Napikispest 2017.10.17.

U19 Bajnokok Ligája, U20-as szabály, Hemiblog, Vincze 12 pontja, válogatott, Bölöni, kisszínes // van mára mindenféle jóság.

 • U19-es Bajnokok Ligája //
  • Sajnos egyik tévé sem közvetíti a meccset – derült ki a Honvéd sajtótájékoztatóján -, mert az UEFA csak csomagban értékesíti a sorozatot, darabonként nem.
  • Nem maradt más, mint ki kell jönni a Bozsikba szerdán, ötre.
  • Egyelőre (negyed tízkor) – a belépésre jogosult bérleteseket nem számolva – a tribün nagyjából felére ment el regisztrációs jegy, vagyis még van kb. 430 darab. Jó lenne, ha összejönnénk annyian, hogy a korzót is meg kelljen nyitni. frissítés // háromnegyed kettőkor már csak 310 az elérhető regisztrációs jegyek száma.
 • Hemingway #1 // itt a friss és ropogós Hemiblog, benne Vincze tizenkét pontjának elmaradhatatlan kritikája. Érdemes átrágni magunkat rajta, van pár korrekt meglátása az öregnek, bónusz úgy teszi helyre Vinczét (“Szerintem a szerzőnek fogalma sincs a valóságról.”), a Nemzeti Sport labdarúgás rovatának rovatvezetőjét, hogy még nekem is belepirul az arcom. (Apropos, az NS impresszumából mikor tűntek el a nevek?)
  • megjegyzésem // Vincze tényleg házhoz ment a pofonért.
 • Hemingway #2 // az M1 Ma este c. műsorában járt, ahol arról is beszélt, hogy jövőre, az első negyedévben készül el az akadémia, majd utána kezdik építeni az új Bozsikot, ami 2019 végére készül el.
  • megjegyzésem // továbbra sem látok ehhez kapcsolódó megemelt finanszírozást (kormány), sem közbeszerzést, se semmit, csak csendet.
 • fiatalszabály // a Honvédé a harmadik legtöbb U20-as játékperc (1115/2160, 51,6%) az NB I-ben, még úgy is, hogy idén a kettő helyett csak egy játékost használunk.
  • Érdekesség, hogy amíg tavaly több klub is nagyjából be tudta tartani a két U20-as játékosra vonatkozó ajánlást, addig idén ettől mindenki nagyon messze van. A rekorder és listavezető Haladásnál is csak 1793 (90,6%) perc jött össze, ami két teljes meccsnyi idővel marad el a lehetséges 1980-tól.
  • Ki lehet találni, hogy ki az utolsó 26 perccel (1,2%) a 2160-ból? Igen, ők. (via utanpotlassport.hu)
 • válogatott // ha minden igaz, délután lesz egy bizalmi szavazás Storckról az MLSZ elnökségében. Fura az egész, mert ugye Storck idő közben mindent behálózott a csápjaival, övé a szakmai irányítás, két tucatnál is több embere pedig mindenféle egyéb feladatokat lát el a videózástól az utánpótláscsapatok felkészítéséig. Ha a válogatott közvetlen irányítását el is vennék tőle, akkor is az egyik legerősebb ember maradna a szövetségben, az új kapitány pedig vagy a bábja (Lőw?, Szabics?), vagy egy karakán figura, akivel képtelen lesz együtt dolgozni (hahaha, akár Rossi?). Szép kilátások.
 • Mezőkövesd // Radványi Miklós out, Kuttor Kutya in.
 • kisszínes // a nogradfoci.hu-n jelent meg egy valóban formabontó és őszinte edzői nyilatkozat még a múlt héten. László Loránd, az Érsekvadkerttől a hosszabbításban kikapó Szécsény edzője mondta a következőket: – Úgy gondolom, minősíthetetlen, gusztustalan, fa***ó játékvezetés mellett, aki körívből ítél tizenegyest, mert szerintem annyi ereje nincs, hogy beszarjon (és még “finoman fogalmaztam”) sem érdemeltünk vereséget. További sok sikert a hazai csapatnak.
 • Bölöni László // ha van rá kapacitásod, és még nem unod a műfajt, akkor érdemes elolvasni a kapitánykeresés idején szinte kötelező jelleggel érkező hosszabb nyilatkozatát, amiben leszedi a keresztvizet a komplett magyar futballról, sportpolitikáról, játékosmentalitásról, tényleg mindenről. A fő témája a koncepciótlanság, és az állandósult építkezés, ami nem vezet sehova. (via NSO)
 • Gálhidi Gyuri // a Székelyudvarhely edzőjeként nyilatkozott az m4sport-nak.

“Napikispest 2017.10.17.” bejegyzéshez 83 hozzászólás

  1. Elég jó, ahogy beszólogat Vinczének, akinek láthatólag tényleg fogalma sincs a magyar futballról.
   Lassan össze lehet rakni a 12 pont kritikai elemzéseiből egy összesített anyagot, amiből kiderül, hogy gyakorlatilag egyetlen pont sem problémája épp a magyar futballnak, vagy ha elgondolkodnánk rajta, első blikkre kiszúrnánk, hogy mennyire kontraproduktív ötlet.
   Vincze egy dilettáns, ez fényesen kiderült.

   1. A magyar futball tele van megmondó emberekkel, akikből vagy az irigység, vagy sértődöttség esetleg szimpla okoskodás beszél. Hemingway is néha túl tudja tolni az igeosztást, de ő legalább elmondhatja, hogy nagyon sok magyar futballal kapcsolatos gondolata személyes, sportvezetőként megélt tapasztalatokból fakad, és sok dolog amire azt mondják, hogy ez lehet a probléma, ő élesbe kipróbált és az alapján tudja cáfolni.
    Egyébiránt, amíg a magyar futball egy felülről irányított rendszerű, ahol az egyéni (politikai) érdekek hamarabb érvényesülnek, mint a racionalitás, amíg a futballcsapatok jelentős része egyszerű pénzmosóként működik, addig kár összegyűjtögetni ilyen-olyan pontokat, mert nagyrészt féligazságokkal teli csipőből cáfolható vélemények maradnak csak.
    Mindenesetre érdekes dolog, hogy számos csapatsportban nemzetközi szintű teljesítményt, szervezettséget el tudunk érni (vízilabda, kézilabda, kosárlabda, jégkorong), a futball, ami ráadásul még kiemelten is támogatva van pedig tehetetlenül topog egyhelyben. :(

     1. A jégkorongot pont nem kellene bántanod!
      15-20 éve ha megnéztél 1 magyar meccset, azt láttad, hogy nyuggerek korcsolyáznak… Ma nézz meg egyet, hogy milyen sebességgel megy a játék…
      Vizilabda, egyetértek, ha lenne benne komoly pénz, nem lennénk sehol!
      Lásd USA… kicsit beleugrottak 5-10 év, volt is eredménye!

       1. Talán azért mert a jégkorong alapvetően egy téli sport….ott ahol nincsen legalább időszakosan hideg, ott nem alakult ki ez a sportág…de attól még nem fitymálnám le a magyar jégkorong eremdényét…pláne nem a magyar fociéval szemben. :)

       2. Mondom, hogy a sebességbeli, játékbéli… fejlődést lehet látni hokiban!
        94ben sokkal jobb színvonalú volt a futbalunk! Ez tény!
        Minimum egy Bárányossal jobb volt… és ő csak egy ember, rajta kívül számtalan FOCISTA volt… ma??? ki van, aki focistára emlékeztet? hááát, nem sokan tolonganak.

    1. Húúúú, ez nagyon messzire vezet!
     Ma gagyi iskolapadban edződött edzők ülnek kispadokon. Azok, akik le is tettek valamit az asztalra, azok meg félre vannak lökve!
     Én most pl. nagyon örömteli hírnek látom Kuttor kövesdi szerepvállalását a szlovákiai magyar szuperedző helyett!
     Régen úgy működött, hogy az edzők éveken át bolytároskodtak a nagycsapat edzője mellett, így kitanulták nem csak a szakma csínyját – bínyját, de a klubbfilozófiát is magukévá tették!
     Ma egy ilyen embert mutassunk a mai magyar fociban! Nekem egy is elég, az is több mint a NULLA!
     Arról már nem is beszélve, hogy a hátország klubbjaiban, a gyerekekkel, akik képzését kritizálják az akadémiák, havi 20000 forintot kereső edzőkre van bízva!
     Nem mondom, vannak megrögzött, tényleg szívüket lelküket belerakó ifi edzők is, itt Ócsán is van 1 ilyen, de a többi… nem kell ecsetelnem, milyen szinvonalú edzéseket tartanak, erról már nem is beszélve, hogy ha egy gyereket el akarnak vinni regionális képzési központokba, pl. Dabasi SC, akkor nemes egyszerüséggel megtiltják nekik, hogy részt vegyenek a kiválasztókon… No comment!
     Mondom, nagyon messzire visz a problémák ecsetelése!
     Ezek, pl. kézilabdában elképzelhetetlenek… a legkisebb egyesületeknél is magas színvonaú képzés folyik mind lányok, mind fiúk esetében!

   1. Én ezzel a utolsó pontjával nem igazán tudtam azonosulni, amit a Svájci válogatottban szereplő migránsokkal kapcsolatban írt.
    Mert kérdem én. Ki számít echte svájcinak? Aki ott született? Vagy akinek már a nagyszülei is ottszülettek? Vagy aki szőke kékszemű? Ha valakinek a szülei a balkánról jöttek, ő már Svájcba született, az ottani légkörben szocializálódott, akkor ő már lehet svájci? Vagy ő is migránsnak számít, független attól, hogy csak németül-franciául beszél és minden Svájchoz köti?
    Természetesen értem a problémát, csak kiváncsi lennék, hogy ki hogyan definiálja az echte svájci fogalmát. :)

    1. Induljunk ki abból, hogy Magyarországon migránsozni szinte befogadóbb kategória, mint ahogy az MLSZ definiálja a magyar labdarúgó fogalmát. :( Gondolom a nürnbergi törvényekből vettek példát a versenykiíráshoz.

     1. Én inkább úgy látom, hogy az a fajta röghöz kötöttség, ami jellemezte az európai társadalmakat, az megszűnőben van. Fél millió magyar (leszármazottjából) a jővőben magyar származású, brit, német állampolgár lesz (azok leszármazottjából meg sima brit, német állampolgár), több ezer Magyarországon élő arab, kínai, szláv leszármazottja már inkább magyarnak fogja vallani magát, mint másnak.
      És a kérdésem az csupán az, hogy ki a magyarabb? Egy magyar szülőktől Németországban élő gyerek, aki németül beszél (magyarul csak immel-ámmal) és született németnek vallja magát, vagy mondjuk egy arab, kínai felmenőkkel rendelkező gyerek, aki tökéletesen beszél magyarul és itt akar élni?
      De ha már magyarságról beszélünk Puskás Ferenc sváb származású volt, aki ezt nem is nagyon tagadta, mégis mindenki az egyik legnhíresesbb magyarról beszél vele kapcsolatban és szóba se jön a származása. De ez még sok “echte” magyarról elmondható. Na úgye hogy nem olyan egyszerű a kérdés. Nyilván egy temperamentusabb személyiséggel rendelkező bosnyák, afrikai, török stb. vélhetően jobb focista lesz, mint mondjuk egy több generációs svájci, csak a kérdés, hogy hol az a határ, ahol egy válogatottságnál meg kell húzni a határt, ha nemzeti válogatottról beszélünk.

   2. nekem is pont ez az utolsó pont volt az amivel nem értettem egyet. ez nem sportszakmai, hanem egy demográfiai/társadalmi jelenség, svájc lakosságának majdnem egyharmada bevándorló. A futball mint karrier pedig sokkal népszerűbb a más háttérből érkező, esetleg szegényebb, nyelvet kevésbé beszélő társadalmi réteg körében. Én is csak Csaba kommentjét tudom ismételni, mi alapján zársz ki valakit abból, hogy képviselje azt az országot, ahol él, ahol esetleg felnőtt, tanult, dolgozott. Svájcnak nem csak a labdarúgó válogatottja, az egész társadalmi összetétele vegyes, csak épp a futballban ez jobban megmutatkozik. A gazdag családok gyerekeinek nem annyira dívik a labda után futkározni.

 1. Happy birthday Mr Hemingway, valamint boldog születésnapot Gyuri bá!

  1. “Az előző idényben a Budapest Honvéddal bajnoki címet nyerő tréner
   jelenleg a szlovák élvonalbeli Dunajská Streda csapatának mestere.” – ülj le fiam, 1-es!!! :(
   Jó lenne az FC DAC-nak is, persze lehet, hogy CS.A.K. én vagyok ilyen megrögzött nógrádi gyerekként követelőző… kedves (?) blikk-onlájn, egyenlőre kisHAZÁNKBAN a város neve: Dunaszerdahely!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pont.

   1. A város neve egy dolog, és más egy klub hivatalos neve. Nem helytelen így, de abban egyetértünk, hogy jobb DAC-nak emlegetni, a Dunajska Stredát pedig meg lehet kerülni

  2. Én jobban örülnék, ha maradna DAC edzője…nyerjen egy Szlovák bajnokságot (és/vagy) kupát. Ha utána még mindig szövetségi kapitány akar lenni, hát legyen. A magyar válogatottnál szerintem sokan belepofáznának a munkájába, attól a közegtől jobban féltem a Maistrot!!!

   1. Legfeljebb majd atertekeli Hemivel a kapcsolatat es rajön, hogy Hemi a többihez kepest kisse becsületesebb :D

  1. Köszi a linket, örülök, hogy ilyen mély nyomokat hagyott benned a vitánk. :) Illetve nem is vita, hanem egy szürreális dologról történő elmélkedés…ugyanis egzakt módon soha, senki se fogja megmondani, hogy egy 50′-60′-s években fénykorát élő Puskás illetve kortársai (Kubala, Czibor, Hidegkúti, Bozsik, Kocsis, stb.) milyen eredménnyel lépne pályára egy mostani, modern, tudományos alapokon kinevelt játékosokból álló csapat ellen. Tekintettel arra, hogy Puskásék hozzáállása, technikai képzettsége kimagasló volt, szerintem pariban lennének bármelyik magyar csapattal, de nyilván ennek megválaszolása örökre nyitott marad….

    1. Nem azt mondtam, hogy a képzés nem számít. Azt mondtam, hogy Puskásék olyan szinten tolták a futballt, annyira kiemelkedtek a világ mezőnyéből, hogy azzal a tudással a mostani nb1-ben is vélhetően megállnák a helyüket. Itt válik el a dolog. Te azt mondod, hogy az a tudás, amivel rendelkeztek, az már minden futballistának alapnak kell lenni, kvázi nem emelkednének ki a mezőnyből. Én meg azt mondom, hogy ők akkora technikai tudással rendelkeztek, olyan szintű csapategységre voltak képesek, hogy azzal pariba lennének a mostani nb1-s csapatokkal szemben. De hogy Neked vagy nekem van-e igazam, arra egzakt választ nem fogunk kapni. Nagyjából itt le is zárhatjuk a témát. :)

      1. “Számít ugyan a képzés, de még így is annyira gyenge, tehetségtelen embereket szülnek a magyar nők 30 éve, hogy a Puskásékhoz képest modernebb (igaz, a nyugat-európai modelltől messze elmaradó) képzés ellenére is csak Puskásékkal egy szinten vannak maximum”

       Igen..ez az a rész, amikor kifacsarod amit mondtam, és valami állati nagy hülyeséget raksz össze, mintha azt én mondtam volna, pedig pontosan érted, hogy mit magyarázok.
       Igen, változott a futball, gyorsabb lett, nyilván volt fejlődés az elmúlt 50 évben. Csak ebből a fejlődésből maradt ki valahogy a magyar futball. Az utánpótlás nevelés nyilván fontos dolog, minél fiatalabb korában kezdik formálni, annál képzettebb, modern labdarúgás elvárásainak megfelelő játékos válik belőle…ehhez képest valahogy ezek a tehetségek mégse tünnek fel a magyar futballba, vagy messze nem jutnak el olyan szintre, mint pl. a szomszédságunkban lévő Horvátországból, Romániából. Az is érdekes, hogy igazából megbízható magyar edző sincs az országban, a komolyabb sikereket már csak külföldi edzővel tudják elérni a klubok.
       Szóval akkor lehet, hogy mégiscsak az elmúlt 30 év hozadéka, hogy nem tűntek fel újabb Détárik, Puskások, Tichyik. Szóval modern futball ide, képzettebb játékosok oda, hiába jössz nekem is a tudományos megközelítéssel, az hogy valakivel már egész kiskora óta foglalkoznak, kvázi futballistává képzik, az még önmagában nem elegendő…igazából már annyira elvesztettem a fonalat Veled kapcsolatban, hogy fogalmam sincs, hogy Te miről akarsz engem meggyőzni… :D

        1. Miben kéne elismernem az igazad? Abban, hogy Puskásék 50 évvel ezelőtti tudása nem lenne pariban a mostaniakéval? Mivel leírtam, hogy ez egy összemérhetetlen dolog (mivel az időutzásig még nem jutott el az emberiség), így ezen a téren nincs miben igazat adnom Neked. Minden másban igazad van. :) Így megfelel?

          1. “Hatalmas népszerűségvadász troll vagy. ”
           Leírtam amit gondolok a dologról, látom nem értesz vele egyet. Semmi gond, de attól miért lennék troll? :O Nyilván Te jobban értesz hozzá (ezt nem vonom kétségben), csak éppen olyan dologról próbálsz meggyőzni, amit csak elméletei síkon lehet vitatni, hisz nem lehet ideráncigálni mondjuk egy Aranycsapatot, hogy játszon egy mérkőzést mondjuk a Fradival, hogy bebizonyosodjon az elméleted.
           Ami meg a népszerűségvadászságomat illeti, ha így látod, akkor kérlek upvotoljál, hogy meglegyen a sikerélményem. :D

           “de az akkori focistáknak esélye sem lenne még csak megközelítenie sem az nb1-et.”
           Ezt is végigcsámcsogtuk már korábbi posztban. Mivel egyikünk sem időutazó, továbbra sem merném ezt így kijelenteni, de hogy meglegyen a betyárbecsület, legyen igazad, nem vagyok sem futballedző, sem sporttudományokkal felruházott szakember, mindent amit írtam laikusként tettem….

          2. Én “upvotálnálak”, hogy ilyen türelmes vagy vele, de nem vagyok regisztrálva. Van, akivel egyszerűen nem érdemes vitatkozni…

          3. A vita lényegétől eltekintve sokatmondó, hogy Csaba végig nagybetűvel írta a “Te” szót, míg 58914020 kisbetűvel. Persze lehet azzal jönni, hogy a helyesírás szabályai szerint nem kell naggyal írni, de ettől függetlenül nyilvánvaló, hogy a másik iránti minimális tiszteletet csak Csaba adta meg a “fórumdisputa” (ó, mily gyönyörű szó…) során…

 2. Hello Evríbádi,

  B R É K I N G !!!

  Ha jól számoltam össze, már CS.A.K. 21 jegy “maradt” a Tribünre a holnapi ATTRAKCIÓRA! Májusban számolgattam utoljára az Aranycsatánk előtt a várható nézőszámunkat – jó Ómen -!!! A Tábor a Puskás A tribünön tolja majd a témát! Biztos unikális (KISPESTIKUM) lesz ez így, mint egy 97-es Ankét + Anzsi / Teplice / Sturm elleni hazaiak kábé…
  Reméljük a legjobbakat, szép estét / éjjelt minden KISPESTINEK! Ciao! ;) https://uploads.disquscdn.com/images/8a7aa5e0d573aebbcd8344a153e52a12861d78e87124c54af9c7c29a462af9c0.png

  (forrás: meccsjegy.mlsz.húúú)

 3. Szerintem taktikai hiba pont most kirúgni Storckot. Ha tényleg felajánlotta a lemondását Andorra után, akkor el kellett volna fogadni, és az új szöv kap akkor 4 tétmeccsen, az őszi EB selejtezőkön mérhette volna fel, h az elképzeléseinek milyen játékosok felelnek meg.
  Ehelyett aki majd most elfogadja, nekiáll a semmitmondó barátságos meccseken kísérletezni, de abban mindig jók vagyunk, h bari meccseken megverjünk néha egy-egy nálunk magasabban taksált csapatot, aztán jön a selejtező sorozat, és rögtön kiderül, ki alkalmas, ki nem a válogatott tétmeccseivel járó stresszt elviselni.
  Ez komoly öngól, h akkor fog szembesülni először ezzel az új kapitány, ergo lehet megint elcseszünk rögtön egy selejtezősorozatot az elején, mert azok lesznek az első tétmeccsek egy új kapitánnyal, új koncepcióval.

  A másik, amit pont Laszka ír lejjebb, h rohadt veszélyes, ha mindenki repül, akit Storck hozott, mert most van először olyan a magyar futballtörténelemben, h minden utánpótlás korosztályunk elitkörös, mert ezeket a csapatokat már Storck emberei (a németek és Szélesi) válogatták össze. Elég ha egy srác korosztályonként nemzetközi mércével is jó futballistává válik, akkor már 5 év múlva komolyabb csapatunk lenne. Ha most viszont elküldik az őket kiválasztó edzőket is, akkor félő, h egy jó folyamatot szabotálunk.

  1. Megváltozik a rendszer: 2019-ben kezdődik csak a selejtezősorozat. Addig lesznek barimeccsek + ez az új nemzetek ligája. Kísérletezni lesz ideje az új kapitánynak.

   1. A Nemzetek Ligája is egy selejtező már tétmeccsek, arról nem is beszélve, h senki se tudja, h abból vagy a klasszikus EB-selejtezőből lesz könnyebb/nehezebb kijutni. Ne feledjük, az EB-selejtezőkön most már nem fog pótselejtezőt érni a harmadik hely. Simán lehet, h a Nemzetek Ligája fontosabb lesz emiatt, vagyis az új szövkap akkor szembesül először tétmeccsen azzal, ki alkalmas az általa preferált játék végrehajtására, és ha emiatt elszáll az esély, akkor kapásból görcsösebb lesz a csapat a klasszikus EB-selejtezőkön.
    Továbbra is állítom, a most őszi négy VB-selejtező meccsen már az új szövkapnak kellett volna kísérleteznie, hiszen azért mégiscsak jobban fel tudja mérni a csapatot komoly tétmeccsen Svájc és Portugália ellen, mint értelmetlen bari meccseken.

    1. Ebben egyetértünk, jobbnak mindenképp jobb lett volna.

     Amúgy az igazi bajom, hogy igazából szinte mindegy ki a kapitány. Egyszerűen szűk a merítés.

  1. Meg sem nezem, Laczko kezeben volt az iranyitas, de csak a penz lenyulasban jeleskedett…hiteltelen figura

 4. nevetséges, ami a közvetítések körül zajlik, ez nem is kérdés.

 5. Bréking !!! Niksic ellenire a Családi-szektorokat is megnyitották, már oda is sok jegy lett kiregisztrálva! :) Nem sok maradt, hajrá!!! :) Csak a KISPEST!!!

 6. Ennek a cikknek az első mondata egy hatalmas nagy félreírás és akkor még szépen fejeztem ki magam.Nem a Kispest verte a Haladást 6 20 év alatti játékossal a kezdőben (egész idényben nem volt nálunk annyi 20 év alatti a pályán,meg szerintem nem is lesz ebben a szezonban),hanem a két csapatban játszott 4 a kezdőben,2 pedig csereként jött be.Kiss B., Kiss T., Tóth M. ( Tóth D. ) a Haliban,Banó -Szabó (Herjeczki) nálunk.És az a baj,hogy ezt a cikket a honvedfc.hu is szó szerint átvette és úgy adta le (legalább átolvashatta volna valaki,mégha így valamennyivel csökken is a mi nagyságunk szerepe,de legalább az igazságot tartalmazza). Mondjuk az is hagy kívánni valót maga után,hogy a hétvégi meccs tudósításában még mindig Tömösvári szerepel a honlapon Banó-.Szabó cseréjeként és nem Tömösvári.Azért legalább ilyen dolgokra oda kellene figyelni!
  https://www.m4sport.hu/2017/10/16/a-honved-a-nyomas-ellenere-sem-ter-le-az-utanpotlas-neveles-utjarol/

  1. Én is csak szövegest találok mindenhol,semmi képes verzió

 7. Kimentem ma a meccsre, egész jók voltak a fiatalok.
  Ami miatt írok, hogy bérlettel nem engedtek be. Az állóba szóló bérletem van.
  Az első kapun nyetu, mondta a tag, hogy menjek át a sima kapuhoz ahol nincs forgókapu. ok

  Nézi a gorilla és kérdezi: -Mi a szar ez?
  Mondom: -egy bérlet.
  Ő: -Na húzzál innen 0-ás jegyet venni!

  Kérdezem én akkor mi a fasznak a bérlet?
  Valakik azzal védték őket, hogy nem oda szól azért nem enged be a rendszer. Értem.
  Ha vannak olyan intelligensek, hogy plasztik kártyákat nyomtatnak és adnak el gyanútlan bennszülötteknek, akkor annyi eszük lehetne, hogy vagy megnyitják azt a szektort ahová a bérlet szól vagy a számítógépen állítanak valamit, hogy a kijelölt szektorba ezzel is be lehessen jutni.
  Nekem mindegy, amelyik egyszerűbb. Plusz szólni kéne a gorilláiknak is melyik verzió lép életbe.

  1. Bocs, de a bérlet nem a felnőtt csapat mérkőzéseire szól???
   Nem kell itt hőbörögni!
   A szekusok parasztok, de azért gondolkozni is illene a hasonló esetekben!

    1. provokatív a kérdés…
     szvsz. ebben az esetben nincs helye a hőbörgésnek!

   1. Egyébként igazad lehet, mert a honlap azt írja, hogy nb1es és MK meccsre vonatkozik

  2. És nem ártana az sem, ha a szekusok főnöke kicsit állítana rajtuk, mert rettentő bunkó némelyik! Ezt Heminek mindenképpen a következő online fórumon jelezni fogom! 😒

 8. “Egyelőre (negyed tízkor) – a belépésre jogosult bérleteseket nem számolva – a tribün nagyjából felére ment el regisztrációs jegy, vagyis még van kb. 430 darab. Jó lenne, ha összejönnénk annyian, hogy a korzót is meg kelljen nyitni. frissítés // háromnegyed kettőkor már csak 310 az elérhető regisztrációs jegyek száma.”

  Mit jelent ezen cikk bevezetőjében a belépésre jogosult bérletes vajon?
  Nekik van u17-re szóló bérletük vagy csak olyan mint nekem?

   1. Az egy ifjúsági meccs (de még egy átlagos nb1-s mérkőzésnek is) a vonatkozásában – pláne hétköznap – nagyon jó nézőszám.
    Örülök, hogy a fiatalok is megérezhettek saját bőrükön egy igazi szurkolással fűszerezett mérkőzés hangulatát. :) Gratulálok a Srácoknak a továbbjutáshoz. :)

 9. Óriási gratuláció a szervezőknek, mert a szokásos helyett végre tudtak mozgósítani!!! Teljesen lényegtelen, hogy a kilátogató csapatok játékosainak túlnyomó többsége sosem lesz igazi Kispesti, de az biztos, hogy lesz egy pozitív képe arról, hogy a Honvéd egy erős klub, top utánpótlással és olyan szurkolókkal, akik megbecsülik és szeretik a futbalistáikat. Lesz egy saját gondoltuk, véleményük erről a nagyszerű közösségről és nem másodkézből lesz fals információjuk. És persze lesz olyan akit megfog ez a közeg, a hangulat és legközelebb is ott lesz. Gratulálok minden résztvevőnek! Remélem az orosz bajnok ellen még többen leszünk!

  1. Emeljük is ki még egyszer:
   “Lesz egy saját gondoltuk, véleményük erről a nagyszerű közösségről és nem másodkézből lesz fals információjuk.”
   !!

 10. Az U19- es liga végre egy épkézláb ötlet. Kár , hogy végig kieséses a rendszer. Szép volt fiúk.

 11. Sokat szoktam gondolkozni, hogy ki lehetne alkalmas a válogatott szövetségi kapitányaként. Már korábban is eszembe volt, talán most lenne a legaktuálisabb: Bora Milutinovic

  https://hu.wikipedia.org/wiki/Bora_Milutinovi%C4%87

  Elég csak megnézni, hogy hol volt edző. Legalább 8 válogatott kispadján ült. Csupa aránylag gyengébb futball kultúrájú ország, akik között jó néhányat nemzetközi tornára ki tudott jutattni.
  Igaz, hogy 73 éves (valaki már a 70 éve Hemit is temetné), de biztos, hogy sok újat nem tudnának mutatni neki a hazai viszonyokról… :D

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.