Megint a Budaörsöt kaptuk a kupában

Bp. Honvéd – Tiszakécske 1-1 (összesítésben: 2-1)

Tegnap feltettem pár kérdést a Kécske elleni kupameccs előtt. Vegyük át a válaszokat:

 • Hányan lépnek pályára a bajnokin megszokott kezdőből? Ben-Hatira? Nagy Geri? Tischler-Májer csatársor?
  • Nem. Nem. Részben. A hétvégén megszokott kezdőből csak Heffler, Danilo és csereként Gazdag játszott.
 • Ismét lesz egy nagy Horváth-védés a meccs végén, ami bebeiztosítja a továbbjutást?
  • Igen. Sorozatban nem először menti meg a végén a továbbjutást, vagy kerüli el a hosszabbítást. Jogos a taps, Andris!
 • Tényleg az állásával játszott Supi az elmúlt héten? Mintha egy ukázt kapott volna az Öregtől a múlt heti vlogjában.
  • Nem tudom, de bevállalós volt a kezdője.
 • Leszünk legalább ezren?
  • 1700 körüli számot mondtak be.
 • Mennyire lesz tavasz? A kabátbélést hagyjam az irodában?
  • Jó, hogy nem tettem, fújt a szél.
 • Kupaduntu?
  • NB II-es csapatot kaptunk, illene az elődöntőbe bejutni.

No.

Az van, hogy a tervek szerint kedélyes sörözgetés lett volna a mérkőzés, miközben rúgunk egy, netán két gólt, semmmi izgalom, szerdai ejtőzés. Erre kaptunk egy olyan második félidőt, ami sokakban visszahozta a Valódi Kispest-élményt, a kilencvenes évek kilátástalanságát, a táborba szocializálódásuk idejét.

Nem kéne.

Tényleg az van, hogy az utolsó percekben szöglethez jutunk a másodosztályú csapat ellen, és öten hátul maradunk, ketten kisszögletet próbálnak kipasszolgatni, hogy menjen az idő? Tényleg? Jogosan szólt a kurvagyenge.

Pedig azt se kéne. Most tényleg. Horváth ugyan csak nézte Szabó kapufáját, de megint hozta a bravúrt, ahogy mindig. Lovric rendben volt, Temesvári sokat hibázott, de tőle egyelőre ezt várjuk, 19 éves, belsővédő. Heffler hozta a kötelezőt, Kukoc (hagyjuk) az Kukoc, Szendrei se volt vészes, azonban a többiek, – jó, őket most nehéz lenne minősíteni.

Soha nem látott felállás, az NB I-es csapat perememberei, és páran, akik még a fakóban se léptek nagyon pályára, szóval mit vártunk? Igen, kurvagyenge, de nem érzem azt, hogy erre lenne szükség. Pár srác mellettem belekezdett, átszellemülten, vörös fejjel ordította, majd amikor kijött Gróf, kihozta a csapatot, akkor elsők között rohantak le mezt, kesztyűt, bármit lejmolni, egy-egy pacsira jó lenni, szelfike, satöbbi. Erre azért hadd mondjam már azt, hogy szánalmas.

(Megjegyzés: nem a tábor kurvagyengézett.)

Kb. ennyi, felejtsük el. 1-1, a továbbjutás megvan, jöhet újra a Budaörs – Tatabányán, ahogy 2017 őszén is. Lassan kezd unalmas lenni.

Galéria itt, videó pedig itt a harmadik perctől.


Magyar kupa, negyeddöntők:

 • Ferencváros-MOL Vidi
 • DVSC-Mezőkövesd
 • Budaörs-Budapest Honvéd
 • Soroksár-Puskás Akadémia

Meccsnapok: március 13. és április 3.

“Megint a Budaörsöt kaptuk a kupában” bejegyzéshez 129 hozzászólás

 1. Időszerű lesz végre ismét a helyszínen megtekintenem a Honvédka tavaszi menetelését Hanta, RW és Ábel cimborák társaságában. Szerintem a budaörsi meccs ideális lesz erre, pont irányban van az autópályán Keszthely felé :)

  1. Sajnos nem Budaörs lesz a helyszín, hanem Tatabánya, és az sem állítható felelősségteljesen, hogy megéri a kitérő… )

   1. Teljesen elfelejtettem, hogy a magyarfociban a hazai pálya nem mindig evidens :(

 2. Ezek után viszont főleg illene komolyan venni a kupát. Megkockáztatom, hogy inkább itt kéne első kerettel játszani, az adott fordulókban a bajnokságban meg akármivel, mert nemcsak arról van szó, hogy ismét egy másodosztályú csapat az ellenfelünk (bár lassan lehet, hogy ez nem jelent semmit), de arról is, hogy a fagyi – fidi kettősből garantáltan csak az egyikkel kell megküzdeni a kupában, és az sem baj, ha a broki – kövesd párosításból is csak egy marad. Szóval, ha az európai porond a cél, akkor jelenleg szvsz a kupán keresztül akár elérhető is lehet megfelelő hozzáállással…

 3. Én pont a tábort nem bántanám. Bárhol játszottunk borzalmasan gyenge meccseket, bárhol kaptunk ki, a tábor mindíg megtapsolta a csapatot, együtt pacsiztak, fotózkodtak még vesztes meccsek után is, mindenhová elkísérték a csaoatot. Ez a kritika teljesen jogos volt, ez igenis, k**va gyenge volt.

   1. furcsa következtetés… ez olyan mint a buzi -e vagy? (ne értsd félre, nem szitkozódni akartam.)
    megsúgom, NEM!

    1. Buzi-e vagy az örömIány édesanyád tesó oriási duma , beIga szám vagy mi is az amugy?

 4. ” Pár srác mellettem belekezdett, átszellemülten, vörös fejjel ordította, majd amikor kijött Gróf, kihozta a csapatot, akkor elsők között rohantak le mezt, kesztyűt, bármit lejmolni, egy-egy pacsira jó lenni, szelfike, satöbbi.”

  Bázze, az ilyentől a jóérzésűnek herótja van. Most vagy legyen a szurkoló full divat, aki nem lát semmilyen hibát és ezé is megy le lejmolni, vagy legyen full kritikus, de akkor lefújás után se jópofizzon :(

  Amúgy, tényleg ‘tökös’ felállás volt. Nem jött teljesen be, de legalább továbbmentünk, és tényleg az a lényeg. Azé’ örs ellen talán biztosabbra kék menni

 5. Tipikus Kispest meccs volt. Az első félidőt kényelmesen végigtámadtuk, találtunk egy gólt, a Tiszakécske nem mutatott semmilyen előrejátékot, mi kényelmesen elvoltunk. Danilo sem erőltette meg túlságosan magát.
  Arra számítottam, hogy a második félidőt megnyomjuk, de a Cipf-Májer csatársor teljesen súlytalan volt, N’Gog tököléseire nincsenek szavak, a pálya közepén virtuális lyuk támadt, amikor 60-70. perc tájékától kezdett bóhozatba átlendülni a meccs, mert gyakorlatilag olyan, mint középpálya, nem maradt.
  Tiszakécske vérszemet kapott a második játékrészben, teljesen jogosan. A gól egy védelmi vicc volt, csak nem volt kedvem röhögni. Onnantól volt egy rövid feltámadás (egykapu), végre rájöttek a srácok, hogy ez nem lesz egy könnyed séta egy talált góllal, de sajnos rövid idő után a Kécske megérezte, hogy ennyit tudunk és gyakorlatilag hülyét csináltak a védőinkből. 2 góljuk simán bennragadt a meccsben. (nagy kapufa és gólvonal kombó, illetve Horváth bravúrja) Sajnos sikerült a “krémhez” közel ülnöm, akik ahelyett, hogy a saját csapatunkon kérték volna számon ezt a borzalmat, a számomra szimpatikus, másodosztályból érkező csapatot mocskolták (Banó)-Szabó apukástól.
  Szabó mester jól felkészítette a csapatát, a szerencse hiányán múlott, hogy kiestek. Lelkesek voltak, néha favágók, de a második félidő egyértelműen az övék.
  Nézzük a mieinket. Horváth Andris ismét megmutatta, hogy milyen a jó cserekapus. Köszönjük Andris, hogy nem búcsúztunk már a 64/32/16 között.
  Skvorc olyan teljesítményt nyújtott, amire nincsenek negatív szavak. Lovric jó volt ide, semmi több, de ez a Temesvári fiú még nagyon junior, sebessége pedig egy dupla csuklósbusszal vetekszik + egy majdnem gólpassz az ellenfélnek. Bambánál időnként azt lehetett látni, hogy a “nomen est omen” elvet követi. Heffler ismét szögletet rúghatott, zéró eredménnyel, a beadásait nem lehetett beadásoknak nevezni. Banó srác nagyon bizonyítani akart. Apunak, Supkának? A nagy akarásból nem lett semmi. Szendrei sem felnőtt szint. Gazdi bejött, de értelmes megmozdulása egy ismételten középről kapusba rúgott labdán kívül nem volt. (Vagy az Májer volt? Mindegy is.) A csatárokról fentebb írtam. Jé, majdnem elfelejtettem Kukocot. Az első félidőt végignyomta, egyszer olyan sprintet levágott, hogy azt hittem, hogy be kell hívni az orvost és a gyúrót. A második félidőben már több hibával játszott, a kondi szokás szerint elfogyott, de vele összességében meg voltam elégedve. (tök fura így leírva) Ő volt az egyetlen, akin látszott, hogy nem elégszik meg az egy gólos előnnyel, hanem többet és többet akar.

  A sorsolásunk jó, nem is kell sokat utazni, de ha egy döntőbe jutás a minimum cél, akkor ennyire lazán nem vehetünk egy meccset, mert még ezt a 1,5 ezer embert is el lehet üldözni.

  UI: Szabó apuka úgy néz ki, mint egy középkorú Berlusconi hasonmás a kopasz fejével és a latinos kinézetével. :) Szimpatikus volt a nyilatkozata a vereség után.

  1. Nekem az tetszett a legjobban, mikor az első félidő vége felé, Kukoc jobb híján esetlenül elengedett jobb belsővel egy labdát, ami még tekeredett is a hosszú sarok felé. Azon szemmel láthatóan ő maga is meglepődött, hogy így sikerült. :D

  2. Szabó meccs utáni nyilatkozatából az is kiderült, hogy az első félidőben nem is nagyon akartak semmit, azért volt nekünk olyan kényelmes. Tudta, hogy csak egy félidőt bírnának, ezért a másodikra tartogattak mindent, és azt meg is nyomták rendesen. Helyenként nagyon szépen passzolgatva jutottak el a tizenhatosunkig. Néha mi is csinálhatnánk ilyet.

  3. Akkor kb ugyanazt láttuk!
   De akkor Supi mit????
   Májer és Cipf egyszerre?…
   Cipf elég súlytalan, előbb az NBIII ban bizonyítson,Májer már megtette!
   Banó és Szendrei egyszerre?…
   Banónak tavaly voltak jó meccsei.Szendrei idén háromszor kezdett, nem győzőtt meg! Tegnap meg rengeteg hibája volt!
   Temes hátul elfér,de mellé Kambi és Mezga kell!
   Dinót tegnap 90 percig a pályán hagyni???????
   Supi mit néztél? Nagyobb hiba volt mint Bamba gólpassza!
   A sajtónak meg előadod, hogy fejlődni kell! Igaz, de kinek is?

 6. Látom Tonci megint felbaszta egy volt kispesti agyát, egyszer csak megbólintja valaki.

   1. Azért még mindig inkább három Horváth Adrián, mint egy Tonci…

    1. Nem túl elegàns pont ezutàn a meccs utan elővenni a Kukoc lapot a pakliból,amiről itt pàran azt hiszik,hogy mindent visz,mint a Lola T az autóskàrtyàban.

     1. Azok után, amit Gyirmóton láttam tőle, én minden meccs után elő fogom venni, de szerintem néha még meccs közben is.

     2. Húúú.
      Szánom a csapatomat, hogy ilyenek felvehetik a mezét! És ezt kibaszott komolyan gondolom!
      Ez a Tonci, megyei szintű labdarúgó! NEm voltam kint, viszont láttam a Kaposvár – Budaörs meccset… volt nem egy ember (pl. Tömös is), akiktől nem sajnálnám a vörös-fekete dresszt… pedig az két NB2es alakulat volt.

      1. Figyelj!Ő ennyit tud,de azt szívvel-lélekkel tolja.A kanadai tàblàzaton meg lenyomja az osszes csodatinit.Vilàgos ,hogy a Vadi-júdàs-Eppelnek pld jobban örülnénk mi is.De ha benne vagy valamelyik szurker csoportunkban,làthatod,Sanzi,hogy a megítélése ,ebben a jàtékoskeretben,lassan màr fifty-fifty.Ki a f@sz gondolta volna nem is olyan rég?!És ha a fiatal szarabb nàla,mint tegnap,akkor nyugodtan jàtszat ő is.Úgy vélem.

       1. Nem minden szavad értem, de ez a csávó azon kívül, hogy jobb külsővel viszonylag jól ad be, az szvsz kurva kevés ahhoz a szinthez, ami nálam az alap…
        Szjakózom, hogy a Koós Gabik innen el lettek zavarva, egy ilyen szar meg egyeseknél fifty-fifty… kemény!
        Baszki Hamar, Sallói, Orosz, Vincze, később Bárányos, Sasu, Piroska, Warzyha csatárokon, támadókon nőttem fel… kurva kemény így ezt a Toncit elviselni! Sír nála a labda. Én nem vagyok vak!

        1. Nem tudom mit nem értesz?!Azokban az időkben ,amikor azok jàtszottak akiket említesz,nem bevarrt zsebü volt a tulajdonos!Ez van,b+!Hiàba akarsz te a Supival ràntottàt csinàltatni Faberge tojàsból,ha csak kőleveshez
         van alapanyag!

    2. Az biztos, Adri nem lett túl nagy érzékkel megáldva a sportághoz, de ha a mai fiatalok közül mindenki legalább feleannyira odatenné magát, mint Ő tette annakidején, nem lennének gondok.

    1. Ilyet légy szíves ne csinálj többet vezetés közben! Szükség van itt Rád!

 7. Szerintem kár egy valakit negatívként kiemelni, mikor nem volt pozitív szinte egy sem. Egy rakás szerencsétlenség már hónapok óta az egész. Olyan a csapat mint a narkósok gyülekezete.

  1. Főleg olyannak aki a Kukin es a Danilon kivűl a Vadiról meg a Filipről is le akarta szedni a mezt vmi ugribugri tizenéves miatt.Jól emlékszünk erre jónéhànyan.Ellensége az ilyen a csapatnak,nem pozitiv.

 8. Làtom tó vizébe követ dobtam.Ne engem győzködjetek(kulonos tekintetrel a blokkoltakra)Kukoc ügyben.Ott vannak szurkoloi csoportjaink,van zàrt is és nyilvànos is,de ott nem egy ilyen Kukoc ellenes/fiatalmàniàs esszencia van mint itt.Vannak ilyen vélemények és ellenkezôek is.Gondoltam kicsit felràzom a témàval az oldalt,teljen gyorsabban a munkaidő.:-)

 9. OFF!

  Az megvan, hogy a III.ker főszponzora a MARKET ZRT.???
  + Nézzétek csak meg a szponzoraik listáját… OH
  Ne lepődjünk meg, ha 3 év múlva mehetünk Óbudára Kispest meccset nézni… egyébként szép emlékekekt ébresztenek bennem a 3. ker elleni győztes meccsek helyszini megtekintései! :D

  BASZKI!

  OFF.

  1. Már évek óta mossák itt tisztá… öööö… szóval már évek óta öntik bele a pénzt kerületünk labdarúgásába. :)

    1. Ja a fidesz házi kivitelezői, plusz a scheersanyi nagy fagyista szóval minden tökéletes.

 10. Kukoc témához, nekem ő az a játékos, aki:
  – lelkes, küzd, hajt, ameddig tud, és egyben agresszív és őrült, mint egy elszabadult pitbull
  – támadásban lehet haszna bizonyos csapatok ellen, illetve meccsállásnál, de védekezésben életveszély
  – bizonyos tekintetben képzett (beadás) és iszonyúan képzetlen (taktika, elsőszándékból nem tud rúgni – toporog, a játékot sem igazán érti)
  Minden tiszteletem azé az edzőé, aki megtalálja vele a hangot. Furcsa, de én is belátom, hogy nem tudom egyértelműen utálni, mivel nem az ő hibája, hogy itt van. Úgy tekintek rá én is, mint ahogy elődeink tekintettek a bolondokra: misztikus tisztelettel. :) Baromi összetett kérdés. Biztos, hogy nem fogom kántálni a nevét, mert azért mindennek van határa.

  1. Rátapintottál a lényegre vele kapcs. és elsősorban az edző felelőssége, ha mezt ad neki és lelkiismerete, hogy az ő idejében is kapott volna szerelést??? Supitól meg kellene kérdezni, hogy mit szólt volna hozzá védőként 1986-1990 táján, ha ő előtt egy ilyen srác játszott volna…

  2. jól mutatja a helyzetünket, hogy az mtk ellen sem ő volt a leggyengébb…sőt ott a tuti gólpassza Bennek, ami nélkül nem nyertünk volna!
   az adottságai, képességei miatt kb csak a felét “focizza”, amit azon a poszton kellene, de azt legalább megjátssza.
   szeretnék mást látni a helyén, de amíg Uzoma alibizik, addig sajna nincs jobb.

 11. Rohadtul idegesítő már, hogy minden egyes posztban Kukoc így, Kukoc úgy, és állandóan szídjátok. Szerintem meg jó kis játékos, én nagyon szeretem amikor pályán van, mert nem az alibi semmit hozza, mint pl Heffler vagy Skvorc hanem plusz színt ad a csapatnak, pl a bal külsőjével, vehemenciájával. Adott egy csomó gólpaszt és látszik, hogy él hal a fociért. nyilván nem egy Lanzafame, de helye lenne állandó jelleggel a kezdő csapatban. Inkább azon gondolkodjatok, hogy állandóan 1 játékost pécéztek ki, hogy hol van az istenített és sztárolt Premier ligás gólvágónk Ngog 10-20 találata a “sz*r” NB1-ben? A sokak által várt fiatal tehetségek Cipf, Szendrei, Temesvári és társai miért nem tudnak egy NB2 középcsapat szintjére felnőni 18-20 évesen? Hol van a szezon elején várt “elmúlt 5 év legjobb balhátvédje” Uzoma, aki játszott pár meccset és eltűnt? Danilot is szídja mindenki, ha ő nem lenne a csapatban kb a kieső helyeken állnánk, cserébe nézhetnénk az Ngog, Cipf támadósort, és lenne 20 meccsen vagy 4 lőtt gólunk…

  1. Teljesen igazad van Kukoccsal kapcsolatban. Elismerem, az elején én is sokat szidtam, mert sokszor nem lenne helye a keretben sem, de az utóbbi időben kis túlzással csak rajta látszik a küzdés a csapatban, mindenki más alibizik (Kamber, Gróf és Holcsi is idetartozik még, de a többieken a “sz.rok bele” hozzáállást látom meccsről meccsre)

  2. Én sem nézem jó szemmel, ha valaki a Csapat egy játékosát szidja (a kritika más), mivel úgy gondolom, hogy ha egy játékos nem kifejezetten destruktív a Honvédra nézve, akkor azt hivatásból is “kötelességünk” biztatni (de nem feltétlenül éltetni). Ha valaki nem elég jó, azzal meg nehéz mit tenni, a jelenlegi anyagi helyzetünkből adódóan sajnos lesz olyan, hogy nem mindenki üti meg a szintet, de ettől függetlenül ha fikázzuk, attól még nem lesz jobb a teljesítménye, sőt. Én inkább a pozitív megerősítésben hiszek, nem a hibák kántálásában. Ha Kukoc nem lenne megosztó (teljesítményű) figura, nem lenne ennyit említve, talán 2x annyi hozzászólásban szerepel, mint bárki más.

  3. Végre valaki kimondja az igazságot!!! Toncsi igenis hasznos játékos.

   1. Akkor nyírjon füvet az új stadionban… jobb külsővel úgy megnyesi a bokrokat, hogy öröm lesz nézni!

   2. Kár hogy sokszor az a haszontalan labda, meg a futás, meg a saját két lába zavarja.

 12. Én csak annyit szeretnék írni, hogy köszönöm Hemingway úrnak, hogy beengedett bérletemmel a VIP szektorba, tényleg nagy élmény volt! Magamtól soha sem vettem volna jegyet a VIP szektorba, nem azért, mert nem engedhetném meg magamnak, hanem mert nem az én világom. Találkozhattam Marco Rossival, több csapattaggal (Geri, Tisi, Uzoma, Kálnoki Kis stb.) közvetlenül a kispad mögött ülhettem, szóval élmény volt! Remélem hamarosan a meccs is élvezhető lesz!

   1. Semmit, csak elba…tam a gépelést! Elnézést Tőle, is javítom igazad van…. Habár, ha jobban belegondolok “unoma zt”, hogy még mindig nem játszik : )

 13. OFF.
  Tegnap este hazafelé menet konstatáltam!

  Jelentem a Bozsikban már csak egy kandelláber árválkodik magában…

  OFF.

   1. Persze, de azért örömteli is! Halad a bontás!
    Jó lenne heti rendszerességgel fotósorozat!

     1. Köszi!
      Meg is néztem…
      Lemaradtam!
      A Tribün is már a múlté!
      Brühühü!

    1. Igaz, de ez eddig akár a régi tervük része is lehetne. Nehogy időközben kiderüljön, hogy elfogyott/másra kell a pénz, válság van, stb… Nyilván paranoiás vagyok, de én majd csak akkor kezdek el örülni, ha felépült az új és el is foglaltuk.

   1. Sajnálom, hogy nem tudtam hosszabban görgetni a listát. Szerintem erre próbált valaki is utalni.

    1. én is értettem, csak -gondoltam- ha Kukacot bevédték, akkor Dani is megérdemel ennyit…

     1. Kukocban már nincs több, Daniból még lehet labdarúgó. Ezért fájó, hogy fejben nem az igazi. Eddig nem futja ki azt, ami potenciálisan benne van.
      Úgy látom az upvote-ból, hogy Latabár aktív. Egyszer már kérdeztem, de nem érkezett válasz. Sportpszichológus foglalkozik a fiatalokkal? (16 és 22 év közöttiekre gondolok)

      1. tiszta sor…Dani most nincs a “helyén” ez látszik minden meccsen, csak szenved, utóbbi meccseken talán már nem is küzdött úgy, mint korábban.
       ha volt mellette 1 lanza vagy Vadócz, akkor sokkal jobban mert játszani.
       nem tudom most mennyiben kéne más posztot játsszon, de valamiért nem megy neki a játék.

      2. Köszönöm, hogy nem voltál gonosz és még a sejtetést is hanyagoltad.
       Nem hangzik túl jól, amit írtál. Gazdinak és még néhány játékosnak nagy szüksége lenne pszichológusi támogatásra, mert legtöbbször nem képességbeli, hanem mentális gátakat látok egy-egy kulcsmomentumban, amik akadályozzák őket abban, hogy jó megoldást válasszanak.

       1. Neked együtt kell élned azzal, hogy többet tudsz, mint mi, mégis olyan közegbe jársz virtuálisan, ahol mi, tudatlanok bizonyos dolgokat máshogy látunk a hetente egyszer kapott ingerek alapján.
        Egyébként többnyire normális hangnemben zajlik a társalgás, nem facebook-os mocskolódás, vagy üllőis virtuális bicskázás.
        Nekem a tegnapi Kukocos kibeszélővel nincs problémám. Több érvet láttunk ütközni, mivel összetett a kérdés, és ez így jó. Mégiscsak egy szurkolói fórum. A szurkoló pedig jó esetben heti 2 órából ítéli meg a dolgokat.
        A Gazdis dolog sem ment szerintem félre. Van egy probléma, aminek kutatjuk az okát. Ebből az én véleményem egy.

       2. nem lehet, hogy az edzőnek kellene ezeket megoldani, amit a pszichopatológusra testálsz ? :)
        ha az egész csapat rosszul működik, ott nem az egyéni terápia szokott segíteni

        1. Edző sok mindenben tud segíteni, de ebben szerintem nem. A sportpszichológia legyen akár egyéni, akár csoportos terápia arról szól, hogy a miként tudod uralni az elmédet egy-egy kritikus szituációban.
         Csak egy cikk a temérdekből. https://hvg.hu/pszichologiamagazin/20160810_Igy_kesziti_fel_az_olimpikonokat_a_pszichologus
         Szilágyi Áron már többször elismerte, hogy soha nem lett volna belőle 2-szeres bajnok (még egyszeres sem), ha nem kap támogatást.
         Tudom, hogy vacak az egész csapatjáték, de ugye abból indult a beszélgetés, hogy mit csinál egy játékos, ha gólhelyzetbe (üres kapu, kapussal szembe) kerül. Kényelmes megoldás lenne, ha az egyéni, mentálisan rossz döntéseket a csapatjáték hiányosságaival összemosnám. Nálam ez két külön téma.

         1. Azért ezt tegyük helyre. Szó sincs arról, hogy Dani rendszeresen üres kapura, netán kapussal egyedül szemben állva kihagyná a helyzetet. A kupameccsen 4-5 védő és a kapus állt vele szemben, és az egyik védő rá is rontott. Szerintem ott a lehető legjobb döntést hozta. Nem lehetett finomkodni, rést keresni, mert sokan voltak, illetve egy már majdnem oda is ért. El kellett rúgni izomból. Pech, hogy a kapusban elakadt. Tízből nyolc bemegy ilyenkor.

          1. Nem jó pedagógiai módszer, de ne is várd el egy szurkolótól, hogy pedagógus legyen. Erre van az U edző, a felnőtt edző és az általam hiányolt pszicho szakember.
           A kérdésed jó, de ez valahol alátámasztja, amit eddig regéltem.

          2. Nem tudom, hogy milyen hangulat volt a 60-70-80-as években a stadionokban, de nem gondolnám, hogy az akkori szurkolók a maiaknál nagyobb pedagógiai érzékkel rendelkeztek volna.
           A szurkoló rajongó, aki azt szereti, ha a csapata szépen játszik, nyer, és legfőképpen azt szereti, ha a meccs katartikus élményt okoz a számára.
           Értem amit írsz, de pl számomra a hivatalban dolgozó munkaerő, a mozigépész vagy a sarki pultos Rozika teljesítménye nem tud katartikus élményt okozni. Nem fogok a nyakukba ugrani, ha nem romlott a felvágott, vagy időben megkapom a személyimet, legfeljebb megköszönöm a munkájukat, vagy morgok és beírok a panaszkönyvbe, ha valami nem jön össze.
           Egy focistának tudni kell kezelni az érzelmek túlcsordulását és adott esetben széles skáláját, mivel szeretetből és kritikából is többet kaphat, mint az átlagember.

          3. Jó pár éve az akkor 10 éves lányomat kivittem a Bozsikba. Volt olyan “szurkoló”, aki már a csapatok kivonulásánál gyalázta a saját csapatunkat. Önmagában érthetetlen, de lapozzunk.
           Eltelt 15-20 perc, és válogatott káromkodást/szitkozódást zúdított a korzó egy része a saját játékosainkra.
           10 éves lányom rám néz: ezek a bácsik nem tudják, ha valakit állandóan szidnak, az nem fog jobb teljesítményt nyújtani? Olyan büszke voltam rá, h arra szavak nincsenek!

          4. Már régóta azon gondolkodom, hogy a “családi szektor” kifejezés úgy hangzik, mint egy vaskos trollkodás. A legalja népek és a Tourette-szindrómások ott vannak, ha a saját vagy a másik csapat játékosát kell szidni.
           Bizonyos szintig megértő vagyok velük szemben, vagy csak elviselem őket – lásd előző kommentet a rajongásról és a túlcsordult érzelmekről – de a 90 perces mocskolódás eléggé el tudja venni a kedvem.

          5. Gyertek át a táborba. A béke szigete. Ha még szurkoltok is, az a csapatnak is jó, attól jobban játszanak, amitől nektek is jobb, és így tovább. :)

          6. Szezon végéig a hazaikon marad a családi, idegenben pedig a tábor. Aztán majd a következő bérletvásárlásnál eldől, hogy jövőre melyik lesz. :)

          7. Csak pár hónap múlva lesz jogilag is felnőtt, de köszönöm! 🙂

           Én csak azt kérném a saját csapatukat megállás nélkül szidalmazó emberektől, h tegyék otthon a tv vagy laptop előtt (ha mondjuk streamen nézik), és inkább ne jöjjenek ki, mert így legalább nem rontják el mások szórakozását…

          8. Na de akkor nekik milyen szórakozás jutna? Ezek életük legszebb pillanatai, szerintem egész héten a tükör előtt állva gyakorolják, hogy fogják majd hétvégén rendkívül “viccesen” osztani a pályán lévőket.

          9. Pelso és obviusz! Máshogy látjuk. Szerintem sok a kihagyott helyzet, ami nem képességbeli hiányosság és nem is csak a csapatjáték, a begyakorolt játékrendszer hiányossága.
           Supkának van teendője, nem kevés, de én máshol is keresném a megoldást, a mentális felkészültségben. Ebben van köztünk egyet nem értés.
           De ahogy Latinak írtam, ez így szép és jó. Nincs abszolút igazság, csak különböző érvek ütköztetése.

          10. Reménytelen, egy normálisan működő világban minden meccsen percekig éltetné a táborunk Kamber Gyurit vagy Lovreszt, hogy “csak” olyan légiósokat említsek, akik nem keveset tettek/tesznek ezért a klubért… De miért pont a focipályán működne normálisan a világ…

          11. Ráadásul mire ö a kapuhoz ér számtalan ütközésen párharcon van tul.

         2. “Kényelmes megoldás lenne, ha az egyéni, mentálisan rossz döntéseket a csapatjáték hiányosságaival összemosnám”
          ez nem kényelmes, hanem logikus. :)
          nyilván nem egyenlőség jel van a kettő között, de erős hatással van a “játékrendszer” begyakorlása ill. annak hiánya a játékosok magabiztosságára és mentális állapotukra.
          SA úgy kezeli a csapatot, mint Rossi 1. ittlétekor: duzzog, felszínes és képtelen kezelni a fiatalokat.
          érdekes módon Rossi II. verzióban miért nem voltak mentális problémák?

         3. Szülő, barátok, csapattársak érzelmileg érintettek, terápiás célra nem feltétlenül alkalmasak. Vannak sikersztorik, azokból érdemes kiindulni. De tény, hogy befogadónak kell lennie a labdarúgónak, mindenekelőtt felismerni a problémát.
          A pszichiáteres részben igazad van, egy kopasz jelöltem lenne is. Kérdés, hogy van -e Magyarországon horvátul beszélő pszichiáter. :)

          1. Pszichológus és pszichiáter nem ugyanaz. Az egyik orvos a màsik nem.

         4. Azért a pszichológia nem egy egzakt tudomány. Akár többet is árthat , mint használ. Egy jó edzö pszichológus is kell legyen, hisz minden vezetönek figyelnie kell az emberei pszichés állapotára. Szóval ez sem egy egyszerü kérdés, egy gyenge pszichológus többet árt , mint használ.

       3. nekem az a döbbenet, hogy 1 bal védőt nem tudtunk kinevelni lassan 10 év alatt, aki tudna védekezni és legalább úgy adna be, mint Kukac ?!
        vagy csak türelem kellett volna hozzá, meg 1 kis dotáció/+fiatalpénz ?
        (még Botira rá lehetett húzni h bal védő, de alapvetően ő 1 univerzális védőnk volt…)

       4. Gazdinak csak 1-2 gól kellene! Hatalmas kedvencem, nem vagyok szaki, de számomra nem tud úgy játszani, hogy kritizáljam. Szerény , szorgalmas és van benne alázat.

        1. És imáda a női nemet máshogy fogaImazva a puncit, de ez igy is van rendén!

 14. OFF: Boti egyelőre szalaizik a Kansasben. Remélem be tudja verekedni magát a kezdőbe és nem lesz egy Bobál 2.0.

  1. Egyelőre Bobál se fix kezdő a Paksban! sőt…
   Múlt hétvégén kezdett, de előtte…

   1. Bobál még egy percet nem játszott még a mennyeiben a paks mezében, se múlt szomaton, se máskor!Kupameccsen játszott csak.

   2. Valószínűleg mostanában azért fog kezdeni, mert Csertői kb összes védője kihullott. Ez elkeserítő, hogy hova tud süllyedni egy irtózatosan tehetséges játékos.

  2. Boti megfogja csinalni! a palyan teljesen mas karakter a kettö! Amugy Bobal serülese miatt nagyon balszerencses volt, mert benne is ott volt (van) a X faktor viszont most ujra fel kell epitenie magat, szerintem ezert is szeretett volna hozzank visszajönni, mert mi altalaban megadjuk ezt a lehetöseget az ilyen tipusu jatekosoknak…

 15. Persze, bele lehet magyarazni ezt is, de sztem inkabb utolag magyarazkodik a kis pocs. Belatta hogy mekkora egy paraszt volt, probalja menteni a menthetetlent.

  1. Egy árulóról beszélünk, Felcsútba ment a “névbitorló” csapathoz, szerintem azt se tudja ki volt az a Puskás Ferenc, és ezzel a tettével tiszteletlen volt vele szemben is, szememben a legalja amit tett, Lanzafaméra is haragszom, de Prosserre sokkal jobban, mentegethetitek itt, akkor is egy nagy NULLA ember marad, ráadásul buta is mint a föld…

   1. Szerinted ment vagy mennie kellett? Az ő döntése volt vagy döntöttek mások erről? Én nem tudok százszázalékos infót, ezért nem is ítélkezem se pro se kontra.

    1. Igen, “mondták” itt néhányan, hogy nem nagyon volt választása.
     Nem ismerem a részleteket , viszont nem raktak kést a torkához, hogy magyarázkodjon.
     Szóval nagyon nem érdemes vele foglalkoznunk.

    2. Pisztolyt fogtak a fejéhez?
     És azt is mondták neki hogy mondja azt TVben, hogy mindig is Pintérrel szeretett volna dolgozni?
     Nem látott meccseket TV-ben sem hogy magukra adó játékosok nem sértik meg az nevelő klubjuk szurkolóit ünnepléssel…Nem szarnak oda ahol korábban ettek…Utána meg magyarázkodik még…
     Hagyjuk már, valaki ilyen hülye legyen?
     De nem is érdekel az biztos hogy nem érdemel semmit Tőlünk, de még annyit sem…
     És akkor írhatja itt mindenki, hogy nem látunk dolgok mögé…

    1. Gonosz vagy, szerintem a Locomotiv GT-ben és az Omegában is egész jó volt.

   1. És, mondta valaki hogy nincs? Tudod értelmezni amit írok,vagy segítsek esetleg?

 16. Szerintem a csapatot, ahol nevelkedett, NB1-es játékost faragtak belőle megillette volna annyi tisztelet, hogy nem tart eltúlzott gólörömöt ellene. Hogy miért cselekedte ezt, az már az ő dolga.

  1. Ezekszerint rosszul nevelte az egyesület, ha erre se tanították meg.

 17. Hát persze,hogy utólag ezt mondja.
  Ne dőlj már be mindennek. Persze,ettől függetlenül nem Prosserrel kell foglalkoznunk szerintem sem,ezt kár is volt sztem felhozni.

  1. Tudom, tudom, hogy új stadion lesz, de a szívem szakad meg a bontásról közzétett képek láttán. Nagyjából 35 évig koptattam azokat a lelátókat, álltam a reflektorok tövében..

   1. Én meg emlékszem, micsoda öröm volt látni, hogy először gyulladnak ki a fények, és közel 60 év emlékei kötnek a stadionhoz. De alig várom, hogy megépüljön az új, és remélem, hogy megérem. Azért az igazi Kispest-pálya mindig az marad nekem, ami épp most szűnik meg létezni.

    Most viszont annak örülök, hogy ilyen tempóban halad a munka, mert így tényleg lehet esély arra, hogy a 20/21-es bajnokságot az új stadionban kezdje a csapat.

    1. Nekem nem tetszik az ùj terve… Olyan egytucat a többivel, 8 ezres stadion a minicsapatoknak van

     1. Europai szinten sajnos azok vagyunk,-nem a tortenelmunket nezve- es ahogy a dolgok allnak,(gazdag-szegeny ollo) valoszinuleg azok is maradunk.

     2. szerintem nem néz ki rosszul… + azt kívánom magunknak és a magyar focinak, hogy legyen szűk az a 8000-es stadion

  1. Es tenyleg!:D
   Úgy látszik az edzopolot nem sikerült összevarrni:DD

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.