Úgy kellett összefogdosni egy csapatra való játékost, hogy egyáltalán legyen kit szidnia a Népi Internetnek

Újpest – Bp. Honvéd 0-0 // osztályozókönyv

A meccs végére így nézett ki a középpályánk:

 • Májer // született: 1999.06.28.
 • Banó-Szabó // 1999.07.25.
 • Szendrei // 2000.03.27.

A dátum 2019.04.20., vagyis egyik játékos se töltötte még be a huszadikat.

Ha bármi történt volna az utolsó percekre, a padon ott ült a kis Pisont (életében először, 2000.01.03.) és Beglarishvili (szintén életében először).

Erre azért mondhatjuk azt, hogy elfogytunk, ugye?

Hiányzott a fix kezdőből Kamber és Nagy Geri eltiltás, valamint Gazdag, Mezghrani és N’Gog sérülés miatt. Supka szintén eltiltott, szóval így legyünk okosak Újpesten.

Supka mester az M4 Sport közvetítésének vágóképén

Gróf (29/29)
Heffler (27/26), Batik (24/20), Lovric (8/8), Kálnoki Kis (6/4), Uzoma (10/7)
Szendrei (4/1), Ben-Hatira (6/2), Bamba (5/1)
Holender (29/21), Danilo (21/8)

Zárójelben, hogy hányadszor volt kezdő a játékos az idényben (Újpesttel együtt), illetve ezekből a meccsekből mennyit töltött végig a pályán. Érdemes megnézni a védelmet, és a teljes középpályát, valamint a cserepadot:

Horváth (0/0), Májer (0/0), Banó-Szabó (3/1), Pisont (0/0), Tischler (2/0), Kukoc (11/4), Beglarishvili (0/0)

Kit hoznál be, kit raktál volna a kezdőbe inkább? Ennyire messziről nagyon régen indítottunk meccset.

Ehhez képest a csapat hozott egy stabil teljesítményt, még helyzeteket is képes volt kialakítani, és bár igaz, érezni lehetett az Újpest nyomását, főleg a második félidő közepén, valahogy nem lehetett érezni, hogy bennük lenne a gól. Persze, egy-egy hiba bármikor becsúszhat, lőttek egy lesgólt (megnézném azért videón), szóval ne volt megnyugtató a helyzetünk, de mondom, nem éreztem azt a nyomást, amibe majd belehibázunk.

Valami egészen más nyomás lehetett az Újpesten, mert inkább ők hagytak ki pár pillanatra, és ha Holcsika nem ijed meg Pajovictól, vagy Szendrei egy fél ütemmel korábban érkezik, esetleg Ben-Hatira nem magát akarja kicselezni, akkor az gól. Szendreinek ez lett volna az első az NB I-ben, Holcsikának pedig a tizenötödik, ami kellene, mert Lanzafame közben behozta.

Mindegy. A lényeg, hogy az alapfutballunk, amit lehet élvezhetetlen, nézhetetlen, és egyéb jelzőkkel illetni, ismét bizonyított, még erősen felforgatva, tapasztalatlan játékosokkal is képes hozni az ellenfél játékának megfojtását. Tegnap se szép meccset játszottunk, hanem megkomponáltat, ahol – sajnos – a támadásaink csak egy lábjegyzetet kaptak, valami ilyen felcsapással: “Ha úgy alakulna, akkor …” és valami ilyen folytatással: “rúgjuk előre, hátha …”. Abban biztosak lehettünk, hogy nem lesz harminc passz, több átfordítás, néhány remek háromszög, beindulás, egy kis csel, egy váratlan kereszt a képzeletbeli gólunk előtt, sokkal inkább egy labdaszerzés, még nem zárt vissza Danilo/Holender, lehet indítani, talán érkezik valaki, mire leviszi, talán be tudja passzolni, talán pontosan érkezik az érkező valaki. Vagy valami ilyesmi.

Ebben most ennyi volt.


Meccsvideó egyelőre az m4sport.hu oldalán.


Egyébként a délután legfurább jelenete talán a két brit pornós lányka megjelenése volt a vendégszektorban. Különösen az egyik hölgyé, aki az alakjához képest meglehetősen kevés, kicsi és feszes ruhát érzett adekvátnak, hogy abba és egyben beleerőltetve magát tisztelje meg az Újpest-Honvédot.

Challenge accepted

Osztályozókönyv //

címlapkép: 1909foto

“Úgy kellett összefogdosni egy csapatra való játékost, hogy egyáltalán legyen kit szidnia a Népi Internetnek” bejegyzéshez 59 hozzászólás

 1. A két riválissal játszottunk egymás után, és látszott, egyik sem jobb csapat, mint mi, sőt mindkét meccsen olyan helyzeteket szórakoztunk el, amelyeket ezen a szinten nem szabad.
  A hatpontos hátrányunk velük szemben egyértelműen amiatt van, hogy tavasszal sorra kaptunk ki a kiesőjelöltektől, vagy éppen ikszeltünk velük. Ott rengeteg pontot szórtunk el.

  1. A kiesőjelöltek ellen elszórt pontok ellenére itt volt az esély, hogy egy hét alatt egy pontra faragjuk a hátrányunkat loki/fújpest ellen, de megint nem tudtunk élni vele.

 2. Képtelenek vagyunk elszántan nagy akarással játszani. Nincs a csapat fanatizálva….. Tesszük a dolgunkat megyünk de ez nem elég semmire.

  1. Egyetértek! Azt is mondanám, hogy NagyGerit lecserélném Szendreire, a védekezést megoldotta és az előrejátéka… jó lesz!

   1. Húsvétkor ilyen vérfagyasztót. Még most is kapkodom a levegőt.

  1. Most pont nem.. olyan edző kell, aki be tudja építeni a fiatalokat szisztematikusan, plusz nem esünk ki vele.

   Az Ajax sem fanatikus edzővel ért el sikereket az elmúlt 2 évben, hanem olyan edzőkkel, akik szisztematikusan építkeztek.

 3. annyira méltatlan ez a két pénzéhes ribanc a Kispesthez..
  kár volt ezt a képet betenni egy Honvéd-cikkhez

   1. kit érdekel? nyilván valami pornósguru szervezte le.. két hét múlva arra sem elmékeznek majd, hogy milyen nevű csapatok játszottak egymás ellen.. nehogy már ez legyen a színvonal..

    1. Pornós guru? Figyú, ezek átlagosan öltöző angol csajok voltak.. 😀 Ott ezek a jó nők😀

     1. Porno Dan(pornrank:5000 körül)fasza gyerek, Ő is a mi szurkolònk .Nem először fordult elő.Nincs ezzel baj,poen.

      1. ebben semmi “fasza” nincs…. egy buzi ingyenélő seggarc, aki itt vadászik olcsó magyar nőkre, kis forgatási költségekkel.. Az ilyeneket kellett volna Recskre vinni.

      2. Azért ezeknél találhatott volna dekoratívabbakat is, még jó hogy nem volt rajtuk klubcímer…

 4. Hogy került oda ez a két pornós kurva? 😅
  Pont egy magyar bajnoki meccsre,pont a vendégszektorba?

   1. Nem tudom,de nem is érdekelnek,sőt,a haverom sem kérdezi a nevüket. 🙂

  1. Hanta neten rendelt húsvéti sonkákat, de csak ők érkeztek. (a sonkák így is megvoltak) Hanta, a fresh meat mást is jelenthet. :-)

  2. Van egy szurker tarsunk aki ezzel foglalkozik es vele szoktak kint lenni , korabbiakban is volt ra pelda mar hogy voltak kint , elfelejtettem sajnos az insta nevet ( modositas , ahogy nezem a korabbiakban mar irtak amit en)

   1. Akkor ez a szurker társunk elmagyarázhatná a Csapatnak, hogyan kell több ember előtt a másik szereplőt sz*patni

   1. Pont az jutott az eszembe, hogy nyáron vissza lehetne hozni. :) Hátha Kispesten magára találna. :) Elvileg Hemingway már nem akadálya a visszajövetelének. :)

 5. Tegnap azért kezdünk csípősen játszani, végre nem hagytuk magunkat elnyomni. Ez jó jel. Supkának is naponta kellene 10 perig rúgdosni, valamilyen betonfalat, hogy kicsit agresszívabbnak nézzen ki.

 6. Az utolsó három meccsen nagyon harcos volt a csapat, partiban voltunk az összes közvetlen riválissal, gólt is csak kettőt kaptunk. Ami elgondolkodtató, csak egyet rúgtunk!

 7. Sziasztok! Soroksár ellen helyszínen lehet venni zsugát? Ugyanúgy ahogy pl. Tatabányán a Budaörs elleni meccsen?

 8. Nem volt ez jó, látványos meccs az Újpest ellen de okosan megcsinált játék volt az biztos. Volt hajtás, akarás, helyenként küszködés. Nálam 1-10-ig így nézett ki a teljesítés:
  Gróf(-) – Batik(7), Lovric(7), Kálnoki-Kis(6) – Heffler(7), Szendrei(6), Fousseni(4) /Banó-Szabó(5), 69./, Ben-Hatira(5) /Májer(-), 81./, Uzoma(5) – Danilo(8) /Tischler(-), 88./, Holender(6)
  Jöhet a szerda, talán kevésbé tartalékos csapattal.

  1. Nálam:
   Gróf (5) –
   Batik (6) – labdaeladások miatt csak ennyi
   Lovric 7
   Kálnoki (6)
   Heffler (5)
   Szendre (6)
   Bamba (5) – a sárgája után nagyon hasznosan játszott
   /cseréje: Banó (5)
   Hatira (5) – ha berúgja, mennybe mehetett volna muszlimként is :D :D
   /cseréje: Májer (-)
   Danilo (7) – két nagyszerű labdát adott, az egyiknél Holender buta módon lesre futott, pedig ziccer lehetett volna, a másiknál Hatira..
   Holender (4) – olykor kissé önzően játszott, a mérkőzést eldöntő helyzeteket puskázott el, volt egy-két labdaátvételi hibája is. Javulnia kell azért még a svájci ligához.

   Ha jobb oldalon Mezghrani van és van Gazdag is, meg is verhettük volna az Újpestet.

  1. nem biztos, hogy bölcs dolog.. Elég bizalomjátékos az is, ha heccelni fogják, csak sz.rabbul fog játszani.
   Amúgy szerintem messze nem játszik annyira sz.rul, mint beállítjátok.. Csak a labdaelőrevagdosással nem igazán tud mit kezdeni.

   1. Annyival nem jobb, mint amennyivel többet keres a társaknál. Persze nem tudom, hogy mennyit kereshet, de bizti többe kerül, mint Gazdi vagy Nagy Geri , pedig nem tesz többet hozzá a játékunkhoz.

    1. Nála még látni esélyt, hogy jobban magára talál a következő szezonban, mert technikásabb, mint a legtöbb nb1es.

     1. Azt mondta mentális problémák vannak a csapatnál. És nem tetszik neki ez a játék, amit a csapat “jatszik” ez nem futball.

      1. Miért? Tedd a szívedre a kezed, őszintén, nincs igaza ebben?
       Ott kezdődik, hogy ha betesznek 8 jó játékos közé 3 rosszat a 3 rossz egyre jobb lesz, ez viszont fordítva is igaz, jelenleg nálunk ez zajlik, ráadásul egy olyan edzővel az élen, aki nem tud motiválni, fanatizálni…
       Amikor bajnokságot nyertünk, akkor más volt minden szinten a helyzet.
       Ez van…

       1. Taktikában elég jók voltunk az elmúlt meccseken, ez Supka érdeme..
        Nem biztos, hogy jobb fog jönni, Rossiból egy van és volt.

        1. Most,hogy lesz pénz,ès nem azokat igazoljuk akik éppen ráérnek,vmint az edző mondja meg h kell v sem,Supka simán hozza a dobogót.Szerintem.Mielőtt vmi Csertői”mester”vagy vmi egyébb baromsággal előrukkol vki.

         1. Szerintem két-három minőségi igazolással, megtartva a jelenlegieket, plusz azt a két-három fiatal tehetséget is megtartva és felfejlesztve, lehet, hogy két szezon múlva már a bajnoki címért is mehetnénk.
          Hagyni kéne kicsit összeérni a gárdát, ez minden csapatnál fontos, mi meg most álltunk össze.

          1. A jelenlegi keret legfeljebb a kispad összetételének kialakításához jöhet szóba. A kezdőcsapathoz minőségi játékosok kellenek. Már ha rendszeresen dobogós csapatot képzelünk el, persze.

       2. Aztán honnan tudod, hogy nem tud? Hogy nem látod le-fel rohangálni, ordítozni, gesztikulálni, vizesvödröt felrúgni, gólnál ugrándozni, mint egy félkegyelműt?

        Valamit csak jól csinál, ha ebből a gyengécske keretből kihozta az eddigi eredményeket…

      2. Szerintem majd akkor ossza az észt, ha kiemelkedően játszik, vagy legalább a ziccereit berúgja. Az Újpest ellen ziccereben átesett a labdán, a Kövesd ellen hasonló helyzetben elpöckölte előle a kapus, sokszor csigalassan indul hátrafelé, ha labdát veszít. Alázat, munka, hajtás, aztán lehet pofázni, de akkor is csak szerényen. Javaslom neki megtekintésre Lanza kispesti meccseit, hogy kb milyen hozzáállást várunk.

       1. Pontosan..
        Eddig Hatira mindenhol bukott, aztán mindenhol volt valami kifogás.. Törökországban egy tök utolsó, aztán kieső csapatnál volt sokszor csak csere.. Ott is megvolt a kifogás, aztán megvolt a kifogás Tunéziában, hogy ott a “politika” játszott szerepet abban, hogy nem futott be, stb.

        Kicsit csöndbe kéne maradnia és a teljesítményével válaszolnia a kritikákra.

      3. Teljesen igaza van. Régóta ugyan ezt mondom. Ez valóban nem futball. A futball egy csapatJÁTÉK. Ha csak egy önző van közöttük, annak a csapatnak szinte annyi. Hozzáfűzném, ezen a meccsen is volt olyan labdalevétele, hogy nem csak nekem maradt tátva a szám.

  2. Egyébként meg bundesligas múlt, elvileg jó játékos, többet kéne nyujtson.
   Semmivel se jobb az akademista szendreinel.
   Én azt hittem lanzaval lesz egy szinten

  1. Kösz. A “nagyok” mellett egész érdekes neveket tartalmaz. Szovják rémlett, de Macsali nevű játékosról még csak nem is hallottam.

 9. Felforgatott csapattal, sok fiatallal!
  Én azt gondolom, hogy az ilyen meccskre mondják, hogy ERRE LEHET ÉPÍTENI!!!
  Agyonnyertük a meccset, a fujpestnek kb. 1 kapuralövése volt!
  Szendreit már most imádom! Pont azokat az erényeket csillogtatja, amiket Gazdiból hiányolok! Jól kiegészítik majd egymást… a válogatottban is!

 10. nem láttam a meccset most kezdtem el nézni az m4 linken.
  https://www.m4sport.hu/videok/labdarugo-kozvetites-otp-bank-liga-ujpest-fc-budapest-honved-merkozes-3
  én spec. nem értem, h miért kell himnuszt játszani bajoki meccsek előtt, de ha már elhangzik, akkor szóljon vki Uzoma sporinak, hogy ne csípőre tett kézzel halgassa…ennyire nem lehet gyökér,h nem tűnik fel neki,h egyedül nem képes normális állásban hallgatni azt a 1.5 percet.
  …..
  amúgy egyet kell értsek azokkal, akik pozitívan értékelték a meccset.
  korrekt hozzáállás, jó iram, persze az előrejátékban továbbra is van mit javítani, de erre a mentalitásra és a fiatalokra tényleg lehet építeni!
  kell 3 meghatározó játékos és akkor komolyan lehet venni a jövőre vonatkozó ígéreteket.

  1. Ezt a himnuszos kezdést Hemingway hozta az Államokból. Akárcsak a csapat-indulót, amihez egy roppant bárgyú szöveget írt.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.