Napikispest 2018.01.26.

Mai menü:

 • MLSZ // meghosszabbítja a futballkártyák érvényességét.
 • tao // közpénz, de mégsincs jogunk megtudni róla semmit.
 • Raffaele Alcibiade //

 • MLSZ // ezt most nem értem. Az MLSZ oldalán megjelent egy hír a következő címmel: “Szurkolói tájékoztató: Az MLSZ meghosszabbítja a Futballkártyákat”, és ebben egy ilyen mondatot találunk:
  • “(…) tájékoztatja a tisztelt szurkolókat, hogy a 2017.04.25. előtt kiváltott, és még meg nem hosszabbított MLSZ-futballkártyák érvényességi idejét – a Futballkártya-birtokosok jogos érdekeit figyelembe véve – 2018.02.09-én egységesen meghosszabbítja.”
  • jól értem, hogy a tavaly lejárt, de nem meghosszabbított, tehát sokak által már kidobott kártyákat hosszabbítják meg?
  • akkor viszont miért ezzel zárják a posztot? “A lejárt érvényességi idejű kártyák személyes adatai a sportról szóló 2004. évi I. tv. értelmében 3 munkanap elteltével törlésre kerülnek, a kártya a továbbiakban nem használható, a kedvezmények igénybevételéhez új kártya kiváltása szükséges.” Tehát ha lejárt, akkor törlik, most mégis hosszabbítanak, de akkor úgy látszik nem a lejárt kártyákat, hanem az érvényeseket? Nem értem. Én is 2017 áprilisa előtt váltottam ki, de nekem valahogy közben lejárt, tehát akkor velem mi lesz? Egy csaknem egy éve inaktív kártyát hirtelen újra élesítenek?
  • írok is a megadott címre egy levelet, hátha. (Írtam. Ebben az országban tényleg mindenki mindenki hülyének néz, ha csak egy apró lehetősége adódik rá?)
Megpróbáltam bejelentkezni a lejárt kártyámmal, de persze nem sikerült. A PIN tuti jó, jelszótárból jött, és ami külön vicc, hogy sehol sem találok olyan felületet (pl. jelszóemlékeztető), ahol újat lehetne igényelni. (képernyőkép: a posztban is hivatkozott klubkartya.mlsz.hu)
 • TAO // miközben Hemingway azon értetlenkedik, hogy a Honvéd miért marad ki a körből, a tao-val addig is történnek a dolgok. A Transparency International Magyarország egészen elment a falig, hogy a végén a kúria ítélete kimondja: a tao mégiscsak közpénznek számít. Ha pedig közpénz, akkor közadat, tehát nyilvános – gondolták nagy boldogan, azonban a 2011 és 2016 között 330-450 milliárd forintot érintő tao-mutyi részleteit megtudni szinte lehetetlen küldetés.
  • Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az egész adattömeg kevesebb, mint 1%-át adta át az adatigénylőnek, a többire még halvány ígéretet sem tett.
  • A Nemzetgazdasági Minisztérium még eddig sem jutott el, szerintük a tao továbbra is adótitok, és nem közpénz, ahogy azt a hatalom ellenőrzésére létrejött egyik szerv, a kúria állítja.
  • A Direkt36 által feldolgozott adatrészben leginkább kosárlabda van, sok-sok, akkor még havernak számító Simicska-közeli tao-val, valódi érdekesség egyelőre nincs.
  • Megjegyzem az a baj a tao-val, hogy lehetne tényleg jól csinálni, mert egy valag közpénzről beszélünk, amit a sportra lehet költeni, és az jó. Azt viszont nehéz elfogadni, hogy a tao titok, pedig adó; hogy a tao egy az ellentételezési formák sorában, vagyis adok, ha te visszacsorgatsz így is egy kicsit; ésatöbbi. Összességében elképesztő mennyiségű pénzről beszélünk, amit ha csak egy kicsit is hatékonyan sikerült volna felhasználni, akkor boldogan csettinthetne a magyar sport – és főleg a jövője. Így viszont, ebben a formájában vagy nagyon sürgősen átalakításra szorul (nyilvánossá válik az utolsó forintig), vagy azonnal meg kéne szüntetni, mert adóforintok kerülnek ki az állam és az állampolgárok ellenőrzése alól, tűnnek el kézen-közön.
 • Raffeale Alcibiade // mindig van visszaút. Alcibiadét a Seria B utolsója, a Pro Vercelli szerződtette. (via, na ki? hát persze, hogy gianlucadimarzio, olyan régen nem szerepelt már itt)
  • amúgy elég kemény, hogy még mindig csak 27 éves, és bár tőlünk csak 2015 januárjában lép le, azóta a Pro Vercelli az ötödik klubja úgy, hogy közben kétszer is szerződés nélkül lógatta a lábát.
 • Tóth Iván // járt a Reggeli Startban. Az apropó UEFA A-diplomája volt, de azért megtudhattuk, hogy Rossi és Supka kikérte a véleményét, EvdM nem.

“Napikispest 2018.01.26.” bejegyzéshez 25 hozzászólás

 1. “Megjegyzem az a baj a tao-val, hogy lehetne tényleg jól csinálni, mert egy valag közpénzről beszélünk, amit a sportra lehet költeni, és az jó”
  ez az érthetetlen számomra is, hogy ha jól és “tisztán” csinálnák, még akkor is csúszna annyi a sleppnek, hogy “mindenki jól járna”.
  csak valamelyik iq bajnok kitalálta, hogy már akkora királyok, hogy a látszatra sem kell adjanak.
  és valószínű ezért lesz bukta a vége.

 2. Off.
  Alcibiade a múlt, egy olyané amely nem túl releváns… Miért kell ilyen jelentéktelen szereplőket folyton belerángatni a postokba.???
  Ezzel az erővel elővehetnétek a nagy MANOMANOT -is… akkora szégyenfoltok némelyike, hogy a nagyjaink szvsz csak pilláztak, hogy felvehették a mezünket!

  1. Alcibiade az utolso epkezlab balbekkünk volt. egyetlenegy hibaja volt, hogy meg 24 eves volt csak es a nagyim (Isten nyugusztalja) is gyorsabb volt nala….ellenben helyezkedni nagyon jol tudott (olvasta a jatekot), nem volt utolso a rugotechnikaja sem….ha Alcibiade es Laczko között kell valasztanom akkor Alcibiadet valasztom (remelem nem kell ezt a mondatot soha többe leirnom) :)

   1. ha Laczkó és a német juhászom között kell választani,akkor sem Laczkó lesz a befutó… :)
    amúgy Boti jobb mindegyiknél.

   2. Nem ezzel van bajom, hanem azzal, hogy ilyen nimándokat emlegetnek sokszor a szerzők és pl. egy Mirko Jovanovic, aki mindegyiknél minőségibb volt, ilyenekről egy szót sem ejtenek…

    1. szerintem azert erdekes, mert ilyen pedigrevel, ket kihagyott felevvel szerzödest kapni Serie B-ben nem kis teljesitmeny….gondolom belefutottak valamiert valahol, es megosztottak, mint erdekesseg…elöszö klubvaltasai nem kerültek a hirekbe….

    2. Szerintem nem oknyomozó újságírók a “szerzők “. Most Alcibiaderól volt aktualis hir és Én örültem az infonak! Ha nem volt szimpatikus akkor nem kell elovasni és annyi. Másnak más az izlése, nekem egyáltalán nem persona nongrata. Speciel én Jovanivic játékától másztam fel a fára. Hogy ki vette fel a Kispest mezt és ki nem az egy teljesen más kérdés. Annyira felhigult a felhozatal az utóbbi évtizedekben, hogy objektív összevetést nem érdemes tenni a múlttal.

 3. Meghallgattam volna, hogy – az egyik legnagyobb tehetségünkről – Berla Attiláról, hogyan vélekedik.

 4. Horváth Csanád nem fog szerződés kapni szerintem,mivel ma zte felkészülési meccsen játszott több fiatal probajatekossal együtt.ha megfelel a zte le is igazolja mert nincs jelen pillanatban olyan minőségi játékosa aki megfelelne a fiatal szabálynak az nb2-Ben

     1. A Honvedfc-hu-ra 2018-01-25 11:10:43-kor került fel a hír,nem tudom,hogy előző nap játszottak-e és egy nappal később került fel az írás (nem ez lenne az első alkalom,hogy nem aznap kerül fel írás a tartalékcsapat meccséről) ,esetleg reggel 9-kor volt a meccs (ez felnőtt meccset nézve elég furcsa időpont lenne) és akkor aznap játszott még egy meccset (ezt elég nehezen tudnám elképzelni,még ha tegyük fel csak 45 percet is játszott az elsőn,a honlapon nem szerepelnek,hogy ki lett lecserélve és mikor),Elképzelhető,hogy nem megfelelő volt a játéka?Ha jól emlékszek,valaki írta szombaton az első meccs után,hogy jól játszott és reméli,hogy leigazolják .Pár nappal később pályára lépett a második csapatban is ,hogy gondolom teszteljék ott is,gólt se kapott a csapat.Jó kérdés,hogy mi történt az azt követő 24 órán belül

      1. Holnap reggel 10-kor játszik az MFA a REAC ellen a Bozsikban a műfüvesen.Ha esetleg valaki kimenne oda és nem a Vasas pályára,akkor megkérdezhetné,mi van a sráccal kapcsolatban.De az is kérdezősködhet,aki a Vasas pályára megy meccset nézni.Az is 10-kor kezdődik.

      2. Lehet.Látták páran a szombati meccset és/vagy az MFA meccsét.,őket kellene megkérdezni.

       1. Annyira ragaszkodott hozzá,hogy állandóan kölcsönadogatta,meg az NB3-as csapatban játszatta,mert az elsőben nem engedte pályára lépni.Az utóbbit nem én találtam ki,hanem még a pécsi kupameccs után kérdeztem meg a Dávidot.

        1. Jó, de az ö képességeivel ki kellett volna tünnie, és ez sehol sem sikerült neki.

         1. Valószínűleg fejben nem lehet ott már évek óta.Hirtelen jöhetett neki a túlzott ismertség és elszállt tőle.Én is láttam NB3-as meccsen játszani,hát egyáltalán nem tűnt ki és nem szakadt meg a pályán,hogy feljebb lenne a helye.

  1. Azt honnan tudod,hogy játszott ma ott meccsen?Néztem a ZTE honlapját,mára nem volt kiírva előkészületi meccsük.Tegnap játszottak a Veszprémmel otthon,arról nincsen semmi összeállítás felrakva,eredmény se,de ugye az tegnap volt,nem ma,meg holnap játszanak az NK Varteks ellen idegenben.Végignéztem jópár focival kapcsolatos weboldalat ,semmi hír erről,pedig azért NB2-es csapatokról is szoktam elég sokat írni.

   1. Igazából elnéztem a napot igazad van tegnap volt,menj fel a zte Facebook oldalára és megtalálod.

    1. Bocs,ha félreértetted ,nem állt szándékomban semmiféle bántó hangnemhez,csak arra voltam kíváncsi,hogy honnan tudod az infot,esetleg voltál-e a meccsen.mert én sehol nem találtam róla semmit,pedig végignéztem a focival kapcsolatos népszerű odalakat,viszont az tény,hogy a ZTE facebook oldalát nem néztem meg.Ha félreérthető voltam,akkor elnézést kérek!

 5. Legnagyobb gond az TAO-val ,ha közel állsz a tűzhöz kis túlzással
  végtelen mennyiségű pénzt vehetsz fel ha jól csinálod és a vezérek is így akarják. Ebből lesznek ugye 150 millió
  forintos teakonyhák, amiknek a 90%-a megy a haverok zsebébe. Ha mondjuk tényleg arra találták volna ki, hogy fejlődjön a sportunk akkor nyilván pár 100 millát vehetne fel maximum egy csapat ami fedezné a klub utánpótlására fordított költségeit.

 6. Klubkártya téma:
  Most még hiába próbálkozol a belépéssel, hiszen azt írják, hogy február 9-én módosítják kiállítási dátum + 5 évre.
  Nekem ez azért lesz segítség, mert a régi – külföldön elvesztett kártyámmal – tudtam az idegenbeli meccseinkre online jegyet venni. (Megvan a kártyaszám/jelszó páros) Most – ha minden igaz – lesz lehetőségem meghosszabbítani, így ezt a funkcióját továbbra is meg tudja őrizni annak ellenére, hogy már fizikai valójában nincs meg a kártyám.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.