Ez Kispest

Bp. Honvéd – Videoton 1-2

Szomorúan indultam hazafelé. Egy ideig még ücsörögtem a kiürülő lelátón, nem is tudom, bambultam valahová, ezeknek az ünneplését se figyeltem, gondolom, valami volt azért a távolban.

A Liget felé sétálva, át az aluljárón, a négyszázadik állítsukmegabevándorlást plakát mellett elhaladva, sörözgető kispestiek, van minek örülni. A NER bajnokságában még egy utolsót lehelt egy outsider: majdnem megvolt a kupadöntő. Olyan ez az egész, mintha valaki valós pénzzel és valós emberekkel fifázna a magyar futballban, és először vette volna észre a multiplayer menüpontot, ahol rögtön ott talált minket, és nem, az istennek se tudott mit kezdeni velünk. Hagyta inkább a multit, keresett egy csalást az interneten – és bedarált minket is. Ha nem lehet megtörni, akkor a képünkre kell formálni.

Mindegy – mondtam magamnak, felesleges ezredszer is belemenni, mi is része lettünk, ez a kupadöntő ugyan még a múlt volt, valóban, hagyjuk, naponta leírhatnánk, felesleges. Majd lesz másik téma.

Erre ezek, a sportszerűségükre mindig büszke és a fair play-re bármikor hivatkozó ezek, mert nincs rá jobb szó, mint a lekezelő, név nélkül hivatkozott ezek, kihozzák a hivatalos kommunikációjukat:

képernyőkép: molvidi.hu

A NER egyik zászlóshajója bármit megtehet. Rendben, két döntőt buktak korábban Iványival (egyiken se mi voltunk az ellenfél), és nem adta meg egy szabályos góljukat (nahát, nekünk Berke fújt hasonlót a Diósgyőr ellen, ugrott is a bronzunk), azonban Stopirát a pályán hagyta, hiszen a mészáros bandájuk is szabadon garázdálkodhatott egész évben, megszokták, a Gazdit lekaratézó mozdulat után még reklamálni is van lehetőségük, ha egy bíró véletlenül, a nagy bátorságában lefújja ellenük. Szegény Gazdi, számára ilyen egy átlagos hétköznap ezek ellen.

Itt egy videó, ahol Iványi épp elcsalja a Honvédnak a meccset:

Jogos. Iványi volt a tizenkettedik és tizenharmadik emberünk. Nekünk fújt. Sőt, a rendszer ellen, a NER ellen, komolyan, f*szért nem írták le bátran és egyenesen: Iványi lebontaná a kerítést, elárasztaná az országot migránsokkal, ráadásul megállítaná a klímaváltozást! Rongy egy ember, a magyarság (Magyarschág) ősi ellensége, egyáltalán, miről magyarosíthatott Iványira?

Megjegyzés: a hivatkozott cikkben egyetlen szó sincs arról, hogy a bíró pontosan mi mindent is tett azért, hogy ezek ne nyerjenek, mindössze azt közlik benne, hogy mikor érkezik a csapat Fehérvárra, és hogy hol kaphatók kupagyőztes ajándéktárgyak.

Így működik a NER futballja, ilyen a hivatalos kommunikáció. Az egyik sír, hogy a másik leigazolja a pár hónapon belül lejáró szerződésű játékosát, miközben úgy tűnik, ugyanezt szemrebbenés nélkül teszik meg egy harmadik csapattal. A NER két klubja nagyon elszállt magától, elengedte a valóság kezét, és egy saját világot épített ki magának, majd csodálkoznak, hogy az emberek undorodva fordulnak el tőlük.

Miről írjunk, hogy parádés volt a kispesti szurkolótábor? Igen, az volt, belakta a stadiont, megmutatta, hogyan kell egy csapat, egy klub mögé odaállni. Ha a mi ígéretünk is az ezekfélék jövője, akkor kösz, én nem kérek belőle. Nem akarok harmadik, negyedik, ötödik, akárhányadik lenni abban a rendszerben, ahol a kiválasztottaknál egy sima klubsajtós is elmehet odáig, hogy Iványi-Honvéd.

Mi emelt fővel buktuk el a kupadöntőt. Megtettünk érte mindent, a pályán, a lelátón, ahol csak lehetőségünk adódott bármit tenni.

Bánatosan, és kissé ittasan indultam hazafelé tegnap este. A kispajtásaimat valamikor a meccs előtt hagytam el, félidőben egy kósza ötlettől vezérelve próbáltam megkeresni őket, de lepattantam a tömegről. Inkább egyedül, egy lépcsőn állva, kupadöntő, arra szeretnék figyelni.

Kikaptunk, bánatos voltam, minden vereség után az vagyok, teljesen normális állapot egy szurkoló életében. Bánatos, mert esélyünk sem volt – gondoltam, ugye, a NER futballja, majd megírom, utolsó előttiek maradtunk, a sorsunk elkerülhetetlen volt, a kérdés, mikor darálnak be minket is.

Így azért más bánatosnak lenni. Vannak pillanatok, amikor a klubod egyszerűen kívül kerül egy rendszeren, pedig egyikben sem akar ott lenni, csak futballozni szeretne, amiért egyáltalán létrejött. 1944 márciusában, a német megszállás napján, a Vasas-Újvidék 0-4-en jelen lenni egy halk tüntetés volt az országban végbemenő változások ellen, valahogy így, a Kispest mellett ma kiállni, egy jelzés: kérjük vissza a labdarúgásunkat. Nem kellenek ide politikusok, talp- és mindennyaló, az elveiket (ha volt egyáltalán) az első csatornába hajító sajtósok, nem kellenek közpénzből fenntartott, értelmetlen klubok, viszont kellene verseny, kellene valami normálisabb világ, ahol nem baj, ha az állam segít, ha benne van, a foci egy fontos dolog, szeretik az emberek, sikerélményt ad, de kérem, kérjük, ne így, ne közvetlenül, ne a hátsó kertből vezérelve, ne egy ember legyen mindenkinél és mindennél okosabb.

Mit is mondott Gallowich mester azon a Vasas-meccsen az öltözőben? Szavalt:

»Most a perc-emberkék dáridója tart,
De építésre készen a kövünk
Nagyot végezni mégis mi jövünk
Nagyot és szépet, emberit s magyart.«

egyébként Ady.

Legyek bánatos egy ilyen hangulatú este után?

Legyek bánatos, hogy ebben a rendszerben, ezek mögött végeztünk közvetlenül, és volt, amikor beelőztük az összeset, fityiszt mutatva mindennek és mindenkinek?

Legyek bánatos, miközben sokadszorra bizonyítottuk, minket nem lehet megtörni?

A mi lelkiismeretünk tiszta, miért lennék bánatosabb, mint egy elbukott kupadöntő után, amit emberi számítás szerint csak a legritkább esetben nyernek meg a hozzánk hasonló csapatok?

Ha valaha én kerülnék Gallowich helyzetébe, és tőlem várnának valami okosat egy végletekig parciális helyzetben, akkor előkotornék egy fotót a kupadöntős táborról, rámutatnék, és csak ennyit mondanék:

Ez Kispest.

És ebben a két szóban minden benne van.

képek: 1909foto

“Ez Kispest” bejegyzéshez 212 hozzászólás

 1. Az én fū alatti infoim szerint az imént elköszöntek Attilától, ùj edzõként olasz és német személyek a kiszemeltek.

  Nem értek egyet a döntéssel, Supka bizonyította másfél év alatt megint, hogy ki tudja hozni egy játékoskeretbõl a megközelítöleg maximumot.
  Egyes fiatalok mellõzése nekem sem tetszett (igaz, Májer, Szendrei és Cipf is nála mutatkozott be az élvonalban) meglátjuk, hogy a következõ edzõ hogy szállītja majd az eredményeket és a fiatalok játszatását is egyszerre.

  1. Supka ebből a keretből nem “megközelítőleg a maximumot” hozta ki, hanem a reálisan elvárhatót messze felülmúló eredményt. Persze tudjuk: Magyarországon ez semmit nem ér a padon maradáshoz…

   1. Én máshogy látom! Szerintem sem Ngogból, sem Hatirából nem tudta kihozni a maximumot. Gazdagban is maradt jócskán. (igen, tudom kettőn múlik a vásár, de ha megfelelő motivációt tudott volna adni, lehet más lenne a helyzet) Lutri, hogy ki jön helyette és nyilván van kockázat a váltásban. De, Supka egy olyan edző aki kész játékosokkal tud eredményt elérni, felkészíteni motiválni nem az erőssége. És az nyilvánvaló, hogy bármennyi pénzünk is lesz igazolásra kész topon lévő játékos nem vágyik az NB1-be. L

    1. ngogbol es hatirabol
     10 eve senki
     nem tudja kihozni
     a maximumot..
     hatira el van szallva
     magatol, mint a madar

     1. Lanzafame sem volt a topon az olasz alsóbb osztályban, nálunk mégis motivált lett. Hatira, igen valóban el van szállva! Pont ehhez kell a jó pedagógia, hogy megértse, a liga legjobbja lehetne, ha tenne érte.

      1. És azt hogy kell elképzelni a gyakorlatban egy harmincas palinak?Egész nap mondogassa a fülébe,hogy te vagy a Messi?Még tíz perc és kiderül,h tegnap a Supinak kellett volna kifejelni a szögletet.😊

       1. Bármilyen hihetetlen, nem korfüggő a motiváció lehetősége. Lehet egy fiatalt is jobb munkára serkenteni, de egy nyugdíj előtt álló kollégát is.

        1. Világos.Olyan helyen működik is,ahol van beleszólásod abba,h kit motiválj.Neki nem volt.Most meg hogy lenne, a megváltozott anyagiak miatt,meg már nem lesz.Sajnálom,mert a Supi a mi fiúnk,edzőnek sem kutya,amit az eredményei is mutatnak,akkora mákra meg nem látok sok esélyt,hogy még1 Rossit lövünk.

       2. Lehet Supka még a fülbe suttogásnál tart, de szerintem ennél vannak tanultabb edzők, akik más technikát választanak.

      2. Lanzafame Supka alatt lett gólkirály és Danilo is Supka alatt lett volna, ha nem megy el januárban 2012ben a Sionhoz.. Lanzafame a Honvédban kapta meg először a vezető szerepet és a megfelelő pozíciót, ez volt a kulcs, nem az edző.

       1. Igazad van! Ezzel, pont az első megállapításom erősíted, miszerint kész játékosokkal jól tud sáfárkodni. Mikor első alkalommal járt nálunk Danilo pár évvel fiatalabb volt, az olszat meg épp akkor építette újra egy másik edző, szóval készen kapta őket. (Amúgy nem tartom pocsék és felkészületlen edzőnek Supkát, de szerintem nem is olyan jó, hogy mindenáron maradnia kellene. )

        1. Danilo Supka előtt sehol nem kellett, Supka tette fel csatárnak, mint most Holendert, előtte jobbszélsőt játszott.
         Supka Danilóból és Holenderből is gólkirályt csinált.
         Abban igazad van, hogy ő elsősorban a kész játékosok mestere, de ilyenért pl. egy Mourinhot sem szokás kritizálni.

    2. Meccshiányos, lepukkant játékosokból nem tudom, mit gondolnál többet kihozni, mint ami sikerült pl. N’Gog esetében. Gazdagban meg nem tudom, mi maradt, de aki 23 évesen középszerű, abból már nemigen lesz extraklasszis.
     Egyébként Gazdaggal kapcsolatban nagyon sok Kispest szurkolónak teljesen irreális a megítélése, aminek egyrészt valamiféle előszereteti érték lehet az oka (“ő mégiscsak a miénk”), vagy sokan a többet sejtető akadémista tehetséget látják még mindig maguk előtt, esetleg fiatal koruknál fogva még nem láttak igazi klasszis kispesti játékosokat.

     1. Tegnapi” közvéleménykutatásom”szerint a megítélése,talán a legismertebb szurkereink között
      70-30 Gazdag javára.

      1. Tekintsük ezt a játékosaink felé irányuló szurkolói szeretet megnyilvánulásának, és akkor még szimpatikus is.

   2. Ebben tökéletesen egyetértünk.
    Tavaszra kb a 7-8. hely megszerzéséhez megfelelő keret maradt, ebből 4. helyet és kupadöntőt kihozni bravúr! Egyébként ezt elismerik többen a magyar fociban, pont a Honvéd szurkolók közül nem látják sokan.
    Személy szerint köszönöm Attilának, h ismét beugrott hozzánk másfél éve, hiszen elkötelezett Honvéd szurkoló, és kihozott egy negyedik helyet egy annál jóval gyengébb keretből.

  2. Szerintem jó edző Atti és jó eredményt ért el, de azzal nem értek egyet, hogy a maximumot kihozza. Hozhatnak helyette rosszabbat és jobbat is. Reménykedek az utóbbiban, persze nem tudni, mi lesz.

  3. Én csak olaszokról hallottam, méghozzá Cordella vonaláról (persze lehet, hogy más is képben van). Supkát nem sajnálnám, de mindezek tudatában inkább maradna, vagy akár Horváth F.-nek is jobban örülnék. Tudom, Cordella hozta pl. Lanzafamét és valamilyen szinten Rossit is, volt még pár jó fogása, de mellettük annyi rossz, hogy nagyon félek, ha megint ráteszi a kezét a klubra.

  4. Én erősen Supka párti vagyok,de voltak azért hibái is bőven,azt is hozzátehetjük. A maxot viszont talán mondhatjuk,h tényleg kihozta.

 2. Hali! Adna valaki egy linket a teljes meccsrol, mert nem lattam meg csak elobe ott meg szurkolni kell! Koszi

 3. Hanta ez a poszt most nagyot ment. Egesz nap probaltam magamban megfogalmazni, hogy mit is erzek a donto utan. Hazafele mely letargiaban voltam, valahogy ez a vereseg mas volt, mint a tobbi. Reggel mar ujra szoltak a dalok a fejemben, neha meg is feledkeztem magamrol is kifele is jutott belole. Tenyleg “mindig a Kispeste leszek”, barmit is tesz. Gratulalok a bajnoki aranyeremhez a Debrecennek, a mieinknek pedig a kupagyozelemhez. :)

 4. Köszi annak a pár embernek, aki fikázta itt a tábort a fórumon, Fehérvári ultrak oldalán is az van kint, amiket innen masoltak ki… :)

  1. Mind a 200 debil kinyalhatja a seggünket. Kit érdekelnek a nem létező fehérvári ultrák? Majd Agárdon találkozunk velük jövőre.

  2. Vegyek mar eszre, hogy nincsenek egy ligaban a zold, lila, dio es Kispest taborral, megis allandoan a felsoroltakhoz meregetik magukat. Osszejottek egy kupadontore 3-400-an, mi elbasztuk a masodik felidot es most ok a top tabor itthon? Elso felidoben feliratozni kellett volna oket, annyira nem volt hangjuk. Nem veletlenul kuncsorogtak sajatjaiknak a meccs elotti heten, mert a sima szurkolok nelkul nagy szarok a 70-80 emberukkel. Haladas az utolso meccsen, fix kiesokent nagyobb tabort villantott, mint ezek egesz evben barmikor a bajnoksagban, de akar emlithetnem a bajnokavatojukat is, amikor szinten konnyeden le lettek szurkolva. Kedves rbd, sokkal szerenyebben, nem vagytok meghatarozo tabor, meg Magyarorszagon sem.

   1. Ez a debilsz valóban egy retardált, magamutogató banda, nárcisztikus illúziókkal, kábé a vasas szintjén mozognak. Pár éve még csegevaráztak, meg komcsiztak, most meg… Semmi ideológiájuk, szellemiségük az egészhez, mindig más tollával ékeskednek, tolvajszarka Retardált Buzeráns Debilsz!!!

  3. Az azért látványos, hogy a szerencsétlenek egy megkapott kupa után azzal foglakoznak, és gyakorlatilag semmi mással, hogy itt ezen a fórumon valaki írt valamit!!! Jók voltak a saját kategóriájukban, de ennyi. Mint megfáradt fasz a forgatás végén… :)
   A KISPEST más kávéház. Teljesen mindegy mit írnak, mert csak sóvárognak, irigykednek.

 5. Olyanok fikázzák a tábort, akik gondolom 1 percet se szurkoltak tegnap.
  0 perc kihagyás nélkül lett végig nyomva a szurkolás.
  Erre pár komment harcos miatt az ilyen kommentek terjengenek a neten, hogy a kispest saját szurkolói szerint volt szar a tábor. Mert sajnos így jön le.

  1. Senki nem fikázta a tábort, csak a második félidőben történteket írták le páran, amit sokan beszéltek a lelátón is.

  2. A tegnapi nap az egy nagyon szar nap volt. Nézd meg az ismétlést a tv-ben. Én láttam,hogy nyomtátok végig a szurkolást. Sajnos az oldallelátó nem segített be(pl én sem),a vidinek viszont igen. Egyébként a fehérvári szurkolók sehol nincsenek hozzánk képest. 100-ból 99-szer le vannak szurkolva,hazai pályán,idegenben egyaránt. 100-ból 99-szer. Ezt is bemásolhatják akkor nyugodtan,ha a többit be tudták.
   Sőt. Általában a mi fölényünket érzem az összes csapat ellen nem csak otthon,hanem idegenben is.Hangerőben,stílusban,változatosságban egyaránt. Általában…. A tegnapi napon azért el kell gondolkodnunk. Egy-két helyen el lett b.szva és tényleg elég szar nap volt. Ez tény.

  3. Olvass és értelmezz. Senki nem fikázta, sőt! De azért a véleményt el lehet mondani igaz? Főleg ha az jobbító szándékkal van. Az meg hogy ki mit mond rólunk, csak akkor számít, ha neked fontosabb a számodra érdektelen emberek véleménye mint a sajátod.. Egyébként végig szurkoltunk mi is, csak nem a kedélyes dalokat dalolásztuk, amikor a meccs fordulatot vett! Az oldallelátót a tábornak kell bevonni, feltüzelni, hogy s Csapatnak segítsen ezzel is, na ebben volt sokaknak hiányérzete főleg a bajnoki döntőn tapasztaltakhoz képest.

 6. Hanta!!
  Tökéletesen érzem amiről írsz!
  Ez a kép a weboldalukról ( ivanyiHonvéd-Molvidi) minden egészséges/tisztességes embernek elveszi a kedvét az élettől.
  Innentől nekik MINDENT LEHET.

  És pont ezért INNENTŐL SEMMI ÉRTELME az egésznek…

  lehet menni szurkolni,kiabálni. de ennyi az egész.
  mert a LÉNYEG, az IZGALOM nincs már meg.
  Nincs meg az izgalom, hogy mi lesz ha legyőzünk egy erősebb csapatot, vagy mi lesz ha kikapunk egy gyengébbtől.

  90 perc sörözés a haverokkal,–ennyivé vált a szurkolás.

  Mert onnantól kit érdekel a szépen becsomagolt karácsonyi ajándék, hogy ha már tudod hogy mi lesz benne???
  Egy kényszeredett mosoly.
  Ennyit tudsz az arcodra hazudni, hogy akitől kapod az ajándékot szintén örüljön.

  Szóval pont a lényeg:
  az izgalom, a meglepetés lehetősége, a bármi megtörténhet, ELTŰNT.

  1. Innentől? Szerintem már régóta.
   És ha egy-egy, gyakorlatilag szélmalom harc (tehát fratyi, mol elleni meccs) után eszedbe jut ennek az egésznek az abszurditása, kiírod magadból a gondolataidat, mit kapsz?
   Miért politizálsz. :)
   Érted? Te miért politizálsz?? A pofátlanság csimborasszója, bele a pofádba egy adag, bazdmeg. :)) Engem igazából már csak az lep meg, hogy van pár szurkertárs, akiknek fontosabb megvédeni ezt a fostalicska rendszert akár a klubunkkal szemben is.
   De tudom, nyugi, písz, ilyen a világ. Csak nem tudom, valaha is bele tudok-e nyugodni.

   1. Ej-ej! Ezzel most csak nem arra célzol, hogy Te nem vagy tagja a csupanagybetűs “EGYETÉRTEK” többségnek?
    Hát ez nagyon szomorú :(, és elgondolkodtató. :)

   2. A fradi vidi kettőstől,csak egy-két kis pártocskát utálok jobban,de azokat kifejezetten.
    Nem kell ide a politikát kitudja mennyire belekeverni,de mondjuk a NERezés,az sztem belefér.

 7. Gratula az egész szezont nézzve minden kispestinek játékosnak vezetönek szurkolónak. Lehetett volna több is benne de igy is szép lett szerintem. Az új tulajoknak meg kívánom hogy nagyon sikeresek legyenek. Egy biztos erősiteni kell a sokk távozó helyett és szerintem edzőt is kell cserélni. Nálam Supka elbukott már a télen amikor egy edző meccs alkalmával halottam hogy beszélt Banóval a kis csávot le épitette rendesen és a Heffler állandó szerepeltetése miatt. A távozók közül senkit nem sajnálok Gazdag maradt tehát jó szerződést kapott és ez remek tehát maradhatott volna más is aki egy kicsit akart volna. De nem kell nekünk senki aki nem akar maradni. Pláne ilyen tipikus hálátlan magyar mentalitásal megáldott játékos aki elmegy a riválishoz tartalék kapusnak. Danilot nagyon sajnálom de remélem jobb csatárt hozznak helyette. Az év legjobb igazolása Mezgrahni szintü játékosok érkezését várom és hogy Hatira is kiegyensúlyozott teljesítményt produkáljon. Temesvári, Szendrei, Banó, Májer többet játszon legyen meglepetés fiatal aki berobban. Na meg ha lehetne Drazic, Grozav párost ide nekünk és jöhett a következő szezon.

  1. Supka tegnap nyilatkozta, hogy Hatira miért nem kezdett… Csalja az edzéseket.

   1. Igaz kiemelkedö meccse tán kettö volt ezt meg lehozzhatja több lehetösègel Bano vagy Szendrei is

   2. Hát a csere után “nem szakadt meg”. Meg úgy általában sem. Technikás, lát a pályán, de a “lelkesedése”, pályán mutatott hozzáállása karcsú.
    A fradi ellen lőtt két gólja, ami átlag feletti volt. De ez összességében nagyon kevés. Ha olyan mentalitása lenne mint Mezgraninak, érne is annyit, de így?!…

 8. Mostanában az NB III-as csapat összeállítását úgy adják meg,hogy csak úgy össze-vissza odaírják a neveket.Abszolute csak következtetni lehet rá hogy ki milyen pozicióban játszott. Miért jó ez így ???

 9. Gratulálok a Kispest-Honvéd családnak a szezonért .
  A célt elértük , vár a nemzetközi porond, így nyáron is szurkolhatunk szeretett csapatunkért. 2018/19-ről az a véleményem , hogy ennyi volt benne. Volt tipikus Kispest , de volt fagyi verés , sok szép pillanat. A kupadöntőn is méltó ellenfelei voltunk, egy beképzelt, arrogáns , alattomos ezek ellen. Szép volt fiúk ! Supkával megbékéltem a végére, végül is teljesítette a feladatát. A szezon kezdetén kimondottan jó húzásai voltak, aztán valahogy Ő is beleszürkült , míg a végjáték szerintem újfent dicséretes. De tekintsünk előre. Edzőkérdés , a legnagyobb lutri és a legfelelősségteljesebb döntés , nehezen korrigálható. A csapatnál lesz megint jövés menés , ez nem túl jó ómen a nyári szereplésre. Tudom lehurrogtok , de akkor is bedobom. Mit szólnátok Vadócz újbóli felbukkanásához ?Nekem Ő olyan volt , mint Pirlo a kifutó éveiben . Bocs a hasonlatért. CSAK a Kispest 2019/2020-ban is , jobbulást Pelso és Thibby szurker társunknak !

 10. A groupi előtt fürdetik a sasmadarat. A hétvégén Valakik teleragasztgatták vörös-fekete matricákkal :)

  1. 2 CSOMAG RÁMENT A KOMPLEXUMRA TŐLÜNK IS! Lányom nagyon aktív volt :D

 11. Fehérvári infókból hallani, hogy a “nagy” RBD nem volt jelen szombat esti városi fiesztán, mert összevesztek táboron belül egymással. Valami megint nem tetszik neki. Kész vicc ez a gittegylet. Még ők akarnak pálcát törni a mi szurkolásunk felett. Szánalmas banda, tanulhatnának inkább. Lehet, hogy már az EL vagy jövő évi bajnokikon is tüntiznek újra?

  1. Tüntiznek eredménytelenül,majd meggondolják magukat,hogy a kupadöntőt nem kellene kihagyni,így szépen visszasomfordálnak. Bohócok(mint a fradi tábor is).

  2. Az RBD magából csinált hülyét a visszatéréssel. Segget csináltak a szájukból. Ráadásul erősen értelmi fogyatékosok, amikor a FEHÉRVÁR FC (új) nevet egy “lépés, gesztus a ‘videoton’ név visszaszerzéséhez”-ként értékelik.

   NER-seggnyaló bohócok.

 12. Hát gyerekek, ez baromi nagyot szólt! Ezek után (szombat 5-kb 10:30) ki a faszt érdekel, hogy kikaptunk? Persze feltette volna a koronát az i-re, na de! Ma talalkoztam pár fradistával és elismerően szóltak rólunk! Kiemelték a szurkolást!

  TÉNYLEG MINDEN ELISMERÉSEM AKIK LELKESÍTETTÉK A SZURKOLÓKAT, HAJTOTTÁK ŐKET, HOGY SZURKOLJANAK ÉS ÍGY EGY BASZOTT JÓ SZURKOLÁS LETT SZERINTEM!

  Ott voltam a 2. sorban, teli torokból üvöltöttem a lányommal közösen + bálna-gruppi túra. 2017 után ez volt a No1 !

  Ok, volt pár érdekes arc akik ilyenkor megjelennek, amik nem tetszettek, pl hangránát elénk 1 méterre többször is! Vagy volt pár neo náci arc akikkel semmi bajom, ha a csapatot éltetik, de ne náci dalokat énekeljen tőlem 2 méterrre, de eskü még követett is :D Ráadásul több gyerek is ott volt!
  Aztán a HÜLYE KURVA a 3. emeleten fradisállal!

  De ami a legjobban tetszett, az Rossi éltetése, meg maga a szurkolás a gól környékén főleg!

  Na szép napot, legyen még hasonlókban részünk, de ha lehetséges győzelemmel!

  Ui.: FILIP BEBASZTA, FILIP BEBASZTA, FILIP BEBASZTA !!!!!!!

 13. Végül sajnos bejött az, amit még a negyeddöntők előtt írtam, és amit egész tavasszal hangsúlyoztam, h a bajnokságban könnyebb elérni a nemzetközi kupát (ha már ez volt a kimondott cél), mint a kupában, mivel ha el is jutunk a döntőig, nem sok esélyt láttam egy döntőben a Fradi/Vidi páros valamelyike ellen.
  Ehhez képest a döntőn a miénk volt az első félidő, s a 79. percig fogtuk a kupa egyik fülét is.
  Gratula a csapatnak! Nagyot küzdöttek szombaton!
  Amúgy azóta felvételröl is megnéztem, és amit élőben láttam/éreztem, igazolást nyert:
  – 26.percben Stopira szerintem azonnal piros, és hosszú időre eltiltás. Azzal a távolugrókat megszégyenítő mozdulattal tönkretehette volna Gazdag pályafutását!
  – Az első félidő a miénk volt, de a másodikban óriási fölényben volt a Vidi, kijött a tudásbeli különbség.

  Amit a kapu mögötti zászló- és füsterdőben nem tudtam megítélni:
  – Nikolov 56. percben hátulról elkaszálja brutálisan Nagy Gerit –> piros
  – Nagy Geri 70. perc hátulról buktatja Kovácsot –> második sárga = piros.
  – A Vidi meg nem adott gólja szerintem szabályos volt.

  Ettől függetlenül a bíró legnagyobb hibája, és szerintem mérkőzést befolyásoló rossz ítélete a Stopira harcművész úr megmozdulása volt. Ott villan a piros, akkor szerintem még az elsőben rúgunk még egy gólt, vagyis 2:0-val és emberelőnnyel megyünk szünetre…

  Hajrá Honvéd/Kispest!

  1. Nem volt szabályos gól. C4 Ben ültem és tökéletesen láttam, hogy mi történt. Gyakorlatilag ugyanaz volt mint Berkenye elvtársnál, Iványi a passz után belefújt a sípjába… Csak ő szabályosan járt el. A többi igaz. Stopira azonnali piros, még a gibraltári Tennis Ligában is…

   1. A gól szereintem is szabálytalan volt. A kapuhoz kb 2 méterrel közelebbröl végezték el a szabadrúgást, ezért magában is újra kellett rúgatni!

    1. Ez túlságosan szabálykönyv ízű, rengeteg ilyet nem fújnak vissza. Ám legyen, szabálytalannak is lehet ítélni azt a gólt, de toronymagasan a Stopira eset volt a legnagyobb hiba, mert az több sportágat felvonultató mozdulatsor volt, és a foci nincs köztük.

     1. Én úgy tudom, hogy közelebbről nem végezhető el, mert jogosulatlan előnyszerzés, ha távolabbról rúgják, akkor nem lett volna gond. A többivel maximálisan egyetértek.

      1. Én több, mint 30 évet fociztam, ezért is írtam ez merev szabálykönyv követés. Rengeteg ilyet elengednek, és gól lesz belőle. Persze betű szerint ez szabálytalan, ha előrébb végzi el.
       Továbbra is tartom, bárcsak ez lett volna a legnagyobb hibája Iványinak szombaton…

  2. És szerintem volt egy olyan is amikor Ben Hatira elvégezte a szabadot, majd mivel mindenki elfutott mégegyszer Ő ért bele

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.