Mai tételmondatunk: ha nem lenne elég nyomorúságos a magyar foci, akkor gyorsan utazzunk százötven kilométert haza, és nézzük meg ott

Bp. Honvéd – MTK @ Gyirmót

Ismét történelmi napra ébredtünk.

Amennyiben nem számoljuk Csepelt, Újpestet és természetesen Kispestet, vagyis az 1950. január 1-et követő Nagy-Budapestet vesszük alapul, akkor a

Honvéd (Kispest) története első hazai bajnokiját játssza vidéken.

Ha minden igaz. Elméletileg én is ránéztem, egy hozzáértőbb kolléga szintén, és egyikünk se talált korábbi példát. Homályosan emlékeztem valami olyasmire, hogy a harmincas évek elején a Kispest mintha eladta volna, vagy el akarta volna adni a pályaválasztói jogát az éppen sikeresen szereplő debreceni Bocskainak, azonban úgy tűnik, mégsem. (A pályaválasztói jog eladásával a szegényebb kisegyesületek éltek viszonylag rendszeresen, amennyiben a jog átadásából származó bevételük magasabbnak ígérkezett, mint a hazai rendezés után megmaradó nyereség.)

Áldott korban élünk.

2014 tavaszán végignézhettük a klub történetének leghosszabb vereségsorozatát – nyolcnál álltunk meg.

Negyven éven nem volt olyan csatársorunk, mint az Eppel-Lanzafame.

Bajnokságot nyertünk, amit ugye a klub huszonöt évente szokott.

Szóval történnek körülöttünk a dolgok. És még ez is: a régi és az új Hidegkuti, a Fáy, a – most már – régi Bozsik, Felcsút és Dunaújváros után ismét egy új helyszínen, Gyirmóton játszunk az MTK-val. És ez csak az utóbbi pár év termése, ki tudja hol áll meg a sor.

A remek hangulat már most garantált, a vendégbe a meccs reggeléig (9:30) mindössze egyetlen elővételes jegy ment el!

képernyőkép: MLSZ jegyrendszer

Ha az elmúlt fordulókban mutatott formánk, a dobogótól eltávolodás nem lenne elég, akkor itt ez a vidéki budapesti meccs, hogy megdobja bárkinek, sőt akárkinek a jókedvét. Este fél nyolckor, a hét leghidegebb, sőt, várhatóan egyetlen hideg napján:

Kösz mindenkinek!

(Itt következik a címből ismert tételmondat:) Ha nem lenne elég nyomorúságos a magyar foci, akkor gyorsan utazzunk százötven kilométert haza, és nézzük meg ott.

Alig hiszem, hogy erre mondom: életem. (És talán a legszörnyűbb, hogy fater és nagyfater még büszke is lenne rám.) [Amúgy a fatert, ha apámra gondolok, akkor nagybetűvel írjuk, mert német szó, vagy magyarosodott annyira, hogy mint nem tulajdonnév főnevet írhatom kicsivel?]

Nem is tudom, hogy úgy általában idegesít még valami, hogy fel tud húzni még bármi ebben a futballvalóságban. Lassan túlteszem magam minden, betörtek, mint a Kádár-rendszer a kisembert. Addig tolták a relatív jólétet, a biztonságot, a kis nyaralót, a csirkepaprikást, hogy tömegek engedték el a politikumot, élték a maguk világát, majd csodálkoztak, hogy 89 után beköszöntött az élet, a felelősségvállalás, a hogyan tartsuk el magunkat – és egymást. Mert ilyen az élet a Nagyvilágban. Korábban volt a krumplileves legyen krumplileves – hitelből, majd amikor nem lett hitel, nem lett krumplileves se, csak tál, meg zöldség, meg gáz, főzd meg magad, ha minden adott.

Vonatkozó szakirodalom: Burzsoá Nyugdíjasok – Kádár János

Valami ilyen érzésem van egy ideje a magyarfocival kapcsolatban. Minden annyira konstans sz*r egy jó ideje, minden annyira, de annyira kézivezérelt, meghatározott, kiszámítható, – számunkra mondhatni – igazságtalan, hogy az ember egy idő után kezdi feladni a harcot a Nagyobb Jóért, a Jövőért, és helyette elkezdi élni a Mát.

Persze, legyünk bajnokok, érmesek, kupadöntősök, utazzunk Európába – mindez fontos, ahogy fontos a jó játék is, a precíz passzok, a tapintható gondolat, ami átüt a pályán, fel egészen a lelátóra; párhuzamosan a kamerák lencséjén át, a kábeleket követve, kanyarogva, hegyre föl, hegyről le, végig, a nézők lakásáig, ki a képernyőn, bele az arcokba. A harc, a küzdelem kiegyenlített, egyenlő erők a pályákon, a pillanatnyi forma dönt, esetleg a történelem. A belépési egyenlőség adott, legyél jobb a több forrásért, költsd el jól, legyél jobb a pályán is.

No, az előző bekezdésből egyetlen kurva mondat se igaz, mert

kezdem elengedni. Egyre észrevehetőbben csökken a súlya a meccsrejárásban magának a meccsnek, és nő meg a társaságé, akik miatt valóban érdemes, és mindig érdemes lesz. Így lehet elfogadni egy

 • szombat esti,
 • téli szeles hidegben rendezett,
 • gyirmóti
 • Honvéd – MTK hazait.

Egyszerűen nem érzem most egyetlen egyéb útját sem az elfogadásnak.


Azért a meccsről is pár szót, mert csak várok valamit. (Nem.) (Évek óta nem.) (De mivel blogolunk, így szeretik megkérdezni az emberek: mit vársz?) (Semmit.)

Nagy Geri játsszon. Nem azért mert annyira jó volt Tiszakécskén, mert nem volt az; és nem is azért mert Szendrei vagy Heffler annyira rossz volt szűrőben, mert az sem igaz, nem középen vertek meg minket egyik meccsen sem, viszont az igaz, hogy egy jó Geri egyedül is meg tudná oldani a posztot, talán nem lenne annyira félős Supka, hogy túlbiztosítsa magát középen, a három belsővédő előtt alig valamivel. Vagy van egy duplacsavar a történetben, és pedagógia lenne az egész? Heffler szürkesége és hibaminimalizáló játéka kell a poszttárs Szendrei neveléséhez, hogy aztán fél év múlva jól mutasson a házalóvideójában: játszott, játszott, játszott? Vagyis ha van egy megbízható társad, a fiatal is nyugodtabban játszik? Mint Debreceni Botis vagy Ignja mellett? Azóta nem tűnik futballistának, pedig velük tényleg rendre jó volt.

Ben-Hatirának mindenképp keressünk helyet a kezdőben. Mondjuk ne Gazdag rovására, hanem találjuk ki, hogy működne együtt a kettő. Például a Szendrei-Heffler párosból lehetne Nagy Geri-Gazdag, és Gazdiba mehetne Ben-Hatira. Nem a hatvanadik perctől, hanem már a legelejétől. Úgy nem lehet beépülni egy csapatba, hogy szaladni kell az eredmény után, hogy nem ismered az alapjátékosokat.

Én még azok közé tartozok, akik az egyértelmű jelek, a hónapok óta szétesett csapatjáték, a rangadónyerések hiánya ellenére is hisznek Supkában. És nem azért mert lyukat beszélt volna a Futball Házban tartott ankéton a hasamba, attól jóval profibban nyilatkozik nagyjából semmit a mester, akár szemtől-szembe, mikrofonoktól távol is. Egyszerűen az van, hogy túltettem magam a kényszerpálya-elméleteken, vagyis a “Ki tud együtt dolgozni tartósan Hemingwayjel?” típushoz hasonló kérdéseken, mert látjuk, csak nagyon kevesen.

Sokkal fontosabb, hogy fejben rendbe tegyük magunkat, mielőtt kritikát fogalmazunk meg. A keretünk vajon milyen valós játékerőt képviselne a nevek alapján? Ha csak tisztán a nevek vannak, edzők, játék, szurkolók, pénz semmi, csak a nevek, és egymás alá felírod a tizenkét NB I-es csapatot, akkor mi hol lennénk? A harmadik helyen? A hatodikon? Egy Könyves vajon egy Holender, kettő, esetleg fél?

Könnyen lehet, hogy én képzelem túl közepesnek a keretet, és fogadom el a túltolt valóságot (l. a poszt első fele, illetve a poszt első felének hangulata), mert innen, a székemből, a fejemből, a nézőpontomból vizsgálva a történéseket valahogy minden a helyére kerül, minden ott van, ahol lennie kell, vagy amit legalább elvárok tőle.

Ne felejtsük el, hogy van egy elég erős premisszám Supkával kapcsolatos fejtegetéseimhez, ami szerint Supka az az edző, akinek ha a kezébe adsz egy keretet, akkor nagyon nagy valószínűséggel legalább keret játékerejének megfelelő helyezést eléri a bajnokságban. Vagyis nem szokása elrontani csapatokat, és csak nagyon ritkán szerepel velük jelentősen jobban, mint az az elvárt lenne.

Vajon most mik az elvárásaink ebben a magyar futballközegben? Hemibáé Európa, valakié a bennmaradás és csak harmincötig számolja a pontokat, azt követően minden meccs ajándék.

Tényleg, szerintetek, ha minden vágyat lecsupaszítasz, mindent elengedsz, akkor reális ami velünk történik, vagy nem? Lenne jobb ötleted Supkánál? Ebben a feltételrendszerben lehetnek jobb? Lehetne nagyon más? És ahhoz a nagyon máshoz mire van szükség? A rendszernek kéne változnia? (Még egy ideig nem fog.) Vagy tudnánk önerőből változtatni rajta?

Persze, aljas kérdések, mindegyikre külön-külön vitanapot lehetne szervezni, és akkor talán megkapargatnánk a téma felszínét. Talán ezért is van bennem némi elengedés-érzés, hogy gyertek, igyunk egy sört, érezzük jól magunkat, az apropó legyen mondjuk a Kispest, mert mi, így együtt, valami fura okból ilyenkor szoktunk találkozni.

Egyébként szerintem nyerünk 2-1-ra. Így.

“Mai tételmondatunk: ha nem lenne elég nyomorúságos a magyar foci, akkor gyorsan utazzunk százötven kilométert haza, és nézzük meg ott” bejegyzéshez 269 hozzászólás

 1. Kedves Szurkolótársaim, én lelkes olvasója vagyok a blognak/fórumnak, megfigyeltem időről időre mindig más játékost néznek ki maguknak itt páran. Miért van ez?
  Olvasom most épp Gazdaggal van probléma, eddig miért nem volt vele gondjuk? Szerintem ez a fiatalember érték a csapatnak, a szerződéséből már nincs sok, ha a Tulajdonos úr akar belőle valami pénzt látni, akkor a nyáron el fogja adni itthon pedig csak két csapat tudja megfizetni azt az árat, amibe Gazdag kerül.
  Jobb lenne a fidis vagy fradis lenne??

  1. Kécskei meccshez azt írtam, hogy minimum NB2-es formában van. Lehet, hogy egyelőre a “minimum” törölhető.

   1. valaki szóljon neki a szünetben, h így nem csúszunk be. még fel is emelte a lábát, sokat nem is kellett tennie az mtk-snak, hogy átessen rajta

   2. Nem értek egyet, nem játszik rosszul Hatira, labdabiztos, igaz, nem is lóg ki felfelé egyelőre.

    Sajnos, Holendernél, Gazdagnál több labdakezelési hibát látni.

    1. Persze, hogy labdabiztos, de ez adottság, képzettség kérdése, nem pedig forma. Igazad volt, amit reggel írtál, kondiban még nem az igazi, még az NB1 tempóhoz sem.

 2. Tipikus Kispest… Vezetés a semmiből. Remélem meg tudjuk tartani…

 3. Nem tudom eldönteni mi van Gazdaggal…
  Mutogat, magyaráz, 100%os ziccerpassz helyett lő egy szart… nálam eddig a sok gyenge teljesítmény közül ő vezet., mondjuk Kukoc… de őt figyelembe se veszem! Volt kb. 6 beadása! 0/6 embertalálat. no comment ő a mezünkben.

  Ja és ma is Kálnoki a legjobb egyelőre!

   1. Mondtam, hogy hasznosan játszik… Ha betalálna, N’Gog játéka is feljavulna, neki is az önbizalom hiányzik nagyon.

 4. Hát, a bajnokság kétharmadán leszünk túl.
  Fejlődni nemigen fejlődött senki.
  Holender többször érettebb játékot produkál, mint korábban, de ezt vártam volna minimum Gazdagtól is.

  1. Gazdag Vadócz mellett jól játszott! Nem támadó, és ez meg is látszik a teljesítményén. Nem lát jól a pályán, körülményes! Ő inkább sima box to box.. De abból van nálunk egy hadsereg!

   1. Igazad van.De szeretjük.Tàmadókpként nulla.Én màr rég belsővédőt faragtam volna belőle.Olyan késő Mattheus szerüséget.Karszalaggal.

      1. Elvileg eddig összesen 3 gólja és 12 gólpassza van az NB1-ben.

      2. A szerényebb képességekkel megáldott Nagy Gerinek legalább a duplája van minden mutatóban. De ez nem Nagy Geri kritikája!

       1. Nagy Gergő
        155 meccs 1,54 pont/meccs 7 gól 10 gólpassz 21 sárga / 1 sárga-piros / – 10.689′ játékperc

        Gazdag
        112 meccs 1,52 pont/meccs 3 gól 12 gólpassz 22 sárga / – / 1 egyből piros 8.071′ játékperc

  2. Nyugi srácok Gazdag miatt ne fájjon a fejetek az őszt már úgysem nálunk kezdi.

  1. Hát érdekes volt, mikor a kispesti 11-nél azt kezdte el magyarázni, hogy bezzeg az MTK-nak egy korábbi 11-s gyanús helyzetet nem adott meg…hányinger az ilyen hozzáállás.

 5. No, jövő héten van esély, hogy az első 5 komolyabb mértékben ellépjen a mezőnytől.

  A Szombathelyt mindenképpen verni kell, mert utána Kisvárdán nem lesz egyszerű.

 6. Megkövetem Majert!
  Szenzációsan szált be!
  Szezon végén, ha Filip megy jöhet MAJER!

  1. nyugtass meg, h ez csak irónia :) mennyit játszott a srác? 2 percet?

   1. A szögletzászlónál kiválóan bicentett az MTK-s felé, hogy csihadjon le. Ígéretes játékos lehet belőle.

   2. Egyszer ment labdára, azt megszerezte, majd eldugta és győzelem! 1 percbe több nem is férhetne be egy időhúzó cserétől! Van a srácban spiritusz!

 7. Erősen döntetlenszagú meccset nyertünk megint mázlival.
  Az első félidő 30. percéig próbáltunk nyomni.Mivel nem jött a gól visszább kellett vennünk mert abban a tempóban magyar csapat nem tud végigpresszingelni egy teljes meccset.
  Valami játékszerű dolgot lehetett látni.Sőt végre volt megkomponált meglepetésfaktor : Szögletnél lekészíteni átlövésre jóllövő játékosnak ( Kuki).
  Mindegyik 11-es adható volt. Nem olyan pofátlan csalás volt mint a fradi meccsen a befújt 11-es.
  A második félidő első negyed órájában lefociztak minket.Élmény volt nézni ahogy gyorsan ötletesen lábról lábra járt az MTK támadásvezetése. Ebben ők nagyon jók. Sürögtek forogtak, szeme volt a labdáknak. Benne volt a meccsben hogy simán fordítanak.
  Aztán jött a sztár aki idekerül és első hetében 2 tétmeccset eldönt…
  A győzelem kulcsa ezután jött : sokszor tudtunk letámadni illetve visszatámadással megakasztgatni a kibontakozó MTK rohamokat.
  Gusztustalan gecifejű volt a 6-os Vogyicska. Könyökölgetett meg alattomosan rugdosott. Remélem még idén eltörik a lábát valamelyik meccsen ennek a mocsodéknak
  Lehetett volna gól itt is- ott is. A lényeg hogy megvan !

  A játékosokról :

  Gróf – A 11-es ölő! Tudom saját csapatom ellen beszélek de semelyik nyugati csapat nem látja hogy ez a srác mit művel hónapok-évek óta ?
  Mezgrhani – Nekem borzasztóan tetszik játéka.Mindig felér, mindig be tud adni, labdái mindig jó helyre mennek.Védekezőfeladatát is remekül ellátja.Az első félidőben volt egy remek védőmunka tőle amikor szabálytalankodás helyett szorította kifelé a csatárt. Azaz pestiesen “kiharapta a területet a bugyijából”
  Kamber – A tanár úr ma nagyon kemény volt és szigorú. Kellett is !!
  Kálnoki Kis – Ma picit bizonytalanabb volt. Többször be tudták mögé játszani a labdát, és összehozott egy 11-est.
  Batik – Az első félidőben volt 1-2 hajmeresztő labdakezelési/melléfejelési megmozdulása. Aztán feljavult.
  Kukocs – Gólpassza volt. Mostanában mintha picit lehiggadt volna.Koncentrál. Amennyit tud azt maradéktalanul megcsinálja.
  Gazdag – Ma sokat volt játékban.Alapvetően jól pörgött középen, mindenhol próbált ottlenni. Az ilyenre ad 7-est a Nemzeti Sport.
  Ben Hatira – Látszódik a meccshiány, picit még nem találja helyét.Csinált egy 11-est ami alapvetően nem az ő hibája volt, hanem a köddé vált védőé.Ő sztár, néha picit elbújik, aztán eldönti a meccset.
  Heffler – Ma egész jól duruzsolt. Sőt egész jól értette és olvasta ezt a visszatámadós játékot. Így sok MTK támadás elhalt mert labdákat halászott el.
  N’Gog – összjátékban jó. Picit még nem éles, ziccerei még nem mennek be, de már oda-oda tud kerülni.
  Holender – dinamika, lendület, magabiztosság. Higgadt 11-es értékesítés.Bravó Filip !

  A cserék :
  Nagy Geri – Vártam már nagyon vissza.Még ő is meccshiánnyal küzd.A területeket szépen szűkítgette ( ő ebben a legjobb). Viszont volt egy bántóan rossz labdakezelése amiből megkontrázott az MTK de hálistennek elszórakozta Vass.
  Tischler – Őt ma nagyon kell dicsérni. HAtalmasat küzdött, csípett mart elől.ÉS meg tudta tartani a labdákat ami nagyon nehéz feladat volt . Bravó Patrik !
  Májer – Ő tehette el a labdát a meccs végén :)

  Megint dobogó közelében vagyunk a meccsek szerencsés alakulás folytán.
  Ma látható volt némi tudatosság, némi játék. Volt forgatókönyv , volt ellenfél “méregfogának kihúzása” ezekkel a visszatámadásokkal.
  Supka Úrnak minden meccsre ilyen aprólékosan kell felkészülni.
  Amikor megpróbálja rutinból megoldani a semmit, akkkor egyszerűen nincs játék csak vergődés.
  CSAK !

  1. Negyedikek vagyunk. Kukoc lehiggadt? Fölösleges kakaskodás után kapott sárgát, úgy, hogy az ő játékában mindig benne van a második sárga is. Gazdag sokat dolgozott, nekem úgy tűnt, kicsit túlcselezte magát. Bántóan pontatlanok, lassúak voltunk az előrejátékban. Ez kevés lesz a dobogóhoz.

  2. Hát…milyen érdekes az élet. :) A múlthéten kritizált Supka a héten két győzelmet is aratott a csapatával, a múlthéten méltatott diósgyőri edző pedig magyarországi pályafutása legcsúnyább vereségébe szaladt bele. Egyébként szeretem az értékeléseid, bár kétségtelen hogy Supkánál néha nehéz eldönteni, hogy a taktikai szempontból felkészült edző-e csak rosszul jön ki néha a lépés, vagy nem jó taktikai edző, de azért néha összejön neki a dolog. Bár én továbbra is úgy látom, hogy ezzel a kerettel a Csapat erőn felül játszik…

 8. Az ősszel jobbak voltunk, nem nyertünk. Most nem biztos, hogy jobbak voltunk, de nyertünk. Ez a változat nekem valamivel szimpatikusabb. :)

 9. Ez egy klasszikusan olyan mérkőzés volt, amikor úgy éreztem, hogy legalább egy pont gond nélkül meglesz. :) Úgy látom, hogy Mezghrani, Hatira, N’Gog, Danilo négyes (még ha az utóbbi most nem is játszott) egész jól egymásra talált. Sőt…a sokat kritizált Kukoc is ezen a meccsen fel volt pörögve, sőt gólpaszt is adott. Azt hiszem kimondhatjuk, hogy a téli igazolásaink azon túl, hogy kifejezetten jónak tűnnek, még a Csapatnak az eddig fásultabb játékosainak (Danilo, Kukoc, Holender, Gazdag) új lendületet adtak. Szóval úgy gondolom, hogy jővőre ha ez az öt játékos együtt marad, kiegészülve a többiekkel, néhány fiatallal és egy Gróffal vagy Gróf szintű kapussal stabil dobogós Csapat lehet a Kispest.

 10. Ezekröl a kurva gyenge dióktól hogy sierült már kikapni?? Ötös a likáktól?Na, ez a Supka sara. És ezek miatt kérdéses a bronz. Azért CSAK a Kispest. Gyözzél érettünk. :-) Lehettem volnaa, fasz..opó lila..

  1. Múlt héten én is ettől buktam ki. 2-3 góllal verni kellett volna őket.

 11. Kár, hogy az Újpest leigazolta ezt a Traoré gyereket, mert Hatirával pont befuthattunk volna a 3. helyre, ha jobban felpörög és a csapat is…

  1. Tavaly április óta nem játszott az ember sehol, még besülhet úgy mint a Keita nálunk!

  1. Ja, basszus. Mi meg elfelejtettük elénekelni neki a “mindenki tudja már…” kezdetűt. Pisti, szerdán ez legyen az első! :)

  2. Az utóbbi két évben két csatár is 10 gól felett zárt. Erre most is van esély, hiszen Holender 9, Danilo 7 gólos.

 12. Le a kalappal a csapat előtt, gratula. Mentek ,hajtottak, küzdöttek , kemény, férfi munka volt. Azért végig izgultam. Végre kapott N’Gog 80 percet, mert Danilo sérült volt. Kérdésem , Ti, a látottak alapján , mely csatárpárossal állnátok ki ? N’Gog – Holender ; Danilo_Holender ; N’Gog – Danilo , eseteleg hasonló variációk Tischlerrel , mert a jó hír, hogy van választási lehetőség.

  1. NGog!+Majer, Holender Bal szélső, a középpályán erősítené a támadó vonalat!

   1. Holender should stay definitely on the left part of the field. I think

  2. Ez függhetne az ellenféltől is. Hali ellen nem a harcos Danilo kell, hanem a focizó Ngog. Holenderrel. Vagy Holi lehetne a bal futó, sok támadó feladattal, a másik csatár meg Májer vagy Cipf. Aztán ha kell, jöhet Dani a fáradt védelemre, szétfutni, leharcolni, beadásokat befejelni. Vagy Tisi, mint tegnap, az jó volt.
   Fradividi ellen lehet jobb Danilo, az előrevágjuk, hátha lesz vmi taktikához.

 13. Toni Kukoc a kosárlabdasport történetének egyik legszimpatikusabb, legintelligensebb figurája volt (mondom ezt úgy, hogy mindig olyan csapatban játszott, akik ellen szurkoltam), nem fér a fejembe, hogy egy vérrokona hogy tud ekkora büdös paraszt lenni… Hányinger volt, ahogy egész meccsen hergelte az mtk jobb oldalát, lehet hogy ezt a közvetítés alatt nem láttátok, de én sajnos ott ültem tőle 10 méterre. Szégyen volt, amit előadott, még akkor is, ha a az általa leginkább kipécézett, nála 20 kilóval könnyebb Gera valóban folyamatosan dobálta magát egész meccsen. Csodálom, hogy Sanyi végül nem fejelte le, bár lehet, ha Kamber Gyuri nem siet oda lenyugtatni a kedélyeket, ez a két hülye megkapta volna egyből a második sárgát is…

  1. A Söööööndööööör nyilvánvalóan provokálta Kukocot. Ha valami gusztustalan volt, akkor az volt az! Én örülök, hogy van egy-két olyan játékosunk aki mer keményen reagálni a provokációkra/durvaságokra/alattomosságokra még akkor is ha besárgul érte. (Szinte az egész meccsen ment az MTK-sok részéről a szándékos könyökölés! Valójában büntetlenül, mert szabály szerint 1 könyökölés = 1 sárga lap!!! Hogy mi volt amit nem mutattak a kamerák azt nem tudom, de a közvetítésből ez jött le. ilyen vonatkozásban igen gyenge volt a spori!!! Szikrázott is a mérkőzés emiatt egy ideig.)

   1. Kukoc végigpofázta a meccset, ahhoz a bizonyos szituációhoz sem lett volna semmi köze, ami után a sárgát kapták, de azért megint odasétált beszólni valakinek, Sanyinak meg akkor gurult el a gyógyszere, én csodálom, hogy 65 percig bírta, én biztos, hogy előbb nekimentem volna a helyében. Sokat elmond az esetről, hogy Kamber pár nyugodt mondatot intézett Sándorhoz, majd pedig ordibálva osztotta ki Toncit, akit utána Supka is jól lehordott, onnantól végre befogta a száját a meccs hátralévő részére. Rohadt nagy mázlink volt, hogy az első félidőben nem kapta meg a sérülésveszélyes becsúszásáért teljesen jogos sárga lapját, ha megkapja, tuti nem 11 emberrel fejezzük be a mérkőzést.

    1. A vicces, vagy inkább szomorú, hogy a szurkolók a végén még Kukocot éljenezték…
     Annyira gyenge játékos, Supka is, hogy miért teszi be, vagy az utsó 20 percben legalább miért nem cserélte le, érthetetlen számomra.

     1. Meccs közben is skandálták a nevét, csávó meg ott ugrándozott és lengette a karjait… Azt hittem, csak szívatják, nagyon remélem, hogy ezt senki sem gondolta komolyan… Mit gondolhat ilyenkor egy Nagy Geri, aki évek óta szívét-lelkét kiteszi a Honvédért, mégsem éneklik soha a nevét, ezt az agyhalottat meg éljenzik… Szánalmas.

      1. Szerintem egyszerű a képlet: az irónok skandálták a nevét Iróniából, Toncsi pedig azon a nyelven sem ért.

       1. Így van, ez olyan, mint a Bamba-Bambázás, érteni kell. Valamivel szórakoztatnia kell magát a szurkolónak. :)

       2. Szerintem összetettebb ez a dolog. Jelentős részben valóban irónia. Ugyanakkor a szurkolók becsülik benne az együgyűek megalkuvás nélküli akarását. Kicsit olyan ez, mint amikor egy szülőnek van egy nem annyira sok tehetséggel megáldott gyereke, aki becsülettel küzdve időnként komoly eredményeket ér el, és nem csak önmagához képest. Ilyenkor a szülő (szurkoló) nagyon örül. És tegnap Toncsi (megint) gólpasszt adott, ráadásul fontos pillanatban.
        Persze asszem sajnos van benne gúny is: éltetik, ő azt hiszi, hogy teljesen komolyan gondolják, miközben valójában ezért kinevetik. Ez nem szép, mert ő őszintén küzd.

      2. Soha nem éneklik a nevét? Szerintem tegnap is amikor beállt akkor is skandálták. Meg emlékeim szerint Tiszakécskén is.

 14. Mindenkinek respekt aki elment a helyszínre szurkolni!!!!
  (Egyszerűen katasztrófa az egész MLSZ, az intézkedéseivel együtt!!!!)

  1. Rákérdezek? Mennyire használati? Japán WC papír márka? Japán felírattal?

  1. Jó lenne az neki, villoghatna, nyomná a show-t, védené a tiziket. Az amcsik szeretnék.

  2. Arról mondjuk nem szól a cikk, hogy egyből most utazna, lehet csak nyáron.

 15. hemi és új szponzor??
  vagy új tulaj és jönnek a szponzorok… ?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.