Egy percig jól játszottunk, már csak a következő kilencvennel van baj

Bp. Honvéd – Mezőkövesd 1-2

 • Tizennégy nyeretlen meccs után a csontutolsó Mezőkövesd simán nyer a bajnoki címvédő otthonában. Utoljára akkor győztek, amikor mi még a BL-ben játszottunk! #hellóvilág
 • Szinte a mérkőzés alatt kerül ki a Honvéd honlapjára, hogy fegyelmi okok miatt megváltunk Latifutól. Ehhez hasonló utoljára Csábival fordult elő, akit egy edzőmeccs alatt váltanak le. Akkor ugyanígy a Mezőkövesddel játszottunk. #ó-ió-ció-klubkommunikáció
 • EvdM szerint nekünk voltak helyzeteink. #trollolo
 • A Kövesd két kapufát is rúgott. #valóság
 • EvdM szeretné, ha nem a játékosok ellen irányulna a kritika. #trollolo

Kezdjük a végén.

Megértem a szurkolókat, hogy nemtetszésüket fejezték ki, hiszen Marco bajnok lett a csapattal, ezekután ez természetes. Elfogadom és megértem a kritikát, de szeretném, ha ez nem irányulna a játékosok ellen. Próbálom a munkámat becsülettel elvégezni. (via EvdM)

Ha nem rohant volna be az öltözőbe a meccs végén, akkor láthatta volna, hogy a csapat ott állt a kezdőkörben, anyátlanul, téblábolnak, amíg nem Lanza össze nem kapja őket, hogy mégis ki kéne menni a szurkolókat köszönteni. Amióta itt van, Lanza soha nem tette meg a teljes kört, tegnap igen. Ha EvdM látja ezeket a perceket, akkor tudná, nem a játékosokkal van bajunk, bár való igaz, hogy Laczkó és Deák továbbra is érthetetlen, ahogy az is igaz, tegnapra elfogytunk, nem volt más lehetőség.

A “Grazie Marco” drapi, az Erik go home!, és a marcorossizás nem tűnt fel? Alig hatvan percig tartott.

A Budapest Honvéd FC fegyelmi okok miatt rendkívüli felmondással megszüntette játékosa, Akeem Latifu szerződését 2017. november 23-i dátummal.

Milyen klubkommunikáció az, ahol egy 23-i felmondás 25-én így jelenik meg? 17:28-kor, alig tíz perccel egy bajnoki lefújása után, és nem előtte legalább egy fél nappal? Vagy egyáltalán nem tartozik a közvéleményre, hogy ki játszik?

A pletykák szerint Latifuval fegyelmi problémák voltak, összezördült játékostárssal, és nyilván nem ennyire fekete-fehér a sztori, kellett hozzá legalább két fél, a vége mégis az lett, hogy Latifunak kellett mennie. Azonnal.

King még sérült, Nagy Geri a korzón, Lovricot nem láttam, Bobált se, Latifu ugye nincs, hogy lesz ebből kezdő? Hír legfeljebb annyi, hogy King már edz, Lanza instagramján vicces videó is van róla.

Gróf – Baráth, Kamber, Deák – Holender, Gazdag, Banó-Szabó, Laczkó – Danilo – Eppel, Lanzafame – vagy valami ilyesmi, mert teljesen lényegtelen. A padon Horváth, Pölöskei, Villám, Herjeczki, Stoiacovici, Lukács és Tömösvári. Mondom, teljesen lényegtelen, mert elfogytunk.

EvdM – a lehetőségekhez mérten – megpróbálta összerakni a legerősebb kezdőt, jobb ötletünk nekünk sem lett volna, legfeljebb kicsit más szerkezet. Hét bajnok a pályán, elől az NB I. egyik legerősebb támadóhármasa, az első percben már vezetünk, majd következik kilencven perc szenvedés.

Lehet, hogy Iványi jön nekünk egy tizenegyessel (valószínűleg jön), és akkor mi van? A meccsen komoly helyzete elfogadható mennyiségben csak a Mezőkövesdnek volt, hiába mentünk előre, hiába akartunk nagyon, semmi sem sikerült. Látszott, fejben nem vagyunk ott a meccsen. Az akarat megvolt, az zsigeri dolog kell legyen, ha kifutsz a pályára, az alaprutinok is előjöttek, próbáltunk úgy tenni, mint ha futballoznánk, csak épp nem játszottunk.

Ez a csapat totálisan összeomlott. Nem csak taktikailag, hanem fegyelmileg és lelkileg is. EvdM képtelen erős emberként viselkedni egy olyan öltözőben, ahol a játékosok oldalán komoly hatalmi ellenponttal kell szembesülni. Cristiano Ronaldo is ugrálhatott sokáig, aztán jött egy Zidane, és kuss a neve, mert kettejük viszonyában még mindig van egy klassziskülönbség az utóbbi javára. EvdM nem ellenfél az öltözőben egy Lanzafaménak.

Egyszerű szociometria, tipikus emberi viselkedési folyamatok, és persze egy ordas nagy konteó a részemről, de nem lepődnék meg azon, ha EvdM-nek nulla tekintélye lenne az öltözőben, ahol talán Marckot elfogadják, és ahol könnyen lehet némi klikkesedés, persze nem a klasszikus délszláv módon.

EvdM megbukott, ezen nincs mit beszélni. Lehet, hogy megbuktatták a játékosai, de az az edző, aki képtelen rendet tartani az öltözőben, aki hagyja, hogy pár hónap alatt a fejére nőjenek a csapatából, azt nem tudom sajnálni. Egyetemi tanár barátommal álltunk a korzón, és arra jutottunk, hogy az egyetem már nem a fegyelmezés terepe, ott nagyon nem kéne ezzel foglalkozni, mégis és sajnos néha úgy tűnik, van az, amikor kell. Ha egy öltözőben hasonló problémák jönnek elő, akkor nagyon nagy a gond.

Eriknek mennie kell. Előfordulhat, hogy létezik a világon olyan keret, amivel bizonyítani tudna, azonban a kispesti nem ilyen, és ismerjük Hemingwayt, nem a játékosokat fogja elzavarni tömegesen, hanem az olcsóbb megoldást választja, és repül az edző.

Azonban, és van egy téma ami mellett nem kéne elmennünk szó nélkül, ha már előhoztam az öltöző szociometriájának kérdését. Emlékezhetünk, volt pár év, ami azzal telt Kispesten, hogy kitakarítsuk a keretből azokat, akikkel nem lehet számolni, akik nem a Kispestért játszanak. Hosszú idő volt, több edző belebukott a folyamatba. Aztán jött a klikkesedés, olaszok, szerbek, afrikaiak, volt itt mindenféle kombó, ki kinek az embere, kinek a haverja, akadémista, honnanjöt, kiféle, miféle, a bajnokságból pedig majdnem kiestünk. Sok év kellett ahhoz, hogy megtaláljuk a nagyjából ideális társaságot, akikből ki lehet hajtani az eredményt.

Ez a társaság tavaly összezárt volna, és bárkinek nekimegy, bárkivel elbánik. Eltelt pár hónap és mi maradt belőle? A karmozdulatok hasonlóak a pályán, de már idegesek, számonkérőek, eltűnőben az alázat, hogy akkor segítünk egymásnak, vezényelünk, ha épp ez a feladatom. Tisztán látni a belső kommunikáció zavarait, ahogy a fejetlenséggel megküzdeni képtelen játékosok végső elkeseredésükben egymást hibáztatják. Ezt pedig nagyon nem kéne, mert ha csak egy szikra is megmarad a lefújás után, akkor az begyűrűzik az öltözőbe és a normál emberi kapcsolatokat fogja mérgezni, onnan pedig vége, mehet mindenki amerre lát, nem volt még klub a történelemben, amelyik képes lett volna egy gyűlölködő öltözőből visszajönni.

Rossi volt Palpatine. Ment, és szétesett az a megfoghatatlan sötét erő, ami összetartotta a birodalmát. A futballt nem lehet bázisdemokrata alapokon működtetni, a futballba diktátorok (magister populi) kellenek, akiket megbízunk a feladattal, vezessenek minket, aztán ha kitelik az idejük, menjenek. A diktátori hatalomnak ugyanúgy voltak korlátai, mint a mai edzőknek, és mennyire gyönyörű a párhuzam Rómával: A dictatornak nem volt beleszólása a pénzügyekbe, csak abból a pénzmennyiségből gazdálkodhatott, amit a senatus kiutalt számára. 

Magyarországon a diktátor típusú edzőt jó pedagógusnak szokták szakkommentálni, aki ért a játékosok nyelvén. Lehet játszani a szavakkal, de a lényeg ettől még lényeg marad, hogy egy öltözőben egy hatalmi forrás lehet mindössze, és ennek a hatalmi forrásnak kötelezően az edző személye kell legyen. Ha az edző nem minden tett, akarat és cselekedet forrása, akkor megbukott.

EvdM megbukott.

Nekem speciel elegem van a magyarázkodásaiból, a saját kis valóságából, az össze-vissza kommunikációjából, és aranyos, hogy megpróbálja a klasszikus formákat, elmennek csapatépítésre, magára vállal felelősségeket, ám mindez kevés. Megbukott hatalmi forrásként és megbukott szakmai vezetőként is. Nyáron, pár meccset követően nem gondoltuk volna, hogy november végére itt tartunk, és tessék, Mezőkövesd, zakó. Kell tisztább és érthetőbb bizonyíték? Lehet egy tisztességes, aranyos muksó, viszont a feladat, amire vállalkozott túlmutat rajta. Van ilyen.

Pölöskeit egy első tavaszi forduló, egy Fáy utcai vereség után küldtük el; Csábit öt meccs és a Vérhódtól örökölt keret téli megtisztítása után; vajon EvdM meddig húzza a bajnokcsapattal?


kérdés, most akkor mi van? // az MLSZ adatbankjában, tehát a mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvében nem szerepel sárga Lanzafame neve mellett, miközben a 83. percben: Lanzafame ordító helyzetben lép ki, apró probléma, hogy lesről indul. Addig reklamál az olasz, míg kap egy sárga lapot.

A kérdés fontos, mert ez lenne az ötödik Lanzának, és így kihagyná Debrecent.

(címlapkép: 1909foto, meccsvideó egyelőre az m4sport.hu-n)

“Egy percig jól játszottunk, már csak a következő kilencvennel van baj” bejegyzéshez 62 hozzászólás

 1. Egyetértek abszolút az írással, annyi pontosítás, h nem igaz, nem volt komoly helyzetünk, mert két óriási is volt a meccsen, az elsőben Lanzának, pár perccel a vége előtt meg Danilonak.

 2. Én nem láttam hogy sárgát kapott volna, ezért is csodálkoztam hogy itt tegnap többen is említették.

  1. Ezért nem tévében kell nézni, még ebben is hazudnak. :)

 3. Menjen a holland, de hajrá Kispest!
  Menjen a holland, de hajrá Kispest!

 4. “Mi végig játszottuk az alapjátékunkat, a Honvéd pedig csak ívelgetett, így megérdemelten nyertünk. Nagy fegyvertény a bajnok otthonából elhozni a három pontot, de úgy érzem már ősszel Mezőkövesden is nyerhettünk volna, akkor azonban pechünk volt. Ez a csapat jóval többre képes mint ahol jelenleg áll, én biztos vagyok benne, hogy sokkal előrébb fogunk végezni a bajnokság végén. Rengeteget dolgozunk azért, hogy sikeresek legyünk, ennek meglesz a gyümölcse. Jólesett, hogy Kispesten szeretettel fogadtak a szurkolók, köszönöm nekik mindezt” – mondta Koszta Márk a Mezőkövesd hivatalos honlapjának” nso

  1. “Honvéd pedig csak ívelgetett”
   Nagyjából egy fél éve szabadon ivelgetünk, szabadon hazaadunk minden labdát hátra Grófnak és az egész kezdődik elölről. Ettől komolyabb taktikát én nem láttam a hollandtól kidolgozva.

   1. Te sem érted, hogy a támadó foci azt jelenti, hogy minél magasabbra kell rúgni a labdát. Támadás ez, főleg a retinám ellen, mert állandóan belenézek a reflektorba…

   2. Egyszerűen nem lehet elöl senkit megjátszani. Sinte mindenki a védője mögött bujkál. Mintha az előirt 15 négyzetméternyi területen lehetne állni. Egyedüli szabad, megjátszható ember Gróf.

    1. Pontosan.
     Komolyan valaki azt gondolja, h a holland sokpasszos szép focin szocializálódott edző szándékosan azt kéri a csapattól, hogy angol másod-, harmadosztályt megszégyenítő mennyiségben ész nélkül ívelgessük előre a labdát?
     Amúgy nem csak az elülsők, de többször láttam tegnap is, h pl Baráth szétteszi a kezét, amikor passzolni szeretne Gazdagéknak középre, akik állnak az emberük mellett, emiatt Boti előrerúgta a semmibe.

 5. Ahhoz, hogy értelme is legyen az esetleges edzőváltásnak, kereterősítés is kell. Egyszerűen nincs középpályánk.

  1. Védelmünk sincs. Most az első gól az egyébként rendszeresen és sokat hibázó Kamberé volt, a második Laczkóé, aki mintha kényszerből játszana itt… A többi kövesdi helyzetért is “megdolgoztak” a védőink, akik között mindig van ügyeletes balfasz. A múlt héten Baráth “tett ki magáért”, előtte Lovrics.

   1. Kamberrel és Lovriccsal nem nyugdíjig hosszabbítani kellett volna, hanem megköszönni eddigi szolgálataikat, és búcsút inteni nekik. De ez a hároméves hosszabbítás egy.tipikus hemingvéjes szarrágó “csapatépítési” intézkedés volt.

    1. És szerinted akkor most hogy állna fel a hátvédsor? Nem rombolni, hanem tudatosan, fokozatosan épitkezni kell! Kamber és Lovric mentalitasban, akaratban, küzdeni tudásban minta és etalon!

     1. És azzal mit kezdesz, hogy rengeteget hibáznak., és pontok mennek el rajtuk?

    2. Gondolom, nem sűrűn ér az a vád, h hálás típus lennél …
     Napra pontosan fél éve a “szarrágó” és a “nyugdíjas futballistái” meg persze Rossi egy 24 éve nem tapasztalt örömöt okoztak nekünk. Bajnoki címnek hívják, talán még te is emlékszel, annyira nem volt rég.

     1. Lehet a múlton merengve, könnybelábadt szemmel hálálkodni a “Papá”-nak, de nem látni, hogy a szerencsés körülményeknek is köszönhető bajnoki cím után ezzel az – igenis: szarrágó – igazolási politikával, és a mégoly sok érdemet szerzett, de leszálló ágban lévő (máshol már szerződésre esélytelen) futballistáknak adott hosszú távú szerződésekkel semmi jóra nem lehet számítani, az azért bárgyúság.

      1. Tőlem nevezhetsz bárgyúnak, lepereg.
       Az utóbbi hetekben/hónapokban a hozzászólásaid mélyen negatív mivolta a csapat, az edző, a tulaj és kb mindenki felé, akinek köze van a klubhoz, arra sarkalt, hogy az előző kommentemet megírjam.

       Erről egyik legendánk Nagy Anti szavai jutnak eszembe, aki még a Hemi éra elején kint volt úgy 9-10 éve egy meccsen, és a meccs után szomorúan megállapította, h bár hosszú évek óta nem járt a Bozsikban, de azt tekintve semmi se változott, h a kint lévő tömeg egy jelentős része egyfolytában szidja a csapatot, az edzőt, az elnököt, mint egykor az ő idejében még akár a sorozatban nyert 3 bajnoki cím után is, a fő különbség, h akkor 8-10 ezer néző volt az átlag, míg 9-10 éve meg 3-4 ezer.

       1. Nem téged neveztelek bárgyúnak, hanem egy létező szurkolói attitüdről beszéltem, ahogy te is egy másféléről.
        Amúgy valakivel összetéveszthetsz, mert semmi rosszat nem mondtam az edzőre, aki azzal főz, ami van, és akinél Rossi sem járna előbbre ezzel a csapattal, ha ittmarad (ezért nem maradt itt – és jól tette).
        A jövő pedig – mivel semmi remény másik tulajdonosra – nem sok jót ígér. Példa rá az MTK, amely hasonló módon építkezik: fiatalok és olcsón megszerezhető játékosok… Egyszer nekik is összejött a bajnokság (2008-ban, amikor épp nem a Fradi vagy a Vidi, hanem a Loki szórakozta el a toronymagas esélyét), aztán láttuk mire vitték: azóta kétszer estek ki az első osztályból.
        Aztán most lehet jönni azzal, mi lenne, ha ez a tulajdonos sem lenne…

        1. Ok az edzőre esetleg nem mondtál, abban lehet, h keverlek valakivel, de a játékosokra és a tulajra elég sok negatívat írsz. Még párszor talán jogos is, de még soha senki se fejlődött az életben, ha állandóan ócsárolták.

         1. Ha ezen múlna, istenbizony agyba-főbe dícsérném a tulajt, hogy minél gyorsabb fejlődésnek induljon, ami egyre jobb (és persze egyre drágább) játékosok vásárlásában manifesztálódna… :)

    1. Igen. és az egész azzal ketzdődött, hogy Hemingway szerződtette van der Meert, aki pedig beállította a csapatba Baráthot… Tehát Kambernek – mindezek tudatában – nem is kellett kifejelnie a kimondottan az ő helyére érkező beadást.

 6. A közönségkedvenc Aldo Dolcettit két győztes (!) bajnoki után rúgta ki az Öreg!

  1. Aldo, Pini orokseg volt. amugy O lenne most az idealis megoldas….

   1. Igen. Aldo mesterrel a szurkolói kedélyek is csillapodnának.

 7. Most nézem az NB III-as csapatunk mérkőzését,a 6. percben az első támadással már vezetnek is ellenünk.Az összeállítás érdekessége,hogy Tömösvári csak csere,hogy lesz neki meccsrutinja.A baloldali középpályás Kovács Nikolas már hetek óta jobbhátvédet játszik.Sajnos ezt a csapatot és az U19-et nézve nem látom a tehetségeket,hogy kik jöhetnének majd a felnőtt keretbe.Most is jól megy az U19-nek,elsők,tavaly is elsők voltak és nem látni a feltörekvő fiatalságot !
  Az NB I-es csapatnál a középpályáról hiányzik egy rutinos stabil játékos,Gazdag még nem tudja megoldani ezt.
  A védelmünkben meg hiányzik két szélsőhátvéd és két középső védő a Baráth mellett,Bobál jó lenne de nincs.Deák nem tudom alkalmas lesz-e.

  1. De ez most mi,hogy 7x kikapnak egymás után,alig rúgnak gólokat,erre múlt hét végén 4-et rúgtunk,most fél óra alatt 3-at.Szinte ugyanazok a játékosok játszanak most már jó ideje (7-8 biztos ott van a kezdőben hétről hétre),eddig mi volt velük,meg honnan jött most ez a hirtelen nagy feltámadás?

   1. Lukács tegnap megérdemelte,hogy kapott bizonyítási lehetőséget,szerintem élt is vele.Ma is jó formában van,rúgott 2-t.Remélem,a nagy csapatban is minél többször fog pályára lépni.Nem beszari,meg meri csinálni a cselt,első szándékból nem a kaputól elfelé játszik és ha 4-szer nem jön be a csel,mert leszerelik,akkor se megy el a kedve,akkor megpróbálja ötödször is.Vagány srác.

  2. A tegnapi produktumat látva Deáknak kizárt, hogy alkalmas lesz! Ezerszer inkább Iván! Azért megnéznék Debrecenben egy:
   Villám-Loviric-Kamber-Bobál-Baráth
   betonvédelmet!

   1. A Villámot lehet, hogy csak pacsizni igazoltuk. Túlzás lenne azt állítani, hogy sok bizalmat kapott. Bajnokin szerintem nincs összesen 90 játékperce.

    1. Tegnap már pacsizni se jött.Talán csak Horváth és Tömös jött a cserék közül ki pacsizni meg ugye a becserélt Lukács.

    2. Elnézve Laczko tegnapi Terminator mozgású produktumat nem értem miért nem kapja meg az esélyt a hollandtól?

     1. Hát igen, a hollanddal kapcsolatban sok mindent nehéz megérteni.

     2. nem láttam a meccset, tényleg jó volt Buksi?? nehéz elképzelni is…

      1. Nem volt élete meccse:)
       Semmi plusz, ami elvarhato lenne egy ilyen múltú jatekostol. Lightos minimum. Villamban legalább lenne bizonyitasi kényszer!

      2. egy fenét volt jó.
       Kész röhej, amikor görbe háttal elkezd “spintelni” a labdával, de senki mellett sem tud elmenni.
       Fordítva, amikor az ellenfélnél van a labda, akkor persze őt könnyű lefutni..
       Csak azért van a keretben/csapatban mert tud olaszul??.

   2. Jelenleg egyik sem éri el ezek közül az NBI-es szintet, ezt bizonyítják már fordulóról fordulóra.

    1. A bajnokcsapat 2 alapemberéről beszélsz….elfelejtettek focizni egy fél év alatt vajon?

  1. Nem tudom, hibázott-e a játékvezető, de az utolsó helyezett csapat megérdemelten nyert az otthonunkban. Ráadásul a hollandnak nem kellő Koszta góljával. Szerintem sajnos ez is tény.

   1. Na,azt kötve hiszem hogy a hollandndnak volt valami köze a Koszta projecthez.

    1. Ha ő állította össze a csapatot, akkor bőven volt, mivel egyáltalán nem játszatta.

 8. “és nyilván nem ennyire fekete-fehér a sztori” – vicces vagy Hanta :)

  1. olvassa a blogot a csávó… :)
   persze benne van a szöllősi “féle faragjuk szabót” szakkör minden stílusjegye, de nehéz volna vitába szállni bármelyik ponttal. :(
   a tények makacs dolgok… Virág, akarom mondani Szabó elvtárs.

 9. Elég sokat kattogok ezen az EVDM sztorin.
  Igazából láthatóan megbomlott a csapategység, hisz korábban ilyen kakaskodás, edzésen összeverekedés (mégha esetleg csak lökdősődés is volt csak) nem volt. A Csapat hullámvasútazik. Egyszer hozzunk egy sima 3-0-t, egyszer pedig simán kikapunk a kiesőjelölttől. A Csapatnak nincs tartása, nincs semmilyen taktika. Vereségre állunk és egyetlen cserét használunk ki a háromból. Elképesztő. Ráadásul a szurkolók kezdenek elfordulni a Csapattól, szidják az edzőt…nem jó ez így.
  Ha Hemingway helyébe lennék, gyorsan megszabadulnék EVDM-től és egy olyan edzőt hoznék ide (vagy nevezném ki a segédedzőt), akit a közönség is elfogad, akinek van valami koncepció a munkájában.
  Úgy gondolom, hogy ebben a magyar lezűllöt rendszerbe EVDM árkategóriájú edzőt simán találna, de gyanítom egy magyar bajnokcsapathoz talán külföldről is találna megfelelő edzőt.
  Én szívem szerint Aldo-t környékezném meg, hisz ismeri az nb1-t és a távozása óta képzett edző lett. Őt a szurkolók is elfogadnák, és biztos, hogy egy kezdeti eredménytelenebb időszakot is nagyobb türelemmel vészelnének át.
  Szóval valami kell, mert most még van lehetőségünk a zárkózásra, de még pár forduló és a 24. órában leszünk. :(

  1. Nálam is ALDO DOLCETTI lenne az első számú jelölt, tetszik olvasni Hemingway úr?

  2. Szerintem az Öreg a háta közepére nem kívánja Aldo-t. Úgy rémlik, hogy nem volt felhőtlen a viszonyuk. Ráadásul a Juventusnál van állásban, nem biztos, hogy azt feladná egy itteni vezetőedzői posztért.
   Szvsz. Aldo a közeli jövőben nem lesz nálunk edző.

   Azt is simán el tudom képzelni, hogy a tulajdonos fejében nincs edzőkérdés.

  1. Nagyon jó a cikk és minden egyes mondata igaz!Kérdés,hogy akinek szól,olvasse-e !

  1. amit még érdekes lenne megnézni : volt-e olyan csapata, amit jobb állapotban (jobb pozícióban) hagyott ott, mint, ahogy átvette?
   gyanítom, hogy nem volt…

  2. Miért mondana le?:
   – akkor tuti nincs lelépési pénz
   – azzal beismerné, hogy csődött mondott
   – ha Hemingway rúgja ki, akkor viszont simán tudja mondani:
   a. alapvetően ebből a keretből kihozta amit lehetett (sok sérült, formán kívűli volt)
   b. a tulajdonos nem volt vele elég türelmes, pedig már voltak biztató jelek (biztató jelek mindig vannak amúgy)
   c. a félévi számvetéshez pont az a néhány mérkőzés hiányzott, aminél az általa elgondolt stílus már beérett volna. :)
   Továbbá:
   – lehet Hemingwaynek is lehet tele van már a hócipője, csak még keresi a megfelelő embert
   – lehet EVDM ott tartása valami háttér alku része. (8. helynél lesz meg a közbeszerzési pályázat nyertesének elfogadása)
   – lehet EVDM egyébiránt egy rohadt meggyőző valaki, aki orránál vezeti Hemingwayt

   Nos a fentiekből ítélve bármi lehet a háttérben….én egyébként – látva a Vasas szenvedését – egy Michael Oenning – EVDM cserét is el tudnék képzelni. :) Kérdés, hogy a Vasas kér-e a hollandból. :D

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.