Legalább előnnyel megyünk Soroksárra

Bp. Honvéd – Soroksár 2-1 (Magyar kupa)

 • Nem játszottunk jól: ✅
 • Előnnyel megyünk a visszavágóra: ✅
 • Szokásos Horváth-bravúr: ✅
 • Szokásos bebalf*szkodott gól a kapunkba: ✅
 • Általános hőbörgés az eredmény és az elvárt veredmény között feszülő ellentmondás miatt: ✅
 • Nem tudunk mit kezdeni egy tíz emberrel védekező csapat ellen: ✅
 • Nyugalom, meglesz: ❌
 • Helyzetkihasználás legalább közepes: ❌

Valahogy így, pontokba szedve.


Ugye, az ilyen meccsekre mondják azt, hogy tipikus kupameccs? Van egy kiscsapat, van egy papíron azért jóval erősebb csapat, van egy odavágó, fel lehet szívni magunkat kiscsapatként, és nehéz hozni a bajnokin megszokott koncentrációt nagycsapatként.

A kupameccsekre valahogy mindig úgy tűnik, hogy kiegyenlítődnek az esélyek, pedig nem, a látszat ilyenkor csalóka. Azt ne nevezzük már kiegyenlítődött esélynek, hogy beállunk tíz emberrel a kapu elé rombolni, aztán hátha találunk valamit elől. Gondolom nem ez a Soroksár játéka a Gyirmót, a Mosonmagyaróvár, vagy mondjuk a Cegléd ellen az NB II-ben. A Sori tehát nem felspannolta magát, hanem valami mást játszott, valami olyat, amit Zéróspíl Gyuri szerint még tanítani sem kell, jön az magától – és milyen igaz, tényleg jött.

A baj inkább ott van, hogy elszoktunk az ilyen ellenfelektől, nem igazán tudunk mit kezdeni a helyzettel. Nyilván domináltunk, nyilván nekünk voltak helyzeteink, nyilván mentünk és toltuk, és nyilván összejött, mert annyival azért jobbak voltunk, ha sovány is az előny, de mindenképp előny.

Az elmúlt két bajnokságban már nem állnak be ellenünk tíz emberrel, nincs rutinunk az ilyen felfogás elleni játékban. És valljuk be, egy NB II-es közép-, vagy annál valamivel jobb csapat, tele levetett NB I-es játékosokkal simán tudja hozni a számunkra bár megugorható, de azért neccesen, szenvedve leküzdhető szintet. A megye egy, az NB III teljesen más, ott oké, illik lenyomni a torkukon erőből, hogy helló, a Honvédka itt ma továbbmegy, azonban az NB II már elég erős ahhoz, hogy ne legyen ennyire egyértelmű.

Részemről elégedett lennék az egygólos előnnyel, ha ne kaptunk volna, ha nem lenne idegenben lőtt gólja a Soroksárnak.

Mindegy.

Szerda délután visszavágó. Annyi biztos, hogy gólt kell lőnünk, mert 2-1-nél hülye lenne támadni Lipcsei, elég ha nem kap gólt, és véletlenül ismét bemákol egyet. Ha gólt lövünk, a Soroksárnak támadnia kell, és onnantól fenntarthatatlan lesz a totális védekezésre berendezkedés.

címlapkép: 1909foto

“Legalább előnnyel megyünk Soroksárra” bejegyzéshez 33 hozzászólás

 1. A honlapon az Újpest meccset a régi UTE címerrel hirdetjük. Ez is változás. Úgy emlékszem, hogy Hemi-érában a WC deszkát rakták ki az ellenfél címeréül.

 2. NSO-n cikk a névváltoztatásról. Az ultrák az NSO szerint a Kispest-Honvéd mellett tették le a voksukat. Ez akár igaz is lehet, mivel az első kispesti ultracsoport megalakulása egyidős a Kispest-Honvéddal.
  Sajnos erre nem lesz lehetőség, de érdekelne, hogy a Honvéd szurkolókat milyen jellemzők alapján lehet besorolni a Budapest és a Kispest táborba. (a Honvéd elnevezés szerintem egyik oldalon sem kérdés)
  Pl: földrajzi (kispesti lakosok/kötődésűek vs többiek); kor (30 alattiak, 30-50 közöttiek, idősebbek); szurkolói habitus (ultra, korzós/családis); generációs beágyazottság (többgenerációs szurkolók; első generációs szurkolók); mikor lett Honvéd drukker (ez persze összefügg a korral); iskolai végzettség; stb.

  OFF: Interjú Botival a csakfocin.

  1. maradjon a Budapest(i) Honvéd!
   Ezzel nyert bajnoki címet Puskás, ezzel utazott a Madrid otthonába a csapat, ezzel a névvel lépett pályára a csapat Détári idejében!

  2. pogacsas gondolom azert forszirozza, hogy szetvalaszthato legyen Puskas a Honvedtol….

   1. Ez most az az érv, ami alapján valóban az a helyes, ha marad a jelenlegi név.

    1. pontosan, itthon tök mindegy, de külföldön csak is Bp Honved vagy Honved ismert minden mas hatarozo nelkül…

  3. Részemről ahhoz a névhez húz a szívem, ami az éppen aktuális nevünk volt, amikor kispesti lettem. Ez pedig a KHFC. :)

  4. Az ultratábor a KHFC alatt szocializálódott, vonzódásuk így érthető. Ha 2003-ban lennénk, foggal-körömmel védeném én is az akkori nevet, tényleg az volt kb a legjobb. DE. Az is vicc, hogy 10-15 évente nevet változtatgassunk. Az akkori tragikus helyzetben a régi, Bp Honvédra rezonáló Budapest Honvéd név visszahozatala a lehetőségekhez mérten tökéletes megoldás volt, és mivel majdnem ugyanaz a név, mint a 2 nagy korszakunkban, én már hagynám is.

   Ez nem Hemy mániája volt, mielőtt valaki hozzá köti, hanem egy jó meglátás szerintem.

   A címer más tészta. Én azt se basztatnám állandóan, de tény, a mostani nem az átgondolt heraldika mintapéldánya.

   Egy biztos, a névre visszatérve: ha valaha is változtatás lesz,a HONVÉD mindig maradjon. Egyszerűen része a történelmünknek. Ahogy a Kispest is, mint helyszín, szülőhely – és akkor megint ott vagyunk, hogy az 1991-2003 közti név volt az optimális, de mondom, állandóan ne változtatgassunk szerintem.

   Én pl. wekerlei vagyok, igazi kispesti identitással, mégis, bárki kérdez, hogy kinek szurkolsz, automatikusan az jön: HONVÉDOS vagyok.

   1. Egyetértek teljesen, annyi kiegészítés, hogy mindenképpen jó lenne egy új címer! Nekem továbbra is a tesód által tervezett a no1.
    Kispest felirat pedig lehetne a mez hátulján, mint állandó felirat a számozás alatt!

    1. Az oldschooloknak már az a címerkísérlet is egy felségsértésként ért fel :)

    1. Az én meglátásom : picit koppintva ahogy a fradi használta a ’90-es években a nemzetközi kupákban.
     Itthon csak röviden Ferencváros volt. Nemzetközi meccseken Ferencvaros Budapest.
     ennek mintájátra lehetne egy hosszú név nemzetközi szintre ( mint a bankszámláknál az IBAN) és itthonra a szimpla.Tehát :
     Nb1 és Magyar Kupában Kispest-Honvéd FC.
     Europaliga meccseken Kispest-Honved Fc Budapest

     1. Én hasonlót írtam a múltkor,hogy lehetne egy hivatalos neve a klubnak,pl Budapest Honvéd Fc Kispest,tehát kihangsúlyozva a hivatalos szót,aztán ezek közül ki-ki a jóízlése szerint használná a nevet. Aki Kispestnek hívná,az úgy nevezné,v Budapest Honvédnak,v akár Honvédnak.

  1. Vicc ez az egész.. teljesen koncepciótlan, ami itt folyik. Ott van még a Király Gabi Nemzetközi Kapusakadémia is ráadásul..

 3. Elmúlt 2 év? Már nem állnak be ellenünk? Most komolyan, mikor álltak be utoljára ellenünk az elmúlt 2 év előtt bunkerezni?
  1993-ban? (Kivéve a Szolnokot 2011-ben). Annyira ez nem rémlik. Inkább mi toltuk bunkerben mindig, nem? Leszámítva Rossi mágikus utolsó öt meccsét.

  Amúgy a gólért kár, különben nem éreztem hogy ne pörögnénk, vagy hogy lenéznénk a Soroksárt. Klasszik kupameccs volt, legalább a hazai 4-0 után nem egy bűnrossz 2-0ás vereséget kell végignézni jövő héten Soroksárott. Mondom ezt most.
  Aztán majd egy hét múlva, az 1:0-ás Soroksár-siker után jövök haza sírva :D

  1. Supka-féle Honvéd ellen talán, 2008 tavaszán.. akkor volt az, hogy nem tudtunk gólt lőni.

 4. El kéne indulnom az MTK pályához jegyért. Egy órát sz*pni a dugóban. Sorban állni, és lehet hogy nem is jut jegy. Aztán jövő héten abszurd időpontban lelépni a melóból, hogy megnézhessem a visszavágót. Köszönöm minden illetékesnek.

 5. Szerintem kurvára nem az volt a baj, hogy az ellenfél betömörült ellenünk.
  Hanem az a kilátástalan játék, ami minket jellemez az egész szezon során bárki ellen is játszunk.
  Lassú labda jártas, nulla csel, átlövés…
  Félpályárol haza passzolt labdák
  Láttam vasárnap a vasas-soroksar meccset, akkor is ezt játszottak, a vasas csak átjátszotta őket, vagy 10x.
  Olyan ez a csapat, mint az edzője. Színtelen, szagtalan, kiégett, és motivalatlan!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.