Mastodon

Egészen nulla várakozásokkal indulok Kövesdre

Mezőkövesd – Bp. Honvéd @ Mezőkövesd, 17:00

A címmel ellentétben természetesen érdekelt vagyok a Kispest bronzérmében. A nulla várakozás inkább egy ahogy lesz, úgy lesz érzetnek szól. Ebben a kiszámíthatatlan, jósolhatatlan bajnokságban bármi megtörténhet, és nem azért, mert annyira jó minden, hanem mert annyira közepes. Bárki megverhet bárkit, ahogy ki is kaphat tőle.

Mint két dobókocka. Dobsz velük, az egyik nagyobb, mint a másik, néha pedig döntetlen. Izgalmas? Nevezheted annak, de gondold végig a kocka oldaláról. Van bármi ráhatása az eredményre? Naugye.

Ráhatásunk nekünk sincs, cserébe jelen lenni jó, a társaság kiváló, a stadiont szeretem, szóval ott a helyünk. Aztán lesz, ahogy lennie kell.

Negatív mérleg

Az megvan, hogy a Kövesd ellen negatív a mérlegünk? Hét meccsen négy vereség és három győzelem, 10-10 a gólkülönbség, de úgy, hogy ebből ötöt tavaly tavasszal rúgtunk?

Sőt, az egyetlen mintázat a rendszerben az 1-3-3-? vagy a 3-3-1-? (tehát egy folytatódás).

  • az 1-3-3-? azt jelenti, hogy az első párosítást a vendég nyerte, majd jött három hazai, és utána újra három vendég. Ma Kövesden játszunk.
  • a 3-3-1-? pedig azt jelenti, hogy hármat nyert a Kövesd, majd hármat mi, a legutóbbit a Kövesd, tehát akár folytatódhat is a sorozata.

Jó, ezek érdektelenek, mert igazából semmit sem jelent, mint ahogy az sem, hogy idegenben jobb a mérlegünk (50%), mint otthon (33%). Amúgy a gnóm bajnoki rendszerünknek hála, a nyolc meccsünkből ez lesz az ötödik Kövesden.

Az első NB I-es találkozásunkat egyébként épp az a Bognár vezette, aki

már megint Bognár

A bajnoki döntős Bognár viszi a meccset, nekem meg kezd herótom lenni tőle. 2017. április 11. óta ez lesz a hetedik közös bajnokink, és a mérlegünk 2 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség.

  • partjelzők // Albert István, Medovarszki János
  • alapvonali asszisztensek // Erdős József, Bogár Gergő
  • tartalék játékvezető // Király Krisztián

Egyébként a fent kiemelt időszakban 35 bajnokit játszottunk, és Bognár mellett Erdős és Kassai fújt négyszer; Farkas Ádám, Iványi, Szabó Zsolt és Szőts háromszor; Berke, Pintér és Solymosi kétszer; valamint jutott még egy-egy meccs Andó-Szabónak, Karakónak és Vad II-nek is. Összesen 13 bíró, mégis minden ötödiket Bognár kapja.

Ja, amúgy a múlt héten hatalmasat vakketőző Kassai megkapta a Debrecen-Vasast.

Egyébként nincs mit mondanom

Komolyan? Mit lehet kaparni egy Mezőkövesd-Honvéd elé? Vegyem elő, hogy a Kövesd az elmúlt 12 meccséből mindössze kétszer kapott ki, mégis kiesőhelyen áll? (összesen 18 pont) Ugyanebből a 12-ből mi hatszor, és a dobogóért megyünk. (összesen 12 pont) Abszurd? Az.

Elméletileg formában inkább mi vagyunk, mert az a két vereségüket az elmúlt négy fordulóban gyűjtötték be (két döntetlen mellett), addig nálunk tombol a veretlenség, az egy győzelemre három döntetlen is jut. És ehhez csak annyit kellett torzítanom, hogy a Videotont nem a halasztott, hanem az eredeti helyén szerepeltettem.

A két csapat pontszámának alakulása

Tényleg nincs itt semmi látnivaló. Kilenc ponttal, vagyis három meccsel megyünk előttük, hat van hátra, felesleges bárkinek azzal jönnie, hogy két vereség, és jön a kiesés. Inkább ne foglalkozzunk velük, mert ők azok, aki egy dolgot biztos nem követnek mostanában: a magyar bajnokságot. Sűrű a mezőny igen, de még mindenki játszik keresztbe is, bármi lehet a vége. Kilenc pont ebben a rendszerben nagyon-nagyon sok, konkrétan olyan 50%-os teljesítmény, amivel a jelenleg harmadik helyen álló Újpest sem rendelkezik.

Legnagyobb szerencsénkre megmondóemberből mindig volt és lesz. Ilyenkor végre előbújhatnak az internet legmélyebb bugyraiból, és rajzanak, mint a punkok a Szigeten. Tényekkel meg se próbálj hadakozni ellenünk, hagyd rájuk.

Viszont

Ami a legjobban érdekel, természetesen a saját és a többi meccs eredményén túl, hogy mennyire lesz sűrűbb a mezőny a forduló végére, az, hogy Nagy Gerivel vajon mi van? Ne nézett ki túl jól a múlt héten, vajon felépült mára?

És ha nem, akkor mi lesz? Kamber megy vissza a régi helyére? Mostanában működni látszik a védelem, pláne, mióta Bobál is visszatért, nem kéne hozzányúlni. Hidi ugye már nincs (ezt is meg kell még szokni), marad tehát a már korábban is kipróbált, majd a múlt héten Gerit váltó Heffler. Nem volt vészes, azonban igazán világmegváltó sem:

mutató Nagy Geri Heffler
perc 46 47
InStat-index 245 188
InStat helyezés 2. 12.
szabálytalanság 0 0
szabálytalanság ellene 0 0
pontos passz, % 88 65
nyert párharc, % 75 60
labdavesztés 1 1
labdaszerzés 1 3

Nyilván nem ez a posztja, de megoldani megoldja.

Egyébként meg szagolok valami meglepetést a kezdőnkbe, mondjuk valahogy így:

Gróf
Ikenne-King, Baráth, Kamber, Bobál, Holender
Gazdag, Heffler, Banó-Szabó
Danilo, Lanzafame

Bár a fene tudja, hogy Danilót inkább kezdetni jobb, vagy becserélni, illetve Eppel mennyit tenne hozzá beugróként a játékhoz. Nem is ez a lényeg, hanem a meglepetés. Egyelőre még nem érezzük annyira Supkát, mint korábban, amikor előre be lehetett mondani akár a cseréket is. (Gondolom, ha nincs Geri, és Heffler kezd, akkor Pölő ül a padra.)

Valami ilyesmi.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||