Idén már 2018. április 4-én, vagyis két hónappal a bajnokság vége előtt összejött annyi büntetés, mint az egész tavalyi szezonban

fegyelmi bizottság // összesen 4,1 milliós büntetést szórt ki a hétvégi fordulóra a feb, amivel már most, vagyis 24*6-1 meccs után sikerült beelőzni a teljes tavalyi évet forintban!

 • 2017/18 // 143 mérkőzés – 26,4 millió forint – 184 615 forint/mérkőzés
 • 2016/16 // 198 mérkőzés – 25,25 millió forint – 127 525 forint/mérkőzés

Ranglisták //
 • az állás forintban // 1. Újpest – 8,45 millió; 2. FTC – 7,05 millió; 3. Diósgyőr 3,85 millió; 6. Honvéd – 1,45 millió;
 • büntetések darabszáma // 1. Diósgyőr 14; 2. Újpest 13; 3. FTC 12; 6. Honvéd 7;
 • büntetés darabszáma (inverz, vagyis ki ellen büntetnek?) // 1. FTC 13; 2-3. Felcsút, Videoton 9-9; 6-7. Honvéd, Vasas 6;
 • legdrágább stadionok // 1. Megyeri út – 7,8 millió; 2. Üllői út – 6,25 millió; 3. Felcsút – 3,85 millió; 5. Bozsik – 2,25 millió;
Büntetésfajták //
 • összes büntetési tétel // 165 – 80 büntetett meccsen; (a 19. forduló tételeit nem indokolta a feb)
 • ebből // 48 db (29,1%) ellenfél szidalmazása; 27 db (16,4%) más sportszervezet, döntően az MLSZ szidalmazása; 22 db (13,3%) a rendezési előírások megszegése; 19 db (11,5%) a pirotechnika;
Tavalyhoz képest //
 • az egyes tételek büntetési összege is nőtt tavaly óta // akkor a 216 tétel mindegyike átlagosan 116 898 forintba került, addig idén a 165 tétel már 160 000 forintba, ami a tavalyi 137%-a
 • a büntetett mérkőzések aránya // 2016/17-ben 53,53%, 2017/18-ban eddig 53,14%, amit inkább ne nevezzünk csökkenésnek, mindössze hibahatárnak. (ha az elmaradt Honvéd-Videotonon újra lenne büntetés, akkor máris 53,85%-ra ugranánk fel, igaz valami módszertant is ki kéne találnunk arra, hogy egy meccset hogyan lehet kétszer büntetni.)

A 2017/18-as bajnokság részletes számait itt nézheted meg, a 2016/17-es szezonét pedig itt.

Érdekesség // amennyiben a pirotechnikát ki is vennék a büntetési körből, mint ahogy tervezik, akkor se lennénk sokkal beljebb, mivel a tétel rendre együtt jár más tételekkel, vagyis az adott mérkőzésen az adott csapat ugyanúgy kapna valamiféle büntetést. A piró miatt is büntetett mérkőzések egyébként összesen 12,05 milliót hoztak az MLSZ-nek, és ezen a 19 meccsen a piró mellett 47 egyéb büntetési tételt is talált a feb.

címlapkép: panoráma a debreceni kupameccsünk kezdése előtt pár perccel – egy üres stadionban is találnak valami büntethetőt. (a kép illusztráció, eddig ezért a meccsért nem kaptunk semmilyen büntetést.) fotó: én lőttem

“Idén már 2018. április 4-én, vagyis két hónappal a bajnokság vége előtt összejött annyi büntetés, mint az egész tavalyi szezonban” bejegyzéshez 35 hozzászólás

 1. Nevetséges, gusztustalan ez az egész.
  Jelen időben a választási kampány finisében, mennyi is lenne például a kormánypártok büntetése?

 2. most azon döbbentél meg, hogy léteznek nemzetközi kereskedelmi megállapodások? mi köze ennek soroshoz?

  1. És ezt az egyezmémyt is aláírta a mi kis hős kormányunk.

    1. Ettől a sorosozástól, meg Soros ügynöközéstől – független attól, hogy milyen átvitt jelentéssel bír – már a hócipőm tele van. Nekem népbutító jelentése van, ami a felelősség, a kérdések előli kibújásnak egy számomra már roppant frusztráló módja.

     Amúgy a Wikipédiás linket elolvasva ez egy kölcsönös gazdasági megegyezés, aminek semmi köze az illegális menekültekhez. Hozzáteszem nekem azzal az afrikaival, aki nem pusztán a szociális hálón akar élősködni, hanem dolgozni, tanulni, fejlődni akar semmi problémám nincs. Az egyezmény szerintem inkább ezt a réteget érinti.
     Nyilván a kerítésrázó, iratok nélküli hordát távol kell tartani az országtól, de tömeghisztériát kelteni teljesen felesleges emiatt.

     1. Ez a megállapodás már 15 éve fennáll…nem a megállapodásnak van súlyos következménye, hanem annak, hogy erőszakkal be lettek döntve olyan országok (Líbia, Szíria, stb), akik a migrációt korábban megállították. Ami kis hazánkat illeti, felhúzták a kerítést, kell oda szervezni egy komolyabb határőrséget (nem pedig rendőröket szopatni a határhoz vezényléssel) és azt a pár ezer migráns hiszti nélkül befogadni, amit ez EU előír. Abból a pénzből ami meg ezeknek a szerencsétlenek elleni uszításra költött eddig az állam, abból sok minden más rendbe lehetne tenni. Nagyjából így látom a dolgokat, de nem kívánok politikai csatározásba belefolyni.

      1. A megállapodásnak a migrációval kapcsolatos része, amire az újpest is hivatkozik, épp arra jött létre, hogy aki az egyezmény keretében bevándorol, az ellenőrzött körülmények között, tanulással és fejlesztéssel egybekötve, a célország fejlődéséhez hozzájárulva tegye, ezáltal háttérbe szorítva az illegális és kontrollálatlan migrációt. Miért kéne kiakadni azon, ha kölcsönösen hasznos megállapodás születik? Nem emiatt az egyezmény miatt fog betelepülni / megpróbálni betelepülni többmillió ember, az ettől teljesen független. Te is kaphatsz munkavízumot ausztráliába, ha van olyan cég, aki vállalja, hogy foglalkoztat és képez. Az pedig egyelőre az újpesten kívül senki erősítette meg, hogy a cotonoui egyezmény miatt az afrikai légiósok az eu-sokkal egy szinten lennének. Nagyon sok szerbiai dolgozik Magyarországon, nem értem, miről beszélsz.

       1. Ezek az emberek ellenőrzési folyamaton mennek végig, minden egyes esetben kötelezően kell lennie egy vállalatnak ami vállalja az elhelyezésüket. Az európai unió is egy nemzetközi megállapodás, ahogy ez is az, annak érdekében, hogy az afrikai kontinens fejlődjön, illetve ne illegálisan, ellenőrizetlenül vándoroljanak be Európába. Én inkább nem is gondolok bele, hogy mit kell utálnod ahhoz, hogy kiakadj azon, hogy egy országok közötti megállapodás keretében ellenőrzött körülmények között afrikai munkavállalóknak segítenek boldogulni európában. Már másodjára a személyembe próbálsz belemagyarázni dolgokat tájékozatlanul, légyszi ezt ne csináld.

        1. te problémáról beszélsz az egyezmény kapcsán, miközben az semmilyen problémát nem okoz, ezért mondtam, hogy kevered a szezont a fazonnal. amit te leírsz (európában született-e, a nemzethez tartozó-e valaki, vagy nem) az önmagában nem probléma, maximum egy idea, amihez ennyire ragaszkodni kb az 50es években volt utoljára divat. úgy képzeld el, mint egy támogató programot, amit mondjuk az USA nyújt magyar tehetséges fiataloknak, vagy mint a korábban említett munkavízum. annyi különbséggel, hogy az európai unió megegyezett róla, hogy szükséges támogatni azokat, akik tényleg hasznot jelentenek a helyi közösségek és a gazdaság számára. a támogatás formája pedig az, hogy megilletik ezeket a személyeket az eu-s munkavállalók jogai, mert arra érdemesnek találták őket. persze csábító rögtön csúsztatni és olyan kijelentésekre lecsupaszítani, hogy “egy afrikai azonos elbírálás alá essen mint egy európai”, de teljesen indokolatlan ebbe belekeverni afika túlnépesedését, a tömeges migrációt és a soros tervet.

         1. igen, valóban nem kell csodálkozni, mert a magyar játékosok hulladékok. ennyi erővel azon is kiakadhatnál, hogy a szabad európai uniós munkaerő áramlás miatt nem lehet korlátozni az EUs focisták számát. vannak fontosabb dolgok, mint a foci, ezek a szabályok a foci fölött állnak, és valóban, a futballszövetségek szívnak miatta (meg a játékosok is, akik sírnak hogy nem a születési helyük, hanem a képességeik alapján ítélik meg őket), de nem csak a fisfos magyar foci fejlődése szemüvegén keresztül kell megítélni a dolgokat.

      2. Aki nem szeretné tudni kikhez került a közös állami vagyonunk, aki nem szeretné tudni miért él a többség ilyen alacsony életszinvonalon, aki felhatalmazást adott, hogy az általa befizetett adókból ne a közösség gyarapodjon, hanem egy kiváltságos réteg, aki beletörődik, hogy mindig átverik az elszámoltatás igéretével, majd jót röhögnek rajta, aki nem tudja már megkülönböztetni a normálist az abnormálistól, és még sorolhatnám, az szavazzon a Fid-Kdn-Msz-Dk- liberális örökös koalíciójára.

       1. Az az igazság hogy a jobbikról Te ezt feltételetzed, a másik oldal viszont 28-éve folyamatosan bizonyítja.

        1. Ja, akkor Te az vagy, akkor rendben. Egyébbként látom történelemböl felmentettek. Szerinted ki robbantotta ki és ki pénzelte a háborúkat?

    2. Hát persze. Mindenki arra használja átvitt értelemben, amire akarja. Használhatod a romlott kajára, vagy a heti mosásra is is. Csak éppen nem helytálló. :)
     Ezen a szinten már egyszerű, népbutító propaganda. Most már éppen majdnem ott tartanak, hogy az ENSZ is ellenség, de a korrupció frankó.

     1. Te írtad korábban, hogy nem itthon élsz. Hidd el, ez már nekünk itthon a fülünkön jön ki. Nem lehet a tévében egy meccset sem végignézni úgy, hogy a szünetben ne nyomassák a propagandát… De ha a youtube-on néz valaki egy kiskutyás videót, akkor is megjelenik, hogy támad minket az ensz, meg ehhez hasonló okosságokat… És ez a mi pénzünkből megy…

      1. Eltöltöttem némi időt kint UK-ban, van összehasonlítási alapom. A közelében sincs ennek, ami itt folyik, teljesn más világ.

       1. Ez az ellenpéldád? Én simán kinézek ilyesmit az emberekből, ez manapság egyáltalán nem irreális elképzelés.

        1. Csak tudod az egyiknek az a célja, hogy bizonyos csoportokat ne érjenek atrocitások, a másik meg sima uszítás, ami miatt pont atrocitások érnek embereket, most már a hétköznapokban is. És azt hiszem, hogy a közmédiának 2018-ban az előbbi lenne a dolga, nem az utóbbi…
         De szerintem hagyjuk, mert látszik, hogy nem fogjuk egymást meggyőzni és bizonyos mértékű véleménykülönbségnél nincs értelme a vitának. Eredetileg csak erre a Soros terves “átvitt értelemre” akartam reagálni. :)

  2. Speciel a kereskedelemhez a cotonoui megállapodásnak pont van némi köze…
   :)

  3. ez nem elfogultság kérdése, durván kevered a szezont a fazonnal.

 3. Szerintem ezen megállapodás hallatán Pintér szeme felcsillant… :D

 4. Visszajelzés: Csak a Kispest!
  1. „Az angol Football Association a Liverpool Football Club – Mancester City Football Club sportszervezetek bajnokok ligája labdarúgó mérkőzéssel kapcsolatban a Liverpool Football Club sportszervezetet, mint visszaesőt, a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, továbbá mert a vendégcsapat társasgépjárművének beléptetése nem volt körültekintően megszervezve, ezáltal nem volt garantálva a vendégcsapat részére a sportrendezvény helyszínének biztonságos megközelítése, 300 000 Font sterling pénzbüntetés megfizetésére kötelezi”
   :)

 5. “……Baráth Botond (Honvéd), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt három soron következő Magyar Kupa-mérkőzésre szóló eltiltást kapott

  1. Ez majd szerencsére 3 alacsonyabb osztályú csapatot jelent, jó esetben. Gondolom, jó cifrát mondhatott…

 6. ma Magyarországon SEMELYIK STADION SEM TARTHATÓ FENN!!!!!

  Egyik sem!!!!!

  Többek között ezért sincs stadionunk mert a fűtésszámlát se tudnánk kifizetni.
  És a villanyt se!
  Tehát az új stadionunkban hideg és sötét öltözőkben kóvályognának a játékosok.

  Más stadionokban ezt kifizeti az állam ( vagyis az odarendelt cég aki “önként elvállalja az üzemeltetést”).

  Ma Magyarországon a stadionajainkban a jegybevétel nagyjából a villanyszámlára elég. ( ha elég)

  Orbán megszűnése után, az összes stadion az akasztói Stadler stadion sorsára fog jutni. Kivéve azokat amelyeket a helyi önkormányzatok majd ( szintén a mi pénzünkből) fenntartanak.

  1. Nem értek a témához, de egy új stadion fenntartása/rezsije elvileg nem alacsonyabb, mint egy korszerűtlen régié? Nem beszélve arról, ha kerülnek bele olyan funkciók, amik bevételt hoznak.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.