Napikispest 2018.08.29.

 • újpesti jegyárak // ez gyors volt. Tegnap került elő a probléma, és ma délelőttre már meg is oldódott. Illetve délutánra, mert egyelőre csak elvi ígéret van, de délután már az online jegyrendszerben is megjelenik a 900 forintos vendégjegy. Fontos, hogy a meccsnapi, tehát a személyes vásárlás esetén érvényes jegyár nem változik, az számunkra ugyanúgy 1700 forint lesz, mint a hazaiaknak. Köszönjük a klubnak!
 • Tischler akár játszhat is Újpesten szombaton // derül ki a klubonlapon megjelent interjúból.

“Napikispest 2018.08.29.” bejegyzéshez 129 hozzászólás

 1. még látszólag 1.700 de ha berakod a kosárba már 900
  szép munka volt

  1. A Volkswagen már mindent bevet, hogy elterelje a figyelmet a csalásairól. :)

   1. mert gondolom a többi gyártó full hiteles és semmi piacrombolás vagy nagypolitikia játszma nem volt mögötte… :D

    1. Minden bizonnyal azok sem hitelesek, de mindenesetre nem csalnak ennyire bénán. :) De még ez sem lenne gond, ha a történtek után a VW nem jelentette volna ki kategorikusan, hogy az európai vásárlóknak nem jár kártérítés. Persze visszavihetik az autóikat, hogy a VW beállítsa arra az emissziós értékre, amit a gépkönyvben ígértek, csakhogy ebben az esetben az autó nagyjából összes menet- és fogyasztási tulajdonsága kap egy hatalmas sallert. Fel nem tudom fogni, hogy ez hogy történhet meg a mai világban, mikor mindig mindenben a vásárlónak van igaza… Egyébként a dízelautók nagybani elterjesztése a 2000-es évek talán legnagyobb átverése, mindenkit börtönbe kéne dugni, aki részt vett benne.
     A Wolfsburgot meg amúgy sem lehet komolyan venni, mióta nem Wolfgang Wolf a vezetőedző. :)

     1. Németeknél a nagyobb gazdasàg miatt függetlenebbek az àllamtól – a korrupció a privát gazdaságban van jelen.

      1. Ezt sajnos már pár héttel ezelőtt megírta valamelyik portál, mikor elhagyta a Vasast, csak azért nem jeleztem egyből, mert nem akartam elrontani a hangulatodat. :) Sőt, ezt már akkor megjósoltam, mikor nálunk játszott, Zitus óbudai, így még közelebb lehet hozzá Buksi. :)

       1. Nem a Kerületet degradálva, de Buksi szépen csúszik lefelé.
        Lehet több Kerület meccsre kell kimenjek és tudok Zitával szotyizni, buzibírózni. :)

   2. direkt a wolfsburghoz mentek szponzornak hatha beleolvadnak a csapat nevebe a logoval :O

   1. De Németországban ez nem bátorság kérdése ezt te megteheted retorziók nélkül .

    1. nem.
     sőt lassan nem is lesz olyan.
     ez a horvát, kemény csávó, aki szembe fordult mainstreammel :)

      1. döbbenetes…kérdés, hogy megfordítható-e még a mentális, morális, népesedési tendencia, ami x éve/évtizede nem túl jó irányt mutat

      2. Érdekes 20 éve elek Németországban a gyerekeim itt nőttek fel ovi alt Gimi egyetem foci zene torna fesztiválok Magyarországon mind a kettő magántanuló volt elvégeztek 8 általánost . Itt 4 nyelven tökéletesen papirosan kommunikálnak .
       Kicsit csaló ez a propaganda .

       1. ez nem biztos h propaganda kérdése…elég erősen látszanak a társadalmi feszülségek .
        és ha összehasonlítod a 20 évvel ezelőtti német társadalommal a mostanit, akkor elég durva változások vannak…
        az 1 más kérdés, hogy mi hol vagyunk tőlük elétszinvonalban :gazdaságilag vagy infrastruktúra tekintetében.
        (a szomszédom német, nem csak a “propagandát” látom )

        1. Nekem az összes szomszédom Német, 83millio ember között sokféle vélemény van .Van olyan ismerősöm akivel közösen szidjuk a bevándorlókat és ebben orosztól Albánig romántol feketéig minden van .A másik amikor megkérdeztem a véleményét azt mondta miért megtanulja a nyelvet és dolgozni fog , te is ezt csinálod nem ? Mellékesen itt 1 millió betöltetlen munkahely van .
         Kell ide az ember .

         1. németországban azért nem meglepő a sok német szomszéd… :) bár 1 ideje a balaton körül sem.. de nekem elég ez az 1… :)
          én továbbra is azt gondolom, hogy ha távlatokban nézzük, nagyon rossza tendenciák vannak évtizedek óta abban az országban is, főleg népesedés tekintetében.
          egy kissé döcögős hasonlattal élve, kényelmi szempontokból úgy adják fel a országukat, mint a magyarok anno Erdélyt, mert olcsóbb volt a románnal dolgoztatni… :/
          aztán, amikor észbe kaptak, már kisebbségben voltak a saját hazájukban.

          1. A rossz tendencia a kelet-európai teljeskörű EU tagsággal kezdődött addig nagyon kemény bevándorlás ellenőrzés volt . Attól kezdve román bolgár szlovák moldáv magyar es ennek az aljanepe ellenőrizetlenül jön megy !
           De nézzük Magyarországot a keleti határnál rengeteg ukrán lakik már most is a délen minden van ami szem szajnak ingere .Budapesten el Európa legnagyobb kínai közössége az oroszok mindenhol megtalálhatók .
           Ez nálunk jó irány lesz ? Ezt a világot éljük .

  2. Respect a Wolfsburgnak a gesztusért, de a srácnak is a saját kiállásáért.

 2. kis off… alakul a felcsút… :D
  “a nyári átigazolási hajrá előtt három játékosától is megválik a Puskás Akadémia: Márkvárt Dáviddal, Molnár Gáborral és Ulysse Diallóval is szerződést bont a felcsúti klub.”

  1. senki se lepödjön meg, ha Markvart, v Molnar a Sepsiben, vagy az Osijekben köt ki.
   ott kemeny a spontan mozgas a klubok között..

   1. ???
    Szerződésbontás!
    ezek után miért kötne ki ezeken a helyeken???
    Molnárt szívesen látnám vörös – feketében!!!

   2. Valakinek van infója hogy Prossernek miért ért véget a Sepsi kaland?

    1. Mert? Végetért???
     Ezt hol olvastad?
     Furi! v. lehet, hogy őt visszarendelte Benczés?
     Azért vicces, hogy kiesésre állnak és ilyen játékosok, mint Prosser, vagy Henti ,meg kölcsön van adva… No Comment erre a pénzmosodára.

     1. Utána néztem, de nem találtam semmit úgyhogy kacsa a hír.
      A gool összefoglalóban láttam a felcsút cserejátékosai között kiírva a nevét, de azt hiszem erre a válasz egy betű és egy szám: m4
      :(

   3. meglepödnek, mert szerzödest bontottak, ahelyett, hogy penzt mostak volna (ja es Osieknek van böcsületes magyar neve: Eszek, Fokvarosra sem mondod, hogy Capetown vagy Pozsonyra sem, hogy Bratislava)

    1. A klub neve Osijek, a város persze lehet Eszék. Ugyanez igaz pl. Pozsonyban a Slovan Bratislavára. Rapid Bécset se mondunk, vagy Párizs Saint-Germaint (avagy Szent Erdőt)

     1. igazad is van meg nem is, mert akkor a Sepsi neve is OSK Sfântu Gheorghe vagy a DAC is
      FC DAC 1904 Dunajská Streda. Egyebkent Bratislavat sosem vennem szamra, ezert ha beszelnem kell rola, akkor a pozsonyi Slovankent emlegetem :). Amugy haboru elött a Rapidot is gyakran becsi Rapidkent emlegette a szaksajto, de mint mondottam masreszröl meg igazad van, mert PSG sosem lesz Szent Erdö :) maradjunk annyiban, hogy fura szokasaink vannak :)

      1. Egyetértünk, és persze, pozsonyi Slovanként, bécsi Rapidként teljesen helyes, én is így szoktam. A Sepsi hivatalos nevét ki se tudnám mondani helyesen, gondolom, kb. ilyesmi miatt szokták lefordítani külföldön a Crvena zvezdát Stella Rossára, Red Starra stb. De az is gáz, ha a németek Mailandra fordítják a Milant, az olaszok Bayern Monacóra a Münchent. Szóval ez nem csak nálunk örök vitatéma

  2. azért várd ki a végét – a múlt heti tévés közvetítés szerint Prosser még a kispadjukon ült :-)))

  3. Mákvárt legutóbb még válogatott is volt,teljes elképedésemre ????Azt hiszem talán még kétszer is a német kapitánynál ???!!!

 3. Kaszás Kálmán től kaptam választ,hogy Copf Dominik az NB1 és az nb3 csapatból is kikerült és az U 19-be került.

   1. Ez nagyon rosszat jelent…
    Gondolom, már az az undorító Felcsút ott ólálkodik a közpénzünkből, hogy leraboljon egy újabb tehetséget…

  1. Cipf -nek kevesebb arcot és több alázatot kívánok!
   Ezt a mai világ és a fiatalok gondolkodása okozza, megkapják az esélyt és így hálálják meg… szép, de lehet még egy Jelena, Daru, Bobál G., Kundrák belőle.
   Sok sikert…
   De inkább jöjjön meg az esze, és írjon szépen alá!

 4. Köszi Hanta!Viszont,miért a Bozsik stadionban,és vagy nem a Hungária krt lehet megvenni a dózsa meccsre a jegyet elövételben?Szamitogepes rendszer alapján nyomtatják a jegyet,tehát tényleg nem értem….

 5. Nézem a Zte-Kaposvár mérkőzést a tv-Ben, tudom egy félidő alatt nem illik megítélni egy játékost, de ertem mar Gergényi miért nem fér be hozzánk.Lassú,nem jól olvassa a játékot, sok hiba hátul.Azt viszont nem ertem hogy egy ilyen tehetséges játékos mint a Babati meg egyetlen egy Nb1-és csapatnál se merült fel……

  1. az 1. féldőbe néztem bele, döbbenet mi lett a Rkócziból, meg a Zetéből…
   Gergényi nagyon szürke volt.

  2. Babati született Zalaegerszegi.Az apja is NB1-ben játszott kezdetben Újpesten aztán Zalaegerszegen.Talán ott még jelent valamit a klubhúség és kicsivel többért nem megy máshová.Az elmúlt években többször láttam élőben játszani tényleg kimagasló tudású játékos.

 6. 10 éve várunk egy olyan tehetségre, mint Cipf, erre lelép.. Szerintem ez sokkal rosszabb hír, mint Lanzafame távozása volt.

  1. Miért olyan nagy tehetség? Mert ollózott egyet? Többi meccsen nulla volt…

   1. Én nem osztom a véleményedet!
    Hatalmas tehetség, még vékonyka, azért se tud kitűnni, de látszik rajta a tehetsége…

    1. Igazából az kevés mai fociban, hogy tehetség nem ilyen korban dőlnek el dolgok lehet akin a korosztályából nem látszik semmi csak kicsit később érő típus az többre viszi…Azt viszont túlzásnak tartom hogy 10 éve várunk ilyen tehetségre…Ha csak 90-es meg 2000-es éveket nézem volt egy Tóth Misi aki akkoriban sokkal erősebb korosztályos bajnokságban halomra lőtte gólokatm vagy Torghelle is nem ennyi góljuk volt u17-ben mint Cipfnek hanem 3szor ennyi, és ugye ők se lettek világsztárok…Aztán azóta volt egy Vólent, Bobál Geri, Daru Bence, Jelena hol is tartanak most? Én csak annyit mondok hogy óvatosabban is lehet fogalmazni.

     1. Ha 10 éve várunk ilyen tehetségre, akkor most ennek mi köze van Tóth Misihez, meg Bárányoshoz, akik már több mint 20 éve voltak tehetségek?

      Hidd el, hogy nem véletlenül nem írja alá a szerződését, sajnos, “ahol a dög, oda gyűlnek a saskeselyűk”…
      Kapott már ajánlatokat, ez áll a háttérben.

      1. Ilyenkor mi külsősök sosem fogjuk megtudni, mi van a háttérben, kinek van igaza. A maga szempontjából talán mindenkinek, csak mi, szurkolók járunk rosszul. Nem csak tehetséges, de a megnyilatkozásai alapján szimpi és értelmes is a srác.
       Nyilván a klubmodellünk kritikája, ha a legkiemelkedőbb tehetségeinket képtelenek vagyunk megtartani, vagy mint pl. Schön esetében, fillérekért viszik el. Nem feltétlenül csak pénzre gondolok, de ilyenkor az is felvetődik bennem, hogy ha évekig bentlakásosként a Kispesthez/Honvédhoz igazán kötődők nevelnék őket, vajon néha, csak tízből egy esetleg máshogy döntene-e.

       1. Kérdés, hogy vannak-e alkalmas “nevelők” a klubhoz kötődők között.

        A legnagyobb probléma, hogy manapság a srácoknak már nincsenek kedvenc magyar csapataik.
        Real Madrid, Bayern München, Juventus, Manchester… Erről szól ma a foci a fiataloknak, sajnos.

        1. Ugyanez a kérdés motoszkál bennem is. Csatárok esetében pld. ha egy Kovács Kálmán tartana egyéni edzéseket vagy pedagógusként kapcsolatban lenne valamilyen formában a fiatalokkal, talán nem itt tartanánk. Ez az egész nekem valahol egy “futball gyárnak” tűnik és az érzelmi, emocionális oldala nincs nagyon rendben. Vannak pedagógusok akik foglalkoznak a gyerekekkel és ennyi. Érdekes, hogy amikor mérkőzés van rengeteg akademistát lehet látni az épületbe n is a lelátó helyett. Páran lógnak kint az ablakokban, de nincsenek a tribünön pld. Nem tudom mennyire működik a monitoring Hemingway részéről, de szerintem vagy nem veszi ezt komolyan,vagy érzelmi alapon dönt ebben a kérdésben is. Marketingről tudjuk, hogy attól jobb már nincs is, valahol akkor várom ezt a “megerősítést” a nevelői munkáról is.

      2. profi klubbok, nem raknak be NB1 ben, amíg nincs aláírt szerződésed… Ennyi!

     2. Ja és még annyit hozzátennék hogy alázat, ez sokszor fontosabb tehetségnél, akinél ez hiányzik az b…szhatja tehetségét.

      1. Igen és ez hol segít most a helyzetünkön?

       A klubnak annyira van szüksége most egy kiemelkedő tehetségre az akadémiáról, mint egy falat kenyér az éhezőnek..
       Ha elveszítjük a srácot és máshol fut be, vagy ha a srác az alázat hiánya miatt nem hozza ki magából a maximumot – az számunkra édesmindegy. Ugyanolyan rossz…

       A most a klubnál levő kiemelkedő tehetségekkel (Soltész, Cipf, Májer, Temesvári, Banó, Kovács Nikolasz) 3-4 év múlva akár a bajnoki címért is mehetnénk.
       És ez nem álom, hanem ez tényleg így van.

       1. Elveszítjük a srácot és máshol fut be…… Mondj egy olyat aki ilyen volt. Aki menni akar menjen, aki itt akar játszani az marad.

        1. A másik lehetőség kb ez: felépítjük, aztán ha már tényleg használható, viszi egy Mezőkövesd, Kisvárda vagy Ftc. Az érte kapott pénz sorsáról meg ki-ki gondoljon, amit skar, attól függően, mennyire hisz Heminek

   2. Elárulom, hogy már a 2017 őszi tornán felfigyeltek rá sokan, külföldi szakemberek is.
    Az edzőmeccseken, amikor nála volt a labda, labdabiztosabb volt, mint sok rutinos labdarúgó a csapatból.

    Supka 17 évesen betette a csapatba, úgy, hogy olyan tehetségek vannak még a csapat környékén, mint Májer, aki szintén nem semmi.
    Hidd el, hogy ilyet Supka nem csinál véletlenül, ő nem tesz be akárkit..

    Az ollózás az egy semmi volt.. Nem is érdekel a tehetsége megállapítása kapcsán.

    1. Nem lehet , hogy a TAO támogatás miatt tette be ? Ahol az elso NB1-és mérkőzését játsza ott több a nevelési támogatás .

      1. Nem a tehetséget vitattam csak gondoltam ők már tudták ,hogy lelép és így később is kapunk pénzt utána .

     1. Hidd el, hogy óriási tehetség a srác.. Ez nem kérdés, ahogy az sem, hogy nagyobb veszteség Lanzafaménál. Majd 5 év múlva megértitek.

  2. Erről mindig az jut az eszembe, ha valaki valahol nem akar játszani, mert jobbnak látja a lehetőséget máshol, netán több pénzt ajánlanak neki, akkor hiába kényszeríted, akkor sem akar maradni…én is sajnáltam anno Jelena, Daru távozását, de mint a későbbiek is mutatták nem volt jó döntés a részükről.

  3. bocsi, de ezen csak mosolyogni tudok. a 17 éves srác, aki 15 percet játszott az nb1-ben, és akiről ha Eppel nem igazol el már júniusban, akkor azt se tudnánk hogy kicsoda, nagyobb veszteség, mint a tavalyi gólkirály :D

 7. Van valami info az új Bozsikról? Elvileg a 120 napos elbírálási határidő 11 nap múlva lejár (ha jól számolom).

  Meg kellene kérni a klubot, hogy alakítsanak ki egy korzó részt valahol, hogy egy picit megmaradjon a régi Bozsik érzés. Több szempontból is jó lenne, korzóarcok megtalálnák a helyüket újra, mint ahogyan családosok és egyéb nyugodtabb szurkolók is, egyszóval mindenki jobban járna szerintem.

   1. 539 napra meghosszabították az átadást, de, hogy az mikoris fog lejárni… na azt már értelmezni sem tudom.
    az utolsó módosításban 492 nap szerepelt, ezt most meghosszabbították 539 napra, ez 47 napos csúszás (naptári napban számolnak)!
    2018.08.25-én tették közzé, ez szerint a készre jelentés október közepére esik…

    1. Ha nem tévedek, a szerződés kezdő időpontja 2017.02.22., amikortól a mai napig 382 munkanap telt el. Ha azt veszem, hogy ebből az évből még 84 munkanap van hátra, akkor év végéig 466 napnál fognak tartani, vagyis az 539-ig még további 73 munkanap van, ami valamikor jövő április közepén jár le…

     1. nem munkanap! naptári napban számolnak, benne van a szerződésben!

      1. “VII.1.5) A szerződés, a keretmegállapodás, a dinamikus beszerzési rendszer, illetve a koncesszió időtartama
       Munkanapokban kifejezett időtartam: 539”

       Ha naptári nap lenne, akkor nem lenne baj, mert abban már 545-nél tart, vagyis túl van rajta. Viszont akkor már késedelmi kötbért kellene fizetnie a kivitelezőnek.

       1. VII.2.1)
        i) a Létesítmény átadás-átvételének sikeres lezárása és az esetleges hiány- és hibalistában meghatározott hibák Megrendelő által elfogadott kijavítása: Kilencedik Fizetési Mérföldkő, a szerződés hatálybalépésétől számított legkésőbb 539 (ötszázharminckilenc) naptári nap (kötbérterhes).”

        1. és tényleg, amit te idéztél, ott munkanapot írnak, amit én ott naptári napot…
         igazi MUHAHA
         ugyanabban a közbeszerzésben! :D
         Magyarország… én így szeretlek! :/

          1. Ez nagyjából olyan, mint mikor 1999-ben megsemmisült egy űrszonda, mert a kutatók egy része metrikus, másik része pedig angolszász mértékegységgel számolt…

          2. Itt meg miért ne lehetne az output az, hogy határidő előtt átadják? Végtére is Magyarországon az ilyesmi teljesen abnormális dolog…

   2. Egyáltalán megnyertük a pályázatot a bérlésével kapcsolatban, vagy még ez is csak lóg a levegőben?

    1. Megmondta Hemingway úr: Ha kész az utánpótláscentrum, kezdődik a stadion építése. Miért nem elég ennyi információ?! Nnna….!!! / :) /

   3. Basszus ez vicc :( Köszi az infót.
    Nem lehetne, hogy odamegyünk, oszt’ kalákában összedobjuk egy hét alatt? :)

 8. Azt gondolom, hogy a fiatal játékosoknak, a kis csapatokon keresztül vezet az út a naggyá váláshoz!
  Nem akarom magunkat lekicsizni, de most sajna mi kicsik vagyunk, még úgy is, hogy két éve mi voltunk A BAJNOKCSAPAT!!!
  Amennyiben elmegy egy Vidi – fagyi kettőshöz, ahol nyilván olyan fizetést kaphat amivel bármelyik csajt felszedheti… akkor el fog kallódni!
  Ott van pl. Géresi… berobbant, de nem tudott folyamatosan jól teljesíteni, ki is került nem , hogy a figyi kezdőjéből, de az első csapat keretéből is! Hol van most??? Ki tudja!
  Ha kis csapatban játszik, lehet, hogy már válogatott és közben el is vitte volna egy NAGY csapat.
  ez amit Cipf művel most, szvsz a fejlődése gátja!
  Ő tudja, neki mi a jó!
  Mo.-n szinte csak rossz példákat lehet mutatni! egy két kivétel, de azok már fiatalon stabil, egyenletes teljesítményt adtak le, Lásd Nagy Ádám, de például Gazdag is!!!
  Hol vannak a Jelenák, Daruk, Bobál Gerik, Kundrákok, Géresik…

  1. Géresi úgy tudom műtét után lábadozik.
   Darubol,Kundrakból,Bobálból kis szerencsével maximum pár év múlva lehet egy Eppel szerű karrier.

   1. Géresi egy éve már a figyi 2 -ben játszott…, hogy most mi van vele??? bevallom fogalmam sincs!
    De ez kinek a bűne? Nem lehet egyenest húzni, mindkét félnek komoly szerepe van, hogy nem egyenes a fiatalok beépülése… persze törvényszerű, hogy vannak ilyen sorsok, de szvsz. nálunk valahogy túlsúlyban van az ilyen irányú karrier… vajh miért? Nevelés, szülők, otthon, arcoskodás, fészbúk, internet, TV? nem tudom a választ!
    De az látszik, hogy valamiért Németországban hemzsegnek a fiatalok a B1 kezdőkben!

    Daru??? felejtsd el!
    Bobál talán…

    1. ha Bobálnak összejönne valaha 1 “félEppel” szezon, szerintem az kisebb fajta csoda volna.
     Darunak volt 1 olyan felkészülési időszaka, amikor lőtte a gólokat, majd eladtuk és tolt 1 jó szezont.
     de aztán sérülés miatt megtört valahol a dolog…

     1. Ne felejtsd el, hogy azt az egy jó szezont az NB2 ben, csinálta és ott se lett gólkirály…
      tipikus, türelmetlen, elmegyenge magyar focista! mint a többi általam felsorolt.

        1. Sőt, ha megnézzük, hogy abban a szezonban, amikor nagyot alakított ha megnézzük, hogy kik alkották a Honvéd csatársorát és kiket igazolt le télen még ide Hemingway (hol vannak azok most már Kone és társai) akkor sokmindent más értelmet nyer.

       1. Elkerülte a figyelmemet, de attól még tartom, hogy akinek van egy jó felkészülési időszaka és fiatal, az egy elmegyenge ember, ha nem kizárólag a saját fejlődését tekinti maga előtt célként, hanem pl. a pénzt…
        Lásd az ügyvédbojtárt… min 5 évig minimálbér környéke… majd utána, ha beválik jöhet a nagylééééé. Érdekes az intelligensebbek ismerik a “hivatali útvonalakat”.

        Nem tudom ismered e egy bizonyos Iker Casillas történetét, aki már a nemgyenge Real Madrid kezdőjében volt és egy szakadt pickuppal beállt Raul Mercedese mellé… alázat, szerénység és munka, munka, munka…

        1. Emlékeim szerint Daru Nem akart eligazolni a klub adta el illetve előtte kölcsönbe Siófokra. Akkor hozott Hemi vagy 13 új igazolást télen és Bence nem fért bele a “koncepcióban” és pénzmag csörgött érte be a kasszába és ez mindent vitt. Zalaegerszegen 51 meccsen 30 gólt szerzett, ami azért nem rossz. Utána jött a sérülése :(
         Én nagyon bízom benne, hogy nem tűnt el végleg a sűllyesztőbe. De ami tény az hidd el neki esze ágában nem volt eligazolni tőlünk. Ha kapott volna annyi lehetőséget mint Majer vagy Lukács és nem hoznak akkor ide Konékat, Izazolákat meg még mit tudom én kiket, akkor nem ez a történet vége.

         Daru helyett, mellett ezek az arcok kaptak bizalmat! Bratiszlav Punosevac (szerb, Radnicski Nis – Szerbia), Francis Koné (togói-elefántcsontparti, szabadon igazolható), Jesús Meza (venezuelai, Olympiakosz Volosz – Görögország, szabadon igazolható), Jean-Pierre Morgan (francia, Bézires – Franciaország), Joszip Projics (szerb, Levadiakosz – Görögország), John Jairo Palacios (kolumbiai, Alianza Huánuco – Peru)
         Kölcsönbe érkezők: Josip Elez (horvát, Lazio – Olaszország), David Izazola (mexikói, Pumas UNAM – Mexikó), Lucas Ontivero (argentin, Galatasaray – Törökország)

     2. Így van, Darunak volt egy jó felkészülési időszaka, ami után ő már egyből kezdőbe követelte önmagát… No Comment.

   2. Hát az Eppel szerű karrierről is kezdenek szerintem lecsúszni a felsoroltak, mert Marcit 19 évesen elvitte egy holland középcsapat, h beleszagoljon kicsit a valódi profizmusba. Azt már maga Marci mondta egy interjúban, h ő maga cseszte el, mert nem élt sportemberhez méltón, és ha jól tudom, egy komolyabb sérülés is akadályozta, de a lényeg, h őt még 20 éves kora előtt érdemesnek találta tehetsége alapján egy nyugati klub, h kölcsön vegye.

    Gálhidi mondta tavaly (előtt?) egy interjúban, h Eppelt 18-19 éves korában a komplett szakma úgy tartotta a tehetsége alapján, h a felnőtt válogatott csatárgondjait köv 14-15 évre megoldja.

   3. ezt szerintem is túl optimistán látod…
    azért Eppel karrierje elején benne volt 1 nyugati klub és nem Zete vagy Nyír1

    1. Ha kell 5 év múlva csatár valahova és nem külföldiben gondolkodnak “kéznél” lehetnek bármikor. Nem sok csatár tehetség bukkan fel sajnos. Lesz már rutinjuk akkorra rendesen.

     1. Az öreg szvsz visszavásárolni nem fog senkit! Szvsz elvei szerint cselekszik, max ingyen jöhetnek ilyenek, de még abban sem lehetünk biztosak, hogy nincs a fejében egy ilyen kizárási klauzula…

 9. Most néztem a mérkőzések listáját,okt.20 és nov 10 között 4 mérkőzésünk lesz sorozatban idegenben MTK,Haladás,Kisvárda,Paks.Ez elég rossz lesz,a Kisvárdáról tudom csak,hogy felcseréltük a pályaválasztást !

  1. Valóban csak a Kisvárdával cseréltük fel, de így jön ki, hogy az első kör utolsó meccse idegenben van, viszont a Haladással itthon kezdtünk, tehát a második körben idegenben lesz. Aztán a felcserélt kisvárdai meccs, majd az itthon játszott Paks-meccs visszavágója. Rendben van ez, ami a fordítottja lesz annak, hogy az első öt fordulóból négyet otthon játszottunk.

   1. Sőt! Én nagyobbat mondok: az első hatból öt hazai volt. 😊

 10. Vadócz…
  “Augusztus végéig tart az átigazolási időszak, ha a Honvéd játékosa maradok, csak a télen igazolhattam volna máshova”
  ??
  ezt csak én nem értem ? ki/mi gátolta volna a távozásban, ha beleírják a szerződésbe, hogy bármikor mehet ?
  ezek megint az önszivatás minta példái : előbb megyünk “albérletbe”, mint kellene, előbb lép le Vadócz, mint kellene…

  1. És mi változott volna, ha beleírják? A felek egyező akarattal bármelyik szerződési feltételt félretehetik, megváltoztathatják, akár azonnal megszüntethetik a szerződést.

   Amúgy meg kezdettől fogva tudhattuk, ha akad külföldi lehetősége, el fog menni. Legfeljebb remélhettük, hogy nem így lesz.

   1. persze, hogy mindenki tudta, de a kérdésem továbbra is az, hogy mi a faxnak ment el tőlünk addig, amíg nincs konkrét ajánlata?
    ui. a kérdés okafogyottá vált a fentebbi válsz miatt :)

    1. Mert így szabadon igazolható. Pontosabban csapat nélküli, és az átigazolási időszak lejárta után is le lehet igazolni.

     1. közben az Újpest tök ingyen leigazolja a felcsúttól távozó Diallot…

      mi fizetjük Tischlert, aki továbbra is az övék, esetleg felfuttatjuk, plusz ingyen szereztek egy még jobb csatárt

      gratulálok

      1. Mert szerinted Diallo bérét mi tudnánk fizetni???
       Hozzászokott fujcsuton egy bérszínvonalhoz… nem a mi szintünk.

  2. uefa elöiras, hogy ha augusztus vegen szerzödesed van egy klubhoz akkor a következö atigazolasi idöszakig nem jatszhatsz mashol, hiaba van benne a szerzödesedben, hogy mehetsz barmikor. Nem tudom, hogy az europan kivül evenyes e, de eurpoan belül biztos.

   1. És ha akkor bontják fel a szerződést, és mint szabadon igazolható igazol az új csapatához? Akkor lehet hogy még játékban is maradt volna…így lehet hónapokig csapat nélkül tengődik…na mindegy.

    1. ha szeptember 1-en szerödes köti akarhova, akkor nem jatszhat mas csapatban a következö uefa atigazolasi idöszakig. Ha kirugjak, felbontjak a szerzödeset akkor sem. de mint mondottam nem
     vagyok benne biztos, hogy ez europan kivülre vonatkozik e. Penteken lesz aug 31, szoval most kellett lepnie. Ha elseje vasarnap lett volna, akkor gondolom szombaton meg tolt volna egy meccset az ujpest ellen.

     1. Ezek szerint ha szept 2-án visszaigazoljuk, egy bármikor mehet szerződéssel, akkor a Fradi ellen már újra játszhat és ha jön ajánlat elengedjük ingyen..?😉

      1. Nem, ket igazolasi szezon között 1 szerzödesed lehet. szoval ha masodikan alirsz valakihez akkor mar mashol megint nem jatszhatsz a következö igazolasi idöszakig

  3. Bízzunk benne, hogy CSAK előbb mentünk albérletbe, és nem teljesen feleslegesen.

  1. Ahogy nézem a paramétereket, ez a gyerek is túl van a zeniten, és nem a Zenit akarja leigazolni… :)

 11. Ujabb hír,Kálnoki Kis Dávid is jön a Honvédba,Ujpesten lejárt a szerződése,szabadon igazolható.1991-es születésű,Ujpesten hol elővették,hol háttérbe került,még a válogatottba is meghívták a tavasszal.Én a Pávkovics Bencének jobban örülnék,ő legalább fiatal,de ugyanugy háttérben van.
  Géresi Krisztiánt is szívesen látnám,hátha erőre kapna nálunk,Supka tudna valamit kihozni belőle.

 12. Remélem a Dominik megközelíti a fenomeno Cipf Zoli karrierjét … 😂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.