Mastodon

Első meccs a kupadöntőért

Bp. Honvéd – Soroksár @ Hungária, 18h

Horváth Andris fix egyelőre a fejemben. Ahogy valószínűleg a hétvégére eltiltott Nagy Geri és Kamber is kezdeni fog. A többiek feltételezem nagyjából a legerősebbnek képzelt csapatunk lesz, mert a kupadöntő lehetősége egy fontos dolog.

  • megye,
  • NB III,
  • NB II vége,
  • NB II középcsapat (a Budaörs kiverte a Diósgyőrt),
  • NB II élmezőny közele (a Soroksár kiverte a Felcsútot)

így jöttek sorra, vagyis a szerencsére nem lehet panaszunk, rendre alasonyabb osztályú ellenfeleket kaptunk eddig. Ha továbbjutunk, akkor a Videoton – Debrecen győztese várna ránk, és onnan is valószínűleg a Videoton, és egy nagyon kedves ember, a kupavisszavágóra eltiltott Juhász Rolandka.

De addig még van egy fontos dolgunk, például az, hogy izgalommentessé tegyük a jövő szeredai, soroksári visszavágót.

A tervem igen egyszerű: egynél több gólt lövünk, miközben egyet sem kapunk.

Gondolom Supinak is hasonló megoldáson jár az agya, nyert már kupát életében, tudja, hogy mennek a dolgok, ha rendben. És gondolom azt is tudja, hogy a Soroksár nem gyenge, vagyis igazából az, mert másodosztályú, tehát gyengébb nálunk ligában mérve, azonban a kupa egy speciális terület, itt csak egy-két meccsre kell igazán felkészülni.

A kettő például a papíron erősebb csapatoknak kedvez, mert van lehetőségük javítani, ha nagyon elrontanák az odavágót. Ugye, ismerjük a mondást: egy meccsen minden megtörténhet. Az majd legyen a döntő, ahol – ha minden a valószínűségek szerint alakul – mi lennénk a papíron gyengébbek. Tényleg úgy néz ki ez a kupaidény, mint ha nekünk találták volna ki.

Tehát.

Vegyük elő a legerősebb csapatunkat (a kupában Horváth számít a legerősebb kapusunknak!), üljön le Supka a padra (innen nincs eltiltva – úgy látszik a bajnoki bíró állítólagos sértegetése, vagy mifene nem érdekes a kupában. Repülős Gizi is csak közérből lopott, háztartási boltból még véletlenül sem), és hozzunk le egy eredményes meccset.

Kivételesen nem várok jót, mármint jó játékot, azt a bajnokságban hozzuk negyedórákra, és látjuk az eredményét: három meccs – egy pont. Kifejezetten tudatos, célratörő és eredményes játékot várok, az sem baj, ha nézőtaszító, ma nem szórakozni megyünk ki, hanem nyerni, és bejutni a kupadöntőbe.

Akarom azt a kupadöntőt.

A Hemingway-éra tizenhárom évében

  • nyertünk egy bajnokságot,
  • egy bajnoki bronzot,
  • kétszer lettünk bajnoki negyedikek,
  • nyertünk két kupát,
  • és vesztettünk egy kupadöntőt.

Nem rossz mutató, különösen ha azt nézzük, hogy mi volt a magyar futball 2006-ban, és hol tart, milyen feltételek között él 2019-ben. Egy újabb kupadöntő nagyon rendbe tenné a helyünket, és ha hajlamosak vagyunk túllépni a korszak közepén, akkor kimondhatnánk: egy tisztes középcsapat státuszából indulva, nem elérhetetlen a felzárkózás a nagyok (kiemeltek, nevezzük bárhogy) mögé.

Szóval kell az a kupadöntő, és kell a bajnokságban is az elérhető legjobb helyezés. Ennyire egyszerű a világ, és még elő sem vettem a mantrát, hogy Kispesten bla-bla-bla, a maximum a minimum, bla-bla-bla, elvárt, bla-bla, nem teheti meg, satöbbi.


Bp. Honvéd – Soroksár
Magyar kupa, elődöntő
Hungária körút, 18:00
tv: M4 Sport és m4sport.hu


címlapkép: RW lőtte még 2015-ben, Soroksáron, az esős kupameccsen. Lusta voltam mást keresni, ez pedig bent volt az adatbázisban. || Hahhh, élesítés után látom, mennyire tömörített, foltos, értelmezhetetlen kép. Mindegy, már marad.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||