Napikispest 2019.05.21.

Gazdi // 2022-ig meghosszabbította a 2020-ban lejáró szerződését. (via honvedfc.hu) [nyári játékoskeringő | aktuális keretünk]

osztályozókönyv // a vasárnapi sorrend: Kamber, Holender, Mezghrani, Kukoc, Gazdag (részletek itt)

álomcsapat // az osztályzatok alapján valami ilyesmi jönne ki erre az idényre:

Gróf
Mezghrani, Batik, Kamber, Lovric, Baráth
Gazdag, Vadócz, Nagy G.
Holender, Danilo

válogatott // Bódi, Eppel és Gazdag kimaradt a szűkített keretből. (via MLSZ)

“Napikispest 2019.05.21.” bejegyzéshez 98 hozzászólás

 1. Igazolások terén az lenne az igazi, ha Koszta jönne, Lukács jön vissza kölcsönből, egy kapus, a középpályán meglennénk az akadémiáról. A védő poszton kellene egy jobb oldali védő meg legalább egy belső védő és Temesvárit beépíteni.

  1. Jobb oldali védő miért kell, ha ott van Mezghrani? Inkább pont bal oldalon nem vagyunk meg

 2. A honlap szerint a jövőre lejáró szerződést hosszabbitotta meg három évvel, akkor az 2023.

  1. A leadben valóban furán van írva, de
   1. rákérdeztünk és 2022
   2. az utolsó kérdés így hangzik: “Mivel lennél elégedett a következő három évben?”
   Tehát az 2022.

 3. Drazic.. Ö kellene nagyon és baloldalra vki

  Gazdag nagyszerü hir, gratula a tulajoknak, a Gazdag – Nagy Geri duo olyan nekünk mint a Koke – Saul az Atleticoban

  Remélem, Feczesin csak pletyka, elöre egy kreativ, labdaügyes vki kellene, Drazic lenne tökéletes, akinek kifut a kontraktja

  Gratula a direktoroknak

  1. Drazic egy gép,aki a helyzeteit is jól beverdesi. Ő tényleg hasznos lenne.

    1. Írjátok egy emailt a tulajoknak a drazicot ajánlva :) lejar a szerződése június 30.-an

     1. Olvassák ők ezt is(de olvassák mások is sajnos…).
      Ez a tag egyébként 1000 fokon ég,akárhányszor látom meccsen. Pont idevaló lenne.

  2. Ezért a Koke-Saul hasonlatért Soma kollegának kijár a nap RW-konform kommentelőjének kiírt “Arany Plókaibajszokkal áttűzött Zoran Milinkovics-emlékplakett”.

   1. :D:D
    “Köszönöm a szüleimnek és mindenkinek, aki támogatott és innentöl célba veszem a Komora Jotéti Alapitvány által létrehozott Szurgent Lajos-életmüdijat, ugy hiszem, bár tudom, hogy erre sokan méltobbak nálam, ugyhogy igyekeznem Kell”

  3. Azért egy játékos valós (tehát nem a szurkolói szeretet által diktált) értékét leginkább az mutatja, csábítják-e gazdagabb klubok.
   Lehet persze kedvelni
   olyan játékost is, akit jószerével csak akkor vinne el más csapat, ha pénzt is adnánk vele, de sztárokhoz hasonlítani legalább is vicces dolog.

   1. Azt mi nem tudhatjuk,hogy ki kit csábít(Draziccal kapcsolatban fradi pletyka mindenesetre van).
    Szerinted amúgy az nb1-ből ki lenne jó csatár? Számunkra?

   2. Erre csak annyit jegyeznék meg, hogy százszor inkább végigélném még egyszer a 2017-es tavaszi menetelést, mint az 1993-masat, pedig abban a régi csapatban egyénileg valószínűleg nagyobb spílerek játszottak, a talján zsoldosvezért leszámítva, de nekem (és szerintem sokaknak) kell a tényleg kedvelhető csapat és karakterek, az azonosulási pontok. Ha most egy az egybe átnyomnák nekünk a fradi vagy a videoton keretét és nyernénk zsinórban 3 bajnokságot, hát nem tudom, lehet már annyit se írnék a blogra mint az utóbbi 1-2 évben a csökkent mennyiség. De ízlések és pofonok.

    1. Hát nekem is a Tichy féle BAJNOKCSAPAT utáni/melletti a sorban. És talán nem csak a ~1/4 évszázados böjtök miatt… A Komora féle is, a Bicskei féle is, de mégis.

   3. Most írják a Csakfocin,hogy hazai klubok érdeklődnek iránta.
    Figyeld meg,hogy a következő idényt valamelyik élklubban fogja kezdeni.

 4. Erről írtam a múltkor,hogy a háttérben már megkezdődhettek a tárgyalások,hamarosan a többiek (játékosok,vezetők stb) is sorra kerülnek,régiek+újak egyaránt.
  Egyébként ez tényleg remek hír. Nekünk is és Daninak is. Egy fradi/vidi süllyesztő lett volna neki,annyian vannak ott a középpályán(egy rossz meccs és kispad,vagy tartalékok,már ha egyáltalán a kezdő közelébe tud ott kerülni egy-egy fiatal magyar).

 5. Június 30.-an lejar a szerződése Drazicnak és Moutarinak kovesden, valaki aki kontaktban van Supkaval, vagy valakivel a klubból, szóljon nekik, ne felcsuton kössenek ki :)

  1. A Kosztának kellene beszélni velük (főleg, ha tényleg hazatér).
   Gondolom a Lanzához és a Grófhoz a BOTKÁ-ak lehetett kontaktja (vagy bárkinek :) )

  2. Hát igen. Így lehetne szerezni kurvajó játékost ingyen(ha a fizetést nem veszem ide). Akár továbbértékesítés miatt érdemes lenne ilyenekbe egy kis pénzt belefeccolni(még ha esetleg nem is vele terveznek).

   1. tényleg nem vagytok képben hogy működik a foci
    amivel nincs is semmi baj
    azzal már inkább hogy a működés ismerete nélkül osztják egyesek az észt, hogy:
    – ki
    -miért
    -hova igazol, stb…

    akinek lejárt a szerződése azért nem kell fizetni a volt klubjának, — viszont neki igen! Ilyenkor vannak az ún aláírási pénzek, amik szintén több 10millios nagyságrendűek. Szóval az ingyen játékos sincs ingyen.

    1. Azért csak olcsóbb, mintha vele is meg kellene egyezni + kifizetni a mostani csapatát is. Nyilván a különbözetből igyekszik valamennyit kiharcolni magának, ha másként nem fizetésként, de mégiscsak kevesebbe kerül így. Kb. ezt jelenti (így értendő) az ~”ingyen” ebben az esetben.

    2. Írta valaki amugy hogy ingyen vannak? Csak annyit, hogy lejar a szerződésük okoska.

    3. Te most próbálsz okoskodni,meg kóstolgatni,közben meg te vagy az, benézed rendesen. Ki osztja az észt ember? Mi beszélgetünk nyugodtan(adjuk a JÓ tippeket a vezetésnek),erre te vagy az,aki idejön okoskodni,azaz észt osztani.
     Szóval nyugodj meg,nem csak te vagy vele tisztában,hogy létezik aláírási pénz(omgggg… pffff…)
     .Azzal viszont lehet nem vagy tisztában,hogy egy aláírási pénz nem kötelező része egy igazolásnak. Amúgy meg:
     Persze,hogy nincs ingyen(de még direkt oda is írtam,hogy ha a fizetését nem veszem ide….,ezzel gondolhattam bármire.. is…. akár…. egyébként…..),de attól még lehet egy nagyon jó befektetés.
     Fejlesszed magad,ha okoskodni akarsz,addig viszont hanyagoljál ilyen szövegekkel.Írkáljál másnak,engem nem érdekel a nagyon-nagyon benézett vakerod.

 6. Ismét beindult a fehérvári szponzori jegyvásárlás. -300 újra.
  Abba nem gondolnak bele, hogy az ingyenjegyes Mol dolgozók nagy része lekakálja a videotont, és b.sznak majd elmenni a meccsre.

  Ergo a lelátórészük így is úgy is hiányos marad. De legalább az MLSZ-t gazdagítják. :)

 7. Kedves Új Tulajok!

  Drazic – ot!!

  (meg egy védőt és egy baloldali játékost)

  És mehettek is nyaralni, elengedünk benneteket!

  Köszönjük!
  Csókolom

  1. Amúgy egy ilyen játékosra mennyi a realitás? Vagy ezt csak kitalálta valaki, hozzágondolta, hogy most aztán annyi pénz van, hogy még az akadémiai matracok alatt is halomban áll, és akkor bárki megvehető, elhozható? Mondjuk én akkor már simán bemondom Robbent és Ribéryt, jelenleg úgyis csapat nélkül vannak. Miért állnánk meg egy kövesdi csatárnál?

   1. Hmm… most ezt nem értem… Most jár le a szerződése a Kövesdnél a TM szerint, tehát fizetni nem kellene érte.. INGYEN elhozható..

    Sztárjátékosnak nem minősül, egy Feczesinhez képest jóval szerényebb eddig a pedigréje – mert nem tudta senki eddig, milyen potenciál rejlik benne.
    Tehát nem hiszem, hogy Feczesinnél jóval nagyobb fizetést kérne – pedig egy nb1 szinten topcsatár, a legjobb korban van..

    Mi kell még, hogy megpróbáljunk elhozni egy ilyen játékost???

    1. A transfermarkt csak tájékoztató jellegű, nem érdemes az ott szereplő adatokat tényként elfogadni.
     Banót, Szendreit és Uzomát például nem publikálta a Honvéd, mégis tudják valahonnan, hogy 2020, Gazdagra 2022 helyett 2023-at ír, Temesvárira 2022 helyett 2019-et, Kálnokira 2021 helyett 2020-at, szóval teljesen random.
     Megjegyzem, a Mezőkövesd alig-alig írta az igazolásainál, hogy milyen hosszú szerződést kötöttek, Drazic is egyetlen mondatot kapott, vagyis azok a dátumok még a Honvédnál is bizonytalanabbak.
     Szóval, kezeljük a helyén a közösségi gyártású tartalmak információit, ha azokra nincs másik, hitelesebb forrásunk.

     1. Nem is mondtuk, hogy szentírás-szintű a TM, de ami információ van, az jelenleg az, hogy lejárhat a szerződése most. Akkor meg miért ne hozzuk fel alternatívának?

      Feczesin 33 évesen kanyarban sincs Drazichoz képest és a magyar játékosok általában több pénzt kérnek…

     2. Ok, azért utána érdeklődni érdemes lenne. Ha tényleg lejár a szerződése, be kell(ene) próbálkozni. Bízunk benne, hogy anyagilag már elérjük a Kövesd szintjét. Így ha velük kellene csak versengeni, már egy velük ~azonos ajánlattal is befutók lehetnénk. Azért csak más itt, mint ott játszani a karrierjét illetően… Vagy nem?

   2. Nem tudjuk/nem tudhatjuk,hogy jelenleg mi a realitás.
    Ha belefér a keretbe,rá kellene menni,mert erősítés lenne.
    Még nem látjuk az anyagi erőviszonyokat a saját házunk táján,de jó lenne,ha ilyen szintet tudnánk igazolni. Ez vágyálom egyelőre,de a nyáron tisztábban fogunk látni.

     1. Meg kell könnyíteni a Mikulás/Jézuska dolgát. minél nagyobb listát kell generálni, és akkor valamit könnyebb találni ami (Aki) szerepelt a listán! :)

      De komolyra fordítva a szót, szét kell nézni, és akit érdemes, meg kell próbálni, aztán ár/érték arányban “be kell húzni a takaró alá aki befér”. Ezzel a részével a vezetőség nyilván tisztában is van. Így azért lehet, hogy az is segítség nekik, hogy tippeket kapnak (így legalább a Vincze Gábor, Gosztonyi… féle melléfogások elkerülhetők)

      1. Igen. És ezek a tippek nem menedzserektől mennek és pénz-visszaosztó edzőkedvenc játékosoktól,hanem szurkolóktól,meghozzá túlnyomórészt a helyzetet jól átlátó és a klubnak jót akaró szurkolóktól. Akik nagy része(az ide íróknak)értelmesebb,mint jónéhány máshol vezető pozícióban lévő egyén.

       1. A “helyzetet jól átlátó és a klubnak jót akaró szurkolók” némelyike képes leírni azt, hogy egy-két játékoson kívül nem is kell ide más.
        :)))

         1. “Így is jó, így is jó, langyos a sör, de nekünk így is jó…”
          :)

          Elszomorító látni, mi a “hozadéka” a szűkösség 25 évének. :(

          1. No és mi a “hozadéka …”?
           Egy bajnoki cím, dobogós helyezés, kupagyőzelem (remélem még egy most szombaton), nemzetközi szereplések BL, EL selejtezők (idén is).
           No de hogyan jön ide a langyos sőr?

        1. 3 minöségi inkább mint 5-6 jöttment tulfizetett, akik rombolják az öltözöt..
         Vanna értékeink; Holender, a középsö védö és a baloldali kp posztjára Kell ember plus Grof helyett ha távozik.
         A fiataloktol most jön majd fel 2-3 Nagy tehetség

         1. Nekem szimpatikus, amit s tulajdonosok mondtak, hogy ebben az edző elképzeléseit akarják mérvadónal tekinteni.

          1. És szted lesz olyan edzö a világon aki nem azt mondja hogy neki 100 uj játékosra lenne szüksége?? :)
           Lehetett látni h hol voltunk lyukasok, a többit megoldja Supka a taktikával, ha megkapja amit megérdemel

          2. Lehet, hogy az edzők olykor túllőnek a célon, de aztán tudomásul veszik annak a döntését, akinek a zsebére megy a játék mert nem rossz buli nb1-es edzőnek lenni.
           Mindenesetre a tulajdonosok megfogalmazták a célt, de ahhoz az embereket az edzőnek kell kiválogatnia a pénzügyi kereten belül.

          3. És ki lesz az edző?!
           A jelenlegi elképzeléseit etetik meg a következővel, vagy már a következő súg a jelenlegi háta mögött? Hmmm
           Nagy talány… ;)
           Csak azért , mert már a jólértesültek tudni vélik, ” mekkora nevek ” vannak kiszemelve, a ” sz.rásig teli zsebnek köszönhetően “

    1. Persze…egyesek szerint itt most beköszönt a 3. aranykor! Ne szerénykedjünk a vágyainkkal akkor!

  2. Ivanov, Bamboye, Rui Pedro a Haliból? Nb2-be külföldiek úgysem mehetnek…

   1. Egyik sincs Drazic szintjén.. Sztem és ennyi játékos nem is Kell ezekre a posztokra. SZvSz

 8. Amúgy halkan jegyzem meg (halványan írom le), hogy kissé gyanús ez a Csertői-távozás így hirtelen…
  És mivel a Felcsúttal Feczkót hozták szóba… Nem lepődnék meg, hogy Csertői azért távozott, mert kapott már ajánlatot egy másik magyar klubtól..
  Debrecen??
  Honvéd???

  1. Ha magától ment volna, akkor elmegy a csapat záró vacsorájára..

  1. ez nyilvan vicc, mert nala is szelsökent es csatarkent is tolta, mielött bal futot csinalt belöle kenyszerböl, ami egyebkent Filip sokoldalusagat dicseri, Barath-tal együtt. Talan a sokoldalusag volt a legnagyobb erenyük! Hianyozni fog, akar csak Barath! kivancsi leszek, hogy ki nö fel a szintjükre unverzilitasban a jövö generaciojabol

   1. Amikor én először láttam Rossinál, pontosabban amikorra emlékszem is, az a Celik ellen volt idegenben. Ott inkább támadót játszott, rúgott is két gólt.

 9. Akkor a Mol promo jegyekkel együtt (kb 700 db) eddig így állunk:
  18181 foglalhatóból, 10603 ment el ma 15 ig.
  Elkelt: H 4886, V 4102, S+Vip 1615
  Maradt: H 3156, V 3803, S+Vip 619

  1. Félreérthető volt nekem is a fogalmazás a bejelentésben, ezért rákérdeztem. Szóval 2022 a pontos dátum.

  1. A jobb oldali Lóránth Zoltán, a tulajdonosok képviselője, a balt fogalmam nincs.

 10. Na akkor az EL csoportkör már garantált ! :)
  Na viccet félre :
  – Gratulálunk Daninak hogy aláírt. Ahhoz hogy tényleg eljusson a válogatottig maradjon kint sokat edzés után és önszorgalomból órákig tartson lövőedzéseket. Ha jönnek a gólok a játéka mellé akkor jön a válogatott és a külföldi lehetőség is !
  – Az isteni Lanzafame nem ment el átvenni tegnap a gólkirályi díjat :) Hát magunk között ciki is lett volna ha Holenderrel egy szinpadra kell lépni. Holczer mesélte ( a fagyi tartalékkapusa) hogy szigorúan ki volt adva a felcsút elleni meccsükön hogy Lanzafame alá kell játszani hogy gólkirályt csináljanak belőle :))
  – A pletykákban megjelenő Feczesintől és Gosztonyitól az isten mentsen meg minket. Nekünk nem az itthoni zavarosban kell horgászni hanem motiválható, felfuttatható, jóképességű külföldieket kell halászgatni. Érdemes forszírozni azt a scoutot aki Mezgrahnit felfedezte. Az itthoni k iégett, “öröktehetség” tippmixbetyárkkal nem jutunk semeddig !

  1. En Lanzafamen nem rugoznek annyit, szerintem nyarlani ment inkabb, rövid a szünet. Nem hiszem, hogy ciki lett volna a volt csapattars melle allni…

     1. csak hát azt ott nagy ívben leszarják, és nem csókolgatja őt a fél kerület úgy, mint a madocsai főczukk disznósajtszagú asszonyverőjét, amit elhagyott a budapest parkban – úgyhogy felhagy a rajzolgatással és inkább visszacsorog a bárba egy waikiki koktélra

       1. Az “asszonyverő” egy fehér bordázott széria tartozékosan pörkölt szaftos atléta mely a Böde típusú emebrek “népviselete”. Már ha ez volt a meglepődés tárgya :D ha nem akkor sorry.

   1. Igen, élményt gyűjt rebrovékkal a lembergi aquaworldben!!! Kubi állja a túrát, útközben a pennymarketben kajálnak egy kiadós ingyenreggelit, egy jó kis dizzys rostos lé plusz olivás stangli kombótól nincs is jobb, aztán jöhet az a fradisör🤣

  2. minden valamire való csapatnál – főleg ha már bajnok – ki lett volna adva, hogy Lanzára játsszanak.

  1. fantasztikus:

   “lényeges szempont, hogy a Puskás Akadémia bázisa a legjobb öt európai „fociegyetem” között van nyilvántartva”

   az üzleti alapokról:

   “„A szerződés értelmében háromszor többet fogok keresni, mint Botosani-ban”

   1. “a Puskás Akadémia bázisa a legjobb öt európai „fociegyetem” között van nyilvántartva”
    Akkor az MFA hol lehet? :D

  2. Komjáti… mint tulajdonosi tanácsadó, nos akkor bőven lesz majd dolga, ja nem! Sebaj, így az eddigi stábba jöhet plusz egy emberke, lassan többen lesznek az első csapatuk bő kereténél, mint ahány szurkolójuk van a hazai mérkőzéseiken, blama…

  1. Szerintem a mostani tulajdonosokhoz Supka stílusa jobban fog illeni hosszabb távon…
   De én benne lennék egy Supka szakmai igazgató, Csertői vezetőedző párosban is.. Akkor a masszív anyázásokat Supka majd lefordítaná a tulajoknak

 11. aki eddig fikázta Gazdagot, mert a fradiba igazol, remélem nyilvánosan meakulpázok egyet…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.