráth nem ért be), a védő viszont kvázi átesik a Baráthon. Hozzáteszem ha nem ugrik, akkor lehet sérülést okoz Baráthnak. Bíró szemmel ez talán az a kategória, amiből akkor van inkább botrány, ha nem fújja be.
     Ettől független én sem örültem neki, de ez van. Itt elsősorban Barát volt a hibás, aki úgy csúszott be, hogy nem találta el a labdát.

     1. azért nb1es szinten olyan eget verő botrány nagyobb hibákból sem szokott lenni :)

    2. Geri hátát? Boti a lábak között feküdt.Nem, Pelso, tényleg nem veszekedni akarok, de igy nem próbálunk szereni meg a megyei osztályban sem. Ez a tipikus vagy a labda vagy a baba szerelési kisérlet. Félpályán belefér, max kapsz egy sárgát, 16on belül ez butaság. Mondom ezt úgy, hogy Boti az egyik kedvenc védöm a keretben.

     1. ki akar veszekedni ??
      a vélemény szabad…:)
      ahogy meccs közben levettem, kb fele-fele az arány, ki hogy látja.
      én csak annyit hangsúlyoztam volna, hogy : szerintem nem biztos,h jól látta a bíró és nem biztos, hogy felcsúton vagy a züllőin ezt befújják a lokinak.

      1. Hát ott nem biztos. Ez a magyar Nb1 :-)Egyenlöek és egyenlöbbek.És az idén még jobban fogják segiteni a vidit. Csak a szabálytalanság tényét itt nem nagyon lehet vitatni.Ennél mi sokkal véleményesebb 11eseket kaptunk meg tavaly. Olyanokat is, amelyikeknél nem mertem visszanézni az ismétlést, annyira evidens volt még élöben is, hogy Lanza az elsö érintésre repült egy hatalmasat.

     2. Azért ha megnézzük,Boti,Lovrics,Bobál vagy Kamber az elmúlt mondjuk egy évben rengetegszer követett el nagyon buta,fólósleges,sokszor sárga lapot érő szabálytalanságokat.Rengetegszer olyankor léptek oda,amikor már nem volt ott a labda,mert az ellenfél már megtolta,ráadásul sokszor úgy,hogy ha nem szabálytalankodnak,mienk a labda ,mert az ellenfél hosszan szöktette magát vagy éppen nekünk passzolta.Ami engem különösen zavar ebben,hogy rengetegszer a 16-os környékén történik ez vagy sokszor a meccs végén.amikor megyünk mondjuk egy góllal vagy x az eredmény és ilyenkor mindig felkínálnak egy közvetlen szabadrúgás lehetőségét lövőtávolságon belülről vagy éppen egy olyan szituációt,hogy messze volt a kaputól a szabálytalanság,de ilyenkor fel lehet küldeni mindenkit a 16-oson belülre.Én is imádom a srácokat,de sokszor a hajam tépem az ilyen baromságaiktól.

      1. Igy van. Kamber és Boti elsösorban. Nem is a felesleges odalépések, de olyan elképesztö hibákat vétenek néha, hogy tényleg csak bámulok ki a fejemböl. Kamber védöként, tudom, sokan nem értenek ezzel egyet, életveszély szerintem.Azok a keresztpasszok középsö védökent 10 centire a csatár lábától… Botin nem tudok kiigazodni. Hihetelen dolgokra képes, rá három percre pedig csinál egy olyat, amit utoljára az u8asoknál láttam. Ezért nem is értettem, hogy miért volt a nagy felhördülés, hogy csak egy válogatottunk van.Oké, Bobál véleményes, Geri, mivel kispesti vagyok, szintén, de Boti, amig ezek a dolgai vannak, nem.

  2. Teljes képernyőn kinagyitva én ebből azt látom, hogy egy rasszista néger megtapossa Botit.

    1. Aki még autentikus volt/lehetett volna ebben a történetben az az alapvonali jómadár (akiknek a tevékenységének egyébként fogalmam sincs mi a létjogosultsága).

     De ha már vannak, akkor miért nem lehet az mint a Forma 1-ben? Ott nyilvánosan megvan a rádióforgalmazás a csapat és versenyző között. Milyen jó lenne, ha mondjuk itt is ez lenne a helyzet, talán elhangzott volna az, hogy “B@meg Géza ez nem volt tizi!”
     :)

     A sportszára ott kéklik a fotón a tömegben, ha valaki látta ezt az esetet jól, akkor Ő az!

     1. Srácok, elnézést, de nincs igazatok!
      Szabó Zsolt kivárt, az alapvonali játékvezető meg a fülére mondta, hogy az ő szögéből tizi volt. Onnan nézve Boti becsúszott, labdát nem talált, ellenben a csatár benne elesett, tiszta szitunak tűnik.
      Sajnos nincs olyan szabály, hogy ha a védő becsúszik, akkor át kell ugrani. (Boti! A 16-oson belül csak akkor csússzunk be, ha a labdát tisztán el tudjuk rúgni!)
      Ellenben kiváncsi vagyok, hogy ha már lesz videóbíró, akkor mikor jutunk el oda, hogy egy ilyen szituért sárga lap és kifele szabadrúgás következzen. Viszont, ha ezt a gondolatmenetet továbbvisszük, akkor hány Lanza eset volt 16-oson belül és környéken, ahol Lanza ügyesen, keresve a kontaktot, belefordult a védőjébe. Ha ezen befújt faultok rendben vannak, akkor ezért a tiziért se sírjunk. Ügyesen/rutinosan csinálta a debreceni csatár.

      1. Én sem teljesen értem, miért kell minden egyes pontvesztésünk után bírózni. Ez egy ősi magyar szokás lehet.

       1. Igazából, ha a kimaradt helyzeteinknek csak a felét berúgjuk, akkor teljesen lényegtelen, hogy a bíró miért adta meg a 11-st a Lokinak, vagy nekünk miért nem.
        A meccsünk a rendkívüli rossz helyzetkihasználásunk miatt úszott el… :(

    1. Abban mi félreérthető, hogy “szól a Bozsik fölött”? Éppen hogy teljesen egyértelmű… :) Illetve :(

 18. Egy kis off! A meccs előtt valamint a szünetben is felcsendült egy szám, aminek az előadójára már rákérdeztem, de nem igazán tudott (akart) senki sem segíteni. Lehet esetleg másnak is tetszett a szám, úgyhogy belinkelem. A szám refrénje viszont tökéletesen illik a csapatra:

  1. azt hittem megvan a téliesen öltözött új csatárunk… :D akit többen láttak rappelni a lelátón

   1. Ha úgy tud játszani, mint amilyen jó ez a szám, akkor jöhet.. :D

    1. hááát… gusztus dolga :) ez a zene nekem kb akkora élmény, mint Buksi játéka :D

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.