Lehet, hogy ez a plusz ötmilliárd már nekünk szól?

Ahogy az várható volt, a Magyar Közlönyben megjelent egy tétel. Vagy nem.

A hétfői Magyar Közlönyben jelent meg a Kormány 1707/2017. (IX. 25.) Korm. határozata a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történő előirányzat-átcsoportosításról, tárgyéven túli kötelezettségvállalás engedélyezéséről és egyes kormányhatározatok módosításáról.

A hangzatos cím nagyjából arról szól, hogy tartalékból kivesznek úgy 24 milliárd forintot, és azt odaadják valamire, például az 1. melléklet egyik sora szerint a 360373 számú államháztartási azonosítót viselő

Budapesti Pályafejlesztési Programra.

Öt teljes milliárdot, vagyis nagyjából annyit, amennyiről az Öreg beszélt a Reggeli Startban, hogy ennyi azért még kellene az időközben erősen bedráguló új Bozsikhoz. Mivel Budapesten nagyjából minden kész van, a Népstadion száz-kétszáz milliárdos tömbjének pedig semmiség ez az összeg, így van egy merész reményem, hogy ez bizony nekünk szól, és az ötösre tervezett stadion így lesz tízes, meg amennyivel a végén még több.

Aztán persze simán lehet, hogy lyukra futottunk, mert egyébként Budapesti Pályafejlesztési Program néven fut az MLSZ-hez köthető móka is, hogy újra legyenek a fővárosban pályák, ahol az amatőrök focizhatnak, ha már az igazolt labdarúgók jelentős aránya itt él. Egy hirtelen jött ötmilliárdból azért kijön majd pár műfüves.

Na, az utolsó sor természetesen lemaradt: nyilván nem nekünk szól ez a pár milliárd, eddig se nagyon titkolták, ha valami stadionra megy, miért most kezdenék el beletuszkolni egy másik programba?

 • Pingback: Lehet, hogy ez a plusz ötmilliárd már nekünk szól? | Zongoracipelő()

 • Sanzi
 • 58914020 .

  Vécsei Bálint interjú a Reggeli Startban:

 • Hemi azért volt magabiztos a tavaszi kezdést illetően, mert ígéretet kapott. Ha nem öt, hanem 10 -11, akkor is. Meglátjuk megkapjuk e, vagy sem.

 • 58914020 .

  Nézőszámok a valóságban:

  “Nagyon durva problémák vannak a nézőszámok körül egész Közép-kelet-Európában”

  • 58914020 .

   Tehát a nyugat-európai bajnokságok szipkázzák el itthonról is a nézőket!!!

  • Czibulyás Dániel Pál

   Ez a riport (is) nagyon rendben van! Kimondottan az egyik legszínvonalasabb műsor manapság, végre nem egy gagyi, bulvár, kacsamagazin, mint a többi… 😒 jók a meglátásai a szekesztőknek, létező problémát boncolgatnak!!! …ha Eriknek nem megy majd Nálunk, mit szólnátok majd tényleg mondjuk Dolcetti visszahozatalához????? 😉 A kérdésem költői persze, de én személy szerint nagyon bírtam azt az időszakot….!!!

 • József Lénárt

  szerintem annyira nyilván való.A fidesz közeli cégek le vannak kötve ezért hagyták 5 milliárdon hogy nehogy elvigye valaki.Majd ha felszabadul a kapacitásuk egyböl megduplázzák és láss csodát orbán valamelyik strómanja meg is nyeri.Lesz stadion ne izguljatok,nem azért mert szeretnek minket de a lové kell nekik,nem fognak lemondani a zsiros megrendelésről.

  • 58914020 .

   Szerintem nehezen lehet ezt egyértelműen látni.
   A gazdaság helyzete korántsem olyan rózsás, mint ahogy kommunikálják, s a fociba eddig öntött pénzek sem akarnak eredményeket produkálni.
   Nem lehet tudni sosem, hogy mikor mondják azt, hogy elég… Vagy, hogy mikor lesz másnak szüksége hirtelen arra a pénzre…

   • József Lénárt

    én kizártnak tartom hogy lemondjanak ekkora beruházásrol.az hogy hogy áll a gazdaság eddig se zavarta őket.Gondold el állami pénz átpumpálásának ez a legegyszerübb modja,eddig is ezt csinálták.Akkor bukjuk a stadiont ha tavasszal elvesztik a választásokat,mert bárki kerül hatalomra a magyar focira egy büdös fiillért se fog adni.

 • “A FEB a Fehérvár – Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Fehérvárt, mint visszaesőt a rend nem megfelelő biztosításáért (az ellenfél egyik játékosának lelocsolása), valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik játékosának szidalmazása) 250.000 Ft, a Honvédot, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”

  • Zs.

   Namarmost, ebben csak az a vicces, es egyben felhaborito, hogy jatekos szidas ezuttal nem is volt. Bekiabalasok nyilvan, de azt a hangzavarban max akkor hallod ha a melletted allo ordit eppen, korusban szidas meg nem volt. Nyilvan van egy formanyomtatvany, azt azt hasznaljak mindig…

   • Idézem: “Józsikám a Honvédnál el kell mennünk minimum 150-ig, találj ki valamit…”
    .

 • Thibby

  Nem akarok vészmadár lenni de már az utolsó koszos faluban is felépült xszázmillios sporttelep……..a14x bajnok Honvéd pedig a hatvan éves toldozott stadionjában játszik.
  Nem gyanús ???
  Lehet mondani hogy az akadémiára várunk de ha nagyon akarnak építeni akkor már évek óta állna az akadémia.
  Mindenhol egy pillanat alatt megoldják az engedélyeket…Kispesten falakba ütköznek.
  De fura…..

  • Tony Soprano

   Minden a terveknek megfelelően halad most már nem tudom hány éve……Én már sajnálom az öreget is. Igazából nem rajta múlik. Nagyon kiáll Viktor mellett, ez is egy taktika, csak nehogy pofára essünk.