A felcsúti akadémia ötször gazdagabb az egész NB I-nél

Még úgy is, hogy a felcsúti nagycsapat is NB I-es volt.

Hatalmas vagyont halmozott fel a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) a 2011-es alapítása óta – írja az mfor. Hogy mennyire, azt az NB I-es klubok (közte a bajnokságba nevező Puskás Futball Club Kft.) egy egyszerű mutatójával szeretnénk jellemezni: a saját tőke mennyiségével.

A számvitelben a saját tőke az a szabadon használható saját forrás, amelyet a tulajdonosok időbeli korlát nélkül a vállalkozás rendelkezésére bocsátanak. A rendelkezésre bocsátás történhet a vállalkozás alapításakor (jegyzett tőke) vagy a vállalkozás eredményének visszaforgatásából (eredménytartalék illetve mérleg szerinti eredmény). (via wikipedia)

Az NB I. grafikonon //

A felcsútiak nélküli teljes magyar élvonalnak 2017 végén összesen 3,5 milliárd forint saját tőkéje volt, vagyis ennyit ért volna 11 klub papíron, de ezt a megjegyzést majd egy könyvelésben jártasabb olvasónk úgyis finomítja. Illetve tíz klub és csak 3,7-et, mert ugyebár a Haladásnak negatív a saját tőkéje.

Mindeközben a felcsúti utánpótlás egymaga 18 milliárdot. Ne legyen szemernyi kétségünk se afelől, hogy még nagyon sokáig együtt kell élnünk ezzel a kreatúrával. Ezzel a háttérrel nagyon sokáig fogják húzni.

A FUNA 2015-ös (16,636 milliárd forint saját tőke) beszámolója elérhető itt, a 2016-os beszámolója (17,132 milliárd forint saját tőke; 18,387 milliárd tárgyi eszköz formájában) pedig  itt.

“A felcsúti akadémia ötször gazdagabb az egész NB I-nél” bejegyzéshez 21 hozzászólás

 1. Bocs, de nem te írtál valami olyasmit itt, hogy most aztán nehogy nagyot bukjon a fidesz a stadion miatt? Ezek a dolgok egy csomagban vannak, az is, hogy “lerabolják” az egész országot…

  1. Súlyos?
   Erről szól ma az egész ország. Magukhoz veszik, amit lehet.

 2. De most aztán Benczés Miki kijelentette, hogy a fiatalokra akar építeni… hiszem, ha látom. Vagy lehet, hogy ez azt jelenti, hogy csak 25 év alatti külföldieket fognak leigazolni.

 3. A csàvò 1,2millio màr most a TM-en,Màjer pedig 50 000.Kit akarunk mi àmìtani sajàt magunkon kìvűl?

   1. Öten különböző leosztàsban nem lőttek egyet sem ,ez a szomorù valòsàg.Valò igaz ,hogy kaptunk èrtük pènzt,csak nem ùgy ahogy a szurkolò elkèpzelte a nagy akadèmiai màmorban.

    1. Oda tettem a vigyor jelet.
     Sajnos ha még ennyit rúgnának, akkor sem érnének annyit, mivel a magyar játékosoknak csak itthon van értéke

  1. Láttam . Ősszel Dorog- Cegléden, és most 2 hete Dorog – B.csabán. Engem valahogy nem győzött meg hogy Nb 1 be helye lenne.

  2. tavaly nyáron láttam a Balmaz(?) elleni edzőmeccsen a Bozsikban.
   kb 2m magas és 100 kiló
   pont mint Böde, picit lassú

 4. Saját magukat fogják kinyírni, mert fogy a lóvé, és egymáséra is szemet vetnek.

 5. Dibusz fradibol 90% hogy a hannoverbe igazol
  Priskin meg gyor vagy felcsut csak nehogy a mi jatekosainkat akarjak helyettuk
  Forras: mai vasarlas soran veletlen elkapott menedzseri telefonbeszelgetes

 6. Volt egy szavazás április 8.-án akkor lehetett “tüntetni,” az eredmény ismert. Készülj fel arra, hogy 2030-ig itt a felcsút lesz a meghatározó csapat utánpótlásban meg mindenben plusz még a hőbörgők kedvéért lesz még a fagyi meg a fideszoton.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.