Rakjunk össze akkor egy kezdőcsapatot

Szavazgatós vitaindító.

Lejátszottuk az utolsó felkészülési meccsünket is tegnap, alig egy hét és utazunk kupázni Siófokra, hogy pár napra rá az Üllőin belevágjunk a címvédésbe. Vagy legalább minimumprogramként egy újabb emlékezetes tavaszba.

A télen edzőt cseréltünk, és úgy tűnik koncepciót is. Rossi  rögeszméje volt, hogy a 4-3-3-ból érleli ki a saját 5-3-2-jét, amit EvdM össze-vissza kavart, majd leginkább 4-1-3-2-t játszotott, ha játszatott épp valamit. Supka székfoglalójában azt ígérte, hogy visszatér a sikeres megoldásokhoz, erre érkezett Heffler és Kukoc, vagyis két statikusabb szélsőhátvéd, így a Kinggel és Holenderrel kiegészített három belsővédős rendszer vélhetően végleg kiírta magát a kispesti repertoárból. (Supka egyetlen felkészülésin se játszatott ilyen formációt.)

Bár Rossit mondott, Supka vélhetően inkább a saját, Kispesten amúgy szintén jól bevált rendszeréhez nyúl vissza, és a dögünalmas 4-4-2-jéből csinál valamiféle 4-2-3-1-et, Lanzát szabadon engedve. Gondolom én, mert egyáltalán nem értek ezekhez a dolgokhoz, csak azt látom, hogy Lanza viszonylag kötetlenül, de azért a korábbiaknál valamivel szabályozottabb környezetben játszik.

Felkészülés 2017/18 tél

23 Már, 14:00 H AS Trencin 2 - 2
14 feb, 14:00 A FC Dynamo Brest 1 - 2
12 feb, 12:00 A FC SKA-Khabarovsk 2 - 1
10 feb, 12:00 A RFK Ahmat Groznij 1 - 1
07 feb, 14:00 A KF Trepca’89 1 - 0
03 feb, 11:00 A MTK 1 - 3
31 jan, 13:00 H Balmazújváros 0 - 0
27 jan, 10:00 A Vasas 0 - 2
20 jan, 13:00 A Aqvital FC Csákvár 2 - 3

megjegyzés: Bocsi, az eredményeket beszúró plugin egyelőre nincs mobilra optimalizálva. Dolgozunk rajta, de mivel külső fejlesztés, így mások kódját kell átírnunk.

Van még pár nap, és elnézve a meccseket (a Trepca ellenit leszámítva mindet volt szerencsém látni), egyelőre annyival nyugtatom magam, hogy voltak jó negyedóráink, talán a legutóbbi meccsen egy teljes félidő is, pedig itt már tisztán látszott, hogy hármat cserélt Supinnyó, fiatalt-fiatalra, posztot-posztra, Hefflert kipróbálta a baloldalon is, vagyis ez bizony meccsszimuláció akart lenni.


 • A form négy lapot tartalmaz: kapusok, védők, középpályások és támadók.
 • Ha nem jelenne meg a form, vagy mobilról használnád, akkor ide kattintva tudod megnyitni új ablakban.
 • A valós idejű eredményeket és a top11 névsorát ide kattintva találod. (Nem ér ám előre megnézni, és befolyásolni, úgy nem lenne játék.)

“Rakjunk össze akkor egy kezdőcsapatot” bejegyzéshez 24 hozzászólás

 1. Én egy Gróf – Heffler/King, Lovrics, Baráth, Kukoc – Nagy, Kamber, – Lukács, Lanzafame, Banó – Eppel (Danilo) csapatot néznék meg leginkább tavasszal.
  Legneccesebb a belső védőink helyzete, Lovrics öregszik, Baráth igazából a szélen lenne jó, de ott meg ott van Kukoc most. Danilo szerintem nem szélső, ő Eppel cseréje lehetne.

  1. Egyenlőre Baráth nincs és nem tudni mi van vele ??!! Gazdagot nem szabad kihagyni.Lanzafame új szerepét nem nagyon értem,az összel ő rugta goljainkat,most talán nem is rugott a felkészülési meccseken,Eppel sem vette át tőle a gólrúgást.Nem biztos hogy Lanzának ez a szerepkör jó,lehet hogy neki sem tetszik,nem rúg gólokat és Eppellel sem rúgat !!!!???? Észrevehetően kevesebbet kerül kapu elé Lanza.

   1. Baráth a fb-ra folyamatosan posztol, újra elkezdett edzeni, nem tűnik letörtnek.

   2. Attól tartok, Lanzával kapcsolatban rosszabb a helyzet. A reménytelenségbe előbb-utóbb bele lehet fásulni. A legzseniálisabb játékossal is megeshet, ha nincsenek méltó társak… Adja Isten, hogy ne így legyen.

    1. Lanzafaméról a közösségi médiában egyáltalán nem az jön le, hogy be lenne fásulva. És ha belegondolunk, 5 évvel ezelőtt még tárgyalásra járt a bundaügye miatt, ehhez képest tavaly meg bajnokságot nyert, gólokat rúgott a BL selejtezőben, a klubtulajok megválasztották az év játékosának, az újságírók pedig jelölték az év labdarúgójának. Nem olyan rossz azért neki itt :)

 2. Az én csapatom: Gróf – Heffler, Lovrics, Baráth (Kosút), Kukoc – Kamber (Nagy), Gazdag – Banó-Szabó, Lanzafame, Holender (Lukács) – Eppel

 3. Gróf – Heffler, ?, Kosút, Kukoc – Nagy G., ?, ? – Lanzafame – Danilo, Eppel
  Kiindulópont a csapat elé tűzött cél: kupagyőzelem, a bajnokságban meg dobogós helyezés.
  Ehhez jelenleg hiányzik egy minőségi belső védő és két minőségi középpályás (egy védekező, egy játékszervező).
  Perseze, így nem lehet meccsre kiállni, ezért be fogják tölteni a kérdőjeles helyeket. Középső védő nyilván az ellengfél-csatárok reménysége, Lovics lesz, védekező középpályás meg a csupaszív és rengeteget hibázó Kamber, és a másik középpályás helyre is van 4-5 felejthető jelölt.
  Nagy Geri játéka inkább csak reménység, mert kellene egy Sikesdi-szerű szerelőgép a csapatba. Elöl három csatár meg azért van, mert egy komoly csapatnak “el kell bírnia”. A ’84-es Honvédban három center játszott egyszerre elöl.
  Tudom, ezekből semmi sem lesz, ahogy nagy valószínűséggel a kupából meg a dobogóból sem.

 4. Én egy kicsit változtattam, Kambert védőnek jelölöm, Kinget meg a középpályára, de szerintem Lukács is meg tudná oldani a jobb szélen. :)

  Gróf/Horváth – Heffler, Kamber, Lovric, Baráth – King/Lukács, Nagy, Gazdag, Banó-Szabó/Holender – Lanzafame, Eppel/Danilo

  Egyelőre nem tudok mit kezdeni Kukoccal, akiről látszik, hogy ügyesen ad be, de az is, hogy néha úgy elmennek mellette, mintha ott sem lenne. Ha Bobál D. a tavaly tavaszi formáját hozná, akkor Lovric helyén mindenképpen őt játszatnám, ha az őszit, akkor sajnos kispad. Kosútot még nem tudom hova tenni.

  Én ezen a tavaszon elsősorban a védelem megszilárdulását várom, reménykedem egy kupadöntőben. Nagyon örülnék neki, ha Lukács és Banó-Szabó robbantanának, ha jól megy a csapatnak, akkor látom ennek a lehetőségét. Szerintem most jött el az ideje annak is, hogy Gazdag konstans kiemelkedőt nyújtson minden meccsen, sokat várok tőle.

  1. Kukoc nálam is talány. Úgy van ahogy írod, támadásban nagyon hasznos, jobb mint a magyar átlag. De, tényleg elég rossz a védőmunkája, könnyen átjátsszák.

   1. Feljebb kell tolni balkozepbe a Boti elé,aztán kész.Jól ad be,miért kell 60metert futtatni a szelen,ha nem muszáj.Ez a csak balhatved lehet egy hülyeség szerintem.

   2. A végén még a nagy védelem-átalakítás után ugyanott tartunk: továbbra is 3-5-2-t kéne tolni (persze kapussal :)), nem a négyvédőst erőltetni, ha se a szèlsővédő-, se a középpályás-felhozatal nincs meg hozzá:
    Gróf – Lovric, Kamber, Baráth – King, Nagy, Gazdag, Banó-Szabó (Herjeczki/Tömösvári/Májer), Kukocs – Lanzafame, Eppel (Danilo)

  1. Ezek után nem lennék meglepődve,ha a másik se maradna nyártól.

   1. Én azért örülnék, ha Dávid mégiscsak itt maradna és kijönne végre a hullámvölgyéből.

    1. Persze,én is örülnék,de én nem lennék meglepődve,ha Dávid idei teljesítményében az is közrejátszott,hogy milyen herce-hurca megy a bratyóval.

     1. Egy korábbi edzőnk mondta, hogy sprintben másodperceket lassult 16-17 éves kora óta. Nincs rálátásom, de szerintem ez nem csak a játékos, de a vele foglalkozó szakemberek felelőssége is lehet

 5. Talán Siófokon a “törökországi B csapat”, a züllőin meg a “törökországi A csapat” van betervezve. Aztán a továbbiakban még némileg keverget Supka.
  Óhajtott csapatot a “bizonytalan státuszúak” miatt nehéz felírni. Mondjuk én azt óhajtanám, hogy egyáltalán ne legyenek bizonytalan státuszúak, főleg nem a bajnokcsapat alapemberei. Akiknek vszeg Supka szerint is “stabil státusz” és jó forma esetén helyük lenne a legerősebb csapatban. A formára amúgy eleve hatással lehet a státusz. Nekik elemi érdekük lenne lerendezni ezt a kérdést és inkább játszani minél hamarabb, az mindennél többet ér (persze a részleteket csak ők ismerik).
  Ha ők felejtősek (remélem azért még nem), akkor a Supi féle 4-4-2-ben szerintem kb. a Gróf – Heffler, Lovrics, ?, Kukoc – ?, Kamber, Gazdag, ? – Lanzafame, Eppel alapot kell kiegészíteni.

  1. Na, írok egy utópisztikusat is (minden bizonytalan státuszú aláírt +3 évre, formájuk a tavaly tavaszi, kvótafiatal nélül), 4-4-2:
   Gróf – Heffler, Kosút/Lovrics, Bobál, Barát/Kukoc – King/Danilo, Gazdag/Kamber, Nagy G., Holender/Kukoc – Lanza, Eppel
   Éljen az igazi gumicsont. :)

 6. Bejött eddig 180+ válasz, és innen szeretnék gratulálni annak a mintegy tucatnak, aki arra még rájött, hogy kezdőcsapatot keresünk, és fejben össze is rakott egyet az amúgy talán valóban legerősebb nevekből, majd fogta, és az összeset behúzta egyesnek. Arra már nem jött rá, hogy ha az iskolában az egyes a legrosszabb, akkor ha mindenki egyes, az lerontja az átlagot, tehát nem be, hanem kikerül az általa favorizált játékos. :(
  Nehéz mit mondani, ennél szájbarágósabbak már nem tudunk lenni.

 7. Most nagyon “Drasztikus” leszek:
  Az Én kezdőm – Mennyei Bajnokikra, egyfajta 4-4-2 klasszik Suppinyóóó-stílusú team, ami bézik:
  Horváth (Gróf) – Heffler, Bobál, Lovric (Kosút), Baráth – Banó-Szabó (Lukács), Kamber, Pölöskei, Tömösvári (Holender) – Danilo (Kabangu), Lanza (Májer) &
  Ugyanakkor a Magyar-Kupára viszont más hadrendben játszatnám a Srácokat, ami a Rossi-féle teknikkk lenne, amolyan 5-3-2, lásd:

  Gróf (Horváth) – Kukoc (King), Bobál, Kamber, Kosút (Lovric), Baráth – Gazdag (Holender), Nagy, Lukács (Banó-Szabó) – Lanza, Eppel (Danilo)!!!

  Itt Nálam, egyértelműen sok-sok kulcsemberke lenne, akikkel “elbeszélgetnék” a Szent Cél elérése érdekében: Bobál, Nagy Geri, King, Marci, Danilo!!!

  A kupán lenne a “nagyobb” hangsúly, hiszen majdnem “tovaszálltak” a bajnoki reményeink – Köszi evdm :(
  Persze ez is CS.A.K. egy egyfajta utópisztikus-kispesti lázálom…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.