Ha gondolod, támogathatsz minket

Természetesen nem kötelező, de ha mégis, akkor megköszönjük.

Igazából sosem terveztük, mert a blogra egy hobbiként tekintünk, máshogy nem is érdemes, szóval, sosem terveztük, hogy pénzt csináljunk belőle, vagy pénzt kérjünk érte. A nem pénzcsinálásban természetesen most sem lesz változás, ahhoz azért elég komoly ajánlatot kéne kapnunk.

Ellentétben a támogatással, mert egy jó ideje többen is rágják a fülünket, hogy szívesen beszállnának a költségekbe. Legyen meg az akaratuk, nekünk az csak jó.

Amit ígérhetünk //

 • A támogatható oldalak általában ígérnek valamit a támogatásokért cserébe, nagyon fontos, hogy mi nem!
 • A támogatást a ti megnyugtatásotokra vezetjük be, nem a saját bevételeink növelésére.
 • A blogot ugyanúgy fogjuk írni, vagy nem írni, ahogy az elmúlt nyolc évben tettük, az teljesen független a támogatások összegétől.
 • Ennél komolyabb ígéretet tőlünk nem kaphatsz.

Mire fordítanánk a támogatásokat? //

 • Tárhely, domain, etc, ahol maga az oldal tárolódik.
 • Licencdíjak, mert szeretjük a jogtiszta alkalmazásokat a weben is (pl. a játékosadatbázisunk teljes verziója egy fizetős plugin).
 • Antikvár könyvekre, Arcanum-előfizetésre, könyvtári tagsági díjra, hogy minél több történelmi témájú anyag legyen az oldalon. Az már csak bónusz, hogy ez engem is szórakoztat.
 • Tehát, ha bármi pénz bejön, akkor azt első körben az oldal éves fenntartására (nagyjából 30-40 ezer forint) költjük, ha ennél is több, akkor olyan forrásokra, amelyekkel színesíteni tudjuk az oldal tartalmát (nagyjából újabb 40-50 ezer forint), ha pedig csilliárdokról beszélünk, akkor kivásároljuk Hemingwayt a Honvédból.

Amire biztosan nem fordítanánk a támogatásokat //

 • Több/jobb posztok írása. Ahogy eddig működtünk, úgy fogunk működni a továbbiakban is.
 • Ajándékbögre, ajándékpóló sem lesz.
 • Meccsbelépő, utazási költség, vagy bármi, aminek semmi köze a bloghoz.

Hogyan támogathatsz minket? //

 • Szenvedtem egy kört a PayPallal, de feladtam, a franc akar cégeset játszani, hogy beágyazható támogatói gombot kapjunk, amihez elég egy bankkártya, ha valaki használni szeretné. A Barion mindenképp regisztrációt és számlafeltöltést igényel, kártyás fizetés nincs a rendszerükön keresztül, a Flattr és a Patreon pedig bonyolult, szóval maradt az, hogy
 • ide kattintva emailben, ide pedig Facebook Messengeren keresztül kérhetsz tájékoztatást a támogatás módjáról, ami egy egészen hétköznapi, fapados megoldás lesz.
 • Amit sajnáljuk, hogy így bukjuk az anonimitást, mert legalább egy mailcímet mindenképp látni fogunk tőled.
 • Ha a levél alapján úgy érzed, hogy a módszer neked nem fér bele, akkor hagyd a fenébe, semmi gond, van ilyen.
 • Természetesen bármi egyéb formájú felajánlást is szívesen veszünk, ha azt használni tudjuk az oldal működtetéséhez.
 • update // Ha van PayPal-egyenleged, akkor a PayPal.me szolgáltatáson keresztül itt tudsz támogatást küldeni.

Amit még nem tudunk //

 • Látjuk más oldalaknál a példákat, hogy szeretik névvel megköszönni a támogatóknak a támogatást. Nem tudom, kell nekünk ilyen? Megoldható, mondjuk az impresszumban találhatunk neki helyet.
 • Hogy lesz jövőre, vagy marad egyszeri alkalom?
 • Az üvegzsebet is ki kéne találni, hogy például ne kelljen számlakivonatokat feltölteni ide havonta, mégse rátok tartozik, hogy hány kiló csirkefarhát pattan el nálunk.
 • Igazából azt se tudjuk, hogy azonnal válaszoljunk a támogatói szándékot kifejező levelekre, vagy várjuk meg, amíg többen is jelentkeznek, és csak akkor?

Szerintetek mi legyen, hogy legyen?

címlapkép: ejaugsburg / Pixabay

 • Latabár

  Bakkkkerr!
  Úgy nem lehetne,hogy a korzón a korlátra ragasztanám a Nektek szánt összeget, ahol szoktatok állni?! :)
  Nekem nagyon fontos az anonimitás, jelen esetben…. :(

  • Jah, mondom, hogy ez a gond, hogy képtelen vagyok formát találni a dolognak :(
   A nyamvadék PayPalon csak akkor van donate gomb, ha business a fiókod, azt meg nem akarom. Illetve van még a PayPal.me, azonban az PayPal-fiókot és egyenleget igényel.

   • Latabár

    Köszi!
    Mindent lehet, CS.A.K. akarni kell. Megfogom találni a megoldást…

  • Csaba Horváth

   Szólj a nem azonos nevű ismerősödnek, rokonodnak, vagy valakinek, hogy az adott számlaszámra (amit akármilyen pár perc alatt létrehozott emailcímről le tudsz kérni), fizessen be készpénzt a számlára. Így megmarad az anonimitásod. :)

   • Latabár

    Megoldom!
    Ezek a srácok megérdemlik!

 • Csaba Horváth

  Igazából süt a blogbejegyzésből a szerénység és az, hogy látszik, hogy nem a pénzre utaztok, pusztán az adakozói szellemet akarjátok kiszolgálni, ami roppant szimpatikus. Remélem legalább annyi pénz össze fog jönni, mint amilyen színvonalas blogbejegyzéseket kapunk Tőletek.
  Ezzel kapcsolatban a következő gondolataim vannak:
  1. Aki félti Tőletek az email címét, az csináljon egy külön emailcímet, amiből nem derül ki a neve. :) És úgy kérje el a számlaszámotok.

  2. Ha Ti féltitek a privát számlaszámotokat, akkor nyissál külön erre a célra egy számlaszámot, innen a későbbiekben át tudjátok vezetni a saját számlaszámra.

  3. Mivel utalás nélkül is csináljátok a blogot, a pénz nem valami célra gyűjtitek, így úgy gondolom a pénz megérkezéséről egy szimpla “Köszönjük a támogatásod, megérkezett a számlánkra” elég, külön kivonattal szerintem a Ti esetetekben nem kell igazolni. Mondjuk úgy, hogy megbízunk (legalábbis én) Bennetek.

  4. Vannak ilyen telefonszámok, amivel minden hívással pár száz forinttal támogatod az ügyet, amihez a szám tartozik. Nem tudom, hogy pl. ilyen számot lehet-e csináltatni, hisz az mindkét fél esetében kölcsönös anonimitást jelent. Csak a lényeg, hogy ebben a blogban jelenjen meg a szám, nehogy valaki visszaéljen ezzel és a Ti nevetekbe gyűjtsön lóvét. :)

  5. Az üvegzsebre – amennyiben fontosnak tartod, hogy ezt mindenki lássa – lehetne egy külön fülön egy amolyan napi (vagy heti) frissítésű számláló, ami jelzi, hogy hány fő, hány forint összeértékben támogatta az oldalt.

  6, Pénzügyekkel foglalkozom, de annyira nem vagyok képbe, hogy a számlára érkezett, igazoltan támogatás jellegű pénz után milyen járulék vagy adófizetési kötelezettség van. Jó esetben semmilyen vagy csak egy bizonyos értékhatár felett, de azért nem árt utánanézni.

  7. Egyébiránt lehetne ilyen csakblog évkönyvet csinálni. :) Vagyis minden bejegyzést (igényesebb történet esetén kommentekkel együtt) ki lehetne nyomtatni és könyv formájában évenként (vagy szezononként) kiadni. És aki tényleg komolyabb összeget szán rátok, az biztos örülne egy ilyen kiadásnak. :) Mivel ez exkluzív lenne, így minden komolyabb támogató egy komoly viszonzást kapna a támogatásáért. :)

  Na hirtelen ennyi jutott az eszemben. :)

  • Az évkönyv évek óta terv, többször nekiestem, de egyszerűen annyi időt igényel, hogy pontosan ugyanannyi alkalommal el is halt :) Amúgy pedig szó sem lehet semmiféle exkluzív tartalomról, ami kint van, az közkincs. (Az oldal is egészen szabad CC licenc alatt működik.)

   A banki átutalós móka nyilván egy necces dolog, én is érzem. Tisztán nyilván nem fehér, és tisztán nyilván nem fekete, hiszen egyáltalán nem közlünk számlaszámot. Sőt, ha biztosra megyünk, akkor ki is kapom a posztból, és csak annyit hagyok, hogy emailben lehet érdeklődni a részletekről. (Köszi.)

   • Csaba Horváth

    Az exkluzivitását nem abból nyeri, hogy Te (Ti) plusz dolgot hozzáírtok, hanem abban, hogy az adott szezon összes blogbejegyzése (akár kommenttel együtt) könyv formájában egybe van szedve, és ott pihen a könyvespolcon, internet hozzáférés nélkül bármikor olvasható. Ezt bárki meg tudná nyilván csinálni, de ahogy Neked macera, másnak is, szóval senki sem fogja megcsinálni. :) Viszont mint írtam kiváló viszontválasz egy komolyabb összegű támogatásra.
    A banki átutalásos dolgot érdemes több szempontból körbejárni (adózás, adatkezelés, milyen monitoringnak van alávetve a dolog egyes szervek részéről, stb. stb.). De alapjába véve szerintem ez a leggyorsabb és legegyszerűbb formája, ha valaki segíteni szeretné a munkátokat.

    • Hát, ha az kiüti az adóhatóságnál a biztosítékot, hogy páran összedobnak egy weboldal fenntartására pénzt, akkor – hadd jöjjön elő belőlem a demagóg – ebben az országban nagyon nagy a baj :) (Így például családon belül, barátok közt se utaljunk, ha mondjuk többen dobunk össze egy nagyértékű valamire, pl egy utazás fix költségeire?)

     A könyvre amúgy meg rájöttem, sajnálom az időmet. Inkább posztot írok helyette.

     • Csaba Horváth

      Jó nyilván, ha már eljutottunk odáig, hogy a pártok a céljaik elérésére az emberektől kérik a támogatást, akkor igazán nincs okotok aggódni egy önkéntes támogatás meghirdetése esetében. :D
      De sajnos – és ez már jópárszor bebizonyosodott – hogy jobb körültekintőnek lenni, mivel nem a “gyere cipó, hammm, bekaplak” világát éljük. :)
      De természetesen nem értsd félre, nem elkedvteleníteni akarlak, sőt úgy gondolom, hogy én is támogatni foglak Bennetek, mert folyamatosan igényes és kiegyensúlyozott blogolást kapunk Tőletek. :)

     • 58914020 .

      Márpedig ez pontosan így van!

      Engem is zavar, de manapság az adóhatóság gyakorlatilag minden pénzmozgásról tudni akar és ez a jövőben csak fokozódni fog az elektronikus pénz bevezetésével, ami éppen Nyugat-Európában nagy téma.
      Tapasztalatból mondom, hogy a nyugati országokban az adóhatóság sokkal szigorúbb, igaz, nem olyan kicsinyes és politikailag nem annyira befolyásolt, mint itthon.
      (Lásd pl. Hoeness-botrány)

     • 58914020 .

      Szóval a javaslatom a jobb félni, mint megijedni elv követése számotokra.

      A támogatás lehetőségét jónak találom, az év során terveim szerint fogok átutalni egy összeget, ha otthon leszek ismét.

  • Czibulyás Dániel Pál

   A 7. Pont nagyon nagy ötlet, Grat Csabi!!! 😎

 • Pingback: Ha gondolod, támogathatsz minket | Zongoracipelő()

 • magyarfutball.hu

  A játékosadatbázis tőlünk is beágyazható iframe-el, ráadásul ingyenes ;)

  • Azért elég sok kiegészítő információt tárolunk a játékosoknál, hogy szükségünk legyen egy sajátra. De persze, ahogy eddig, ezentúl is titeket hivatkozunk a releváns helyeken :)

   • magyarfutball.hu

    Mezszám, súly, magasság, felkészülés meccs adatok, gólpassz amit így elsőre látok. Így ok. Mondjuk ha van igény rá, ezeket bele tudjuk pakolni egyszerűen. De nem tukmálni akarok, csak szívesen segítünk bármiben.

    • Inkább a klubspecifikus apróságok a fontosak, pl, hogy mikor érkezett, meddig maradt, első valamik, satöbbi. A tiétek egy fantörpikus általános adatbázis, amit ha be lehet majd ágyazni, akkor szívesen élnénk is vele.

 • Czibulyás Dániel Pál

  Kezdésnek az első hazain a Kanyarból megbeszélt időben és helyre átlövöm a zsét csúzlival, ez most nem vicc… Aztán ha beindul az adakozás, kivásároljuk az Öreget, látom lelki szemeimmel, médiatámogatóink: CS.A.K.Taccs TV, Rádió, web, amit akarsz… Komolyra a szót, személyesen kapják meg az arra illetékesek részemről az appanázst!!!😉

 • Szurkoló

  Sajtótájékoztató ahol nincs hang XXI.század!

  • santiago
   • Szurkoló

    Ha én lennék a főnöke annak aki ezt vette kirúgnám.Minek az élő sajtótájékoztató akkor?ha nem lehet érteni semmit.Könyörgöm ez a XXI.század .Ennyit a marketingről!

    • 58914020 .

     Szinte mindenki ingyen dolgozik ott…
     Éless Dénes, a kommunikációs igazgató is főállásban tökre máshol nyomja…

     Ezt jó lenne, ha mindenki fejben tartaná…

     • Latabár

      És Ők élnek a jelenben! Aki pénzt akar, az meg a ……” túlvilágon “…… :)

     • Kabangus

      Na,ezt már azért tényleg nem gondolhatod komolyan!

     • 58914020 .

      Igen, most találtam ki az egészet az imént. MIndenki két-három miliós fizetéssel van ott.

     • Kabangus

      Nem azt.Hanem azt,hogy a szurkolóknak tolerálni kéne minden kib@szott amatőrséget egy”profi”clubbnal!!!

     • Kabangus

      Ez mar inkabb egy gittegylet,nem football club.Exfeleség,túlvilág,újabb 5-6 50kilos gladiátor az akadémiarol,Pölöskéik,Deákok,,Buksik,és még tartsuk észben,hogy miért nincs hangosítás.Neee.

     • Czibulyás Dániel Pál

      Sorry Kabangus, de jelen esetben maximálisan igaza van 58914020-adnak, Dénessel alig 3 hete beszéltem személyesen a Guardia-Karácsonyon! Pont szóba jöttek azok a fránya pénzek is, és hidd el Nekem, az Öreg nagyon Dagobert-üzemmódban tolja az elmúlt 2-3 évben…

     • Kabangus

      Pontosan így van ahogy mondod.Dagobert.Mindent a zsebbe.Aztán meg jöhet a hablaty meg a performance.

     • Szurkolo

      Oke rendben ez az öreg zsugorisága de könyörgöm ez egy élő közvetítés és ha nem tudom normálisan megcsinálni ingyen vagy nem akkor nem égetem magam!Sajnos beigazolódik a gyanúm hogy keveri a szavakat nem tud már nyilatkozni vagy a sok hazugságba már elveszik az öreg.A túlvilágra kívánja azokat akik nem hosszabbítanak?Vagy a död…j meg plátói megfogalmazása?Gusztustalan!

     • 58914020 .

      Sajnos, még így is örülök, hogy van egy ilyen anyag, mintha egyáltalán nem lenne….

      Be kell nekik szólni, hogy jobb legyen minden, de a valami is jobb a semminél….

     • Kabangus

      Lassan itt már minden gagyi.A tulaj,az igazolások,a stadion,a hangosítás stb.Viszont hogy Te mindenben próbálod a pozitívumot keresni az tiszteletre és irigylésre méltó is egyben.

     • Kabangus

      Nálunk is egy Trump az elnök.

   • hmm, közben visszavonták a cikket

    • Latabár

     Facebook…

  • Van, csak annyira halk, hiszen egy telefon belső mikrofonját használja, hogy csutkára kell feltolni a hangerőt, ami viszont őrjítő, mert bármi más pittyegés olyan hangos lesz ettől, hogy átjönnek a szomszédok :(
   Megjegyzem, egy párezer forintos mikrofonnal már nem lennének gondok. Mi például ezt a Rode eszközt használjuk, és sosem volt vele semmi probléma, fesztiválvideókhoz is úgy lehet vele hangot felvenni, hogy az bőven élvezhető marad.

 • áfonya bácsi

  A Patreon működőképes dolog lehet, az utóbbi hónapokban nem kevés autószimulátoros videót néztem meg youtube-on, a legtöbb rajongóval rendelkező vloggerek közül több is köszönetet szokott mondani a patreonos támogatóknak a videói elején.

  • Tajti Sandor

   Vagy van az ősöreg moneybookers (skrill). Nagyon egyszerűen használható.

   • Granero

    Pókeresek nagy barátja, régen hallottam már róla.

    • Tajti Sandor

     meg sportfogadóké. Sajnos már rég nem lehet használni rá. Jó régen le lett tiltva. De egyszerű pénztárcaként most is használható.

 • diszbohoc

  nokiás doboz?

  • áfonya bácsi

   Ezt felvetettem én is tegnap, de nem vetődött rá a szerkesztőség. Pedig ha a nagyoknak megfelelt… :)

   • diszbohoc

    ja persze, üvegzseb, hahaha

    a másik ézenfekvő a startup -> kisckstarter -> tőzsde vonal.

  • Az első támogatásból veszünk egyet :)

 • santiago

  Esetleg a gofund me nem lehetseges opcio? Vagy ok levesznek az adott “adomanyokbol” annyira nem ertek hozza , csak tudom , hogy letezik

  • 58914020 .

   Ez jó ötlet!

 • 58914020 .

  Supka nem ért egyet a fiatalszabállyal és jövőre csikócsapattal állhatunk ki:
  http://www.nemzetisport.hu/utanpotlassport/Foci_Supka_Attila_a_kispesti_fiatalok_lehetUsegeirUl-2612331

  • Pelso

   van is benne némi ellentmondás… :)
   de kíváncsian várom milyen csapatot épít SA!
   valószínűleg, nem volt még ilyen jó kerete hozzá.

   • 58914020 .

    Szerintem a 2007/08-as csapat jobb volt, mint a mostani – legalábbis, ha a többi rivális akkori keretéhez hasonlítunk.

    Szerintem ez a Bobál, Nagy, Ikenne-King hármas bizonytalan helyzete és az, hogy a Fradi-Vidi kettőssel összesen 4 -szer játszunk 14 meccs alatt, elég nagy feladatnak tűnik.
    Főleg, hogy az Újpest is erős, a Felcsút folyamatosan igazolgat innen-onnan, stb.

    Ha Supka beér a 3. helyre ezzel a csapattal, szerintem az akkora csoda lesz, mint a tavalyi bajnoki cím.

    • Pelso

     nem akarok vitázni és másokhoz viszonyítani a csapatot: de van 1 válogatott kapusunk, 1
     gólkirályunk +1 LANZÁNK… :)
     a Bobál, Nagy, Ikenne-King hármas bizonytalan helyzetét be kell biztosítani!
     persze ez az öregen múlik, nem Supkán.

     • 58914020 .

      Nincs válogatott kapusunk, Gróf csak kerettag volt.

      Abban az időben volt három olyan játékosunk is, akik később a francia első osztályban érdemben is futballoztak.
      Volt egy Genitonk a középpályán, egy ősszel még jó formában futballozó Bárányosunk és Herczegfalvink.

     • Sztefo

      Igazad van meg nem is.
      Lanza bármelyikük felett áll képességekben, ki tudja, milyen karriert fut be, ha a bunda nem töri ketté a pályáját. A vicc, h olyan országban hurcolták meg, ahol mindenki bundázik, vagy tud róla (lásd Conte), és egy olyan országban cikizik a rivális szurkolók (Magyarország), ahol szintén nagyon sokan érintettek (voltak?) a bundákban.

      Azt se feledjük, a mostani csapat kitermelt egy gólkirályt.

      Persze imádtam a 2007/2008-as csapatot is.

     • kgyula

      “Azt se feledjük, a mostani csapat kitermelt egy gólkirályt.”
      ….aki – és ezt se feledjük – mindössze 16 góllal lett gólkirály, és akiért nem nagyon tolonganak még kevésbé komoly csapatok játékosügynökei sem.
      Szóval, a mai csapatban egyedül Lanza az, aki nem nb1-es átlag… Akik még felfelé lógtak ki onnan a bajnokcsapat keretéből, már nem a mi játékosaink (Zsótér, Koszta).

     • Laszka

      Koszta? ne vicceljünk, ügyes jatekos, de nem kiemelkedö az nb1-böl….Zsoter sem repiti az ujpestet. Mi csapatban vagyunk (voltunk?) erösek nem kepessegekben….es erre jött ra egy nb1-es szinten zseni, Lanzafame aki a palyan Kamberrel jol összefogta a csapatot….

     • kgyula

      Kosztáról csak annyit: tavaly két momentum volt, ami arról a bizonyos “isteni szikráról” árulkodott: az egyik a Diósgyőrben gólt érő bokamozdulat a szabadrúgásnál, a másik a Debrecennek lőtt harmadik gólja, amikor kivárta, míg minden Loki-védő elfekszik… Zsótértól meg a kapásból továbbított 40-50 méterres, pontos passzok, kapáslövések…
      Na, ezek azok amit Lanazán kívül másoktól nem látok. akkor sem, ha egynémelyiket kikáltották “óriási tehetség”-nek.

     • dagiiron1

      Kosztából rohadt jó játékos lesz, ha így fejlődik..

 • ius

  Elnézve a sajtótájékoztatót sztm. az öreg kezd feledékeny lenni, még a csatárainkat sem tudja felsorolni, és buta poénokkal próbálja az egészet leplezni.

 • Paal
  • Thibby

   Sokan szidják az öreget de ezt szerintem zseniálisan csinálja. Nyomás alá helyezi a kormányt……és teljesen megy előre stadion ügyben………stadiont bérel, nyilatkozik, tervez….ha idén elkészül az edzőkozpont akkor nincs pardon a vezetésnek ki kell állnia és nyilatkozni a stadionrol…….
   És az is sokat mondó hogy azt mondja minden eshetőségre felkészül…..szerintem ha a kormány kifarol akkor ő épit stadiont.
   Nagy játékos…..

   Sok helyen olvasom hogy amerikai multi áll mögöttünk…..ki??? Milyen cég??

   • Granero

    Az amerikai multi az maga Hemingway gondolom. Ö amerikai és multi is :)

   • Pelso

    sok igazság van ebben, csak az a gond, hogy 1 másik nagy játékos van vele “szemben”.
    és annak sokkal nagyobb a hatalma és a pénze… :/

   • kgyula

    Akkora játékos, de akkora, hogy a mai napig egy nyomorult mezreklámot nem sikerült szereznie…

    • Thibby

     Mezreklámért minimum 30-40 millát szoktak kérni……ha jön valaki aki ad ennyit. Kispestre nem engednek szponzort államilag.
     Egyébként ha annyira rá lenne szorulva biztos találna……de mivel vélhetően nincs rászorulva ez azt jelenti van pénze. Én ennek örülök. Tavaly bajnokok lettünk….

     • Latabár

      Én is örülök, és úgy alapból kalapot is emelek az Öreg előtt!
      De az nem feltétlen fedi a valóságot, hogy ide nem jöhet szponzor!
      Ha nincs rászorulva, akkor miért hirdeti ironikusan, hogy Ő az egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapat tulajdonosa?!
      Nagy játékos a Hemingway, túlvilági fizetési igényeket emleget ott, ahol a fizetés az nb2-ben is a középmezőnyben lenne, az elvárás viszont minden évben a nemzetközi kupában való indulás!
      Számomra ez összeegyezhetetlen!
      De, ha már így, akkor néhány “pici” szponzor talán tudna segíteni abban, hogy legalább meg tudjuk tartani az értékeinket….

     • Thibby

      A szponzor nélküli bajnokcsapat ironiája az államnak szól nem a szponzoroknak……ahogy a tegnapi stadionos nyilatkozata is az államnak szólt…..

     • Latabár

      Na ez aztán sehol a világon nincs leírva! “Ezt az inget bárki magára veheti!”

     • Tajti Sandor

      Én igazából azt nem értem, hogy sír szponzor után, közben meg ha jól emlékszem 2016-ban közel 100 millás nyereséget termelt a Honvéd. Tehát nehéz azt mondani, hogy nincs forrás!
      Kíváncsi leszek 2017-re! Mert ha ez az év is pluszos, akkor nehéz lesz megmagyarázni, hogy miért nem volt erősítés!

     • Latabár

      A forrás ma az állami csöcs, a nyereség pedig a racionális költségvetés / ha úgy tetszik skótság / eredménye!
      Egyébként ezt mind el is tudom fogadni!
      Ami bosszant, hogy ezzel párhuzamosan, a csapattal szembeni elvárás a tények ismeretében már nem reális.

     • Tajti Sandor

      Ha nemzetközi szintre akar lépni, akkor ne legyen ekkora nyereség.

     • Latabár

      Azért ne áltassuk magunkat!
      A nyereség mértéke max. egy kis extra motiváció elősegítésére, vagy az értékeink megtartására lenne kb. elegendő!
      A nemzetközi szinthez sokkal de sokkal több pénz kell!!

     • Tajti Sandor

      én nem írtam olyat, hogy elég hozzá. De ésszerűen el lehetett volna költeni!
      Edző/játékos megtartás, igazolás. Legalább utána, hogy bajnokok lettünk

     • Latabár

      Ha volt valaha plusszos év, akkor az a 2017 volt

   • Kabangus

    Méghogy nyomás meg zsenialitás?!Meg ő épít stadiont?!Ez messze a legnagyobb hulyeseg amit valaha itt olvastam,már ne is haragudj.Akkor járnánk a legjobban ha már az idén máshol játszana a”nagy játékos”.

    • Thibby

     Máshol????
     Mennénk is a levesbe rögtön….ha csak a állambácsi nem venne meg minket….

     • Kabangus

      Tévedsz Ha valaki évek óta nem tesz be saját pénzt,mert tv,tao,szerencsejáték,és mégis minimum onfenntarto egy vállalkozás,és még szépen pörög a neved is,hidd el nyugodtan,százával megpróbálják es valszeg a jatekoseladasbol is forogna vissza valami.
      Fiatalabbak,agilisebbek pláne.(A szanaszét marketingolt fidi meccsre sem tudtunk eladni egy körbefutó reklámot?!)

     • Granero

      Nem tudom hol élsz, de ma Mao-n nem lehet piaci alapon müködtetni egy klubbot pláne úgy hogy versenyképes legyen az állami pénzből kitömtt vízfejekkel.
      Játékos eladásról meg ne is beszéljünk. Amint valakit (a piacképesek közül) eladnak azonnal leszedik az öreg fejét.

     • Kabangus

      Te hol élsz?Koszta,botka,prosser.Hol a pénz?

     • Granero

      Nyilván a költségvetésben vagy kivette az öreg vagy ha van esze tartalékol.
      Te mire költenéd? Stadionra nem elég, de még egy új Lanzára se.

     • Latabár

      Ez igaz.

   • papparam

    THG :)

  • Highlander1

   Külön gyönyörűség a gól bejátszsa,hogy amíg a saját szurkoloink ezrével kint rekedtek,addig plusz ezer jegyet adott a fidinek.Nagyszerű ember és csodálatos elme.

 • 58914020 .

  Supka nyilatkozta, hogy már folynak a tárgyalások a kiszemeltekkel a középpályára és a védelembe is…

  Kicsit rosszat sejtek, középkategóriás magyar játékosok idehozatalának szerintem nem sok értelme van… A védelembe kellene egy kiemelkedő tudású játékos.
  Ha megint hoznak valami tucatfocistát, attól elájulok…

  A másik, ami érdekes, hogy Supka is lenyilatkozta, hogy nála Eppel alapember lesz.
  Ez azért érdekes, mert Danilot Supka futtatta fel, adódna a lehetőség, hogy Danilo megint megkapja a lehetőséget.

 • bosza

  Stadion ügy:

  Én is örülök, hogy Hemi nyíltan kommunikálja azt, hogy itt az ideje elkezdeni az új stadion építését, amit beígértek. Ráadásul idén választások is lesznek. Most már tettek kellenek!
  Én a helyében már a stadion előtti felületen plakátoznám az új stadion látványtervét “Hamarosan kezdünk!” szöveggel. :)

  Annak viszont nagyon nem örülök, hogy Kispest polgármestere, ennyire ellene van ennek, bár lehet általánosságban beszélt erről.
  Egy tegnapi facebook-os hozzászólása valakinek:
  “Ma kíváncsiságból elmentem az MSZP kampányrendezvényére az Ajtósi Dürer sorra. Felszólalt Kispest polgármestere Gajda Péter, aki kijelentette, hogy semmi szükség stadionokra. Erről ennyit. Ott voltam, tanúsítom.”
  Már az utápótlás akadémia építésénél is hallani lehetett, hogy ahol lehetett fúrta az építkezést az Önkormányzat. Nyilván, nem lehet tudni, hogy ennek volt-e valóságalapja. Ez a kerület elég sokat köszönhet ennek a Klubnak! Ráadásul a környék is jelentősen megújulna, ami az Önkormányzatnak is jó. Remélem mindenki egy irányba evez!

  • Paal

   MSZP-s kampányrendezvényen nem hangozhat el stadionépítést dicsőítő mondat. Nekünk fontos a stadion, de a közbeszédben ellenzéki oldalról emellé nem lehet politikailag beállni. Én viszont ennek ellenére nem hiszem, hogy keresztbefeküdnének a Bozsik építésének.. Remélem Gajda általánosan beszélt az új stadionok szükségtelenségéről.

  • Granero

   Ez annyiból érdekes, hogy mindehol nyűg a stadion üzemeltetése és jobb hiján a helyi önkormanyzat öli bele a pénz. Na ilyen biztos nem lesz Kispesten.
   Vajon a Heminek van erre terve?

 • Pingback: Újabb dátumot kapott a stadion – Csak a Kispest!()

 • Bedobtatok több ötletet is (Skrill, Gofundme), hogy bővítsük a támogatási formák körét, de egyik bonyolultabb, mint a másik. A PayPal az egyetlen, amin még elgondolkodunk, mert ott legalább van bankkártyás lehetőség, és kvázi szabványnak számít az interneten.

  A lényeg, hogy aki támogatna minket, de a jelenlegi lehetőségekkel, vagy saját ötletével nem tudja megoldani, semmiképp se bánkódjék, van ilyen. Nyugalom, nem fog a működés rovására menni, nem fog hiányozni egyetlen forint sem a kasszából, tessék inkább értékelni magunkban a szándékot, és nem elkeseredni, vagy ha ez nem nyugtat meg, akkor van elég valóban segítségre szoruló dolog a világban, küldjétek el valamelyik szép célra azt, amit nekünk szántatok volna. Mondjuk azt, hogy így ugyanúgy minket támogattok.