Otthon, idegenben, majd mindenhol az országban

 • MTK – Honvéd @ Hungária, az albérletünkben
 • Haladás – Honvéd @ Szombathely, egy számunkra új stadionban
 • Jászberény – Honvéd @ Kecskemét
 • Kisvárda – Honvéd @ Kisvárda, ismét stadiont avatunk
 • Paks – Honvéd @ Pakson, egy majdnem kész stadionban

Remek kis két hét lesz, sok utazással, sok rácsodálkozással az épülő-szépülő vidékre, hiszen amikor legutóbb Szombathelyen jártunk az nagyon rég volt, romos volt, majd Sopronnak hívták egy ideig. Kisvárdán nem is jártunk, csak Kemecséig jutottunk, ahogy a futball is egy normális világban, csak közben változtak az idők.

De addig még idegenben MTK, hogy minden szektorát egyenletesen lakjuk le az új Hidegkutinak.

Egy.

Gazdag (reméljük felépült*), Nagy Geri, Holender, Gróf és Baráth Boti is válogatottnál volt az elmúlt hetekben, vagyis Supitó a várható kezdőcsapatának mindössze 6/11-ed része felett opponálhatott felkészítésileg, tehát hatalmas feketemágiát kell bevetnie, hogy ma valami újat hozzunk ki magunkból, és ne csak frissebbek, fittebbek legyünk, ami azért nyilvánvalóan ránkfér, látva az utolsó meccsek vérszegény teljesítményét.

*_ Titkolni mondjuk teljesen felesleges, tele volt MTK-játékossal az U21-es válogatott, szóval úgyis tudják, hogy játszhat, vagy sem ellenük. Egyedül mi nem tudunk semmit.

Kettő.

Mondjuk gólt még így sem kaptunk, cserébe nem is igazán lőttünk. Utóbbi csak azért baj, mert ha mégis kaptunk, akkor annak vereség lett a vége, mert nemhogy a fordításra, még az egyenlítésre is képtelenek voltunk. Azt még nem tudom, hogy strukturális jelenségről van szó (ötlettelen játék, etc), és emiatt vagyunk képességhiányosak egyes szituációkban, vagy csak simán így alakult. Hajlok az utóbbira, mert ha ellenünk egyszer találnak kaput és az gól, majd nyer vele az ellenfél, akkor az általunk többször eltalált kapuban is lehetne legaláb egy gól, hogy ha másra nem, döntetlenre mentsük a helyzetet.

Három.

Tényleg kéne már egy kis szerencse. Jó, kívülről nézve könnyű azt mondani, a második helyünkben már így is van bőven, mi azonban ezeket a hangokat engedjük el a fülünk mellett, mert pontosan látjuk, hogy nem. Olyen nincs véletlenül egy mérkőzésen, hogy az ellenfeled nem talál kaput, mert a célja mindenképpen az, hogy találjon, márcsak azért is, mert ez a gólszerzés legegyszerűbb formája. Supitó rendbe tette a dolgokat hátul, jobb számokat hoz lassan, mint hozott Rossi a fénykorában*. Csak a gólszerzés nem megy.

*_ A Hemingway-éra rekordja 0,6 kapott gól/meccs 2012/13 (bronzos) tavaszának utolsó 10-11 fordulójában. Supkához hasonló 0,7-et hozott egyébként Morales is 2009/10 tavaszán. Rajtuk kívül EvdM járt még az 1 kapott gól/meccses mutató alatt, pár meccsen keresztül, miután átvette a bajnokcsapatot, de aztán tett róla, hogy gyorsan elmúljék. (0,8-on veszi át, majd 1,9-en adja át a csapatot, ezt nyomta le Supitó egy év alatt 0,7-re.)

_megjegyzés: a bajnokcsapat 21 egymást követő fordulóban tartotta 1-en, vagy az alatt az utolsó tíz meccsen kapott gólok átlagát, ami ugye majdnem egy teljes szezont jelent. Most ötnél tartunk (vagyis legalább tizenöt meccse csökken a kapott góljaink száma), és ha valahogy megmaradna ez a sorozat, akkor idény végén egész biztos örülnénk valaminek.

Négy.

Dávid Egy’gól – hallgatom hetek óta ezt a pusztító szójátékot, vagy áthallásos valamit, mindenesetre értjük a lényegét. Bejött a Loki ellen, első meccse, pár perc múlva ott is az első gól, és azóta annyira semmi, hogy Bőnyön is Tischler duplázzott, meg Hidi. Jó, Tischi a másik. Ő se lövi a gólokat, hiába töltenek együtt egy játékosra való meccset a pályán, megrekedtek összesen egynél. Az pedig kevés. Pláne, hogy Danilo se teszi hozzá hetek óta a magáét.

Öt.

Ma lemegy az első kör, mondhatjuk azt, hogy képbe kerülünk. Végre mindenki játszott mindekivel, kivéve a Videoton az Újpesttel, az idegen/otthon se számít nagyon, mert van elég semleges pályás meccs is, szóval tájékoztató jelleggel, amolyan közelítő valamiként elfogadhatjuk a sorrendet. Pl. nagyjából úgy, hogy a Fradi és a Videoton más liga, aztán jövünk mi, az MTK, a Paks, ki tudja mi lesz az Újpesttel, Debrecennel, Kövesddel, tehát van néhány csapat, akik között nyüanszok döntenek, például az, hogy valamelyikük kimagaslóan jó egy részterületen. Mint mondjuk Supitóék a védekezésben, vagy mondjuk a Paks hazai pályán.

Hat.

Pintér Csaba viszi a meccset, és hátha ő hozza meg a szerencsénket. A legutóbb hét közös meccsünkből hatot megnyertünk, és csak Pakson ikszeltünk (ez volt az, amikor bejött Kabangu, és majdnem kikaptunk miatta, de nem, mert egyenlítette a végén). Az utolsó vereségünk Pintérrel egyébként 2014-es, igaz, pont az MTK ellen, de mondom, hátha meghozza a szerencsénket, amit az egyik pontban annyira hiányoltam.

Hét.

Most jut eszembe a gyáva népnek nincs hazája szöveg, és állt össze fejben Supitó halvérűzésével. Lehet benne valami, hogy amilyen az edződ, olyan a csapatod, és innem már Attila az előrelépés legnagyob gátja. Vicces, hogy egyáltalán felmerülhet bennem a gondolat: második helyen állunk, és az edzőnk miatt nem lépünk csak előrébb. Bazz, gondoltátok volna pár hete, hónapja? Még én sem, pedig rendszertelen időközönként leírom, hogy Supitóval nem leszünk nagyon jó, de nagyon rosszak sem, mert van egy szint, amire bármilyen csapatot be tud állítani, és ha jó játékosai vannak, akkor az a szint magasan van. Ugyan nem több, mint a játékosainak az öszképessége, de legalább nem ront el egyetlen keretet sem, nem hoz ki belőlük kevesebbet, mint amit ki kell hozni különösebb hozzáadott érték nélkül. Továbbra is tartom, Supka ezzel bőven a magyar edzőtársadalom legfelső és eléggé szűk kasztjába tartozik. Nem kell őt kedvelni, ahogy Hemingwayt se, mindenkinek a maga döntése, de azt valahol fölöslegesnek érzem, hogy minden mozzanatukban csak a legrosszabbat, a nekünk ártást keressem.

Nyolc.

Valahogy így.

MTK – Bp. Honvéd @ Hungária körút, 17:00

Töltsük meg a vendéget, és a Netovábbot.

címlapkép: cocoparisienne

“Otthon, idegenben, majd mindenhol az országban” bejegyzéshez 103 hozzászólás

 1. Albérletben vagyunk. Ezt az ajándékot majd levonják az albérletből. Gondolom.

 2. Jól van ez így! A balfaszságnak legyen is meg a méltó jutalma.
  Állítom, egy Békéscsaba ennyi kontralehetőségből ötöt rúg…

 3. Erdekes gondolkodas a csataraink reszerol, hogy a 16oson belul inkabb meghalnak, minthogy egyet passzoljanak. :(

  1. A focihoz ész is szem is kellene, de sajnos abból nagyon kevés van.

 4. Ezt jól elb@sztuk! Lehetett érezni, hogy kell a második gól, de az a csapat, amelyik nem képes lezárni a meccset és ilyen védelmi hibát követ el hátul, nem érdemel győzelmet. Szívesen megkérném Supka Attilát, hogy értékelje a cseréit! Kontrára játszunk és behozza a lassú, darabos Tischlert a gyors NGong helyett. A csodacsatáraink egy gólt lőttek öt meccsen, a csapat kettőt.

 5. Semmi koczkázatvállalás a végső győzelem érdekében, és mégis bukta.. Ezt a kombinációt utálom a legjobban. Kár érte!

 6. Pár szóban a mérkőzésről :
  Igazságos döntetlen egy végtelenül barátságos mérkőzésen.
  Supkát most dicsérnem kell mert nem egy sablont semmit taktikázott ma, hanem volt konkrét játék, megtervezett bemozgásokkal.
  ezek szépen működtek az első fél órában.Érezhető volt hogy ma nyerünk ezzel a játékkal.
  Aztán szokás szerint az utolsó fél órára elfáradtunk (De miben ??!!). Így már nem értek oda a megelőző szerelések, az MTK tudta játszani a gyorspasszos okos játékát.

  A játékosokról :
  Gróf – vasbeton ( bár volt egy kisebb hiba), KAmber tanári, Batik eddigi legjobb meccse volt, Boti picit tompán de hozta a szokásos megbízhatót.
  Középpályán a kisgyerek picit eltűnt ( de folyamatosan játéklehetőséget kell neki adni hogy belendüljön!) , Hidi a szokásos gyámoltalan, ütközéstelen poroszkálás sprintek nélkül, 1-2 jó labdával.Ez kevés. Nagy Geri hetek óta tompa, ma is egy szürkületet hozott.
  A széleken Heffler valamivel kipihentebb volt, próbált bekapcsolódni a játékba, de ennyit tud.Azt viszont megbízhatóan. Kukocs nem volt vészes, volt jó beadás, volt szerelés is.
  A cserék : Pilik stabilabbá tette a középpályát mikor elkezdtünk elfáradni.
  Holdampf még picit rutintalan az első osztályhoz de tetszett hogy végre van egy tank aki fel meri vállalni az ütközéseket (Nagy Geri területvédekezése príma, de ütközéseknél termeténél fogva alul marad sajnos). Tischler felesleges volt.Én N’Gogot hoztam volna be Danilo helyett.Ő kihasználta volna a végén azt a birkózós ziccert amit a fáradt és önző Danilo nem.

  Az 1 pont miatt visszaestünk, tán a 4. helyre.
  Vége az első körnek.Nekem picit ízetlen,szagtalan a játékunk.
  Egy riportot valaki készítsen már az erőnléti edzővel.
  Kérdéseink hozzá : Miért fáradnak el a játékosok 65 perc után ?
  Miért ilyen dinamikátlan a mozgásuk ( testcselek, irányváltoztatások,stb)
  Miért csak poroszkálnak labda nélkül ?
  Kérdésem Supka Úrhoz : Miért nincs leoktatva egy atompressing a végén amivel el tudjuk dönteni a meccseket ? Rossinál az utolsó 3 percben úgy futottak mint a nyúl, egyszerűen begyötörtük a győztes találatot…

  1. Én nem értek hozzá, de Pilik sztm. nem hozott semmit , alig találkozott a labdával. A kis Banó gyerek sokkal jobb, többet fut , és lát a pályán és nem hibázik többet, mint bárki más.
   Van akadémiánk és Holdampf szintü játékos jöhet be, Kukac majdnem végig játsza a meccset, Heffler is borzasztó vérszegény hétröl – hétre mégis kezdö…

   1. Holdampf ellen úgy ítéltek két szabálytalanságot, hogy nem is találkozott a labdával…

  2. Bizony ! Záporoznak a kérdések lentebb és fentebb ! Mindeközben még mindig 2. a Kispest !

  3. Nagyreszt stimmel, mondjuk ugy erzem, Gerivel tobb eselyunk lett volna megtartani az eredmenyt.
   Batiknak nagy gratula!

 7. Kínomban röhögök, ez a magyar blues…

  Egészen rendben volt ma a Csapat, de Supka remekül helyre tette a cserékkel.
  Boti remek, Batik meglepően jól vitte. Geri cserét én sem értem, megsérült ?
  N’Gog mi okból ilyen mellőzött ?
  (Csak csendben kérdezem: Heffler pajti az Ő rutinjával hogy nem tud vajon 1 frankót beadni egy meccsen ?)
  Hibázni lehet hátul ilyet, amit Sztefo mond, viszont megvoltak a ziccereink, hogy lezárjuk a 3 pont kérdését, de….

  Ez a pont járt ma az MTK-nak. :D Sanyi nagyon cuki !

 8. Supi megoldotta… Nem baj menni kell előre.
  Viszont Tischlert sos vissza újpestre.

 9. Danilóval kicsit kellene foglalmozni fejben…. Elképesztő mennyiségű helyzete lehetősége van gólt szerezni. Egy gólnak nem a berúgása a nehéz hanem a helyzetbe kerülés ami viszont megy neki….. Kicsit jobban koncentr@l és gondolkodik 30 góllal lenne király

 10. Ez nagyon sza..r csapat, ilyen hibát elkövetni 1:0 utàn, Supka Híres menjen vissza Pécsre! Ngog miért jött? Ennek a csapatnak nem lehet szúrkólni!

 11. Engog mért nem rakta be Supka? Mit képzel azt hiszi ö nagy mester? Hát huzzon el nagyon!

  1. Májert kellene berakni,aki frissességet,gyorsaságot,kiszámíthatatlant vinne a játékba és gólokat is lőne ! Pilik-el nem tudom kell-e még próbálkozni.legfeljebb olyan mérkőzésen ahol megy a játék és gólokkal vezetünk.

 12. Talan a posztolonak van igaza a gát kerdesben, persze ez azert osszetettebb.

  1. Kérlek ne beszélj butaságot. Lehet bírálni a srácot, vagy akárki mást. Téged is, engem is. De nem ilyen stílusban… No offence

  2. Holender nem játszott jól,válogatott szinten de volt néhány jó elfutása,kapuratörése.Sajnos vagy elfárad vagy elbizonytalanodik egy-egy lehetőségnél.Többet kellene játszania a mérkőzésen,többet kellene vállalnia és nagyobb önbizalommal.

 13. Én nagyon nem értek itt pár embert. A csapat 2. helyen, annak ellenére hogy nyáron még nagyon sokan biztos kiesőjelöltnek vélték. Sok új ember a keretbe, de még így is tudunk nyomást gyakorolni a fradira, Mtkra. Kisebb csapatokat vertük is. Ennek ellenére sokan elégedetlenek, szidják a játékosokat, edzőt. Mindenki boldog lenne ha minden meccset nyernénk iskolajátékkal, De kérem, értsük már meg, hogy mi nem vagyunk abba a helyzetbe hogy toronymagasan vezessük vagy megnyerjük a bajnokságot./ okokat talán nem kell leírni/. Ezért szerintem még mindig örülnünk kell, hogy van egy ilyen csapatunk amely még bármire képes lehet a bajnokság végén.Szurkoljunk nekik.Még jobb legyen. CS.A.K.

 14. Persze bosszantó, hogy szinte megnyert meccset hoztunk ikszre, de egyrészt volt már olyan meccsünk idén, ahol inkább ikszet érdemeltünk volna, mint győzelmet, másrészt pedig ha mi sírunk egy ilyen mérkőzés után, akkor mit mondjon egy Hali, Dió drukker, vagy éppen egy fradista, aki a miliárdos szintű csapatuk ellenére éppen vereségre állnak Felcsúton… :D

 15. Ha a mai meccs második félidejét nem szórakozzuk el, akkor elmondhatnánk, hogy az egymás elleni meccsünket nem tekintve a többi 10 meccsen több pontot szereztünk, mint az államilag agyontámogatott, tőlünk erősítő fradika. Kár érte, de legalább senki nem tehet másnak szemrehányást, ebben az utolsó 30 percben mindenki ludas volt, Supitól kezdve a védőkön és a középpályásokon át a csatárokig. A következő két idegenbeli meccset hozni kellene, akkor azt lehetne mondani, hogy kihoztuk a maximumot az első 13 meccsből. Még ha mi tudjuk is, hogy nem teljesen. :)

 16. ami a fujcsutnak sikerült, de nekünk nem… fagy, vidi, mi… 9 pont!
  Hegedűs gólját meg nem kell magyarázni, a címertől függetlenül SZENZÁCIÓS!
  Ő is mondta, de a gólja után azonnal mondtam, hogy kifigyelték a videóelemzőik, hogy Csigusz állandóan kint sétál… pazar gól!

  1. Örülök a Fradi vereségének…hozzáteszem Lanzafame nem játszott. Remélem még pár mérkőzést kihagy. :D

   A 90. perc után volt a felcsútiaknak egy időhúzó cseréjük. A lejövő játékos hátrafelé nézve tapsoltatta magát…azon gondolkoztam, hogy vajon kivel? :D

 17. Most néztem vissza… aki focizott az tudja, hogy ilyen van. és pont! Azok a fránya reflexek…

 18. A livescore-n nézve az eredményt, azt látni, hogy a 4. helyezett is EL selejtezős hely. Ez valóban így van?

 19. Félidőben írtam, hogy ugyan kicsit jobbak vagyunk, de ha nem erősítünk bele, nem lesz meg a győzelem.
  Ez be is jött.

  Kulcsfontosságú két pontot veszítettünk:(

  Valami plusz hiányzik a játékunkból. Azt gondoltam, hogy ezt a pluszt majd NGog tudja megadni, de újabban már be se cserélik.. Ennyire sz.r nem lehet.

  Ugyan 3-ak vagyunk (Vidi vesztett ponto tekintetében előttünk áll megint), de mivel többször játszottunk odahaza, plusz a felkészülést is korábban kezdtük, ezért azt gondolom, hogy a reális helyünk jelenleg a 4-5. hely környéke.
  Játékban jobbak vagyunk az ellenfeleknél legtöbbször, de a támadójátékunk nem elég pontos.

  Az mindenképpen szakmai felelősség,hogy igazoltunk két csatárt N’gog és Tischler személyében, akik a kispadon üldögélnek.
  Olyan srácokat kellett volna igazolni, akik az első fordulókhoz képest plusz lendületet tudtak volna adni, plusz elfeledtetni Vadócz eltűnését.

  Supka és Hemingway ebben közösen hibázott, mert Tischler csak kölcsönben van, de időt vesz el N’Gog elől, plusz legalább egy másik stílust kellett volna készenlétben tartani, amire Májer igenis alkalmas lenne már. (De ha nem ő, akkor Tischler helyett valaki teljesen másnak kellett volna jönnie)

  A másik hibának Kovács Nikolasz jegelését tarton, meg kellett volna már kezdeni a beépítését a lelassult Heffler helyett. Heffler 32 éves, ennyi idősen egy játékos már nem tud eljátszani szélsőt, mert elveszíti a lendületét, robbanékonyságát. Heffler a védekezést megoldja, de a támadásokhoz tényleg 0.00-át tesz hozzá.

  A jelenlegi tendenciák alapján az ősz végére visszacsúszhatunk az 5. helyre, ha Supesz nem tud valami pluszt kitalálni N’Gogékkal és új lendületet adni a csapatnak.

  1. Valamit ki kell találni, mert a támadójátékunk egy nagy nulla..

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.