Mindenféle egyéb jellegű kimutatások a bajnoki idényünkről #2

Ha Heffler és Kamber cserecsatár lenne, most lehet, bajnokságot ünneplünk.

Kit érdemes behozni a meccs végén? Csatárt? Kit érdemes lecserélni meccs közben? Védőt, középpályást? Egyáltalán, ki az, akivel jobban járunk, ha inkább a pályán van, és ki az, akivel akkor, ha a padon ragad?

A kérdés eldöntéséhez nyújthat segítséget a plusz-mínusz-mutató. A mutató lényege nagyon egyszerű: összeadjuk, hogy amíg egy játékos a pályán volt, addig a csapata milyen gólkülönbséget tud felmutatni. Tehát, ha mondjuk a 60. percben 1-0-ra vezetünk, akkor a 61. percben lecserélt játékos mutatója +1, és ha a meccs marad 1-0, akkor a helyére bejött játékosé 0. Aztán az egészet összeadjuk, és a tovább után megmutatjuk a végeredményt.

A legalább tíz meccsen pályára lépett játékosaink listája //
névposztmérk.+/-m30+/-30
Hefflervédő/kp.31+1131+11
Kambervédő30+1028+10
Kukocvédő/kp.24+815+8
Danilocsatár28+827+10
Grófkapus33+833+8
Baráthvédő16+715+7
Banó-Szabókp.15+57+3
Lovricvédő12+411+3
Uzomavédő/kp.13+413+4
Batikvédő28+428+4
Holendercsatár33+433+4
Gazdagkp.26+326+3
Nagy G.kp.25+224+2
Mezghranivédő/kp.11+1100
N’Gogcsatár23+114-3
Skvorcvédő120120
Ben-Hatirakp.12-111-1
Májercsatár10-11-1
Hidikp.10-110-1
Tischlercsatár19-66-1

jelmagyarázat: m30 és +/-30: csak azok a meccsek, ahol legalább 30 percet játszott.

A táblázatból könnyedén kiolvasható, hogy

 • szinte cserecsatárok nélkül játszottuk végig a bajnokságot. Amíg Danilo és Holender pluszos tudott maradni, addig bárki jött be a helyükre, képtelen volt tartósan új lendületet vinni a játékunkba, nemhogy javítani az addig elért eredményen.
 • Heffler és Kamber jobb mutatót hozott, mint a csapat egésze (+8 a bajnokság végén), vagyis velük a pályán valamivel stabilabbak és eredményesebbek vagyunk, tartós jegeltetésük egyszerűen nem indokolt.
 • Kukoc – valahol igen fájó ezt leírni – jó csere.

Ha per meccs elosztjuk a szerepléseket, akkor azt kapjuk, hogy

 • Tischler pályára küldése -0,32 gólt jelent átlagosan, miközben
 • Banó-Szabó, Baráth, Heffler, Kamber és Kukoc legalább +0,33-at.
 • Vadócz nagyon hiányzik. (6 meccsen +5-ös mutató, vagyis átlagban +0,83 gól a jelenlétében.)

Mivel Holcsika nyáron távozik, és Danilonak is lejár a szerződése, mindennél égetőbb probléma, hogy csatárokat szerezzünk valahonnan, és nem csupán a kezdőbe, hanem a padra is.

címlapkép: 1909foto

“Mindenféle egyéb jellegű kimutatások a bajnoki idényünkről #2” bejegyzéshez 72 hozzászólás

 1. Imádom ezeket a statisztikai mutatóid, amivel néha egy végtelennek tűnő vitát tudsz lezárni, vagy éppen megelőzni! :) Egyébiránt valóban sok mérkőzésen látszott, hogy a behozott középpályás v. védő már nem tudott újabb lendületet adni a Csapatnak.

 2. Az érdekesség, hogy amit Supka mondott (“a többieknek is be kéne kapcsolódnia a góllövésbe”), az, ahogy teljesült, rögtön sokkal jobb lett a játékunk s a gólok mennyisége is.
  Ezért szerintem nemcsak a csatárok lesznek fontosak, hanem, hogy Gazdag – Hatira – stb. is többet legyen veszélyes elöl.

  1. Ha Ben-Hatira egyáltalán marad, szerintem sokkal szabadabban, előrébb kéne játszatni, hogy többet legyen a kapu közelében, ahol képes nagyot húzni (gól-gólpassz)

   1. Igen, csak annyira lassú szegényke, hogy vele kontrákat nem nagyon lehetne játszani, vagy csak akkor, ha a széleken és mellette a csatársorban gyors játékosok lennének, akiket ki tudna ugratni.

    1. Hát, nem a robbanékonyság volt a jellemzője az olasz-Eppel párosnak sem.mégis fasza, és gólérzékeny duó volt!

     1. Ahhoz jó taktika is kellett. Akkor a széleken meg volt a gyorsaság Filippel és Kinggel.
      Moutari is jó választás lehetne jobbszélre.

    2. Futó embernek a Mutari jó lehetne? Vagy a Prosser is elég gyors (vagy csak a Kambihoz képest? 🤔😉)
     100 szónak is 1 a vége, Kosztával jöjjön a Drazsé is!

 3. Kicsit OFF, de láttátok a jegyeladásokat?
  A Mol RT. visszadobott több száz promo jegyet. :))) Ismét kb 4000 fidi jegy vár gazdára.

  1. Mi pedig most mentünk 5500 fölé :) Meglesz a 7000 szerintetek? szerintem a B2, C3, C4 megtelik és az úgy már egész szép létszámnak mondható.

   1. Szerintem simán meglesz. :)
    És ez nagyon nagy előrelépés pl. a 2007-es lápföldi létszámhoz képest. :) Hozzáteszem ott is nagyon komoly hangerő volt. Emlékszem, hogy hisztiztek a makik, hogy elözönlöttük a z “ikonikus” D teraszukat. :)))

    1. hogy lesz meg simán??
     nemhogy nött volna, csökkent a tendencia.. tnap 200, ma kb. 150 jegy ment el kispesti oldalon…

       1. Az a 400 férjen bele nekünk, a fidi ezrével próbálja osztani a jegyeket :D

        1. ok, de a vevöi tendencia akkor is csak 200 volt tnap, ma meg kb. 150.. :S

          1. Hogy Supka mester idézzem: :) “Hát én úgy gondolom, hogy” 6200 körüli lesz az elővételes eladás, és a helyszínen meg cca. 1000 plusz. És ez egyáltalán nem optimista becslés.

   2. bajnoki döntön voltunk 8516-an abbol kb 1950 jött Fehervarrol, tehat a hazai szurkolok szama 6500 körül volt. reszemröl ugy gondolom, hogyha sikerül 6500 föle menni az mar jo eredmeny.

      1. Van,aki jóval többre(a duplájára),amúgy fogalmam sincs. Nem tudom megitélni.

  2. Ha megnézed a semleges A1 és A2 szektorokat, akkor valószínűleg oda vándorolt. Ez a 2 szektor rendesen beszakadt. Semmi sem tűnik el, csak átalakul. :)

  1. Valószínűleg a baloldalra jönne Gosztonyi, ahol a DVTK-ban is nyomta, ott azért Kukocnál és Uzománál jobb lehet. De a külföldi piacon okosan szétnézve biztosan találhatnánk jobbat is, ha már egy Kisvárdának sikerül kifognia egy Grozavot.
   A jelenlegi felállásban, ha védekezni is tud, akkor a baloldalon mindenesetre egy leheletnyi erősítést jelentene Gosztonyi, ráadásul több poszton bevethető.

   1. Ebben van igazság, elsőre nekem is ez volt a benyomásom. Megnézve a fenti videót kicsit másként látom. Nagyon jól részt vesz a támadásokban, pontosak a beadásai, pontrúgásai. Van olyan játékosunk (nevet nem írok :)) akinek (az itteniből kiindulva) az teljes pályafutása alatt nem volt ennyi gólpassza.

    Szerintem kb. ez lenne az utolsó esélye!
    Az Eppel is itt alkotott igazán maradandót… Akár be is válhatna, ha fejben rendben lenne , és erre a Diósgyőri teljesítményre rá tudna tenni egy lapáttal. Vagy nem?

    1. …hátha hoznák a fiúk amit (el)várunk Tőlük (és bennük is van), akkor tényleg nem kell(ene?) a Gosztonyi. Majd meglátjuk.

    2. Akiket felsoroltál, egyik sem baloldali játékos. Gosztonyit Uzoma és Kukoc helyére lehet leigazolni, mivel viszonylag jól használja a bal lábát is.
     Herjeczki sztem túl lassú ahhoz,hogy nb1es élcsapatnál valaha meghatározó legyen.

     1. Tök mindegy, milyenek a gólpassz-mutatói, mert semmi mást nem csinál, csak megáll az oldalvonal mellett az ellenfél térfelén (!) és berúgdossa a labdákat. Miközben az ő posztján elvileg be kéne kapcsolódnia a játékba egészen a védekezéstől. Azt, amit a Kukoc csinál, még egy David Beckham sem engedhette meg magának, pedig ő csak sima középpályás volt, nem feltolt védő…
      Olyan játékos kell baloldalra, mint Mezghrani a jobbon, akinek lehet, nincs annyi gólpassza, mint Kukocnak, de a játéka a csapatnak valódi hasznot hajt, nem is keveset.
      Kukoc nem nb1es szint

      1. A futballban nem az a lényeges, hogy Kukoc legyen eredményes, hanem a csapat.
       És azt Mezghrani szolgálja, aki tud passzoni, tud labdát átvenni, cselezni és szerelni.
       Ezeket Kukoc nb1es szinten nem tudja.
       Berúgdossa a labdákat, igen, 20-ból lesz nagyjából egy gólpassz, a maradék 19-ből 15-öt az ellenfél hoz el és indul az ellentámadás…

 4. Szerintetek a Duna Plaza Neckermann irodában tudok venni 6 jegyet? Személyis azonosítás miatt kérdezem.

  http://www.tex.hu/mlsz/ oldalon fent van lehetséges helyek közt, csak nem tudom hogy elég lesz-e ha be van fotózva a többiek személyie, ticket express-es jegyet nem vettem még soha…

  1. Magadnak biztos , hogy tudsz en Szombathelyen nalunk vettem , szerintem masnak is

  2. Neten egyszerűbb szerintem.
   Csak az alapadatok kellenek, semmi más.

  3. Ugyan, netes vásárlásnál sem kell semmilyen azonosítás, csak adatbemondás. Nem létezik, hogy ez ne legyen ott is elég. Nyugodtan menj és vedd meg. 6 jegy? Nem rossz!:)

 5. Gosztonyi amolyan több poszton bevethető játékosként végtére is nem rossz úgy, hogy Gazdag is marad.

  A problémánk abból fakad, hogy távozik Holender – így végkép kivész a sebesség a csapatból..
  Na, most hogyha komolyan gondolják a 33 éves Feczesint, akkor baromira be leszünk lassulva.

  Előre mindenképpen egy fiatalabb játékos kellene és lehetőleg ne egy cövek-center, akivel csak csúnya játékot lehet játszatni.
  Gosztonyi még elmegy, de Feczesint nagyon nem szeretném! Idős is, játékstílusa sem passzol hozzánk, N’Gog amúgy is jobb nála.

  1. Egyrészről visszasírom a Rossi féle csapatnál használt kötelező fiatal szerepeltetését, mert így pl Gosztonyi, Kálnoki-Kis, Kukoc, Ben Hatira vagy Heffler játszik mindig. A fiatal meg nem kap lehetőséget, motivációt és elkallódik. Banó-Szabó Bence egy korrekt szezon után padozott szinte végig idén. Májernek eséje sem volt. Szendrei volt egyedül aki kezdett néhányszor és eddig csak nb3-ban szerepelt. Temesvári nagy tehetség, de pl Debreceni Andris 17évesen játszott, Bobál Dávid 19 évesen teljes szezont játszott kezdőként… Gazdag és Koszta
   mellett Zsótér is játszott. Idén összesen nem jutott a fiataloknak egy félidő/meccs. Supka nem kezeli ezt jól sajnos. Persze tudom, hogy az eredményesség, de ha Gazdag helyett anno Heffler játszi, vagy Zsótér helyett Pölöskei? Koszta helyett Gosztonyi rúgott volna a Lokinak 3-at?

   1. Motiválni tud, hiszen tavaly és idén is motivált maradt a csapat a végéig és valamennyire kreatív is (pl. Baráth középpályára, Holender a csatársorba).
    Egy-két fiatal mellőzése viszont tényleg magyarázhatatlan, ezen változtatnia kell egy utánpótlásra alapozó klubnál.

 6. Eközben Vécsei Báló góljával vezet idegenben a Lugano….

 7. Gergényit szerintem jó lenne visszahozni, azért nem árt, ha arra a bal oldalra van elég játékosunk, ráadásul ha valaki megsérül, akkor jól jön + az utóbbi időben folyamatosan végigjátszotta a meccseket Zalaegerszegen. Kovács Nikolasz is jó a másik szélre, elég jól működött vele a balmazi jobboldal, és ugyanaz, mint a baloldalon, szerintem nem szabad hagyni, hogy Mezhgrani mögött csak Heffler legyen, mert nem az az ő posztja. Az öregek mellé Palmes nem ártana, plusz Temesvárit is jó lenne beépíteni (ha már a Chelsea látott benne fantáziát). Lukács, Koszta gyors játékosok, kellenek, miután elmegy Danilo meg Filip + kéne egy másik csatár is a biztonság kedvéért (mondjuk Drazic, mert Koszta összeszokottabb vele az utóbbi időben)

 8. Tischlert utálom, de a számérték annak is köszönhető, hogy vesztett helyzetben, utolsó reményként dobta be Supka. Emlékeim szerint gyakran nem csatár helyére. Tehát rossz helyzetben, erős ellenfél ellen gyengítette a védekezést, próbálta erősíteni a támadójátékot. Borítékolható volt a mutató.

 9. Ha valakit érdekel.. jegyek:
  Elkelt H 5616, V 3996, S+Vip 1955 összesen 11567
  Még van H 2426, V 3909, S+Vip 279 összesen 6614
  Jelenleg összesen 1620-al vezetünk, ebből a tábor 1677-el.. :)

    1. Ha valami csoda folytán elfogyna mind a 18181 jegy, akkor csak nyitnának még ki szektorokat.

   1. most őszintén

    a 2 csapat drukkerein kivűl miért is érdekelne sokakat a meccs?

    Láttad az FA kupa döntőt MCity-Watford ?
    félig volt a stadion. Pedig Manchester City!!!

    Szóval a félház reális

 10. Remélem megnyeritek a kupát,és remélem korrekt bírót kaptok a meccsre !

 11. Tudtok arról valamit, hogy mi lesz a Bálnánál? Érdemes kimenni oda pl. gyerekkel, lesz valami progi 12 től 17ig, vagy csak a 17 kor induló vonulás lesz a lényeg? És merre vonulnánk, kb menny idő … semmi infó pedig olyan sok nap már nincs hátra!

  1. Szia, nincs meghirdetett útvonal, de szerintem nem is úgy lesz, hogy megindulunk, amerre látunk. Szvsz rendőrségi szervezés lesz. Őket ismerve pedig a legkevésbé fennakadást okozó vonalon fognak vezetni. Tipp: dunaparton délfelé, és Vágóhíd utca.

   Bandázás, iszogatás, szurkolói kiegészítők vásárlásának lehetősége. Ez szokott lenni a “menü”. Ha nem is 5 óra hosszára, de 1-2 órára szerintem van értelme odamenni gyerekekkel. Jó idő lesz, szép a Dunapart, meg hogy egy kicsit a hangulatba is belekóstoljanak. ;-)

   1. Az igazi az lenne ha nem a Duna-parton hanem mondjuk a Ráday utcában vonulnánk, na ott nagyot szólnánk! :)

  2. Szerintem kb 1 óra lesz a vonulás. Külön programról én nem tudok, de ott a szép Duna-part, lehet nézni a budai oldalt, inni-enni-fagyizni… Olyan hangolódás lesz, mint a Kökiről indulós idegenbeli meccsek előtt szokott lenni.

   Szerintem jó élmény, én legalábbis szerettem gyerekként vonulni újpest-városkaputól a Szuszába.

   Ez a gyerekeken is múlik ugyan, de hogy nem mindennapi élményben lesz része -ha jöttök- az biztos. Én spec minimum 1500 emberre számítok a Bálnánál. Ennyi ember megindul az Üllőin pl… Jó lesz. A civilek meg csak néznek ki a fejükből :)

   A szurkolói FB oldalon (Kispest Honvéd Futball Club) érdeklődj szerintem, ha részletesebb info kell.
   https://facebook.com/KispestHonved/

  3. Szerintem gyertek oda 4re, és 5kor indulás :) az jó buli lesz.

   1. Mi is 4 fél 5 táján megyünk oda (gyerekekkel, haverokkal). Biztos nagy élmény lesz.

 12. Számomra ez most nagyon fából vaskarika kimutatás lett. Ahogy én látom a világon semmilyen érdemi következtetést nem lehet levonni belőle, pláne nem olyanokat, mint ami a címben szerepel. A kimutatás első helyezettje gyakorlatilag a Csapat eredményét (gólkülönbségét) mutatja, mivel ő játszotta a legtöbb meccset. És szépen így haladunk lefelé. A sorrendet csak a mázli faktor befolyásolja némileg, ki milyen nehéz meccsen játszott, mikor volt sérült, stb. Ráadásul nem veszi figyelembe a lejátszott perceket. Ha jól értem, ha valakit behoznak egy csatár helyére mondjuk 10 meccsen minden alkalommal 10 percre a végén (pl 1 gólos vezetésnél), akkor a lecserélt csatárnak (függetlenül attól, hogy volt-e köze a vezetéshez) 10 pontja, a becseréltnek 0 pontja lesz…nekem ez nem jelenti azt, hogy az padozó rosszabb lenne.

  1. Nézőpont kérdése. Minden kemény statisztika megindokolható, hogy miért nem jó. Például hány olyan meccsünk volt idén, ahol mi fociztunk jobban, mégis az ellenfél nyert? Tehát akkor a gólok száma se mutatja helyesen a mérkőzésen nyújtott teljesítményt?
   A plusz/mínusz is csak annyi, hogy megmutatja, és ez perctől független, hogy egy játékos, ha a pályán volt, akkor a csapat milyen eredményességet tudott felmutatni. És igen, sok érték kioltja egymást hosszútávon, tehát például, a stabilan játszóknál (akik végigjátsszák a bajnokságot) a csapat teljes mutatója (+8) környékén végezni azt jelenti, hogy nagy hatása van a végeredményre, míg ha nagyon eltér tőle, akkor azt, hogy szintén, de valamilyen más irányba. Ha az egész évünk +8, akkor a csereként beálló -6-os Tischler mit jelent, még ha perceket is kapott csak? A pályán töltött ideje alatt az egyenlegünk -6, miközben nélküle pozitív.
   Szóval semmivel sem rosszabb/jobb minőségű ez a mutató, mint bármi más, csupán egy érdekesség.

   DE, hogy még látványosabb legyen, leszűrtem csak azokra a meccsekre (két új oszlop a táblában), ahol az adott játékos legalább 30 percet a pályán volt.

 13. Kupadöntő. Bárhogy is alakul egy szezon, de a végén egy döntővel zárni az mindenképpen egy nagy dolog!

  Erre az alkalomra a sóstói hableányok és fiúk is feladták markáns elveiket és bár videoton és vidi nélkül, de benzinkutas forintokon összevásárolt csapatuk mellé álltak. A honlapjukon közzétették a hírt, majd egy hét alatt egy harmad szektornyi jegyet (kb500) vásároltak a D3-ba. Meghirdették, hogy a klubtól külön utaznak és csatlakozzon mindenki hozzájuk, majd bekértek plusz vagont a klub álltal idított különvonatra és közölték a többivel, hogy sorry, de csak 30(!) plusz hely van a vonaton! Ergo otthagyták a szurkolóikat jelképesen a peronon. Pont azokat akik számitottak rájuk! Azok majd menjenek a ferencvárosi pályudvarra szervezetlenül, miközben az rbd féle vonat majd Velencén meg sem állva roboghat a rendőrsorfal mögé… Bravó hableányok!!!

  1. A víájpís részeket igazán retusálhattad vóna!!! 😉

 14. Akkor egy tipp a kispesti nézőszámra.
  Optimista: elfogy mind a nyolcezer valamennyi. :)
  Pesszimista: szombat reggelre elmegy 6400, a meccs kezdetére 7237.
  Amúgy többször megfigyeltem, hogy az jegy.mlsz.hu-n a meccsek kezdési időpontjában egyszerűen megszűnik az esemény, se vásárolni nem lehet, se látni az adatokat. Ha késel 2 percet, mindenképpen a pénztárhoz kell beállnod a sorba, hiába tudnál esetleg online venni. És követni sem lehet tovább a jegyeladásokat, pedig nyilván fogy még valamennyi jegy a kezdés után is. Néha nem is kevés.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.