Nagy Kispesti Közvéleménykutatás (2017, előkészítés)

Évek óta tervben volt már, hogy egyszer tartsunk egy nagy közvéleménykutatást, megismerve a Honvéd szurkolóit. Ha minden igaz, idén decemberben végre akadt némi szabad kapacitás, így lesz rá mód feltenni olyan kérdéseket, mint, hogy

 • milyen messziről jársz mérkőzésre;
 • kikkel, hogyan jársz meccsre (általánosságban, nyilván nem nevekre lebontva);
 • honnan értesülsz a klubbal kapcsolatos dolgokról;
 • mi a véleményed a Bozsik és úgy általában az NB I. szolgáltatásairól (büfé, beléptetés, mosdók, etc);
 • mennyi időd megy el a Honvédra (utazgatás, közösségi munka, fórumolvasás, etc);
 • mi a végzettséged, nemed, korod, satöbbi, vagyis milyen összetételű a Honvéd tábora;
 • és hasonlók.

A probléma azonban, ahogy az összes hasonló kérdőívvel, úgy itt is a kapacitások hiánya lesz. Egyfelől ha sok kérdést teszünk föl, akkor kevesen fogják kitölteni, ha pedig keveset, akkor mit hagyjunk ki? Az is gond, hogy a kérdőívet csak az interneten keresztül tudnánk terjeszteni, erősen bekorlátozva a potenciális kitöltők számát. Nem elfelejtendő, hogy sokaknak az internet egyenlő a Facebookkal, Magyarországon valós társadalmi probléma a digitális írástudatlanság. Bónusz, minimális arra a garancia, hogy egy személy csak egyszer tölti ki, valamint, hogy tényleg kispesti szurkolók töltik csak ki.

Amiért viszont kitettem ezt a posztot, az annyi, hogy nektek van olyan kérdésetek, amit mindenképp szeretnétek, ha feltennénk egy ilyen kérdőívben? Ha igen, írjátok meg kommentben, vagy ha nem akarjátok névvel, nickkel felvállalni, hogy titeket mi érdekel másokról, akkor dobjátok be ebbe a szövegdobozba:

szpojler // egyelőre valami ilyesmi körvonalazódik, bár még nagyon messze a vége. Természetesen ahogy eddig mindig, most is egyszerre ragaszkodunk az anonimitáshoz, valamint a nyilvánossághoz, ezért minden kitöltés után a rendszer megmutatja a válaszok szerkezetét nyersen (de nem adatsorosan!).

Ha valami hibát találnátok a tervezett kérdéssorban, azt is jelezzétek, mert simán lehet, hogy kihagyott a figyelmünk. A demó ugyanúgy kitölthető, mint majd a végleges, ez is az átláthatóság része, azonban a demó során rögzített adatok törlésre kerülnek.

A kérdőívvel foglalkozó tematikus oldalunkat pedig itt találod.


Szavazz, hogy szerinted ki volt 2017-ben az év játékosa!

“Nagy Kispesti Közvéleménykutatás (2017, előkészítés)” bejegyzéshez 32 hozzászólás

 1. Számomra a legfontosabb kérdés, hogy ha nem jár a meccsre a megszólított, akkor miért nem teszi. Illetve minek kellene történnie, hogy mégis járjon. Idegenben nem vagyunk rosszak, de a hazai létszámunk siralmas.

   1. Egészen biztos, hogy ez is benne van, de ez nagyságrendileg minden tábort hasonló mértékben sújt, ha jól gondolom. :)

    1. Általános jelenségről van szó. Nézzük a Lokit pl, az utóbbi 10 évben 5-ször voltak bajnokok, igaz legutóbb 4 szezonnal ezelőtt, de most nem ez a lényeg. Debrecenben és 50 km-es vonzáskörzetében él vagy 400 ezer ember, de maga a város is 200 ezer fölött van. Van egy szép, modern stadionjuk (nem úgy, mint nekünk), visszatért a sikeredző, sok gólt rúgnak, dobogón állnak, és a harmadik helyért vívott harcban még a meccs előtt legnagyobb riválisnak számító csapat ellen alig voltak kint 2000-nél többen most szombaton.

     De persze miránk visszatérve rengeteg ok van, miért nem mennek ki az emberek a meccsre. Megérne egy komolyabb elemzést is, ebben az utóbbi 25 év süllyedése is benne van, és még ezer ok. Azért a bajnoki döntőre kijött volna akár 15-20 ezer ember is, személy szerint tudok olyan Kispest szurkolóról még a családomban is, aki vagy 10 év után jött volna ki újra meccsre, de nem kapott jegyet. Az az ő dolga, miért nem járt ki ilyen sokáig, neki is megvannak az okai.

     Magam példája meg annyi, hogy négy gyerekünk van, plusz melózom, egy ekkora családban rengeteg olyan megoldandó feladat van, temérdek olyan program, amit a magam vágyai elé kell helyeznem, mert a gyerek az első. És akkor még az anyagi oldaláról nem is beszéltem, ami szintén nem kevés ennyi gyereknél, és ilyenkor 25-ször is át kell gondolnom, mire költök, és itt is fontos megemlíteni, hogy a gyerek az első minden tekintetben. Plusz idén műtöttek is, családi tragédia is sújtott stb. A felsorolt okok és egyéb okok miatt jóval kevesebb meccsre jutok ki, mint szeretném, 2017-ben ha jól számolom, a bajnoki döntővel együtt 6 meccsen voltam jelen, pedig 35 éve járok a Bozsikba, és anno hosszú évekig bérletes voltam, nélkülem nem kezdődött el meccs a szentélyünkben nagyon sokáig.

     Ezért is mondom, komolyabb elemzést igényel a dolog, h miért nem mennek ki tömegek, mert ezer oka lehet, és a személyes sorsokról még nem is beszéltem (külföldre költözés, anyagi összeomlás, lelki összeomlás stb.)

     1. Nem rossz a példa, de Debrecenben néha a semmiből lesz 5-6000 néző, amit mi nem mondhatunk el magunkról (bajnoki döntőt leszámítva, talán a fradi ellen voltunk otthon négyezren és ennyi), pedig elviekben az egyik legnagyobb tömegbázissal rendelkező klub vagyunk. 5-2-es meccsünkön is saccra 6000 debreceni volt, pedig akkor nem ment nekik a szekér. Lehet csak ránk voltak kíváncsiak, de akkor is szép számmal voltak.

      Nálunk még nincsen gyerek, de nálam is a munka és a családban betöltött szerep, illetve az elsődleges hobbi, ami meg szokott akadályozni a meccsre járásban. Viszont, ha minden klappol, akkor megyek, akárhol is áll a csapat, akárki az ellenfél és vidékre ugyanúgy. Évi 12-15 meccset tudok így abszolválni, ami nem sok, de egyszerűen ennyi fér az időmbe. Viszont férfiasan bevallom, hogy hétvégén minden klappolt, mehettem volna Debrecenbe, de egyszerűen nem volt kedvem, mert annyira demoralizáló, ami most történik a csapatunkkal. Éreztem, hogy a vendég is kongani fog az ürességtől és általában a hangulat szokott kárpótolni, a szar meccsekért. Tudom, hogy puha pöcs vagyok és szarul is éreztem magamat aznap, de aznap valamiért nem volt meg a kémia.

      1. Szerintem abban megegyezhetünk, hogy sajnos csak a Fradi tud tartósan nagyobb tömeget megmozgatni, simán hoztak az évekig bojkottáló tábor nélkül is 7-8 ezres átlagot. Ez van. Talán a Diók még otthon, ha megy nekik, akkor összehoznak majd az új stadionban egy 5-6 ezres átlagot és ennyi.

       Nem vagy puha pöcs, senki se szólhat le téged ilyesmiért. Különben is a te életed, kinek lenne joga beleszólni a döntéseidbe az asszonyon kívül? :)
       Én is csak példaként írtam le a hátterét a viszonylagos távolmaradásomnak, mert ahány ember, annyi féle probléma/gond gyötri.

       1. Sajnos ez így van, ők az egyetlen csapat, amit talán piaci alapon is lehetne működtetni. Diók szerintem, ha kicsit a dobogó közelében lennének, akkor lenne ott több is, de ott is durván visszaesett a létszám.

        Azért nyíltam meg, hátha úgy másnak is könnyebb. :) Engem nagyon bosszantott, hogy tavaly sem voltunk sokan a Bozsikban és próbálnám megtudni, hogy mások miért nem jártak ki, amikor minden egyben volt.

  1. Én már úgy 99-00 óta ezen gondolkodom… Néhány üdítő kivételtől eltekintve (másodosztály egy éve, kupadöntők, 2007 tavasz, és a 2017-es fél ősz és a tavasz) siralmas a helyzet, de tényleg! Minek kéne történnie??? Jó kérdés. A varázslatos Márketing Osztály majd kitanájja a megoldást…😎

   1. A Kanyarnak is évek óta “szűkös lehetőségei” vannak, mégis szurkolói focitornát szerveztek több ízben is, idegenbeli túrákat csináltak – külföldre is -, létrejött a Futball ház, 25 éves Graffity & éves buli, koncert, komoly koreók, büntikhez is ment a zsé, Aranycsata buli, sörsátor, koncert, HBS elleni meccsnézés-kivetítő, minden konkurensünk által irigyelt minőségi cuccok hétről-hétre!!! És folytathatnám a sort bőven… Ezt pedig nagyon keskeny büdzséből, de rengeteg időt, energiát és társadalmi munkát beletolva valósultak meg! Ehelyütt pedig engetessék meg az egyszeri plebsnek – Nekem – hogy építő jellegű észrevételeimmel tudjam felvértezni az érdekelteket: MARKETING OSZTÁLY!!! Ha olvassa, olvassák ezt a pár sort. Az életünk során a legnagyobb problémát valóban a pénz hiánya jelenti, mégis számtalan estében megoldhatóak az akadályok úgy is, hogy nem vagyunk Dagobert bácsik… Rátermettség, határozottság, rendíthetetlen eltökéltség, hatékony és céltudatos kommunikáció, megalapozott szakmaiság, precíz proffeszionalizmus!!! Estére így Ennyit tudtam hirtelenjében reflektálni. Ciao!

    1. A kezdőrúgások megszervezése, a ki és bekisérés vérprofi:) oszt kb. pont.

   2. Számomra a tavalyi év a rohadt nagy kérdőjel. Ment a szekér, volt szimpatikus csapat, volt hangulat, volt marketing és mégsem jöttek az emberek igazán. Idegenben sokszor voltunk nagyon jók, de az amúgy is kispesti sajátosság. Szerintem hazai létszám/ utazó létszám arányában talán a legjobb tábor vagyunk,

 2. Én elárulom miért nem járok mostanság meccsre. Mert a TV-t ki tudom kapcsolni, mikor a védők elérték az egymás közötti”rövid lőtt passzban” az ötszázat és Gróf 117 x rúgja előre céltalanul a labdát. Ez nem a foci, ez valami más. A focira most is kimennék igaz csak – 5C° ig.

  1. Nekem meg ez jutott, ezt dobta a gép, az élet 95 óta! Kijárok. Hol sokat, hol kevesebbet, de a bojkottot leszámítva minden szezonban… Amikor megkérdezi a kűlvilág, hogy de Dani miért, én CS.A.K. Idézek: “…mert kell egy Csapat!…” Minarik Ede, mosodás, Csabagyöngye S.C. Tulajdonosa 😉

 3. Ez meg milyen kérdés, hogy “Mennyi időd megy el a Honvédra?” ? Az ember rajongásának tárgyára nem elmegy az idő, hanem soha nem jut rá elég… :)

  1. nyilván nem az óra a lényeg, hanem, hogy mekkora kapacitás van még a közösségben, amit eddig kihasználatlanul, parlagon hevert :)
   nézd meg a szpojleres részt, szerintem a második lap alján érthetővé válik, hogy milyen irányba indult el ez a kérdéskör

   1. Jól van na, csak az elejét olvastam el, most nem volt több időm a Honvéddal foglalkozni… :)))

  2. Mivel rajongásunk tárgya egy olyan klub, ahol a rajongásunk ellenpólusa szökő évente se… tavaly bajnokok lettünk, végre katarzis, de a magyar klub futball olyan mélyen van az európai társaihoz viszonyítva, hogy nehéz sokszor már nem úgy megélni ezt mint mondjuk 17 évesen, amikor még a lendület vitt előre minket szurkokókat!
   Én családos ember lévén, már a fiamat is hordom sőt a keresztfiamat is Honvéd meccsekre, de az élmény sajna nem ugyanaz mint egy TOP klub szurkolóinak élmény szintje! És nyilván nem a Vidi, Fradira gondolok!!! Arsenal, Barca, Milan… direkt azokat említem amelyek a szívemhez közel álltak az évek folyamán!
   Egyszó mint száz igenis ennek a kérdésnek van létjogosultsága! Sokszor én is ezt érzem, hogy más, fontosabb dolgok elől veszi el az időt, még úgy is, hogy évi 15-20 mérkőzésen még mindíg kint vagyok!

  3. Ámen! 😁😜😃 de jó hogy ezt nem olvassa vissza az asszony otthon!!! 😎 XD.

 4. Megoldás: Rossi back, evdm go a holland Antillák!!! Lanza stay here, Mindenkitudjamár pihi a télen, Gyuribácsi buksza kinyit, egy picit!!! 😎🙋😜

 5. Egyébként az utóbbi pár meccsen többször is eszembe jutott egy nyugdíjas bácsi, aki ezt mondta az egyik meccsen a 90-es évek elején a mellette álló barátjának: “Egész héten alig várom, hogy kimehessek a meccsre, mikor meg itt vagyok, alig várom, hogy hazamehessek végre…” :) (pedig akkor még egész jó csapatunk is volt, csak hát Ő bizonyára látott sokkal jobbakat is…)

 6. Duplázásra készül a csapatunk! Sorozatban a második téli felkészülést tervezik edzőtáborral.

 7. csapd hozzá – cím, telefonszám, és akkor csókoltat Kubatov :D

 8. A Honvéd az őszi szezon zárásaként szombaton a Paksot fogadja az NB I 19. fordulójában. Ezt évzáró vacsora követi, majd pihenőt kap a csapat. A téli felkészülés január 9-én veszi kezdetét egy felméréssel. Az első felkészülési mérkőzést a brazil ligaválogatottal vívják a kispestiek január 20-án (szombat) az ESMTK pályáján.
  Annak ideján Diego is így került Kispestre…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.