Napikispest 2018.04.25.

 • fegyelmi bizottság // A FEB a Honvéd – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt , mérkőzés megrendezésével kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak nagy mennyiségű pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 1.200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”
  • amióta a mufti bemondta, hogy a pirót akár engedélyezni is lehetne, az MLSZ még durvábban bünteti. Az egyéb tételek mellett a derbin kiszórtak 2+1,5 milliót, múlt héten Debrecenben újabb 1,5-öt, és most mi is kaptunk 1,2-t. Érdekesség, hogy a 24. forduló előtt a piró még akkor is legfeljebb 300ezret ért, ha volt mellette némi ellenfél szidalmazása, emeleszezés, bírózás, satöbbi. Sőt, mutatok egy tipikus 300ezres büntit: “(…) mint visszaesőt, mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért [1. tétel], szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért [2. tétel], szurkolóinak rendzavarásaiért (2 szurkoló biztonsági zónába történt behatolása, tárgyak bedobálása) [3.-4. tétel], továbbá másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) [5-6. tétel] 300.000 Ft”
  • a pirót is tartalmazó büntetések száma 23, összértéke 15,15 millió forint. A legutóbbi négyes átlaga 1,55 millió forint, míg a korábbi tizenkilenc tételé: 471 ezer forint.
  • összehasonlításképp // tavaly, a Videoton elleni hazai szezonzáró 1 milliót ért, de abban a piró mellett volt bíró szidása, rendezési előírások megszegése és tárgyak bedobálása. Ugyanúgy visszaesőként, mégis olcsóbb.
  • további részletes adatok a szokott helyen.

A fegyelmi bizottság által kiszabott összes büntetés (millió forintban)
 • A tavalyi össztömeget idén már a 24. fordulót követően átléptük, pedig
 • az MTK és Gyirmót a nem kevésbé agyonbüntetett Felcsútra és Balmazújvárosra cserélődött.
 • Tavaly ilyenkor 16 milliónál tartott az egész NB I., idén már 30,95 milliónál, ami nagyjából a duplája.
 • Remélem ti is érzitek, hogy alig egy év alatt tényleg ennyivel szarabb lett a magyar futball a szurkolók miatt.

“Napikispest 2018.04.25.” bejegyzéshez 25 hozzászólás

 1. El kell felejteni a pirót, ez a helyzet. Sajnos ennyi pénzt nem ér meg a klubnak.

   1. Szerintem ha tudjuk, hogy a klubunknak 300 vagy 400 ezer, akkor is el kell felejteni. Basztatja mindenki Hemit, hogy nem költ eleget, de azért kivesszük a zsebéből a pénzt szándékosan.

    1. Eddig minden nagyobb bírságnál volt kalapozás. Ennyit erről, meg “szegény” hemiről is.

  1. Már írtam,de megismétlem. Idióta liberális baromság ez az egész. A politikusoknak mennyit kéne fizetni a választások miatt?

 2. Szerintem megérné az Öregnek, ha a jegyek mellé italkupont osztana, cserébe mindenki viselkedjen rendesen és ne pirózzon, ne cigányozzon, hogy ne legyen bűntetés. Az 1,2M-ból simán kijönne 2 sör midenknek, ingyen. Még az is lehet, hogy a nézőszám is emelkedne… :)

 3. azt még csitítgattak minket a kanyarban, hogy ne cigányozzunk mert nem akarunk 500 ezret fizetni. rotty egymillió kettő.

  1. ettől függetlenül szerintem helyes, hogy nem cigányoztatok.

 4. Kellene valami össznépi tiltakozás.
  Menjen mindenki a következő fordulóban öltönyben meccsre.
  Ne legyen szurkolás az első félidőben sehol.
  Legyen olyan szurkolás mint ahogy az észak Koreaiak tették a teli olimpián.
  Legyenek az MLSZ-t a FEB-et dicsőítő transzparensek.
  ……fogalmam sincs hogy mit lehetne kitalalni, de valami kellene!

  11 klubbot ez igy vagy úgy érint valami össznépi “összefogás” talán kijöhetne.
  Lenne media visszhang meg talán egy kis tükörbe nézés Csányi elvtarséknál.

  1. Kivéve a felcsúti kemény mag részéről, tőlük nem számítanék részvételre.

  2. Hogy ennek mi köze van az öltönyhöz..??? Remélem, nincs benne valami látens Supka-ekézés. :)))

   1. Jaj Isten ments! Irányba álltam és önmegtartóztató üzemmódban vagyok Supkát illetően:)
    Az öltöny mint látványos, nem szokványos vizuális elem lenne. Ugy is a szinházlátogatói attitűd az elvárt viselkedési mód.

  3. Magyarországon bizonyos körökben nem szokás tükörbe nézni .

 5. Nem “játékidőben” volt a piro, nem állt miatta a játék, nem ment a füst a pályára!
  Miért pont 1.2? Miert nem 1.4 vagy 900 ezer? Mi a minősítés oka, hogy pont ennyi?
  Logikát keresni ebben lehetetlen!
  Ha ezzel párhuzamosan olvasnánk olyat, hogy a Nemzet bírója a mérkőzés végkimenetelét befolyásoló hibát vétett, ezért X összeget kell befizetnie vagy Y számú mérkőzésről való eltiltást kap az is egy más helyzet lenne.
  Játszunk akkor nyilt lapokkal! Azonban igy ez egy aljas mocskos romlott egyoldalú helyzet!
  Jogvédőink is kussolnak, az Újpesti szurkolok azon primitív rigmusain amiben Lanza nemi identitását “Ronaldózták”. Zsidózni, cigányozni ugye nem szabad a buzizás az europer viselkedés??

  1. Nem kérdés, hogy igazad van, de akkor is mit tudsz csinálni?
   Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy konkrétan mire költik azt a pénzt amit az év során a klubotkól bűntetés címén beszednek. Van erről valami hivatalos kimutatás vajon?
   A bírói karról nekem is meg van a véleményem; kritikátlanul gyenge a felhozatal. Szerintem éppen ezért a megoldás a videóbíró (és az istenverte gólkamera… :)) – a távolban felsír Kassai – bevezetése lenne idehaza. Azzal elejét lehetne venni annak, hogy az egyébként feltételezhetően továbbra is nagy számban jelen lévő bírói hibák következményeit a csapatok elszenvedjék.
   Az újpest is kapott egy félmillás büntit, gondolom részben azért. Bár elképzelem, hogy Lanzát mennyire érdekli a történet… :) Meccs után biztos leült az öltözöben, elcsendesedett, magába nézett és feltette a kérdést: “Vajon igazuk lehet?” Biztos, hogy így történt, nekem meggyőződésem… :)
   De ha jól emlékszem akkor pirospólóskéknadrágos szrukolók is homoszekszuáloztak. Ez valami elfojtott, látens vonzalomból fakadó döccenés lehet náluk is…

  2. “- A FEB az Újpestet, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) és szurkolóinak becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.” – Ebben ott van az általad utalt rigmus is.

 6. Gondolom, ha a jött az ukász, hogy milyen frankó, hangulatos dolog a piró, és jó lenne, ha mondjuk a következő bajnokságtól már nem lenne büntetve, akkor muszáj jó előre beszedni a majd akkor kieső pénzt.
  Nagyjából ennyi logikát látok benne.

 7. Lanza a király – már a transfermarkt szerint is:
  Legutóbb 2017 augusztusában, tehát a jelenlegi bajnokság elején írtunk arról, hogy a Transfermarkt hogyan látja az NB I futballistáinak értékét. Azóta már az idei bajnokság hajrájában járunk, ráadásul volt egy teljes átigazolási időszak is, így érdemes megvizsgálni, miként változtak a helyezések. Fontos megemlíteni, hogy ezek a becsült adatok nem egyenlők azzal, amennyit egy esetleges klubváltás során ki kell fizetnie egy klubnak az adott labdarúgóért, ezzel együtt azonban szemléletesen mutathatja egy-egy játékos formáját, elmúlt időszakban mutatott teljesítményét.

  A legszembetűnőbb, hogy az éllovas igen nagyot zuhant. Nyáron még Otigba Kenneth volt a legdrágább 1,3 millió euróval, ő azonban a német statisztikai lap szerint már csak 1 milliót ér, így egészen az ötödik helyig esett. Mindezt azzal együtt, hogy a védő azóta bemutatkozott a magyar válogatottban is.

  Az első így az a Davide Lanzafame (Honvéd) lett, aki 1,5 millióra emelte értékét, és a második helyről lépett fel. A jelenlegi ezüstérmes a Videoton játékosa, Marko Scepovic (ő holtversenyben nyáron is 2. volt), míg a dobogóra holtversenyben a Vidi szerbjével a szintén „javuló” Fernando Gorriarán (FTC) állhat még fel.

  Érdekesség, hogy a kispestiek olasz csatára úgy vezeti a listát, hogy a TOP10-ben egyedül ő nem a Ferencváros vagy a Videoton labdarúgója.

  1. nagyon jó. Valójában szerintem senki nem fizetne Lanzáért 1.5 millió eurót, de legalább az öreg elhiszi az összeget, így senki se fogja tudni megvenni tőlünk.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.