A kispesti duplagondol szerint duplapluszjó volt a hangulat, minden mást gondolni pedig gondolatbűn

Ne légy gondolatbűnöző!

Igen, ezzel az arcpirító mondattal sikerült lezárni a honvedfc.hu-n annak az MTK-Honvéd meccsnek a szöveges közvetítését, amelyik az Illovszky stadionban kezdődött, de már a Hidegkutiban fújták le. Ismételjük magunkban:

érdemes kijárni felkészülési mérkőzésekre,
érdemes kijárni felkészülési mérkőzésekre,
érdemes kijárni felkészülési mérkőzésekre,
érdemes kijárni felkészülési mérkőzésekre,
érdemes kijárni felkészülési mérkőzésekre

Vagy inkább ne.

A Honvéd a 2017/18-as idény téli szünetére három hazai felkészülési meccset szervezett, és mind zártkapus volt, mert érdemes kijárni a felkészülési mérkőzésekre. Sőt, a Honvéd az a klub, amelyik sutyiban rendez edzőmeccseket – nézők nélkül; játszik Telkiben – nézők nélkül, majd rákeni az ellenfélre, hogy miattuk volt az egész; a Honvéd, ahol a saját rendezésű felkészülési mérkőzések jelentős százaléka eleve zártkapusra van tervezve.

Pedig mint láttuk, igény volna a meccsekre, és a meccsek nézésére. Évtizedes tapasztalat, hogy 150-200 néző minden felkészülésin jelen van, szakadjon a hó, essen a jeges eső, legyen délelőtt, délután, bárhol és bármilyen körülmények között. Feltételezzük, ezt a klub is pontosan tudja, hiszen évek óta büszkén írja ki a téli edzőmeccsek nézőszámait: 200“hideg idő ellenére viszonylag szép számban kilátogató nézősereg“, 500, 200, 100, 200, 200, stb.

És történt ez a két mondat egy olyan, látványosan önpíárszagú anyag megjelenésének másnapján, amelyben másról sincs szó, mint hogy a Honvéd és a Honvéd marketingje mindent megtesz a nézőszám növelése érdekében. Most akkor komolyan, nekem égjen a pofám, vagy megtaláljuk házon belül az illetékeseket? (Meg lehet próbálni belemagyarázni, hogy a kérdéses rész a hatalomnak szólt, és csak félrement, a lényege pedig egy kiszólás lenne a zártkapus meccsek létezése ellen, de nem, mert nagyon nem ez van odaírva.)

Mellékesen az MTK galériájából derült ki, hogy Kosút 61-es, Májer pedig 22-es mezben fog szerepelni a tavasszal.


A Duplagondol „azt a képességet jelenti, hogy valaki egyidejűleg két, egymásnak ellentmondó nézet birtokában van, s mindkettőt elfogadja. […] Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését, s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot – mindez elengedhetetlenül szükséges. Még a duplagondol szó használatakor is szükség van a duplagondol alkalmazására. A szó használatával ugyanis elismeri az ember, hogy meghamisítja a valóságot; a duplagondol azonnali alkalmazásával kitörli ennek tudatát; s így tovább a végtelenségig: a hazugsággal mindig az igazság elé ugrik.” (Wikpedia, duplagondol szócikk. Eredeti megjelenés: George Orwell: 1984)


update [02.05. 13:45] // a másik legjobbat, ami benne maradt a Honvéd élő közvetítésében észre se vettük, úgy kellett ránk szólni:

képernyőkép: honvedfc.hu

Ha Kosút az MTK ellen játszotta az első meccsét, akkor a Balmaz ellen vajon ki volt az egyik belsővédő?

“A kispesti duplagondol szerint duplapluszjó volt a hangulat, minden mást gondolni pedig gondolatbűn” bejegyzéshez 49 hozzászólás

 1. A felkészülési idő a játékosok bajnokságra történő fizikai és mentális felkészülését segíti. A Klubvezetés pedig a szurkolókra is gondolva a kreatívitásuk fejlesztését vállalta magára a zártkapus mérkőzések szervezésével. Az eredmény nagyon biztató, hisz többen a drótkerítés átláthatóságát, a létra magasító hatását, a gépjárművek tetejének a stabilitását, a pálya melletti magaslati képződmények (pl. kisebb dombok) adta lehetőségek kihasználásával biztatóan vizsgáztak a zártkapus mérkőzések adta nehézségekből. Jutalmul a Klub az MTK elleni mérkőzés ingyenes megtekintésével próbált adózni a zártkapus mérkőzések kreatívan megtekintő szurkolók oltárán. A Klub a zárt kapus mérkőzések során olyan kreatív megoldásokkal találkoztak, ami alapján bátran kijelenthetik, hogy a problémamegoldás fejlesztésének céljából: érdemes kijárni felkészülési mérkőzésekre. :)

 2. Szerintem ne lepődjünk meg X év után, ez a hemi univerzum. :/
  A klub bizonyos pontokon olyan, mint 1 csóró cég : a legolcsóbb megoldásokkal operál a játékos piacon (kivétel Lanza) és a klub szervezeti működtetésben egyaránt (ahol csak lehet az olcsó vagy a 0 forintos verziót keresik).
  Közben amatőr szövegeket pufogtat a marketingesek gyöngye,
  majd a tegnapi meccs után a lelkes amatőr tudósító (tudja valaki, hogy ki Ő ?) a szurkolás hatása alá kerülve leírja az idézett záró mondatokat.
  Bár a működtető logika ugyanaz, de az idézett mondatok mögött nem keresnék orwelli mélységeket. :)
  A lelkes tudósító, aki azt sem tudta az elején, hogy milyen stadionban van (vagy csak a nyitó szövegbe átcopyzta a vasas meccs elejét?:) ) korábbi tudósításokban volt olyan, hogy az ellenfél edzőjét írták a csapatunkhoz, hogy hibásan írják a játékosaink nevét ( a sláger Holender)… stb, stb.
  Persze mindig gáz szembesülni vele, hogy 1 Mtk vagy akár 1 Kövesd korrektebb tájékoztatás ad a szurkolóknak és pofásabb tudósításokat raknak össze, mint amit a bajnok csapat tulajdonosa tol a szurkerek felé.
  A lényeg, hogy gyakran jön a kérdés az emberben, hogy jó-e ez nekünk, amit Szabó bácsi összerakott?
  Nagyon összetett a kép… a “hol lennénk már hemi nélkül” és a “szabó takarodj” másik véglet.
  De talán az a legbosszabtóbb, hogy a felvetett hiányosságok nagy része nem pénz kérdés!
  ….
  Amúgy milyennek láttátok a meccset, az újakat, fiatalokat ?
  Hogy látjátok Gazdag, NagyGeri, Bobál helyzetét ?

  A leírások és korábban látottak elapján nekem ez a kezdő tetszene:
  Gróf- Heffler, Kamber(Baráth), Bobál(Kosút), Kukoc – Lukacs, Gazdag(Kamber), NagyGeri, Banó-Szabo – Lanza, Eppel.

  1. Tömören a meccsről,Horvát megbízhatóan védet,habár komoly lövés nem ment kapura,a védelem stabil volt az új játékosok egy kivétellel (sajnos abból lett a gól) megoldották a feladatot,név név nélkül a középpálya volt a csapat leggyengébb része (középpályás igazolása jó lenne) csatárok előtt le a kalappal a gólok mellett több nagy helyzetet is kidolgoztak.

  2. Heffler,,Kosut,Kukoc ,valljuk be,egy hónapja azt sem tudtuk hogy a világon vannak.Az itt emlitett közeppalyas sor teljesen súlytalan (szo szerint),véleményem szerint.Előre rendben.Kinggel már nem számolsz Te sem ?

   1. Kinget nagyon megszerettem tavaly…de a 4 védős verzióban meg sem tudja közelíteni azt, amit Rossi összerakott a 3-5-2ben, Kinggel a jobb futóban…. :(

    1. Jobb kp.King ,bal kp.Kukoc,balh Boti,jobbh Heffler és a két szél (elméletileg) lezárva,vagy legalábbis igen nehezen atjatszhato magyar szinten.

   2. Lukács meg Bánó .Na,persze,velük a kozepplyán lettünk bajnokok.A te kötözködős fejedben,Lati.Ne zavarjon a valóság,eddig sem zavart.

    1. Júdás prosser nem számít,Zsótér nem is szamított,a Koszta meg mindkettőnél jobb játékos.És a kedvedért:Nagyobb is meg nehezebb is.Bár számodra biztos véletlen,hogy a kezdőbe mekkora embereket igazoltunk és nem az akademiarol hoztunk még 3 50kilóst.

 3. Ne vegyétek szemrehányásnak, de én szívesen olvasnék fociról is néha a blogon :D

  1. Jaja, jött egy levél valami Igortól, a Ferorcsuk család egyik nem túl széparcú barátjától egy google translate-s szöveggel:
   – Valeri lenni mérges, hogy feleség van környékezni. Ha Valeri mérges, Igor is mérges. Nem hagyni békén feleség, menni fekete Mercedes és lenni nagy baj. Igor szokott nem viccelni. Valeri menni Kispestre focizni, ha akar, ebbe lenni feleség nem beleszólni. 58914020 nem tudni elbújni Igor elől, megtalálni, ha nem hagyni békén Valeri családja.

   :D

  2. A “Veres” ex-középpályás Valery Fedorchuk folytatja a foglalkoztatási lehetőségeket, amelyek közül az egyik Magyarországon is megtörténhet. A Fedorchuk a “Honved” helyi klubba menjen, tájékoztatja az oroszforrás forrásáról.

   Úgy tűnik, hogy a “Honved” felajánlotta az ukrán középpályás, aki tapasztalattal játszik a kijevi “Dynamo”, a megállapodás 2,5 évig. Valery Fedorchuk időt szentelt a meditációnak, és ha elfogadja a kínált feltételeket, csatlakozni fog a “Gonvedra” -hoz a törökországi edzőtáborban.

   Emlékezzünk, a jelenlegi szezonban, Valery Fedorchuk játszott a “Veres” kilenc mérkőzésen, szerzett egy célt, és két segítsé

  3. Az egykori középpályás „Kárpátok” és a „Dnyeper” Valerij Fedorchuk Magyarországra jött tárgyalni a klub „Honvéd”. Fedorchuk megérkezett a helyét a csapat néhány nappal ezelőtt, és megkezdte az edzést a csapat. Emlékezzünk
   vissza, hogy Fedorchuk balra „Dinamo” tavaly nyáron, majd röviden
   játszott „Heather”, és januárban próbál munkát találni Lengyelországban,
   de azt mondta: „Sandecja Újszandec” ukrán sikerült az orvosi
   vizsgálaton. (Az on-line fordítás… :)

 4. Kint voltam.Röviden.Kurva jók voltunk.Le a kalappal a játékosok és Supka elött?Jöttem olvasni biztos mindenki örül.Erre mivan? nyafogás ,sirás, teljes pesszimizmus,hihetetlen…

  1. Szerintem is jók voltunk, mtk semmit nem tudott kezdeni velünk. Fiatalok jók voltak nagyon, Lukácstól nagyon sokat várok…..kis szerencséje van tavasszal nagyot robbanthat. Kérdés csak az hogy élesben tétmeccsen is ilyen összerakottak leszünk e? Mert az teljesen más.

   1. Igy van,élesbe kiderül.Na de ne rettegjek már hogy mi lesz majd…Rá érek akkor bosszantkodni!!

    1. Én azt láttam hogy a Supka nem hagyja magára a hátvédsort,a középpálya eröteljesebben szüri az ellen támadásokat ,igy a védők nincsenek kiszolgáltatott helyzetbe mint a sajtzabálo hollandnál.kosut gyerek stabil volt,

     1. Ha más jobb nála akkor ez van.Küzdjön meg a helyéért.Lanzán kivül nincs bérelt hely.
      Ja ovasom szerzödés hosszabbitással kapcsolatban kinek mi fáj.Felölem mindenkit eladhat az Öreg,de ha Lanzát nem köti ide még legalább 5 évre akkor én is beszállok az Öreg szapulásába

      1. Én csak azt akartam érzékeltetni hogy tisztába van-e Hemi azzal hogy Lanza szerü játkos igazolására semmi esély nincs,és ha már van elne engedje!

    2. Nagyon erős most a Fradi, most kezdenek összeérni és van három-négy nagyon jó képességű játékosuk.

     Ahhoz, hogy ott győzzünk, mindenkinek 100%-ot kell nyújtani egy nagyon jó taktika és felállás mellett.

    3. Mtk elleni játékát nézzük akkor kuka…..remélem extrém rossz napja volt a hungárián

   2. Szerintem sokkal jobb az összkép mint összel.Sajnos a két fidesz csapat is erősödött.Ha gyöznénk oriási lenne ,ha nem sikerül akkor se kell a kardunkba dőlni.Csak ne alázzanak,azt nem birnám elviselni

   3. Jó, hogy új edzővel, segíthet, hogy mást játszunk majd, mint amit már kiismertek, hátha…

 5. Lelkesedés nem hátrány persze, de ha ennyi baklövéssel és amatőrizmussal végeznénk a munkánkat a civil életben vajon azt a munkáltató tűrné szó nélkül?
  (Persze munkáltatója válogattja….)
  Az egy dolog, hogy mi a helyzet a klub körül és hogy mennyire peremen kivűl kezeli a hatalom a media a bajokcsapatot.
  Azonban a kommunikáció és a marketing egy pontig nem pénz kérdés egy ilyen szinten sem. Persze lehet, hogy az a baj, hogy vannak pozitív példák (ez a blog, a KLTE tevékenysége stb.) és a mezei szurkoló sem hülye és össze tudja hasonlítani, hogy ingyen, lelkesedésből vagy adományokból, klubszeretettől vezérelve mások milyen szinvonalat produkálnak, ellenben a klub fizetett “profi” alkalmazottaival szemben!

  1. Hát, ha egy klub ennyire nem tiszteli a saját szurkolóit (miközben pont az ellentétjét állítja magáról), akkor szerintem azt érdemes szóvá tenni. Arról tényleg nem mi tehetünk, hogy ennyire gyakoriak az esetek :(

 6. Megmondtam, hogy ne akarjátok Csikit!
  Sokkal nagyobb a baj más testrészével, mint a combjával… ;)
  Örülök, hogy Supka döntött, nem pedig Ti. :)

  1. Nem rudom, de nem is érdekel!
   Ki tudja, milyen háttérüzlet köttetett!?
   Csikit sztem nagyon jól ismerik belső labdarúgó berkekben! Nem véletlen a hányattatott sorsa, amit természetesen magának köszönhet!
   Mindezek ellenére, kívánom neki hogy talája meg újra a jó utat, legyen olyan kiemelkedő szintű futballista, amilyenre egyébként a valóban meglévő tehetsége predesztinálná! / tőlem akár már itt a Vasasban /
   De annak kifejezetten örülök, hogy nem a Kispesté lett az a megtisztelő feladat, hogy “egyenesbe állítsa a srácot.”
   Sokba került volna ez nekünk öltözőben, pályán egyaránt!

   1. Nem ő tehet róla, hanem a társadalom és az a közeg ami felnevelte! Vagy rosszul tudom?

  1. Szieben Laci az ominózus 8-1-es mérkőzésen az 5. kapott gól után megtapsolta a kispesti ultrákat akik már percek óta énekelték a ” Sziebeeeeeen, fogjál nekünk békááááát” rigmust :) A mérkőzést a kanyarban ugráltam végig. Időpontja : 1993. szeptember 11.

   1. Azt hiszem ez közvetlenül MU elleni BL selejtezö meccs elött volt. :)

   2. Megvan még a meccsjegy is, Sallói két gólt lőtt átemelésből.

  2. Én is.
   Egyébként a történet bizonyíccsa, hogy pl. Szieben focikapus nem egy intellektuel, akár végzett jogot, akár nem.

  3. meselt a bundazasarol is? ha jol emlekszem nehany evig el is volt tiltva a jogasz ur :)

 7. Mindenki tudja hogy mi a helyzet anyagilag.
  De ez nem mentség

  A focistáknál ( akik szintén a klub alkalmazottjai) senki sem ilyen elnéző a teljesítmény/fizetés arány vonalon

 8. Kispest facebook bejegyzés:
  “Ferencváros – KISPEST!
  Az első fordulóban a Ferencváros vendégei leszünk a Groupama Arénában.
  A vendégszektor pontosan 1272 fő befogadására alkalmas, ennél egyetlen emberrel sem lehetünk kevesebben!…
  Nem csak a megjelenés, a szurkolás is egyformán kötelező mindenki számára!

  Csapatunkat kivonuláskor koreográfiával fogjuk fogadni.
  Fokozottan kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen a szektorba és figyeljen az előénekesek utasításaira.
  A maradéktalan kivitelezés érdekében mindenki figyelmére számítunk!

  MINDENKI AZ ÜLLŐIRE!
  CSAK A KISPEST!”
  Jó lenne végre teljesen megtölteni a vendéget!
  Mindenki az Üllőire!

 9. Hál’ Istennek még valaki felemeli a fejét az ilyeneken, az lesz a világ vége, amikor már senki nem fogja.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.