Napikispest 2018.05.31.

Közben lett egy Napikispest #2. rész: benne bíróküldés és nem FIFA-tagok világbajnoksága.

 • Hungária körút // megújul a stadion gyepszőnyege – jelentette be az MTK.
  • A talaj legfelső rétegét érintő felújítás három lépésben történik: először eltávolítjuk a természetes fűréteget, majd megszellőztetjük és lehomokozzuk a talajt, végül pedig újravetjük az angolperjét. (…) Legkésőbb augusztus elejére játékra alkalmas állapotban lesz a pálya, de lehet, már korábban is. Ez nem utolsó sorban az időjárástól függ, a hőség megnehezítheti a dolgunkat. Nem igazán mozog a levegő a stadionban, így nyáron a magas páratartalom miatt megnő a gombásodás veszélye. Tavaly épp ezért három hóágyút béreltünk, és ezekkel mozgattuk a levegőt a stadionban.”
  • a bajnokság július 21-én kezdődik.
  • egyre valószínűbb tehát, hogy csúszik valamennyit a költözésünk, mert olyan a legritkább esetben fordult elő a történelem során Magyarországon, hogy ha valami több dologtól is függött egyszerre, akkor ott minden klappolt volna.
 • közbeszerzés // már ma reggelre több kérdést kaptunk, hogy eredményes volt az új Bozsik közbeszerzése? Van egyáltalán (érvényes) pályázó?
  • el kell szomorítanunk mindenkit, ugyanis ezt ilyenkor még nem kötik az orrunkra az illetékes szervek. A legutóbbi közbeszerzésnél például csak ötödik próbálkozásra jelentkezett a Penta (jelenleg a Kisvárdát építi) és a Pharos (jelenleg az akadémiánkat építi), és a július 12-i leadási határidő után jóval, szeptember 15-én derült ki, hogy 5 milliárdból képtelenek lennének felhúzni a stadiont.
  • vagyis ha egy érvénytelen pályázatot, ahol azt kellett csak megnézni, hogy 5 milliárd van a projektre, de ennél mindkét ajánlat jóval drágább, szóval ha ott két hónap volt az eredményhirdetés, akkor most se várjatok gyorsabb eljárást.

“Napikispest 2018.05.31.” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Egy nagyon, de nagyon fontos tényt elfelejtettél közölni… most nincs meghatározva keretösszeg…
  Kérdem én: Bárki szerint!!! Nincs jelentkező? Most 25 milliárdot is beadhat valaki!!! Nincs felső limit!
  KÉTLEM, hogy ne lenne!…

  1. Ez így biztosan nem igaz, keretösszeg mindig van, csak nem köteles az ajánlatkérő nyilvánosságra hozni az ajánlati felhívásba. Rendelkezésre álló anyagi fedezet megadása nélkül közbeszerzési ajánlat nem indítható, így ez a megjegyzésed nem áll meg. Maga az eljárás folyamata az lesz, hogy az ajánlattételi határidő lejártakor bontás történik, amelyről öt munkanapon belül bontási jegyzőkönyvet kapnak az ajánlattevők. Az ajánlatok értékelése, hiánypótlások, igazolások begyűjtése, felvilágosításkérések indokolt ellentmondások esetén, ismételt hiánypótlások ezekhez kapcsolódóan fognak következni. Minden bekéréshez szükséges megfelelő határidőt biztosítani. Ha minden kész, akkor összegzést kapnak az ajánlattevők, melyben már szerepel a döntés. Ezzel még elmehetnek jogorvoslatra 10 napig. Ha ez is letelik, utána lesz végeredmény, melynek nyilvános kifüggesztése a közbeszerzési értesítőben sem azonnal történik meg, így egy átlagos eljáráson – ajánlattevők számától függően – 2-6 hónap az eredmény. Átlagosan 3-4 a reális. Ha kevés, közbeszerzésben rutinos ajánlattevő van, akik képesek kevés ellentmondással, szakszerűen összerakni az ajánlatot, akkor lehetséges szerintem a két hónapos lefolytatás. Ha már sokan vannak, és van köztük “béna” is, akkor a sok hiánypótlás miatt el fog húzódni az eljárás.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.