Hopp, igazoltunk egyet: Fousseni N’Ganon Bamba, valamint távozott Eppel

Ha már Gyagyáról lecsúsztunk pár éve.

Végre itt a régi Honvéd: a semmiből, minden előzmény nélkül leigazolunk egy vicces nevű afrikai játékost.

A kép filenevét inikább nem változtattam meg: 20180628-Bamba jó.jpg (fotó: honvedfc.hu)

A guineai-francia kettős állampolgárságú futballista védekező középpályásként és védőként is bevethető. A 28 esztendős játékos kétszer szerepelt a guineai válogatottban, legutóbb az ukrán Chornomorets játékosa volt, 15 mérkőzésen lépett pályára és ezeken két gólt szerzett.

Az elefántcsontparti születésű, korábban Franciaországban, Romániában, Cipruson, Fehéroroszországban és Grúziában is megforduló Bamba Magyarországon is játszott már, a 2011–2012-es idényben a Szeged játékosa volt. Bamba egy plusz kétéves szerződést kötött a Honvéddal. (via honvedfc.hu)

És akkor a szomorú, de amúgy várható rész, hogy Eppel elfogadta a kazah Kajrat Almati ajánlatát. Mivel a két klub már korábban megegyezett egymással, nem maradt más, mint: kösz mindent, Marci, tényleg sok sikert!

“Hopp, igazoltunk egyet: Fousseni N’Ganon Bamba, valamint távozott Eppel” bejegyzéshez 98 hozzászólás

  1. Nézd meg a csapatot ahonnan jött!
   És ráadásul tavaly 15 ször pályára is lépett!
   szvsz nem lesz rossz!
   Idáig olyanok jöttek akik 3 éve csapat nélkül…

   Így, hogy Eppel ment, biztos lesz csatár érkező is!
   Arabuli vagy Andric, mind a kettő erősítés lenne, de én Arabulit favorizálnám! még mindig csak 24 éves…

   1. Anno láttam a Szegedben játszani, nem volt egyáltalán nagy szám. Persze azóta eltelt pár év és remélem, hogy fejlődött, de nem sokat várok tőle.

    1. Anno nekünk is volt egy Mensah (azt hiszem így hívták) nevű ghánai fiatal légiósunk, aki nálunk nem volt nagy szám, egyszercsak feltűnt Debrecenbe és sorra rúgdosta a gólokat….

      1. Nem…úgy emlékszem a fekete fiú, aki nálunk játszott eredetileg (még valamikor Dolcetti időszakban került hozzánk talán) elöszőr Kecskeméten tűnt fel, majd mikor ott megkapaszkodott, akkor került át már gólerős játékosként Debrecebe…lehet nem Mensah volt, de nem vagyok 100%.ig biztos a nevében.

     1. Más volt a neve, még tiniként hoztuk és ha jól emlékszem 16-17 évesen mutatkozott be a felnőtteknél, majd Debrecenbe került és ontotta a gólokat, ha jól emlékszem bal szélső támadó volt… Még Szurgent hozta… nevére én sem emlékszem!

   2. ami pozitív még: emelkedik az értéke és nem 5 éve volt topon.
    +az ukrán bajnokságban védekező kp. poszton azért lőtt 2 gólt… pl. Pölö helyett el tudom képzelni

   3. 17 szeptember 8.-tòl (akkor ment oda) 14 bajnoki meg 1 ukran kupa napjainkig a fele sincs a Cserno meccseinek.

 1. Hátha kifogtunk vele egy Tandia-kaliberű védőt. Remélem képes lesz tekintélyt szerezni magának a pályán, hogy az ellenfelek csatárai ne élvezkedni járjanak a kapunk környékén, mint a legutóbbi bajnokságban, amikor túl sok volt a bambaság ott hátul…. :)

 2. Szerintem nem rossz ez az ukrán bajnoksági vonal, ahonnan próbálkozunk mostanában. Erősebb bajnokság, de a háború miatt elég sok csapat csődközelbe jutott, elég csak a dnpro-t említeni. (de lehet, hogy ők már előbb kihullottak) Így egy két jobb képességű játékost ki lehet fogni szerintem, ha ügyesek vagyunk.

 3. Csak egy költői kérdés: Bambát vajon hova vettük?
  Védekező középpályára Holdampf, Nagy Geri, Pölöskei (és Kamber) mellé?
  Vagy belsővédőbe, ahol nem nagyon játszott még?
  Esetleg az van, hogy vannak próbajátékosaink, akikből _kötelező választani (mondjuk kettőt), és még ő volt az egyik legjobb, ezért Supka rábólintott?

  1. Ami tetszik, hogy olyan szituációban is próbálja passzal megoldani a helyzetet, amikor tíz védőből kilenc amerre áll, arra bikázza ki a labdát.

  2. ha nincs Geri+Dani a pályán, akkor nagyon könnyen átmennek rajtunk, remélem csak ennyi van mögötte vagy talán a belső védő lehetőség… mert amúgy tényleg nagy luxus volt ekkora szűrő beruházás, amikor a csatárok húznak el… :/
   ami fura a csávónál, hogy meccs nélkül igazoltuk le (ha jól emlékszem), tehát vagy nagyon jó vagy/és valóban kapós lett volna másoknak is :
   “Hemingway úr tovább fáradozik a csapat erősítésén.
   Ennek ékes példája egy újabb nagyszerű igazolás. A jó nevű Fousseni N’Ganon Bambáért több neves nyugati klub is hajlandó lett volna zsebbe nyúlni, de végül a kispesti csapat kecsegtető ajánlatát fogadta el.”
   :D
   szóval már van kecsegtető ajánlatunk is…
   nem kellene azt Lanzának is megmutatni ??

   1. Hàt tegnap amikor emlìtèsre került”jön mèg 3 èrtelmes a napokban”az egyik ő volt.

    1. tényleg van benne fantázia…! elég jól lát a pályán, jók a közbelépései, nem tűnik durvának és jó indításai vannak és kontránál is egész jól indul…
     csak az jutott eszembe, hogy Őt meg tudjuk fizetni, Bobált nem ?

   2. Jól gondolkodik Supka. Minőségi csatárok, esetleg minőségi támadó középpályás igazolására semmi esély (mert jobban ki kellene nyitni a pénztárcát), ezért nagyon meg kell erősíteni a védelmet (a középpályát is beleértve), ha nem akarunk az nb1 felmosórongya lenni. Mínusz 31 góllal így is nagy valószínűséggel azok leszünk.

  3. A TM -n ha megnezed,a 2016-os naptàri èvben 3(!) csapata volt,ztàn nyoma vèsz,majd 14 b ès 1 kupa,2017 szept 8 ès 2018 b vège közt.Èn megmondom öszìntèn,b@szok a youtuben làthatò home videokra.Làsd Kukoc.

   1. azért nem kukac szint…elég, ha a mozgásukat megnézed.
    és Bambának nincs kosaras rokona.. .:D

    1. Kosut,Kuki,Deàk ,Pölö,Lati utàn èn màr a Ramost is fenntartàssal kezelem.

  4. és nem rosszul…lentebb beszúrtam még 12 percet, így a 20 percet áttekerve tényleg minőséget jelenthet védekezésben

 4. sok sikert a bajnok-gólkirálynak!
  úgy gondolom ilyen szavakat várunk, ha távozik valaki..

  „Hiányozni fog a Honvéd – nézett körül a búcsúzó Eppel Márton a Bozsik-stadionban. – Amikor az utolsó előtti edzésemre kisétáltam, eszembe jutott, milyen volt itt először pályára lépni, sok jó emlék köt majd ide. Az is a tervem, hogy a külföldi időszak után majd visszatérek a Honvédhoz.”
  ….
  “Életem legjobb döntése volt, hogy a Honvédba igazoltam, bajnokok lettünk, gólkirály lettem és bemutatkozhattam a válogatottban. Rengeteget adott számomra a klub, amikor kiemeltek az NB II-ből, azt egy utolsó lehetőségnek éltem meg. Akkora lendülettel vetettem bele magam a munkába, hogy még cicázás közben is felborítottam mindenkit ”
  :D
  “„A Honvéd-szurkolók már az első meccsen dalba foglalták a nevemet, akkor még nem is gondoltam arra, hogy gólkirály leszek, de belehajszoltak, rengeteget köszönhetek nekik, érkezésemtől fogva biztattak, szerettek, köszönöm nekik “

  1. “Az is a tervem, hogy a külföldi időszak után majd visszatérek a Honvédhoz.”

   Azért ez így pozítiv számomra. :)

    1. Hozzáteszem ezt Lanzafame is szóról-szóra elmondhatná…;)

 5. Kazahsztán is tudja már, hogy Eppel lesz a Gólkirály! 😎

 6. Mindent köszönünk Marci, felejthetetlen gólokkal, játékkal, és bajnoki címmel ajándékoztál meg minket! Sok sikert!

 7. 1. mindent elárul a klub kommunikációjáról, hogy egy fél bejegyzésben búcsúzik Eppeltől. (Mea culpa, azóta már rendesen búcsúztak)
  2. Gyilkos Bamba! csak el ne bambuljon a kapu előtt :-)

  1. Hát az igazságához hozzá tartozík,hogy nem gyirmóti diadal volt a grande Lanza gólja,hanem a gyirmót ellen a Bozsikban lőtt gól.Azért nem mindegy….

 8. Eppel ❤️ hiányozni fog, de megérdemelt egy külföldi lehetőséget. Talán most eggyel érettebb fejjel meg is tud ott ragadni, szurkolni fogok neki.

 9. Nagyon sz.r hírek vannak a közösségi portálon a legrosszabb variáció! Ez egy fekete nap lesz.

  1. ?? “A kispesti szurkolók szerint clubunk és a Honvéd megállapodott.”
   ulloi129…Lanza orvosin náluk… erre gondolsz ?

   1. Na vajon mi?Nztem èn is,csak màr nem voltam kivàncsi Latabàr oktatàsàra.Lanza-züllöi.Nem hivatalos.

    1. Amikor èn beìrok valamit,hogy eladò a Club,Lanza tàvozàsa eldőlt règ, Rossinak egy papìrt küldött kèt ajtòval arrèbb,Geri uaz,jön mèg a napokban 3 ès màsnap bejelentik az egyiket,ott nincsenek szàzalèkok meg mosolygòs jelek,Latabàr.Ott kijelentő mòd van.Te nyugodtan tetszeleghetsz az informator szerepèben tőlem, ilyenekkel, hogy “banketten nem volt szakmàzàs” vagy “nem hallottam hogy Gazdi eladò,de lehet hogy vàltozott a szitu “,”àllatkertben làttam”meg hasonlòkkal,engem nem zavar.

     1. Ezeket a kamuinfokat majd ìrd a nagybàtyàmnak vagy a fiànak ,ha màr ennyire ragaszkodsz a megszòlìtàshoz.Dezinformàltàl rendszeresen a Rossi ügyről is meg a Lanzàròl is,ès remènykedèsben tartottàl itt sokakat 10%-okkal meg ilyenekkel.Màrpedig amikor a Rossi tisztelet hiànyàròl beszèlt,az ùgy törtènt,hogy 5mèterre küldött egy tervezetet,ès egy hònap mùlva beszèlt vele a hosszabbìtàsròl face to face.A Lanzafame pedig màr a tèli szünetben komolyan felmerült ès csak egy menetközben felcsillano szerkezetvàltàs ültette meg az ügyet kb ùgy egy hètre.Csak hogy ragaszkodjunk a tènyekhez.Mondtam màr,hogy engem (konkrètan),ha beìrkàlsz te is dolgokat,mert làtom sokan szeretik,de a helyzet az akkor is az,hogy a vègèn azok vàlnak valòra,amit a mi embereink szivàrogtatnak.

      1. egyszer kivételesen végigmondhatnál 1 sztorit, hogy a sok alul informált ne a te véleményed alapján kelljen mérlegeljen, hanem a pontos infók alapján…
       attól, hogy célozgatsz Rossi hibájára, még senkinek nem lesz szimpatikusabb az öreg, főleg nem lát senki tisztábban.

 10. Damásdi Alexre kell lecsapni most gyorsan, szabadon igazolható 21 éves technikás, ígéretes játékos. Cegléden játszott tavaly, láttam is játszani, szerintem óriási potenciál lenne benne. De alighanem hozzáértők is tudják, lehet meg van már hová megy…

   1. Bízzunk benne, bár én Holdampfot nem hoztam volna ide, de ő tudja…

    1. Èrzèkeny közönsègünk bizonyàra keblère ölelnè Alex baràtunkat,fagyi nevelès (2x)meg csùt 4x.

     1. Nekünk is kellett volna korábban de valami probléma volt:
      https://rangado.24.hu/nb2/2017/07/09/nb-ii-erkezik-a-tamado-akin-korabban-osszeveszett/

      Most látom mi volt probléma:
      https://rangado.24.hu/hirek/2013/12/22/akademiak-fogsagaban/

      “Az MFA vezetése a szerződésre hivatkozva polgári peres eljárást indított, és 50 millió forintot, valamint 15 havi munkabért követel a családtól. Ezen kívül fegyelmi elé vitte az ügyet, Alexet pedig egy évre eltiltották a játéktól. A család arra hivatkozik, hogy egy munkaszerződést írtak alá, amit akármikor felbonthatnak.”

      Nem lesz a játékosunk :)

 11. Nem tudom, ki hogy van vele, nekem az elmúlt években nagyon tetszett – ha csak az MLSZ lóvék miatt is -, hogy magyaros csapatunk van. Úgy látom, megint elkezdünk az olcsó fekete és délszláv játékosok felé menni, tele lesz a csapat légióssal.

 12. KÖSZÖNÜNK mindent Marci! Sok sikert!
  Pédakép voltál Kispesten!

 13. 1-0-ra vezet az Orenburg. Nem közvetitik még írásban sem ???? Miért,ezen is spórolnak ??? Kivinnének egy MFA-s fiatalt és ő megoldaná írásban a közvetítést !!!!

 14. Nem tudom, volt-e már: Herjeczki egy év kölcsön Gyirmóton. Krisu és a győriek már bejelentették

  1. amúgy kb a komplett nb3-as csapatunk menni fog, aki már elmúlt u19, mert az nb3-ban nem fizet utánuk a produktivitási rendszer.

    1. Ez inkább jó hír:
     – MB3 helyett MB2-ben játszhat a tehetségesebbik fele (hátha kapunk vissza 1 új Kosztát)
     – az u-19 csapat meg játszhat a felnőttek között az MB3-ban

     Aki meg az MB2-ben nem jut csapathoz, nézhet más életpálya után.
     De ezzel sincs semmi gond, nem lesz mindenkiből Eppel Marci

     1. A màsodik reszre gondoltam,hogy egy sem bizonyitotta,hogy erdemes felhozni gyakorlatilag.

   1. Ne gyere már ezzel az unalmas maszlaggal! Voltak és vannak jelentkezők! Tisztában vagyok vele,hogy egy új tulaj lehet rosszabb is,de lehet sokkal jobb is. Én Hemingwayel úgy vagyok: “jó” volt, “szép” volt,de elég volt! Bebizonyította,hogy totálisan alkalmatlan egy ilyen klub működtetésére.Egy Siófok tulajnál lehet ez egy szint,de egy Budapest Honvéd tulajnál nem!

    1. Van olyan jelentkező aki belenyom évi 3-4 milliárdot ? Ezt tudod, vagy csak hallottad ?

     1. Tudom,vagy csak hallottam…. Képzeld,hallottam! Ugyanúgy,ahogy pletyka szinten hallottam a Lanza/ftc sztorit is hónapokkal ezelőtt! Az bejött. Bejöhet ez is szted?

 15. Azt gondolom nem akarok többet Honvéd meccsre menni amig Hemingway kispesten van……. Ma olyan szégyen és megalázás kezd körvonalazodni amit az én torkomon nem nyom le. Minden tiszteletem az övé és köszönöm hogy anno megmentette a szeretett Honvédomat a megszünéstől de a feladat hogy a klubbot vezesse túl nőtt rajta. A friss bajnokot akkor meglepően kevés pénzből lehetett volna versenyképessé tenni továbbá Rossit itt tartani és agyonütni az el-ben a szimpatikus Ázsiai csapatot….. De ő ott követte el az első végzetes hibát…. Majd jött a fogalmatlan holland, az eladott Koszta, a sóher döntés Zsótérrol, King, Bobál, Eppel és most a csúcsdísz Lanza.
  Totális vezetési alkalmatlanság mindez úgy hogy tele van pénzzel… Persze ő dönti el mennyit rak bele de bassza meg ez nem cegléd, vagy mátészalka hanem Kispest…..
  Kérem Hemigway úr szálljon ki a Honvédbol és tünjön el Kispestről. Jöjjön inkább a násodosztály vagy a harmad de ezt a hozzáállást nem tudom elfogadni…..

   1. Nem ugyanaz a kategória Vadócz és Lanzafame és gondolom Vadócz is szép pénzt kap !!!

    1. Itt,ahogy nezem a faces kommenteket,azonnal kell egy “nèv”.Sajàtnevelèsü ès vezèr is egyben a kiürült öltözőbe.Ennek Ő megfelel,ès ne is kezdjünk Kambizni meg Geri-Gazdizni,mert nem uaz a sùlycsoport.

   2. Lehet betömi . …. Tuti már egyeztet a háttérben Vadival. Aki akár megoldás is lehetne mert más karakter mint Lanza de hasonló vezérbika tudna lenni. De akkor még mindig potolni kellene Bobált,Eppelt…. És akiket egy éve sem sikerült Hidit, és Zsótért…… És akkor még mindig csak dobogóért mennénk…..

    1. Ès betömte,bakker!(hàl istennek)Volt olyan ravasz!Sőt!Ravaszabb mint gondoltam.

  1. A szöglet viszont 7:6 ide,kaput eltalàlò 6:2 oda,kapu mellè 5:5,lapok 0:0

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.