Napikispest 2017.10.17.

U19 Bajnokok Ligája, U20-as szabály, Hemiblog, Vincze 12 pontja, válogatott, Bölöni, kisszínes // van mára mindenféle jóság.

 • U19-es Bajnokok Ligája //
  • Sajnos egyik tévé sem közvetíti a meccset – derült ki a Honvéd sajtótájékoztatóján -, mert az UEFA csak csomagban értékesíti a sorozatot, darabonként nem.
  • Nem maradt más, mint ki kell jönni a Bozsikba szerdán, ötre.
  • Egyelőre (negyed tízkor) – a belépésre jogosult bérleteseket nem számolva – a tribün nagyjából felére ment el regisztrációs jegy, vagyis még van kb. 430 darab. Jó lenne, ha összejönnénk annyian, hogy a korzót is meg kelljen nyitni. frissítés // háromnegyed kettőkor már csak 310 az elérhető regisztrációs jegyek száma.
 • Hemingway #1 // itt a friss és ropogós Hemiblog, benne Vincze tizenkét pontjának elmaradhatatlan kritikája. Érdemes átrágni magunkat rajta, van pár korrekt meglátása az öregnek, bónusz úgy teszi helyre Vinczét (“Szerintem a szerzőnek fogalma sincs a valóságról.”), a Nemzeti Sport labdarúgás rovatának rovatvezetőjét, hogy még nekem is belepirul az arcom. (Apropos, az NS impresszumából mikor tűntek el a nevek?)
  • megjegyzésem // Vincze tényleg házhoz ment a pofonért.
 • Hemingway #2 // az M1 Ma este c. műsorában járt, ahol arról is beszélt, hogy jövőre, az első negyedévben készül el az akadémia, majd utána kezdik építeni az új Bozsikot, ami 2019 végére készül el.
  • megjegyzésem // továbbra sem látok ehhez kapcsolódó megemelt finanszírozást (kormány), sem közbeszerzést, se semmit, csak csendet.
 • fiatalszabály // a Honvédé a harmadik legtöbb U20-as játékperc (1115/2160, 51,6%) az NB I-ben, még úgy is, hogy idén a kettő helyett csak egy játékost használunk.
  • Érdekesség, hogy amíg tavaly több klub is nagyjából be tudta tartani a két U20-as játékosra vonatkozó ajánlást, addig idén ettől mindenki nagyon messze van. A rekorder és listavezető Haladásnál is csak 1793 (90,6%) perc jött össze, ami két teljes meccsnyi idővel marad el a lehetséges 1980-tól.
  • Ki lehet találni, hogy ki az utolsó 26 perccel (1,2%) a 2160-ból? Igen, ők. (via utanpotlassport.hu)
 • válogatott // ha minden igaz, délután lesz egy bizalmi szavazás Storckról az MLSZ elnökségében. Fura az egész, mert ugye Storck idő közben mindent behálózott a csápjaival, övé a szakmai irányítás, két tucatnál is több embere pedig mindenféle egyéb feladatokat lát el a videózástól az utánpótláscsapatok felkészítéséig. Ha a válogatott közvetlen irányítását el is vennék tőle, akkor is az egyik legerősebb ember maradna a szövetségben, az új kapitány pedig vagy a bábja (Lőw?, Szabics?), vagy egy karakán figura, akivel képtelen lesz együtt dolgozni (hahaha, akár Rossi?). Szép kilátások.
 • Mezőkövesd // Radványi Miklós out, Kuttor Kutya in.
 • kisszínes // a nogradfoci.hu-n jelent meg egy valóban formabontó és őszinte edzői nyilatkozat még a múlt héten. László Loránd, az Érsekvadkerttől a hosszabbításban kikapó Szécsény edzője mondta a következőket: – Úgy gondolom, minősíthetetlen, gusztustalan, fa***ó játékvezetés mellett, aki körívből ítél tizenegyest, mert szerintem annyi ereje nincs, hogy beszarjon (és még “finoman fogalmaztam”) sem érdemeltünk vereséget. További sok sikert a hazai csapatnak.
 • Bölöni László // ha van rá kapacitásod, és még nem unod a műfajt, akkor érdemes elolvasni a kapitánykeresés idején szinte kötelező jelleggel érkező hosszabb nyilatkozatát, amiben leszedi a keresztvizet a komplett magyar futballról, sportpolitikáról, játékosmentalitásról, tényleg mindenről. A fő témája a koncepciótlanság, és az állandósult építkezés, ami nem vezet sehova. (via NSO)
 • Gálhidi Gyuri // a Székelyudvarhely edzőjeként nyilatkozott az m4sport-nak.
 • Pingback: Napikispest 2017.10.17. | Zongoracipelő()

 • Csaba Horváth

  Ugyan nem szerepel a témák között, de Hemingway megint alkotott a blogjába. Jó kis vitaindító a magyar futball 12 pontban leírt reformjavaslatok kommentelése:

  http://honvedfc.hu/hirek/ki-mit-kivan/2017-10-17

  • Elég jó, ahogy beszólogat Vinczének, akinek láthatólag tényleg fogalma sincs a magyar futballról.
   Lassan össze lehet rakni a 12 pont kritikai elemzéseiből egy összesített anyagot, amiből kiderül, hogy gyakorlatilag egyetlen pont sem problémája épp a magyar futballnak, vagy ha elgondolkodnánk rajta, első blikkre kiszúrnánk, hogy mennyire kontraproduktív ötlet.
   Vincze egy dilettáns, ez fényesen kiderült.

   • Csaba Horváth

    A magyar futball tele van megmondó emberekkel, akikből vagy az irigység, vagy sértődöttség esetleg szimpla okoskodás beszél. Hemingway is néha túl tudja tolni az igeosztást, de ő legalább elmondhatja, hogy nagyon sok magyar futballal kapcsolatos gondolata személyes, sportvezetőként megélt tapasztalatokból fakad, és sok dolog amire azt mondják, hogy ez lehet a probléma, ő élesbe kipróbált és az alapján tudja cáfolni.
    Egyébiránt, amíg a magyar futball egy felülről irányított rendszerű, ahol az egyéni (politikai) érdekek hamarabb érvényesülnek, mint a racionalitás, amíg a futballcsapatok jelentős része egyszerű pénzmosóként működik, addig kár összegyűjtögetni ilyen-olyan pontokat, mert nagyrészt féligazságokkal teli csipőből cáfolható vélemények maradnak csak.
    Mindenesetre érdekes dolog, hogy számos csapatsportban nemzetközi szintű teljesítményt, szervezettséget el tudunk érni (vízilabda, kézilabda, kosárlabda, jégkorong), a futball, ami ráadásul még kiemelten is támogatva van pedig tehetetlenül topog egyhelyben. :(

    • 58914020 .

     Vízilabdában egyszerűen nincs más konkurencia, főleg, ami más bajnokságokat illeti. A világ legjobb 4-5 klubcsapatából 2-3 magyar.

     Kosárban sehol nem vagyunk, szánalmasnak tartom a magyar kosarasokat, akik állandóan a magyar focistákat szidják, miközben a magyar kosárlabda egy tömény szánalom.

     Jégkorong – egyetlen egy csapatunk van, a Fehérvár, ami egy közepesen erős bajnokságban játszik – tartok tőle, hogy a jövőben ez lesz a minta a focicsapatoknál is és előbb-utóbb létrejön itt Közép-Kelet-Európában egy egyesített bajnokság.
     Gondolom, Fradival, Videotonnal, Honvéd nélkül…

     • Sanzi

      A jégkorongot pont nem kellene bántanod!
      15-20 éve ha megnéztél 1 magyar meccset, azt láttad, hogy nyuggerek korcsolyáznak… Ma nézz meg egyet, hogy milyen sebességgel megy a játék…
      Vizilabda, egyetértek, ha lenne benne komoly pénz, nem lennénk sehol!
      Lásd USA… kicsit beleugrottak 5-10 év, volt is eredménye!

     • 58914020 .

      Gratulálok a jégkorongosoknak a “szenzációs” fejlődésükhöz…

      Igaz, hogy közvetlen közelünkben van kettő is a világ legjobb csapatai közül (Csehország, Szlovákia), de biztos hatalmas tett, hogy olykor bejutunk az A-csoportos világbajnokságra egy olyan sportban, amit kb. csak egyelőre alig néhány ország játszik – ázsiaiak, dél-amerikaiak és dél-európaiak alig-alig…

     • Csaba Horváth

      Talán azért mert a jégkorong alapvetően egy téli sport….ott ahol nincsen legalább időszakosan hideg, ott nem alakult ki ez a sportág…de attól még nem fitymálnám le a magyar jégkorong eremdényét…pláne nem a magyar fociéval szemben. :)

     • Sanzi

      Mondom, hogy a sebességbeli, játékbéli… fejlődést lehet látni hokiban!
      94ben sokkal jobb színvonalú volt a futbalunk! Ez tény!
      Minimum egy Bárányossal jobb volt… és ő csak egy ember, rajta kívül számtalan FOCISTA volt… ma??? ki van, aki focistára emlékeztet? hááát, nem sokan tolonganak.

     • Döme Sanya

      Itt csak önjelölt sztárok tolonganak.

     • 58914020 .

      Fociban is egyértelműen van fejlődés, nézd meg a 90-es évek meccseinek videóit, sokkal lassabb volt a játék itthon is a maihoz képest.
      Másrészt meg a jégkorong egy gyorsabban fejlődő sportág volt, hiszen volt már előtte minta, éppen a futball.

     • Latabár

      Melyek azok a tények, amelyek azt támasztják alá, hogy “sokkal jobb színvonalú volt a futballunk ’94-ben”?
      Nem lehet, hogy fiatalságod “átka” predesztinál arra, hogy ilyet állíts? ;)
      Mert de jó is volt akkor… :)
      Nem lehet, hogy akik most olyan idősek mint Te abban az időben, azok 10-15 év múlva, a mostani/bajnok csapatot fogják Isteníteni?! Pedig valószínűleg így lesz, mert “mindig a múltból akarunk élni”, és ez nem feltétlen jó

    • Sanzi

     Húúúú, ez nagyon messzire vezet!
     Ma gagyi iskolapadban edződött edzők ülnek kispadokon. Azok, akik le is tettek valamit az asztalra, azok meg félre vannak lökve!
     Én most pl. nagyon örömteli hírnek látom Kuttor kövesdi szerepvállalását a szlovákiai magyar szuperedző helyett!
     Régen úgy működött, hogy az edzők éveken át bolytároskodtak a nagycsapat edzője mellett, így kitanulták nem csak a szakma csínyját – bínyját, de a klubbfilozófiát is magukévá tették!
     Ma egy ilyen embert mutassunk a mai magyar fociban! Nekem egy is elég, az is több mint a NULLA!
     Arról már nem is beszélve, hogy a hátország klubbjaiban, a gyerekekkel, akik képzését kritizálják az akadémiák, havi 20000 forintot kereső edzőkre van bízva!
     Nem mondom, vannak megrögzött, tényleg szívüket lelküket belerakó ifi edzők is, itt Ócsán is van 1 ilyen, de a többi… nem kell ecsetelnem, milyen szinvonalú edzéseket tartanak, erról már nem is beszélve, hogy ha egy gyereket el akarnak vinni regionális képzési központokba, pl. Dabasi SC, akkor nemes egyszerüséggel megtiltják nekik, hogy részt vegyenek a kiválasztókon… No comment!
     Mondom, nagyon messzire visz a problémák ecsetelése!
     Ezek, pl. kézilabdában elképzelhetetlenek… a legkisebb egyesületeknél is magas színvonaú képzés folyik mind lányok, mind fiúk esetében!

  • 58914020 .

   Szeretem Hemingway írásait, jó a humorérzéke – tipikusan az az arc, akinek a szóbeli kommunikációja kevésbé jó, mint az írásbeli.
   Ezzel a bloggal egyet is tudok érteni, főleg, amit Svájcról és a nemzeti válogatottak identitásáról írtak.

   • Csaba Horváth

    Én ezzel a utolsó pontjával nem igazán tudtam azonosulni, amit a Svájci válogatottban szereplő migránsokkal kapcsolatban írt.
    Mert kérdem én. Ki számít echte svájcinak? Aki ott született? Vagy akinek már a nagyszülei is ottszülettek? Vagy aki szőke kékszemű? Ha valakinek a szülei a balkánról jöttek, ő már Svájcba született, az ottani légkörben szocializálódott, akkor ő már lehet svájci? Vagy ő is migránsnak számít, független attól, hogy csak németül-franciául beszél és minden Svájchoz köti?
    Természetesen értem a problémát, csak kiváncsi lennék, hogy ki hogyan definiálja az echte svájci fogalmát. :)

    • Induljunk ki abból, hogy Magyarországon migránsozni szinte befogadóbb kategória, mint ahogy az MLSZ definiálja a magyar labdarúgó fogalmát. :( Gondolom a nürnbergi törvényekből vettek példát a versenykiíráshoz.

     • 58914020 .

      Miért, hogy van definiálva a magyar labdarúgó? :)

    • 58914020 .

     Tökéletesen ezt nem lehet definiálni, azt viszont mégis egyértelműen érzékelni lehet, amikor már az állampolgárság megszerzése mögött puszta egzisztenciális érdekérvényesítés áll és semmi köze a kultúrához, az “ősökhöz”…

     Egyébként valószínűleg a vérségi leszármazás az elsősorban, ami a nemzeti definíciónak alapot adhatna, hiszen a nemzetiség-nemzet is a családokból, a családokra épülő törzsekből nőtt ki.
     De ugye, erről beszélni manapság már véresszájú nácizmusnak minősül.

     • Csaba Horváth

      Én inkább úgy látom, hogy az a fajta röghöz kötöttség, ami jellemezte az európai társadalmakat, az megszűnőben van. Fél millió magyar (leszármazottjából) a jővőben magyar származású, brit, német állampolgár lesz (azok leszármazottjából meg sima brit, német állampolgár), több ezer Magyarországon élő arab, kínai, szláv leszármazottja már inkább magyarnak fogja vallani magát, mint másnak.
      És a kérdésem az csupán az, hogy ki a magyarabb? Egy magyar szülőktől Németországban élő gyerek, aki németül beszél (magyarul csak immel-ámmal) és született németnek vallja magát, vagy mondjuk egy arab, kínai felmenőkkel rendelkező gyerek, aki tökéletesen beszél magyarul és itt akar élni?
      De ha már magyarságról beszélünk Puskás Ferenc sváb származású volt, aki ezt nem is nagyon tagadta, mégis mindenki az egyik legnhíresesbb magyarról beszél vele kapcsolatban és szóba se jön a származása. De ez még sok “echte” magyarról elmondható. Na úgye hogy nem olyan egyszerű a kérdés. Nyilván egy temperamentusabb személyiséggel rendelkező bosnyák, afrikai, török stb. vélhetően jobb focista lesz, mint mondjuk egy több generációs svájci, csak a kérdés, hogy hol az a határ, ahol egy válogatottságnál meg kell húzni a határt, ha nemzeti válogatottról beszélünk.

     • 58914020 .

      Amit leírsz, valóban úgy van, de ez 2017-ben már közhelynek számít.
      Röghöz kötésről azért nem volt szó, másrészt a jelenlegi “népvándorlás” igen erőteljesen gerjesztett folyamat pl. az áru-tőke-személyek szabad mozgásának erőltetésével.
      A probléma az általad írtakkal, hogyha ilyen megengedőek vagyunk, akkor azzal már maga a nemzetállamok léte kérdőjeleződik meg – ezzel pedig maguk a nemzeti válogatottak is.

      Innentől kezdve pedig mégiscsak Hemingway-nek van igaza…

   • prison miki

    nekem is pont ez az utolsó pont volt az amivel nem értettem egyet. ez nem sportszakmai, hanem egy demográfiai/társadalmi jelenség, svájc lakosságának majdnem egyharmada bevándorló. A futball mint karrier pedig sokkal népszerűbb a más háttérből érkező, esetleg szegényebb, nyelvet kevésbé beszélő társadalmi réteg körében. Én is csak Csaba kommentjét tudom ismételni, mi alapján zársz ki valakit abból, hogy képviselje azt az országot, ahol él, ahol esetleg felnőtt, tanult, dolgozott. Svájcnak nem csak a labdarúgó válogatottja, az egész társadalmi összetétele vegyes, csak épp a futballban ez jobban megmutatkozik. A gazdag családok gyerekeinek nem annyira dívik a labda után futkározni.

 • Pingback: Ha már nem tudtad honnan jöhet fény a magyar futballba, akkor megszólal a Nemzeti Sport – Csak a Kispest!()

 • SeeZo976

  Happy birthday Mr Hemingway, valamint boldog születésnapot Gyuri bá!

 • KisBundás
  • Czibulyás Dániel Pál

   “Az előző idényben a Budapest Honvéddal bajnoki címet nyerő tréner
   jelenleg a szlovák élvonalbeli Dunajská Streda csapatának mestere.” – ülj le fiam, 1-es!!! :(
   Jó lenne az FC DAC-nak is, persze lehet, hogy CS.A.K. én vagyok ilyen megrögzött nógrádi gyerekként követelőző… kedves (?) blikk-onlájn, egyenlőre kisHAZÁNKBAN a város neve: Dunaszerdahely!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pont.

   • medvepuszi

    A város neve egy dolog, és más egy klub hivatalos neve. Nem helytelen így, de abban egyetértünk, hogy jobb DAC-nak emlegetni, a Dunajska Stredát pedig meg lehet kerülni

  • Csaba Horváth

   Én jobban örülnék, ha maradna DAC edzője…nyerjen egy Szlovák bajnokságot (és/vagy) kupát. Ha utána még mindig szövetségi kapitány akar lenni, hát legyen. A magyar válogatottnál szerintem sokan belepofáznának a munkájába, attól a közegtől jobban féltem a Maistrot!!!

   • Laszka

    Legfeljebb majd atertekeli Hemivel a kapcsolatat es rajön, hogy Hemi a többihez kepest kisse becsületesebb :D

 • NA most volt tájékoztató, Storck valamennyi tisztségétől meg lett fosztvs!

  • 58914020 .

   Teljes jószág és fővesztés?

   • Ja :D seggberúgás hivatalosan nem volt :D Átmenetileg Szélesi látja el a feladatokat.

 • 58914020 .

  Csányi:
  “ahhoz, hogy tartósan eredményeket érjünk el, most már mindenekelőtt a klubok teljesítményének, az utánpótlás nevelésének és a csapatok nemzetközi versenyképességének kell a fejlődést megalapoznia. Ehhez kérjük a klubok, a szakemberek elkötelezett munkáját, és a szurkolók lelkesítő támogatását és türelmét.”

  Talán akkor dobhattak volna egy támogatót felénk is, nemcsak a két kormánycsapat felé…

  • Escape

   Csányi ugyanúgy HAZUDIK, mint a politikusok.
   Bedobja a jól hangzó mondatokat , — eredmény?? SEMMI!!!
   Miután két-három évente ténylegesen kiderül hogy NULLA fejlődés történt, –kirúg valakit ( “a felelőst”) –persze arról hallgat a történet, hogy ki is volt az aki kinevezte a kapitányt? –Ő MAGA!!!

   Tökéletes helyzetben van Csányi —-nem tud hibázni…
   Az egész MLSZ alkalmatlan. Tehát a vezetőnek kellene lemondania, mivel, a vezető a hibás ha nem működik egy szervezet.

   • Laszka

    fejlödes van, nem is keves…csak nem felnött szinten. szerintem hiba volt babaval kiönteni a fürdövizet…
    minden utanpotlas csapatunk elitkörös miota a nemetek es Szelesi valasztjak ki a tehetsegeket… söt az U17 Eb-re is jutott…harom evente uj utanpotlas programot hirdetni szerintem nagyon nagy luxus. az elmult 25 evben egy utanpotlas program sem futott ki, kormanyvaltas vagy folyamatos furkalasok miatt. felnött szintet meg ugy 3-5 evre el is lehet felejteni….amig a csapat kapitanyanak a penz fontosabb mint a bajnoksag minösege (azok utan, hogy mar gennyesre kereste magat, megengedhetne maganak) akkor megette a fene…

 • 58914020 .

  Horváth Csaba fórumkollégának ajánlom a 7:39-től kezdődő részt, amely a legutóbbi, Puskás “időutazásával” kapcsolatosan merült fel:

  http://www.atv.hu/videok/video-20171017-kirugtak-a-szovetsegi-kapitanyt

  • Csaba Horváth

   Köszi a linket, örülök, hogy ilyen mély nyomokat hagyott benned a vitánk. :) Illetve nem is vita, hanem egy szürreális dologról történő elmélkedés…ugyanis egzakt módon soha, senki se fogja megmondani, hogy egy 50′-60′-s években fénykorát élő Puskás illetve kortársai (Kubala, Czibor, Hidegkúti, Bozsik, Kocsis, stb.) milyen eredménnyel lépne pályára egy mostani, modern, tudományos alapokon kinevelt játékosokból álló csapat ellen. Tekintettel arra, hogy Puskásék hozzáállása, technikai képzettsége kimagasló volt, szerintem pariban lennének bármelyik magyar csapattal, de nyilván ennek megválaszolása örökre nyitott marad….

   • 58914020 .

    Ez a link, pontosabban a modern szakma egyértelmű és egyöntetű álláspontja az, hogy nem nyitott – hiába voltak kiemelkedő tehetségek, az egészen kicsi gyerekkori professzionális képzés nélkül nem lennének versenyben.

    Ahogy azt múltkor hangsúlyoztam, ezzel a véleményeddel azt is állítod indirekt egyúttal, hogy az elmúlt 30 évben nem születtek tehetségek Magyarországon… (Hiszen ha születtek volna és – ahogy azt te állítod – a képzés nem számít, akkor ugyanúgy lennének nálunk kiemelkedő játékosok, mint Európa más országaiban.)

    • Csaba Horváth

     Nem azt mondtam, hogy a képzés nem számít. Azt mondtam, hogy Puskásék olyan szinten tolták a futballt, annyira kiemelkedtek a világ mezőnyéből, hogy azzal a tudással a mostani nb1-ben is vélhetően megállnák a helyüket. Itt válik el a dolog. Te azt mondod, hogy az a tudás, amivel rendelkeztek, az már minden futballistának alapnak kell lenni, kvázi nem emelkednének ki a mezőnyből. Én meg azt mondom, hogy ők akkora technikai tudással rendelkeztek, olyan szintű csapategységre voltak képesek, hogy azzal pariba lennének a mostani nb1-s csapatokkal szemben. De hogy Neked vagy nekem van-e igazam, arra egzakt választ nem fogunk kapni. Nagyjából itt le is zárhatjuk a témát. :)

     • 58914020 .

      “olyan szintű csapategységre voltak képesek”

      Ennek semmi köze a témához, fel sem merült eddig.

      Ellenben annak igen, hogy te továbbra is azt állítod, hogy ezek szerint valami genetikai véletlen folytán akkor voltak kiemelkedő tehetségeink (pl. Puskás), ma nincsenek… Számít ugyan a képzés, de még így is annyira gyenge, tehetségtelen embereket szülnek a magyar nők 30 éve, hogy a Puskásékhoz képest modernebb (igaz, a nyugat-európai modelltől messze elmaradó) képzés ellenére is csak Puskásékkal egy szinten vannak maximum… Legalábbis ez következik a te logikádból, de ez nyilván teljesen értelmetlen.

      Igen, az én állításom az, hogy teljesen egyértelmű, hogy nem lehetnének pariban a jelenlegi modern képzés nélkül. Szerintem ezzel a szakma érdemi részének véleményét is képviselem egyúttal, ahogy az a belinkelt videón is egyértelműen visszaköszön.
      De tényleg zárjuk akkor, csak ez a téma fontos, mivel az egész magyar futballról szóló vitának éppen ez a magtémája.

     • Csaba Horváth

      “Számít ugyan a képzés, de még így is annyira gyenge, tehetségtelen embereket szülnek a magyar nők 30 éve, hogy a Puskásékhoz képest modernebb (igaz, a nyugat-európai modelltől messze elmaradó) képzés ellenére is csak Puskásékkal egy szinten vannak maximum”

      Igen..ez az a rész, amikor kifacsarod amit mondtam, és valami állati nagy hülyeséget raksz össze, mintha azt én mondtam volna, pedig pontosan érted, hogy mit magyarázok.
      Igen, változott a futball, gyorsabb lett, nyilván volt fejlődés az elmúlt 50 évben. Csak ebből a fejlődésből maradt ki valahogy a magyar futball. Az utánpótlás nevelés nyilván fontos dolog, minél fiatalabb korában kezdik formálni, annál képzettebb, modern labdarúgás elvárásainak megfelelő játékos válik belőle…ehhez képest valahogy ezek a tehetségek mégse tünnek fel a magyar futballba, vagy messze nem jutnak el olyan szintre, mint pl. a szomszédságunkban lévő Horvátországból, Romániából. Az is érdekes, hogy igazából megbízható magyar edző sincs az országban, a komolyabb sikereket már csak külföldi edzővel tudják elérni a klubok.
      Szóval akkor lehet, hogy mégiscsak az elmúlt 30 év hozadéka, hogy nem tűntek fel újabb Détárik, Puskások, Tichyik. Szóval modern futball ide, képzettebb játékosok oda, hiába jössz nekem is a tudományos megközelítéssel, az hogy valakivel már egész kiskora óta foglalkoznak, kvázi futballistává képzik, az még önmagában nem elegendő…igazából már annyira elvesztettem a fonalat Veled kapcsolatban, hogy fogalmam sincs, hogy Te miről akarsz engem meggyőzni… :D

     • 58914020 .

      Nem veszítetted el, csak nem tudod kimagyarázni magadat, annyi férfiasság viszont nincs benned, hogy egy ártatlan fórumdisputa kapcsán elismerd, hogy a másiknak esetleg igaza van és te hülyeséget írtál.
      Egyszerűbb és időben is többet spóroltunk volna meg ezzel a megoldással.

     • Csaba Horváth

      Miben kéne elismernem az igazad? Abban, hogy Puskásék 50 évvel ezelőtti tudása nem lenne pariban a mostaniakéval? Mivel leírtam, hogy ez egy összemérhetetlen dolog (mivel az időutzásig még nem jutott el az emberiség), így ezen a téren nincs miben igazat adnom Neked. Minden másban igazad van. :) Így megfelel?

     • 58914020 .

      Hatalmas népszerűségvadász troll vagy.
      Te nem azt írtad, hogy “összemérhetetlen” (egyébként nagyon is összemérhető), hanem konkrétan, hogyha Puskásék már felnőttként idekerülnének, egy profi edző felkészítését követően máris versenyképesek lennének. Ez volt az állításod, ami egyértelmű baromság, az ezer példából elég megnézni, hogy mennyivel lassabban futottak akkoriban a játékosok. (Ismétlem: ezerből egy példa és remélem, nem kell elmagyarázni neked, hogy például a futógyorsaság 20 éves kor fölött már nemigen fejleszthető.)
      Egy baromságot írtál, mert alapszintű tudásod sincs a témában és még a betyárbecsület is hiányzik belőled, hogy elismerd, amit elég részletesen el is magyaráztam neked.
      Azt én is túlzásnak tartom, amit Kukorelly mondott (“Puskásékat még a mai megyei osztályú csapatok is elvernék”), de az akkori focistáknak esélye sem lenne még csak megközelítenie sem az nb1-et.

     • Csaba Horváth

      “Hatalmas népszerűségvadász troll vagy. ”
      Leírtam amit gondolok a dologról, látom nem értesz vele egyet. Semmi gond, de attól miért lennék troll? :O Nyilván Te jobban értesz hozzá (ezt nem vonom kétségben), csak éppen olyan dologról próbálsz meggyőzni, amit csak elméletei síkon lehet vitatni, hisz nem lehet ideráncigálni mondjuk egy Aranycsapatot, hogy játszon egy mérkőzést mondjuk a Fradival, hogy bebizonyosodjon az elméleted.
      Ami meg a népszerűségvadászságomat illeti, ha így látod, akkor kérlek upvotoljál, hogy meglegyen a sikerélményem. :D

      “de az akkori focistáknak esélye sem lenne még csak megközelítenie sem az nb1-et.”
      Ezt is végigcsámcsogtuk már korábbi posztban. Mivel egyikünk sem időutazó, továbbra sem merném ezt így kijelenteni, de hogy meglegyen a betyárbecsület, legyen igazad, nem vagyok sem futballedző, sem sporttudományokkal felruházott szakember, mindent amit írtam laikusként tettem….

     • Szakáll

      Én “upvotálnálak”, hogy ilyen türelmes vagy vele, de nem vagyok regisztrálva. Van, akivel egyszerűen nem érdemes vitatkozni…

     • áfonya bácsi

      A vita lényegétől eltekintve sokatmondó, hogy Csaba végig nagybetűvel írta a “Te” szót, míg 58914020 kisbetűvel. Persze lehet azzal jönni, hogy a helyesírás szabályai szerint nem kell naggyal írni, de ettől függetlenül nyilvánvaló, hogy a másik iránti minimális tiszteletet csak Csaba adta meg a “fórumdisputa” (ó, mily gyönyörű szó…) során…

 • Czibulyás Dániel Pál

  Hello Evríbádi,

  B R É K I N G !!!

  Ha jól számoltam össze, már CS.A.K. 21 jegy “maradt” a Tribünre a holnapi ATTRAKCIÓRA! Májusban számolgattam utoljára az Aranycsatánk előtt a várható nézőszámunkat – jó Ómen -!!! A Tábor a Puskás A tribünön tolja majd a témát! Biztos unikális (KISPESTIKUM) lesz ez így, mint egy 97-es Ankét + Anzsi / Teplice / Sturm elleni hazaiak kábé…
  Reméljük a legjobbakat, szép estét / éjjelt minden KISPESTINEK! Ciao! ;) https://uploads.disquscdn.com/images/8a7aa5e0d573aebbcd8344a153e52a12861d78e87124c54af9c7c29a462af9c0.png

  (forrás: meccsjegy.mlsz.húúú)

  • Döme Sanya

   22

   • Czibulyás Dániel Pál

    Javítva, hiába nem megy ez a matek nekem.

 • 58914020 .

  https://444.hu/2017/10/17/ki-johet-bernd-storck-utan

  “Kondás Elemér intellektusa, habitusa miatt is teljesen alkalmatlan a válogatott irányítására”

  Ekkora oltást, te jó ég…

 • Sztefo

  Szerintem taktikai hiba pont most kirúgni Storckot. Ha tényleg felajánlotta a lemondását Andorra után, akkor el kellett volna fogadni, és az új szöv kap akkor 4 tétmeccsen, az őszi EB selejtezőkön mérhette volna fel, h az elképzeléseinek milyen játékosok felelnek meg.
  Ehelyett aki majd most elfogadja, nekiáll a semmitmondó barátságos meccseken kísérletezni, de abban mindig jók vagyunk, h bari meccseken megverjünk néha egy-egy nálunk magasabban taksált csapatot, aztán jön a selejtező sorozat, és rögtön kiderül, ki alkalmas, ki nem a válogatott tétmeccseivel járó stresszt elviselni.
  Ez komoly öngól, h akkor fog szembesülni először ezzel az új kapitány, ergo lehet megint elcseszünk rögtön egy selejtezősorozatot az elején, mert azok lesznek az első tétmeccsek egy új kapitánnyal, új koncepcióval.

  A másik, amit pont Laszka ír lejjebb, h rohadt veszélyes, ha mindenki repül, akit Storck hozott, mert most van először olyan a magyar futballtörténelemben, h minden utánpótlás korosztályunk elitkörös, mert ezeket a csapatokat már Storck emberei (a németek és Szélesi) válogatták össze. Elég ha egy srác korosztályonként nemzetközi mércével is jó futballistává válik, akkor már 5 év múlva komolyabb csapatunk lenne. Ha most viszont elküldik az őket kiválasztó edzőket is, akkor félő, h egy jó folyamatot szabotálunk.

  • belos

   Megváltozik a rendszer: 2019-ben kezdődik csak a selejtezősorozat. Addig lesznek barimeccsek + ez az új nemzetek ligája. Kísérletezni lesz ideje az új kapitánynak.

   • Sztefo

    A Nemzetek Ligája is egy selejtező már tétmeccsek, arról nem is beszélve, h senki se tudja, h abból vagy a klasszikus EB-selejtezőből lesz könnyebb/nehezebb kijutni. Ne feledjük, az EB-selejtezőkön most már nem fog pótselejtezőt érni a harmadik hely. Simán lehet, h a Nemzetek Ligája fontosabb lesz emiatt, vagyis az új szövkap akkor szembesül először tétmeccsen azzal, ki alkalmas az általa preferált játék végrehajtására, és ha emiatt elszáll az esély, akkor kapásból görcsösebb lesz a csapat a klasszikus EB-selejtezőkön.
    Továbbra is állítom, a most őszi négy VB-selejtező meccsen már az új szövkapnak kellett volna kísérleteznie, hiszen azért mégiscsak jobban fel tudja mérni a csapatot komoly tétmeccsen Svájc és Portugália ellen, mint értelmetlen bari meccseken.

    • belos

     Ebben egyetértünk, jobbnak mindenképp jobb lett volna.

     Amúgy az igazi bajom, hogy igazából szinte mindegy ki a kapitány. Egyszerűen szűk a merítés.

 • Latabár

  Valaki tud logikus választ adni arra a kérdésre; Miért veszi hülyére Magyarország legnézettebb sportcsatornája, a nézőket?!
  Nem elég, hogy a horror pénzért megvásárolt közvetítési jogdíj ellenére hétvégenként 2db mérkőzést közvetít, még a különböző csatornákon / pl. Csakfoci; Műsorújság; stb. / meghirdetett felvételről történő lejátszással kapcsolatban is sz.patják a nagyérdeműt! A kiírt kezdési időpont helyett vagy korábban kezdik leadni 20 perccel, vagy később fél órával!
  És ez még a jobbik eset! A legnagyobb az, amikor az utolsó percig hirdetett és nevezett helyett, teljesen mást adnak!
  Mint pl legutóbb a Hali-Honvéd helyett a Mezőkövesdet 2x is.
  Nem csak a labdarúgásban kell még fejlődnünk….

  • Döme Sanya

   Te vagy a mindentudó.

  • prison miki

   nevetséges, ami a közvetítések körül zajlik, ez nem is kérdés.

 • 58914020 .

  Elég jól beszél az öreg, az eddigi legkomolyabb vélemény a témában

  • Laszka

   Meg sem nezem, Laczko kezeben volt az iranyitas, de csak a penz lenyulasban jeleskedett…hiteltelen figura

 • Latabár

  A másik! Bobálnak, Nagygerinek lakat került a szájukra?!
  Néhány héttel ezelőttig a fent nevezettek nyilatkozatati, fotói napi, heti rendszerességgel bírtak a médiában.
  Amióta nem írtak alá, eltüntek a nyílvánosság elől!
  Csak nem a demokrácia, a szólásszabadság megtestesítője és prókátora, Mr Hemingway keze van a dologban?!

 • Czibulyás Dániel Pál

  Bréking !!! Niksic ellenire a Családi-szektorokat is megnyitották, már oda is sok jegy lett kiregisztrálva! :) Nem sok maradt, hajrá!!! :) Csak a KISPEST!!!

 • László Papp

  Ennek a cikknek az első mondata egy hatalmas nagy félreírás és akkor még szépen fejeztem ki magam.Nem a Kispest verte a Haladást 6 20 év alatti játékossal a kezdőben (egész idényben nem volt nálunk annyi 20 év alatti a pályán,meg szerintem nem is lesz ebben a szezonban),hanem a két csapatban játszott 4 a kezdőben,2 pedig csereként jött be.Kiss B., Kiss T., Tóth M. ( Tóth D. ) a Haliban,Banó -Szabó (Herjeczki) nálunk.És az a baj,hogy ezt a cikket a honvedfc.hu is szó szerint átvette és úgy adta le (legalább átolvashatta volna valaki,mégha így valamennyivel csökken is a mi nagyságunk szerepe,de legalább az igazságot tartalmazza). Mondjuk az is hagy kívánni valót maga után,hogy a hétvégi meccs tudósításában még mindig Tömösvári szerepel a honlapon Banó-.Szabó cseréjeként és nem Tömösvári.Azért legalább ilyen dolgokra oda kellene figyelni!
  https://www.m4sport.hu/2017/10/16/a-honved-a-nyomas-ellenere-sem-ter-le-az-utanpotlas-neveles-utjarol/

 • A69W

  Bravo KLTE!
  Remélem minden kerületi iskolába eljutnak!
  Hatalmas gratuláció a szervezőknek, résztvevőknek!
  http://www.honvedfc.hu/hirek/vass-lajos-iskolaban-jartunk/2017-10-17

 • CS.A.K.

  Valaki nem tud egy működő stream-ot?

  • László Papp

   Én is csak szövegest találok mindenhol,semmi képes verzió

 • Sándor Szabó

  Kimentem ma a meccsre, egész jók voltak a fiatalok.
  Ami miatt írok, hogy bérlettel nem engedtek be. Az állóba szóló bérletem van.
  Az első kapun nyetu, mondta a tag, hogy menjek át a sima kapuhoz ahol nincs forgókapu. ok

  Nézi a gorilla és kérdezi: -Mi a szar ez?
  Mondom: -egy bérlet.
  Ő: -Na húzzál innen 0-ás jegyet venni!

  Kérdezem én akkor mi a fasznak a bérlet?
  Valakik azzal védték őket, hogy nem oda szól azért nem enged be a rendszer. Értem.
  Ha vannak olyan intelligensek, hogy plasztik kártyákat nyomtatnak és adnak el gyanútlan bennszülötteknek, akkor annyi eszük lehetne, hogy vagy megnyitják azt a szektort ahová a bérlet szól vagy a számítógépen állítanak valamit, hogy a kijelölt szektorba ezzel is be lehessen jutni.
  Nekem mindegy, amelyik egyszerűbb. Plusz szólni kéne a gorilláiknak is melyik verzió lép életbe.

  • Sanzi

   Bocs, de a bérlet nem a felnőtt csapat mérkőzéseire szól???
   Nem kell itt hőbörögni!
   A szekusok parasztok, de azért gondolkozni is illene a hasonló esetekben!

   • Sándor Szabó

    minjá elolvasom az apró betűt

   • Sándor Szabó

    Egy költői kérdés, hol lehet hőbörögni?

    • Sanzi

     provokatív a kérdés…
     szvsz. ebben az esetben nincs helye a hőbörgésnek!

   • Sándor Szabó

    Egyébként igazad lehet, mert a honlap azt írja, hogy nb1es és MK meccsre vonatkozik

   • Thibby

    Valahol azt írták bérlettel és ingyen jeggyel lehet bemenni

   • CSAKA

    http://m.honvedfc.hu/hirek/13761#article
    Ezen kívül is minden fórumon az volt hogy bérlettel ingyenes..!

  • Czibulyás Dániel Pál

   És nem ártana az sem, ha a szekusok főnöke kicsit állítana rajtuk, mert rettentő bunkó némelyik! Ezt Heminek mindenképpen a következő online fórumon jelezni fogom! 😒

  • Regen

   nekem is ez rémlett, erre a meccsre is érvényes (volt) a bérlet. tehát nem te hőbörögsz
   http://honvedfc.hu/hirek/u19-szurkolj-a-jovo-remenysegeinek/2017-10-11

 • Sándor Szabó

  “Egyelőre (negyed tízkor) – a belépésre jogosult bérleteseket nem számolva – a tribün nagyjából felére ment el regisztrációs jegy, vagyis még van kb. 430 darab. Jó lenne, ha összejönnénk annyian, hogy a korzót is meg kelljen nyitni. frissítés // háromnegyed kettőkor már csak 310 az elérhető regisztrációs jegyek száma.”

  Mit jelent ezen cikk bevezetőjében a belépésre jogosult bérletes vajon?
  Nekik van u17-re szóló bérletük vagy csak olyan mint nekem?

 • Csaba Horváth

  Mennyi volt a végső létszám?

  • Czibulyás Dániel Pál

   2500! 😉

   • Zs.

    Egeszen pontosan 2465 ;o)

   • Csaba Horváth

    Az egy ifjúsági meccs (de még egy átlagos nb1-s mérkőzésnek is) a vonatkozásában – pláne hétköznap – nagyon jó nézőszám.
    Örülök, hogy a fiatalok is megérezhettek saját bőrükön egy igazi szurkolással fűszerezett mérkőzés hangulatát. :) Gratulálok a Srácoknak a továbbjutáshoz. :)

 • László Szilágyi

  Óriási gratuláció a szervezőknek, mert a szokásos helyett végre tudtak mozgósítani!!! Teljesen lényegtelen, hogy a kilátogató csapatok játékosainak túlnyomó többsége sosem lesz igazi Kispesti, de az biztos, hogy lesz egy pozitív képe arról, hogy a Honvéd egy erős klub, top utánpótlással és olyan szurkolókkal, akik megbecsülik és szeretik a futbalistáikat. Lesz egy saját gondoltuk, véleményük erről a nagyszerű közösségről és nem másodkézből lesz fals információjuk. És persze lesz olyan akit megfog ez a közeg, a hangulat és legközelebb is ott lesz. Gratulálok minden résztvevőnek! Remélem az orosz bajnok ellen még többen leszünk!

  • papparam

   Emeljük is ki még egyszer:
   “Lesz egy saját gondoltuk, véleményük erről a nagyszerű közösségről és nem másodkézből lesz fals információjuk.”
   !!

 • Döme Sanya

  Az U19- es liga végre egy épkézláb ötlet. Kár , hogy végig kieséses a rendszer. Szép volt fiúk.

  • papparam

   Miért, így nem kell annyi meccset játszanunk a döntőig.

   • Döme Sanya

    Csak igy minimális a javítási lehetőség.

 • Csaba Horváth

  Sokat szoktam gondolkozni, hogy ki lehetne alkalmas a válogatott szövetségi kapitányaként. Már korábban is eszembe volt, talán most lenne a legaktuálisabb: Bora Milutinovic

  https://hu.wikipedia.org/wiki/Bora_Milutinovi%C4%87

  Elég csak megnézni, hogy hol volt edző. Legalább 8 válogatott kispadján ült. Csupa aránylag gyengébb futball kultúrájú ország, akik között jó néhányat nemzetközi tornára ki tudott jutattni.
  Igaz, hogy 73 éves (valaki már a 70 éve Hemit is temetné), de biztos, hogy sok újat nem tudnának mutatni neki a hazai viszonyokról… :D

  • Zs.

   Hat, nem is hulyeseg…