Ki nyer ma?

Játék és közfinanszírozás több lépésben.

Május 30-án, vagyis ma 14:00 óráig lehet benyújtani a pályázatokat az új Bozsik építésére. Az ár nem számít, csak legyen valaki, aki végre bevállalja.

A klub kommunikációja szerint a július 21-én induló őszi szezont már a Hungárián kezdjük, kivéve, ha az akadémia június végére tervezett februári átadása tovább csúszik. Ebben az esetben előfordulhat, hogy mégis a Bozsikban játszunk pár meccset.

De mi a helyzet a közbeszerzéssel, ott mikorra lesz döntés?

A válasz egyszerű: fogalmam sincs.

Az egyetlen, amit tehetünk, hogy felmegyünk a kispestiek által a gianlucadimarziohoz hasonló gyakorisággal szemlézett közbeszerzéseket listázó EU-s oldalra, és ott mintákat keresünk, majd próbáljuk józan paraszti ésszel kilogikázni a továbbiakat.

Paks, stadion
Győztes: Pharos
Eredmény megjelenése: 5 hónap
Kisvárda, stadion
Győztes: Penta Industry
Eredmény megjelenése: 2 hónap
Dél-pesti utánpótlásnevelési centrum
Győztes: Pharos
Eredmény megjelenése: 2,5 hónap

A többi talált példa is mind kettő és négy hónap között szóródott. Mivel – a szóbeszéd szerint általában – előre le van zsírozva, hogy ki hol és mit épít, így mondhatjuk azt, hogy nagyjából három hónap az átfutási idő az ajánlatok leadásának határideje és az eredményhirdetés között.

Apró megjegyzés, hogy az eredményhirdetési dátumok a közbeszerzési értesítőben megjelenés dátumait mutatják, azonban itt előfordulhat pár nap csúszás. A DPUNC hirdetménye például március 3-án jelent meg, azonban a szerződést már február 22-én megkötötték.

Bár a közbeszerzésekre rálátó szakértőnk szerint nálunk nem kell majd ennyit várni, azonban ha az átlagos három hónapot hozzáadjuk a mai naphoz, akkor augusztus 30-at kapunk, vagyis a versenynaptár szerint az első hat fordulót kényelmesen lejátszhatjuk otthon, sőt, mivel augusztus 30. csütörtök, így a szeptember 1-jei hetedik fordulót is. Kis mázlival, valamint irányított sorsolással ez négy hazai meccset jelentene.

Amennyiben feltételezzük, hogy az  eredményhirdetés másnapján nem kezdődik el az építkezés (egyéb szerződéseket alá kell írni, fel kell vonulni a területre, engedélyeztetések, stb.), úgy még több hazait nyerhetünk. Szeptember 30-ig 10, október 31-ig 13, november 30-ig 16, december 31-ig pedig 18 fordulót terveznek lejátszani az NB I. 2018/19-es szezonjából.

A közbeszerzések eredményhirdetésének tapasztalata, valamint a klub által kommunikált június végén, vagy csúszás esetén július végén átadásra kerülő utánpótlásközpont dátumai együttesen azt mondatják velem, hogy a nyáron simán előfordulhat, hogy három, vagy akár több meccset is még a Bozsikban játszunk, némileg tehermentesítve a klubot a Hidegkuti stadion bérleti díjától. (A három-négy meccses tippem egyébként összecseng szakértőnk véleményével is.)

megjegyzés: a pesszimista becslésem hónapokkal ezelőtt egy október végi stadionbúcsúztatót mondatott velem, és ahhoz továbbra is tartom magam, hogy addig a Bozsikban egy kapavágás nem lesz. azt viszont nem ígérhetem, hogy addig ott is játszunk.

“Ki nyer ma?” bejegyzéshez 43 hozzászólás

 1. Kedves 589! Te miért mentél el külföldre? Miért nem kishazánkban próbálkoztál inkább? Szvsz. a kérdésedben ott a válasz…

  1. Nyilván jól jönne, de nem csókosa nyilván senkinek sem!…
   Nekem is van egy újságírást tanult gyermekkori barátom, aki az iskola (egyetem, humán, média szak) elvégzése után, a NS -nél kezdett gyakornokoskodni… Miután kiutálták, mert nem z…ó, felhagyott ilyen irányú karriervágyával… belátta, hogy esélye sincs.

   + Nyilván a fagyiról, fidi ről, fujcsútról már nem is beszélve, már nem írna ilyen pozitív vehemenciával, ilyen nagy lelkesedéssel!
   Blogol, az is egy szakma manapság! Nézd meg a szakértőket a SportTV-n… No comment…

   1. Manapság a blogolás az bizony szakma, ha a Fészbúk az, akkor a blogírás is… Nyilván itt is van kicsi pénz… ha másért nem, a kattintásért, napi látogatottságért, etc.

    1. Nincs és nem is lesz reklám, ezt szeretném tartani, ameddig lehet.
     Azt nem ígérem, hogy ha érkezik ajánlat az oldal átvételére (a többi taccsos oldallal), akkor azt ne fontolnánk meg.

     1. Akkor felteszem a Hemis kérdést??? Mert magas a labda!!! :D
      Jött már ajánlat? esetleg HongKongból??? :D

      1. Egyébként igen, volt. Két konkrét, és egy elbeszélgetős. Nem egyeztünk meg, ahogy látjátok :)
       Van pár alapelv, amit nem szeretnénk feladni, még akkor sem, ha cserébe munkahellyé változna a szórakozásunk.

       1. HongKong -ot csak azért kérdezem, mert korábban, ha jól emlékszem onnan volt bedobva egy vételi ajánlat Hemihez… amit természetesen cáfolt, mint ahogy mindent szokott…
        Természetesen bunda sincs, csak éppen azok a játékosok, akiket a korábbi fórumon bundázással gyanúsítottunk mind egytől egyig el lettek takarítva, kivéve ugye Rabóczky, aki ugye a TVben… namindegy

     1. Azt, hogy a fasz ugyanazonvégén álltok! :D
      Magaslabda volt! Bocs!!!

 2. Mennyen fel mindenki a zöldsport kezdőlapjára!!! BŰZÖS!!!
  Na ezekután!

    1. semmi gond. ha lehetőségem lesz rá, megszaglászom helyetted is.

   1. fffúúúúúúúúúúúúújjjjjjjjjjjj… Bloá! Köpök is ha kell… ;D

   2. Egy Grand Slam döntő után nagyon kivánatos szaga lehet… :D

 3. Egyszer akarsz nyalintani egyet Hanta felé, és abból is mekkora trollkodás lesz… :D Egyébként igazad van, Hanta (és RW) féle blogolása a sportújságírás etalonjává nőtte ki magát. :)

  1. Nyilván ezen a honlapon Hanta és RW azt ír amit akar. Úgy szidnak vagy fényeznek bárkit, amilyen stílusba akarnak. A valós tényeket sem kell ferdítve leírniuk. Az itt leírtak egy nso-nál már nagyon durván cenzúrázva lennének. :) Egyébként év elején kiraktak egy posztot, hogy milyen módon lehet támogatni a munkájukat. Ha úgy érzed, hogy megérdemlik, akkor lehetőségeidhez mérten zsíros euró cseppekkel feltöltheted a számláikat… :P

   1. Igen, kitettünk egy ilyet, mert már többen is kérték, de azóta sem reklámozzuk.
    Fent, a menüsorból elérhető a “Rólunk” fül alatt, valamint ha tényleg nagyobb anyag kerül ki, amivel sok meló volt, akkor a végére odabiggyesztünk egy diszkrét szövegdobozt a linkkel.
    Egyébként itt van: http://csak.taccs.hu/tamogasd-az-oldalt-ha-nagyon-szeretned/
    És szeretném jelezni, hogy az idei működési költségünk egy jelentős része még így is bejött támogatásokból, amit nyilván köszönünk.

    1. Szerintem teljesen diszkréten, már-már túlzott szerénységgel kezelitek ezt a támogatási dolgot. Pedig úgy gondolom, hogy egy Kispestről hiteles informálódni vágyó ember minden tekintetben megtalálja a szükséges információkat ezen a honlapon.

   1. ez elég korrekt…szerintem
    a vasas beharang, ami inkább szánalmasan a simonra nézve…beteges a csávó hemi felé

  1. Mondjuk, elég nagy barom, aki ilyet leír, mert a sportban nem lehet helye a gyűlöletnek. Lehetnek, és vannak is szimpatikus meg antipatikus ellenfelek, de gyűlölni az utóbbiakat sem kell. Az viszont biztos, hogy nálam az antipátia-sorrendben a Fradi után rögtön a Vasas következik. :)

   1. Dettó!
    Életem legtöbb könnygázát a Fáyiban szívtam (igazi, komoly rendbontás nélkül!)…

  1. Micsoda hülyeség ez az “előfordulhat, hogy csúszik….” Az sem itt él, aki ilyet leír, ugyanis Magyarországon soha, semmi nem készül el határidőre, és tökmindegy ki a megrendelő és ki a kivitelező. Ha Trump ismerné kis hazánkat, magától értetődően sorolná az általa “shithole countries”-nak nevezett országok közé.

 4. Egyébként a post címére reagálva…
  Nem lepődnék meg, ha Pharos 95 Kft lenne a befutó…

  1. Hmmm, igen ezt reggel 9:20 -kor teszed fel… Hmmm
   Szvsz, várj ezzel még leg. egy hetet…

   1. nyilván nem a hivatalos verzióra gondolt, hanem a szokásos háttérinfókra.. :)
    tuti ki fog szivárogni a hivatalos kihirdetés előtt.
    persze jó eséllyel (ahogy lentebb írtad is) a Pharos 95 Kft lesz a befutó és ez majd tovább fokozza az amúgy is érdekes feelinget a Honvéd körül…

   2. Eddig csak eredménytelen volt, mivel senki sem jelentkezett…ezért gondoltam rákérdezek, hogy most legalább jelentkezett-e valaki. :) Ha már tegnap lejárt a határidő. :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.