Egészen nulla várakozásokkal indulok Kövesdre

Mezőkövesd – Bp. Honvéd @ Mezőkövesd, 17:00

A címmel ellentétben természetesen érdekelt vagyok a Kispest bronzérmében. A nulla várakozás inkább egy ahogy lesz, úgy lesz érzetnek szól. Ebben a kiszámíthatatlan, jósolhatatlan bajnokságban bármi megtörténhet, és nem azért, mert annyira jó minden, hanem mert annyira közepes. Bárki megverhet bárkit, ahogy ki is kaphat tőle.

Mint két dobókocka. Dobsz velük, az egyik nagyobb, mint a másik, néha pedig döntetlen. Izgalmas? Nevezheted annak, de gondold végig a kocka oldaláról. Van bármi ráhatása az eredményre? Naugye.

Ráhatásunk nekünk sincs, cserébe jelen lenni jó, a társaság kiváló, a stadiont szeretem, szóval ott a helyünk. Aztán lesz, ahogy lennie kell.

Negatív mérleg

Az megvan, hogy a Kövesd ellen negatív a mérlegünk? Hét meccsen négy vereség és három győzelem, 10-10 a gólkülönbség, de úgy, hogy ebből ötöt tavaly tavasszal rúgtunk?

Sőt, az egyetlen mintázat a rendszerben az 1-3-3-? vagy a 3-3-1-? (tehát egy folytatódás).

 • az 1-3-3-? azt jelenti, hogy az első párosítást a vendég nyerte, majd jött három hazai, és utána újra három vendég. Ma Kövesden játszunk.
 • a 3-3-1-? pedig azt jelenti, hogy hármat nyert a Kövesd, majd hármat mi, a legutóbbit a Kövesd, tehát akár folytatódhat is a sorozata.

Jó, ezek érdektelenek, mert igazából semmit sem jelent, mint ahogy az sem, hogy idegenben jobb a mérlegünk (50%), mint otthon (33%). Amúgy a gnóm bajnoki rendszerünknek hála, a nyolc meccsünkből ez lesz az ötödik Kövesden.

Az első NB I-es találkozásunkat egyébként épp az a Bognár vezette, aki

már megint Bognár

A bajnoki döntős Bognár viszi a meccset, nekem meg kezd herótom lenni tőle. 2017. április 11. óta ez lesz a hetedik közös bajnokink, és a mérlegünk 2 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség.

 • partjelzők // Albert István, Medovarszki János
 • alapvonali asszisztensek // Erdős József, Bogár Gergő
 • tartalék játékvezető // Király Krisztián

Egyébként a fent kiemelt időszakban 35 bajnokit játszottunk, és Bognár mellett Erdős és Kassai fújt négyszer; Farkas Ádám, Iványi, Szabó Zsolt és Szőts háromszor; Berke, Pintér és Solymosi kétszer; valamint jutott még egy-egy meccs Andó-Szabónak, Karakónak és Vad II-nek is. Összesen 13 bíró, mégis minden ötödiket Bognár kapja.

Ja, amúgy a múlt héten hatalmasat vakketőző Kassai megkapta a Debrecen-Vasast.

Egyébként nincs mit mondanom

Komolyan? Mit lehet kaparni egy Mezőkövesd-Honvéd elé? Vegyem elő, hogy a Kövesd az elmúlt 12 meccséből mindössze kétszer kapott ki, mégis kiesőhelyen áll? (összesen 18 pont) Ugyanebből a 12-ből mi hatszor, és a dobogóért megyünk. (összesen 12 pont) Abszurd? Az.

Elméletileg formában inkább mi vagyunk, mert az a két vereségüket az elmúlt négy fordulóban gyűjtötték be (két döntetlen mellett), addig nálunk tombol a veretlenség, az egy győzelemre három döntetlen is jut. És ehhez csak annyit kellett torzítanom, hogy a Videotont nem a halasztott, hanem az eredeti helyén szerepeltettem.

A két csapat pontszámának alakulása

Tényleg nincs itt semmi látnivaló. Kilenc ponttal, vagyis három meccsel megyünk előttük, hat van hátra, felesleges bárkinek azzal jönnie, hogy két vereség, és jön a kiesés. Inkább ne foglalkozzunk velük, mert ők azok, aki egy dolgot biztos nem követnek mostanában: a magyar bajnokságot. Sűrű a mezőny igen, de még mindenki játszik keresztbe is, bármi lehet a vége. Kilenc pont ebben a rendszerben nagyon-nagyon sok, konkrétan olyan 50%-os teljesítmény, amivel a jelenleg harmadik helyen álló Újpest sem rendelkezik.

Legnagyobb szerencsénkre megmondóemberből mindig volt és lesz. Ilyenkor végre előbújhatnak az internet legmélyebb bugyraiból, és rajzanak, mint a punkok a Szigeten. Tényekkel meg se próbálj hadakozni ellenünk, hagyd rájuk.

Viszont

Ami a legjobban érdekel, természetesen a saját és a többi meccs eredményén túl, hogy mennyire lesz sűrűbb a mezőny a forduló végére, az, hogy Nagy Gerivel vajon mi van? Ne nézett ki túl jól a múlt héten, vajon felépült mára?

És ha nem, akkor mi lesz? Kamber megy vissza a régi helyére? Mostanában működni látszik a védelem, pláne, mióta Bobál is visszatért, nem kéne hozzányúlni. Hidi ugye már nincs (ezt is meg kell még szokni), marad tehát a már korábban is kipróbált, majd a múlt héten Gerit váltó Heffler. Nem volt vészes, azonban igazán világmegváltó sem:

mutató Nagy Geri Heffler
perc 46 47
InStat-index 245 188
InStat helyezés 2. 12.
szabálytalanság 0 0
szabálytalanság ellene 0 0
pontos passz, % 88 65
nyert párharc, % 75 60
labdavesztés 1 1
labdaszerzés 1 3

Nyilván nem ez a posztja, de megoldani megoldja.

Egyébként meg szagolok valami meglepetést a kezdőnkbe, mondjuk valahogy így:

Gróf
Ikenne-King, Baráth, Kamber, Bobál, Holender
Gazdag, Heffler, Banó-Szabó
Danilo, Lanzafame

Bár a fene tudja, hogy Danilót inkább kezdetni jobb, vagy becserélni, illetve Eppel mennyit tenne hozzá beugróként a játékhoz. Nem is ez a lényeg, hanem a meglepetés. Egyelőre még nem érezzük annyira Supkát, mint korábban, amikor előre be lehetett mondani akár a cseréket is. (Gondolom, ha nincs Geri, és Heffler kezd, akkor Pölő ül a padra.)

Valami ilyesmi.

“Egészen nulla várakozásokkal indulok Kövesdre” bejegyzéshez 115 hozzászólás

 1. A kommentátor nagyon mellettünk van, már sokadszor temeti a Kövesdet :)

 2. Ez a seggfej MINDENT az ellenfélnek fúj. Tudom, nem játszunk jól, de akkor is idegesít.

 3. Köszönjük Gazdag…. Azért egxszer már ebben a kurva életben egy rohadt kontrát legalább helyzetig kellene tudni vezetni….:(((((((((((

  1. Kövezzetek meg, de Gazdag játéka nagyon visszaesett ebben az idényben, az említett szitunál is elképesztően ügyetlen volt :-(

  2. Jövőre elmegy, nem kell aggódni ;)
   szép szurkolók vagytok, ha nyer a csapat akkor az a baj hogy nem 3 hanem csak 2 góllal, lesztek ti valaha olyan elégedett szurkolók, mint mi akik kint vannak minden meccsen és buzdítják őket eredménytől függetlenül, kedves kgyula sok közöd nem lehet a labdához, de sokszor mondják lehet menni és helyettük csinálni, ha jobban megy itt könnyű észt osztani!
   Szégyeld magad!
   Hajra Honved! Hajra Gazdi !

 4. Édes istenem!Azt vártam,hogy Koszta lövi a szabadot..Jó ez így!

 5. A bíró mindent megpróbált – ellenünk. A többivel egyetértek.

  1. Tóth Bencének volt minimum két durva szabálytalansága, és még sárgát sem kapott. Továbbá az is talány számomra, hogy miért hosszabbított hat percet, és miért adott a végén egy majdnem ziccert a Kövesdnek. És Lanzát is faragták végig, és azt sem büntette.
   A lényeg a három pont, győztes meccs után nem is kellene bíróznunk egyébként… CSAK!

  2. Én is így látom ahogyan Te! Baráth örülhet h pályán maradhatott, bíró tévedett mind2 oldalra 50-50 szerintem. Kritikán aluli teljesítményeket láttam a játékosoktól. És igen Lanza is sok esetben defenzív volt. De NYERTÜNK! Az ellenfélnél nem értettem h miért nem játszik Bognár és Koszta, előbbi qrva gyenge, pedig volt amikor szívesen láttam volna nálunk. CSAK!!!

     1. Szerintem hamarosan valamelyik élcsapatban fogjuk látni.Fehérváron/Fradiban/Újpesten.

 6. mi a supka erdeme a gyozelem nevicceljunk mar ez a jatek egy nagy o volt szerintem
  abobalon kamberen kivul senki nem jatszott jol lanza is gyenge volt szerintem

  1. Lanza gólpasszt adott, gólt lőtt. Gyakorlatilag Ő nyerte meg ma a meccset…

  2. Ebben a helyzetben az eredmény a lényeg, nem a játék. Játszunk k…vagy jól és kapjunk ki? Ugye, hogy nem. Laza pedig egy gól egy gólpassz ,végig védekezés ennek is toppon? Mit szeretnél még? addig örüljünk, míg nálunk játszik. Mindenegmozdulása élmény, még akkor is, hanem megy Neki, mert győzni akar! FORZA Laza! FORZA KISPEST

 7. Kritikán aluli gyenge játékot nyújtottunk! A szezon legkönnyebb győzelme helyett a szezon egyik leggyengébb játékát produkáltunk. Rengeteg pontatlan passz, össze-vissza rugdostuk a labdát és még így is volt öt-hat helyzetünk, amiket elszórakoztunk, szerencse, hogy nem bosszulta meg magát! Csak a győzelemnek tudok örülni.

  1. Lehet, hogy taktikailag rendben voltunk, de miért nem rúgtuk be a harmadik – mindent eldöntő – gólt? Hátul egy hiba – ami benne van a játékunkban – és annyi a győzelemnek!

   1. A második mindent eldöntőt berúgtuk, én erre helyezném a hangsúlyt :)

 8. Értem, Supka taktikai érdeme, de rossz volt nézni ezt a meccset, még ha nyert is a csapat.

  1. Mondjuk a második félidőben is ki kellet volna jönni a pályára. Lanzát láttam, de a többieket nem igazán.

 9. Én elégedett vagyok, mégpedig azért, mert végre eljutottunk oda, hogy az ellenfelek nem igazán tudnak gólhelyzetbe kerülni ellenünk. (Azt ne felejtsük, hogy a Videoton ellen nem játszott Bobál és Baráth.) Mélyről indultunk a védekezést tekintve, ezért a stabilitás nagyon fontos! A játék meg lesz jobb!

  1. Én nem vagyok megelégedve nagyon szar a csapat, Gazdag nem futballista, Tömösvári kicsoda? Supka nb3-as edző. Amíg Hemi van addig nem lesz normális csapat.

   1. Tömösvári úgy fog eljutni 15-20 NB1-es meccsig,hogy egy értékelhető megmozdulása nem lesz az első meccsén,a Fradinak fejelt kapufán kívül.

    1. Ha már csatár,akkor legalább néha egy-egy cselt felvállalhatna.

     1. Értem én,de egy rohadt cselt akkor is csináljon már meg.,meg se próbálja.Tiszta Holender,csak Holender 5 évvel idősebb.Májer ma 1 meccsen 60 perc alatt többet csinált ,mint Tömösvári eddig összesen.az x meccsén Pedig Májer is csatár elméletileg és ma a középpályán játszott.Az U19-ben ,meg az NB3-ban legalábbis csatárként játszott/játszik.

   2. Gazdag tenyleg nem futballista atya eg, hol elsz te ember? Vak vagy?
    Erdekelne, ha Gazdag ne futballista akkor micsoda?

   3. Ne egy meccs alapján ítélj. Gazdag jó játékos! Hajrá Gazdi! Hemivel kapcsolatban pedig, a bajnok csapathoz volt köze, lehet persze jobban csinálni, remélem valaki valamikor fogja is hamarosan, Supka pedig megölte a Kövesd játékát taktikailag. Most ez ilyen.. Fogadd el Csak a Kispest!

    1. Supka mindig is ezt csinálta vezettünk 3:0 félidőben, utána jó taktikával kikaptunk 4:3-ra!

     1. Már nem azért, de legalább EGY példát mondj már erre, mert eskü, egy se jut eszembe. Nem a 4-3-ra, azt értem, hogy költői túlzás, hanem a visszaállunk, és kikapunk szövegre.
      Itt van Supka összes meccse a 101 kispestiből, ahol félidőben vezettünk, és a végén kikaptunk:
      https://uploads.disquscdn.com/images/f038a3ba18260a4fb54eca984c309de9a18b15ed144606ca845cd88ee9f039b5.jpg
      Plusz 2007.11.24-én a “legendás” tatabányai 3-4 a félidei 2-1 után: http://adatbank.mlsz.hu/match/6/0/793/15/157922.html
      Ez összesen három.
      Értem én, hogy tombol benned az Általános Alanyú és Célú Gyűlölet, de tényleg, hülyeséget minek beszélni ilyen hangosan? Úgysem fogja senki elhinni :(

      (Supka az elmúlt két ciklusában 17-szer szerezte meg félidőre a vezetést, ebből 12-t megnyert, 3 lett döntetlen, és a fenti 2 vereség. Jogos tehát, hogy visszaáll és kikap.)

      Tényleg az a mázlid, hogy nem törlök kommenteket, inkább az olvasókra bízom, hogy kit hájdolnak, és kire kíváncsiak. Csak azokat sajnálom, akik Disqus-fiók nélkül néznek rá az oldalra, mert ilyen és hasonló sületlenségeket kell látniuk :(
      Tőlük innen is elnézést kérek, sajnos ilyen az internet.

    2. A Hemyről: A bajnoki címhez mind Rossi, mind a játékosok, mind a szurkolók többet tettek hozzá mint ő! Ha csak a Rossit és a Kosztát megtartotta volna, min. a bronzérem már zsebben lenne!

   4. Tudom, hogy nem mérvadó feltétlen, de Gazdag az NB I 38. legértékesebb játékosa (Lanza és Eppel után harmadik a keretünkben): https://www.transfermarkt.co.uk/nemzeti-bajnoksag/marktwerte/wettbewerb/UNG1
    Mögötte ilyen nevek, mint: Lazovic, Huszti, Heris, Balogh Balázs, Szabó János, Latifi, Márkvárt.
    De semmi gond, a piac hülyeséget áraz be, a Valóság a te Kezedben :(
    Bocsi, kollega, de én itt hájdoltalak le, ezekre a hülyeségekre és nettó gyűlöletre egyszerűen nem vagyok kíváncsi :(

 10. Kezdő:
  Gróf – King, Bobál, Kamber, Baráth, Holender – Heffler, Gazdag, Májer, – Eppel, Lanzafame.
  Cserék: Horváth A., Lovric, Kukoc, Pölöskei, Lukács, Tömösvári, Danilo.

  1. Banó a keretben sincs,biztos a múltkori húzódás lett komolyabb.

    1. A cserék előre borítékolhatók megint King-Danilo,Holender-Kukoc,Májer-Tömös.Esetleg Heffler-Lukács.Remélem,Eppelre a múltkori lecserélése jó hatással lesz!

     1. Vagy végigjátsza Májer a meccset vagy lecserélik Tömösre.Más variáció nincs.

  2. Tehát az eldőlt a két sokat fútó középpályás Nagy és Banó nem lesz ergó középen csak Gazdag fog ütközni és futni mert Heffler alkalmatlan erre Májer meg még sose kezdett ő talán lutri .

 11. Gazdag jövőre már nem lesz Honvéd játékos, akkor majd a sok “igazi” szurkoló örülhet, micsoda szar játékos ez a Gazdag, hogy lehet még az nb1-ben, nem is értem hmm
  Talán azért mert tehetséges a srác, komoly szurkoló lehetsz, hogy valakit egy meccs alapján így fikázol, ha Gazdag szar akkor, Pölöskei és az a szerencsétlen lassú Bobál meg jó játékos?
  Nem véletlenül válogatott, semmivel nem gyengébb, mint Nagy Geri, vajon miért inkább Gerit padoztatta Supka és nem Gazdagot? Nem lőtt több gólt nála..

 12. Komolyan nem értem ezt az Össznépi parát, mi van itt???!!! 3 pont a zsákban, 1 pontra a bronz, az elmúlt 3 meccsen szépen jön ki a Csapat a mélyből, Suppinyó kezdi elkapni Velük a fonalat, hagyjátok már ezt a savanyított-ecetesuborka hozzáállást!!! Előre, fel a győzelemre, felkészül: debi! Gyerünk! Menekülés a Győzelembe!!! Most kell majd igazán CS.A.K. A Támogatásunk!!!

  1. Kovetkezo meccs 3 pont. Ez ellen a Debi ellen nem hibazhatunk, lehetetlen. Meg is lesz az a bronz, es akkor irany Europa, meg egy jo kis nyarlas ujra ;o) Mert megerdemeljuk!

   1. A Debrecen meg az azt követő Paks elleni meccsen nagyon sok fog múlni,mivel közvetlen riválisok.Ha ezekből a meccsekből nagyon jól jönnénk ki (Loki ellen 3,Paks ellen 1-3 pont),akkor a Fradi és a Vidi ellen már bármi lehet.

  2. Most nálad a pont. :)
   Én is úgy látom, hogy kezd összeállni valami. Ok, tegnap nem volt szemkápráztató a játék, de én egy pillanatig sem éreztem, hogy veszélyben forog a győzelem. Viszont ha nem láttam volna a meccset, akkor ez itteni kommentekből akár arra is következtethetnék, hogy kikaptunk.

   Gazdag pedig igenis remek játékos, csak így tovább Gazdi!

  1. Ő most ment le, de Dani tényleg bejöhetne. Kezdjük magunkra húzni a Zsórit, pedig eddig tetszett a 2. félidő.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.