Bárhogy számolom, legalább tíz játékost kell nyáron igazolni

Kezdőbe és padra vegyesen.

Mai vlogjában az Öreg nem először mondta ki, hogy nyáron új csapatot kell építeni. Meglepetés nem ért minket, korábban is írtunk róla, hogy az elmúlt pár átigazolási időszakot mintha elengedtük volna, nem sikerült frissíteni az amúgy eredményes gerincen.

A Gróf – Kamber, Lovric, Baráth – Gazdag, Hidi/Nagy Geri – Eppel, Lanzafame tengelyt adottságnak vettük, a nagyjából egy kezdőnyit kitevő csapattal elégedettek voltunk, azonban be kell látni, ez a keret elérte a korlátait. Fájdalmas nyár lesz, és az se lenne váratlan, ha tíz körül alakulna a távozók és érkezők száma.

Nagyjából 23 fősnek lehet nevezni a keretünket, és most idesorolom Kabangut és Deákot, valamint Tömöst, Májert és Lukácsot, de kihagyom belőle a már bemutatkozott Herjeczkit és Stoiacovicit, valamint a hétvégén már a padra odaférő Kovács Nikolaszt, és a téli edzőtáborba elvitt kapust, Berlát.

Táblázatba összefoglalva valahogy így néz ki, hogy kinek a maradására mennyi sanszot érzek: (minél több a csillag, annál inkább a maradására tippelek)

név poszt szerz.
Banó-Szabó kp n.a.
Baráth Botond védő 2018
Bobál Dávid védő 2018
Danilo csatár 2019
Deák István védő 2020
Eppel Márton csatár 2018
Gazdag Dániel kp 2020
Gróf Dávid kapus 2019
Heffler Tibor védő 2020
Holender, Filip kp 2019
Horváth András kapus 2020
Ikenne-King védő/kp 2018
Kabangu csatár n.a.
Kamber, Djordje védő/kp 2020
Kosút, Tomás védő 2019
Kukoc, Tonci védő/kp 2020
Lanzafame, Davide csatár 2020
Lovric, Ivan védő 2020
Lukács Dániel kp/csatár 2021
Májer Milán kp/csatár 2021
Nagy Gergő kp 2020
Pölöskei Zsolt kp 2019
Tömösvári Bálint kp/csatár n.a.

Némi magyarázat azért jár néhány névhez:

 • Kabangu ⭐ // Supkánál a keretbe se kerül, meglepő lenne, ha maradna.
 • Lovric ⭐⭐ // mostanában került ki Supkánál a kezdőből (ráadásul rá is sérült), nem lepődnék meg, ha mást keresne a posztjára, aki viszont nem hinném, hogy
 • Kosút ⭐⭐ // lesz. Télen jött, nálam betliszaga van, ahogy
 • Kukoc ⭐⭐⭐ // is valami hasonló. Vele 2020-ig kötöttünk szerződést, és most jelenleg ezt tartom a legfőbb érvnek amellett, hogy nyáron ne köszönjük meg a munkáját. (Apró, illetve további mázlijuk lehet, hogy a nyári szünet rövidebb, mint a téli, így kevesebb időnk lesz új embereket találni a védelembe.)
 • Deák ⭐⭐ // már az érkezését se értettük.
 • Bobál ⭐ // és King ⭐ // róluk már télen letettünk. Sajnálom mindkettőt, óriási kedvenceim.
 • Eppel ⭐⭐⭐ // bármikor kaphat ajánlatot. Még egy fél évig él a szerződése nálunk, pénzt most tudunk kivenni belőle, ha nem is sokat. Megtette a magáét az elmúlt két és fél évben, örök hálával tartozunk neki.
 • Holender ⭐⭐⭐⭐ // nem tudom milyen lehet a viszonya Supkával. Félek, ha kap ajánlatot, megy, viszont jelenleg nincs olyan formában, hogy kapdossanak érte. Amennyiben ősszel újra belelendül, télen nem hinném, hogy meg tudjuk tartani. Nála az lesz majd beszédes, hogy a következő szünetben hosszabbít, vagy sem?
 • Pölöskei ⭐⭐⭐ // amióta itt van, igazából nem mutatott semmit, de közben tudjuk, hogy egy jó játékos lenne. 2019-ig szól a szerződése, meglepő lenne, ha ajánlat érkezne rá, szerintem ezért marad, és kap egy utolsó esélyt.
 • Tömösvári ⭐⭐⭐ // kiegészítő ember, szerintem kölcsönadjuk, ha lesz hova.
 • Baráth ⭐⭐⭐⭐⭐ // annak ellenére is öt csillag, hogy télen lejár a szerződése. Nincs racionális indokom rá, de nem érzem, hogy most menne. Inkább attól függően, hogy milyen keret áll össze, úgy hosszabbít kettő vagy három évet.
 • Gazdag ⭐⭐⭐⭐ // és Gróf ⭐⭐⭐⭐ // felépítette magát, a jövő bizonytalan, vagyis ha jó ajánlatot kapnak, nem lepődnék meg, ha távoznának. Szerintem fognak kapni, a kérdés, hogy mennyit kérünk értük.

Nagyjából ennyi, és most nézzük azokat, akik szerintem maradnak, vagyis azt a vázat, ami köré építhetjük a 2018/19-es csapatot:

Gróf/Horváth – Heffler, Kamber, Baráth – Lukács, Gazdag, Nagy Geri, Banó – Danilo, Lanzafame

Ne szépítsük, ez irtózatosan kevés lesz. A legrosszabb forgatókönyv szerint simán kell legalább tíz, NB I-es szintű és kész játékost igazolni, ha azt szeretnénk, hogy cserepadunk is legyen. A fakóból talán felhozható Erdélyi, Kovács Nikolasz és Hegedűs Márk, vagyis ne számítsunk tömegekre. Kölcsönből most senkit sem érzek úgy, hogy visszatérne, legfeljebb a belsővédő Borát megnézi Supka pár felkészülésin.

Ennyi névből pedig csak ezt tudjuk összerakni: Gróf – Erdélyi, Heffler, Baráth, Kovács – Lukács, Gazdag, Nagy Geri, Banó – Danilo, Lanzafeme. Plusz Kamber. Supka legyen a talpán, ha cseresor nélkül bennmarad velük.

23 nevet soroltam fel, és közülük  7-9 távozót érzek, vagyis ugyanennyi igazolásra mindenképp szükség lesz, de inkább többre, annyiszor bizonyult idén rövidnek a padunk. Ha kis mázlink van, akkor időnk se lesz nagyon a csapatépítésre, hiszen július 12. és július 19. már az Európa-liga első selejtezőkörének dátuma.

Csuda egy nyárnak ígérkezik, és reméljük télen nem így kezdődik majd az Öreg videóblogja:

“Bárhogy számolom, legalább tíz játékost kell nyáron igazolni” bejegyzéshez 42 hozzászólás

  1. Őt meg kell tartani, mindenáron! Nekünk sokkal többet ér, mint az esetleg érte kapható pénz. Remélem ezt Hemi is tudja!

   1. Sajnos a Hemytől túl sok jóra nem számíthatunk. Ha a Rossit, de legalább a Kosztát megtartja, nem kellene izgulni a 3. hely miatt… Legalább csak kölcsön adta volna!
    Sajnos tartok tőle, hogy nem túl inspiráló Lanza számára, ahogy az öreget nem érdekli az előre lépés. Én nem tudok ezért lelkesedni… sőt!
    A Prosszer itt jövőre több lehetőség jutna, mint felcsuton…

   1. Nyilván én is örülnék, de idén nem sok örömöt látok rajta a Honvédban.. Ha meg látja, milyen változások lesznek itt, hááát nem tudom.
    Amikor Budapestről beszél, milyen jól érzik itt magukat stb., olyankor meg mindig az jut eszembe, ja, innen járhat akár Felcsútra vagy Fehérvárra is edzésre. De ne legyen igazam!

    1. A kérdés, hogy meg tudja-e győzni őt az Öreg és Supka, hogy maradjon felépíteni egy új csapatot. Nem lesz egyszerű, de szerintem menni fog.

     1. Úgy legyen! Az biztos, hogy ha Lanza marad, akkor az önmagánál többet jelent, akkor van remény is valami jóra

    2. Lanza első idejövetekor nyert egy bronzot. A másodiknál egy aranyat, majd játszhatott a BL-(selejtezőben) ahol gólokat is rúgott. Idén meg esélye van a gólkirályi címre. Mindemellett az év játékosa Kispesten és Magyarországon. Az ország legjobb ultramozgalmának az első számú kedvence, és ráadásul anyagilag is magasabb jobban keres a társainál. Ezek után Te el tudod képzelni Felcsútot? Fehérvár már más tészta, oda akkor igazolna talán, ha Rossi lenne az edző…de szerintem van a pucájában annyi vér, hogy olyan csapatba nem igazol, aki a Kispest nagy ellenfeleinek számítanak.

  2. Ez a kulcsa lehet annak, hogy újra Grande Honved legyünk, vagy irány a középszer – Évekre… Minden energiát, időt és pénzt nem sajnálva itt kell tartanunk vhogy!!! Még egy ikonunk nem lesz egyhamar, az biztos!!!

 1. Es valoszinuleg nem csak a nevsorban , hanem a palyan latjuk :)
  Altalaban kezdo a valogatottban

  1. Most is ügyesen terelgeti a fiatalokat. Pl. Banó-Szabó is nyilatkozta, hogy Lanza tanácsokat ad neki, irányítja, terelgeti, ami hogy öszinte legyek látszik is a srácon, mert pl. a Paks ellen adott gólpassza is élményszámba ment. Én úgy gondolom, hogy ilyen Lanza szintű játékosokra szükség van, mert ők adják át a fiataloknak azt a rutint, amivel meg tudnak kapaszkodni az nb1-ben.

  1. Koszta is így jött vissza, tehát a következtetésed, miszerint alsóház… akkor hát, hát… helytelen!

  2. Hát én palmes egy pár hete láttam a szpari ellen nagyon harmatos volt még a silány nyiregyháza ellen se tudodt produkálni semmit pedig direkt csak öt figyeltem

 2. Mi a túró történt Kabanguval? Évekig pátyolgatták aztán a Supkánál a csapat közelébe se került, aminek gondolom van valami oka.

 3. Gazdit, Bobált mindenképpen meg kell tartanunk, Danilot és Lanzát meg pláne, ez alap lehet, ha ebből a quatróból valakit passzolunk, az nagy “falat” lenne, és persze a szokásos “kukabúvárkodást” meg jó lenne hanyagolni, mert addig jár a korsó a kútra…😒

 4. A lejáró szerződésűeken kívül nem tudom, hogy ki megy, de azt borítékolhatjuk, hogy nagybevásárlás nem lesz. Az eddigiek alapján ingyen jönnek majd ilyen-olyan nb2-es szintű játékosok, meg az akadémiáról páran.
  Ha ehhez a “csapatépítéshez” hozzátesszük, hogy (elvileg) a szezon egy részében nem a Bozsikban fogjuk játszani a hazai meccseinket, akkor nem sok jóra számítok.

  1. Miért van már kivitelező? Időpont?
   Egyébként a bajnok csapatot is így rakták össze, bár nyilván csak egyszer volt Budán kutyavásár.

   1. “(elvileg)”
    :)

    Szerintem a bajnokcsapat pont, hogy nem így lett összerakva.

    1. Szerintem is teljesen érthető és nem csak az elmúlt 1 év miatt.

    2. Szerintem a dolgok szerencsés együttállása volt inkább, de ezen nem fogunk összeveszni :)

  1. Instagramon pár éve megemlékezett Rólunk hozzátéve magyarul hogy Jo volt :)

 5. Lehet, hogy kellene tíz új játékost igazolni, de nem fognak hármat sem. Hacsak nem tekintjük igazolásnak, hogy néhány akadémista gyereknek profi szerződést adnak. Azért a létszám meglesz. A bentmaradás nem biztos.

  1. A bajnokságot nyert évünkben is a fórum pesszimista része kiesést várt. :D Imádom az ilyet. Vége sincs a bajnokságnak, gőzünk nincs, hogy ki távozik, ki érkezik, de már kieséstől zeng a fórum…faszkivan.

   1. Nem én találtam ki, hogy “új csapatot kell építeni”, és azt is lehet tudni, mi várható a tulajdonostól az igazolásokat, illetve a kiadásokat illetően.

    Persze lehet rózsaszínben is látni a jövőt; az olyan “szurkolós”…

    Az viszont biztos, hogy a tavalyi bajnoki cím nagyon félrevitt egyeseket (már ami a realitásérzéket illeti).

    1. “Persze lehet rózsaszínben is látni a jövőt; az olyan “szurkolós”…”

     Feketében látni mindent, pedig Kgyulás. :D

     Amúgy ami a realitásérzéket illeti, senki sem várt újabb bajnoki címet, szerintem a 3. hely is maga lesz a csoda. De állandóan azon sírni, hogy na most fog kiesni a Csapat, csak mert Hemingway azt merte mondani, hogy bizony lesznek távozók a Csapatból az se vall túlzott realitásérzékre….

   2. Hát nem tudom….amit mondasz egyáltalán nem támasztja alá az a tény, hogy nagyjából az utolsó 5 fordulóig 10 csapat is esélyes volt a kiesésre. Az utolsó 3 fordulóra ez lecsökkent 5 csapatra. Vagyis a játékosállománytól és pillanatnyi formától független elég nyílt sisakos a küzdelem.

    1. Azzal, hogy az utolsó 5 fordulóig nyílt sisakos a küzdelem, pont arra akarok reflektálni, hogy egy-egy csapat néhány fordulós hullámvölgye is kiegyenlítődésre kerül. Lásd. pl. Balmazt, aki fix kiesőnek tűnt az elején, most meg akár a 8. helyre is befuthat. Vagy nézd meg, hogy a Mezőkövesd milyen hullámvölgybe volt, most meg akár a legjobb 6.-ba is befuthat. Valószínűleg Bobál, King és még 1-2 játékos távozni fog, de ki mondta, hogy nem jön hasonló képességű játékos? Az, hogy Kukoc és Kosút nem vált be, annak ellenére, hogy edzőmérkőzéseken jól szerepeltek, az benne van a pakilba…ahogy Eppeltől se várt senki se két egymás utáni 10 gól feletti góltermést, amikor a másodosztályú Dunaújvárostól hozzánk került.
     Az, hogy élő szerződésből nem vásárlunk ki játékosokat, az még nem jelenti azt, hogy nincs szándéka Hemingwaynek minőségi játékost igazolni.

     1. Ne haragudj, de Kgyula nem a bizonytalan kategória, hanem szimplán mindig mindent sötéten látó károgó!
      De! Ha az örökös pesszimizmusa azt jelenti számunkra, hogy 5 évenként nyerünk 1 bronzot, ill. 1 aranyat, akkor én kérem;
      Gyusziiii! Ne hagyj fel “jó szokásoddal”! :)

     2. Csak tudod, az a baj, hogy pénz nélkül olyan játékost igazolni, mint Eppel vagy Lanza, az a kivételesen nagy mázli kategória. A tipikus és 100 esetből 90-szer előforduló eset Kukoc és Kosút, akik azért nem kutyaütők, de nem is high quality egyik sem. A szisztematikus kukázás eredménye pedig, hogy az elmúlt tizenkét évből tízben a Kispest a “futottak még: Rizibizi” kategória a magyar futballban.

   3. azt is nézd, hogy ki írja… :)
    vannak, akik erősen negatív tartományból indítanak, és akkor finom voltam.
    + persze van bizonytalanság rendesen…ki marad, ki nem…és szabót ismerve, azért nem kell tartanunk újabb Lanza vagy akár Tandia szintű érkezőtől.

  2. Úgy látom, hogy még Te is látsz némi esélyt a bentmaradásra. Ez jó jel! :)

 6. Banó Szabó 4, Baráth 3, Bobál 1, Danilo 5, Deák 1, Eppel 2, Gazdag 5, Gróf 4, Heffler 5, Holender 3, Horváth 5, King 1, Kabangu 1, Kamber 5, Kosút 1, Kukoc 4, Lanza 1, Lovric 3, Lukács 5, Májer 5, Nagy G. 5, Pölöskei 5, Tömösvári 5

  Én így adnám, de ha lehetne Bobálra, Kingre és Lanzára 0-át adnék…

 7. nem sok ilyen kaliberű, válogatott légiósunk volt!
  az egyik kedvencem volt…kevés olyan szűrő van, aki ilyen jól lát is pályán, mint ő

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.