Mindenféle kupavisszavágók, például Siófok

Bp. Honvéd – Siófok (Magyar kupa)

Nem kéne talán, de azért valahol mégis. Lassan tíz éve, hogy a Siófokkal játszottunk a kupa elődöntőjében. Idegenben 2-1-re nyertünk, majd hazai pályán egy utolsó percben lőtt góllal kerültük el a hosszabbítást. Papíron két bűnrossz csapat, a kupaelődöntő idején például egymást előzgettük a kieső helyeken, azonban mégsem erről, a kicsik nagy sikeréről emlékezetes ez a párharc, hanem a soha el nem számolt valósággal. Igen, több helyen is előjött, mindenféle nyomozati anyagokban feltűnt, hogy itt valami gyanús.

Sűrű április volt, és bár valóban jó lenne feledni, nem ennyire egyszerű a helyzet.

 • 04.11. Videoton – Honvéd 0-2 g: Hercegfalvi (2)
 • 04.15. Siófok – Honvéd 1-2 (kupa) g: Hercegfalvi (öngól, 5.), Moreira (74.), Abraham (78.)
 • 04.18. Honvéd – Nyíregyháza 1-0 g: Abraham
 • 04.21. Honvéd – Siófok 2-2 (kupa) g: Smiljaninc (43. 1-0), Hegedűs (49. 1-1), Ivancsics (74. 1-2), Hercegfalvi (91. 2-2)
 • 04.24. Újpest – Honvéd 3-0, igen, az a három-null
 • 04.28. Honvéd – Siófok 0-2

Nehéz, nagyon nehéz. Emlékszem, a Siófok elleni visszavágót Sámánnal és Zombival néztük, mint Labdabiztos, és volt már aki akkor mondta, hogy itt valami nem klappol. Túl sok a furcsaság.

Inkább a mai visszavágóról.

Például hideg lesz, nagyon hideg. Ja, és hó. Lehet, esni pont nem fog, de attól még ott lesz mindenhol, kellemes napfény és hőmérséklet hiányában felolvadni sincs esélye.  A hőmérséklet ugyanis mínusz 7-9 körül alakulhat, amire legfeljebb Szibéria egyes részein mondják: kellemes futballidő. A magyar helyette a következőket használja: csípni fog a labda, kemény a talaj, sérülésveszély, milliós kárt okoz a gyepben, bla-bla-bla, kifogás mindig lesz, ha futballozni kéne.

Egyetlen szereplő nem panaszkodik soha, ha mennie kell: a néző. Az mindig ott van, legyen mínusz vagy plusz a hőmérséklet, essen vagy ne essen, legyen rossz a játék, vagy legyen jó. Nyilván elmormolunk magunkban pár basszameget, aztán leszegett fejjel odasétálunk a szekrényhez, kikeressük a cicanadrágot, az aláöltözőt, még egy pulóvert, sálat, sapkát és bármit, amivel védekezni lehet a hideg ellen, majd ugyanúgy elindulunk a stadionba.

Ma például egy kupavisszavágóra.

És itt most egy betoldás, hogy mennyire hülye is a szurkoló. Van nekem egy diósgyőri haverom, aki ugyan már pesti, de még így sem hajlandó elfogadni a minden vidéki fradista tényálladékot, inkább kitart a dió mellett. Szóval megbeszéltük már hetekkel ezelőtt, hogy megnézzük egymás meccsét. Egykor kezd a Dió a III. kerület pályáján a Vác ellen (2-0 volt az első meccs Mezőkövesden, hogy bonyolítsuk a helyzetet), majd amikor annak vége, szépen átközlekedünk a Bozsikba, és megnézzünk minket.

Na, ez a diósgyőri cimbora minden bajnokságnak úgy fut neki, hogy dobogó és kupagyőzelem. Augusztusban, amikor még egy-két csapatunk áll a nemzetközi kupákban, már ötödik hely és kupagyőzelem a cél, hogy október környékére jöjjön a de nálatok még jobbak vagyunk szöveg. Télen újraélednek a remények, és a kupaszerepléstől függően a mantra is: ötödik hely és kupagyőzelem. Átmeneti időszak a légyszi, csak maradjunk bent előtt. Természetesen Bódog egy isten, bár elismeri Rossit, mégsem érti, miért nem lehet tényleg isten Bódog, aki pont ugyanúgy magyar edző, ahogy magyar edző volt itt bárki az elmúlt évtizedekben, mindössze annyi a különbség, hogy kissé máshogy kommunikál. Mindegy. Ma még ötödik hely és kupagyőzelem.

Ebből következik, hogy közvetlen vetélytársak vagyunk, hiszen nálunk is tart még a dobogóközeli helyezés és a kupagyőzelem, mint valid cél a 2017/18-as idényre.

Kb. ennyi. Supkától pedig azt várom, hogy a legerősebb csapatával játsszon, benne azzal a Baráth Botival, akinek pont tegnap volt kétéves a Fradinak lőtt bombája, és az öt sárgája miatt amúgy is el lenne tiltva szombaton. (Jajj, annyira gyártanák újra coubot Botiról!)

Tehát, mondjuk valahogy így:

Horváth – Heffler, Lovric, Baráth/Kosút, Baráth/Kukoc – Ikenne-King/Danilo, Nagy Geri (Kamber pihen), Gazdag, Holender – Eppel, Lanzafame,

vagyis a régi rohamnégeres taktika, amikor még Tchamik, Abassok és fitt Danilók futottak be a tizenhatoson belülre, estek össze, hogy Dánielünk bevágjon mindent a léc alá. Talán sosem lesz még egyszer olyan gyors csapata a Honvédnak, mint volt Supka alatt 2011/12-ben, főleg az ősszel, és igen, erősen belassítva a soha annyira jól nem működő Gegével és Sanyikával.

címlapkép: valami véletlenszerűen választott havas táj, mert lusta voltam gondolkodni, és cikinek éreztem elsütni Laci viccét képben, miszerint: “Hé, miszter Holender!“. fotó: Larisa-K / Pixabay

“Mindenféle kupavisszavágók, például Siófok” bejegyzéshez 32 hozzászólás

 1. Horváth
  King, Lovric, Baráth, Heffler
  Lukács, Nagygeri, Gazdag, Holender
  Eppel, Lanza

  csere:
  60′ Lukács -> Danilo
  60′ Holender -> Májer

  1. Ki tudnék békülni egy hasonló kezdővel!!! Hétvégére is!
   És, ha Gróf nem tanulja meg végre, hogy a lövéseket fölé, mellé kell tenyerelni és nem maga elé paskolni, akkor még a kapuban is…

 2. Csak halkan jegyzem meg mióta hanta megírta, hogy miért indul későn a magyar focibajnokság, azóta folyamatosan esik a hó, fúj a szél. Aminek örülök, mert jó hóban futni. De remélem nem aféle katalán gödör kategóriába fér majd bele az a cikk, mert akkor beköszönt az igazi jégkorszak.
  Még halkabban: az ilyen időjárás miatt kell márciusban kezdeni a magyar focibajnokságot és most már az UEFA is beárazott, sosem lesz jó focink. Tehát csak a magunk szórakoztatására létezik a focink, előrelépés esélytelen és ezt el kell fogadnunk. Nem bántásként írtam, amit írtam.

   1. Valtozott a bejutas modja a top ligakbol most mar 3 helyett 4 bejut automatikusan aztan a kisebb ligaknak tobb kort kell megelnie azt hiszem , eleg bonyolult lett a rendszer

    1. Nem lehetne az összes top ligából egy nagy eurobéelt csinálni, de jó lenne nézni a nojsájel kszamaksz – reál szosziedad derbyt felvenni a szettopboksszal…eskü beszerzek majd hozzá egy 4ks tvt!!! 😁😜

   2. Leegyszerűsítve 32 induló közül 26 induló FIX! Az uefa kvóciense szerinti bajnokságokból “feltöltik”, a maradék 6 helyből 2 helyre az éppen lemaradó bajnokságok kiemeltjei play offolnak, a maréd 4 helyre pedíg a zacc… mi is…

    1. Na végre… Erre vártam! Yesss. Contro Il Calcio Moderno!!! 😎

  1. Tényleg gusztustalan, azzal együtt hogy a kis csapatok csak szopni jártak a BL-be. Most már hivatalos, hogy nem is kiváncsiak ránk, elhúzhatunk a búsba.
   Kiváncsi lennék mit szól a zorbán hogy se a Partizan Fehérvár se a Fagyi de még a felcsút se lesz soha BL csoportkörös?
   A Csányi meg közben FIFA alelnök lett, óriási siker, megérdemelte már az elmúlt 8 év után, besz@rás…

   :/
   :/

  2. Ettől még tartom az álláspontom. Pontosan tudjuk, hogy évtizedek óta melyik hónapok csapadékosak, hidegek, satöbbi, vagyis amikor nem igazán jó focizni. 1949-ben például karácsony és szilveszter között rendezték a Nagykanizsa-Honvéd (1:3) meccset, ahová a kispestiek különvonattal mentek le szurkolni. Sőt, rendszeresen játszottak januárban is, majd utána jött a szünet, és márciusban a folytatás. Nem értem miért ne lehetne most is így csinálni? (Annyi van, hogy az oda-vissza sorsolást el kell engedni, és valamivel véletlenszerűen játszani a meccseket, így senki sem kerülhet előnybe/hátrányba, hogy télen igazolna inkább, amikor már lement a bajnokság kétharmada.)

  1. Igen olvastam enis volt rola cikk valahol , hogy vicc siofok edzett mar 20 perce mikor ment a telefon , hogy lehet megis lesz meccs

 3. Nb 2 – Nb 3 as palyak alkalmasak a jatekra de az nb 1 nem, abba mar bele se megyek , hogy elvileg mind a ket meccsrol van elo kozvetites youtubon

 4. A fácsén a klub már megváltoztatta az időpontot jövő szerdára

 5. Elvileg annak kell könnyebben venni a talaj okozta nehézségeket, aki jobb barátságban van a “gömbbel”. A csúszós talajnak elsősorban a játékos magassága szempontjából van jelentősége: a magasabbnak jelent nehézséget, a súlypontját alacsonyabbban “hordozó” alkalmazkodik hozzá könnyebben.

 6. Pedig.most mentem arra és úgy láttam a pálya rendben, kb mint Siófokon.De a hideg miatt érthető lenne..

 7. Látszik, hogy dilettáns vagy (irónia) Miután hasonló időben a műfüvesen kikaptunk a győrtől 1-0ra, az igazi szakember:) megmondta: benne van a versenynaptárban a meccs, le kell játszani

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.