Bárhogy számolom, lesznek, akiknek dupla annyiba fog kerülni jövőre egy meccs, mint idén

Minden egy posztban, amit a Hidegkuti szektorairól és jegyárairól tudni kell.

A Hidegkuti szektorai. Az eltérő színek eltérő árkategóriákat jelentenek.

Többen is kérdezik mostanában, hogy mekkora a Hungária befogadóképessége, mennyi a kedvezményes jegyek száma, mennyire kell sietni a bérletvásárlással? Egy gyorstalpalóban mindent összefoglalunk.

Az Északi kanyar minden valószínűség szerint a B1-B3 (zölddel jelölt) részre költözik, amit egyébként az MTK ultrái is használnak. A három szektorba összesen 659 jegy, vagy bérlet értékesíthető.

A mellettük elterülő B4-B9 (sárga) szektorok összesített kapacitása 1162 fő, azonban jó tudni, hogy ide a jegy is drágább 800 forinttal.

A kamerával szembeni oldalra 1821 kispesti, valamint 662 vendég (kék) fér be.

A kamera oldalán az A1-A2 és A8-A9 szektorok kapacitása 395-395 fő, ide a jegyár ugyanannyi, mint a kanyar új helyére. Az A3-A7 szektorokba együttesen 872-en, a VIP-be pedig 259-en férnek be. Ez az oldal 1921 nézőt fogadhat.

A stadion teljes kapacitása tehát: 1921+1821, azaz 3742 kispesti és 662 vendég.

Nézzük ugyanezt jegyárak szerinti bontásban //

szín kapacitás meccsnapi jegyár bérlet
zöld* 1449 1690 23000
sárga 2034 2490 34000
piros 259 5000 68000
kék 662 1690** -

*_ Fontos tudni, hogy a diák/nyugdíjas bérletek (10250 forint), valamint jegyek (800 forint) is ezekbe a szektorokba kerülnek értékesítésre. || **_ A Honvéd egyelőre nem közölte a vendégjegyek árát, ezért itt a szabályok szerint maximálisan kiszabható árat adtuk meg. || Ha színes-szagos grafikonokat néznél arról, hogy mennyivel drágult az elmúlt tíz évben a meccsnézés Kispesten, akkor ide érdemes kattintanod.

Még egyszer elmondanánk, hogy a Hidegkuti stadionban a szektorok között az átjárás biztosított, tehát pl. a B3 és B4 határán két szék között 800 forint a meccsnapi árkülönbözet, de nincs ember, aki megakadályozná, hogy a stadionnak ugyanazon az oldalán máshova állj, vagy ülj. A lelátók alatt a teljes B-oldal (ahogy az A is) közös mosdókat és büféket használ, az egyes jegykategóriák elválasztása teljesen reménytelen vállalkozás lenne.

Ebből következik, hogy ha az ultrák oldalán szeretnél szurkolni, akkor légy azzal tisztában, hogy a B1-B3 szektorok 659 jegyére nem csak te, hanem a diákok és nyugdíjasok is pályáznak majd, mert a klub az ábránkon zölddel színezett szektorokat jelölte ki számukra, ha élni kívánnak a diákoknak, illetve nyugdíjasoknak kínált kedvezményekkel.

Nem akarom szépíteni, de a jövő évre vonatkozó jegyáraink kitalálása egy igencsak összecsapott munka lett, ami vélhetőleg belekényszeríti az emberek egy jelentős részét abba, hogy az eddig megszokott 1300 forintos meccsnapi ár helyett 2490 forintért váltsanak jegyet, miközben szektorként úgyis az 1690 forintra belőttet fogják használni.

A Hidegkutiról tudtuk, hogy jelentősen kisebb, mint a Bozsik, azonban az 1449 hely, ahová vagy olcsóbban, vagy diák/nyugdíjas kedvezménnyel lehet jegyet venni nagyon kevés lesz. Ennél jelenleg többen járnak a Bozsikban az állóra, vagy élnek a kedvezményekkel, így félő, a számukra megduplázódó jegyár többeket távol fog tartani a meccsektől.

(az egyes szektorok méreteit a stadion magyarfutball.hu oldalon található adatlapjáról szedtük)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||