Kösz mindent, Attila!

Négyszer vittél ki minket Európába.

Nagyon furcsa, alig pár hónappal azután, hogy szinte a leváltásodat követeltem, most azzal a mondattal búcsúzni, hogy nálad alkalmasabb edzőt a magyar közegből, ha beledöglök se tudnék mondani. Komolyan.

Mondjuk az állításomat akkor is tartottam, de ugye a körülmények, azok a nyamvadt körülmények, amik mindig lesznek, azok egyszerűen ellened fordultak. Akkor úgy éreztem, ha a körülmények adottak, merevek, akkor nincs más esélyünk, mint alkalmazkodni hozzájuk. Ma is vállalom minden mondatomat, hiszen tudod, tudjuk, első a klub, és csak utána jöhetnek az egyes személyek.

Egy dologgal azonban nem számolhattunk, hogy alig egy hónappal a poszt megírása után gyökeresen megváltoznak a körülmények, és Kispesten egy új időszámítás kezdődik. Tetted a dolgodat, legjobb tudásod szerint odakormányoztad a csapatot, ahová az elvárás szólt: Európába. Kihoztad belőle közel a maximumot – ugye, a körülményekhez képest -, emelt fővel adhatod át a helyed, amit

én egyszerűen képtelen vagyok megérteni.

Ha egy új csapat épül, ha új időszámítás kezdődik, akkor miért engedjük el az egyik legnagyobb értékünket, az edzőnket? Három időszakban, összesen 139 bajnoki a padunkon, egy kupagyőzelem, két kupaezüst, három negyedik hely – vajon hányan lennének képesek csak megközelítőleg hasonló eredményeket elérni ezekkel a keretekkel?

Sajnálom, hogy az első érádban történt, ami történt; hogy a második és a harmadik időszakod is arról szólt, egy folyamatosan kiárusított kerettel kell tartani az eredményességet. És mindig megcsináltad – és igen, néha volt, hogy a körülmények is segítettek.

Nekem az egyik kedvenc edzőm voltál (leszel?) Kispesten. Lehet simulékonynak, halvérűnek nevezni, de ki az, aki közel ennyi időn át, és ebben a közegben folyamatosan képes lett volna szállítani az eredményeket? Többen is megpróbálták, és szinte kivétel nélkül elbuktak.


(…) a tulajdonosok által meghatározott stratégiai célok elérése érdekében más szemléletű vezetőedzővel képzelik el a jövőt. A Budapest Honvéd a továbbiakban szakmai tanácsadóként számít Supka Attila munkájára, feladata a tehetséggondozás lesz.

részlet a honvedfc.hu anyagából.

Stratégiai célok? Más szemlélet? Valami tényleg igazán komoly előtt állunk?

Tényleg nem értem.

Leginkább azt tartom furcsának, hogy mindent pár hétbe akarunk besűríteni. Június 19-én sorsolják az Európa ligát, július 11. és 18. az első forduló, augusztus 3-án kezdődik a bajnokság, a keretünk egyelőre erősen hiányos, ráadásul már edzőnk sincs. Ha nekem kéne levezényelnem az átmenetet, legalább pár sarokponthoz ragaszkodnék – például a kitűzött célt elérő edzőmhöz. És igen, még annak ellenére is, hogy ha a legutóbbi edény szeptemberben kezdődik, akkor lehet, kiesési gondjaink lettek volna.

Bár, az is egy tartható álláspont, hogy ha minden új, akkor legyen tényleg minden új, legfeljebb az Európa liga pár jól fizető edzőmeccs lesz, és felépítjük magunkat a következő bajnokságra, bajnokságokra. Áhhh, tényleg nem értem.


Maradjunk annyiban, beírtad magad a klub történelmébe, és ha mást nem, azt elérted, sokunk úgy gondol rád, mint az itthon elérhető legmegfelelőbb ember a Honvéd padjára – ez pedig, és szerintem tudod, igen komoly rang Kispesten.

Még egyszer, kösz mindent is, Attila.


még élesítés előtt egy update // 16:58-kor épp elérhetetlen a Honvéd oldalán a korábban már megjelent, Supka leváltását bejelentő cikk.

update (17:15) // Supka az NSO-nak elmondta, hogy nem marad semmilyen pozícióban a Honvédnál.

“Kösz mindent, Attila!” bejegyzéshez 275 hozzászólás

 1. Én úgy Gondolom, hogy Rossi után a második legalkalmasabb edzője volt a Hemy éra alatt, s ezt háromszor bizonyította. Nagyon sajnálom, hogy nem hosszabbitottak vele. Ebből a keretből kihozta a maximumot szerintem. Ha már az új tulajok más koncepció mentén képzelik a jövőt, akkor jobban járnánk, ha hoznának minőségi tapasztalt védőt, irányító középpályást és egy csatárt, s köréjük a saját tehetséges fiataljainkat. S lehet, hogy a következő évben nem a nemzetközi kupa szereplésért harcolnánk, de a későbbiekben szerintem reális cél lenne. Csak ehhez egy a fatalokhoz igazán értő edzőt kell találni. CSAK!!! ❤

  1. MInden tiszteletem az elmúlt napokban oly sokat emlegetett fiataloké, de anno Hemi is és komoly szakemberek is említettél már, hogy sajnos nem tényezők az NB1-ben. Egyszerűen nem alkalmasak rá.
   Az általad említett szisztémában nem hogy a nemzetközi indulásért nem küzdenénk, de a szezon végén nézegetnénk, hogy a Soroksár, vagy a Tiszakécskei túra lesz-e hamarabb.

   1. Úgy nem is lesznek, ha nem játszanak.. Érdekes, hogy pl. Bántó-Szabó korábban éles szitukban hozzá tudott tenni a játékhoz lsd. gólpassz a Puskás ellen, erre Supkánál alig játszott..

    1. Egyet értek. Játszaniuk kellene és meccs rutint szerezni. Csak olyan osztályban, ahova képességük/tehetségük és felkészültségük alapján valóak, és ahol sikeresek is tudnának lenni, hogy jöjjön önbizalom: NB2-NB3 pl. kölcsönszerződésekkel.

    1. nyilván nem 6-8 fiatalról van szó….de most komolyan gondolod hogy pl. Banó nem tud annyit, mint Kukac ???
     ne baxxxa már meg…………

     1. Azt gondolom,ha ő játszott volna kevesebb gólunk lenne.Meg azt,ha annyira jó,miért nemvitte vki?Vagy akarja vinni?Tudvalévő volt,hogy gombokért is adunk.

      1. neki is volt időarányosan annyi gólpassza, mint Kukacnak, csak esetleg még védekezni is visszaért volna…
       Védekezni!! ami ugye balküllőnél 1 értelmezhetetlen fogalom.

    2. Én nem hinném, csak olyan edző kell aki meccs közben is űzi hajtja őket, illetve ha belehibáznak akkor biztatja a játékosokat. Mert ez sokat segít, illetve elhiteti velük, hogy megtudják csinálni a rájuk bízott feladatokat. A Supkából ezt hiányoltam kegjobban. De mivel ő más habitusú edző ezért nem vállalta fel a fiatalok beépítését ilyen kényszerben mint a kitüzőtt cél, hogy érjünk oda a nemzetközi kupa indulást érő helyre.

   2. Az egy másik generáció volt, és a csapat gerince is más volt. Jobban elbírta. És egy nagy adag szerencse is benne volt a történetben.
    Ha ez egy bevett procedúra lenne a sikerre, akkor a mostani magyar “top” csapatokban hemzsegnének a fiatal magyar tehetségek. Khm…

    Láthatjuk, az MTK hogy brillírozik évről évre a néhány “rutinos” futballistával megerősített akadémiai neveltjeikkel. Igazi siker sztori az övék.

    1. Teljesen igazad van ezekre a fiataljainkra gondoltam én is. A fiataloknak több bizalom kell. Azért a Rossi érában ne felejtsük el, hogy volt egy minőségi légiósunk, akire a fiataloknak fel lehetet nézni, s tudtak tőle tanulni. Az a fajta küzdeni, és győzni akarás ami jellemezte, az átragadt az egész csapatra, így a fiataljainkra is. Idén sajnos én nem láttam ilyent, pedig tudom, hogy a Kamber is ilyen győztes alkat, csak nem tudja olyan intenzíven átadni mint ahogy Lanza csinálta.

   3. Nézd!Azokat játszatta,akik az akkori keretben voltak.Amikor komolyra fordult a dolog az aranyért,hiába basztatta az öreg,Rossi úgy hagyta ki az mlsz pénzes fiatalokaz,hogy csak úgy nyekkent.

    1. Azért a mindent eldöntő meccsre így is maradt 2 a kezdőbe, és 1 csereként a “kihagyott” fiatalokból.

  2. Igen például azokra, illetve az NB3-as csapatban is vannak tehetséges fiataljaink. Valakinek felkéne már vállalni, hogy a legtehetségesebb fiataljainkat beépítsék a felnőtt csapatba, s ennek érdekében el lehetne engedni egy nemzetközi kupa szereplést. Jó lenne már ha nem a 25 éves labdarúgókra kellene azt mondanunk, hogy tehetséges focista, hanem már 17-18 évesen oda kerülhetne a felnőtt csapathoz. A Supkára visszatérve, nefelejtsük el, hogy a nemzetközi kupa szereplés érdekében cselekedett úgy ahogy. Tény hogy nem merte felvállalni a fiatalok beépítését, mert akkor nem biztos, hogy elérte volna a 4. helyet.

 2. Van isten! Máris szimpatikus az új tulajdonosi kör hogy elküldte ezt a szélhámost !
  Elfogadom hogy sokak kedvelték lágy modora miatt és sokan szerelmesek voltak belé.
  Kérném mindenki tartsa tiszteletben az én véleményemet is , ami a következő :
  Egy szürke semmilyen edző volt a Békéscsaba kispadján, a szar munkája miatt a kiesés ellen küzdöttek amikor minden tőle telhetőt megtett hogy a Honvédot mondvacsinált bundázás miatt kizárják vagy pontlevonás miatt kiessen.Hamar Piluékat el is tiltották akkor rögtön ( majd felmentették) . Akkkor még nem hagoztatta hogy mennyit jelent neki a Kispest ! A csapat ki is esett :(

  Aztán következett a DVSC ahol egy Szentes Lázár által megálmodott játékú extra-szuper kerettel rendelkező csapatot vett át , és aratta le a babérokat , a más munkájának gyümölcsét.

  Amikor Hemingway megérkezett ide és edzőt keresett a ravasz Supka jól marketingezte magát és igaz szakmai felkészültsége nulla volt de háromnyelvű önéletrajzával sikerült átbaszni az Öreget, aki szerződtette.
  A sztori többi része már ismert. Többször megbukott de ügyes kommunikációjával mindig valakire rákente a szart, sosem ő volt a hibás.
  Utána mikor mennie kellett, évekig nem kapott padot az NB1-ben mert egyik klubvezető sem hülye, mindenki tisztában volt a nemlétező képeségeivel.
  Aztán a Szegedhez került NB2-be.Több ottani szurkolóval beszéltem akik elmesélték hogyan züllesztette le a csapatot, hogy sikerült egy gyönyörű , közel 20 meccses NYERETLENSÉGI szériát produkálni (NB2-ben!!)
  Ezek után került harmadjára vissza, ugyanis az Öreg a saját távozását már két éve rendezgette és kellett az eladásig egy olyan edző aki azonnal jön, nem szól vissza és addig jó lesz míg az átadás-átvétel létre nem jön.

  A mostani szezonban semmilyen játékunk nem volt ami egy mai modern korszerű európai csapathoz méltó lenne. 20. századi elavult ügyeskedés, “csináljátok oszt jó lesz”.
  Nyomokban sem lehetett semmi korszerűt felfedezni ami azért fájó mert pl. Herceg Bandi bá olyan játékosokkal csinált modern és nézhető futballt mint Barna, Bényei ,Kinyik,Kusnyír , Kuti, Damásdi, Csősz, Zsóri. Mind nevenincs fiatal akiknek kurrens szakmai tudással MEGTANÍTOTTÁK mit és hogy kell játszani.
  Ezek után nem tudom elfogadni akik azt mondják hogy Supka kihozta a keretből a maximumot !
  Aztán Attila , mikor a döntő után meglebegtették hogy húznia kell még egyszer odaszart ahol evett : a csakfoci hasábján köpködött mindenkire, csak épp magára nem.Természetesen megint nem ő volt a hibás hanem a “hétközben nem edző” Hatira például. Halkan jegyzem meg hogy nálunk Lanzafame szintén kapott rengetegszer pihenőt edzés helyett.A sztárt hagyni kell hogy agyban álljon össze, utána villanjon és döntse el a meccset. ( Azért Ben Hatirától nem vagyok elájulva! )

  Szóval végre elmegy, a soha vissza nem látásra Attila !
  Értelmes érveléseket várok elsősorban a szerelmesektől !
  Toplitz nevű emberkének múltkor hosszan reagáltam NAgy LAci ügyben. Azóta is várom a konkrét válaszokat !

  1. Az irasod éppen csak 3 dolgot nélkülöz:

   A tiszteletet, a jóindulatot és a tényeket.

  2. És még ki is hagytad, hogy Herczeg segítségével dolgozott Debrecenben :)

  3. Supka valóban egy megosztó személyiség, lehet rá fogni, hogy jól “eladja” magát, lehet mondani róla, hogy felkészült, taktikus edző, lehet rá mondani, hogy jól átbeszéli a taktikát a játékosokkal, igazi pszichológus, de ugyanakkor az a tűz hiányzik belőle, amit Rossinál lehetett látni. Én nem vagyok szakmabeli, csak egy fotel-laikus, de úgy gondolom, hogy igazán pálcát törni Supka felett akkor lehetett volna, ha egy tisztességes játékoskeret ellenére nem születnek eredmények. Hisz vegyük a tényeket:
   – Javarészt kevesett játszott játékosok érkeztek (N’Gog, Ben-Hatira, Batik, Mezgahni, Uzoma), akik vagy egy hatalmas hullámvölgyben voltak, vagy egy hosszú sérülés után lábadoztak.
   – Ha egy tisztességes nyári igazolás után nem állunk dobogós helyen, akkor fel lehet állítani. De egy utolsó 3-4 fordulóba mutatott teljesítmény, valamint egy szombati kupadöntős eredmény után nem biztos, hogy a legjobb döntés az elküldése és egy magyar viszonyokat nem ismerő, ismeretlen külföldi edző idehozatala.
   – Hozzáteszem én Supkát és Rossi párhuzamnál megjegyezném, hogy egyrészt Rossi a bajnoki bronzot követően egy elég gyengus évbe szaladt bele, ami után önként fel is állt, másrészt lehet, hogy Kosztát, Gazdagot, Banó-Szabót játszatta, de elsősorban Hemingway pressziójára.
   – Végül a Szegednél megjegyezném, hogy Supka távozása után sem indult meg a Szeged a tabellán, hanem további nyeretlenségi sorozattal esett ki.

   Szóval én úgy gondolom, hogy az új tulajdonosi kör elég nagy rizikót vállalt a fél Csapat és Supka elengedésével, és nagyon félek attól, hogy a bajnoki évünket követő év sikertelensége újra felüti a fejét. Ne legyen igazam, remélem a Tulajék tudják mit csinálnak.

  4. Véleményed tiszteletben tartom, egyben jelzem, hogy csodálatosan egyoldalú is. Csak pár kérdés hirtelenjében: ha Szentes Lázár a debreceni 2-3 éve alatt a kidolgozott egy hiperszuper űrtechnikát és űberfaszaklassz játékoskeretet, akkor miért nem tudta azt behozni egyszer sem első helyre? A kókler Supka, belőle élve meg kétszer is zsinórban? Hemyihez bemarketingelés oké, de utána “többször megbukott” Kispesten? Basszus, ha minden edzőnk kupagyőzelemmel, és rendre EL-be vitellel bukna nálunk, akkor mi lennénk a fratyi az eredményességi rangsorban… Rossi tőlünk elmenve egy évig sehol sem kapott melót, csak újfent itt. Ő is szar edző ezek szerint? Az NB1 elég behatárolt piac, aki egyszer kikerül a pikszisből, nincs nagyon visszaút. Supkának most volt, és ahhoz képest, hogy 6 évet hűsölt a második ligában, ez nem nagyon látszott meg szerintem.
   Rengeteg gyengébb meccsünk volt vele. Igen, mint ahogy előtte Rossival is a nagy menetelésig. Nézd azt is, hogy milyen körülmények között volt most itt, milyen kerettel, milyen lélektani helyzetben dolgozott a 3. szerepvállalásakor. Utólag odakeni a szart? Amiért elmondja, hogy miért volt necces a helyzet idén? Mikor kellett volna mondani? Év közben, hogy feszkós legyen a keret? Vagy kussoljon örökre, miközben itt szidja mindenki, hogy nem tudja motiválni a jáékosokat?
   Egyébként az igazság mindig középúton van. Szerintem is volt több hibás döntése Supkának, és van, ami nem az erőssége (fiatalok kezelése), de a fejlődést én mindig láttam. Ég és föld a játékosokkal való kommunikációja 2007-hez képest, és a régi arcoskodóbb stílusa is teljesen leépült, újabban semmit nem vett fel a szurkolói pocskondiázásokból például.
   Nyilván többek közt nekem címzed a Supkába szerelmes szöveget, ez körülbelül olyan erős érv, mintha én téged az Öreg kitartottjának aposztrofálnálak, mert hozzászólásaidban védted (is) a papát (ahogy mi is a blogon). De nem neveznélek annak, egyrészt mert senkit se szeretek csesztetni, másrészt én észreveszem a hozzászólásaidban a kritikákat is. De könyörgöm, ha le meri írni valaki, hogy Supka nem csak faszságokat csinált, akkor az = Supka szerelme? Ez pont az a vitatechnika, amiről 3 napja írtam a beharangozóban. Supka egy klasszikus 10/8-at ment ezúttal SZERINTEM, és ezért én kalapot emelek előtte.

  5. Minden tiszteletem a tiéd, hogy beleállsz a véleményedbe, és tartod is magad hozzá. Még ha a stílus hagy is kívánnivalókat maga után, valahol kurvamenő, hogy leírod, és remélem, vitaindító jellegűen fogják fel a vitába indulók, és úgy is kezelik. (szerkesztve)

  6. Sarkos a véleményed de sok mindenben igazad van Supkával kapcsolatban….. Az ő alaptalan bundavádja nagyban hozzájárult hogy kiestünk tizenx éve az nb1 böl. Én ezt soha nem tudom megbocsájtani neki….. Ha ő akkora Honvéd fun akkor nem tesz ilyet. Kovács Kálmán például soha nem tenne ilyet.

   1. Alaptalan?
    Nem tenne??
    Ugyan..
    Akkor mi volt a 6:6? Supka akkor már 20 éve nem volt a Honvèd kötelékében, még szép, hogy küzd a csapatáért

    1. Kovács Kálmán soha nem mószerolná be a Honvédot a békéscsaba edzőjeként….. Igy értettem
     Supka alaptalanul felnyomta a Honvédot az mlsznél!!!!
     Legalja…

    2. Szerintem a 6:6-nál még a Marci volt a balszélsőnk. Ha jól emlékszem rúgott is 3 gólt, amivel gólkirály lett volna. Az Ő külföldre igazolásával jött el K.K. ideje. Ha tévedek, úgyis kijavítanak.😀

 3. Egyébként ezt a 29 év 24 csapatra egy magyar példával reflektálnék:
  – Pintér a Fradival, Győrrel, Sopronnal, Felcsúttal, Mezőkövesddel is ért el komoly sikereket, bajnoki címeket, kupagyőzelmeket. Mégis mindenkit a hideg ráz pusztán a nevének a kiejtésétől.
  – Supka Attila Debrecennel többszörös bajnok, Kispesttel kupagyőztes, stabil Csapatokat rakott össze, mégse keresték más Klubok, ha nincs Hemingway Supka már talán nem edző.
  – Csertői Aurél. Több csapat edzője, sosem ért el kiemelkedő eredményt, nincs bajnoki címe, kupagyőzelme edzőként, mégis sok Csapat elfogadná edzőnek. Itt is felkerült a kivánságlistára a neve.
  – Horváth Ferenc. Ő neki sincs eredménye, mégis bíznak benne a Klubok, folyamatosan edző.

  Nos a fenti négy példa alapján egy külföldi csapat szurkolója melyik edzőt szeretné a Csapata edzőjének, ha pusztán az eredményeket nézzük? És vajon kivel járna ténylegesen jól? Úgye, hogy mégse feltétlenül csak a “számok” számítanak?

  1. HF-ben bíznak a klubok. Ja, elég jó az ajánlólevele, minisztériumi :)

   1. Honnan tudod, hogy olasz barátunknak milyen ajánlólevelei voltak? :D

  1. Akkor megnéznénk egy Kispest-Magyar válogatott edzőmérkőzést…micsoda szenvedélyes ordibálás lenne a két kispadnál.. :D

 4. Sannino sikerei és egy-egy kudarca:

  – Südtirolt (az egyesület történetében először) felvitte a Serie C2-be és megtartotta velük a tagságát egy évig.

  – Varese: először 2003ban volt náluk, akkor semmi különös, 16-ként zártak a Serie C1ben. Ezután a Varese tönkrement.

  Ezt köztes, rövid állomások követték, sikerek nélkül
  2009-ben tért vissza a Varesehez, amit akkor újjá alapítottak. Ezt – egyik legnagyobb sikereként – kb. 2 év alatt felvezette a Serie B-be, ahol a harmadik évében 4. lett és osztályozót játszhatott a Serie A-ért a Novarával, amit elbukott a Varesevel.

  (ez volt a leghosszabb regnálása, ezért érdemes megjegyezni, hogy a Serie B-ben arról híresült el, hogy különösen a védekezésre helyezett nagy hangsúlyt, abban a szezonban a legkevesebb gólt kapták – igaz, nagyon kevés gólt rúgtak.
  Különösen kiemelik vele kapcsolatosan a védekező felfogást – állítson bármit is a Transfermarkt (4-3-3-al is lehet defenzíven játszani…)

  Érdemes megjegyezni, hogy az egy jó Varese volt, a következő szezonban már más edzővel is végül 5. helyen végeztek és ismét osztályozót játszhattak a Sampdoriával.

  – Siena: A Varesevel elért sikerek miatt felfigyeltek rá a Sienánál – nem más, mint Antonio Conte utódjaként, aki akkor a Juventushoz távozott.
  A Siena akkor jutott fel Contéval és a SerieA-ban Sanninoval bent is maradtak, 14. lett a csapat, 45:45-ös gólaránnyal, ami sokatmondó… (kevés rúgott gól, de viszonylag kevés kapott.)
  Legnagyobb sikerét itt érte el ebben a szezonban: A bentmaradás mellett a Siena bejutott az olasz kupa elődöntőjébe is, kiverve a Torinot, a Cagliarit és a Palermot is. Végül a későbbi győztes Napolit verte ki a Sienát az elődöntőben.

  – Palermo: Itt kezdődött a mélyrepülés…
  A Sienával elért relatív sikereket követően már egy év után “szevasztok”-at mondott és aláírt a Palermohoz két évre. Itt azonban nem veregették a hátát sokáig: Három forduló ment le vele (két vereség, egy döntetlen), amikor ajtót mutattak neki.
  Röhejes és tipikus Palermo, hogy még ugyanebben a szezonban, 2013 márciusában máris visszahívták, miután (egyik) utódját kirúgták (Gasperini volt az), s kérték, hogy valahogy tartsa bent a klubot – nem sikerült neki, a Palermo kiesett. (Igaz, másodszorra már kieső helyen is vette át a csapatot, a 20. helyen, a 18. helyen estek ki. Abban a szezonban vicc volt, ami a Palermonál történt, Sannino, GAsperini, Malesani – Gasperini és Sannino kétszer (!) is :D tipikus Palermo… )

  – Chievo: Már a következő szezonra kapott is egy állást a SerieAba..
  Az előző szezonban a 12. helyen végzett Chievot vette át… És pályafutása talán legnagyobb kudarcaként sikerült a 20. helyen átadnia a kispadot utódjának – még novemberben..

  – Watford:
  Alig egy hónappal később decemberben már Angliában kapott munkát, mégpedig Gianfranco Zola utódjaként. A Watford akkoriban egy furcsa csapat volt, mert szinte rekordszámú kölcsönjátékossal igazi üzérkedést folytattak (talán nem voltak véletlenek az olasz edzők….) Zola végül egy viszonylag jó kezdés után a 13. helyen adta át a kispadot Sanninonak és a klub végül a 13. helyen is zárt – úgy, hogy az utolsó 4 meccsét sorozatban elbukta!!
  A következő szezonra (2014-15) is Sanninoval készült a gárda neki vágni.
  Ebben a szezonban a Watford végül feljutott a Premier Leagube úgy, hogy a 2. helyen végzett.. De már nem Sanninoval.
  Sanninoval a gárda az első 5 meccséből 4et megnyert, de akkor jöttek a pletykák, hogy nem igazán komálják a játékosok Sannino stílusát és bajok vannak az öltözőben. Ez végül odáig fajult, hogy Sannino lemondott úgy, hogy a Watford akkor a 2. helyen állt.
  (hozzátatrozik a történethez, hogy a Watford a következő kb. 2-3 hónapban még kétszer váltott edzőt és az az nyer, aki utóljára nevet alapon végül a szerb Jokanovic-csal jutottak fel a PL-be.
  Ugyancsak hozzátartozik az esethez, hogy az egy jó Watford volt, hiszen a következő szezonban Premier Leagueben 13. helyen végeztek, biztosan bent maradtak és a FA-kupában is elődöntőig meneteltek – igaz, már új edzővel és sok új játékossal.

  Ezt követően rövid életű és furcsa történetek következtek, amiket szakmailag nehéz megítélni, hogy miért alakultak úgy, ahogy.

  Azt gondolom, hogy ebben benne van erősen egy Leekens 2 történet, hiszen csak egy 60 feletti, már sok kudarcot és állandó váltogatást megélt edzőről beszélünk – ez nyomot hagy az emberben.
  De mivel taktikailag biztosan komoly tudása is van, komoly tapasztalattal, ezért szakmailag akár lehet pozitív is a történet szerencsés esetben.

  (Viszont semmilyen reális szempontot nem látok, hogy egy, a legjobb korban levő magyar edzőtől miért köszönnek el egy idősebb, sikereket, de kudarcokat is felhalmozó, fiatalokat nevelő egyesületnél soha nem dolgozó edzőért cserébe!!)

 5. halló!
  Mindenki nyugodjon le a pi..ba…köszi :)
  De most komolyan, mindenki számoljon 10ig, mielőtt nekiesik a másiknak, valami mégisCSAK összeköti ezt a pár embert, akik jellemzően itt élik meg a meccseken kívüli Honvéd-létet!
  Ne vegyük már át a “közélet” elvtelen megosztottságát, mert akkor xart sem ér ez az egész, de a szurkolás meg a foci sem.
  Hanta, mi van veled ?
  Olyat csinálsz, mint 1 politikus… Pár hete leírsz valamit, majd ma full az ellenkezőjét bizonygatod!?!? :D
  Azért mert ennyire utálod a nert, SA még nem lesz jobb edző, még ha kapni fog 1 vaj színű árnyalatot, akkor sem.
  A bajnokság nagy részében nézhetetlen f.os volt a játékunk 0 (azaz nulla) fiatal lett beépítve, ill. Banó pedig le lett építve a 3 évvel korábbi szintre.
  Korábban szinte mindenki egyetértett, hogy karakteres olasz edző kell, aki Rossi mintára leoktatja a játékot A-tól Z-ig…most szó van róla, hogy olasz edző jöhet és megy a háborgás… nem kéne meg várni, hogy ki lesz az ???
  Cordella 1 undorító féreg, de nem lehet, hogy az a körülmény is közrejátszott a hulladék ajánlataiban, hogy áldott emlékű hemi papa kb ezt kérte tőle ? (mármint nem minőségben, hanem “árban”)
  Én csak annyit kérnék még , hogy majd a tényekhez közelítve alkossunk véleményt az új vezetésről…várjuk meg az új edzőt, az új igazolásokat.
  Már csapatot meg edzőt reklamálnak páran…Szabó bácsi idején mikor szokott kialakulni a végleges keret ?
  Amikor a “megfigyelő hálózat” az utolsó átigazolási napon összegezte a rehabosok listáját és amikor már véget ért az elkoptatott NemzetköziKupaszereplés…? :)) ://
  Ne vicceljünk már…most siratjuk bajnokcsapatot ?
  Baxátok meg, már nem volt meg a bajnok edző az esti ünneplésnél, ez is vilácsúcs…! jó estét győztesek!! :)))
  Aztán ment mindenki, aki tehette vagy lejárt a szerződése, szóval nem most kéne felébredni, hogy széthullik a csapat…
  Relax van…pár napot kapjanak már “ezek” is, hátha tartják, amit ígértek.
  ui.
  én hiszem, hogy érzik a tábor súlyát és tudják, hogy itt nagy bukta lehet, ha nem veszik komolyan amiket érkezéskor mondtak.

   1. egy edzőt nem a csapata játéka és eredményessége minősíti ?
    szépen levezetted a múltkori bejegyzésedben, hogy miért kellene lelépni SAnak…
    most, mint ha a gyűlölt neres tulaj lépése miatt javult volna az edző munkája, de a megítélése mindenképp… :)

    1. Jap. Akkor és ott szerintem az lett volna a reális döntés, hogy leváltják. Ezt máig tartom.
     Attól még kedvelhetem, és elismerhetem, hogy vannak pillanatok, amikor a klubérdek az erősebb. Ahogy azt is tartom, nagyon ritka pillanat, hogy egy keret, vagy egy szituáció kifog rajta, és márciusban valami ilyesmi történt.
     Az eredményeit ettől még elismerem.

  1. Hmmm korrekt kis komment a mai káoszos nap lezárására. :)

    1. Hemi ugye Los Angelesben akar csapatot venni, Del Pierónak pont van, ha megvette tőle, jöhet

  1. 23 év alatt majdnem ugyanannyi csapat :))) gondolom, rövidesen mozgósítja az NS-nél fizetett emberét is

    1. Utoljára Trapattoni müncheni tolmácsának volt ilyen parádésan hosszú csapatlistája. Hemingway biztos elhite, hogy ilyen sok klub bízott benne. Aztán kiderült, hogy konkrétan őrült.

 6. Valaki itt szídta Supkát, hogy beszélt Cipf Dominikkal… Sanninora kíváncsi leszek:

  1. megérkezett “Örülünk Vincent “.
   “Asztakurva”úton vanmár idefelé.

 7. Kövezzetek meg, de inkább Horváth Feri, mint ez a cattanacco király, cordella találék idős bácsika.
  …. Oké, legyen akkor olasz (habár szerintem ritkán fogunk kétszer abba a folyóba lépni) de nem lehetett volna akkor egy sikerre éhes fiatalabb, már valamilyen eredményt azért felmutatott motivált taljánt idehozni? Állítólag tele a Tevere tehetséges fiatal olasz edzőkkel. Minden tiszteletem a Seria C-é, de ne nevetessük már ki magunkat, vagy ha ez a cél akkor hozzuk vissza a öreg Pölöskeit újra a padra.

  Storck állítólag ajánlott/vagy fog valamilyen germán edzőt, esküszöm még az is szimpatikusabb irány!

  Ha Cordella képbe kerül újra Kispesten én eret vágok magamon.

  1. Nekem pont ez jutott eszembe, hogy azért kapjuk meg ezt az embert, hogy télen sírva könyörögjünk a Horváth Feriért. De lehet, hogy motivált a talján, mert még soha nem nyert semmit sem. :-)

  2. Nem kövezlek meg :) ,hasonlóan látom én is.
   Vándormadár olasz(lehet nem sok helyen marasztalták,azért váltogatja ilyen szinten a csapatait),nem is fiatal már,kitudja mennyi a motiváció az olaszunkban.
   Nem vagyok benne biztos,hogy ő a megoldás.

  3. EVDM is egy fiatal, lelkes edző volt és láttuk mi lett a vége. :D
   Nekem nincs bajom az olasz edzőkkel, a legtöbbnek az volt a baja, hogy nem volt normális csapata. Úgy valóban nehéz minőséget alkotni.

   1. EDVM nem passzolt a kerethez.
    Amatőrizmus tetőfoka volt idehozni egy holland edzőt,a Rossi által kialakított játékosállományhoz.

    1. Hàt,bakker,bírtam amikor 6-7 tàmadòval rohamoztunk eszetlenül.

  4. Nem lehetne inkább rajta?😉
   Különben meg hiányolom a lelkesedést! Senkit nem dob fel, hogy micsoda merítési lehetősége van cor-dellának?!
   Hála a migránsoknak, az itáliai partok egy aranybánya most!🙄 Még a ződek is igazoltak onnan. És arra a komára senki nem panaszkodott még 😉

  5. Ha lehet én inkább azt kövezném meg, aki ezt a szélhámost újra kapcsolatba hozta a csapattal.

 8. Azért ha valaki 3 napja azt mondja, elveszítjük a kupát, valamint újabb Cordella-éra jön, tuti leköpöm!

  1. A kupadöntő 91.percében nem hittem, hogy az igazi csapás még ezután jön.

  1. Én szerencsétlen sose tudom meg ki az, mert nincs facebook-om.😪

  1. Nekem egyre gyanúsabb, hogy ezek az új tulaj srácok azt hiszik, hogy Football Manager-t játszanak. Valaki szólhatna nekik, hogy valódi csapatot vettek, és nem is egy megyei kiscsapatot, ahol majd a vereségek után is jól el lehet poénkodni a kocsmában pár feles mellett…

    1. tényleg…még jó hogy épp igazolási szezon van :)
     amúgy ki engedte el világgá a bajnok csapatot?

  2. Egész gyors a kommunikáció! Az ipse meg már tud két szót magyarul! Hajrá Honvéd!

   1. Ez valami új – rövid, de frappáns kisfilm. Lehet, hogy letettünk a hosszú évek óta birtokolt ” a világ leggagyibb weboldala’ címről?

    1. Féltem, hogy csak nekem tetszik. :) Emberünk elég karakán embernek tűnik, kinézem belőle, hogy ugyanúgy három agyvérzést kap meccsenként, mint Rossi.

     1. Ami nem tetszett Supkában, hogy nem volt elég lendületes, hát, ezzel most nem lesz gond :))

      1. Supkának tényleg ez volt a legfőbb hibája. Lehet józanul le kellett volna adnia a taktikai utasításokat, majd a kezdősípszó után nekiállhatott volna piálni, hogy szenvedélyesebb, tüzesebb legyen. :)

 9. Komolyan elment itt mindenki esze??? Nem is tudjuk milyen edző, mik az elképzelések, de már a halotti tort szervezitek…
  Szerintem, már Gazdag hosszabbítása is ezen elvek, lehet, hogy az új talján kérte, vonalon zajlik…

  1. Ez már csak így megy. Bármi is történjen, először végigszenvedjük magunkat elméletben a lehetséges legrosszabb forgatókönyveken. Aztán vagy Rossi, vagy Vierchowod…

   1. Azt gondolom, hogy mind Rossi, mind Vierchovud nagyobb lutri volt. Ez a Dzsuzeppe egy tapasztalt edző.

    1. Hát igazad lehet. Róluk nem sokat tudtunk, nem nagyon volt múltjuk (edzői). Ezzel szemben neki van ~20 év (21? csapatnál). Lehet, hogy éppen ez aggaszt?!
     Azért van jó is ebben, ezek szerint itt sem lesz túl hosszú ideig. Bár félő, hogy ebben a 12 csapatos valamiben már 1/2 év alatt is lehet “maradandót alkotni”.
     SZERETNÉK UTÓLAG ELNÉZÉST KÉRNI A “KÁROGÁSÉRT” :)

  2. csak azt nem tudjuk h kivel és mit fog játszani a csapat, de már kiestünk.
   sőt… csak bevásárló központ lesz az új stadionban, mert eladták a neres tulajok

   1. Nem közvetlenül a személye (habár az önéletrajza elég érdekes) hanem inkább Cordella újbóli feltűnése miatt van harakiri hangulat.
    Ez a kettő így együtt azért érdekes konstelláció :(
    Persze adjuk meg a bizalmat és ne legyen igaza a magamfajta “károgóknak” de én speciel messze vagyok a hurrá hangulattól.

    1. hurrá hangulatom nekem sincs. de egyelőre eret sem pattintok felfelé…:)
     Cordella önmagában nem lehet tényező… a kérdés, h mit kérnek és mit vesznek rajta keresztül : ahhoz sóher hemi is kellett , hogy bálás hulladék nálunk kössön ki…

    2. Mert Rossi önéletrajza az olyan sikerekkel teli volt ám…
     Cordella nyilván szitokszó nálunk, de nem tudunk kb. semmit. Lehet csak közvetítő volt… vagy az sem. Egyébként meg az amit ő itt művelt az első sorban Hemingway érdeme. Ezt sokan elfelejtik.

    3. Cordella egy szar ember, de hozott ő már pár egészen jó játékost, jobbat, mint előtte, vagy utána a Gyuri bácsi ,meg a Gács Pali.
     Sajnos volt jó pár selejt is,akik jöttek a dagi digó közreműködésével.
     Pininél sem volt kókleerebb, rosszabb tulajunk,de az ö ideje alatt jöttek az utóbbi 15 év legjobb játékosai Genito,Abraham,Benjamin.
     Tehát szar emberek hozták a legjobb játékosokat ide.Ez van, ezt kell szeretni!

  3. Szerintem csak annyi történt, hogy sokan nagy előrelépést, változást, fejlődést vártak, és az, hogy Cordella pár nap alatt idehoz egy átlag fél évente csapatot váltó öreg olasz edzőt, nem erre utal, inkább arra, hogy az eddigi irány folytatódik. Ettől még lehet, hogy beválik az olasz, de ez a lépés sokaknak egy olyan jel, ami miatt csalódottak lettek.

   1. de tényleg nem kéne megvárni, hogy milyen csapat alakul, mielőtt temetünk mindent ?
    cordella csak 1 kufár, azt ad, amit venni akarsz/tudsz…

    1. Igen..ebben is van valami. Cordellának jó kapcsolatai vannak. Ha Hemingway azt mondja, hogy nincs pénze igazolásra, de valami használható kell, akkor hoz Testardit, Bonazzolit, ha azt mondja, hogy van pénze, valami jobbfajta kell, akkor hoz Lanzafamet, Martinezt.
     Nem az a kérdés, hogy Cordella mit hoz, hanem az a kérdés, hogy a tulajok mennyit szánnak az igazolásra.

    2. Nem tudnak az emberek az időjárás miatt melozni kinn az akadémián ,nincs még új info vagy 8-10 napja.Nem akartam odaírni aktuálba pár fasz miatt.

  4. Háttérinformációim szerint Sannino úr már hónapok óta figyeli a meccseinket. Csak annyit mondtak neki: “Signore, consegna la tua lista.” (“Uram, adja le a listáját.”)
   Az első helyen Gazdag Dániel neve állt.
   Ez a profizmus.

 10. Mondhat bárki bármit, de itthon olyan eddző még nem nagyon koptatott padot, aki bármelyik nagy bajnokságban több évet aktívan eddzősködött. Rossi maga mondta, hogy esélytelen bekerülni az olasz első osztályba. Szerintem annyit tud a fociról, mint a jelenlegi nb1-ben szereplő szakvezetők. Ráadásul egy játékos számára sem mindegy, hogy honnan jött az illető. Kérdés, hogy mit kap a keze alá és milyen rendszert akar majd játszatni.

 11. Jó Windecker esetleg mint új igazolás a régi ismeretség okán? :)

  “– A csapat edzője, az olasz Giuseppe Sannino biztatta valamivel?

  Természetesen beszéltünk. Elmondta, legalább egy hónapra van szükségem

  ahhoz, hogy minden szempontból utolérjem magam, erre a következő

  találkozó után kirúgták. Görög edzőt neveztek ki a helyére, aki még

  mielőtt az első edzését megtartotta volna, közölte: nyerési kényszerben

  van az utolsó előtti helyen álló csapatunk, engem nem ismer, és mert

  elsősorban a görög játékosokra szeretne támaszkodni, jobban járok, ha

  távozom.” http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/paks-a-mult-evet-kidobhatom-a-kukaba-windecker-2682785

  1. Valaki itt erényként említette az új edzőről, hogy legalább nem olcsójános. Ez alapján a Windeckerben is bízhatunk.

 12. Eddigi olaszországi edzők nem tettek rosz benyomást. Az is számít, hogy milyen team-et hozhat. Az korábban használt vagy akár az up rendszrrel mennyire lesz kompatibilis az általa játszatott játékstílus.

 13. Úgy látom, hogy a fejleményektől ~mindenki lefagyott.
  Nem voltam, sem Hemy sem Supka fan. Nagyon szerettem volna náluk jobbat. Hát ők menni mentek (ill. küldték). Nagyon úgy néz ki, hogy nem jobbra lettek/lesznek cserélve.
  Ez a mostani káosz és kilátások (beláthatatlanság) nagyon aggaszt, nagyon rossz előérzeteim vannak.
  Vajon ki vette(ette) meg igazából a klubot és vajon mi az igazi célja vele?!
  Ez a kupadöntő arra jó volt, hogy megmutassuk hogy van itt szurkolói háttér, érdeklődés, támogatottság.
  Mindenesetre az utóbbi napok fejleményei nem tesznek jót a csapatnak, nem teszik vonzóvá a hazai “elit” játékosoknak.
  Tartok tőle, hogy a Gazdagot sem miattunk tartották itt, hanem gyorsan ők akarják elpasszolni Olaszországba (többért, mint a fradi adott volna).
  Van egy rossz érzésem, itt nem építkezés, hanem kufárkodás lesz…
  Az egyedüli remény a stadionépítés (van róla friss infó?!). Ez arra utal hogy valamilyen? csapat lesz. De vajon ~Kispest/Honvéd?!

  1. Én is káoszt érzek….. De még kell pár hét hogy tisztán lássunk.
   Lehet kell idö hogy belejöjjenek az új tulajok

  2. Szerintem Gazdagot tényleg keg akarják tartani.
   Nem kellene olaszba senkinek. Max serie c

   1. Hát Rossi benne látta legnagyobb lehetőséget. Már majdnem “Puskás utódját” vizionálta benne (ha jól emlékszem) Ez megmaradhatott corDELLA szép kis buksijában – Pörögnek a dollárok a szemében (ha jól tudom a Vécseyt is ő közvetítette ki?), mint dagobert bácsinak…

  3. Basszus már, mindenki teljes letargiában. Legalább már van edzőnk és nem HF. És igen elsőként a védelmet kell összerakni, es mivel a kupa döntő után egyből leszerződtek vele így nem ah lesz hogy a felkeszülés elött 3 nappal beesik valaki. Reménykedjünk a legjobban, és ha idecsabit 2-3 Seria B jatekost csak erősödünk.

    1. Sőt, ezek után Vass Ádám esetleges érkezésének sem lepődnék meg.

     1. En jobban örülnék néhány volt Juve Akademistanak amilyen Alci volt vagy Lanza

 14. Az új tulajoknak kurvára mindegy mit érünk el az EL-ben, egyelőre azt se tudják merre van a csapat öltözője.

  1. bezzeg tavaly ilyenkor már kész csapatunk volt, EL minőségű kerettel…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.