Horváth Dezső kifejelgetett bombáitól Hercegfalvi késeléssel felérő tizenegyeséig minden volt Újpesten, minden (is)

A Bozsik után valószínűleg Újpesten voltam a legtöbbször meccsen életemben. Ennek részben oka a válogatott, amely rendszeresen játszott ott a 2000-es években, és engem úgy általában a Honvéd mellett a válogatott érdekelt a legjobban nem a Tottenham Hotspurs, ezért rendszeresen jártam Újpestre válogatott meccsre (is)

Ez volt az egyik. Az időpont 2006. szeptember másodika, az ellenfél Norvégia, éppen megint ki volt mondva, hogy a kijutás a cél, de kaptunk egy négyest, elég azt a részt megnézni, amikor a második félidőben a Torghelle Sanyika beáll, és azonnal ki is harcol egy tizenegyest, mert a Sanyika az nem ilyen plázapicsa, hanem Kispest.

A másik ok, és az Újpesten való visszatérő megfordulásaim mögött inkább ezt az indokot kell keresni, a 90-es évek elejétől, vagyis Illés Bélától Davide Lanzafame első eljöveteléig úgy éreztem, hogy bár a Kispest aktuálisan nem is olyan releváns, mint az MTK, vagy bizonyos szezonokban a Vasas, de még mindig az a kérdés, hogy az Újpest, vagy a Kispest jön a csodálatos Fradika után.

Mert hogy a zöldek voltak ebben az inkriminált időszakban a legnagyobbak, a legsuttyóbbak, legfontosabbak, a Reallal leikszelők, a nagybetűs tábor, a Lali-Dragi-Lipi-Töki-patkánytengely, a leg-leg-leg, az erkölcs, az erő az egyetértés meg az mlsz faszán a bokrétás stanicli (is).

Újpesten azért nem mindig jött össze, sőt voltak elég szarul sikerült meccsek, mint ez 2001-ből, amikor hetet kaptunk. És ez a videó azért fontos, amit a végén Szuri bától hallunk, mert így 20 év távlatából úgy emlékeztem, hogy a Szuri bá lefelé lógott ki a magyar futballból, ha a nyilatkozatok összeszedettségét nézzük, és váratlanul ért a felismerés, hogy kurvára nem, Szuri bá 4 nagyfröccs, 1 viceházmester és 2 unicum, mindez ebédig, után is értelmesebb, mint Pintér Attila öltönyben. (Bónusz az önkritikus Tóth Jóska.)

Szóval a legjobban az MTK pályára szerettem járni, mert jó volt a vendégben a szendvics, de az Újpest meccs volt a legfontosabb, mert hogy ki jön a legegyenlőbbek után, ez itt a kérdés.

Ez az érzés azóta sem múlt el belőlem, mert hát ha akkor sem számított a realitás, akkor most sem, holott csúnyán odaverünk épp a liláknak, még akkor is, ha nekik állandóan van válogatott játékosuk, nekünk meg csak egy Eppel Marcink, plusz nekik van egy Zsótér Donátjuk, akiből mi csináltunk focistát.

Szombaton zártkapus lesz a meccs, (a tévé azért adja), mert a nagybetűs tábor nagybetűs nemezistábora a 90-es évek hangulatát idézve azért lett újra rasszista, hogy keresztbe tegyen a belga tulajnak, mert Duchatelet nem kell a címer (sem).

Erről én csak annyit szeretnék mondani, hogyha öt védővel állunk föl, akkor nyerünk, ha 4 védővel, akkor az utolsó percben nyerünk. Gól: Gazdag, Lanzafame. Mezőny legjobbja: Holender Filip.

Majd, ha komolyan veszi az MLSZ, hogy a vétlen tábort nem kell büntetni, akkor utólag bővebben kifejtem. Addig passzív rezisztencia.

———————————————————

Ez a meccs is mennyire 90-es évek, amit most jön. Az Újpest megnyeri a Véber György emlékbajnokságot egy olyan Újpest-Honvédon, ami előtt a Fradisták beleégettek a fűbe egy FTC feliratot a kezdőkörnél, amit az újpesti potentátok lila festékkel próbáltak meg UTE-vá alakítani, elég szarul, miközben az újpesti játékosok lilára festett hajjal jelezték, hogy Újpest az életük, és még Véber György is beállt az utolsó 14 másodpercre, de ez mind semmi, mert

Horváth Dezső kifejelgette az újpesti lövéseket.

Azt éreztem, hogy senki sem nagyobb király, mint Horváth Dezső.

De nyertünk kupát is Újpesten, Szabó Tibi hatalmas király volt a meccsen, Martínez is triplázott, és ott van a Rabóczki-Benjamin-Hercegfalvi nevével fémjelzett 3-0-ás vereség, amikor Hercegfalvi kirúgta a labdát a stadionból, mint tizenegyes. Arra a meccsre egyébként elindultam otthonról csak sosem értem ki.


Horváth Dezső hosszú betegség után 2016 szeptemberében hunyt el. Az NB1-ben a Fradi, a Debrecen és a Honvéd kapusa volt, a Fradival kupát nyert.

 

“Horváth Dezső kifejelgetett bombáitól Hercegfalvi késeléssel felérő tizenegyeséig minden volt Újpesten, minden (is)” bejegyzéshez 167 hozzászólás

 1. Katasztrofális meccs volt, teljesen megérdemelt vereség. Talán a meccs végi interjúnál EVDM azt mondta, hogy kényszerű volt a védelem összetétele, de akkor miért nem tudunk a sérültekről? Lovric és Bobál is sérült ezek szerint? Mennyire súlyos?
  Az első félidő 15-20. percében miért nem cserélte meg Deákot és Baráthot a holland? A bal oldalunk átjáróház volt az első félidőben, Filip és Deák sem volt a helyzet magaslatán. Nem érzem, hogy bele tudna nyúlni a meccsbe a holland a félidőkön belül. Nincs egy ember, aki közvetíteni tudna a kispad és a játszók között?
  Grófot nem akarom külön bántani, de remélem télen kipiheni fejben magát Ő is és a csapat is, mert nagyon, nagyon sok az egyéni hiba!
  Ezt a meccset gyorsan el kell felejteni, mert az egész csapat gyengét hozott, az átlagos szintet csak Baráth, Kamber és Lanza hozta.
  Latifut sokan szidják, jó lenne tudni, hogy miért nem próbál eljutni az alapvonalig (taktikailag meg van neki tiltva, hogy vissza tudjon zárni vagy nem vállalja be az elfutásokat), mert az látszik, hogy 25-35 méterre az alapvonaltól, az oldalvonal mellől beadott labdái esélytelenek. Kingben azt imádom, hogy ilyenkor mindig meghúzta a jobbszélt és ezáltal veszélyesebbek voltak a beadásai.

  Most először történt meg, hogy a beharangot a meccs után olvastam, jó nosztalgikusra sikeredett. Nekem Újpest mindig a legveszélyesebb vendégszektoros hely volt. Még a 90-es évek elején volt egy magyar kupa elődöntő 2. mérkőzés, ahol hosszabbításba futottunk. A rendőrök, akik ránk vigyáztak, szóltak, hogy a meccs végén szélnek eresztenek minket, nem lesz külön vonulás, húzzunk a pi@ba, de maradtunk. A 119. percben Plókai óriási gólt lőtt, majd 5 másodperc múlva már üres volt a vendégszektor. Nagyon necces volt a hazajutás és nagyon nehéz volt a hatalmas mosolyt letörölni az arcomról. Rengeteg dühös és szomorú újpestivel mentem hazafelé..

 2. Ez egy átvett cikk az utanpotlassport.hu-ról, ott a szerző is. Ők meg valszeg a gyakadémia honlapjáról vették át.

 3. Szégyen volt ez a mai játék. Óriási szégyen!
  Egyedül Lanza harcolt, és volt méltó arra, hogy rajta legyen a Kispest mez!
  Nagyon elszomorító, pedig az indulásnál érezhették volna a játékosok ,hogy a szurkolóknak, ez nem egy meccs, a sokk közül…Ilyen lélektelen játékot rég láttam.

   1. Lehet,hogy ő úgy értette a sokpasszos játékot,hogy a védők hátul passzolgatnak jobbra-balra, aztán amikor megtámadják őket,valaki majd előreb.ssza ,amerre áll.

   2. Na neeee.A Trikó féle favágóstilus,ma is bemutatták.Ha számodra az a futtbal akkor gratulálok!!!!

    1. Tavaly nekünk is bejött :) ez a keret nem alkalmas többre, ha az lenne, ennyi pénzből/ennyi pénzért nem itt játszanának a játékosok. Rossi felmérte a határainkat, és ahhoz szabott fapados focival arattunk. Idén azzal is max dobogóra lennénk jók

 4. Akkor ment a legjobban a csapatnak, amikor Meer távol volt. Az volt az egyetlen jó meccsünk-szerintem. Talán véletlen?

  1. Új-Zélandra kell küldeni, annál messzebb nem lehet, és tök jók leszünk. :)

 5. Most olvastam ennek a szánalmas holland majomnak a nyilatkozatátt ráfogja Lanzára meg Grófra név szerint a második gólt de inkább magába nézzne és távozna már. Kilátástalan támadó játék az nb1 két legjobb góllővőjével szánalmas védekezés egy tavaly massziv védelemel. Mit akar még tönkre tenni ? Már eddig se szeretem de most kifejezeten utálom ezt a fazont.

 6. Lassan már a Balmaz is stílusosabb focit játszik,mint mi.

 7. Én biztam a hollandban eddig, gondoltam majd rájön a hibáira és majd változtat, de a mai teljesítménnyel teljesen elvesztette a bizalmamat, mintha nem látná ami a pályán történik. Ma is ugyanazt játszottuk mint az összes eddigi meccsen amin EvdM volt az edzőnk, csak 5 védővel 4 helyett. Az ellenfél letámad minket, megérdemelten vagy éppen a mi egyéni hibánk folytán vezetést szerez, majd beparkolnak a kapujuk elé amit ívelgetésekkel próbálunk feltörni. Szinte minden meccsen ugyanez történik már nem is meglepő. Mai meccsen is az Újpest megszerezte a vezetést, beállnak 10 emberrel saját térfelükre, és 4 játékosuk zárta a területet amire semmi taktikai lépést nem hozott Erik. Maradt az előreívelés 2 játékosra, akiket levettek a pályáról a védők. Majd jött a szokásos, “vezet az ellenfél kéne valamit csinálni” csere, ami van bejön vagy nem. Nem is értettem miért Laczkó jött Holender helyére, de ha ennyire üres a padunk akkor fent is hagyhatta volna Filipet. Minden ellenünk játszó csapat szinte teljesen ugyanazt játsza ellenünk mert látják hogy nem tudunk mit csinálni. A felcsút elleni meccsünket is csak Davide, meg a srácok győzni akarása hozta meg. Egyébként sokat elmond a játékosok és az edző kapcsolatáról az mikor Eppel jöttble félidőben és megemlítette, hogy nem tudja Kamber miért nem középen játszik.
  Egy szó mint száz. Viszlát Erik, sok sikert a következő csapatodnál!

  1. Szépen összefoglaltad, Már csak a végszó hiányzik:… EURÓPA egyetlen EDZŐ nélküli bajnokcsapata…

 8. David Grof (15 órája · )
  ‘Elnézést szeretnék kérni csapattársaimtól, a stábtagoktól és minden kedves Honvéd szurkolótól a második gól miatt. Nagyon rosszul érzem magam most miatta, de jövőhéttől már csak Mezőkövesdre fogok koncentrálni, hogy újra győzelemhez segíthessem a csapatot! Köszönöm a rengeteg bíztatást! Csak A Kispest! 🔴⚫❤’

   1. nem tudom mi értéket látsz benne , egy magabiztos kijövetele nincsen , csak most a meccsen volt még 2 olyan megmozdulása hogy csak a szerencsén meg Kamberen mulott hogy nem kaptunk több gólt. Szerintem ezt a formát Horvát Andris is tudná hozni, Én ugy veszem észre itt az edzőnek semmi tekintélye nincsen a játékosok felé,sajnos.

    1. Lanzát leszámítva idén mindenki sokkal rosszabb, mint tavaly… mindenki egyszerre xar lett vagy alkalmatlan balfax edzőnk van ?

 9. Lehet, hogy a népsportban így írják, de a szememet nagyon irritálja a 3. helyezett klubcsapatának a neve.
  Lsz írd át Felcsútra vagy akár kAkadémiára.
  köszi

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.