Mutatok egy rettentő kellemetlen képet: az elmúlt 15 forduló tabellája

Igen, az elmúlt 15 forduló (hétvégén a 21-et rendezték) alapján kieső helyen áll a Kispest, miközben ugye a valóságban az ötödiken.

Tavaly 36, tavalyelőtt 37, előtte pedig 32 pont kellett a bennmaradáshoz. Most 32-nél tartunk, szóval nyugalom van, azonban ne menjünk el szó nélkül az ún. tendencia mellett.

“Mutatok egy rettentő kellemetlen képet: az elmúlt 15 forduló tabellája” bejegyzéshez 156 hozzászólás

 1. erdekes lenne egy összehasonlitas a Supka eraknak….ugy hiszem gyenge kezdes, jellemzi itt leteit, majd egy atlagosnal jobb 10-15 fordulo, es utana gyenge folytatas aminek a vegen kirugjak….

  1. ahogy szokták mondani, gyenge kezdés után erős visszaesés. :)
   ha 1-2 meccsen belül nem indul be valami pozitív változás a játékban, akkor tényleg nem a dobogóért kell aggódni.

  2. Eddig még egyszer sem rúgták ki innét…
   Az első itt létekor ráadásul nem 10-15 forduló, hanem egy teljes naptári éve volt nagyon pöpec, 2008 tavaszán pedig Pomper, Smiljanic, Hercegfalvi, stb. a kispadon meg Borgulya “gondoskodtak” az eredményekről… És akkor kupadöntőbe is kerültünk vele, a lemondása után a döntőben már Vass volt a főnök az elbundázott meccseken.

    1. Az egész akkori tavaszra, de különösen a kupadöntőre, hatalmas bundameccs volt.

 2. nagyon gáz ez a tabella… :/ remélem mindenkihez eljut, aki tehet a helyzet ellen!

 3. Érdekes, 2.legkevesebb gólt kaptuk, de a 2.legkevesebb gólt is szereztük…

 4. Azért ilyen gyengécske, mert kritizáljuk a csapatot. Ha ezek után dicsérnénk, akkor viszont elmeorvosi esetek lennénk.

 5. Csúnya, de legalább nem szép :(
  Bár tényleg eléggé kaki ez alapján a helyzetünk, azért reménykedek.

  Egyfelől a játékosokban:
  – hogy végre összeáll az N’Gog, így a Ben-Hatira érkezésével, ezzel egyből megoldódna a támadó középpálya – csatár ‘gond’
  – hogy Uzoma visszajön meccsformában, mert nagyon nagyon kelleni fog
  – hogy Mezghrani tényleg az egyik legbombább (háh) igazolásunk volt, mert eddig a srác NB1-es szinten lenyűgöz
  – hogy Gazdi tud konstans egy jó formát hozni.

  Plusz, az elmúlt 6 meccsünk azért általánosságban nem volt könnyű, Fradi-Vidi azért másvilág, Diós az mindig mumus, csút az csút, Újpest meg majdnem mindig iksz. Következő 5 meccs az talán kényelmesebb lesz, ott 5 meccsből 11 pont minimum kéne.

 6. Nem a helyezés az elkeserítő sajnos, hanem a mutatott játék, a helyzetkihasználás, az eredményre való ráülés (MTK, Dió, Felcsút meccsek). Az eredményesség csak mindezek hozadéka.

  1. A fradi ellen nem volt rossz a játék, az Újpest ellen sem még egyenlő létszámnál és az MTK ellen is jobban játszottunk, sőt a Diósgyőr ellen is az első bekapott gólig.
   Valahogy azt a “csakazértis” “mindenárongyőzniakarunk” mentalitást hiányolom.

   1. Dehát, Dehát … mindenkikülföldreakarmenni… nem hajtanak a zsíros szerződésért… ,Dehát… ,Dehát… ;D

 7. Jó ez a tabella! E szerint a hét végén az MTK-val tulajdonképp kiesési rangadót játszunk? :D

 8. kis helyzet jelentés, az aranyérmes szezonban a 21. forduló után 40 pontunk volt (a 17, fordulóban előzte be az a szezon az ideit, sokkal könnyebb sorsolással, teszem hozzá), a tavalyi szezont még verjük, ott 4 ponttal kevesebbünk volt 21 kör után.

   1. legfájóbb statisztika, nem tudunk a stabil védekezésből támadásba átváltani.

  1. kár itt statisztikázni, az MTK ellen lényegében kis “év meccsét” játszunk szombaton
   ha kikapunk, az idény rossz
   ha nyerünk, akkor az idény akár egész jó lehet.

 9. Azért tegyük azt hozzá, hogy az idei sorsolás alapján a középcsapatok zsinórban kapják egymás után a legnehezebb ellenfeleket (vidi, Loki, UTE, fagyi), az utóbbi 15 fordulóban ez a “sorozat” pont nálunk szerepel kétszer. Most jönnek azok a meccsek, amiket hozni kell, ha valaki a dobogó közelében akar végezni (illetve már a hétvégi is ilyen volt…).

 10. Ezen a tabellán is 11 pontra vagyunk az elsőtől. Megállapítható, hogy akárhány fordulót ragadunk ki, mi 11 pont távolságban tapadunk az első helyezettre.

 11. Nem gondolnám, hogy aggódnunk kéne. Tény, hogy bosszantóak az olyan vereségek, amiből pontot, pontokat szerezhettünk volna (Fradi, Diósgyőr), de ugyanakkor azt is látni, hogy ezeken a meccseken pontokat szerezhettünk volna, vagyis nem játszottunk alárendelt szerepet.
  Szerintem a Fradi elsőhelye már csúnyán le van zsírozva, a két dobogós helyre meg elég nyílt küzdelem folyik. Ha összejönne a MK nekem a 4-5. hely is megfelelne….a lényeg, hogy az új játékosaink mihamarabb épüljenek be, és azért év végére 1-2 fiatal is stabilizálja a helyét.

  1. Milyen MK?Melyik két fiatal,Csabi?Zuhanórepülésben vagyunk.Aggódnunk nem kell az igaz,de lejjebb rakni a lécet mindenképp.Ne legyen igazam.

   1. Játszottunk a Fradival egy olyan mérkőzést, ahol kis szerencsével az X is összejöhetett volna. Megvertük a Felcsútot, és kikaptunk egy diósgyőrtől úgy, hogy félidőben mindenki csak azt nézte, hogy vajon hány góllal nyerünk. Tény, hogy a megszerezhető 9 pontból 3-t szereztünk, de én azért nem látok mélyrepülést. Főleg, hogy a két új igazolásunk még nem is igazán illeszkedett be. Valóban van mit javítani a játékon, de én azért kicsit pozitívabban látom a helyzetet.

 12. Baj inkább az, hogy nagyobb részben idegesítő, és nézhetetlen a produktumunk. És még hozzátenném, Rossi félidőben mindig fel tudta tüzelni a csapatot, Supka meg mintha kioltaná.

 13. Egy dolgot kérdeznék…hol van Lovric, hol van Banó Szabó, hol van Nagy Geri, hol van Uzoma, hol van Bamba??? Nálam ők mind kezdő játékosok lennének, de a többségük hol a kispadon ül, hol még a keretben sincs hetek, hónapok óta…

  1. Nagy Geri beteg volt majd egy hónapig, most tér vissza,
   Uzoma megint lesérült,
   Banó-Szabó védekező kp-nak nem jó, támadó kp-nak már ott van Hatira és Gazdag,
   Bamba helyére meg Heffler került.

    1. És emiatt került volna ki a keretből??? Kukoc pl. maga a baki…

     1. Védeném Uzomát
      – pedig itt a nyáron a leigazolásakor nagy vitasorozatokba kerültem, mert le mertem írni, hogy messze nem olyan jó, mint King..
      .. akkor mindenki engem szídott… :)

      De Kukocnál mindenképpen jobb.

    2. Ennyi erővel a fél csapatot “büntibe” lehetne rakni, akkor az MTK ellen ki sem állnánk, akkora fost produkált a csapat a DVTK ellen. Grófot ki lehetne venni a kapuból ezzel az indokkal, Kálnoki-Kist szintén. N’gogot a csapat közelébe nem kéne többet engedni, stb. stb. stb. Remélem érted, hogy mit mondok. Ez nem indok, hogy hibázott.

   1. tök jó h Ő hozta ide…azóta vagy sérült vagy büntiben van.
    ha játszik még azt sem hozza, amit korábban a kieső csapatban :/

   2. Azért az is kemény hogy Gerinek ezzel a “megfázással és a szövődményeivel, lényegében ugrik az egész szezonja…

 14. Ő kapott nálunk profi szerződést most… Mindössze 15 éves…

  1. Kétlem, h mi is ilyen alaposan készültünk az ellenfél gyengeségeire.

   1. 90 perc alatt kemény egyszer tudták így beívelni a labdát, akkor is azért, mert Kálnoki és Gróf nem értették meg egymást…

  2. Ha a Kálnoki is” tartja a lesvonalat “- emberfogás helyett -, akkor mindkét gól les lett volna.

  3. Az klassz, csak az első gól egy baromira nagy kapushiba volt, köze nem volt a lesvonalhoz, a másodiknál pedig Kálnoki belógott. Tök jó, hogy erre készültek, de sajnos kamu a nyilatkozat.

 15. Fojamatosan azon gondolkodom, hogy Malyer miért nem kap több eséjt? Lyó lyátékos és a hejzetbe tud kerülni mindig, ha páján van!

  1. Malyd mályus tályékán lyuthat lyelentősebb lyátékszerephez.

  2. A mostani, szándékosan rossz helyesírásodhoz tudnám hasonlítani. Ránézésre rendben van, van értelme is, de valami mégsem stimmel. Ilyen az ő játéka is.

   1. Nekem tetszett a játéka, 10 perc alatt a sietség, túlfűtött bizonyítási vágy miatt az ember hozhat rossz döntéseket, de nekem pozitív, hogy 19 évesen a mozgása, elképzelései már egyértelműen nb1-es szinten vannak
    – pl. Nagy Geri ennyi idősen egyértelműen rosszabb volt.

    1. Reméljük nem az örök ígéretek és a 26 évesen is fiatal tehetségek sorát fogja gyarapítani. NB1-es közegben nem emlékszem még igazán jó meccsére.

     1. Én igazán rosszra nem… Vagy de, a Rabotnicki ellen.
      Tavaly kezdő volt a Mezőkövesd ellen 18 évesen, miután lecserélték, visszaestünk labdatartásban…
      Ősszel a Vidi elleni hazai vereség alkalmával is pályára lépett, kombinatívan focizott, a Debrecen ellen kifejezetten lendületesen játszott.
      Kifejezetten ügyesnek tűnik és több poszton bevethető, én legalább annyit látok benne, mint Banóban, vagy inkább többet. De mindketten jó nb1es játékosok lehetnek, ha nem is több.

    2. Teher alatt nő a pálma! Ha csak 10 perceket kap, akkor nem is tudja megmutatni mit tud! Pedig van benne spiritusz, most is volt egy olyan megmozdulasa, amikor egy testcsellel két dió mellett vitte el a labdát.

     A hajó kezd elmenni, én biztos, hogy több lehetőséget adnék neki, Cipfnek és Temesvárinak is. Ne legyen igazam, de remélem őt nem nem fogjuk “elüldözni” Kispestről! Hatalmas érték és ha felépítjük, nem kis pénzt hozhat!

     1. Egy év nb2 jót tett volna neki, csak Hemi nem tudta kölcsönbeadni.

    3. Itt vagy egymást hülyítjük vagy más meccseket nézünk, ahol az egyik csapat neve Bp.Honvéd.

      1. Semmi!Mi lenne?!Csak sokan Bano-N’Gogh-Majer tàmadó szekciót szeretnének làtni,miközben tudjuk hogy nincs 90p egyikben sem,nemhogy együtt.És ezt nem azértmondom,mert nagyon úgy fest,hogy egyedül jàrok nb2(nem 3) es u vàlogatott meccsekre Telkibe,kb amióta megnyílt.Ég és föld az nb1-hez bàrmilyen szarnak is tűnik.Majer tehetséges ez nyilvànvaló,de még szerintem nem most kell jàtszatni,amikor 100milliokra van még sansz,mondjuk a Danilo ellenében.

       1. tartok tőle, ha annyi időt kap, mint Dani, nem nagyon maradt volna el gólokban sem…
        de mindenki csak feltélez vmit, amíg nincs összehasonlítható helyzet

        1. Attól ne tartsál.A magànyosan elol lévo legyilkolàszott Danilot meccseken àt hozta volna?Na,persze.

       2. Deklaraltan 45 perc benne van Bánóban, Majerben, Cipfben, Temesváriban! A “sztárok” sem baj, ha érzik a törődést, hogy ezzel a játékkal nincs bérelt hely! Én lassan elengedem a 100 milliókat, a tavalyi Luxemburgi story óta sok értelme nincs. A kupában, ha szerencsénk van a döntőbe jutás érhet egy nemzetközi szereplést, de a bajnoki harmadik hely egyre jobban utópia. A Loki és az a Dózsa sokkal egységesebb, jobban “harap” mint mi jelenleg. Sajnos ez a tény :(

        1. Korai elengedni bármit is. Két pontra van a bronz, és az ezüst is csak ötre. Még 36 pont van a rendszerben. És a Debrecen nemrég sima hármast kapott Kisvárdán, az Újpest óriási potyával verte a felcsútot, stb. Kapjuk össze magunkat, és még bármi lehet.

       3. Én értem, mit írsz, félig egyet is értek veled – abban nem, hogy szerintem Májer például a szélre beállva sokkal jobban meg tudná bontani a meccsek utolsó részében az ellenfél védelmét, mint pl. egy Kukoc!
        Jól cselez, alacsony a súlypontja és szerintem viszonylag jól is ad be.

        De abban igazad van, hogy szerintem is néhányan túlzásba viszik a fiatalok csapatba követelését.

    1. Aha, akkor ezért zengi a propaganda, hogy a kormány hibátlan.

     1. Pedig átvehetnénk a “Honvéd jobban teljesít” szlogent….ja vagy mégsem :)

  3. basszus, már kezdtem aggódni, aztán reggel esett le, hogy a bangóné féle vonalat tolod itt a kommentben…

   1. Csak semmi politika kérem ;) nem vagyunk mi oktatás politikusok! De nem tudtam, nem megállni és ez a kicsit áthallásos szösszenet lett belőle. Természetesen tartom amit írtam, ennek a szezonnak off, probálgassuk már akkor a fiatalokat legalább.

 16. Az mindenképpen feltűnő, hogy a pontrúgások gyakorlatilag az idő húzására alkalmasak. Nagyon ritka, hogy szabadrúgásból vagy szögletből legyünk eredményesek. Az is látványos, hogy Lukács dobogós a lőtt gólok tekintetében!!! Banó-Szabó, Májer, Cipf együtt nem játszott annyit mint Zsótér anno.

   1. Azóta fossa a gólokat a liláknál? 1db gólja van idén 21 mérkőzésen. Tavaly 27/2 az arány. Be kellene látni, hogy azért volt jó itt, mert ilyen csapattársai voltak és volt hozzá önbizalma és szerencséje is. Sosem volt gólerős játákos, nem úgy mint pl. Koszta. Cipf és Májer sokkal jobb teljesítményt nyújtott úgy az ifiben, úgy hogy Cipf feljebb játszott.

    1. Miért kellene Zsótérnek gólt, gólokat lőnie??? Ő az előkészítésben, + zongoracipelésben jeleskedik. Nem is értem!

     1. Igaz. Nem kell gólt lőnie. Nem azért van a pályán az ék mögött. A három gólpassza önmagáért beszél! Vegyétek le a rózsaszín szemüveget végre!

      1. Nem Zsótér góljai, hanem lendületes megindulásai, de KOSZTA góljai hiányoznak!!!
       Hihetetlen, ahogy őt elengedtük…

       Én még bízok Lukács visszatértében… benne van Zsótéri faktor!

 17. Ha már 130 km-t kell utazni, akkor elég durva, hogy már kedd van, de a gyirmóti meccsről részletes infó még mindig nincs a honlapon. Pl. mi a helyzet a bérletesekkel, hol lesz a tábor, a családi, a vendégszektor, stb.
  Ha valaki olvassa a klubkommunikációról a blogot (tuti van ilyen), akkor kérem, rittyentsen pár sort a honlapra.

    1. Kár, hogy mikor a bérletet vettem, senki nem közölte, hogy jár hozzá egy győri városnézés is, akkor kértem volna rá benzinpénzt.

     1. Kétségtelen, hogy úgy lenne korrekt, ha ilyenkor a bérleteseket valahogy kompenzálnák. Ingyenes külön busz, részarányos visszafizetés, vagy bármi amivel az ember úgy érzi, hogy fontos a Klubnak a személyük….

      1. Majd idén nem az MFA-nak adom az egy százalékomat és kvittek vagyunk. Bár ettől én még nem leszek beljebb. :)

      2. vagy mint fujcsúton… fizetést a szurkolónak! NA… ahogy egy régi, régi Dakota közmondás szól, nem zörög az indiántoll a tomahawk végén, ha nem fújja passzátszél! ;D

       1. Arról a meccsről beszélek, ami eredetileg a MTK pályán játszottak volna, de áttették Gyirmótra…

  1. Elég zabosnak tűnt az öreg, Supkának lassan kitelik az ideje, ha nem lesz drasztikus változás..Jelzésértékű, hogy az öreg nem csak a hétvégi meccsről beszélt, hanem az elmúlt időszak eredményeiről..

   1. Ráadásul, ha Banó-Szabó apja szerdára kitalál valamit, akkor a jövő hét keddi performanszt már egy supkátlanított tulajdonos fogja tartani.

     1. Csak annyira lehet nagy, hogy tudja, hogy mit kell játszani a fia csapata ellen.

  2. Lehet hogy meglebegtetett valamit Supkával kapcsolatban?? Nagyon markánsan beleállt, hogy ilyen játékot nem tud tolerálni, elfogadhatatlan stb. főleg ilyen hosszú ideig. Én úgy érzem, hogy Attila alatt inoghat a talaj.

  3. Teljesen korrekt az Öreg! Amolyan “lassan csomagolom a selyemzsinórt kedves Attila” érzésem van, ha nem lesz látványos javulás! Van egy egész korrekt keretünk, volt külföldi edzőtábor, tökéletes edzési körülmények vannak, ez így valóban nagyon kevés . .

    1. Talán Hemi veri Supkát, és ez a félelem ragad át a csapatra meccsek közben, ezért olyan visszafogottak. Nehéz helyzet!

   1. mondjuk a külföldi edzőtábor bár ne lett volna… a srácok többnyire inkább a hotelben futkorásztak a vihar miatt… :-)

   2. Érdekes volt még, hogy a mediamunkás végig “Miskolcozott” . Azért persze mindenki tudja a földrajzot, de ebben az esetben, aki ért hozzá az Diósgyőrt mond. A klub neve sem MVTK….

  4. Az a (mű)bőr dzseki: a 90-es évek elején oly népszerű szabadkai piacos buszos túrák szerzeményeire emlékeztet. A nyakkendő pedig nagyanyám sötétítőjét juttatja eszembe.

  5. Teljesen jogos , itt az ideje az asztalra bakszni . Nem jó dolog a karmestert bántani, mert Attilának meg vannak az érdemei , de ez most recseg ropog. Nekem sokat mondott a sajtótájékoztató , ahol Attila azt nyilatkozta érthetetlen módon visszaálltunk és jött a kérdés ” Attila kinek , ha nem Neked kellene érteni, hogy mi történt ? “. Nagyon gyorsan meg kellene érteni, hogy mi történik, mert holnap már késő lesz !

 18. Kicsit úgy vettem észre, hogy az utóbbi napokban megszaporodtak a nosztalgikus hozzászólások, amik mintha úgy állítanák be a Rossi korszakot, mintha akkoriban valamiféle űrfocit játszottunk volna. Lehet, hogy én emlékszem rosszul, de nekem totál úgy rémlik, hogy hót ugyanez volt a taktikánk, hátul rombolni, aztán előrebikázni a labdát a csatárok felé. A rombolás része most is megy, átlagban pont ugyanannyi gólt kaptunk, mint a bajnoki szezonban, ami már csak azért is megsüvegelendő, mert idén totál új arcokat kellett beépíteni, és ez az építkezés még jelenleg is bőven tart, míg a bajnoki idényben már egy teljesen összeszokott védelmi sorunk volt. Azt viszont hadd ne kelljen már elmagyaráznom, mekkora különbség van aközött, hogy egy Gazdag/Holender/Danilo vagy egy Zsótér(Koszta)/Lanzafame/Eppel hármas várja elől a felbikázott labdákat… Egyébként a csatárpárosunk előtt le a kalappal, 15 góljuk a LEGTÖBB, amit jelenleg bármelyik csapat csatárpárosa fel tud mutatni, úgy, hogy nagyjából nulla segítséget kapnak a középpályáról. Reménykedhetünk dobogóban, persze én is azt teszem, de legyünk reálisak, a jelenlegi keretünk nem a harmadik legerősebb a ligában, legalább 4, de inkább 6-7 olyan csapat van jelenleg, akik magasabb játékerőt képviselnek, én úgy érzem, még mindig bőven erőn felül teljesít a társaság…

  1. +1

   Bármilyen vicces is, de ha valaki űrfocival próbálkozott, az nem más volt, mint a hollandus Erikünk, aki jóval komolyabb támadójátékot próbált kialakítani.

    1. Ja… meg sajnos, nagyon hülyén kommunikált Erik, szakmai tudása valószínűleg magas szinten volt, de személyiségként nem volt igazán alkalmas egy vezetőedzői posztra.

  2. total egyetertek, Lanzafame erkezeseig, ugyanezt a, neha nezhetetlen, focit jatszottuk Rossi alatt is. Aztan Lanzafameval es a verszemet kapo többiekkel nagyon beindult a szeker….most meg visszazuhantunk ugyanarra a szintre. de nincs ezzel semmi baj, csak nehanyunk szeret nosztalgiazni ahelyett, hogy elöre tekintene….

  3. Nem volt űrfoci, de mindenki tudta a dolgát és lehetett látni, hogy vannak begyakorolt figuráink, most meg ez hiányzik..Idehoztuk Piliket, aki egész jó szabadrúgáslövő volt, ennek ellenére egy szabadrúgást sem lőtt, hanem mindegyiket Heffler végzi , aki viszont nem jó szabadrúgáslövő.. Ebben a szezonban egy szabadrúgás gólunk sem volt..elment Lanza, de az első meccseken a Vadócz Krisztiánnal felálló középpálya pótolta, mióta ő elment, azóta képtelen a középpályánk normális teljesítményre..Csak előrevágjuk a labdát, aztán talán lesz valami..Ezt meg simán levédekezik már az ellenfelek, nincs meglepetés a játékunkban..

   1. Jó néhány meccsünk elég szenvedéses volt Rossival is, az akkor nagyon gyenge Debrecen ellen hazai pályán 82. percben Eppel dönt, Haladás ellen Eppel röhejes gólja, amikor kapufára fejel, onnan vissza, onnan a kapusra, majd Eppel kezére és onnan a kapuba..:), a rettentően gyenge Gyirmót ellen bedobásból szerez gólt Lanza a 93. percben, a később kieső MTK ellen az MTK védő öngóljával lett 2-1 nekünk, Debrecen ellen Gróf tizit véd, stb.
    Rossi mellé valahogy odaállt a szerencse is.

    1. sok szerencsénk volt, mert tett érte játékos, edző egyaránt…ettől működött a dolog.

  4. Valahogy csak bajnokok lettünk és némileg több volt a nézhető meccs, mint azóta…
   de én távolabbról indítanám…sok szerencsés körülmény adódott össze akkor:
   -Rossi okult az 1. korszakából és sokkal tudatosabban kezdett csapatot építeni
   -valaki áldozott rá h idejött Lanza
   -pont volt pár nb1-re alkalmas fiatalunk
   -jött Zsótér
   -bevált Eppel
   -Rossi 3-5-2 rendszere kezdett beérni (begyakoroltak mindent!)
   -a 2 olasz olyan mentális pluszt adott a csapatnak, amitől a többiek is jobban pörögtek és a necces meccsek a javunkra dőltek el
   – 1 idő után szépen lett tartása a csapatnak>> jöttek az eredmények, nőtt az önbizalom

   Részemről nem fikáznám kiemelten a középpályát addig, amíg nincs 1 normális koncepció (üzleti és szakmai összehangoltan), amíg nincs 1 normális keret.
   Itt persze megint jön a magyar valóság és szabóbá’ viszonya, amit nem lehet kikerülni.
   és az is mindig visszaköszön, hogy Rossi nyilván nem látta biztosítottnak a fentebb sorolt körülményeket és még hiúsági játékot is toltak az öreggel…aminek a végén a csapat és mi szívtunk.

   Most, mivel posvány az egész magyar foci, nem tudjuk még az igazi számokat sem, hogy az öreg mennyit tesz be és mennyit vesz ki, de az elszólásaiból kiderül, hogy 1-1 szezon végén nem szokott betenni a kasszába.
   Ez persze saját biznisze…mindenki a saját szerszámmal kaszabolja a csalánt.
   De végeredményben sosem tudom másképp látni a dolgot, mint hogy az öreg felelőssége
   -az igazi koncepció hiánya,
   -az, hogy csak a támogatott években tolták a fiatalokat
   -a kispadon dekkoló légiósok
   -az, hogy nem látja, hogy mitől működött Rossi alatt és miért nem azóta..
   -az, hogy Nagy Gerin kívül talán senki sem hosszabított még
   -az, hogy láthatóan alkalmatlan, nem ritkán beteg játékosokat is leigazolunk
   stb…stb
   Ezek miatt abban sem vagyok biztos, h SA nélkül sokkal jobban menne, de az látszott, hogy tüzesebb mentalitású edzővel jobban ment a csapat…persze kérdés, hogy ki az a karakteres edző, aki adott esetben szóba jöhetne

   1. Most 5 játékos ment el Holdampf,Hidi,,Deák,Baráth,Pilik és még Király és Pölöskei sincs keretben azaz ennyi játékost nem kell fizetni.Helyettük hoztak 3 játékost,ez kevés,hol az elment játékosok havi fizetése ???Tehát most pénzt vett ki Hemi még akkor is ha ingyen engedtük el a játékosokat ! Kellett volna hozni még középre egy kvalifikált játékost és a védelem bal oldalára is ha Uzoma nem felel meg és Kukoc sem tölti be a poziciót.

    1. Szerintem Ben Hatira egyedül több pénzt kap, mint ez az 5 srác kapott összesen.

  5. Nem értek egyet, a szezon közepe felé már olyan látványos foci volt az üres területre tett passzokkal és az oda menetrendszerűen érkező csatárokkal, hogy élvezet volt nézni! Igen, ott volt Eppel, Koszta, és Lanza…
   Ezzel az “előrevágom a labdát és majd valaki megoldja” focival gyilkolni lehetne, olyan szar…
   Továbbmenve kellene egy olyan edző, aki tud fanatizálni, tüzelni! Supka erre alkalmatlan és mindig az is volt…

  6. Hát, ehhez nincs mit hozzátenni. Tökéletes elemzése a mi kis valóságunknak.

  7. Attilanak egyetlen valamin
   viszont
   tenyleg valtoztatnia kell:
   a nyilatkozatain$$
   Azok tenyleg

   nagyon rossz

   magyarazatok!

   1. Én annyit változtatnék a nyilatkozatain, hogy “masszív védekezéssel, tudatos támadásépítéssel arattunk magabiztos győzelmet”.

   2. Akkor ez a baj. Vagyis nem a csapatszerkezet, a taktika a gond, hanem az edzői kommunikáció.

 19. Írjon már valaki valamilyen jót is a csapatról, mert rögvest sírvafakadok.😭

  1. Állunk a kupában és ha Banó-Szabó apuka nem varázsol, akkor nem száll el az esély a nyolc közé jutásra! Bízzunk benne, hogy HorvathAdrián nem nyújt kiemelkedőt holnap és Supka nem kezd el nosztalgiázni :)

   Pozitiv meg, hogy van mezszponzorunk, igaz olyan amilyen, de azért van:)

   Kicsit a nyolcvanas évek francia kupasorozata jut az eszembe. Volt egy periódus, amikor az Adidas és egy szponzor pénzelte kizárólagosan a francia kupát. Ez azt jelentette, hogy minden csapat a saját színére jellemző adidasban játszott és minden csapat mezen az adott szponzor volt.

   Rémélem azért nem éljük meg a 12 csapatos 2rule és az egyen Tippmix bajnokságot. (habár a fele már megvan:)

   1. Az egyébként Szponzor???
    Nézzük már meg a támogatóink között ott van e??? Nincs… akkor mi is nekünk a Tippszmix???

    1. Bevételi forrás! Az mlsz-en keresztül. Nem egyedi csapat szponzor, hanem a szövetséget támogatja a Szerencsejatek Zrt direktbe, cserébe meg x Ft a klubboknak szétosztva :)

     1. :D
      Én is olvastam kb. 3 hete… nem kell az ige!

      ez az én véleményem szerint nem szponzor… diktátum!

      1. Bocs :) egyébként nem hittérítő vagyok civilben hidd el! A fagyividicsút harmason kívül melyik klub az aki ellentmondana a potya pénznek?
       Ez van.
       Ennyi erővel az OTP logó ellen is sikoltozni lehetne a mezeken! Az is itt virít mind a 12 csapaton!

       1. Nem is szponzor…
        egyébként a fagyi, fidi mezén is ott van… csak nem a központi helyen. lásd Diók alávarrták a fő szponzornak! agymenet!

        1. Akkor fogd fel úgy, hogy “támogató” :) és nem szponzor.
         Feltehetőleg a fagyi és vidi esetében a főszponzor kikötötte a szerződésben, hogy ott más támogató nem szerepelhet. A dioknál meg ott volt hely.. . Nem olyan nagy tragédia ez szerintem.

         1. Nem tragédia, csak nehogy az öreg vállát verdessük, hogy megcsináltad… ezaz!

          1. :) isten ments! Kapta az ukászt, hogy küldje a számla számot. Szponzor keresésbe illetve marketingben nem megyek bele, mert csak felidegesítem magam.

  2. Jo ez a csapat ! A mi csapatunk ,már aki szereti a Kispestet .Más csapatoknál is vannak hullámvölgyek,az akadémiáról kikerülő játékosok egyre jobb minőséget képviselnek .Mérkőzéseket döntenek el (Vernes,Prosser) Gazdag .Csak az én véleményem ,de nem kellene belehalni minden sikertelen mérkőzésbe vagy szériába .A dobogóról ugralunk le-föl ez olyan nagy tragédia? Bíztassuk ne temessük a csapatunkat .

  3. A 40-es évektől számolva 24-25 évente szoktunk nyerni legalább 1 bajnoki címet. 2 év már (majdnem) eltelt!

 20. Csapatunk az elmúlt időkben 6 /hat/ védővel és kapussal állt fel. Ettől látvanyos támadójátékot várni felesleges.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.